Vattnet har gått!!

Denna dag började som alla andra övertidsdagar; öm i hela kroppen och slutkörd som vanligt. Lika besviken var jag såklart att det inte satt igång denna natten heller men håll nu i er. Klockan kvart i sex (17.45) så gick plötsligt mitt vatten! 
 
Än så länge har jag bara haft lite molvärk men "as we speak" tror jag att de börjar att dra igång då mina sammandragningar (äntligen) börjar "göra ont". 
 
Nu ligger jag med jättebinda (det sipprar så smått från mig haha) och handduk på i sängen och "vilar mig i form" med jordgubbar och tidningen som damp ner i brevlådan idag. Nu ska det minsann bli bebis!
 
 



BF + 6

BF + 6 idag och fortfarande ingen liten i min famn. Är så nyfiken på hur du ser ut och vem du är. Kan du inte bara pallra dig ut till oss?
 
Idag har jag haft ett besök av fina Josefin som kom med uppiggande kramar och glass (världens godaste!!). Kan säga att jag fått tacka nej till ganska mycket besök de senaste dagarna just för att min energi varit helt obefintlig men idag hade jag lite ork kvar så då fick hon komma hit och hänga lite. Mys!
 
   
 
Nu är det strax dax för denna tjej att gå och lägga sig. Är alltid lite extra hoppfull såhär på kvällen då många förlossningar sätter igång just på natten (man är som mest avslappnad då) men denna ökade förhoppning har än så länge bara lett till besvikelse när jag vaknat upp "som vanligt" nästa morgon.
 
Nu får han dock knalla på om han vill komma i Juli för på fredag går vi ju in i Augusti. Imorgon vet vi om du blir en 07a eller 08a ;) Nattinatti folks!
 

BF + 5, Dålig på värkar

Sitter framför allsången på tvn med Herr Bordsfläkt härligt fläktandes bredvid. Vaknade imorses och var så fruktansvärt trött. Gick runt groggy nästan hela dagen innan jag på något konstigt sätt fick en energikick från gud vet var och bestämde mig för att städa.
 
 
    
 
Det sägs ju att man kan få såna här boa-instinkter precis innan förlossningen men jag tror snarare att jag börjar bli lite smått galen av allt väntande. Om inte så kombinerar jag ju nytta med "nöje" (aka tiden går liiiite fortare). Får ju passa på när energin är där för rätt som det är så ligger man däckad igen.
 
Min BM sa åt mig att tänka varje morgon att "nu är jag en dag närmare att träffa honom" och det är ju faktiskt sant. När jag och Tom låg och småpratade i sängen imorse så insåg jag ju att vilken händelse som helst som skulle ske "nästa fredag" skulle kännas så nära i tiden. Knasigt att det ska kännas som ett år bort när det handlar om en bebis. Dessutom är ju sannolikheten väldigt stor att jag inte ens behöver vänta enda tills dess.
 
Man får bara en känsla ibland att alla frågor om "det satt igång än" är något slags personligt påhopp på min förmåga att sätta igång med värkar. Givetvis är folk bara nyfikna för det finns ju inget jag kan göra åt saken, men man känner sig ju lite hopplös ibland asså. Dålig på värkar liksom?! Kanske min stora svaghet haha.


BF + 4 och Barnmorskebesök

   
 
Idag var det dags för det där dumma barnmorskebesöket jag helst hade velat slippa. Hoppades in i det sista igår att värkarna skulle sätta igång men snopet vaknade jag såklart imorse uten minsta känning och fick snällt köra iväg mot stan.
 
Allt såg superbra ut med lillen och mitt SF-mått hade växt ytterligare en cm, mitt på kurvan. Hjärtslag såg finfint ut, mitt blodtryck var perfekt och huvudet fortfarande fixerat. Jag fick däremot +1 på urinstickan (protein i urinen skall vara 0) men det är egentligen inget att oroa sig över sålänge blodtrycket är fint.
 
Jag skulle hålla koll och ringa in om jag fick huvudvärk och flimmer för ögonen (vilket jag redan har men inte av någon betydande grad) så kunde vi kolla blodtrycket igen men som sagt, varken hon eller jag var särskilt oroliga. Antagligen bara värmen och mitt enorma tillstånd som spökar med mig.
 
Jag passade även på att fråga vad som gäller lite mer exakt nu och hon förklarade att har det inte dragit igång till nästa gång jag kommer dit (höll på att börja gråta när vi bokade in ännu ett besök, hej hormonbomb) så skickar hon en remiss om igångsättning den 8onde. 11 dagar kvar alltså tills han defenitivt är här, men både jag och min BM hoppades att vi skulle slippa ses nästa måndag också.
 
Håll tummarna för oss!
 
 

BF + 3

Tre dagar över tiden folks! Och vad får denna nöten för sig att göra tro?
 
   
 
Jo hon går ut på en promenad #desperattjej
 
En kort liten runda tog mig över en halvtimme att snigla mig fram på medans svetten rann i pannan på mig och kroppen skrek fula ord jag inte försökte lyssna till. 200 meter hemifrån fick jag sätta mig på en bänk för att ladda batterierna för att klara av att ta mig upp för trapporna till lägenheten.
 
 
Härligt visserligen att få komma ut ur lägenheten för en gångs skull men jag kanske skulle nöjt mig med att slänga sopporna eller nått. Nu sitter jag här hemma och flämtar och försöker återhämta mig och hoppas att bebisen fattar vinken och kommer ut snart.
 
Strax skall vi bege oss till mina föräldrar för att bli ompysslade och vila upp oss. Ska bli riktigt skönt med lite miljöombyte faktiskt trots att jag inte riktigt förstår hur jag skall kunna röra mig en meter till idag. 
 
...men först får det nog bli en kall dusch!
 



Kickboxare

Ja och så var BF+2 nästan helt förbi. Har haft en ganska bra dag idag och när regnet väl började vräka ner här mitt på dagen kunde jag inte annat än bli oändligt tacksam. Jag tror nämligen att det är tack vare att värmen inte varit så oliiidlig, som gjort att jag kunnat känna mig mänsklig idag. En helt annan Alvert än den gråtande uppsvullna valen som härjade runt här igår.
 
 
Vad gör jag under mina dagar då? Händer det något spännande alls? Såhär har min dag på ett ungefär sett ut:
 
- Gått och kissat sjuttioelva gånger
- Fått den dagliga frågan "känner du något än?/Är det på g snart?" från X antal personer. Svar: Nopes!
- Blivit informerad av mamma att åskan slagit ur deras hemtelefon så att vi måste ringa till mobilen om det sätter igång (haha som om vi inte skulle ringa dit det första vi gjorde om de inte svarade hemma, sötisarna)
- Kollat på alldeles för många avsnitt av continuum
- Diskat, vikt tvätt och städat i vardagsrummet
- Lagat och ätit mat (woow vilken bedrift)
- Badat (ja i badkaret då)
- Vilat
- Svettats
 
Dessutom har jag haft en så sjuuukt överaktiv bebis idag så det har varit helt galet. Min mage kan nu bocka av de flesta geometriska former om man säger så. Bebis försöker nog lista ut hur han skall komma ut, utan resultat dessvärre.
 
Dessutom så ligger han så lågt så jag har fårt skärande knivsmärtor ner i "fiffi" som fått mig att skrika högt samtidigt som jag brister ut i gapskratt. Tom har undrat både en och två gånger om det varit en värk jag fått men jag har snällt fått förklara att det bara är hans son som över sina kickboxingskills i min mage.
 
Ibland kommer han t.o.m. åt nerver så att det skjuter ut smärta i benen på mig. Rätt obehagligt måste jag säga men det går lika snabbt över som det kommer. 
 
Lilla V har alltså, tillsammans med det "fina" vädret, lyckats muntra upp mig en hel del idag med sina konster och kickar. Jag känner dock fortfarande att det här med övertid är piss och vill mest av allt bara få ut honom i min famn menmen. Imorgon kanske?

