Mammautmaning

 
Äntligen hemma i soffan igen med en liten liggandes vid bröstet. Igår hade vi en riktig heldag med kalas och en snabb sväng förbi våra vänners inflyttningsfest. 
 
Vi åkte sen tillbaks till Toms mamma och pappa och sov över där. Idag, innan vi åkte hem, svängde vi förbi Jakob och Michaela på lite fika och vår lille skrutt som var trött efter gårdagen sov så sött i deras soffa en bra stund = inget skiftfika för dessa föräldrar. Härligt!
 
Efter några timmar där var de två föräldrarna rätt så hungriga och vi bestämde oss för att våga oss på en liten utmaning. Tog bilen in till Stenungsunds Torg och håll i er, där åt vi på pizzerian. Ja med bebis.
 
 
 
Vincent skötte sig fint med lite gung av vagnen och trots att jag nog slängde i mig maten lite för fort så är jag grymt nöjd över detta steg. Restaurang med bebis är nu avklarat. Superboostat mammasjälvförtroende helt klart!



Utvecklingssprång

 
Påväg hem efter ännu en trip till sommarstugan och idag är jag trött med stort T. Vincent var väldigt kinkig igår och ville bara sova i sjalen när jag bar honom. Dessutom ville han amma amma amma och blev ändå inte nöjd.
 
Vi la ihop ett och två och efter lite googling verkar det som att vår lille kille påbörjat det första utvecklingssprånget de genomgår under sitt första levnadsår.
 
Det föregås av en kinkighetsperiod vilket innebär t.ex. att han kan ha svårt att komma till ro (check), gråta/skrika mer (check), bli extra mammig eller pappig (ja mammig har han blivit faktiskt, check) och hungrigare eller få minskad aptit (matvrak, check).
 
Mina stackars bröstvårtor är inte särskilt glada och idag pryds mitt ansikte med påsar under ögonen som skulle platsa i guinnes rekordbok eftersom jag sovit med en liten kille i famnen hela natten men vad gör man inte för sin lilla prins?
 
 
Nu hoppas vi att han får mer ro idag då det väntar 45årskalas. Det är ju hjärtskärande med en liten ledsen kille som är svår att trösta.
 
Det positiva med det hela är ju att han efter detta utvecklingssprång lärt sig en del grejer. Svarsleendena ser vi är på gång, han blir mer och mer nyfiken och fäster blicken bättre och tydligen utvecklas hans matsmältningssystem så att han skall rapa och spy mindre. Något vi kanske inte riktigt märkt av än i alla fall hehe #kräkbebis.
 
Nu ska jag ta och vila ögonen och sen blir det strax frukost on the go. Full fräs idag!

Gravid igen?

Igår fick jag något väldigt efterlängtat i present av snällasnälla Emelie när hon och hennes lilla Milla på 7 månader kom förbi en sväng och bebisgosade när vi var hemma hos mamma och pappa igår, nämligen en bärsjal. För er oinvigda är en bärsjal helt enkelt ett enda långt tygstycke som man knyter om sig och som man sedan kan stoppa ner bebisen i och bära runt den "handsfree" som i en bärsele.
 
Eftersom V inte gillar vagnen något vidare så har jag sett fram emot att få prova på att bära honom i sjal. Efter första testrundan måste jag säga att jag är rätt så nöjd :) Han somnade snabbt när han hamnade i den och låg sen där i en timme innan det var dags att komma upp. Tror han blev lite varm då han såg lite rödmosig ut och blev lite ledsen så nästa gång kanske jag låter honom sitta i bara body eller blöja men det känns lovande. 
 
   
 
   
 
Sjalbärande skall tydligen hjälpa mot magknip också så vi håller tummarna för att han fortsätter att gilla den. Det var i alla fall extremt mysigt! Nästan som att vara gravid igen haha.
 
ps. Kika gärna in Made by Emme på facebook. Hon syr superfina kläder till både stora och små ;)


Mommy Hairstyle

 
Jag har fått mycket komplimanger när jag haft denna håruppsättning av någon anledning och faktum är att det inte alls är så svårt att göra när man väl fått in snitsen. Jag tänkte visa er hur man får till denna enkla uppsättning som har blivit en riktig "go to" såhär under graviditeten och nyföddhetsperioden när jag vill vara lite fin men varken har tid eller ork att dra fram plattänger och annat tjaffs.
 
