Glad midsommar!

Glad midsommar önskar jag och mina pojkar er alla där ute! Vi lyckades få till lite midsommarbilder (som dumme jag lyckades överexponera gaaah) trots att jag ju strax skall åka iväg och jobba. Kommer sakna de här två trollen men vi kommer ha enormt mycket att göra på jobbet eftersom vi är väldigt få på plats idag. Skönt på ett sätt så att man inte hinner deppa ihop över att alla andra sitter och äter gott utan mig. Hoppas ni får en underbar dag!
 
 Lillsöndag

Idag är jag ledig och passar på att ladda inför jobbandet i midsommar. Jag och Vincent startade dagen med lite lek och bus innan vi åt frukost. Mackan han önskat las snabbt åt sidan och det slutade istället med att han snaskade i sig hela min tallrik med fil och müsli. Livet som förälder i ett nötskal!
 
Sedan gick vi till busshållplatsen och åkte till polisen i Mölndals centrum för att hämta ut mitt pass. Gick hur bra som helst att åka buss med lillkillen som vanligt och det blev en perfekt liten förmiddagsaktivitet. Vi kom hem lagom till lunchtid och den efterföljande middagsluren.
 
 
Eftersom det är midsommar imorgon slutar Tom tidigt idag så när han kommer hem skall vi alla tre åka ut till Onsala på playdate hemma hos Elin, Kristoffer, Bella och Olivia. Har hört ryktas att det vankas pannkakor och paj när vi kommer dit vilket inte skulle sitta fel! Helt okej lillsöndagsaktiviteter ändå!

Läkare som inte kan diktera

Som läkarsekreterare hittar man snabbt sina favoritdoktorer att skriva för.. men också de som inte är så roliga. Man bygger sig en liten lista på doktorer som dikterar hela diktatet under besöksorsak, som pratar 0,5 millimeter från mikrofonen så att öronen hoppar av huvudet när det skrålar och sprakar i högtalaren, som dikterar ALLT de tänker ("Tidigare sjukdomar: Ja alltså hon sa att hon hade diabetes och det var nog det enda men jag har inte kollat så noga. Det blir nog bra.") eller som pratar så dålig svenska att inte ens vi sekreterare förstår vad läkaren vill ha sagt. Bara som några exempel.
 
 
Oftast har de flesta samma läkare högt upp på sina listor och på rasterna så kan vi ömsom skratta och ömsom slita vårt hår tillsammans över dessa läkare som bara vägrar att lära sig hur man skall diktera så att vi läkarsekreterare inte behöver lägge en halvtimma på ett 2 minuter långt diktat.
 
En sak som är säker är att alla kandidater som jobbar som sekreterare kommer bli experter på att diktera i vår framtida karriär. Sekreterarna gör ett enormt och oftast helt osynligt jobb. Då vill jag bidra så gott det går till att underlätta för dem!
 
Min bästa vän en dag med många dåliga dikterare - Kaffeautomaten med tevatten!


Lägerhelg

Nämen hallå! Nu var det allt bra längesen. Tänk vad grundlurad jag blev när jag trodde att sommarjobb skulle innebära lite lugnare vardag för oss alla. Känns som dagarna går i 110 km/h non stop innan det är dags att borsta gaddarna och hoppa i säng. Känner mig redan ganska utpumpad om jag ska vara ärlig men jag siktar in mig på en mysig helg i Bosared om 2 veckor där jag skall koppla av och få lite lugn och ro. Till skillnad från de flesta skall jag nämligen jobba i midsommar vilket ju givetvis känns ganska trist men folk slutar ju inte att bli sjuka bara för att det är midsommar, snarare tvärtom. Lär tyvärr få skriva ett och annat diktat om skador på fyllan.
 
Hur som helst, i helgen som var var jag i och för sig ledig men då var jag iväg på scoutläger. Vi hade det fantastiskt mysigt trots att vädret verkligen var urdåligt. Lägret håller på fram till torsdag denna vecka och trots att det såklart är tråkigt att jag inte kunde vara med mer än 2 dagar skulle jag ljuga om jag sa att jag inte tyckte det var skönt att få komma hem och duscha och sova i en riktig säng. Det ju också väldigt intensivt att vara ledare till 20-30 barn och se till så att de håller sig så varma, mätta och glada som det bara går. Fick en precis lagom dos av läger för den här sommaren tycker jag faktiskt. Givetvis skall jag bjussa på lite bilder:
 
Garderad för myggstormen
 
Morgonsamling!!
 