Tickande bomb

 
Det är allt lite märkligt när man går över 100 procent :P
 
Har haft en riktigt jobbig dag idag som slutade med ett sammanbrott sittandes med fötterna under rinnande iskallt vatten i badkaret. Det är så galet varmt både inne och ute så jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Som vanligt lyckades Tom tillslut lugna ner mig, få i mig lite mat och satte mig i soffan framför tvn för att vila. Han är allt bra han!
 
Kan dock inte låta bli att ha så grymt dåligt samvete för den tickande hormonbomb jag går runt och är just nu. Vill så gärna ha tillbaks mitt gamla jag nu och sluta vara en sån gnällkärring. Förstår inte hur han står ut med mig ibland alltså. Det måste väl vara kärlek ändå? 
 
På tal om nått helt annat så invigde jag min födelsedagspresent idag. Ni vet som jag fick av Tom? Gjorde supergoda ost och salami-panini till frukost och Tom använde den även nyss att grilla hamburgare i. Funkade utmärkt för båda ändamål! Grymt bra pryl asså ;)
 
 
 
Nu ska jag ha en mysig fredagkväll i soffan tillsammans med Tom och bara ta det lugnt. Som jag ändå gjort hela dagen ;)


Vecka 41

Ja och så var vi då inne på övertid. Vecka 41 är här och jag är väl inte riktigt jätteförvånad över det. Magen knakar på och på senaste barnmorskebesöket var ju allt tiptop där inne med honom så det får man väl glädjas över.
 
Vet inte riktigt vad jag skall säga om veckan som varit. Tiden flyter på något konstigt sätt bara ihop när man inte gör annat än att vänta. Jag har ändå haft turen och haft fina vänner som hållt mig sällskap och fått fira en fantastisk födelsedag så på nått sätt så lyckades jag fördriva ännu en vecka.
 
Nu är jag däremot extremt trött om dagarna och orkar knappt besök. Jag MÅSTE sova en stund mitt på dagen då min nattsömn är under all kritik och jag har helt gett upp saker som att laga avancerad mat eller storstäda här hemma. Det mesta får Tom sköta och trots att jag har sånt kontrollbehov tycker jag att jag lyckats släppa liiite på kraven och finna mig i att jag faktiskt måste ta det lugnt.
 
Veckans mage kommer här:
 
 
Nu får vi se om det blir ännu ett veckoinlägg nästa fredag eller om bebis flyttat utanför magen då. Det jag definitivt vet är att om 14 dagar är han här och då kommer all väntan att vara som bortblåst. Jag och Tom har alltså bara två helger (max) kvar som ickeföräldrar tillsammans. Bara att hålla ut och invänta värkar helt enkelt!

Projekt på gång

Sitter och knåpar ihop en liten slide show med bilder från graviditeten och kan inte hålla tillbaks tårarna. Normalt eller? Jag vet att graviditeten varit en riktig bergodalbana för mig men att titta tillbaks på tiden gör mig alldeles tårögd som sagt. Tänk att vi skapat ett litet mirakel som legat där inne i 9 månader och växt från en enda cell till en färdig bebis.
 
 
Nu kommer ni inte få se videon förrän lillbebis är ute då den även skall innehålla bilder från den sista tiden som gravid och förlossning men kan ju vara kul för er med en liten cliff hanger också ;) *evil laughter*
 



BF

Dagen är här! Dagen som vi så länge väntat på och räknat ned till. Dagen som varit svaret på allas ivriga frågor om när det är dags och än så länge så känner jag INGENTING. Visserligen föds bara fyra procent av alla barn på sitt beräknade datum så jag har väl aldrig riktigt varit inställd på att han skulle komma just idag, men att vi nu har nått BF innebär ju att vi imorgon GÅR ÖVER. Det tycker jag känns mer läskigt.
 
Nu har vi inget datum att räkna ner till längre och kontrollfreaket Alvert inser ganska snabbt att det kommer bli kämpigt oavsett om det blir 2 dagar över tiden eller 14.
 
Naturligtvis så skall vi ju inte ge upp hoppet om en födelsedag idag (eller i alla fall en förlossningsstart) men jag lovar er ingenting ;)
 
 
Ni kommer väl ihåg??
 
Eftersom jag redan fått många frågor om jag åkt in till förlossningen/fött än så vill jag bara skriva det att det kommer ni nog att märka. Förhoppningsvis kan jag hinna uppdatera bloggen under latensfasen (när man inte gör något annat än andas, äter godis och har ont) och om inte kommer ni att få en kort instagram-uppdatering om läget. Så andas ut!
 
Dock är självklart inte de sociala medierna prio ett när förlossningen väl dragit igång utan då vill jag fokusera på oss och vår familj. Ni förstår säkert vad jag menar ;) Nu blev jag nästan lite pirrig i magen. Den där förlossningen närmar sig allt mer och snart får vi alla se vem som gömt sig där inne så länge. Längtar!

Falskt alarm

God morgon på er! Sitter här och trycker i mig den mest fantastiska frukosten någonsin: Rostat vitt bröd med ost. Haha det är på ett ungefär det jag kände att jag orkade fixa till idag. Dessutom är detta snarare min andra frukost. Första frukosten var om möjligt ännu värre.
 
 
Vaknade nämligen vid fem imorse och kände "AJ! Magknip!". Gick upp för att gå på toa men inser ganska snabbt att jag inte alls är, om vi ska uttrycka det fint, skitnödig.
 
Fortfarande med ont i magen (magknip blandat med mensvärk och även starka sammandragningar hit och dit) traskar jag därför in i köket och kokar mig en kopp te och bäddar ner mig i soffan framför New Girl. På bordet hittar jag även tacochipspåsen från middagen igår och trycker i mig chipsen snabbt och lätt haha.
 
   
 
Är något så galet trött så efter att smärtan (ja det gjorde ju inte superont precis) verkar ha klingat av en aning trycker jag vid sjusnåret i mig två alvedon för att gå och lägga mig. Vaknar upp vid elva utan sammandragningar och ont i magen.
 
Vad jag läser mig till så försvinner inte "riktiga" värkar av alvedon men förvärkar kan göra det, så tydligen fick jag en "front row seat-plats" i en uppsättning av ett gammalt klassiskt falskt alarm. Härligt hörni! 
 
Är glad att jag lyckades somna om dock för oavsett förlossning eller inte så behöver jag ju all vila jag kan få. Hoppas nu bara att nästa gång kan få vara "riktiga" värkar!


En sån sommarkväll på balkongen

Sitter ute på balkongen ingosad bland filtar och kuddar tillsammans med en kanna saft, några kakor och lite bebisläsning.
 
   
 
Hade så gärna velat ta mig en kvällspromenad idag men jag insåg att jag nog knappt skulle orka ta mig utanför dörren och ännu mindre hem igen (lägenhet utan hiss givetvis) så det fick bli en kompromiss. Väldigt mysigt måste jag säga!
 
Imorgon kommer Felicia på besök och jag ska se om jag inte kan vika lite tvätt. Man får inte ha för mycket på agendan utan ta dagarna lite som de kommer. Nu ska jag njuta av sommarkvällen ett tag till innan jag kryper till kojs! Nattinatt!

Fixerad bebis!

Nejnej, ingen bebis påväg än! Jag var däremot iväg för ännu ett besök hos barnmorskan idag och mätte magen, tog blodtryck och lyssnade på lillens hjärta. Han växer alldeles exemplariskt och nu är hans huvud dessutom fixerat i mitt bäcken! Tjihoo!!
 
Egentligen behöver väl det inte betyda något alls mer än att han är redo att komma ut nu. Imorgon, om en vecka eller ja varför inte vänta tills de måste sätta igång mig den 8 Augusti? Haha pust!
 
Barnmorskan frågade hur det var med mig och fick väl någon slags suck till svar. I ett försök att muntra upp mig lite berättade hon att de allra flesta bebisar föds i spannet 5 dagar innan - 5 dagar efter BF och att det mycket möjligt är så att han tittat ut innan jag skall dit igen nästa måndag.
 
