Jag lider..

..inte direkt med denna frukosten ;)




Ny header

Efter en utomordentligt god tacokvällsmat (tacoköttfärs, creme fraich, ost, liiite jordnötter, tomat och gurka) så satte jag mig och slängde ihop en header. Ja ni ser ju resultatet!

 
 
 
 

Sista måltiden

Och där tar jag min sista pulvermåltid som fick bli en chokladpudding från modifast. Mycket smarrig faktiskt! Nu har vi alltså ätit detta i en vecka (förutom fusket i lördags men då åt jag å andra sidan heller inga påsar) och förhoppningsvis blir det en bra start på lchfandet som vi drar igång med nu. Vi har ju abrupt nu brytit alla gamla vanor och varesig jag gått ner nått eller inte har jag lärt mig stå emot både fikat i cafeterian och chipsen i butiken. Magsäcken har dessutom krympt en del antar jag så jag får vara försiktig med portionsstorlekarna nu ;) men nu ska jag äta upp detta godiset och sen ska vi till scouterna ;)



Barnskrik hela natten

Usch och fy... Har knappt sovit någonting för att grannens unge gråtit och skrikit vägg i vägg heeeela natten. Känner mig helt borta när jag ligger i sängen och försöker vakna. Tror att jag tar en halvtimma extra på mig idag att vakna så att jag inte blir överkörd eller nått när jag går utanför dörren. Goder morgon!


Julshopping

Tillbaks med shaken idag efter fuskandet igår. Först hos svärmormor och sen på inflyttningsfest hos Lovisa. Härlig dag!

Har varit inne i stan idag och träffat Johannes och Caroline och vi fikade lite (te och kaffe för mig och Tom) och köpte julklappar. Känns skönt att ha hälften klara i så god tid i alla fall.

Nu sitter jag och Tom och spelar Lego Harry Potter years 5-7 och dricker cola. Ha en mysig kväll ;)




Frukost på sängen

Kan väl säga som så att shaksen är väl inget att hurra över alltför mycket men jag har kommit på ett sätt att göra en av smakerna riktigt gid faktiskt. Jag gör iordning en chokladshake, häller den i en mugg och värmer en minut i micron. Smakar väääldigt mumsigt och efter att ha druckit bara shakes i fyra dar nu så smakar det ju bara ännu bättre ;)

Skrev ju ett kort inlägg tidigare om varm choklad och sugrör, då var det ju givetvis detta jag drack ;) sugrör är kul och hjälper en att dricka långsammare!

Idag kommer det dock bli en stor fuskardag då vi ska få massa god mat hos Toms mormor. Är ju ingen fara med tanke på att viktnedgången faktiskt är mitt långsiktiga mål ^^


Fredagsmys

Sista shaken för dagen byts ut mot en tredjedel av tre olika nutrilett barer. Skar dessa i bitar och fick plötsligt lite "plockmat". Ganska gott som utbyte mot shaksen för en gång skull. Tror inte att jag ska byta ut dem alltför mycket dock. Man blir nog mer frestad att äta något annat då :P

Kompletterar med lite coca cola zero för att lyxa till det ännu mer haha. Ha en bra kväll där ute ;)



Allt blir så mycket godare...

... med sugrör!
Varm choklad såhär på kvällskvisten :)


Ny dator på väg och stundande hemmakvällar med forskningsstudier i näven

Tom är iväg och kollar på en dator vi kanske ska köpa. Sitter förväntansfull hemma och väntar. Datorn vi har nu är fruktansvärt dålig och skärmen funkar bara om man tartag i det övre vänstra hörnet och liksom vrider det inåt. Ja sjukt jobbigt att sitta så när man skall skriva biomedicinsk fördjupning haha.

Just nu i skolan är det två veckors upp rott som sagt från MCBn och vi kör istället på med en liten fördjupningskurs där vi får öva oss på att läsa och skriva vetenskapliga texter. Faktiskt rätt kul och det skadar ju inte att många dagar är helt fria från föreläsningar (A) Jag har valt ut en artikel om rett syndrom som jag tyckte verkade spännande i alla fall och ska till tisdag sammanfatta den. Kul att äntligen få massa kunskap om en riktig sjukdom och inte bara plugga på om den friska människan ^^

Nu ska jag diska lite grann och sen blir det nog lite genomläsning av artiklarna. Ha en bra torsdagskväll där ute ;)




Tystnadsplikt

Ännu en superviktig föreläsning 5 år innan vårt faktiskt yrkesutövande skede. Inte för att jag inte tycker det är viktigt men vad behöver man egentligen säga om detta som tar 3(!) timmar? Jaja nu börjar tystnaden ;)
(Observera efternamnet på bernhard: von Below)


Pensionären

Andra veckan nu med spänningshuvudvärk samt extremt ont i ryggen. Läkaren gissade på nån muskelbristning men nu har det inte blivit bättre på en vecka alls så funderar på att ringa till henne imorgon och höra om hon i alla fall kan skriva ut värktabletter så att jag klarar att koncentrera mig och plugga i alla fall. Det blir inte mycket bloggande när man mår så kasst, tyvärr men skall försöka hålla er uppdaterade ;)

På fredag är det ny dugga av del 2 på MCBn och i dagsläget känns det ju kanske inte sådär jättebra. Plugget har fått lida jättemycket pga av all värk och fast jag tycker jag hängt med på alla föreläsningar iprincip så känner jag mig ganska osäker. Det är en evig tur att rikitiga tentan ligger görst i januari kan man väl säga ^^ när denna treon har börjat hjälpa ska jag försöka dyka ner lite i enzymernas värld i alla fall. Hörs snart!



Höstmörker

Tiden flyter fram och plötsligt sitter man i ett kallt novemberväder och väntar på bussen. Stora halsduken är på och örsnibbarna känns sådär obehagligt kalla. Det var ett tag sen nu. Nästan exakt en vecka sen faktiskt, som vi fick tillbaka tentorna från första kursen.
Dom la ut resultaten på GUL (göteborgs Universitets Läroplattform) och jag och Anton stod och hoppade ivrigt medans sidan laddades på hans telefon. Godkända båda två! Vilken lycka :D

Nu är det dock sen längesen glömt och just nu är vi mitt uppe i restriktionsenzymer och RNA-polymeras. Kanske inte det absolut roligaste jag läst men jag hänger med, jag förstår och jag sliter inte ihjäl mig så än är jag ganska positiv.

Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa lite härliga vänner. Om min huvudvärk vill släppa. Tills dess blir det nog bra att CHILLA!