Preggo-OOTD

Här kommer en bild på dagens outfit. Snart kommer Maja hit på lite mys nämligen och då kan man inte strutta runt i pyjamas.
 
Ni ser ju att det är gränsfall att jag kan ha denna tröja men som tur är har ju mina härliga preggojeans en mudd som går över magen så ifall tröjan åker upp (som när jag sträcker händerna över huvudet) så blottas inte min hud i alla fall.
 
 
 
Nu får jag gå och reda ut kaluffsen på huvudet för nu borde hon komma snart. Tjingeling!Vecka 20

Välkommen vecka 20! Om bara sex dagar så har jag äntligen gått halvvägs, helt galet.
 
Bebis i magen känner igen mammans röst och är ungefär 24 cm lång från topp till tå vilket ju är ungefär hälften så lång som han kommer vara när han sedan kommer ut.
 
Jag känner fortfarande sparkar varje dag och de blir bara starkare och starkare. Ibland håller han på med sina fjuttiga sparkar fortfarande men titt som tätt får man sig en rejäl smäll. Hur häftigt som helst. Absolut det bästa med att vara gravid om man räknar bort att magen snart kan användas som portabel hylla vart jag än går ;)
 
Denna veckan har magen verkligen tagit en växtspurt och den blir alltmer rund. Igår använde jag faktiskt magen till hjälp när jag vek strumpor, mycket praktiskt!
 
Här kommer veckans bild:
 
 
Trots rejäla sparkar har Tom ännu inte kännt honom. Så fort jag ropar på Tom blir det nämligen knäpptyst i magen eller så ger han ifrån sig små fjuttsparkar som tom inte känner. Haha jag undrar hur länge det dröjer innan V inte kan retas med pappa längre?!

Lite pyssel

Här hemma idag så pysslas det. Jag fick en liten idé för ett par dagar sen att jag ville piffa upp de två enfärgade bodysarna jag fick av mamma för ett tag sen och nu sätter jag mina planer i verket. Jag blir dock inte klar med den idag då jag måste sy runt också och kan för mitt liv inte förstå vart mitt syskrin sprungit och gömt sig -.-
 
Antagligen är den nere i källaren och just nu är jag alldeles för trött för att böka mig in i vårt överfulla förråd. Kanske i eftermiddag ;) Såhär snygg är i alla fall den ljusblå bodysen just nu:
 
 
Vill ni att jag lägger upp en beskrivning på detta pyssel förresten?


Födelsedagspresent

På lördag fyller Tom år och vi hade bestämt att jag inte skulle köpa någon present till honom då han redan fått sin present (en iPhone) men så ramlade jag in på en sida där man kunde beställa personliga nappar för en billig peng och tänkte att en present till honom och V kan väl inte skada.
 
Otur som jag har kom dock napparna hem i brevlådan i ett fint kuvert märkt företagets namn och eftersom Tom hämtade in posten så min överraskning lite förstörd -.-
 
Det slutade med att han fick öppna "paketet" redan igår och både han och jag blev glada över de tre söta små napparna i blått och vitt. 
 
 
 
På den sista nappen står lilla Vs namn och än så länge har jag inte riktigt bestämt mig för om jag skall dela det här i bloggen. Tänkte att det hade varit kul för er att få reda på det i samband med att han föds då vi ju redan vet könet men jag har som sagt var inte riktigt bestämt mig. Det finns ju en hel del vänner och familj som redan vet hans namn så det är ju egentligen ingen hemlighet så.
 
Det är dock helt underbart att äntligen få säga han och tilltala honom vid hans namn. Ångrar inte en sekund att vi tog reda på vad det var för en liten där inne :) <3
 

Tisdagsmys

När våra föräldrar var här i lördags hade min mamma med sig en present. En söt liten briobil till V och så två biobiljetter till oss blivande föräldrar. 
 
Därför sitter vi nu en helt vanlig tisdag påväg in till stan för att se hundraåringen på bergakungen. Mysigt!
 
 
Älskar för övrigt vädret idag som får en att vilja knäppa upp jackan en aning. Det säger jag absolut inte nej till då min jacka stramar ordentligt över magen.
 