Han kan verkligen komma vilken dag som helst nu trots att det känns som att han aaaldrig kommer och så känns det tyvärr för de flesta. Helt normalt ni vet ;)
 
Jag är bara så glad att allt är bra med lillen där inne och hade det bar inte varit så fruktansvärt varmt ute hade energin kanske inte varit helt i botten men det är inte mycket man kan göra åt saken. Väntaväntavänta är det enda som gäller ;)
 
Så länge bjuder jag på en liten filmsnutt av vår housebebis från barnmorskebesöket med en härlig spark mitt i ;)
 
 



Listan betas av

Ny vecka nya möjligheter brukar man väl säga? Ja nu har vi börjat att beta av gissningar på listan och näst på tur står dagens datum. Jag drömde faktiskt inatt att både slempropp och vattnet gick och ni kan ju bara gissa hur besviken jag blev när jag vaknade imorse, lika slutkörd och GRAVID som vanligt.
  • 20 Juli - Tom
  • Natten mellan 20-21 Juli - Emelie
  • 21 Juli - Josefin
  • 22 Juli - Rebecka
  • 24 Juli - Marita
  • 26 Juli - Caroline
  • 27 Juli - Sanna
  • 28 Juli - Jag
  • 29 Juli - Jenny
  • 31 Juli - e
  • 1 Augusti - Mamma
  • 3 Augusti - Ellen
Min ena kusin som bara var beräknad en vecka före mig fick en fin liten dotter i lördags dessutom vilket är sååå roligt samtidigt som man känner sig ännu lite mera ensam. Övergiven av de höggravida en efter en liksom haha.
 
Idag kommer jag nog kunna fördriva tiden bra då jag, förutom att ha sovit lääääänge (jo jag var nog rätt slutkörd där igår efter allt kalasande), skall hem för födelsedagsmiddag hemma hos mamma och pappa senare ikväll. Dit kommer även mina kusiner som idag kommer hem efter två år spenderade i Japan och de har inte fått se mig i denna gigantiska kula så det ska ju bli lite roligt.
 
Nu skall jag trycka i mig lite frukost(??) och försöka att njuta av bebisfritt(????) en stund ;) Bjuder också på dagens grymmaste bild haha, jag i vecka 11 med den enooooorma magen ;)
 
 
 
 

Hipp Hipp Hurra!!

Jag har haft en sån fantastiskt härlig dag idag så ni bara anar inte. Vaknade imorses till frukost på sängen och paket från min älskade sambo. Stackarn tyckte att det var alldeles för tidigt att masa sig upp klockan nio men hade ändå gjort äggmackor (favoriten nummer ett), varm choklad och te.
 
I present fick jag (inte så otippat då det var typ det enda jag önskat mig hehe) en bordsgrill/paninigrill. Superglad tjej med andra ord!
 
   
 
 
Efter frukost plingar det på dörren och in kommer mamma för att hämta mig för en överraskning. Vi åker iväg med bilen till Frölunda torg och där går vi i lite affärer och sedan bjuder hon mig på en gudomligt härlig och väldigt välbehövd pedikyr.
 
Borde helt ärligt tagit före och efter bilder på mina stackars fötter då jag inte ens kommit åt att klippa mina tånaglar de senaste månaderna. Nu är de så mjuka och fina! Fick dessutom sitta i massagestol vilket gjorde underverk på min onda rygg :)
 
   
 
   
 
När jag kommer hem möts jag dock av en ännu större chock. I hallen står nämligen en massa härliga vänner som bryter ut i "Ja må hon leva" och jag står där i dörröppningen likt ett fån. Tom hade dragit ihop ett rejält överraskningskalas med massa tårta och kakor samt bjudit in våra vänner utan att jag hade en aning om det.
 
Blir nästan tårögd bara jag tänker på hur fina vänner vi har och speciellt vilken fantastisk kille man lyckats hitta. Tack alla för att ni gjort min födelsedag så fantastisk!
 
   
 
 
 
 
Nu är dock det här preggot helt slut efter dagens alla överraskningar så nu skall jag gosa ner mig i soffan med världens bästa och äta pizza. Världens bästa födelsedag helt klart!
 
 
 


DIY Bebisfilt av IKEA-pläd

För någon vecka sen satt jag dystert för mig själv framför tvn och hade sååå långtråkigt. Fick helt plötsligt ett infall av pysselmani, helt normalt jag vet, och tog fram garn, sax och en av våra 19kronorsfiltar från IKEA. Resultatet?
 
 
   
 
Efter x antal nålstick i fingret, lite svett och envishet blev resultatet en superfin bebissizad fleecefilt med langettstygn runt om i grått garn. Eftersom den redan är använd av oss så är den ju en perfekt tunn och ingosad filt att vira in bebis i när det är lite svalare.
 
Jag klippte även till ytterligare en bit från den nu mycket trasiga filten att ha i påslakanet i vaggan/vagnen då vi ju inte köpt ett riktigt täcke eftersom det mest troligen kommer att bli aaalldeles för varmt.
 
Lite stolt över mig själv är jag allt att jag har återbrukat en filt vi ändå aldrig använder ;)
 
 

Gravidfika

För ett bra tag sen så skrev en tjej här på bloggen till mig och sa att hon var gravid bara två veckor efter mig och det visade sig också att vi bodde bara en kilometer ifrån varandra. Vi har väl sen dess följt varandra lite smått på instagram och via våra bloggar, tyckt att vi borde ses, men så har det liksom bara inte blivit av.
 
Så idag så blev det äntligen av att vi sågs. Ni skulle sett oss två runda bollar traska fram i snigelfart hem till henne. En fantastisk syn egentligen! Blev bjuden på en massa gott hembakat och hemmagjord saft (!! woow liksom) och vi lyckades tjöta bort flera timmar ute på deras balkong. 
 
   
 
 
Både hon och jag hade verkligen saknat en annan graviding att hänga med och att bara kunna prata av sig lite. Det är liksom inte samma grej att prata med ickegravida. Förståelsen går bara en bit, men sitter man där med kulan på magen ja då har man en hel del gemensamt automatiskt. Vi hade det riktigt mysigt och tiden bara flög iväg.
 
Nu är jag och Elin beräknade väldigt nära varandra och förhoppningsvis blir inte detta sista gången vi ses. Vi kommer ju få våra småttingar nästan samtidigt så det blir roligt med barnvagnspromenader och bebishäng i höst. Någon som man utan konstiga blickar kan prata bajsblöjor och vakennätter med över ett glas vin haha. Tack Elin för en härlig fredagseftermiddag!
 
Första föräldrakompisen, check!
 



Vecka 40

Morgonens fantastiska outfit!!
 
God morgon och hjärtligt välkommen vecka 40! Du är efterlängtad. I slutet av denna vecka, om sex långa dagar, är lillen beräknad att komma. Idag är det också "bara" 3 veckor till vecka 42+0. Vi ÄR föräldrar inom en månad, punkt slut.
 
Veckan som varit har bjudit på sömnbrist, förfärliga smärtor när bebben försökt borra sig ner i mitt bäcken samt massa sammandragningar. Jag inväntar fortfarande ivrigt de riktiga värkarna som gör ooont. Inser mer och mer att den där eventuella middagsluren inte är något att bråka om längre. För att orka förlossningen och vara något sånär utvilad måste jag sova en stund mitt på dagen.
 
Det känns i hela kroppen att graviditeten lider mot sitt slut då höfter, knän och rygg verkligen börjar ta stryk av all extra vikt och så ska vi ju inte tala om mitt psyke då. Hade jag fått bestämma hade jag ju givetvis suttit med en liten bebbe i famnen vid det här laget.
 
Här kommer nu veckans mage:
 
 
Tittar jag på förra veckans bild så ser faktiskt magen, om möjligt, lite mindre ut. Kanske den där bebisen sjunkt så långt ner han bara kan i mitt bäcken nu, redo för att komma ut. Man kan ju hoppas i alla fall :)
 
Tänk att snart är jättekulan ett minne blott och istället har jag den där lilla sparkande och boxande krabaten utanför magen. Igår på min kusins kalas fick vi träffa en pyttepytte bebis som bara var en månad gammal och stackars Tom såg helt förfärad ut. Vår bebis kommer att vara ännu mindre och han sa att han är rädd för att han kommer lyckas bryta av benet på den lille. Inget jag oroar mig över men man fick sig en liten verklighetscheck när man såg lilla Vera i sin mammas famn. Det där är snart min verklighet. Helt galet!
 