Vårt finfina kök som byggdes upp i spöregn
 
Den fabulösa patrullen jag är ledare för! Stolt!
 
Spårning med "de vises sten"-tema. Här skall de hitta de vises sten i spegelreflektionerna
 
Självklart byggdes en äkta scoutdusch
 

Status just nu

- Skall alldeles strax laga mat men har just nu före middagen-mys framför youtube med min bebis och kollar Åka Pendeltåg 200 gånger i rad. Det blir i alla fall tacos vilket kommer sitta fint eftersom jag är vrålhungrig!
 
- Har rätt ont i ryggen och nacken efter jobbet idag. Det är inte lätt att komma ihåg hållningen under hela arbetspasset och idag har jag ändå varvat mellan att sitta och stå. Min hållning är dessutom usel i vanliga fall så det är väl något jag kan passa på att öva på nu i sommar.
 
- Känner mig trots det ganska avslappnad. Jag och Vincent är lediga imorgon och strax efter lunch kommer en av mina klasskamrater hit och fikar vilket skall bli mysigt. Annars skall vi inte göra många knop utan bara hänga ute på gården och leka (om det inte regnar då, det får vi verkligen inte hoppas)
 
- Har två hundra kilo tvätt att tvätta och noll kläder i garderoben just nu. Här hemma är det mest jag som tvättar och ibland får jag ett ryck och kör 4-5 maskiner på en dag (om vi är hemma) medan det vissa gånger kan gå dagar mellan tvättar. Inväntar lite energi för att ta ett ordentligt tvättryck men den verkar inte ha någon brådska att hitta hit.
 
- Tom kommer hem om en halvtimme och då inleder vi bästa tiden på dygnet. Älskar att få umgås med mina två pojkar tillsammans innan läggdags och sen få krypa upp i soffan tillsammans med min stora kille!
 
Hur har ni haft det idag?
 Att gå på traumalarm

Spenderade hela kvällen efter jobbet hemma hos mamma och pappa igår och idag har vi haft besök av Johannes och hans nya tjej Alice (ja jag vet, det är rätt krångligt med två Alice i vänskapskretsen) så det är först nu egentligen som jag kunnat sätta mig ner vid datorn och göra ett inlägg.
 
Lovade ju er att berätta lite om hur det gått på jobbet och jag kan bara säga som så att det har varit så rackarns kul. Trivs verkligen som fisken i vattnet i mina blå kläder och det känns faktiskt lite tråkigt att jag inte skall tillbaks dit förrän om tre veckor nu.
 
 
Första dagen fick vi som sagt inget larm alls men andra dagen, strax innan lunch, pep det till i sökaren. Det var ett oranget traumalarm med en patient som misstänktes ha flera frakturer. Vi sprang snabbt upp till traumarummet och var först på plats så att vi i lugn och ro kunde börja registrera patienten i datorns olika program och skriva ut labbetiketter, patientarmband och beställa labbprover. Vid orangea larm är det inte så farligt mycket folk i rummet och trots att patienten såklart hade mycket ont och var upprörd och blåslagen var det ingen livshotande situation (stabil i vitalparametrar som hjärtfrekvens, syresättning, blodtryck osv.) och läkarna kunde lugnt och metodiskt gå igenom ABCDE innan patienten skickades vidare till röntgen.
 
Jag försökte hänga med så gott det gick och observera allt vad min kollega gjorde. Det var mycket som skulle göras på kort tid men det kändes ändå inte omöjligt att lära sig med lite träning. Det var fullt fokus på jobbet helt enkelt och pulsen gick upp en del vill jag lova. Hon kryssade och antecknade på akutjournalen genom att lyssna på det som sas vid sjukhusbritsen och när vi väl var klara faxades journalen till röntgen. Alla övriga papper samlades ihop i en mapp som fick följa med patienten och vi kunde återgå till vårt kontor nere i källaren.
 
 
Tredje dagen var jag lite otålig. Jag hade ju bara två dagar kvar på Sahlgrenska den veckan och jag ville så gärna lära mig så mycket det bara gick. Precis när jag tänkt gå på lunch så pep det i sökaren. Rött larm. Denna gång gick det betydigt snabbare och det var massor med folk i rummet och dessutom en mycket erfaren kirurg som traumaledare som stod och överblickade det hela och upprepade de olika fynd som gjordes vilket var guld för oss som sekreterare. Det gavs mediciner och intravenös vätska men patienten var ändå så pass stabil att hen klarade sig igenom ABCDE innan det snabbt bar av till röntgen.
 