Lite annorlunda mot vad jag brukar blogga om kanske men ett litet break från alla goa bebisbilder kan väl aldrig vara fel?! Det är inte helt lätt heller att fota samtidigt som man gör detta så ni får helt enkelt fråga på om det är något ni undrar över ;) Ok here it goes:
 
   
 
Ta en sektion av luggen längs din bena och dela upp sektionen i två delar
 
   
 
Lägg den främre sektionen över den bakre (1 över 2) och ta sedan en ny sektion hår under den första (3).
 
   
 
Lägg ihop sektion 2 och 3 och vik sedan över dem över sektion 1

   
 
Fortsätt att lägga till hårsektioner till den slingan du har närmast ansiktet och vik sedan över den över den bakre sektionen tills du får något i stil med detta.

   
 
Sluta ta upp nya hårsektioner ungefär vid örat och tvinna sedan hårändarna runt varandra. Fäst "flätan" med två hårnålar eller som jag i en toffs tillsammans med resten av håret.
 
Klart!! Nu är det bara att hoppa ur pyjamasen, sminka över påsarna under ögonen och trycka i sig lite kaffe/te så är man redo för dagen ;D
 
 
 
 

Nytt utseende

Insåg att headern inte riktigt överensstämde med verkligheten längre och slängde snabbt ihop en ny. Ska när jag har tid jobba på en snyggare header men det får som sagt bli en annan gång. Så länge får era ögon glo på denna ;)



Liten blir större

Idag har V äntligen fått ha på sig lite kläder i storlek 56. Visserligen är de egentligen fortfarande lite för stora men det är i den storleken vi har allra flest klädesplagg och jag kunde bara inte hålla mig ifrån att äntligen få klä honom i några av plaggen från den största högen i byrålådan.
 
Han har ju faktiskt ökat rejält i vikt sen han föddes och snart snart så borde vi väl kunna dissa de fem bodys vi har (ja tvättmaskinen går varm här hemma minst sagt då lite spya eller läckande blöja gör att kläderna ofta byts mer än en gång om dagen) i storlek 50 och gå på de "roligare" kläderna :)
 
 
Passade även på att bada lillskrutten idag då han av någon anledning lyckas få mjölk i halva ansiktet allt som oftast när han ammar. Hehe och folk som säger att spädbarn inte blir skitiga har nog inte träffat min son. Han har inte riktigt en fullfjädrad amningsteknik än den lille gossen ;)
 
Det är ett litet projekt det där med badet då vi måste fylla badbaljan och kånka ut den i vardagsrummet men vi har en liten kille som älskar att bada så det är verkligen jättemysigt att se honom vifta runt i vattnet.
 
En liten familjegrej blir det också eftersom en av oss håller honom och den andra tvättar av honom med en tvättlapp (ja nojjiga föräldrar vågar inte riktigt multitaska än här) och det blir verkligen en härlig stund för oss alla tre.
 
   
 
 
Efter badet fick han för första gången på sig pyjamas inför natten. Vi har annars haft honom i samma kläder oavsett natt eller dag då vi ju ändå fått byta kläderna regelbundet. Även pyjamasen är i storlek 56 så den är lite stor men oj så söt han blev. Pyjamasar på småbebbar måste ju vara något av det sötaste som finns! Att han 10 minuter senare lyckades spy ner kragen på pyjamasen är en annan femma. Sånt som händer!
 
Nu hoppas vi att V snart blir pömsig så att vi kan få lite kvällsro och känner jag mig själv rätt så innebär det slöhäng i soffan för att sedan masa mig i sängs. Kryper nog upp i soffan redan nu dock för där sitter mina två favoritpersoner och kollar på pokémon. Mys!

Mat åt alla

 
Jag lyckades allt knåpa ihop en middag tillslut. På menyn stod det potatis, fiskpinnar och ärtor. En riktig favorit här hemma! Jag fick dock avsluta matlagningen mitt i och överlåta resten åt Tom då en liten en vaknade för att han var hungrig och då är det ju bara att stationera sig i soffan och langa fram käket.
 
