Sista november

Ja det är sista november och fortfarande plusgrader.. det gör mig väldigt glad med tanke på det förfärliga vintervädret vi haft de senaste åren. Nu kan man längta till jul utan att ta i trä om man så säger ;)

resten av APS dagarna gick som på rosor. Fick se massvis med saker och visst kände man sig lite iväg ibland men när jag lämnade vårdcentralen på onsdag eftermiddag så kändes det rätt tomt. Det är verkligen där jag hör hemma. fick även hjälpa till sista dagen med att lägga om sår osv tillsammans med distriktsköterskan på mottagningen och att se smilet på den lille gubben när han gick hem var ju värt allt. Han var verkligen superglad för all den hjälp och vänlighet han mötte där. Jag var med på två småoperationer, fick se drygt 50 blodprov tagna ur armen (och nej jag svimmade inte, bara intressant), fick lära mig agrafftagning, hur man tar blodtryck med stetoskop, hur man gör en spirometri och så mycket annat skoj. Visst tittade jag mest på hela tiden men efter att ha sett så många blodprov så lär man sig liksom tekniken :)

Igår köpte jag även gymkort och var o tränade i 80 min drygt. Kändes helt underbart med tanke på att jag har varit så mycket småsjuk att jag inte tränat på minst ett år. Nu blir det andra bullar och jag ska se till att bygga upp lite muskler och så så att jag orkar mer. Förhoppningsvis hjälper även en lite bättre hälsa till att bygga upp immunförsvaret.

Nu är det dags att plugga engelska och matte. Skolan håller på att dränka oss i arbeten och verkar inte ens bry sig om om man inte kan simma eller får kramp ^^ (hehe) Förhoppningsvis så är jag inte död vid jul så att man får sig lite förtjänade andningspauser. För sen kör det snabbt igång igen. Körkortet ligger också och hänger över en och sen i mars är det helt plötsligt dags att söka universitet. Märks att man börjar bli vuxen.

Nä nu ska jag som sagt plugga men först lite mat :) Ciao!Första APS-dagen

Helt otroligt grym! Så kan man lätt beskriva min första dag på vårdcentralen. Fick träffa massa trevliga och spännande patienter med vida spridda sjukdomar, fick vara med vid två suturtagningar (stygnborttagning), fick vara med på labb där de tog venprov i armen och fyllde rör med blod som skulle skickas iväg på undersökning, fick fika, fick ställa massa frågor, fick bra svar, fick många skratt och allt som allt var det en helt klockren dag. Kunde inte ha blivit mycket bättre i alla fall. Visst när man kommer till ett nytt ställe är det alltid lite så att man känner sig ivägen men jag tycker att t.o.m. det löste sig ganska bra tillslut. Nu är jag säker i alla fall. Det är solklart att det är sjukvården som kallar på mig. Bara när jag fick (ja jag fick det faktiskt :D *super happy smiley*) ta på mig mina sjukvårdskläder så svävade jag på moln. Känndes så himla rätt bara. Var seriöst där helt frivilligt i 8 timmar (vilket nog egentligen inte alls är nödvändigt vid APS men tillslut fick dom nästan pusha på mig lite för att jag skulle kunna slita mig). Nu ligger mina kläder och väntar i ett skåp i omklädningsrummet och klockan 8 imorgon så har jag dom på mig igen :D

Schemat för imorgon ser ut som så att jag ska till BVC och följa arbetet där på förmiddagen och sen efter lunch ska jag följa en distriktssköterska. Det är även en del lättare operationer imorgon som jag ska få vara med på och E (världens snällaste undersköterska som tog hand om mig i eftermiddags) gjorde upp ett fint litet schema med alla olika operationstider. Så kan knappt bärga mig till imorgon.

Säkert ingen som orkar läsa allt mitt kärleksdrabbel jag skrivit här men blogg skriver jag inte bara för andra utan även för att jag själv ska få minnas. Och ja, om 3 år när jag gått halva utbildningen till läkare så kan det nog vara rätt roligt att titta tillbaka på detta inlägget. Min första kontakt med min framtid!
Juste.. Glömde nämna att jag även lärt mig att (framförallt) primär hypotyreos är en väldigt vanlig kronisk sjukdom bland kvinnor ^^ Om nån är intresserad :DNy Design

Passade på när man ändå inte har så mycket läxor (eller rättare sagt inte ABSOLUT måste göra läxor) att göra om designen på bloggen. Fina blåa färger blev det :) Vad tycks?
Början

Shit nu gäller det. Imorgon är det APS (arbetsplatsstudier) som gäller för hela slanten. Nu börjar det på riktigt bli dags att fundera över min framtid (som om jag inte gjort det ändå ^^) och min chans att så småningom bli läkare. APS innebär mest att jag som gymnasieelev ska gå bredvid en yrkeskategori eller flera och följa dem under en vanlig dags arbete för att se hur det är. Givetvis för er som känner mig så har jag självklart fått en plats på en vårdcentral. Det pirrar i magen bara jag tänker på det. Jag ska komma dit kvart i åtta och då vara med på morgonmötet. Sen följer jag olika läkare, sjuksköterskor o.s.v. under de tre dagar jag ska vara där. Antar att jag kommer stanna en del för att snappa upp så mycket som möjligt. Ska bli otroligt spännande att äntligen få se hur en läkares vardag ser ut.

Vet inte om jag kommer att kunna somna inatt alls. Dethär har jag ju väntat på i tre år MINST. Längtan efter att få se när de tar blodtryck och kollar öronen på patienterna ger mig ett lyckorus vilket är ganska konstigt ändå. Som ett barn på julafton ungefär. Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag fråga? Det finns så mycket som jag vill hinna med att lära mig under dessa tre dagar. Får väl sätta mig och fundera på detta. Kläder behöver jag dock inte oroa mig för när jag väl börjar plugga.. från och med då är det nämligen den härliga doktorspyjamasen som gäller. Can't wait!!
Terrible Halloween Costume Ideas - Anybody Who Wears Scrubs

Vita chokladmuffins

Just satt i mig den andra nygräddade muffinsen som jag nyss slängde ihop. Så himelskt goda blev dom. Här kommer en liten läskande bild:
Receptet hittar ni här