Att slippa städångesten

Efter ännu en natt med lite sömn passade en mysig lördagsfrukost med mamma och pappa perfekt. Snön ligger kvar där ute och vi har bara suttit och myst i soffan tillsammans. Tappar man sömn så får man ju tanka energi på annat vis och då funkar mysfrukostar med familjen ganska bra.


Mamma och pappa har precis tagit tåget in till stan för lite födelsedagsfirande så nu sitter jag själv här i soffan med bebisen sovandes i rummet bredvid. Ganska skönt att få koppla av en stund utan att se allt stök runt omkring och få ångest för att man inte städar faktiskt. Kommer liksom aldrig ikapp med städningen hemma så det är en ständig ångest man går och bär på och det är skönt att ta en paus ifrån ibland. 

Snart går vi ju dessutom in i ett renoveringskaos som man ju både längtar efter men även fruktar. Kommer vi någonsin ha det skinande rent hemma igen? Kanske när Vincent är 20 och flyttat hemifrån ;)



Fredagsplaner

Åh äntligen lite sol och värm... eeeh vänta lite nu här va. Snö?? Vart kom den ifrån? Ja under natten har det tydligen vart ett moln hovrandes här och vräkt ur sig av denna vita smet som av någon anledning inte alls töat bort utan istället lagt sig som ett fint vitt täcke över marken. Väldigt fint må jag säga men inom loppet av 2 dygn kommer det mesta av detta vita antingen ha blivit brunt eller försvunnit /hobbymetrologen.
 
 
Inhandlade russin igår på vår lilla tripp till mölndals centrum så idag blev frukostens müsli heeeelt perfekt!!
 
Vincent har varit på sitt vanliga, högst bipolära, humör och har både varit mr gnällspik (precis innan första sovstunden) och världens goaste pratkvarn. Just nu ligger han i bara body och filurar pillandes på sina fötter och pratandes med sin gosegris Mr Bacon. Vincent har börjat avsky att ta av och på kläder så för att undvika konfrontation idag så struntade vi helt enkelt brallsen och drar på dem när vi skall iväg om några timmar.
 
Ja ikväll skall jag och Vincent på slumber party hemma hos Vincents mormor och morfar eftersom Tom skall iväg på spelkväll. Brukar passa på att åka hem till mina föräldrar när Tom sover borta för att det känns så otroligt ensamt här hemma, bebissällskap till trots. Dessutom får min rygg lite bäravlastning då både morbror, mormor och morfar rent utav sliter Vincent ur mina armar så fort jag kommer innanför dörren. Sånt ska man uttnyttja!

Torsdagsfläng och lite feedback

Igår var jag hemma en sväng hos mamma, pappa och Gabriel och mös. Tom har projekt i skolan så han spenderar just nu ganska mycket tid där och då kände jag att jag inte vile sitta hemma och häcka alldeles "ensam". Vi åt mat och sen mumsade vi i oss varsin semla. Vincent var verkligen på världens bästa humör och jollrade och skrattade mest hela kvällen. Kanske för att han får så extremt mycket uppmärksamhet #borskämdmedkärlek. Min bror är dessutom väldigt populär i Vincents ögon.. gissar på att det kommer fortsätta att vara så.



Varför använda en babysitter när man kan sitta i en låda??

Idag fick jag och Vincent bege oss in till Mölndals Centrum för att inhandla lite saker på apoteket. Vi passade på att handla lite småsaker på hemköp också och som tur var så var det uppehåll i det ständiga regnandet så vi slapp bli genomblöta. Känns ju som att det bara regnar och regnar nu för tiden, längtar sååå till lite bättre väder så man slipper känna sig så isolerad inne i lägenheten. Nu väntar ju visserligen VABruari runt hörnet så det kanske får bli lite häckande i soffan ett tag till *växer fast i golvet och börjar mögla*


 
Detta är tydligen det nya för Vincent. Han plockar jämt och ständigt ut nappen och försöker att sätta tillbaks den igen. 63 av 64 gånger så missar han och börjar tugga/slicka/suga på en helt annan del av nappen men några (räknar på en hand) gånger så har den ploppats in i munnen följt av applåder från den överförtjusta mamman.
 
Måste tacka för fin respons på mitt yotubeklipp för övrigt. Ni är ju några stycken som sett det nu och jag vill jättegärna höra vad ni tycker! Gillar ni videobloggar eller är det något annat som ni saknar här i bloggen som ni vill se mer av??! Frågestund? Önskeinlägg? Toplistor? Recept? Vad vill ni se här?
 


Hurrahurra, tänk vad tiden går!