Lyckades för övrigt knäppa några kort på den lilla sömntutan innan han vaknade. Kan ju inte stirra mig mätt på honom!
 
 
 
Nu ska jag och lille nissen som just fått hicka bänka oss framför tvn. Tjingeling!
 


På läger

Första bortasovningen sen bb utan pappa, check! Som tur är har min lille going dessutom sovit superbra med bara en amningsstund klockan halv sex inatt så denna mamman har fått lite mer sömn än vanligt.
 
Befinner mig på bobergsgården på församlingsläger och sitter i detta nu och.. tamtadaaa: Ammar! Man får passa på när tid finns att blogga. 
 
 
Tanken var att jag inte skulle följt med på lägret men efter en tuff natt igår bestämde jag mig för att åka iväg så Tom fick vila och jag kunde få lite avlastning av mamma och pappa. Har haft det jättemysigt här och alla har varit så glada över att få träffa nytillskottet.
 
...och så vips så har det gått några timmar och jag är hemma igen. Som sagt inte så lätt att få tid att blogga med en liten hehe. Kom hem tillslut efter ett litet panikstopp på macken med en bensinlampa som började lysa och sitter nu med en liten magknipskille i famnen och knåpar på min förlossningsberättelse. Inte det lättaste kanske men jag börjar bli rätt van vid att göra saker med en hand vid det här laget.
 
Nu knorrar min mage också så det kanske är dags för mig att äta lite lunch. Får se vad jag kan trolla fram ur vårt gapande tomma kylskåp ;)

Födelsedagsöverraskning

Har faktiskt haft lite dåligt samvete över hur otroligt dålig jag varit på att blogga det senaste. Det kanske inte är så konstigt egentligen när man haft allt detta nya att rätta sig efter men ändå. Får jag en "ledig" stund brukar det oftast innebära powernap för min del eller så är datorn redan upptagen av min speltokige sambo.
 
Det bästa hade ju egentligen varit att ha en laptop så jag kan surfa runt lite när jag ammar men det har man ju inte riktigt råd med just nu. Jaja jag gissar att ni håller till godo ;)
 
Ville bara slänga upp lite bilder från förrförra gången vi var nere i Småland när min mormor fyllde år. Vi åkte ju ner sent på kvällen dagen innan och gick sedan upp och överraskade mormor och morfar till frukosten. De blev verkligen superglada över att äntligen få träffa lillkillen och det var så fantastiskt att se min lilla skrutt i famnen på mina egna morföräldrar.
 
Första barnbarnsbarnet för dem och snart kommer det en till liten. En syssling till Vincent!
 
 
 
 
Haha lagom sliten mama här ja!
 
 
 
 
Du är så omtyckt av så många min lille skruttunge. Tänk att du är vår!



En liten badtunna

Det var fantastiskt skönt att bara få vara vår lilla familj ute på landet och göra ingenting. Helt ensamma var vi dock inte då min mormor och morfar bara bor några hundra meter bort och dit fick vi komma både på lunch och fika. Man behöver aldrig vara hungrig när man är hos mormor och morfar minsann ;)
 
På onsdagen kom även mamma ner en sväng efter jobbet och sen på kvällen anlände en hel drös med människor. Med sig hade de en badtunna som de i duggregnet och mörkret lyfte på plats. Rätt imponerande måste jag erkänna som själv knappt orkar lyfta Vincents badkar fyllt med vatten. Jag höll mig dock bakom kameran samt inomhus som barnvakt och mor min agerade lampfot.
 
 
 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte där och då bara ville hoppa i med en gång men dessvärre så skall den ju både fyllas med vatten och värmas upp och dessutom så får man ju tyvärr inte bada sålänge man har avslag (blödning från förlossningen) så det är bara att hålla ut. Ser dock fram emot många härliga höst- och vinterkvällar i den tunnan blickandes ner mot sjön.
 
 
 
Detta är väl ändå rätt underbart?
 