 Pojke eller Flicka - Gender reveal

 
Här har vi den slutliga ställningen! Nu får ni se vad det blir ;)
 
 
 

Familjen på besök

Haft en riktigt lyckad och mysig "gender reveal"-fika med stora familjen idag. Jag hade bakat speciella cupcakes med färgat innehåll som vi bjöd alla på och de blev som sagt mycket lyckat.
 
Nu har vi fått en timmes vila och sitter i bilen påväg ut till Surte på middag hos Johannes Carro. Vi fick två cupcakes över som vi tänkte ge dem.
 
 
Jag svävar fortfarande som på moln trots att jag var helt färdig när jag la mig igår. Jag har en helt frisk liten bebis i magen, vad mer kan man önska sig?! :)


Ultraljudet

Sitter på spårvagnen och bara ler. Detta är något av det absolut häftigaste jag varit med om och vi är båda så otroligt lyckliga. 

Bebis tyckte inte om att ultraljudsteknikern bökade runt med den så bebis rörde sig vilt där inne. sparkade och vred sig :)

Självklart är vår bebis den sötaste i hela världen och ja, vi vet könet på den.. men ni får hålla ut till på söndag! Kärleken är oändlig för dig mitt barn<3


Varit hos läkaren - Sjukskriven

Igår var jag på vårdcentralen för min enorma trötthet. Tröttheten har bara blivit värre och värre för varje vecka och just nu har jag svårt att sköta varken skola eller hemmet. Jag har t.o.m. tappat en del aptit eftersom jag helt enkelt inte ens orkar laga någon mat. Jag går dock fortfarande upp i vikt så får i mig tillräckligt men kände bara att situationen nu var ohållbar.
 
Jag fick träffa världens underbaraste läkare. Gick dit med farhågan att jag skulle träffa någon som sa "du är ju gravid så detta är helt normalt" (som varenda kotte man möter säger) men hon tog mig verkligen på allvar och jag fick ta både EKG och diverse blodprover för att utesluta allt i princip.
 
När jag skulle ta mina blodprov däremot hade de ordentliga problem med att sticka mig. De stack först i vänster arm, sen i höger. I höger gjorde det väldigt ont av någon anledning och vips så började det snurra och jag blev vit som ett lakan. Goa sköterskor kom med både saft, filt och bulle och jag fick vila en stund innan det var dags för nästa försök.
 
Fick lägga mig på en brits och en annan sköterska stack två gånger till i vänster arm medan den första sköterskan höll koll på mig. Tillslut stack hon mig på handryggen och en person fick hålla kanylen blixstilla medan den andra försiktigt bytte rör. De hade aldrig varit med om något liknande sa de då de tydligt kunde känna mina ådror men när de stack mig var de som om alla bara försvann. Haha jag låg mest och skrattade åt hela situationen xD
 
    
 
De prover läkaren kunde se såg bra ut (Hb på 137 vilket är strålande) förutom mitt blodsocker som var lite lågt. Hon beslutade sig däremot för att sjukskriva mig på heltid och förklarade för mig att trötthet i början av graviditeten är ganska normalt men det jag upplever är INTE normalt. Hon tyckte dessutom att det var superbra att jag kontaktat läkare. Började nästan grina när jag äntligen blev tagen på allvar. Min BM hade ju bara viftat bort det och sagt att det var normalt, som alla andra symptom man får stå ut med under graviditeten.
 
Sjukskrivningen innebär att jag fortfarande skall gå på föreläsningarna för att komma ut och träffa lite folk och ändå ha ett normalt liv men utan krav på prestation på förhör, tentor och obligatoriska moment. Då slipper jag plugga på kvällar pch helger och slipper den enorma tyngden av att klara heltidsstudier med denna enorma trötthet utan bara ta hand om mig själv och förhoppningsvis må bättre.
 
Sjukskrivning i vecka 19 kanske låter jobbigt för vissa men detta kom som en enorm lättnad för mig och jag är bara så oerhört tacksam för läkarna och sjuksköterskorna på Säröledens Familjeläkare för att de är så duktiga, förstående och goa. Tusen rosor till er!Vecka 19

Hej och hå, här går det undan. Nu är jag i vecka 19 och imorgon är det äntligen dags för rutinultraljudet. Känner både nervositet och glädje inför det och jag hoppashoppas att allt ser bra ut och att bebis är frisk och kry.
 