 
En av kanalerna jag följer på youtube är Gravid Vecka för Vecka. För er som inte vet vad det är för något så är det en kanal som följer olika blivande föräldrar under dera graviditet fram till förlossningen. För er som inte vet vad en youtubekanal är rekommenderar jag wikipedia, google eller närmaste tonåring. En av de första mammorna när kanalen startade var Vanja. En superhärlig tjej bosatt i Stockholm med sin goa kille Niclas. Jag (tillsammans med resten av cyberspace) fick följa henne från vecka 18 fram till att lilla Iggy föddes med kejsarsnitt den 29 januari förra året.
 
29 januari?? Tänker ni då. Det är ju idag. Jajjemen, idag fyller Niclas och Vanjas lille bebis 1 år! Jag känner ju inte dessa tre alls förutom genom youtube, Vanjas blogg och instagram men på något sätt så blir man så otroligt rörd över det faktum att deras lille som man följt sen innan han ens var född nu levt i 365 dagar.
 
På söndag blir ju vår lillbebbelino 6 månader och bara det känns helt galet att han också kommer att bli ett år så småningom. De växer så galet fort och man får vara mad om så mycket galna och häftiga grejer som förälder så det är inte klokt. Hurra för lille Iggy och hurra för att få vara förälder, det är ju helt fantastiskt!!
 
Ps. Följ familjen WikströmMamlqvist på youtube eller kika in på vanjaw.com för att ta del av denna härliga och inspirerande familj!!
 

Varmt i babyskyddet

Jag må vara den sista på jordklotet som kommit på denna lösningen men kan inte bara låta bli att tipsa er mammor där ute som fortfarande har bebbar i babyskyddålder. Fick tipset av Elin för någon vecka sedan och var bara tvungen att gå hem och testa och visst, funkade hur bra som helst och det är ju supersmidigt. Vad pratar jag nu om för banbrytande upptäckt?? Jo nämligen att man kan ha sin vanliga åkpåse i babyskyddet.
 
 
Slut på att behöva klä på bebisen 700 lager med kläder (som ju dessutom gör säkerheten sämre) och bädda ner i en filt som sparkas av efter cirka 0.37 sekunder. Nu är det bara att ta en styck åkpåse, trä igenom bältena genom hålen, knäppa fast en styck bebis och sedan dra igen påsen. Varmt, mysigt och säkert. Att jag inte kommit på det tidigare?  Det allra fiffigaste är ju att när bilen väl blivit varm är det bara att dra upp dragkedjan så bebisen slipper bli kokhet innan man är framme. Tips mina vänner!!



Dags för en vlogg!

Och här har vi det lilla projektet jag pysslade med igår. Har läääänge velat göra en vlogg utan att riktigt ha vågat och jag gjorde faktiskt några alldeles i början av graviditeten (år sen ju!) som jag valde att inte publicera. Av någon anledning så har jag väldigt svårt med att se mig själv på video men jag tycker ju att det är fantastiskt roligt att själv få se andras vloggar så då måste man väl så småning om "bjuda tillbaks". Jag kan lista kanalerna jag själv prenumererar på i ett annat inlägg om ni vill.
 
Här kommer alltså en så kallad "Follow me around", "Day in the life" osv. video från igår. Kika så får ni se vad vi hittade på! Tycker ni att det är kul med vloggar så får ni ju givetvis gärna kommentera under klippet så kanske det så småningom kommer upp fler. Måste bara bygga upp självförtroendet först ;)
 
 
Och ja kvalitén är inte den bästa. Movie maker som windows erbjuder är milslångt ifrån apples iMovie och min budgetkamera slås av många vanliga mobilkameror men jag hoppas att det går att titta på ändå. Ha det fint!

Bilder från i lördags

Här kommer (lite slarvigt tagna måste jag tyvärr erkänna) bilder från lördagens 100årsfest. Det är inte så lätt när man måste ta med den inbygda blixten och man borde ju egentligen köra med extern blixt men men. Om jag någon gång blir miljonär har jag en lång ista med grejer jag skulle vilja ha till min kamera. Kanske dumt att gå och hoppas på det dock ;)
 
 
 
Så nära en familjebild vi kommer hehe.
Måste bli bättre på att be anda ta kort på HELA familjen.
 
 


Supermumsig supermüsli

Efter ett besök hos massören Denny igår känner jag mig sådär härligt mörbultad. Ja nu är det ju inte något spa jag varit hos utan jag har alltså fixat till min onda rygg och jag kan säga er att vanlig spamassage är en fis i havet jämfört med massagen man får hos honom. Förra gången jag var hos honom så hade jag ett stort blåmärke längs med hela min ryggrad och idag känns det ungefär som om hela min rygg pryds av ett (trots att jag inte kan se något i spegeln). Förhoppningen är ju att ryggen skall bli bättre och inte sämre men det tar ju några dagar för allt att återhämta sig.
 