Gasig treveckorsbebbe

 
Idag fyller världens finaste tre veckor. Det är galet vad tiden går fort alltså. Idag har vi varit på familjerätten och skrivit på papper för vårdnad och faderskap och igår var vi på bvc och vägde lillskrutten som nu gått över 4kilosstrecket. Han är ett riktigt matvrak allt ;)
 
 
Att han växer och mår bra är det alltså ingen tvekan om. Redan sen födseln har han varit extremt stark i nacken och han följer föremål med blicken och tittar gärna på oss kortare stunder. Vi har fått många underbara "gaserimagen"-leenden och leenden i sömnen och jag längtar ihjäl mig efter det där första riktiga leendet.
 
Han skall dessutom gärna bäras med ansiktet ut från våra kroppar så att han ser vad som händer. Han tror nog allt att han är lite äldre än vad han är hihi.
 
   
 
Dessvärre har denna lilla glupska människa dragit på sig en lite extra känslig mage och han har mycket problem med gaser och magknip stackarn. Man blir så ledsen i hjärtat när man ser att ens barn har ont för man vill ju bara att han skall vara glad och nöjd. Just nu kör vi på minifom men idag påväg hem från familjerätten sprang jag in på apoteket och införskaffade sempers magdroppar som vi skall testa.
 
 
Hela denna magknipsgrej har gjort mig lite extra nojig för att ta emot besök och ge mig ut på äventyr. Att han dessutom fullkomligt ratar vagnen gör inte det hela mindre klurigt precis. Vi har därför hållt oss hemma/åkt ut på landet där både vi och han kunnat få lugn och ro.
 
Enligt bvc skall dock magen vänja sig vid att ta hand om mat vid tre månaders ålder så problemen för vår lille kille är förhoppningsvis högst tillfälliga. Sålänge fortsätter vi att hjälpa honom så gott det går och jag försöker undvika att äta saker som kan ge honom extra mycket gaser. Tips mottages gärna!!


Farliga flugor

Det är inte mycket spännande som händer här i skogarna. Vi tar det mest lugnt om dagarna och dagen består i princip av amning, powernaps, blöjbyten, vaggande och vyssjande samt lite tvtittande och enkel matlagning.
 
Min största uppgift förutom att vara levande snabbmatsställe är dessutom att jaga bort flugor som försöker landa på mitt barns huvud. Haha snacka om överbeskyddande.
 
 
Lyckades för övrigt nyss med konsten att öppna en tvättmaskin fylld med vatten så att hela badrummet blev översvämmat. Inte riktigt bra tajmat med en hungrig bebis på nedervåningen precis *muttermutter*
 
Om en stund kommer Vincents mormor och myser/tar hand om denna sömnbristmama och imorgon drar vi hemåt för ett besök på bvc. Så ska vi se om detta lilla matvrak gått upp ännu mer i vikt!

Tillbaks på landet

 
Lyxfrullen på bilden är sedan länge intagen och ligger antagligen och guppar någonstans i min tunntarm. Nä istället sitter jag och ammar för sjuttioelfte gången idag i vår stuga på landet efter en go fika hos mormor och morfar med ostkaka.
 
Sent igår kväll tog vi vårt pick och pack (det är inte lite grejer man behöver packa när man skall ha med en liten spädis också ska ni veta) och drog iväg öster ut mot sommarstugan. Vi tyckte det var så skönt att få komma iväg från lägenheten lite så vi bestämde oss för att åka tillbaks hit efter några dagar hemma helt enkelt.
 
Det är tråkigt bara att lillkillen inte alls gillar vagnpromenader för jag hade gärna tagit mig en tur nu när det äntligen slutat regna. Han är en bestämd liten rackare! Får bli soffmys istället ;) inte heller fy skam



Tvångsmatning

Finns det något mysigare än en liten sovande bebis på magen? Tror nästan inte det. Blir dessutom så varm i hjärtat av att se vår lilla son ligga så tryggt hos den andra kärleken i mitt liv och gosa :)
 
 
Nu sitter vi och väntar på lite besök från Toms familj och kusiner. Jag har t.o.m. lyckats hinna med och borsta tänderna, äta frukost och fixa till frillan vilket jag kan säga är en stoooor ovanlighet nu för tiden.
 
