Gott nytt år!

Gott nytt år ni där ute! Hoppas det blir lika bra som det gångnq ;)



Nyårsnaglar

Satt och målade naglarna igår kväll. Det fick bli guld eftersom det ändå är nyår och dessutom matchar min klänning. Sminkningen kommer nog bli av en mer kopprig ton. Idag skall vi iväg vid lunch och jag ska se om jag kan hinna byta en sminkborste jag fick från mamma i julklapp till en annan sort på stan innan vi drar vidare till Johannes för att med go mat och gott sällskap hälsa det nya året. Ska bli riktigt kul att få träffa alla vänner samlade och skåla i champange (jag hoppas evinnerligt att man får smaka av någons, för är man under 20 så får man ju faktiskt inte gå på systemet ^^). Ha en go nyårsafton där ute och var försiktiga med raketer, alkohol och finkläder, haha!!

Haha inser när jag tittar på bilden att jag behöver rensa lite med en yops och lite
nagellacksborttagning runt naglarna. Oups.. det går lite snabbt där ibland :$

Fair Trade-Te

Här dricks det te för fulla muggar och plugget går väldigt bra. Åh vad jag är stolt över mig själv ;) Idag blev det inte det goa tet jag fick av mamma i julklapp (mango, muuums) utan det fick bli finfina grejor, Fair Trade Earl Grey! Fick detta tet i tackförattduvaritledaredettaåret-present (scouterna) tillsammans med lite fair trade-choklad. Jag och min mamma är lite speciella med att vara så förtjusta i just EG men det är riktigt gott. Särskilt med några droppar citron i. Jag kanske också bara inbillar mig men det smakar otroligt mycket godare bara för att det är fair trade. Sen vet man att de stackars människorna som tillverkade och plockade det får sin slant med. Win-win liksom!


 
 


10 dagar

Ja det är tio dagar kvar till MCB-tentan. Jag vet inte varför jag känner en sån olust att sätta mig ner och plugga just nu men jag antar att det är för att det känns så mycket. Vi kommer ha tenta på drygt 3,5 månaders föreläsningar. Att jag dessutom tagit jullov fram till nu gör kanske inte det hela bättre. Hade jag sluppit den där muskelsträckningen i ryggen och den andra förbaskade förkylningen hade jag inte behövt missa så mycket och ständigt fått plugga ikapp. Varje gång jag sätter mig ner med det så kommer jag ständigt på mig själv att sitta och förundras och vara djupt inne i minsta lilla detalj. Intresset är det inget fel på.. det är bara... Ibland känns det övermäktigt och man vet inte vilken ände man ska börja i alls.

Jag tror dock att det kommer gå fint. Det brukar det göra och jag litar på mig själv. Nä nu gör jag en kopp te och så tar jag och sätter igång. Om jag bara gör nått litet kommer det nog rulla på tillslut!

Kör vidare på mina pedagogiska "målbeskrivningssammanfattningar"!
 

OneByOne Volum' Express Mascara - Maybelline

Har just provat min nya mascara och oooj vilken skillnad det är med en ny mascara jämfört med en som har sina år på nacken (ja jag vet att man skall byta varje år men det har bara inte blivit). Är nöjd med mascaran och det bästa är nog den stora borsten som t.o.m. är välvd så att man når ända in till roten på fransarna. Sen att jag har extremt långa ögonfransar gör inte det hela sämre. Detta är resultatet, utan ögonfransböjare (ursäkta dåligt ljus):



Mellandagsrea för mig också!

Lite shopping hans med på två timmar. Köpte inte allt på rean dock men som jag sa tidigare så ska man ju inte köpa "bara för att". Fick även julklappspengar av mamma och pappa vilka jag köpte headsetet och stegräknaren för ;) Här kommer lite bilder..
 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Nu har jag kopplat ihop min blogg med bloglovin. Följ mig gärna där för ett enklare bloggläsande och få automatiskt tillgång till mina nya inlägg. Enkelt och smidigt!