Nu är bebisen 15 cm från huvud till rumpa och jag känner sparkar, ibland riktigt rejäla sådana, flera gånger om dagen. Det är en väldigt livlig krabat vi har där inne men än har vi inte lyckats tajma så att Tom har fått känna. Så fort jag känner flera sparkar i rad brukar jag ropa på honom men när han lägger handen på min mage så vägrar bebis att fortsätta sparka. Tom som längtar så mycket efter att få känna och så retas bebisen med honom, en riktig liten buse.
 
Imorgon får vi dessutom förhoppningsvis reda på könet men detta kommer jag inte att avslöja för er förrän på söndag. Vi har bjudit hit föräldrar och svärföräldrar på lördag nämligen och de kommer att få veta allra först.
 
Här kommer veckans mage! Är det en pojke eller flicka, vad tror ni?
 
 

Pojke eller Flicka, Uppdatering

Ställningen just nu!
 
"Tecken" som talar för en flicka:
- Hjärtfrekvens över 140 bpm (154 faktiskt)
- Enormt mycket finnar (tjejer sägs stjäla mammans skönhet)
- Humörsvängningar (ja fråga min man i alla fall på senare tid)
- Dröm att det är en pojke (sägs bli motsatt av vad man drömmer om)
- Vänster bröst är större än högre (haha denna var riktigt spännande)
 
 
"Tecken" som talar för en pojke:
- Cravings för salt och surt (salt är mitt stora go to och har tappat intresset för mycket av det söta)
- Dröm att det är en flicka
- Mer klumpig och glömsk (fast det var jag i och för sig redan innan ^^)
- Jag tror att det är en pojke (skall visst stämma till 71 % :O )
- Huvudvärk (ja både migrän och vanlig sådan)
 
Utgått från denna lista


Inga dissektioner

Observera att inlägget kommer att bli långt!
 
Tyvärr så måste jag meddela att efter gårdagens inlägg så har jag bestämt mig för att inte delta i dissektionerna. Jag gissar att många, inklusive jag själv, var väldigt nyfikna på hela dissektionsprylen men trots det har jag alltså beslutat mig för att inte vara med.
 
Föreläsaren igår gick igenom flera aspekter kring just dissektionerna. Han pratade om varför det är viktigt för utbildningen, den psykologiska aspekten osv. I slutet så tog han upp hur själva balsameringen av kropparna går till och nämnde här att de bland annat behandlas med formalin.
 
Formalin är nog som de flesta vet ett gift och speciellt gasen är det som är farligt. För att kunna jobba i dissektionssalen har de därför installerat ordenlig ventilation som, om jag inte minns helt fel, bytte ut all luft i salen 20 ggr per timma.
 
Det är alltså inte farliga doser av formalin i luften för oss men han påpekade att om man var gravid så skulle man tänka till en extra gång. Forskning kring fosterpåverkan är nämligen inte så omfattande och trots att doserna är väldigt låga och att varken människor eller foster (särskilt inte efter vecka 12) borde ta skada så skulle en gravid kvinna som föder ett barn med fel som skulle kunna relateras till exponering av formalin aldrig sluta beskylla sig själv för att kanske ha orsakat detta genom att delta i dissektionerna. Därför nämnde han att gravida tjejer får avstå från dissektionsmomentet i kursen.
 
Jag tyckte inte det verkade vara en så stor fara och risken var iprincip obefintlig så jag tänkte tat jag kör på och så får vi se. När jag senare på kvällen hade undervisning i CNS och vi tittade på hjärnor (ja jag har hållt i en livs levande väldigt död människohjärna :S) så kände jag hur ångesten kom smygande.
 
Jag vet inte om det bara var jag som påverkades extra mycket (kanske p.g.a. graviditeten) men formalinångorna stack mig i ögonen så det sved och jag bara mådde allmänt jättedåligt över att vara där inne trots att det var intressant.
 
När jag sedan åkte hem hade jag tårarna i ögonen och jag insåg att det inte var värt det. Man vill inte riskera sitt barns hälsa, oavsett hur liten chansen är. Att jag sedan kommer gå runt och oroa mig hela graviditeten är i sig inte heller speciellt hälsosamt så imorse skrev jag ett brev till ansvarig lärare och bad om att få avstå.
 