Det här med att hinna äta är speciellt svårt både tidsmässigt men även aptitmässigt. När jag var gravid hade jag en aptit som sju mammutar på ett ungefär men när jag sen ploppade ut lillkillen tappade jag aptiten rejält. Jag känner att jag behöver mat, energi, och att jag nog är hungrig men den mesta maten smakar.. ja tråkigt. Blir dessutom nöjd/mätt på vääääldigt mycket mindre portioner nu än innan.
 
Bra kanske kan tyckas när man har en hel del gravidkilon att gå ner, men när BVC var här på hembesök fick Tom stränga order om att se till att "mata mig" (haha) så att min mjölk inte sinar och att jag orkar med att vara mamma. Man skall ju absolut inte banta när man ammar och det är ju inte alls min mening.
 
Därför har det varit så rackarns bra när vi varit iväg hos exempelvis mamma och pappa och någon satt en tallrik mat framför mig med grönsaker och hela baletten bara färdig att hugga in på. Det är LYX! Får se om jag kan lyckas få till något bra att äta till middag lite senare eller om det får bli Tom som steker korv.

Mys i soffan

Lördagsmys framför tvn med mina två favoritpersoner.
 
 
Idag har vi haft besök av lite vänner som fick träffa lillen för första gången. Han var dock lite småhungrig så det blev kanske lite lite bebisgos men såna är små nyfödingar. Inte så förutsägbara ;)
 
Av Carro fick jag, eller snarare V, en superfin virkad filt och två små vantar och av Linus fick vi en fyll-i-bok som skall bli skoj att få skriva ner en massa saker i.
 
 
Nu sitter vi som sagt bara och myser i soffan. En sovande bebis på armen och gamla pokemonavsnitt tillsammans med Tom på tvn. Ett fint avslut på denna lördag helt enkelt!


Sömnbrist såklart

Sitter i bilen påväg hem från sommarstugan. Har som sagt varit där med vår lilla familj för att vila upp oss lite och få lite miljöombyte. Dessutom har vi firat min mormor som fyllde 75 år igår och ännu lite folk har fått träffa nytillskottet.
 
Natten bjöd dock inte på så mycket sömn för den kvinnliga delen av familjen (pojkarna däremot har sovit gott) då en viss liten person gärna ville sova PÅ mig. Därför är jag ännu lite mer zombiemama idag än vanligt hehe.
 
Efter amningspaus på en rastplats somnade lilleman i bilen så nu skall jag också försöka skrapa ihop några av mina missade minuter hade jag tänkt.
 
   
 
Innan vi kommer hem till lägenheten blir det dock ett litet besök hos Vs farmor och farfar. Första gången sen BB då jag lyckades bli sjuk när de skulle komma på besök. Ska bli kul att träffa dem igen nu!
 

Ursäktar bloggtorkan..

 
... vi har varit och vilat upp oss ett dygn i sommarstugan efter att jag blivit riktigt dålig för ett par dagar sen då jag fick mjölkstockning. I'll be back soon!



Första gången

Det blir många "första gången" med en liten nyföding i huset. Idag har vi checkat av två sådana. En premiärtur i babysittern och första badet. Båda grejorna tror jag fick stor tumme upp från lille herrn själv. Nöjd bebis = Glad mamma.
 
 
 
Om några timmar skall vi bege oss hem för lite våfflor hemma hos Vincents mormor och morfar och träffa lite folk som vill kika på vår nykomling. Undra om vi kommer iväg i tid eller om vi blir sena för att någon liten människa bestämmer sig för att han är hungrig (igen)? Återstår att se hehe.

En vecka

Det har nu gått en vecka (okej då, åtta dagar) sen jag låg där på förlossningen i värsta smärtan i mitt liv och vår lille prins fick se dagens ljus nattens måne för första gången. Tiden springer iväg och varje dag är ett oskrivet blad där nya lärdommar och prövningar väntar.
 
Så fick jag frågan från Malin " Hur känns det nu att vara mamma?" och det fick mig verkligen att fundera. Listan på känslor jag har kännt den närmaste veckan kan göras låååång. Total lycka, ödmjukhet, nyfikenhet, oro, rädsla, frustration. Ja jag har nog hela skalan.
 