Mellandagar

Jag tycker alltid dessa berömda mellandagar bara springer iväg. När har folk egentligen tid att gå ut på rean och yra runt bland stressade och rätt så panka människor bland kläder och prylar? Jag hade så gärna velat ut och shoppa lite, och kanske blir det av imorgon, men det känns ändå lite motigt att ge sig ut och ta fighten bara för att få 50 % på något plagg eller så. Dessutom, förutom julklappspengarna, så borde väl de flesta vara ganska fattiga vid det här laget när alla pengar spenderats över julen. Men det kanske bara är jag?! 
 
Och sen när människorna kommer hem med hela plånboken länsad för att de härjat på stan och köpt allt de inte visste att de behövde så slår samvetet till. "Skulle jag köpt de skorna egentligen?". Inte konstigt att affärer drar nytta av det hela. Sen ser vi diverse klagomål på lurendrejerier på aftonbladet. Ja menar, ger man sig in i leken får man väl leken tåla... eller? Bara för att de är rea behöver man väl inte lämna sitt sunda förnuft hemma och gå bärsärk i affärerna?
  
 
Sammanfattningsvis: Ja jag gillar rea, jag gillar billigt, MEN det betyder inte att man måste köpa allt man förr inte trodde sig ha råd med. Det kommer ett år till nu med nya födelsedagar, resor och annat mys. Tänk!

Te, The, Thé, Tea, Tee eller hur det nu ska stavas

Ja det där ordet blir jag aldrig klok på. Alla stavar i princip olika och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill använda. Sitter här framför datorn i varje fall och latar mig så gott jag kan nu innan jag måste dra igång plugget efter julledigheten. Givetvis med den obligatoriska koppen "T" ;) är det nått jag är beroende av så är det det. Fick dessutom två supersöta tesilar av mamma i julklapp med tillhörande kopp som man kan lägga silen på när man är nöjd med styrkan på tet. Här har vi dom:
 
 



God Jul

Mysigt med familjen och kusinerna med godis, spel, tv och massa fina paket :) jag tänker dock även på de där ute som inte får ha det så bra som jag på julen. Människor som firar själva, människor som för första gången firar utan e familjemedlem, människor som inte kan servera ens någon mat på julen... Jag hoppas att julens glädje når dessa ändå. Jag hoppas att man kan tro att människan har sån empati att de tar hand om sina medmänniskor som har det lite extra svårt i juletider och jag skänker en extra tanke och ber en bön för dessa. God Jul där ute! Hoppas att ni haft en bra dag oavsett mat, klappar och nära som inte kunnat vara med er. Stor kram


Husmorskur?!

Ja de senaste tre dagarna har jag legat hemma ned dunderförkylningen nummer ett. Är inte snuvig alls men har dessvärre otroligt ont i halsen, är hes som en kedjerökare och är allmänt hängig. Tycker att det är rätt konstigt ändå att jag inte är de minsta snuvig. Antingen så sparas det roligaste till sist eller så är min allerginässpray väldigt grym ;)

Har ingenting i kylskåpet just nu. Lite turkisk yoghurt, lite riven ost, någon julöl och en fet ogriljerad skinka ungefär ;) men jag lyckades ändå svänga ihop en liten ost och spenatsoppa som jag nu hoppas skall bota sig med sina magiska näringsämnen :D vi får väl se..



Fusk

Om man ska fuska ska man käka en sån här. Julkänslan blir ju på topp!


Bäbisost

Myser till det med en kopp grönt te och två miniostar från babybel. Ja precis dom hoppande ostar man såg på reklamen när man var liten men aldrig fick köpa! Goa är de i varje fall och mindre än 0,05 gram kolisar per 100 g. Så här kan jag frossa :D

Lagom retarded bild på det! Go kväll på er ;)




Rabatt!

Älskar verkligen rabatter och är man student så känns hela veckohandlingen som ett enda rabattmaraton. Lyckades kirra strimlad kyckling marinerad med röd pesto med 30% rabatt. Går utimorn men vi sitter nu och mumsar på det till Greveholm redan ikväll ;) till det serveras vitlökssås! Mumma :D

redovisningen gick förresten ypperligt och blev Godkänd i denna kurs också. Härligt!


Tyk A-redovisning

Så sitter man helt själv i redovisningssalen iväntan att få hålla ett seminarie och opponera sig på andras grupprapporter. Tycker alltid det är så jobbigt att ge andra kritik. Särskilt då när ens eget arbete inte är något vidare att skryta ned heller ;) kommer nog gå bra dock. Är inte orolig alls trots de bristfälliga förberedelserna. Jag känner mig själv såpass väl ;)



Utvärdering: Lavkarbobrød

Har just käkat lite kvällsmat som inhandlades idag när jag och Tom var på Frölunda Torg och spanade julklappar. Vi gick in på Life och kikade lite på low carb-hyllan och hittade där en färdig mix att blanda med vatten som grejade ett bröd med bara 5 kol/gram. Värt ett försök tyckte jag I alla fall ;)
I paketet hittar man en påse med den hemliga brödmagin och en styck aluminiumform. Rätt så liten och söt haha! 
 
 
Får plats i handen nästan:
 
 
Riktigt enkelt att göra och resultatet blev ett mycket gott bröd. Blev glatt överraskad :) priset var inte det billigaste men detta är ju perfekt att dra fram när man verkligen är sugen på en macka. Jag har lovat Tom att prova att hälla i lite vörtkrydda nästa gång med. Han älskar vörtbröd! Eftersom vår ost är slut tog jag en skiva och rostade och bredde på ett rejält lager smör. Supermumsigt :D detta bröd kan jag verkligen rekommendera
 

Donuts och Soffmys

Åh vilken underbar dag.. Visst jag har städat hela dan i princip men att nu sätta sig framför tvn med världens bästa sambo och mysa med lite Lchf-glass och en stor kopp te känns underbart. Mammsen och pappsen var ju över en sväng nu i eftermiddag och vi bjöd på donuts utan att käka en enda själva. Jag är rätt stolt måste jag säga.. Både jag och mamma är lite svaga för donuts. Vet inte om det är för smaken på smeten, faktumet att den är helt täckt av socker eller att det faktiskt är en kaka med hål rätt igenom men nått är det ;) Dom ser i varje fall smaskiga ut! 

 
Extra sporre att hålla sig ifrån dock är att jag idag gått ner över 4 kilo!!! Nu är jag verkligen påväg :D Trevlig kväll där ute :)



Fin kväll

Jag vet inte riktigt vad det är med näsborrar som klistras samman när man andas, röken som kommer ur munnen eller de gnistrande vita som lyses upp av gatlyktor och adventsljusstakar... Men nått är det som får en att må riktigt bra trots kylan. Att pulsa igenom snön med fina vänner och bryta av istappar som man kan fäktas med och leka enhörning. Att sedan dessutom veta att hemma väntar mycket fredagsmys med min älskade sambo.. Det ger ett väldigt välbefinnande. Plugg och måsten flyter iväg en stund och man kan koppla av. Äntligen helg!


Juletid?!

Efter en halv vecka sängliggandes för att en styck korkad alice glömt ta sina järntabletter och alltså antagligen fått lågt Hb sitter jag igen i skolbänken och måste säga att det känns ganska skönt. Nu vet jag att jag inte missar nått viktigt i alla fall.

Har när jag varit hemma pysslat lite, så mycket jag orkat då, med lägenheten och sett till att få upp lite adventspynt i takt med att snön singlat ner utanför. Imorgon kommer päronendessutom hem så ikväll blir det lite slutfinish med dammsugning osv.

Lchf-dieten går också bra. Vi äter massa god mat och går sakta men säkert ner i vikt. Det gäller att vara tålmodig helt enkelt. Och nästa vecka orkar jag nog träna lite också vilket antagligenskyndar pådethela lite i alla fall.

Här kommer lite bilder från julmysiga lägenheten (och några pics på uppiffandet av köket som jag målat kaklet på):