Jag hade ändå inte tänkt lägga upp bilder på diverse saker och prata högljutt om mina upplevelser i dissektionssalen (detta är nämligen strikt förbjudet enligt tystnadsplikt) men jag har en och annan vårdstudent/sjukvårdarbetande som följer min blogg och är lite extra intresserad av vad jag gör i skolan så jag tänkte bara förklara varför jag kom fram till detta beslut.
 
 
Givetvis är jag besviken eftersom detta är en ganska unik upplevelse men med hjälp av min kära vän internet (finns nämligen mängder med dissektionsvideos uppladdat) borde jag inte komma ut på andra sidan som en sämre läkare än någon annan.
 
Detta var rätt beslut för mig! Usch nu känner jag massa obehag igen när jag tänker på det. Ska gå och göra en kopp te och lugna mig lite. Tur att bebis har sparkat på som vanligt i magen idag :')

Throw back.. Tuesday?!

Passade på när jag nu bor hemma att titta igenom mitt fotoalbum mamma gjorde till mig om mitt första år. Funderar så hur vår skatt kommer se ut och även fast några av bilderna inte är de vackraste jag skådat så måste jag säga att jag ändå var en rätt söt bebis ^^
 
 
 
Ska passa på nästa gång jag är hos svärisarna att kolla på lite gamla kort på Tom med. Har sett en del bilder och Tom var en riktigt liten knubbis, otroligt söt såklart! Hans föräldrar filmade även mycket när de var små, vilket mina föräldrar inte gjort, och det är något som vi båda vill göra med våra egna barn också.
 
Ps. Glöm inte att gissa könet på vår bebis tills på fredag!Dissektioner

Blir bara mer och mer nervös när vi går igenom denna lista. Jag har nog inte riktigt fattat att jag väldigt snart skall få se en död människa för allra första gången.
 
Trots att donatorerna donerat frivilligt och med full förståelse av vad deras kroppar skall användas till kan man inte låta bli att bli lite skakis över att som student få se och studera anatomin i deras kroppar. Jag känner en väldigt stor vördnad och respekt inför de här människorna.
 

Tröttheten talar

Är nära till tårar av ren utmattning och vad har jag gjort idag? Pluggat kanske 1,5 timme, tittat på tv, virkat klart filten, ätit.. Inte mycket alls helt enkelt men redan vid åtta ville jag bara sova. 

Lyckades hålla mig vaken till halv tio men när jag väl la mig så fick jag världens halsbränna och sitter nu i sängen (ligga ner dödar min hals) och väntar på att halsbrännejoxet ska verka så att jag äntligen får sova. 

Vill bara sova och vakna utvilad imorgon.. Men det lär ju inte hända tyvärr :/
Pojke eller Flicka, Uppdatering

 
2 röster i ledning för the boys!
 
Vad är du för en där inne egentligen? Jag känner dig sparka flera gånger varje dag och det är så otroligt mysigt. Din pappa har du inte gett dig till känna för ännu men som du håller på där inne skall väl inte det dröja allt för länge. Kan inte vänta tills jag får se dig igen på fredag. Mamma älskar dig så mycket!

En slappardag

Hade en supermysig kväll igår tillsammaans med Tom, pizza och lite tvmys. Han hade med sig en underbar chokladak från Lindt som jag sitter i detta nu och knaprar på. Inte asken då utan chokladen. Dessa små chokladkulor är vansinnigt goda skall jag säga er!
 
 
 
 
Hade velat åka och köpa en ny bh idag men så påminnde Tom mig att jag lovat att vila i helgen så det får helt enkelt bli en annan dag. Just nu känns det som en ganska bra idé då det alldeles nyss vräkte ner från himlen. Trots att jag sov länge idag så känner jag ju mig fortfarande väldigt trött.
 
Här har vi en till som bestämt sig för sängläge idag. Så fort man har bäddat eller t.ex. vikt tvätt är denna kissen redo att hoppa upp och lägga sig till rätta. Jag märker att jag blivit mer snuvig sen jag flyttade in hit och började därför dagen med en allergitablett som jag tycker hjälpt mig att sluta snörvla. Kan ju inte låta bli att gosa in näsan i denna goingen liksom!
 