Nu gissar ju jag att detta inte blir den sista veckomagen ni får se här. Vecka 41 står säkert med öppna armar och väntar på oss och just nu så känns det faktiskt helt ok. Inte roligt men okej. Vad är tre veckor av resten av våra liv egentligen? Vila, äta, sova.. så kommer han när han är redo!

Uppdaterad gissningslista

Tänkte slänga upp en uppdatering på listan över datum ni tror att mr Bebi kommer ut på. Just nu så är det inte en enda som gissat på samma datum vilket är lite småroligt ^^ 20 juli (min födelsedag wihoo) börjar ju närma sig nu.
  • 20 Juli - Tom
  • 21 Juli - Josefin
  • 22 Juli - Rebecka
  • 24 Juli - Marita
  • 26 Juli - Caroline
  • 27 Juli - Sanna
  • 28 Juli - Jag
  • 29 Juli - Jenny
  • 31 Juli - e
  • 1 Augusti - Mamma
  • 3 Augusti - Ellen
 
Jag och Tom slog även vad om bebisens längd och vikt häromdan och jag tror att bebisen kommer att vara 51 cm och väga 3800 g medan Tom tror på 49 cm och 3400 g. Både han och jag har varit "normalstora" bebisar så det är ju svårt att veta egentligen.
 
Annars är vi ganska överens om våra gissningar. Vi tror att han kommer att vara flintis då vi båda två inte hade mycket hårstrån att skryta om på huvudet under vårat första levnadsår. Vi tror också att han kommer att få mina superlånga tår och mina blå ögon. Jag däremot är helt övertygad om att han kommer att likna Tom väldigt mycket. En liten miniversion av honom liksom. Mina två kärlekar <3
 
 
 
Nu skall jag strax börja göra mig i ordning för att åka på släktkalas för min härliga kusin. Får se vad för passande kläder jag och kulan skall kan ha på oss egentligen ;)


Sömnbrist och tidsfördriv

Har inte riktigt varit på banan de senaste dygnet/dygnen. Jag har haft två sjukt jobbiga nätter med väldigt dålig sömn av olika anledningar. Första natten låg jag med jobbiga sammandragningar som gjorde att jag inte fick ro att somna och inatt har jag sprungit upp och kissat inte mindre än 5 gånger mellan klockan 23 och 08. Dessutom har jag haft jobbigt ont i ryggen/sidan av ryggen halva dagen idag. Bebis som ligger och sparkar konstigt i kombination med min extremt förskjutna tyngdpunkt antar jag.
 
Det är ju bra att försöka passa på att sova när man vill nu innan bebisen kommer men som ni märker så har jag svårt att t.o.m. få till det. Det gör att jag är ordentligt seg på dagarna och mest går runt som en zombie och småpysslar med disk och annat superskojigt. 
 
 
Idag har jag fortsatt med ytterligare tips från er och kollat lite serier på Netflix. Just nu plöjer jag Continum men har även blivit tipsad om New Girl som jag funderar på att se ett avsnitt av till kvällsmaten. Linnea kom även förbi en stund i eftermiddags med jordgubbar, skvallertidning och djungelvrål för en liten pratstund. Supermysigt såklart men samtidigt så konstigt.
 
Alla människor som skriver till mig när de reser bort eller kommer och hälsar på nu gör det "för sista gången" innan bebis kommer. Alla önskar oss lycka till och jag känner mig lite som ett levande frågetecken. Jag har inte riktigt hajjat att den där bebisen kommer ut när som helst trots att det samtidigt är det enda jag vill. Märkligt!
 

Sötsaker

Åh titta titta titta vad som damp ner i vår brevlåda igår! Ett paket innehållandes den där traderaauktionen jag skrev om häromdan. Tamtadaaa.. med en ursöt virkad vagnmobil i!
 
 
 
Gissa om jag kommer bli sugen på fika varje gång jag går ut och går med vagnen?
 
Hade det supermysigt med Josefin i soffan igår förresten men han inte slänga upp något inlägg här i bloggen då en viss sambo hade slagit läger vid datorn hela kvällen. Hon hade med sig kladdkaka, film och en flaska moussserande vitt vin, alkoholfritt såklart. Kändes så grymt konstigt att dricka det eftersom det ju smakade vin och både hon och jag scannade etiketterna noga för att se att det verkligen var alkoholfritt.
 
"Vinet" var ju visserligen köpt på coop utan att hon behövde visa leg så vi kan väl stämpla oss själva som lite väl galna kanske men man kan väl aldrig vara nog försiktig ;) Mumsigt var det i alla fall och jag trodde faktiskt inte att jag hade saknat just vin så mycket, men det satt rätt bra där till kladdkakan eller vad säger du Josefin?
 
 



10 eller 25 dagar, kan du inte bara tala om det för mig?

10 dagar kvar till beräknat ankomstdatum!! Imorgon blir det ensiffrigt :S Åh det är verkligen såå svårt att tänka bort de här tio dagarna och faktiskt inse att det lika gärna kan dröja 25 (!!) dagar innan han kommer. Jag har trots allt en nedräkning på startsidan av mobilen som räknar ner till den 8e Augusti (vecka 42+0) men jag hoppas ju givetvis att jag slipper gå så länge.
 
 
Jag har börjat få några (vad jag tror är) förvärkar några gånger varje dag nu som känns som sammandragningar fast med lite mensvärk och varje gång de kommer kan jag inte låta bli att tänka "åh börjar det nu? Var det en värk?". Uppenbarligen så har jag inte haft den turen att de fortsatt tyvärr och bebis ligger fortfarande och myser så gott där inne.
 
Jag har annars mycket vanliga sammandragningar varje dag, i princip så fort jag rör på mig, och dem blir jag mest irriterad på då jag får svårt att andas osv. samtidigt som jag får dem. Jag vill ju ha smärta!! Haha ni får påminna mig om att jag sa det när jag ligger där på förlossningen och tjuter ;) Nä men jag ser faktiskt fram emot förlossningen. Det kommer bli en sån häftig utmaning. Något jag aldrig upplevt förut och jag är så nyfiken på hur jag kommer hantera smärtan och givetvis längtar jag sååå efter att få träffa vår prins. Jag är redo!
 
   
 
Idag väntar jag besök från Josefin och vi ska bara mysa i soffan och snacka tjejsnack som vanligt gissar jag :) Förhoppningsvis håller det grymma vädret (och med det menar jag kallt, blåsigt och lite gråmulet) i sig något idag med så att jag slipper svettas ihjäl. Strosar just nu omkring i världens mysigaste pippitröja nämligen som jag fått låna av Bella och jag vill helst inte återgå till att springa runt halvnaken när jag skall få besök.
 
(Älskar förresten lyxfrullen idag med överblivna frallor och tårta(!!) från gårdagens fika)
 

Passar på

Har fått massa superbra förslag från alla håll och kanter om vad man kan hitta på när man bara går omkring och väntar på bebis och är ganska så orörlig. Bland annat skrev Malin att jag skulle passa på och sova när jag vill nu eftersom det blir lite lite av den varan sen och idag har jag annammat det fullständigt. Sovit alltså!
 
 
Har varit så vansinnigt trött idag så efter mycket tjat från sambons sida så gick jag och la mig vid lunch, och man blir ju nästan irriterad över att han känner mig så väl för nu känner jag mig nästan som en ny människa efter att ha återhämtat lite sömn jag inte ens visste att jag förlorat.
 
Nu inväntar vi lite fikabesök i form av mina föräldrar och Tom har varit så duktig och städat som en tok efter lanhelgen så nu är det så fint här så. Vila och lugn och ro sägs ju kunna starta en förlossning så nu har jag ju alla förutsättningar för det!
 


Lyxigt värre

På roadtrip för att köra hem "barnen" till Stenungsund och äntligen fick jag stanna på MAX och köpa en lyxshake. De är bara så sjuuukt goda! Rekommenderas gånger tusen <3
 
Har verkligen gått o väntat på att MAX skall öppna här hela våren sen jag fick smaka en lyxshake i Borås och nu äntligen.
 