Vi hann inte mer än sätta oss vid datorerna på kontoret denna gång innan det pep i sökaren igen. Ett till rött larm. Det var bara att vända på klackarna och springa upp för trapporna igen och börja skriva in den nya patienten. Totalt den dagen hade vi 4 larm. Det var intensivt vill jag lova men jag hade en grym kollega (en annan läkarstudent faktiskt) som såg till att jag lärde mig massor. Redan andra larmet bad han mig att hålla i pennan så att jag fick fylla i journalen medan han stod och sa vad jag skulle skriva vilket givetvis var läskigt men också superbra.
 
Fredag på akuten betyder fredagsfika! Så gott!
 
Sista dagen fick vi också ett larm precis innan lunch. Jag började själv skriva in patienten i datorn med endast några få frågetecken till min kollega och plötsligt piper sökaren igen. Ett till larm på ingång. Jag fick då ansvar för att anteckna för den första patienten och min kollega för den andra och det gick faktiskt jättebra. Jag känner mig givetvis väldigt grön och är absolut inte redo att gå själv på larm men jag fick en enorm självförtroendeboost av att både fått förtroendet att sköta patienten själv och att sen faktiskt klara det alldeles utmärkt.
 
 
Det här med att vara sekreterare på traumalarm var alltså inte alls så svårt som jag trott, dessutom så var det ju väldigt intressant och lärorikt. Jag trodde också att jag skulle bli mer påverkad av att se de skadade patienterna men den biten tyckte jag faktiskt inte alls var jobbig. Man avskärmar sig så totalt och går in i det jobb man skall utföra, patienten är omringad av vårdpersonal och hen ligger dessutom med huvudet bort från oss. Jag tror i och för sig att det kan bli annorlunda med patienter med mer livshotande skador eller vid ex. ett hjärtstopp. Trots att vi fick gå på några röda larm så upplevde jag ju aldrig att de var i närheten av att gå bort vilket jag givetvis tror kan påverka en mer. Vi får se hur det går i sommar. Skall som tur är jobba en hel del där vilket jag verkligen ser fram emot. Det är härligt att kombinera lugnt skrivande och lite snickesnack med kollegan med adrenalinpump och toltalt fokus tillsammans med traumateamet för att rädda liv. Passar mig perfekt!
 
 

Resultatet av allt slit

Tänkte inte spendera kvällen framför datorn men ville bara kika in och berätta att jag fick tentaresultatet igår. Hjärtat bultade i 110 när jag sakta scrollade ner till nummer 60 som var min tentakod, men inte behövde jag vara orolig för jag var GODKÄND!! Godkänd med råge dessutom vilket gjorde mig megaglad. Visserligen klarade 95% av klassen denna tentan men det gör mig inte mindre stolt. Än en gång har jag bevisat att det visst går att kombinera ett fullspäckat mammaliv med läkarstudier. Heja mig!
 
 
Nu skall jag snaska i mig innehållet på tallriken ovan och bara njuta av kvällen. Imorgon får jag ta och berätta mer om hur det har gått på akuten denna vecka. En liten cliff hanger såhär på fredagskvällen! Kika in imorgon vetja!


I lunchrumssoffan

Sitter i soffan i akutens stora och väldigt folktomma lunchrum. Har precis smaskat i mig rester från gårdagens fläskpannkaka (alltså hur gott??) och försöker nu vila upp mig inför ytterligare 4 timmars jobb. Fortfarande inga larm än så länge. Vi får väl se hur kvällen slutar. Känns ju lite dumt att jag fått 4 dagar avsatt upplärning här om jag inte får chansen att bli upplärd liksom.


Det är lite kallt här nere så jag har virat in mig i en filt. Får se till att ta med en kofta till imorgon. Landstingsvästarna värmer ju inte särskilt mycket om man säger så. De är dessutom extremt fula, haha.

Nu skall jag blunda ett par minuter. Ha en trevlig lillördag goa läsare!

En solig söndag

Ingen dag är ju den andra lik hemma hos oss. Det är ju lite det som är både förbannelsen och charmen med småbarnsliv kombinerat med studentliv. Tänkte ändå att ni skulle få hänga med och se hur en söndag med oss kan se ut. Let's begin!
 