Igår kom ännu en leverans från mat.se till oss och där med är vårt kylskåp inte ekande tomt längre. Vrålhungrig som jag var igår inveg jag den nya müslin som jag köpte och oooj vad mumsig. Lite fler russin i så hade den varit 10/10. Pauluns supermüsli med kokos, hasselnötter och jordgubbar. Ja ni hör ju! Goooott!
 
 
Det fick även bli dagens frukost tillsammans med en stor kopp te och det smakade banne mig lik gott idag med. Märkligt ;) Vincent knaprade loss på ännu en nyhet från veckohandlingen och dessa fick stor tumme upp från lille herrn tror jag. Majskrokar!!
 
 

Snabbt hej

Ledsen för dålig update idag men dagen har rullat på i en väldig fart och dessutom håller jag på med ett litet projekt åt er som jag hoppas kommer komma upp i veckan. Vi hörs imorn istället!




Hur man blir åksjuk i framsätet


Nu sitter vi i bilen och befinner oss någonstans mellan Borås och Göteborg (tjejen med kollen). Blev en ganska tidig hemfärd för oss efter 11-kaffet eftersom Tom behöver komma hem och göra lite skolarbete.

Vi kom därför aldrig ut på någon pulkapromenad men det gör väl kanske inte så jättemycket. Jag tror bebisen tycker snö är ungefär lika spännande som han tycker att aktier eller miljöfrågor är. Nästa år blir det nog lite mer åkning för hela familjen.

Jag sitter för övrigt som synes i framsätet tillsammans med Tom vilket ju aldrig händer nu för tiden med Vincent. När vi är två sitter nämligen den ena av oss alltid med honom där bak men nu sitter min bror där och rattar bebis. De är dessutom så tysta så det känns lite konstigt faktiskt. Jag som så lätt blir åksjuk tycker i och för sig att det är ganska härligt att ha fri utsikt över vägen för en gångs skull. 
/En svagt illamående tjej som dumt nog bestämde sig för att blogga i bilen

Färdigkalasat

 "Hemma" igen efter storkalas i Smålandstenar. Som väntat väldig trevligt och mycket folk viket innebar att vår lille bebis inte var på sitt allra soligaste humör och blev väldigt trött och gnällig. Det blir ju mycket för stackarn och det var faktiskt skönt för oss alla tre när vi tillslut bestämde oss för att ge oss iväg ut hit igen.
 
Lillen var dock otroligt söt i sin skjorta och väst som han fått av min moster och morbror. Han inte fota så mycket då jag koncentrerade mig på att rå om Vincent men några kort lyckades jag allt knäppa, men det får ni se imorgon.
 
 
Nu har jag nattat Vincent och tänkte krypa upp i soffan framför tvn med en kopp te och mysa innan resten av familjen anländer. Sen blir det nog sängen för mig med. Det tar på krafterna att gå på kalas!


Vinterlandskap

 
God morgon på er! Här är det bara jag, Vincent och katten som är uppe. Resten ligger och sover av förståeliga skäl. Det är ju ändå lördag och trots att det aldrig blir helg för en bebismamma (åtminstone inte när det gäller sömnen) så har jag fått 6 timmars sammanhängande sömn (plus några upphackade till såklart) vilket gör att jag ändå känner mig ovanligt fräsch.
 
Just nu tjötar dock lilleman på ordentligt av oklar anledning (ser han någon som inte jag ser?!! :S) så snart är väl resten av härskapet också uppe.
 
Ute är det drygt en decimeter snö och förhoppningsvis kan vi alla komma ut och gå en liten sväng så Vincent kan få sig en pulkapremiär. Hur underbart är inte det? Ingen slask, ingen avgasbrun snö utan bara vit härlig snö på marken och i träden. Det bästa är ju dessutom att när man tröttnar så är det bara att åka hem igen till stan för där har vi inte en millimeter (pepparpeppar).

Dags för helg

 
Det är freeedag och just nu sitter jag och mumsar på en omelett samtidigt som jag surfar runt bland sommarjobbsannonser och våtrumstapeter. Ja det är dags för mig att börja tänka på vad jag skall göra i sommar då Tom skall vara hemma med Vincent. Längtar verkligen efter att få komma ut och göra någonting samtidigt som jag får riktig ångest över tanken att vara borta så mycket från Vincent. Bra övning för mig kanske då det ju blir dagisstart till hösten. Våtrumstapeterna kollar jag på inför en stundande badrumsrenovering, men mer om det en annan dag.
 
