Vardagsrummet är färdigt!

Är ni redo för en massiv bildbomb från vardagsrummet? Nu står det nämligen (bortsett från några smådetaljer) äntligen klart och vi är verkligen mer än nöjda. Delade redan igår lite bilder på instagram och fick riktigt härlig respons vilket verkligen känns skönt efter 4 månaders slit. Inte hade vi kunnat tro att det skulle ta så pass lång tid men med facit i hand är det inte så konstigt med tanke på allt vi gjort och förutsättningarna vi haft. Det saknas fortfarande lite tavlor och så men alla stora möbler är på plats och rummet har verkligen blivit som jag visualiserat det i huvudet men nog pladdrat.. här kommer bilderna!
 
Vi börjar med två "före-" och efterbilder för att det är så härligt effektfullt och tillfredställande:
 
 
Och sen lite fler bilder på det färdiga resultatet:
 
 



Fredagsstatus

- I tisdags kom äntligen soffan!!! Hann bara hjälpa Tom att lasta av den från skåpbilen innan jag skulle iväg till skolan men nu har jag hunnit slappa i den några kvällar och är rackarns nöjd måste jag ändå säga. I början kändes den väldigt stor men har börjat vänja mig och det känns kul att ha en soffa som många kommer få plats i när man har gäster över t.ex. Sen tyvärr så får man ju lite vad man betalar för och vi har valt en ganska privärd soffa så vi får se hur den håller sig över åren.
 
Don´t mind skrotupplaget på altanen.. vi skall åka och slänga skräp imorgon!
 
- Vår tvättmaskin har brakat ihop och när Tom pratade med en servicetekniker imorse trodde hen inte att det var någon idé att laga den så nu står vi inför att köpa ny tvättmaskin. SÅÅ tråkig utgift just nu men det är ju sånt som händer när man äger sitt eget boende. Vi som verkligen skulle behöva spara pengar nu efter renoveringen..
 
- Idag är båda barnen hostiga och snörvliga. Charlie har sovit jättedåligt hela veckan så jag har väl varit uppe ca 1 gång i timmen och antingen stoppat om/gett nappen eller ammat. Trodde jag skulle bryta ihop totalt i onsdags och psyket var verkligen i obalans men sen mådde jag lite bättre igår igen så nu känner jag mig "bara" trött. Har aldrig längtat så mycket efter helgen känns det som!
 
 
- Ikväll, om inte stormen ställer till det, kommer mina föräldrar hem efter dryga veckan i Kroatien. Vi har varit kattvakt vilket har inneburit dagliga besök fram och tillbaka med barnen hem till mamma och pappa för att släppa in och ut katten eftersom de inte har någon kattlucka. Måste erkänna att det ska bli rätt skönt att slippa springa dit varje dag men jag unnar dem verkligen denna välförtjänta semester i solen trots att man är aningens avundsjuk ;) Tror dessutom vi har en viss liten 4åring som saknar sin mormor och morfar en del!
 
- Igår hade vi grannen över efter förskolan så barnen fick leka av sig lite. De har en kille på snart 2,5 och en bebis på 7,5 månad. Vincent har verkligen längtat efter att få bjuda över L till oss men vi har ju renoverat hela sommaren så de har än så länge bara kunnat leka i trädgården. Vet inte vem av dem som var gladast över att äntligen få kunna leka hemma hos oss och de kilade snabbt upp på övervåningen och röjde runt på Vincents rum medan mammor och bebisar satt kvar i vardagsrummet och pratade. Är så glad att vi fått så trevliga grannar med barn i (ungefär) samma ålder!

AT-mässan

I tisdags lämnade jag för första gången bebisbubblan på över 5 månader för att bänka mig i en förläsningssal på medicinareberget. Mötte upp Emelie som sitter och jobbar med sitt examensarbete i längan för att gå på terminens AT-mässa som anordnas för oss på termin 9-11 av Sveriges läkarförbund. Vi fick först en föreläsning om AT-upplägget, löneförhandling och tips och trix om hur man skall tänka när man söker AT och sedan var det dags att armbåga sig fram bland resten av studenterna och de olika landstingens representanter utanför. 
 
 
Föreläsningen tycker jag var givande men väl på själva mässan kände jag mig mest uppgiven. Det är ju tyvärr så att jag inte har så mycket valmöjligheter när det kommer till AT i och med att jag varken kan flytta eller veckopendla och alla AT-möjligheter inom pendlingsavstånd bjussar på saftiga kötider vilket i slutändan leder till en förskjutning i framförallt löneutveckling. Att välja AT framförallt på grund av avståndet känns ju sådär när man ser hur mycket möjligheter som finns men det är väl bara att acceptera läget. Förhoppningsvis kommer jag att trivas oavsett var jag hamnar!


Var är soffan?

Lördag idag och tyvärr fortfarande sofflösa. Vi har haft en hel del krångel med MIO men detta tar nog priset. Soffan var efter en veckas försening sagd att levereras under denna veckan. När fredagen kom hade vi inte hört ett knyst om någon soffleverans så Tom åkte faktiskt in till butiken men fick där svaret att deras sista leverans för veckan inte kommit än och att de skulle höra av sig under eftermiddagen. Vid 16 igår fick vi ett samtal om att soffan inte skulle komma denna vecka heller. Suck. Så vi fortsätter helt enkelt att använda vår skara med omaka fåtöljer och korgstolar i helgen och så hoppas vi på en soffa tidigt i nästa vecka.
 