 
Cheers och tummen upp ifrån samtliga i bilen! (Jo Tom fick också en) #lyxshakesselfie

Tonårsläger i Casa Alvert

 
I lägenheten är det tyst bortsett från de tunga andetagen från tre små sovande "ungdomar". Tom hade över sin lillebror igår för en spelkväll och mitt i natten kom även hans syster efter en utekväll och de båda ligger nu så fint mitt i kaoset i vardagsrummet och sover.
 
Har inte riktigt koll på hur länge de varit uppe då jag gick och la mig vid midnatt men vid en toapaus klockan tre var de i alla fall fortfarande igång så nog är de allt lite trötta ;) Sötnosar! Perfekt med lite egentid framför datorn med en kopp te och fötterna uppallade på en stol.
 
Nu väntar helgen som ett oskrivet blad och nästa vecka är jag nästan uppbokad till öronen med härliga människor som vill passa på att komma på besök. Nästa helg så fyller jag ju år dessutom! Känns rätt så obetydligt i jämförelse med det som komma skall menmen, en födelsedag är alltid en dag att fira! Löjligt förtjust i tårta är jag ju också så det skall nog inte bli några problem inte.
 
Trevlig lördag på er!



Hyllorna är på plats!

 
Nämen titta så tjusigt det blev då! Än så länge bara två dörrar isatta då jag helt enkelt inte orkade fixa de två sista men det får jag/vi ta i nästa vecka. Sitta på golvet och skruva är mycket jobbigare än man tror när man är gravid faktsikt ;) Är sjukt galet nöjd över resultatet och nu skall vi bara bli av med det röda skåpet och två högtalare också men sen är vardagsrummet riktigt fint.
 
   
 
Jag har varit sjukt glad över att ha haft möjligheten att låna ihop till möbler från både mitt och toms föräldrahem (supertips till alla som flyttar hemifrån) men det är härligt att äntligen få köpa på sig något eget och på så sätt få en enhetlighet i rummet. Inte för att jag är så särskilt inredningsbegåvad men nog känns det mer som vårt hem när man tillsammans både valt ut och knåpat ihop möblerna. 

Vecka 39

Känsliga läsare för höggravida klagoandar varnas!
 
Det är fredag och jag går in i ännu en ny vecka, närmare bestämt vecka 39! Det är så nära nu och jag kan fortfarande inte riktigt greppa det. Att bebis verkligen lika gärna kan komma nu som om tre veckor. Jag tror inte jag någonsin kommer att fatta förrän jag faktiskt ligger där med värkar och jämrar mig.
 
Nu är jag bara så sjukt less på att vara gravid. Det enda mysiga är lilla Vs akrobatkonster där inne på kvällarna framför tvn men när en spark rakt ut i sidan gör att man skriker till inser man att även det kan vara lite mindre mysigt. Mysfaktorn på att vara höggravid är inte sådär skyhög om man säger så! Jag försöker dock att hålla hoppet uppe och jag bara vet inombords att jag kommer gå över tiden. Jag försöker dock att leva i nuet för annars blir jag nog spritt språngande galen.
 
Här kommer i alla fall veckans kula:
 
 
Jag är så svullen att de där förbaskade sängränderna inte vill försvinna. Jag har alltså inte skurit mig och våfflat min höft med ett våffeljärn utan detta är nyvakna Alvert ;)
 
Har sedan flera veckor tillbaks tyckt det har varit ganska hemskt att vara med på kort över huvudtaget. ALLT är storlek mega på mig just nu och jag börjar nästan gråta när jag ser mitt ansikte i spegeln vissa dagar, täckt med hormonfinnar och svullnad. Försökte mig ändå på att fota lite "fina" bilder denna veckan men det slutade med att jag nästan fick slänga alla då jag såg så sjukt trött och sliten ut haha.
 
 
Kanske är det bara jag som är överkänslig just nu (jo denna veckan har bjussat på x antal gråtattacker från min sida) men som sagt, nu vill jag inte vara gravid längre. Jag känner mig väldigt redo för att ta mig an det nya livet och framförallt få träffa vårt lilla pyre. Dessutom kan jag räkna upp en hel hög med saker jag längtar efter att få göra i en icke-gravid kropp:
  • Ligga på mage
  • Ligga på rygg
  • Krypa upp i soffan och dra upp knäna mot bröstet
  • Kramas ordentligt med min sambo
  • Springa
  • Slippa gråta av frustration varje gång jag tar på mig strumpor
  • Kunna andas samtidigt som jag tar på strumpor eller skor
  • Ta en långpromenad utan värk och sammandragningar
  • Klä mig i anständiga kläder
  • Resa mig upp eller plocka upp saker från golvet utan att det ska bli ett sånt projekt av det hela
And the list goes on and on ;)
 
Nu mina kära vänner så behöver jag tips på tidsfördriv och kanske lite peppning inför de dagar/veckor jag har kvar innan jag äntligen får träffa vår prins. Så skall jag försöka hålla humöret uppe och hoppet tänt så gott det går. Snart snart är han ju faktiskt här!!
 
Missförstå mig inte.. mitt i all misär så har jag stunder av total lycka också. När jag ser Tom fantiserar jag om vår lilla familj vi snart kommer att ha tillsammans och kärleken för den lilla varelse som ligger i den där bristningsklädda magen är så enorm så det går inte att beskriva. Allt kommer att vara värt det. Bara jag får hålla honom i min famn <3
 
 


Lunch och snälla kommentarer

Sitter framför datorn och jobbar med dagens veckoinlägg samt redigering av lite bilder samtidigt som jag mumsar på dagens, om än lite försenade, lunch. Tog mig an att testa något alldeles nytt igår, nämligen fisksoppa, och om du frågar mig (som såklart är heeeeelt opartisk) så blev den grymt god! 
 
 
Någon borde dessutom tagit kort på mig igår där jag SATT och tärnade potatis och lagade mat bredvid köksbänken. Ja så illa är det ;)
 
La förresten upp en bild på mina svullna fötter igår på facebook och instagram och fick så galet fin respons från en hel drös med sympatiska människor. Blev verkligen rörd av alla peppande själar det finns där ute och det var roligt att få höra historier från andra sommarbebisgraviditeter. Man känner sig kanske inte fullt så galen då när man fastnar vid handfatet efter toabesöket eftersom det är såååååå skönt att spola iskallt vatten på händerna en stund :)
 
Nä får jag bestämma nästa gång som sagt så blir det en vårbebbe! Nu skall jag återgå till photoshop så kommer vecka 39s inlägg om en stund!

Gårdagens projekt

God förmiddag på er alla! Här känns det riktigt i kroppen hur jag slet igår. Har enorm träningsvärk i framförallt mina stackars ben. Ja så varför fick vi egentligen för oss att åka till IKEA då? Jo för efter att lilla jag brytit ihop den andra av de tre gånger (!!) jag gjorde igår utan någon som helst anledning tyckte Tom att jag behövde något annat att tänka på än att vanka runt här hemma och stressa upp mig. Sagt och gjort så tog vi en trip till IKEA.
 
Länge har jag suktat efter att få köpa hyllor ur KALLAX-serien och ha i vardagsrummet istället för vår fallfärdiga Billy och ett buckligt metallskåp i rött. Igår var dagen kommen och självklart blev jag ju som ett litet barn på julafton när jag satt där mitt i allt kaos och skruvade ihop allt.
 
   
 
Jag lyckades t.o.m. hålla mig ifrån att fullkomligt banka sönder den första lilla hyllan när den var ihopskruvad och jag insåg att en sida satt åt fel håll haha. Här är första hyllan klar:
 
 
Sen var det bara att ge sig på de stora grejerna:
 
 
Och trots att jag bankade och hade mig sov denna goingen som en stock. Trodde helt seriöst att han hade dött eller något men så fort jag gick fram och började prata med honom så hoppade han till och snokade runt. Haha denna hamstern alltså!
 
 
 
Där har vi även storhyllan på plats! Är så sjukt nöjd över resultatet än så länge men då skall även några lådinsatser sättas in i några av rutorna idag. Vi fyndade även en snygg lampa att ha bredvid soffan då belysningen i vardagsrummet är allt annat än god. Vad tycks?
 