Om ett par timmar skall vi packa ihop oss och åka till Säteriet. Imorgon skall nämligen min fabror och min mamma ha släktkalas då de båda fyller 50 i år. Kommer bli drygt 60 personer. Puuh! Ser framför mig hur Vincent kommer fullständigt bryta ihop imorgon kväll av alla intryck under dagen. Längtar väl kanske inte jättemycket efter det men skall inte ta ut något i förskott. Vincent kör lite party hard or go home-stil men det är ju lite svårt för de små med alla nya grejer att upptäcka. 
 



Torsdag

 
Haft en otroligt mysig dag idag faktiskt. Lillskiten har varit glad för det mest och v lyckades även komma ut på en liten promenad vilket verkligen gjorde gott. Har varit lite jobbigt de senaste dagarna då jag häromdan böjde mig fram med Vincent i famnen och lyckades knäcka till korsrygen.
 
Sen dess har det på ett ungefär kännts som att någon tagit en yxa och drämt in den i ryggen och varit för lat för att åtminstone dra ut den igen efter sig. Smärtan kommer och går i och för sig och är värst på natten-förmiddagen, men den strålar så härligt ut i rumpan och gör sig glatt påminnd oavsett om jag står, sitter eler ligger. Ska ringa och boka en tid hos kotknäckaren imorgon för att rätta till ryggen igen och tills dess lever jag på smärtstillande för att få dagen att fungera. Kan ju liksom inte undvika att lyfta och bära på Vincent när jag är själv med honom hela dagarna.
 
Därför har jag nu tyvärr fått lägga ner Malins träningsskola vilket ju givetvis är synd men tänkte köra vidare på egen hand i februari och så får vi se vad det leder till.
 
Idag har dessutom min lille pojk namnsdag och det firade jag och hans pappa med att äta hemmagjord pizza (hehe). Vincent fick i och för sig knapra loss på en brödkant och han verkade inte så missnöjd med det. Vincent Calle Mikael <3
 
 
 

Kära Alvert..

Det var bra att du kunde nå durkslaget som av någon anledning stod på översta hyllan genom att sträcka ut dig maximalt och stå på tå, trots att du inte är så jättelång.
 
Det är dock inte lika kul när du i all din iver greppar tag om skaftet på durkslaget, drar ner det och drämmer det rätt in i mig. Visserligen är durkslaget gjort av plast men med den farten du han lyckas svinga det blev det en rejäl smäll. Nu pryds jag av en vacker bula och har allmänt ont. Inte schysst! Jag trodde vi var vänner!
 
Med vänliga hälsningar
 
/Ditt huvud
 
 
 


Mat.. igen

Det blir mycket bebismatsprat här på bloggen nu inser jag men det är ju liksom lite det vårt liv handlar om just nu känns det som. Det är i varje fall det som är mest intressant just nu så då kan ni ju tänka er hur intressanta saker vi sysslar med på dagarna haha.
 
Idag hade vi barnmatsburkspremiär (ett nytt ord att lägga till i sin långa svenska ord-lista). Tom var iväg och handlade och köpte med sig päron- och bananyoghurt hem och det var minsann inte äckligt. Vincent fullkomligt slängde sig över skeden så jag gissar att det fick godkänt. Förutom att han är gröt- och vällingsvägrare så verkar ju faktiskt V vara en glupsk liten pojk.

 
Men nu nog om det! Mamma var här en sväng idag och hade med sig en kasse full med massa matvaror. Hur bra liskom? Inte trodde man när man flyttade hemifrån att man skulle bli så glad för en kasse med mat. När hon sen åkt hem så ställde jag mig och lagade lite ordentlig husmanskust. Asså va? Vad hände där liksom? Jag tilhör ju liksom tacogenerationen och borde väl om möjligt äta tacos 7 ggr i veckan men nix.. jag knåpade ihop lite fläsk och löksås med potääääter. Hur smarrigt som helst såklart. Varför gör man inte sån mat oftare? Slår ju tacos med hästlängder. För er som nu blivit alldeles skräckslagna av min plötsliga vuxenhet så kan jag lugna er med att berätta att jag fortfarande silar bort lökbitarna i såsen *alla drar en lättnandes suck*. Nu skall jag njuta av att bebis sover (!!) och titta på en gammal Beckfilm. Hejsvej!
 