9.00
Som sagt är ingen dag den andra lik. För första gången på evigheter vaknar jag av mig själv innan Vincent vaknar då han bestämt sig för att ta lite sovmorgon. Jag passar på att lata mig lite i soffan och slänga upp ett blogginlägg (som ni kan läsa HÄR)
 
 
10.00
Vincent har tillslut vaknat och jag passar på att dricka upp mitt te när han äter frukostgröten.
 
 
11.00
Vincent dansar loss till markoolio i vardagsrummet, jag har satt på ännu en tvättmaskin och släpat upp Tom ur sängen. Det är dags att sätta på sig lite kläder och det är inte det lättaste när allt i garderoben är 1. För stort, 2. För litet eller 3. Alldeles för varmt för att ha på sig.
 
 
12.00
Lunchdags för mamman och sonen i familjen. Det vankas pasta med pestosås, enkelt men supersmarrigt. Sen är det dags för Vincents middagslur.
 
 
13.00
Barnet sover och efter lite städning i lägenheten passar jag på att lapa lite sol på balkongen till Josefin & Vanjas podcast
 
 
14.00
Vincent har vaknat och hela lilla familjen tittar för sjuttielfte gången på "Rocka på" med Markoolio på youtube. Jag packar dessutom skötväskan eftersom jag och Vincent strax skall bege oss mot Lindome.
 
 
15.00
Nu är vi hemma hos Vincents mormor och morfar där vi hänger ute i trädgården. Vincent får bada och skvätta vatten på oss andra vilket han älskar.
 
 
16.00
För mina föräldrar och bror vankas det lunch och så förbereds det även för kvällens grillning i köket. Det skall nämligen göras ribs och de skall stå länge i ugnen innan de grillas (ursäktar mig så mycket för kassa bilder).
 
 
17.00
Vi är fortfarande ute och Vincent varvar badningen med att springa runt och jaga Hasse (katten) i gräset och leka med vattenspelet vid växthuset. Jag och mamma håller honom sällskap och sitter och svalkar fötterna i poolen.
 
 
18.00
Efter allt hålligång och kanske lite för mycket sol börjar jag bli både hungrig och trött. Smyger in lite grann för att vila men hittas av den lilla busen som vill läsa böcker. Det kan man ju inte säga nej till!
 
 
19.00
Vincent att stulit en melonbit från köksbordet som han sitter och mumsar på i väntan på att hans mat skall bli kall. Vi andra får snällt vänta en stund till. Efter maten nattar jag Vincent och han somnar som en stock. Inte så konstigt med en hel eftermiddag med lek ute i solen.
 
 
20.00 
Så äntligen var ribsen klara i ugnen och kunde slängas på grillen. Sen var det vår tur att äta och oj så gott det blev. Min lillebror är verkligen en mästare på ribs. Dreglar nästan när jag tänker på hur goda dem var. Trots enorm trötthet och vetskap om att jag skulle upp halv sex dagen därpå hade vi en jättemysig kväll. Sommarkvällar när de är som allra bäst!
 
 
Strax innan 10 bar jag ut Vincent till bilen och så åkte vi hem till Tom som haft lite egentid hemma. Jag stupade i säng och somnade gott med magen full av god mat. Så där var vår söndag till ända!
 
Tyckte ni det var kul med den här typen av inlägg?? Tryck på gillaknappen i så fall så jag vet om jag skall göra fler i samma stuk. Hoppas ni får en trevlig tisdag!Ett otraumatiskt jobbpass

Första riktiga sommarjobbsdagen avklarad och också första dagen som traumasekreterare på Sahlgrenska. Visserligen med en total avsaknad av faktiska traumalarm men ändå så rackarns kul.
 
Tänkte förklara lite snabbt vad mitt sommarjobb går ut på för er som inte riktigt förstått det. Jag jobbar som medicinsk sekreterare (eller läkarsekreterare, vårdadministratör and so on..) för akutmottagningarna i Göteborg. Det innebär Sahlgrenska, Östra, Mölndal samt barnakuten. Antingen sitter jag på vårt kontor i Mölndal och skriver diktat för dessa läkare (en ljudfil med allt som framkommit under läkarbesöket som läkaren talat in). Detta innefattar även att skriva ut och posta remisser, intyg, kopior och brev som läkaren begär. 
 