   
 
Nu gäller det bara att städa upp så mycket som möjligt innan jag får besök i eftermiddag. Annars så beskriver väl vardagsrummet just nu mitt liv ganska bra: Kaosigt! Det är väl egentligen inte så konstigt när man har 14 (exakt idag) dagar kvar till beräknad förlossning ;) Eller?!
 



För trött för att sova


Det är inte bara semifinalen som går på övertid nu utan jag borde ju gått o lagt mig för länge sedan. Kan dock inte förmå mig själv att masa mig ur soffan och ner i sängen utan har fastnat här framför matchen. Slutar väl med att jag somnar här haha.

Som ni ser är det dessutom kaos just nu i vardagsrummet efter dagens trip till IKEA. IKEA i vecka 38, check! Inte nog med att vi lyckades shoppa ett och annat så har jag dessutom ägnat hela eftermiddagen/kvällen åt att försöka skruva ihop allt. Om jag är trött? Svar Ja! Trött men envis vilket inte alltid är en bra kombo tydligen när man är gravid. Who could have known?!

Imorgon skall jag visa er vad vi köpt och knåpat ihop här hemma men nu återgår jag till fotbollen. Godnatt!!


På väg hem till mig..

Ååh, jag är så spänd över att få hem detta som Tom budade hem åt mig på Tradera igår. Skall inta avslöja för er vad det är än men om det är så fint som det såg ut på bilden så kommer jag att bli mycket nöjd och förhoppningsvis även lilla V :)
 


Supersparare eller galna snåljåpar

Såg av en slump ett sjukt roligt program på kanal 5 igår; Superspararna. Programmet följer olika snåljåpar som ger sina bästa "spartips". Blev så otroligt full i skratt när jag såg detta. Man tror ju knappt det är sant när någon sparar pengar på att gå ut på offentliga toaletter och snor lite toapapper.
 
Jag vet inte om det var de fantastiska spartipsen som fångade mitt intresse eller om det bara var så skönt att få se att det finns människor som är lite mer galna än en själv som gjorde det. Vad sägs om att göra egen ketchup eller eget snus? Vika toapappret när du torkat dig? Njaaee kanske inte riktigt min grej, men det är klart att det alltid är bra att vara sparsam. Hur långt man sen är villig att gå för att göra det är upp till var och en ;)
 
Kolla in på kanal 5-play eller nästa avsnitt om en vecka. Detta får nästan inte missas!

Förlossningsbrev och annat kul

Wihoo idag är det en bra dag. Jag svettas visserligen som en gris och är rejält trött men det drar inte ned mitt goda humör. Jag gissar att det bara är typ jag i hela Sverige (och några andra preggosar möjligtvis) som faktiskt var ganska nöjd med hur vädret var innan.
 
Anledningen till min munterhet är att jag först och främst lyckades med en supersnygg fickparkering i stan (yeeeey) och att jag sedan varit hos barnmorskan på "slutbesiktning". Allt såg strålande ut med lilla prinsen och mig (förutom möjligtvis min vikt pga all vätska då då) och jag och barnmorskan skrev ner mina och Toms tankar och önskemål inför förlossningen i min journal. Tyckte att vi fick med det mesta jag funderat på och tror nog jag skall skita helt och hållet i ett eget förlossningsbrev faktiskt. Det jag tog upp var ungefär:
 
  1. Öppen för all typ av smärtlindring och badar gärna
  2. Vill ha information om saker som görs och hur förlossningen fortskrider
  3. Visa Tom vad han kan göra för att hjälpa mig så som massage osv så att han känner sig delaktig
  4. Inga läkarstudenter (BM-studenter tycker jag dock är helt ok). Detta eftersom jag själv är läkarstudent och inte vill råka stöta på någon jag kanske känner eller kommer att jobba med i framtiden. Kan ju bli lite konstigt liksom ;)
  5. Väldigt positivt inställd till amning
Rädda för att spricka är vi nog alla blivande mammor och min BM förklarade för mig att de alltid coachar noggrant för att undvika detta samt håller emot. Sen avnavling vet jag att de redan praktiserar på sjukhusen här och att få amma så fort som möjligt och "bara vara vi tre" direkt efter förlossningen var också något som var självklart så detta behövde vi inte skriva med.
 
 
BM undrade även om jag hade några funderingar och önskemål kring BB-tiden och jag kände bara att herregud, så långt har jag inte kommit i min planering. Det jag kan se framför mig är förlossningen och kan faktiskt inte riktigt greppa att vi sedan skall ta hand om denna lilla varelse alldeles själva som kommer ut. Nä BB-tiden har jag väldigt svårt att se framför mig och jag får helt enkelt ringa efter personal om det är något jag behöver eller undrar.
 
Jag fick dessutom ett slutdatum för denna graviditeten; 8 Augusti. Då går jag nämligen in i vecka 43 och då får man åka in till förlossningen för kontroller och igångsättning. Om exakt en månad är jag alltså definitivt mamma :')
 
Efter barnmorskebesöket kände jag att jag hade lite energi kvar och tog en sväng förbi backaplan och köpte en skötbädd. Egentligen skulle min pappa sytt en till oss men de har haft så mycket nu under semestern så jag bestämde mig för att köpa en innan värkarna sätter igång. Blev en fin blå (jag äääälskar blått) från färg&form. Tjusig va?
 



Lax i micro

Är verkligen inte på min starkaste sida idag alltså. Började dagen med att missa mitt barnmorskebesök och sedan har dagen sniglat sig fram sen dess. Tom är hemma och är sjuk och jag mår allmänt skit.. Vilken underbar dag!
 
Blev så sjukt hungrig tillslut att jag helt enkelt var tvungen att äta något men kunde verkligen inte förmå mig själv att ställa mig och laga nått avancerat precis. Det fick bli en färdig matlåda till lunch och till middag prövade jag något nytt: Lax i micro. Ser kanske inte mycket ut för världen men det funkade faktiskt förvånansvärt bra och gott blev det. Fryst lax med citronpeppar och salt i micron i 3 minuter serverat med en go sallad. Slukades i ett naffs kan jag säga. Ett tips till er andra tröttisar ;)
 
   
 
Nu ska jag återgå till att tycka synd om mig själv och krypa in under en filt i soffan!!

BB-Väskan

 
Nu tänkte jag slänga upp det omtalade BB-Väskeinlägget. Allt som hör till lilla V har jag packat ned i hans skötväska (flaskan på sidan är inte med) och resten som mer hör till mig och Tom ligger i en annan väska. Let's begin!
 
 
1. Några få blöjor samt våtservetter. Jag vet att man får detta på BB men detta är nedpackat ifall vi behöver åka någon annan stans än Göteborg och föda och det skulle behöva bytas på hemvägen.
 
 
2. Tre bodys i st 50 med omlottknäppning.
 
 
3. En ursöt sparkdress för hemfärd samt två par byxor, alla tre också i st 50.
 
 
4. En outfit med body och byxa i st 56 ifall vi får en lite rejälare unge ;)
 
 
5. En tunn hjälmmössa och en vanlig (liiite större) samt två par sockar.
 
 
6. En gallerfilt och en bomullsfilt (Bomullsfilten är dock lite sträv på ena sidan så jag funderar att kanske byta ut den till en gosigare. Sommarvädret i Sverige kan man ju inte lita på så vi behöver något svalt och något lite varmare i alla fall.)
 
 
7. Två amnings-/kräkhanddukar för diverse mjölkläckage och annat smarrigt, babyolja (kan ju användas till en massa) samt två steriliserade nappar (också just in case).
 
Och sist men inte minst...
 