 

Reafynd

Nu har det snöat konstant i ett dygn men det är först nu som det börjar läga sig och bli vitt på marken. Vet inte om jag skall tycka att det är jättemysigt eller bara jobbigt. Känns som att om vinternt kommer nu så blir det aldrig vår. Nä just kyla är inte riktigt mitt klimat. Bara en liten parentes så där ;)
 
Idag var jag och Vincent som sagt iväg på mammabebisfika i Kungsbacka. Vi pratade loss och smällde i oss både paninis och kladdkakan från himmelriket. Bebbarna satt också och tjötade loss på sitt eget vis i två stycken triptrapstolar bredvid varandra. Såå sött!
 
Efter fikandet gick vi loss i alla butiker som sålde barnkläder med skyltarna "halva reapriset" på och inte för att vi på något sätt länsade stället men hem kom vi i alla fall en tröja rikare för hela 40 kronor. KAP!
 
 
Just nu sitter hela familjen och hänger i vardagsrummet. En med dator i knät (mycket trött), en med bebis i knät (mycket trött) och en käkandes på en bebisstrumpa (superpigg).  Känns som detta håller på att bli en inte allt för trevlig vana. Skulle vi köra tävling i vem som kan vara uppe längst hade jag vetat vem som skulle vinna direkt. Jag sover nämligen redan. Halvt. Så inte hade det varit jag i alla fall. Koffein tack!!
 
 
 
 



Ute på vift

Just nu: Mysfika i kungsbacka med dessa godingar! Det finns ju värre dar liksom ;) De mindre versionerna av oss smaskar loss på smörgåsrån, tomat och paprika. När blev de så stora?
 
 
 

Hormoner och hemorojder

Taget från en av cyberspace härligaste och ärligaste mammablogg..
 
Fler saker någon borde berättat
  • Du kommer att tillbringa de första månaderna sittandes i en soffa, dygnet runt. Spädbarn äter sjukt ofta och du är servitören som Hotell- och restaurangfacket glömde. När din partner kommer hem från jobbet kommer han förvånat säga: Men sitter du här än? Svara inte: Ja för helvete och det är ditt fel. Be om lagad mat istället, det är mer konstruktivt.
  • När man fött barn ser ens kropp ut som en punkterad hoppborg. Men, du är inte lämnad åt one size fits all-ödet, den här gången ska du lita till naturen som faktiskt ordnat det så att magen drar ihop sig själv efter några veckor, utan Atkins och skit. På allvar.
  • Och nej, att ligga är inte att tänka på. Kanske eventuellt nästa gång Halley’s komet passerar jorden.
  • Småbarn är som hantverkare, de har ingen känsla för tider. Man vet att de kommer att äta, bajsa och sova, men aldrig när. Eller jo, när det är som minst lämpligt. Däremot kan du inte göra ROT-avdrag för det här arbetet.
  • Att amma kan vara skitsvårt. Så svårt att det faktiskt är omöjligt för en del. Det finns en amningsdoktrin i Sverige som i princip säger att du är ungefär världens sämsta förälder om du ger dina barn modersmjölksersättning. Men det är faktiskt en fråga om liv och död och inte nån tävling, här heller.
  • Blöjeksem, centilong, mjölkskorv, MPR-vaccin, bröstpump. Du får om inte annat en hel bunt nya ord till Wordfeud.
  • Ibland är föräldraskapet precis den svindlande obeskrivbara lycka som alla pratar om men lika ofta är det som att skyffla kol på en atlantångare. Den här groggen av känslor är faktiskt helt normal och säger inte ett jota om din lämplighet som förälder.

För mer underbar läsning med höööög igenkänningsfaktor (för oss som lite tröttnat på puttenuttbloggar där livet konstant är FANTASTISKT) besök Hormoner och Hemorojder

 

 



Vuxenmat

Fortfarande grötvägran här hemma så efter att nu ha testat 5 gånger på bvcs inrådan lägger vi grötätandet på is ett tag. Vi funderar på att testa välling istället (är ju i princip samma sak väl?) men är det smaken han inte gillar lär väl inte det bli någon hit heller. Kan ju testa andra märken på gröten men det känns sjukt onödigt att ha massa öppnade och provsmakade grötpaket här hemma liksom.
 
Något lillen däremot tycker är riktigt smaskens är tydligen smörgåsrån.. och gurka, vattenmelon.. ja i princip allt annat vi låtit honom få smaka. Idag var det morotspremiär i Vincents nya stol och oooom det var mumsigt. Bebbelino tog rejäla tuggor från den kokta morotsstaven och satt länge och väl och smaskade loss på den biten innan den antingen var mosad och svald eller utspottad, och då var det var dags för en ny tugga.
 