 
 
Nu skall jag kirra lite lunch och sen varva lite anatomiplugg med virkning av bebisfilten som alldeles strax är klar antagligen ända fram till mello drar igång ;)Lugn helg

Har blivit tillsagd av både barnmorska och familj att ta det lugnt i helgen och det är precis vad jag skall göra. Jag ska strax ta ett långt bad med lite härlig musik och sen kommer Tom hit för lite alla hjärtans dag-mys som är på sin plats. Tänk vad mycket man kan sakna någon på två dagar, det är nästan löjligt.
 
 
 
Dessvärre blir det nog lite plugg också i helgen då diverse anatomiska strukturer behöver pluggas in inför dissektionerna nästa vecka men med lite te, kuddar och filtar borde det nog gå galant. Har ju dessutom äntligen fått mitt anatomiska atlas på posten. Det kommer underlätta med helheten och detaljerna bra tror jag.
 
Glad alla hjärtans dag på er alla och trevlig fredagskväll!
 
Ps. Glöm inte att gissa könet på vår bebis fram till fredag nästa vecka

Pojke eller Flicka, Var med och gissa!

 
En vecka kvar till ultraljudet idag och vi är så nyfikna vad det är som finns där inne. Både jag och Tom tror att det är en liten pojke men har fått höra både flicka och pojke från bekanta och familj. Det är ju 50/50 som gäller. 
 
Nu vill jag att ni är med och gissar! Skriv en kommentar nedan om ni tror att det är en liten pojke eller flicka som gömmer sig där inne så gör jag en liten sammanställning av det hela. Har min mage en typisk tjej- eller pojkform? Har min avsmak för sötsaker någon hemlig innebörd? Motiveringen är alldeles oväsentlig. Gissa gissa gissa!
 
För oss spelar det absolut ingen roll vad vi får och vi blir lika glada för en prins som en prinsessa. Oavsett kön kommer vårat barn givetvis vara sin alldeles egen och vi kommer att älska det lille pyret oavsett livsval, sexualitet och utseende. Barnet kommer att få både bilar och dockor och vi hoppas få ge vårt barn bra värderingar och uppfostran, såklart!
 


Gravid och läkarstudent

Om ni följer mig på instagram så såg ni säkert en bild jag la upp häromdan på framsidan av ett föreläsningskompendium. Jag skrev där att föreläsaren inlett föreläsningen med att säga att "hjärtmissbildningar är de vanligaste missbildningarna hos nyfödda/foster. Ser man detta på ett ultraljud och missbildningen är allvarlig kan mamman rådas till abort". 
 
Vi håller just nu på att läsa om embryologi och missbildningar i skolan nämligen och det är visserligen både intressant och inte särskilt svårt att begripa men man blir ju alldeles paranoid inför sitt eget ultraljud när man inser hur mycket som faktiskt kan gå fel.
 
Jag försöker att vara så lugn jag kan nu inför ultraljudet nästa fredag men som läkarstudent så kan man inte låta bli att fundera på allt som kan gå fel. De flesta barn som föds är ju friska mer eller mindre men jag kan inte hjälpa att oroa mig ändå. Gissar att det tillhör hela mammagrejen.
 
Nästa vecka börjar vi med dissektioner och även fast jag är lite nervös inför hela "gräva i en död människa"-prylen så känns det skönt att få fokusera på något annat än missbildningar hos foster.
 
Oj vilken uppsats det blev men jaja, nu sitter jag i alla fall på tåget hem efter att ha hämtat min nyabkursbok jag beställt på posten. Här ska pluggas!
 

Vecka 18

Äntligen vecka 18! Egentligen är det väl inget speciellt med denna veckan men ofta refererar man rutinultraljudet till "ultraljudet i vecka 18" även fast det snarare sker mellan vecka 18-20. Därför tror jag att jag längtat lite extra mycket till just denna veckan.
 
Idag ser magbilden lite annorlunda ut. Eftersom jag mått såpass dåligt på sistone och så där bestämde jag mig för att bo hemma hos mamma och pappa en vecka och inte lägga all tyngd att ta hand om mig på stackars Tom. Så nu fick jag ta veckans bild här istället. Har inte tillgång till varken photoshop eller en mörk vägg men lyckades ändå lösa det ganska bra ;)
 
Här är lilla kulan:
 
 
Nu skall jag ta och fixa mig lite brunch för att sedan åka till skolan. Det blir lite längre till skolan här ifrån men inte så jättefarligt faktiskt. Bara de förbaskade tågen går som de ska ;)
 En till liten ängel

Igår hände något ganska tråkigt :/ Vår ena lilla glädjespridare Hulken somnade in. Visserligen var han bara en liten hamster men man blir ändå lite ledsen i ögat och så tycker jag det skall vara också. Klart att död hos både djur och människor väcker känslor inom oss. 
 