 
8. Tre flugor och ett par solbrillor för foton och möjligtvis familjepresentation. Gissa vem som köpte solbrillorna?
 
Det var det hela. Vi har givetvis också med babyskyddet. I vår gemensamma väska har vi dessutom:
 
  • Amningsnapp och amningsinlägg (ska även införskaffa bröstvårtssalva!)
  • 2 amningsbhar
  • Tofflor
  • Sockar och trosor
  • Toalettartiklar + mediciner
  • En amningströja
  • En framknäppt hoodie
  • Mjukisbrallor a la gravidstyle
  • Ombyte och underkläder till mannen
  • Lite kontanter och en hel del snacks i form av gifflar, godis, energidricka, wasa sandwich, dextrosol och päronmer (som vi kan ha som energiladdare både hemma, under förlossningen och på BB)
  • Kamera, videokamera och iPad + laddare till dessa och mobilladdare
  • Kalender och penna för anteckningar
  • Toffsar och hårspännen
  • Mjukt toapapper
 
Planen är väl för mig att leva i sjukhusrocken eftersom det verkar så rackarns smidigt och man ändå skall ligga hud mot hud så mycket det går, sen har jag ju även kläderna jag åker in i samt mjukiskläder att åka hem i. Behöver jag mer kläder?
 
Babynestet och amningskudden tänkte jag lämna hemma. Borde jag ta med dessa?
 
Kom gärna med era bästa tips om det är något jag totalmissat eller om jag rent utav packat ner något helt onödigt. Det är ju inte lätt att veta när man gör detta för första gången. Efter förlossningen får jag väl gå igenom denna listan och utvärdera den skulle jag tro. Hoppas bara att jag inte typ glömmer typ kameran (som måste packas i sista stund) eller nått annat viktigt :S 


När kommer V? Var med och gissa!

Tänkte sammanställa era gissningar lite grann och såhär ser det ut än så länge:
  • 20 Juli - Tom
  • 24 Juli - Marita
  • 26 Juli - Caroline
  • 27 Juli - Sanna
  • 28 Juli - Jag
  • 29 Juli - Jenny
  • 31 Juli - e
  • 3 Augusti - Ellen
Bara en gissning på augusti men också bara en gissning på innan BF haha. Någon av oss måste ju kunna gissa rätt i alla fall ;) Fortsätt gärna att gissa!

Tickande hormonbomb

Idag är varken jag eller tompa särskilt pigga. Han känner sig krasslig och jag, ja jag är bara höggravid och allmänt trött. Har ändå fått njuta av en gofrukost ute i ett vackert sommarväder och nu passar jag på att vila mig lite framför tvn medan mamma, pappa och deras goa vänner tar båten över till Halabo för att bada.
 
 
Det är väl kanske lite tråkigt att jag inte orkar åka med och njuta av vädret ute men bara tanken på att klämma i mig i en bikini får mig näst intill illamående haha. Nej jag är inte riktigt nöjd över hur svullen och dan jag är just nu. Strandad val är en ganska bra liknelse tycker jag.
 
Igår lyckades jag med konsten att fullkomligt bryta ihop över ingenting. Svullna fötter, trötthet och allmänt hormonpåslag blev för mycket helt enkelt. Tur att man har en sambo och en mamma som kan trösta och ge kramar. Det var efter att jag sytt klart bebis lakan (fålla ett vanligt lakan delat i fyra bitar) som jag helt säckade ihop. Kan säga att jag är rätt glad att jag sydde babynestet och amningskudden när jag inte var lika gravid.
 
 
Nu har lillsmurfen något att sova på och i, så såhär i efterhand är jag rätt nöjd. Något av det sista som verkligen behövdes fixas innan han kom. Frågan är bara hur många (och inte om) gånger till jag kommer att bryta ihop innan lillkillen kommer? Haha stackars Tom.
 
 



Min tatuerade sambo

 
Fick för ett tag sedan frågan om vad det står på Toms tatueringar när jag la upp denna bilden i bloggen och tänkte visa er lite snabbt.
 
Själv är jag inget riktigt fan av tatueringar och skulle nog aldrig göra en själv, men Tom är vuxen och får bestämma över sin egen kropp. Det är ju han som får leva med dem resten av livet, inte jag. Det jag är glad över är väl att det ligger mycket tanke bakom alla tre och att de inte är gjorda "på fyllan" eller något annat dumt.
 
 
Toms första tatuering är på vänster underarm och där står det Mihmet Credo på Latin vilket betyder "Jag tror på mig själv". Något jag tycker att han borde printa in även i hjärnan. Särskilt nu i "jag ska bli pappa"-tider ;) Lite självförtroende boost skulle nog både jag och han behöva ibland.
 
 
Andra tatueringen sitter på hans högra underarm. Kanske lite mer klassisk tatuering med orden "Kärleken övervinner allt" också dessa på Latin. Jag vägrade nämligen låta honom tatuera in något som personligen förknippas med mig då man ju aldrig vet vad som skulle kunna hända i framtiden och att han då kanske skulle behöva gå med en tatuering han ångrade.
 
Känner jag min man rätt så tror jag dock att denna tatuering står för mycket av det vi har gått igenom tillsammans under åren och kommer att gå igenom. Fina gubben min. Haha nu blir jag nästan lite tårögd. Härliga hormoner!
 
 
Sist har vi tatueringen på vänster axel som han gjorde förra sommaren på Kreta. Det är ett omegatecken med texten "Jag är Fri" på gammalgrekiska skrivet under.
 
Så där har vi min inkade man på bild. Ni får jättegärna ställa fler frågor och önska saker som jag skall skriva om. Det tycker jag bara är roligt!

Äntligen fredagslugn

Efter ännu en snabbvisit till mammas och pappas hus för att hämta lite saknade prylar tog vi vårt pick och pack och drog iväg mot sommarstugan igen. Både jag och tom tycker det är skönt att få komma iväg från allt brus i stan och bli lite ompysslade av mina föräldrar. Man får ju passa på att vila upp sig nu inför vakna nätter och frustrerande gråtepisoder (från både oss och bebis).
 
 
Tom gick precis ner till sjön för att fiska lite och jag tänkte väl själv strax traska ner. Måste bara få ligga här lite till och njuta! Hur som helst kan jag ändå inte ligga på rygg någon längre stund utan att bli snurrig i huvudet. Får passa på så länge det varar!
 
Denna katt tycker förresten inte att landet är speciellt roligt kan jag lova. Massa gräs, kossor och fågelkvitter överallt. Nä denna mr håller sig helst inomhus. Vad är det för stadskatt vi har egentligen? Detta är ju paradiset :)
 


Vecka 38

Sprickfärdig! Det är ordet som med råge beskriver hur jag känner mig just nu. Bristningarna på magen fortsätter att växa och har därför börjat att klia så jag blir tokig. Vissa får bristningar och vissa får det inte, det är visst högst hormonellt, genetiskt och såklart fullständigt orättvist, men that´s life!
 
Allt spänner och drar. Magen är stoooor, låren likaså och händer, ansikte och fötter svullnar till oigenkännlighet vissa dagar. Behöver jag säga att jag är rätt trött på det här med graviditeten nu eller? Det är tur att jag har så mycket stöttande familj och vänner såhär i slutet då jag tror att jag annars fullkomligt skulle klättra på väggarna haha.
 
Här har vi veckans megamage:
 
 
Jag förstår faktiskt inte hur den fortfarande kan bli större för varje vecka som går!
 
Inne i magen ligger det i alla fall nu en FÄRDIGBAKAD bebis på 3 kg ungefär. Den är alltså helt färdig och kan titta ut närsomhelst utan komplikationer (förhoppningsvis). Just denna veckan är väl inte hoppet sådär fantastiskt stort då endast 5 % av alla bebisar föds i vecka 38 men annars föds 85 % av alla småttingar mellan vecka 39-42 (+- 2 veckor från BF) och det känns ju bra.
 
Vill dock gärna slippa tillhöra de få procent som behöver gå över 42 veckor (hemska tanke).
 
På tal om beräknad födsel, vilken dag tror NI att han kommer att komma på? Själv försöker jag att ställa in mig på övertid eftersom många förstföderskor just går över tiden och att jag dessutom skulle bli så grymt besviken om han inte kom den 24e.
 
Jag hoppas på den 28e Juli (mest för att det är ett coolt födelsedatum, 28/07/14 liksom) men egentligen tror jag väl att det blir ett augustibarn. Tom däremot har sagt från början att han kommer titta ut på min födelsedag (den 20e juli). Det kan vi väl ändå hoppas att han inte gör :S
 
Kom igen och gissa vilket datum lillsmurf anländer!! 