 
Hade det inte varit för att gröt är så rackarns smidigt och dessutom berikat med järn och andra nyttigheter de små liven behöver så hade jag nog helt skippat det och gått direkt på "riktig" mat. Klart man inte MÅSTE ge gröt och välling, men som sagt, det är ju väldigt smidigt och mättar rätt bra *drömmer om nätter utan uppvak* #tröttmamma.
 
 
Har småpimpat baksidan av Vincents nya stol med ord i dekorplast förresten. Tyckte de passade ganska bra. Har lite planer för ytterligare pimpning men får se om jag får tid över för sån lyx. Nu ska världens tröttaste person (alltså jag) försöka hålla mig vaken en stund eftersom en viss liten bebis fortfarande är uppe och härjar. Igår gjorde han natten vid 7. Nu är klockan halv 10 och han är still going strong. Envisa onge!
 

Fönstershopping

Med en väldigt restriktiv budget så är ju inte shoppa något man går och gör varje dag. Just nu går julklappspengarna till välbehövda lägenhetsköp men man kan ju inte låta bli att surfa runt bland butikerna och spana in kläder till lillen. Min egen garderob är i extremt behov av att uppgraderas men det är ju liksom inte lika roligt att shoppa kläder till sig själv. Särskilt inte när mammakilona hänger och slänger.
 
Här är några av godingarna jag fönstershoppat:
 
 



Semle- och tuppkamspremiär!

Det är hemskt vad det blivit mycket kvällsinlägg det senaste. Har haft fullt upp hela dagarna så det är först på kvällen när lillen somnat som jag fått tid att sätta mig ner vid datorn.
 
Idag har vi haft min familj på middag. Vi har bott i vår lägenhet i två och ett halvt år och detta var ANDRA gången de varit här på middag *trycker in huvudet i skämmskudden*. Visserligen så brukar de ju vara här på fika men ration middagar här vs middagar hemma hos mina föräldrar är väl typ 1:91874.
 
Så idag anammade jag min supervuxna sida (det måste ju generera en hel del vuxenpoäng att bjuda sina föräldrar på midda?) och så bjöd vi hem mamma, pappa och Gabriel till klockan tre och bjöd på kycklinggratäng med ris och grönsallad. Ska ju inte skryta, men gratängformen var slickad när vi var klara och knapparna uppknäppta på samtligas brallor. Sååååå gott så att det inte ens finns bilder på denna gudomliga middag.
 
Vincent rockade sin allra första tuppkam!!
 
Till fika X antal timmar senare på grund av tokfulla magar åt vi semlor som gästerna så snällt hade köpt med sig (ja det var på beställning av mig.. mitt semlesug var extremt, okej?!!). Där med är årets första semla intagen. Måste ju vara världens godaste bakelse-bullehybrid ju!
 
 
Nu skall här bryggas lite te och njuta av lite alicetid när bebben för en gångs skull somnat tidigt. Ingen söndagsångest här inte ;) 
 

Den "stora" IKEA-haulen

Lovade ju att visa er vad vi köpte på IKEA igår. Ingenting spännande egentligen men lite smått och gott som vi behövde. På onsdag så är dessutom tanken att vi skall åka tillbaks och köpa väggskenor och hyllor i ALGOT-serien för att sätta upp i badrummet och på så sätt få lite mer förvaring i vårt annars ganska trånga badrum.
 
Känner att jag snart kommer vara expert på förvaringslösningar då all min energi som är kvar efter en dag med bebis (inte så mycket då med andra ord) går åt till att fundera över nya smarta sätt att förvara alla våra pryttlar. Tanken är även att skötstationen skall flyttas in till badrummet för att göra mer plats i sovrummet och slippa den, visserligen svaga tack vare vår blöjhink, ständiga bebisbajslukten där inne.
 
 
Fler skoskåp till hallen, en snyggare kasse som "strumpkorg", ljus (haha), supersmidiga tröjhaklappar till smaskande bebis samt tre tyglådor till våra KALLAX-hyllor i vardagsrummet för att förvara bebisprylar som ligger och dräller exakt överallt. Dessutom köpte vi... *trumvirrvel* *publiken drar efter andan*
 
 
En ANTILOP-stol!! Jajjemen, det räcker inte med en triptrapstol och en hopfällbar retrostol tydligen utan nu är vi ägare till en tredje barnstol. Kan inte ha för mycket av den varan! Nä men skämt å sido så har vi ju faktiskt två stolar redan men lillen sitter så förbaskat dåligt i dem. De verkar liksom vara gjorda för lite äldre barn och Vincent halkar på sniskan och har sig när han sitter i dem.
 