Vi kan också, som jag gjorde idag, sitta i vårt lilla pyttekontor på Sahlgrenskas akutmottagning och skriva. Skillnaden här är att vi har en sökare och akuttelefon med oss. När den ringer/piper innebär det att vi skall rusa upp på traumarummet och omhänderta de allra mest akut sjuka patienterna som exempelvis har hjärtstopp, varit i en bilolycka eller försökt ta sitt eget liv. Vår uppgift då är att fylla i traumajournalen, skriva ut ID-band, beställa prover osv. Helt enkelt har vi den administrativa rollen i traumateamet.
 
Ett av våra två små kontor som ligger under akutmottagningen
 
Idag var det alltså min tur att lära mig traumalarm men som jag sa så fick vi inte ett enda larm på hela passet. På ett sätt är man ju självklart glad att ingen blivit så svårt sjuk men det kändes ändå lite snopet eftersom jag behöver öva så mycket som möjligt för att kunna bli självgående. Får hoppas på mer fart på onsdag då det är dags igen.
 
Lunch ute i solen // Försöker att inte gå vilse i kulvertarna 
 
Trots det så var jag väldigt nöjd med dagen. Återigen har jag bemötts av fina och välkomnande kollegor som står ut med en långsam och frågvis vikarie. Det bubblade av lycka i magen när jag lämnade akuten och traskade iväg mot bussen efter mitt avslutade pass. Tänk att jag jobbar på ett sjukhus?! Jag är inte bara en kandidat utan egentlig uppgift utan en viktig del i sjukvårdsapparaten. Jag kan blippa mig in i dörrarna som pryds av texten endast personal och det bästa av allt är att jag får göra allt detta iklädd blåa härliga scrubs. Är galet nöjd och oändligt tacksam för detta sommarjobbet!
 

En sovmorgon

Det är tyst i lägenheten. Båda pojkarna ligger fortfarande och sover och jag sitter själv i soffan och njuter av lugnet. Den varma morgonluften sipprar redan in genom det öppna fönstret så vi har förmodligen ännu en varm dag att vänta. Underbart!
 
Tror nog aldrig Vincent tagit sovmorgon på detta vis tidigare. Det är dock inte så konstigt då han sovit ganska lite de två senaste dagarna. I fredags var vi ju på examensfest för min kusin i Smålandsstenar och Vincent sprang runt och busade med de andra barnen hela kvällen. Efter efterrätten packade vi ihop oss och åkte iväg mot Bosared och då hade klockan redan hunnit bli 9. 
 
  
Igår vaknade vi, trots den sena kvällen, upp klockan 7 och sedan spenderades förmiddagen ute på gräsmattan. När det var sovdags begav vi oss väster ut mot Lindome och fick där lite lunch innan vi fick rusa hem och byta om för att åka ut till Onsala och ha grillkväll tillsammans med Elin, Kristoffer och barnen. En superhärlig dag såklart men väldigt hektiskt och jag tror det är därför han är så trött lillen.
 
Idag tar vi det nog lite lugnare. Vi har ett hem som är i ett enormt städbehov så det blir projektet idag. Mot kvällen vankas grillning hemma hos mina föräldrar vilket ska bli mysigt. Nu ska jag smyga mig in i köket och se om jag lyckas fixa mig en kopp te innan Vincent vaknar och fortsätta att njuta! Livet är bra underbart ibland!


Hej då T5! Hej sommar!

Äntligen är tentan skriven och jag har sommarlov! Känns nästan lite overkligt måste jag säga. Kände mig alldeles lycklig när jag klev ut ur tentasalen och ut i sommarvärmen. Precis utanför dundrade flera studentflak förbi med tjoande studenter och skrålande musik ur högtalarna vilket hördes ända in till oss när vi satt där och skrev. Det fick mig att le. Lyckliga studenter är ju ett sommartecken om något.
 
Själva tentan gick ändå över förväntan. Gick verkligen dit med låga förhoppningar men när jag räknade ihop poängen mot slutet tror jag ändå det gick vägen. Vi får helt enkelt vänta på tentaresultaten och se. Jag tolkar dock min lyckokänsla i kroppen som att det trots allt gick bra.
 
Imorgon är jag och Vincent lediga och sen skall vi hitta på en massa skoj i helgen innan jobbet drar igång på måndag. Äntligen äntligen sommarlov! Min fullproppade hjärna tackar och tar emot.
 