En olycka händer så lätt

Idag tog jag en liten runda förbi mina föräldrars hus för att vattna blommor och ta in post. Passade då samtidigt på att installera isofixbasen i bilen för babyskyddet och måste säga att jag är rätt så stolt att jag listade ut det alldeles själv. Visserligen med instruktioner på själva basen men ändå liksom. Preggohjärna och allt!
 
 
Detta är dock tyvärr den sista bilden jag tog med min mobilkamera för när jag skulle plocka ut posten (typ 7 Göteborgsposten, en hel hög med reklam och massa brev) så tappade jag min mobil i backen (med skal på visserligen) och nu är skärmen helt svart. Så typiskt alltså!! Som tur är ska jag få låna en mobil av Bella på söndag. En riktig räddare i nöden för jag kan ju inte gå runt utan mobil såhär 3 veckor innan BF liksom :S
 
Efter detta tragiska tog jag mig en trip till kungsmässan. Fråga mig inte varför men då kändes det som en bra idé i alla fall. När jag kom hem var jag gråtfärdig och helt slut haha. Vem hade kunnat gissa det?
 
Med mig hem fick jag i alla fall lite mat från hemköp samt ett 2-pack amningsbhar från HM. Tog största möjliga storlek och hoppas att jag kan ha dem på förlossningen. Det är kanske ett önsketänkande från min sida då jag vet att brösten expanderar en del när mjölken rinner till men känns som att dessa borde kunna duga sålänge tills jag vet vilken size jag egentligen behöver. Det är ju liksom omöjligt att gissa nu. En mysig, mjuk modell i alla fall och om inte kan jag ha den senare i min amningskarriär när boobsen börjar att deflatera.
 
 
Populärast hos mannen i huset blev dock de två liter jordgubbar jag släpade med mig hem. Hur gott är inte jordgubbar med en skvätt grädde, mjölk och socker? Himmelriket! Spelar ingen roll att jag sålde jordgubbar hela förra sommaren. Man tröttnar aldrig ;)
 
 
 
Som tur är blev det några över som jag kan mumsa på till frukost imorgon. Nästan så att man vill gå och lägga sig nu bara för att få äta upp dem ;)
 
Nu fortsätter min torsdagskväll, och tre veckor kvar till beräknad ankomstdag för Mr Bebi, med tvmys och några koppar hallonbladste.



"Hur är det att plugga på läkarprogrammet?"

Fick en läsarfråga från "Beatrix" som jag tänkte att jag skulle svara på såhär i ett (väldigt långt) inlägg:
 
"Hej! Jag är en blivande läkarstudent och undrar lite hur schemat ser ut. Hur länge går man varje dag? Är alla föreläsningar obligatoriska? Hur är det på dagarna? Kan man plugga efter skolan? Hur är det? :)
 
Tack på förhand! (Lycka till m. graviditet & förlossning!! :D)" 

 

Måste börja med att säga stort grattis till antagningen till en sjukt spännande utbildning! Kommer ihåg känslan när jag fick mitt antagningsbesked och ryser typ fortfarande i kroppen.


Min uppfattning är att alla lärosäten fungerar väldigt olika. Alla gör på "sitt eget sätt" och det är därför det kan vara lite trixigt att t.ex. byta från ett lärosäte till ett annat i mitten på utbildningen, trots att det ju handlar om samma program. Därför kan jag ju bara svara för hur det är i Göteborg där jag har pluggat/pluggar. Jag har dessutom "bara" läst fyra terminer av elva så mina erfarenheter får ju stå för den tiden ;)

Hur länge man går varje dag varierar från kurs till kurs. Läkarprogrammet är ju uppdelat i olika kurser som läses en i taget och varje kursledning har sin egen lilla filosofi över hur just deras scheman skall se ut. Vissa kurser tycker förmiddagsföreläsningar mellan 9-12 och sedan självstudier eller seminarier på eftermiddagen är idealiskt medans andra kör på 8-16 en period för att under någon vecka köra seminarier och labbar i ett.

Är du intresserad av hur ett schema för de olika kurserna kan se ut så rekommenderar jag att kolla in GUL som är vår läroplattform där du kan klicka dig in på respektive termin och kolla in kurserna. Där ligger nya och gamla scheman/studiehandledningar och annat smått och gått uppe.

Rent generellt så brukar föreläsningarna bestå av 45 min föreläsning och sen 15 minuter rast (alla kurser gör dock inte så) och de flesta föreläsningar är 2-3 timmar. Många delar ut powerpointen de har på föreläsningen som man kan anteckna på och annars finns de oftast på GUL för att skriva ut.

 

 
Inga föreläsningar är iprincip obligatoriska. Man skall alltså kunna klara sig på den rekommenderade kurslitteraturen och de obligatoriska momenten så som labbar, seminarier och gruppundervisning. Att använda sig av äldrekursares anteckningar (anteckningsgruppen.se eller kandidaterna.se) är även ett mycket populärt sätt att ta in missade förläsningar då de flesta föreläsares föreläsningar inte förändras så mycket från termin till termin.

Jag själv skulle dock verkligen rekommendera att gå på de flesta föreläsningarna. Föreläsarna tar upp det som är viktigast att veta och man har möjlighet att ställa frågor och annat. Dessutom är det i alla fall lättare och går snabbare för mig att få med allt viktigt på en tre timmars föreläsning än att försöka att utifrån målbeskrivningen plugga in allt på egen hand.
 
 
Det är väldigt många som sitter kvar i skolan i grupprum och biblioteket för att plugga tillsammans och även fast jag inte lyckats göra det så mycket (jag vill heeem efter skolan!!) så är det en sjukt bra grej eftersom man då kan vara "färdig" med skolan när man kommer hem. Sammanhållningen (i iaf vår klass) har varit superhärlig och de flesta delar med sig av anteckningar osv i vår gemensamma facebookgrupp.
 
   
Jag pluggar i biblioteket! En ovanlig syn men gud så mysigt och skönt det är :)
 
Föreläsarna varierar i kvalitée och du kommer att ha både favoriter och syndabockar men som sagt så är det guld värt att plugga med andra klasskamrater och läsa andras anteckningar, särskilt om det är något du inte riktigt förstår. Många föreläsare kan man även mejla om man har frågor vilket ju är toppen! 

På rasterna och under lunchen så hänger man med sina klasskompisar (om man nu känner för det haha). De flesta går och köper sig lite kaffe eller annan fika och på lunchen delas klassen upp i lunchlådeätare och caféätare (finns massa goda luncher att köpa för studentvänlig penning). Många brukar även passa på att ställa frågor till föreläsarna nere vid tavlan på rasterna.
 
Praktiken är något av de helt klart roligaste inslagen som inträffar ungefär en gång i månaden de fyra första terminerna (okej inte termin tre då då). Vi har varit placerade på två olika vårdcentraler och en sjukhusavdelning och fått "skugga" läkare och pröva på enklare saker som lyssna på hjärta/lungor, ta blodtryck, ta lättare anamnes osv. Annars är man ganska nedgrävd i teori under de första åren innan man kommer in på de kliniska kurserna.
 
   
 
Mycket mer spännande än så är det väl kanske inte en vanlig vecka haha. Jag hoppas att det inte var alltför mycket babbel och att du fick någon vettig info. Tveka inte att ställa fler frågor om du/ni undrar något!
 
Nu skall jag laga lunch till mig och min kula!! 

Det är JULI

Idag är det 1 juli. Ja nu är det äntligen juli. Månaden som vi gått och väntat på länge och väl. Månaden då vi får vår lilla bebis. Månaden då vi blir föräldrar. Kan inte riktigt greppa det faktiskt trots att jag knappt kan bärga mig tills han ligger i mina armar.
 
Kan ju hända att han blir en liten augustibebis också men men..
 
Dagen till ära så har även en ny liten bebis i gänget från youtubeserien "Gravid Vecka för Vecka" kommit till världen. Blev så otroligt rörd när jag fick nys om det på hennes blogg på veckorevyn. Livets mirakel helt klart! Grattis till Josefin och Martin :)