Vi visste ju sen tidigare att han satt bra i den stolen och dessutom kostar den ju nästan ingenting så vi slog till. Visserligen behöver han en dyna/filt runt sig som stöd men nu kan han i alla fall sitta upprätt när han skall äta vilket ju verkar trevligt.
 
De andra stolarna får snällt åka ner i källaren (ev. flytta hem till Vincents mormor och morfar) och tas fram när han blivit lite större. Lillen verkar i alla fall nöjd och det är ju huvudsaken. 
 


Lördagens projekt

Ojojoj har bokstavligen precis landat med min rumpa i soffan efter att ha kånkat upp en massa grejor jag och mamma varit och inhandlat på IKEA pluss en liten (läs aptung) bebis. Puuh. Dagen har verkligen gått i ett naffs och vi har fått en hel del gjort här hemma i bråten men det finns en massa mer att göra (tar det någonsin slut??).
 
Fick fina tulpaner av söta mamma!
 
Just nu pågår nämligen projekt storröjning här hemma med rensning av prylar och allmänt bråte som liksom bosatt sig i vår lägenhet efter att Vincent föddes. Innan vi blev föräldrar så kändes vår lägenhet ganska rymlig på sina fina 69 kvadratmeter, men så när vi blev tre och denna lilla tredje person medförde tusen nya (och oftast ganska stora) prylar så blev det helt plötsligt rätt trångt. Att vi på snart 6 månader haft minimal tid över för att ta tag i ett riktigt storstäd och att vi prioriterat att sova, äta och ta hand om bebis före tvätt och dammsugning är väl kanske inte så konstigt egentligen men nånstans får det ju liksom vara nog.
 
Mina föräldrar är därför så snälla och hjälper oss att röja lite så att vi kan få någon fason på alla grejor och så ska vi försöka komma på hur vi skall optimera förvaringsmöjligheterna i vår lilla lägenhet med en familj på tre. Inte det lättaste!
 
Kan visa er imorgon vad vi köpte på IKEA men nu måste jag gå och ta hand om lillen som inte vill sova (surprise!!). Trevlig lördagskväll!
 

Vill inte sova

 
Hemma igen och gud så trött jag är. Vill bara gå och lägga mig men måste ju få lilleman att somna först. Just nu ligger Tom med honom i sovrummet och det är tyst så jag hoppas att det går åt rätt håll. Av någon anledning så har Vincent fått för sig att bli om möjligt ännu svårare att lägga och de senaste nätterna är det faktiskt Tom som lyckats få honom att somna. Vincent som tidigare somnade som en stock om jag låg med honom på sidan med hans huvud på min arm tvärvägrar nu att ens somna bredvid mig. Känns ju inte så där jätteroligt precis.  
 
Dessutom så blir allt så konstigt när ett knep som aaaalltiiiiid fungerat helt plötsligt totalratas. Man får liksom börja om från noll och helt plötsligt så är den där självsäkerheten som bortblåst. Känner jag inte mitt barn längre? Hur får jag honom nu att somna? Hoppas innerligt att detta bara är en liten fas och att han snabbt som attan blir sig själv igen. Det hugger lite i mammahjärtat att inte duga i ögonen på sin lille kille men det är klart.. Tom är Vincents stora idol. De har verkligen ett speciellt band de två.
 
Nä nog med depp. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis en lite piggare Alice. Min kära mor kommer på bebisgos- och städhjälpsbesök. Ska bli härligt att få röja lite! Godnatt :)
 
 Mina underbara pojkar <3 Jag älskar er såå
 



Vad är det här för sörja?

Sen en vecka tillbaks ungefär har både jag och Tom kännt att Vincent verkat redo för lite mer mat. Han börjar ju närma sig 6 månader nu (asså vad hände där liksom?). Han har ju fått gnaga loss på banan och gurka och så igår så köpte jag lite 6 månadersgröt som vi testade.
 
 
Gröten möttes av mycket skepsis kan jag säga. Han fick ändå i sig kanske en tesked gröt men såg sllmänt fundersam ut till denna nya konstiga smak och textur. Idag så testade vi igen och då var det tvärnej efter en sked. Jag hade ju givetvis kunnat lirka in lite mer men så länge han inte gapar efter skeden så vill jag inte trycka in den i munnen på honom. Han bestämmer och vi tar det ju givetvis i hans takt.
 
Sköterskan på BVC säger att man skall testa nya smaker 5 gånger innan man vet om de gillar dem eller inte så vi får väl testa tre gånger till och annars får vi väl leta upp nått annat märke. Soppa var ju tydlligen hur smaskens som helst så det är ju inget fel på hans aptit ;)
 
Någon av er som haft en grötvägrare där hemma? Några tips?
 