Nöjd och trött tentaskrivare som firade in sommarlovet tillsammans med Tom med pizza på balkongen efter att den lilla minimänniskan somnat
 

Tips inför tentan

Ok, nu rejsar vi mot mållinjen folks! Bara en dag kvar nu och sen får det bära eller brista. Lovade ju lite tips till er fellow tentapluggare där ute inför den stora tentadagen igår så jag tänkte att jag delar med mig av dem här.
 
Dagen innan tenta:
Detta är dagen då du får chansen att repetera det sista. Gå gärna igenom lite tentafrågor och snappa upp det du inte känner dig hundra på så att du kan kolla upp det i boken. Tappa inte modet om det känns som om du inte kan någonting. Det kan du, det lovar jag! Igår hjälpte Tom mig att plugga genom att ställa slumpmässiga frågor från mina question sheets jag gjort för de olika föreläsningarna och jag fick en sån enorm egoboost. Både av att jag kunde svara på de flesta av frågorna, men också av att Tom inte kunde de frågor som jag på förhand tänkt är så enkla att vem som helst skulle kunna svara på dem. Man blir väldigt lätt blind för den kunskap man har så påminn dig gärna om det.
 
Sätt dig inte och läs ett helt nytt kapitel i boken dagen innan tentan. Det är ingen idé och det kommer mest troligen inte att fastna. Ägna din dyrbara tid åt att repetera saker så att de sitter istället. Det kommer du att tjäna på.
 
När kvällen kommer är det dags att packa ihop allt vad tentaplugg heter. Ta en långkväll att ta hand om dig själv. Ta ett bad, måla naglarna, kika på en film eller varför inte ge dig ut på en promenad. En stressad kropp försvårar inlärning men också att återhämta kunskap ur minnet, dessutom förtjänar du att ta det lite lugnt efter allt slit. Slutligen skall du lägga dig i GOD tid så att du är utvilad på den stora dagen.
 
Jag, ute på en av mina kvällsturer i solnedgången. Magiskt!
 
Tentadagen:
Om du har en morgontenta bör du gå upp i god tid så att du i lugn och ro kan äta en bra och stabil frukost. Detta gäller förstås tentor oavsett tid, då hunger avsevärt kommer minska din prestation. Packa ner pennor (några stycken ifall bläcket mot förmodan skulle ta slut), något gott att knapra på som inte kommer att störa dina kursare allt för mycket och en flaska med vatten. Glöm för allt i världen inte giltig legitimation! Var på plats i alldeles lagom tid. Jag brukar sätta på mig lurarna och peppa mig själv med riktigt go musik och inte prata med så mycket folk. Jag kan även behöva slänga ett öga på någon detajkunskap jag skrivit upp på en lapp som är svår att komma ihåg för att ha den i färskt minne när jag kliver in i tentasalen.
 
Se till att du har gått på toa innan då i alla fall vi inte får gå på toa under den första timmen av skrivningen. När dörrarna väl öppnas väljer du ut en plats som känns bra och sen är det bara att köra så det ryker! Om du har en positiv inställning trots att du är dåligt påläst optimerar du dina chanser (it's all about that mindset you know) så peppa dig själv och intala dig att du kommer klara tentan galant.
 
Illustrering av "köra så det ryker" med fina Jagoda från vår praktik när jag och hon var ute på sparkcykeljakt
 
Under tentan:
Gå lugnt och metodiskt igenom tentan. Bläddra först igenom och kika på frågorna för att få en överblick. Vissa gillar att plocka de "lätta" frågorna först som uppvärmning medan andra gillar att göra frågorna i den ordning de presenteras. Fastna inte för länge på svårare frågor utan lämna dem och kom tillbaks senare. På så sätt förstör inte ditt humör för resten av frågorna ;) Kom ihåg att dubbelkolla alla frågor innan du lämnar in för att upptäcka slarvfel. Jag gillar dessutom att räkna lite löst på poängen för varje fråga för att få en uppskattning om hur bra det gått men det gör du som du vill.
 
Skriv upp din tentakod också! Kan vara bra att ha när du skall kolla ditt resultat ;)
 
Efter tentan:
Du klarade dig igenom och det skall firas! Sommarlovet är äntligen här!
 
Det var lite tankar om vad som kan vara bra att tänka på inför tentan. Jag önskar er alla lycka till så ses vi på andra sidan. Nu dyker jag ner bland mina böcker igen. Hejsvej!