Idag skall vi åka hem till mamma och pappa och begrava lillen i trädgården där. Jag hoppas att hans 1,5 år hos oss varit glada och minnesvärda och att han har det bra i hamsterhimlen nu med massa solrosfrön. Puss på dig Hulken!
 

Fönstershopping på nätetZombie

Just nu har jag en ganska jobbig period av graviditeten. Det är inte illamående eller trög mage som besvärar mig utan en enorm trötthet. När den slår till orkar man knappt hålla sig vaken om än mindre ta tag och göra saker man behöver göra.
 
Är i princip konstant trött och efter skolan orkar jag liksom inget mer än att bara ligga framför tvn och slumra så därför blir bloggandet lite lidande.
 
Igår var jag alldeles totalt genomkorkad och drog iväg direkt efter skolan för att shoppa. Vanligtvis blir Tom trött efter att ha varit inne i första affären och denna gången kunde jag känna precis samma sak. Jag kom dock hem med lite saker jag behövde men har ännu stort klädproblem.
 
Kofta och linne från favvobutiken New Yorker.
 
 
Nya snygga gravidbrallor från HM (mörkblå slimfit-jeans)
 
 
Och hur vi än övertalar oss själva om att vänta till i alla fall efter ultraljudet så kunde vi inte motså att handla till skrutten när vi hittade denna inne på lindex. Vi både smälte! Hur söt är inte denna liksom?
 
 
Shoppingrundan slutade ju givetvis inte så bra trots bra köp och Tom fick i princip leda mig tillbaks till bilen. Jag måste lära mig att ta det lite lugnt. Jag skall även ta och boka tid hos min egen läkare för att kolla så att blodvärde, blodtryck o.s.v. fortfarande ser ok ut.

Puffare

Jag ligger i sängen och försöker vila mig när jag helt plötsligt känner som om en stor bubbla spräcks i magen (smärtfritt då såklart). Jag stelnar till och lägger handen på magen och efter en liten stunds väntan känner jag det igen. Både med handen och innifrån. En och två puffar.
 
Från och till idag sen dess har jag kännt små puffar innifrån från en bebis som visst inte alls ville "fladdra" mer utan har börjat visa mamma hur riktiga sparkar känns.
 
Känns helt magiskt! Min lilla skatt där inne lever rövare och jag bara längtar efter att Tom skall lyckas få känna vår prins eller prinsessa puffas i magen.
 
 Dagens preggo

Har inte riktigt listat ut hur jag på bästa sätt tar helkroppsbilder så det får bli två i spegeln. Varje dag tar det ungefär en halvtimme att välja och prova kläder vilket är väldigt frusterande. Antingen så är tröjorna för korta och slutar mitt på magen eller så ser jag bara stor och tjock ut. Dessutom har jag just nu ETT par byxor jag kan ha. Jag bara måste åka och handla. Har en underbar vän som jag fått en del gravidkläder från och dem har verkligen räddat mig. Tack Bella!
 
    
 
Nu skall jag strax springa till bussen. Trevlig måndag på er!

Vecka 17

Är redan halvvägs igenom vecka 17 men tänkte att jag ändå skulle knäppa korten på magen imorse. Nu känner jag verkligen att det blivit en riktig bula av magen och jackan blir bara svårare och svårare att dra igen.
 
Vägde mig däremot hemma hos mamma och pappa igår och jag har väl gått upp ett-två kilo mer än vad jag önskat men med tanke på hur stor magen är är det kanske inte så konstigt ändå. Får helt enkelt vara mer noggran med vad jag äter och lita på att kroppen vet bäst. Är ju iprincip konstant hungrig vilket tär på psyket en del.
 
Nog tjatat, här kommer veckans mage:
 
 
Det största som hänt den föregående veckan är ju givetvis rörelserna. Känner iprincip av bebis varje dag och det gör mig väldigt glad och lugn. En och en halv vecka till ultraljudet nu :')
 


Fredagsmys

Nu sitter jag och gosar ned mig framför tvn med min virkning i knät och OS i rutan. Är dock inte hemma hos mig utan hos mina föräldrar då Tom är iväg på annat ikväll.
 