Det största som hände när jag blev mamma var dock den otroliga kärleken jag helt plötsligt kände för en liten människa jag nyss träffat. Kärlek vid första ögonkastet verkligen. I magen älskade jag honom mycket, men nu har jag fått känna på moderskärlek och det går inte att beskriva styrkan på den.
 
Jag kan dock inte säga att den där bebisbubblan bara är rosa fluff och gulligull. Som ny förälder skall man lära sig att tillmötesgå varje skrik och jag har redan en gång gråtit över att jag kännt mig otillräcklig för min lille kille. Visserligen låg det bakom en hel drös med dålig sömn och stor hunger från min sida men det är inte för intet man undrar hur det skall gå i framtiden när han kanske blir sjuk eller något annat händer honom som vi inte kan styra över.
 
Med det sagt så är jag så otroligt tacksam över varje liten minut jag haft med min lille smurf. Bara att ligga och titta på honom gör mig alldeles varm och jag inser att tids nog kommer jag att bli säkrare och säkrare i min roll som förälder jag med. Vi är i full gång att lära känna varandra och det är en process som kommer fortsätta livet ut.
 
Visst är det jobbigt med smärta i underliv och bröst samt svaghet i kroppen men det är ju högst tillfälligt. Denna lilla skrutten har vi för alltid!
 
 


Första barnvagnspromenaden

För att vara helt ärlig så var ju faktiskt inte återbesöket till sjukhuset vår första gång vi lämnade lägenheten efter att vi åkte hem ifrån BB. Kvällen innan bestämde vi oss nämligen för att köra en liten premiärtur med barnvagnen.
 
Det blev tur och retur till affären vilket var aaaaalldeles lagom både för mitt underliv, min svaga rygg och lillen som när vi närmade oss lägenheten igen började böka för att han var hungrig.
 
 
 
 
Igår fick jag för mig att gå en liten runda själv med barnvagnen och det gick väl bra till en början men när vi var längst bort från lägenheten blev V ledsen och jag fick lite smått panik. Kändes som om det tog en evighet att komma hem och jag fullkomligt slängde mig uppför trappan för att mata en liten gråtande bebbe.
 
Nä jag är inte riktigt en sån där hårdhudad mamma än och nu får det dröja innan jag ger mig ut själv igen men det är ju bara så mysigt. Barnvagnen som vi köpte för så länge sedan ligger det nu en liten bebis i och sussar. Helt otroligt!

Ute på äventyr

Påväg hem nu efter en heldag hemma hos mamma och pappa. Är rätt trött kan jag säga men grymt stolt över mig själv.
 
Hörseltestet gick superbra och trots min skräck så har jag nu faktiskt klarat av både offentlig amning (i väntrummet och i bilen) samt en hel bortadag från lägenhetens trygghet.
 
Vi tar små steg framåt varje dag!
 
Här är lite mobilbilder från dagen:
 
 
 
 
 



Sömn och nervositet

God morgon! Här ligger en styck stendäckad bebis på en styck halvtrött mamma i sängen och gosar.
 
 
Blev inget blogginlägg igår då föregående natt bjöd på en liten vaken skrutt som skulle vaggas och ammas omvartannat mellan 02 och 06. Det hela slutade tillslut med att vi båda däckade på soffan och sov bort halva dagen (i små omgångar då såklart). Var riktigt mör igår med andra ord.
 
Denna natt har varit betydligt bättre med amning vid 23, 2.30, 4.00 och nu vid 6. Då har han även somnat om direkt efter maten vilket gjort att jag fått sova lite jag med.
 
Idag skall vi tillbaks till sjukhuset för hörseltest och jag är sjukt nervös. Inte för själva testprylen utan för att lämna lägenheten. Vad gör jag om han blir hungrig och börjar skrika mitt bland massa folk? Kan ju inte bara langa fram tutten hur som helst heller när jag fortfarande läcker likt niagarafallen varje gång jag ammar. 
 
Inser att det här med att passa tider och sånt med bebis kommer att bli sjukt klurigt. Är han hungrig måste jag ju amma och det kan ju ta en halvtimme eller så. Ja nä nervös som sjutton är jag!
 