Vi fortsätter att pyssla färdigt i vardagsrummet i alla fall. I tisdags åkte vi en sväng till IKEA och handlade fåtöljer, bokhylla, gardiner osv. Det var ett enda tetris att få in allt i bilen och jag satt med en palm i ansiktet hela vägen hem men ännu en gång blev vi överraskade av hur mycket vår lilla bil rymmer. Mattan som vi fick med oss hem passade dock inte in så den fick Tom åka och lämna tillbaks och istället har vi köpt två mattor på mattlandet.
 
 
Tänkte att jag skulle bjussa på en ytte pytte sneak peak på fåtöljhörnan:
 
 
Vet inte hur många gånger jag tänkt säga det men detta kommer bli SÅ bra! Bara den där rackarns soffan kan hitta hit snart...

Första kvällen i vardagsrummet

Det är en riktigt grå dag som vi vaknar upp till idag, både på grund av nattens valresultat och regnet som bara öser ned utanför fönstret. Hade mamma och pappa över på kvällsmat och valvaka igår kväll och vi hade det väldigt mysigt valresultat till trots.
 
Jag och barnen har varit i Bosared i helgen och varit på släktmiddag för att fira min farmor som fyller 80 år. Tyvärr kunde Tom inte följa med då han skulle fira sin pappa som fyllt 50 år men när vi kom hem igår så hade han burit ner fåtöljer och TV från vårt provisoriska vardagsrum på övervåningen så att vi kunde sitta allihopa runt vårt nya soffbord och följa valet på TVn.
 
Så himla mysigt att vi nu äntligen kan börja använda vardagsrummet igen och att det jag visualiserat i nästan ett halvår nu faller på plats. I veckan skall soffan komma och vi skall åka en sväng till IKEA och mattlandet men sen är det liksom färdigt. Ska bli så kul att få visa er!
 
 
Just nu sover Charlie och Vincent är på förskolan (idag istället för på torsdag då de skulle ha invigning av "sagogrottan" på förskolan idag) så jag har krupit upp med en stor kopp te i fåtöljen framför TVn. Efter en natt med dålig sömn och regn smattrande på fönsterbläcket känns det som en rätt bra aktivitet. Huset börjar äntligen kännas som hemma nu och jag bara njuter!



Det där examensarbetet..

Det är något med mig och sena blogginlägg alltså. Det är väl lite så att det är den enda tid som jag har på dagen att faktiskt sitta ner för mig själv och skriva. Här kommer hur som helst ännu lite kvällstankar.
 
Jag var hemma hos min före detta klasskompis Emelie igår och åt middag. Det är verkligen så roligt att kunna få en liten inblick i den värden igen när man just nu lever ett helt annat liv. Hon har i alla fall påbörjat T10 nu vilket är terminen då vi skriver våra examensarbeten. Jag har länge känt mig så grymt stressad över detta arbete och inte alls lyckats få grepp om vad det egentligen är man skall pyssla med under en hel termin, så det känns ju perfekt att få följa mina gamla kursare och se vad de hittar på. Fick läsa Emelies projektplan bland annat och det känns redan lite klarare. Än har jag ju tid på mig att hitta ett arbete som jag tycker är intressant men som ändå kan ge mig lite tid över att umgås med familjen. Jag hoppas att det kommer bli kul och att jag som sagt inte kommer känna mig fullt så förvirrad när terminen väl drar igång i januari.
 
 Höggravid läkarkandis på hudkursen.. här 2 veckor innan beräknat datum!
 
Det känns så otroligt häftigt att de påbörjat sin näst sista termin. Jag är visserligen bara en termin bakom men det känns som om skillnaden mellan att vara T9a och T10a är superstor även fast jag är fullt medveten om att så inte är fallet. För mig känns det som att jag fortfarande är mitt i utbildningen medan det känns som att mina gamla kursare snart är klara. Helt orimlig känsla men ändå.
 
Nä nu skall jag sluta pladdra på här och stänga ner datorn. Sov gott alla fina!

Liseberg och öppna förskolan

Det är väl typiskt att vi på den första varma och soliga dagen på nästan en månad bokat in vårt årliga Lisebergsbesök med våra vänner. Ja igår var vi på Liseberg och hade kanske hoppats på lite halvtaskigt väder för att slippa långa köer men uppenbarligen så var det fler som tänkte i de banorna. Vi hade hur som helst en härlig dag och var rätt slut i fötterna när vi kom hem efter en hel dags traskande. Vincent körde premiär både med sockervadd och ett åk i Flumeride. Jag måste säga att jag är rätt impnerad att han vågade åka den och var rätt rädd att han väl i båten skulle tycka att den var för läskig men han kom skrattandes ut från attraktionen med blöta kläder så jag gissar att det var en succé.
 
 
Idag startade vi veckan med en förmiddag på öppna förskolan. En riktig guldgruva för oss föräldralediga om du frågar mig. Sångstund, pyssel, lek och bus utanför hemmets fyra väggar får dagen att gå supersnabbt och dessutom kan man slippa renoveringskaoset för en stund. Det är på riktigt så nära att bli klart här hemma nu men det behövs ett ordentligt röj och ett lass till tippen för att bli av med en massa skräp. Förstår ni hur skönt det skall bli när det är klart??! 
 
 
Nu inväntar vi bara att Tom skall komma hem från jobbet så att jag och Charlie kan kila iväg till scouterna. Ni får ha en fortsatt trevlig måndagskväll!