Är rätt slut efter en heldag med föreläsningar om stamcellsforskning och lite konfirmationsträff på det så har varit skönt att få komma hit och få vara "bara dotter" ett tag. Ska också sova här tänkte jag vilket jag nog inte gjort sen i somras. Mysigt!
 
    
 
Imorgon skall jag servera på en femtioårsfest. Ska bli spännande att se när min energi tar slut denna helgen egentligen ;)

Baby Buy

Här har vi senaste tillskottet till familjen. En superfin babysitter från BOZZ. Köpte denna begagnad men oanvänd av en trevlig tjej i kungälv och min snälla vän Carro åkte och hämtade den hemma hos henne i förra veckan. Inte förrän i onsdags fick jag alltså se den på riktigt men är väldigt nöjd. Ett riktigt kap för bara 150 kr.
 
Babysittern kan ställas i olika sittläge samt i fullt liggläge och har en fast och en gungande position. Nu håller vi tummarna för att bebis gillar att sitta i denna. Tom säger att han kan använda den så länge men jag vet nog inte om det är en så bra idé.
 
 
   
 
Får ursäkta kvalitén på bilderna men fick ta dem i dåligt ljus. Högst upp på önskelistan är ett fast objektiv med litet bländartal ;)
 
Till hörde också en lekbåge med små nallar på men har hintat till mamma att hon gärna får sy tre andra figurer att hänga där för en lite mer personlig stil. Får visa er när de kommer på plats.
 
Jag gick dessutom in i vecka 17 idag men har inte hunnit fota magen dessvärre men håll ut! Den nya veckan skall firas med denna goingen från marabou
 Kort uppdatering

Ursäktar frånvaron från bloggen de senaste dagarna men har varit lite mycket. Hade en fullsmockad dag i tisdags och igår hade jag en av mina mindre glamorösa preggodagar men lovar er en uppdatering ikväll.

Nu är det dags för lite skola ;)

En pluggmåndag

 
Såhär har min dag iprincip sett ut. Har suttit och pluggat på bukens anatomi och brottats med en irriterande huvudvärk. Kom visserligen nyss hem från scouterna (varit och badat i åby badhus) och nu skall jag och Tom mysa lite framför Tvn innan läggdax men annars har dagen inte varit så särskilt intressant.
 
Imorgon bär det av norrut på praktik vilket skall bli sjukt roligt. Oroar mig dock för ryggont och trötthet men förhoppningsvis kommer det att gå bra det med. Ska bli spännande och se om jag hittar några brallor som jag kan ha på vårdcentralen också hehe.


Första rörelsen!

Åh åh sitter med brännande ögon och bara ler av lycka. Alldeles nyss kände jag nämligen bebis. Har sedan någon dag tillbaka trott att jag kännt något men inte varit säker. Nu läste jag att bebisen kan reagera på starkt ljus och rygga tillbaks så jag tog ficklampan på mobilen och lös på magen och då kände jag det, något sprattlade till :')
 
Vilken fantastisk lycka! Denna gång var det ingen tvekan om att det kunde vara något annat som gaser eller kläder som stryker sig över huden. Jag kände bebis! Älskade lilla bebis <3
 
 

Gratis på facebook

Säga vad man vill om sociala nätverk och internet men här har vi en riktig fördel. Det finns sidor man kan gilla på Facebook så som bambino och MAM och man får då hemskickat (alldeles gratis) en grej ur deras sortiment.
 
Igår damp detta ner i brevlådan till kommande bebis. Superbra ju!
 
 
 
En napp för 0-6 månader från MAM och en provsmakssked från Bambino. Gratis är alltid gott ;)
 En växande mage

Jag tänkte bara visa er var det är jag känner livmodern sluta just nu. Den växer så det knakar och har förflyttat sig någon cm upp från förra veckan vilket är coolt. Då vet man att bebis växer och har sig där inne och att det snart är dags för mig att få känna sparkar. 
 
 
Jag kan verkligen inte bärga mig och ligger varje kväll och känner efter iprincip. Jag och tålamod kommer inte riktigt överens ;)