Önska mig lycka till och håll era tummar. Uppdatering om hur det gick kommer ;)

Mitt bildspel

Så lyckades jag få lite tid att ladda upp det färdiga bildspelet. Börjar verkligen storgrina varje gång jag ser på det eller ens hör låten som jag valt till. Så mycket känslor som finns bakom denna resa. Nu väntar ett liv med vår lilla son utanför magen. Både läskigt, underbart och spännande!
 
Hoppas att ni gillar det ni med :')
 


Ensam hemma

...och så var vi äntligen hemma. Ligger just nu utslagen i sängen med Vincent sovandes i vagnen bredvid. Vi var tvugna att ställa ut vaggan i vardagsrummet då jag har fått så ont i ryggen av hela tyngdpunktsomställningsprylen och inte riktigt orkar böja mig ner.
 
 
Har för första gången varit helt själv med Vincent idag eftersom Tom tyvärr måste jobba. Visst var jag ju ensam med honom på bb också men där fanns den där röda knappen på väggen man bara kunde ringa på så fanns det proffshjälp runt hörnet.
 
Det har dock gått bra, förrutom en liten skötbordsolycka där den lilla brandsläckaren lyckades skvätta ner alla kläder. Tjusningen med att ha en liten pojk ;) Nu är Tom påväg hem i alla fall och även den nyblivna mormorn så då kan jag köra lite med dem.
 
Har dessutom försökt gå igenom bilderna från bb och förlossningen idag och då har jag gjort klart bildspelet om min graviditet. Har inte bölat så mycket på länge kan jag säga er, så det måste väl vara ett bra betyg?!
 
 
Ska försöka ladda upp den idag eller imorn så ni kan få se ;)
 
Fler bilder från bb och förlossningen kommer så småningom. Inte helt lätt att sitta länge framför datorn just nu med värk överallt och liten bebis jag inte kan slita ögonen ifrån. Stay tuned!
 
 

Liten kille

God morgon allihopa! Inatt har lillen skämt bort mig med hela sex timmars sömn och trots att amningen krånglar lite smått har natten varit lugn.
 
Vi har inte haft några kläder på honom sen han föddes eftersom det varit sååååå varmt  och man ändå vill ligga hud mot hud, men nyss kunde jag inte hålla mig och satte på honom en body. Storlek 50 men oj så han drunknar i den. Inte på längden men vi har en liten smalis allt. Man får passa på och njuta för de växer ju supersnabbt i början.
 
I storlek 50 har vi bara några enstaka plagg men han växer antagligen snabbt i storlek 56 som vi har mängder med kläder i. Vår lilla plutt!!
 
 
Strax kommer pappan hit och jag skall få i mig lite frukost. Sen om allt går bra på läkarkontrollen så får vi nog åka hem idag. Läskigt!



Nattliga funderingar

Nu är vår lille prins alldeles strax ett dygn gammal. Ett helt galet omtumlande dygn fyllt av miljoner känslor.
 
Under dagen har vi haft besök av släkt från både min och Toms sida och jag kan säga att jag är ganska slutkörd men så otroligt tacksam. Har fått såååå mycket gratulationer från alla håll och kanter och jag vill bara passa på att säga tusen tack till er alla! 
 
 
 
 
bilder lånade från stolta, nyblivna farmor
 
Just nu ligger jag här med vår skatt sovandes i sin plastbalja och har lyckats få två timmar (!!) sömn. Känner mig ju galet utvilad haha. Är detta verkligen min son? Det går knappt att förstå. Fina, fina pojke!

V

 
 
Vår älskade prins Vincent <3
 
Du är helt perfekt!
 


Han är här!!

Så mycket kärlek till dig mitt mirakel!
 
 
Inatt kom han med dunder och brak klockan 01.06 den förste augusti. Allt gick superbra och eftersom det gick så fort födde jag honom på endast lustgas. Hur det gick till är för mig en gåta men så helt plötsligt är han här.
 
Har kanske sovit några femminutare här och där sen han föddes inatt men kan inte se mig mätt på honom. Han är verkligen underbar!
 
3390g på 53 cm och oj vad chockade vi blev när han kom ut MED hår. Det lär väl trilla av kanske men där fick vi på näsan haha.
 
Nu gosar vi på och inväntar Tom (som tyvärr fick åka hem över "natten"). Älskade barn!