Med fötterna på soffbordet

Sitter i fåtöljen med fötterna på soffbordet och njuter av lugnet och tystnaden här hemma. Vincent och Tom är iväg och handlar och jag själv känner mig helt färdig efter en förmiddag på julmarknad och sedan även barnvälsignelse för mitt lilla kusinbarn. Platser med mycket folk brukar ha den här effekten på mig och jag gissar att den bara intensifieras när man dessutom skall ha hand om en 3 åring samtidigt som man är gravid. Nu vill jag bara mysa resten av dagen och det har utlovats filmmys till lördagsgodiset ikväll vilket känns som en alldeles ypperlig lördagsaktivitet.
 
Bjöds på smarrig grötlunch efter barnvälsignelsen som jag längtat efter hela veckan! Hemmagjord tomtegröt är ju bara sååååå gott!
 
Igår efter förmiddagens föreläsningar om smärtterapi var det dags för ett besök hos barmorskan. Nu börjar jag gå dit mer regelbundet och nästa gång jag kommer dit, om ca en månad, skall vi börja mäta magen. Så mysigt! 
 
 
Vi pratade först lite om hur jag mått hittills och passade på att kontrollera mitt Hb (blodvärde) som låg fint på 124. Lite snopet ändå då det ju betyder att tröttheten antagligen beror på att jag kör på lite för hårt och det är så mycket svårare att fixa än att bara äta lite extra järntillskott. Sen lyssnade vi, eller ja, vi försökte att lyssna på bebisens hjärta. Han levde verkligen rövare där inne nämligen så så fort min barnmorska fått fatt i hjärtljuden så bökades det runt och vi fick tillslut nöja oss med att "det ju lät helt frisk i alla fall". 
 
Efter det så pratade vi lite om min förlossning med Vincent och mina tankar inför hur förlossningen med lillebror kommer att bli (förlossningsberättelsen med Vincent kan ni läsa del 1 HÄR och del 2 HÄR). Tänkte att jag ska dela mina tankar om detta i ett eget inlägg men det var i alla fall en sån lättnad att få prata av sig om det hela och verkligen känna att det var någon som förstod och att mina känslor och min upplevelse togs på allvar. Satt med tårarna brännande bakom ögonen under halva samtalet och lättnaden jag kände när jag gick därifrån var så härlig. I mångas ögon hade jag ju en riktig drömförlossning men som sagt så har min egen upplevelse inte riktigt stämt överens med den bilden. Men mer om det i ett annat inlägg!
 
För att fira, ja jag vet inte riktigt vad egentligen men jag hade ju en sån go känsla i kroppen, så gick jag svängen om kappahl innan jag tog bussen hem och handlade ett set kläder till bebbeloni. De hade 25% på hela sortimentet så passade även på och köpte en kabelstickad tröja till Vincent. Hur gulliga är inte de små grävlingara då? Känns så ofattbart att vi ska få en till liten kille som kommer ha dessa yttepytte kläder. 
 
 
Nu skall jag stänga ner datorn för idag. Hoppas ni får en mysig lördagskväll!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: