Sista semesterveckan

Ojoj vilken vecka vi haft! Kunde varkligen inte bett om ett bättre avslut på semestern. Har hunnit med en grillkväll i Onsala, ett besök på Liseberg, ett besök på Borås djurpark, en inomhuspicknick med Josefin och idag också släktkalas för Vincent som ju fyller 3 år i nästa vecka. En riktig kanonvecka! Tänkte att jag låter bilderna på systemkamerans minneskort do the talking:
 
 
Lite bilder från dagens kalas och besöket på djurparken alltså. Har även bilder på mobilen från resterande delen av veckan men vill ju inte att ni skall sitta och somna medan ni scrollar igenom 5 miljarder bilder. Nu skall jag bänka mig framför någon härlig film i soffan med en skål med cheez ballz. Det är ju inte mer än rätt när man ätit glassbuffé till lunch menar jag. Njuter av den sista semesterkvällen så gott jag kan för på måndag ringer klockan 5.30. Kan inte säga att jag toklängtar men det skall nog bli kul att få jobba lite grann igen innan skolan drar igång.
 



Blivande kollegor?

Har helt glömt bort att gratulera alla er som för några veckor sedan fick beskedet att ni blivit antagna till läkarprogrammet. Grattis och välkomna till en fantastiskt rolig, utmanande och spännande utbildning. Feel free to bläddra i mitt arkiv (med reservation att jag gick T1 på typ stenåldern) för att läsa lite om utbildningen. Jag vet i alla fall om en av tjejerna som skall hålla i nollningen här i Göteborg och hon är väldigt härlig så ni kommer få en grym start på er läkarkarriär om ni blivit antagna hit. Ni är välkomna att fråga mig om det är nått ni undrar och annars så kanske vi ses i höst, om inte på sjukhuset så i alla fall här va?! Heja er!



Sista kvällen i stugan

Nu är det sista kvällen här ute i ljuvliga Bosared innan vi imorgon tar vårt pick och pack och åker hem till Göteborg. Verkligen bitterljuvt då vi haft 9 helt fantastiska dagar här men hemma är ju alltid hemma. Längtar efter min dator och att inte behöva leva ur en resväska.


Vi har precis vinkat av mamma och pappa som varit här sedan i fredags och jag har blivit firad ordentligt med både god mat, tårta och present. Lyckligast har nog ändå Vincent varit som äntligen fått åka traktor med morfar (och morfar är precis lika exalterad). Vincent och morfar har åkt på utflykter till olika ställen i närheten med traktorn och trots att de varit borta långa stunder så vill han ändå bara åka mera.



Nästa vecka är det inplanerat massa skojigheter så det blir nog en perfekt avslutning på min semester. Jag kan inte lova nått men jag hoppas att jag snart kan vara tillbaks och uppdatera lite mer "som vanligt" här inne. Saknar bloggandet och jag hoppas att ni också saknat det. 

Ha en mysig söndagskväll nu!



Sommarlov

Bloggen har fått halka in lite i semestermode precis som jag. Ligger för närvarande på en handduk på gräsmattan utanför vår sommarstuga och lapar lite sol medan V och T busar i badtunnan. Rätt så underbart faktiskt.


Idag fyller jag dessutom 24 år. Startade dock dagen med världshistoriens värsta migrän och min födelsedagspresent ligger hos vår DHL-leverantör hemma i Götet så har inte riktigt någon vidare födelsedagsfeeling direkt. Räcker gott och väl för mig att få spendera dagen med mina två favoritkillar och imorgon kommer min familj hit och firar mig.

Vi har haft några magiska dagar här ute i Bosared i alla fall. Haft vänner här sen i lördags och vi har bara tagit det lugnt, grillat god mat, solat, spelat kort, varit ute med båten, löst korsord och badat badtunna. Nu har de åkt hemåt så ikväll skall jag och Tom duka upp lite gottis framför TVn och bara njuta av lugnet. Tur att jag har halva semestern kvar för jag är inte redo att gå tillbaks till verkligheten än.


Dags för semester!

Och så äntligen var det dags för mig att få gå på tre långa och härliga veckors semester. Inte en dag för tidigt vill jag lova! Tycker verkligen om mitt sommarjobb men har känt mig så förbaskat sliten i huvudet det senaste och har bara gått och räknat ner dagarna.
 
Första veckan har jag och Vincent helt för oss själva. Har än så länge inte bokat in så mycket utan vill gärna ta det lite som det kommer och bara få slappa och ha det mysigt vi två. Efter det har vi två veckor tillsammans hela familjen och det skall verkligen bli härligt. Har blivit mycket kvälls- och helgjobb för mig nu den senaste månaden så det känns som att jag och Tom knappt har umgåtts något alls.
 
 
 
Semestern firades in med ett par nya skor och sedan hämtpizza till middag. Nu sitter jag uppkrupen i en av solstolarna på balkongen under mitt täcke och carpar diem lite med te, vindruvor i en tupperware burk och alldeles strax ett avsnitt Unbreakable Kimmy Schmidt på Netflix (rekommenderas verkligen om ni vill se på en riktigt feel-good serie med mycket humor). Let the vacation begin!
 
 



Sista rycket innan semestern

Är inne på sista veckan innan semestern nu och har bara 4 pass kvar. Känner väl såhär i efterhand att jag kanske gick ut lite väl hårt eftersom jag började jobba heltid direkt efter att skolan slutade men nu ser jag äntligen ljus i tunneln och det skall bli så enormt skönt med 3 veckors "semester". Har sen ytterligare tre veckor kvar på jobbet innan skolan drar igång igen i augusti.
 
 
På tal om skolan så har jag helt glömt att berätta för er att jag blev godkänd på neurologitentan. Var faktiskt inte så orolig den här gången (första gången typ??!) eftersom att det kändes så bra efteråt men det är ju allltid en liten lättnad att få se det där G:et bredvid ens tentanummer på resultatlistan. Vi har ju bara underkänt och godkänt på läkarprogrammet vilket jag tycker är fantastiskt bra då stämningen blir så mycket bättre i klassen. Alla delar med sig av anteckningar och små knep eftersom vi inte behöver "tävla" med varandra om bäst resultat.
 
Idag har jag dock inte behövt tänka på nått av det där då jag är ledig. Skall spendera större delen av dagen ute med min lilla sidekick i det fantastiska vädret och ikväll kommer Josefin på middag. Åh vad jag älskar sommaren alltså. Låt den aldrig ta slut!
 
 Är nyklippt förresten, vad tycks? Blev så galet nöjd men så har jag ju bästa frisören också ;)