Om en liten stund så ska vi dra oss iväg mot Torslanda för lite släktkalas så nu är det dags att göra sig iordning. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!!

Potatis- och Purjolökssoppa

Dagens lunch blev ännu en soppa. Det är ju faktiskt sååå smidigt och blir oftast fantastiskt gott. Dessutom så kan det ju vara rätt nyttigt (om man undviker tillbehör som bröd, creme fraiche och grädde hehe). Bjussar självklart på receptet men det är verkligen busenkelt att göra!
 
Ingredienser:
6 medelstora potatisar
1 purjolök
1 liter vatten
2 buljongtärningar (grönsaksbuljong eller hönsbuljong)
1 msk smör eller margarin
creme fraiche
salt och peppar
 
  • Skölj och tärna potatis och strimla purjolök
 
  • Fräs potatisen och löken i matfettet i en stor kastrull.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningar
  • Låt koka tills potatisen är mjuk (ca 15-20 min)
  • Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar (jag saltade och kryddade med Roasted Garlic & Pepper från Santa Maria). Servera med en click creme fraiche!!
 
Vincent gav soppan tummen upp och bara gapade efter mer så fort han såg oss äta haha. Bra betyg från oss alla tre alltså!
 
 
 
 


Mamma-bebishäng


Vaknade till denna vakra syn för två timmar sen. Hur vackert är inte det? Härligt att dygnet äntligen blir ljusare och ljusare. Allt blir så mycket lättare när man slipper leva i mörker.

Hade det verkligen jättemysigt hemma hos Elin och Bella igår. Vi tjötade om allt, busade med våra smågrisar och åt alldeles för mycket fikaliksomerfekt mamma-bebisdejt helt enkelt.


Det är så häftigt att få se hur mycket de har utvecklats. De är så olika trots att de är lika gamla. Bella är ett riktigt spralligt energiknippe som vrider och vänder på sig för att upptäcka nya grejer hela tiden. Vincent däremot är betydligt nöjdare med att ligga still men pratar med allt och alla så fort han får chansen. Små egna individer redan liksom. Man undrar ju vad som väntar i framtiden för dessa små.



Trögstartad


Med en natt med mååånga uppvak har ni här tröttmamman nummer ett. Har nyss legat och napat tillsammans med Vincent, vilket jag inte brukar göra. Så skönt att få en extra timma kan jag lova.

Träningsvärken som jag lovade mig själv igår är helt brutal idag faktiskt. Förstår inte hur jag ska lyckas ta mig ut till Onsala idag MED bebis men det kommer väl gå på nått sätt.

Har börjat kolla på en ny serie för övrigt. Orphan black heter den. Min lillebror tipsade om den och sen jag såg första avsnittet är jag helt fast. Rekommenderas verkligen. Nu ska jag kolla klart på mitt avsnitt, dricka min kopp te och sen vaknar nog Vincent snart.



Konsten att äta fruktsallad

Haft en väldigt mysig eftermiddag/kväll tillsammans med Josefin. Jag och Vincent gick och mötte henne vid bussen mad barnvagnen och så gick vi en liten promenad. 5oo meter från affären börjar det spöregna och hagla på oss så vi fick snabbt ta oss in under tak. Jag passade på att handla lite till vårt ekande tomma kylskåp och så köpte vi frukt och gick hem och gjorde en smarrig fruktsallad. Uppskattades av både små och stora om man säger så #bebismedbananihelaansiktet.
 
 
Imorgon skall jag och lillen åka iväg ut och hälsa på Elin och Bella i deras nya hus. Ja min trogne mammavän (och Vincents "bästis") har samlat på sig ännu en skara vuxenpoäng och flyttat ut till en villa i Onsala. Inte lite avis här inte. Hus för oss ligger högst upp på önskelisan men ganska långt ner i "kommeratthändadennärmstaframtiden"-listan. Får bli när studierna är klara och man har råd helt enkelt. Kan dock inte låta bli att drömma om walk in closet och stor gräsmatta menmen.. vi har det ju rätt bra här med ;)
 

Träningsfuskarn

Okej, jag erkänner, jag har fuskat. Med träningen alltså (malins bloggs träningsskola). Igår var det nämligen dags för styrkepass nummer fyra och jag bara orkade inte. Ja jag gissar att jag inte är ensam om att känna så då och då när det kommer till träning. Är jag det så borde jag väl kanske gå och gömma mig någonstans och skämmas.
 
I alla fall så bestämde jag mig för att ta gårdagens pass idag istället och herreguuud vad trött jag är nu. Bara vet att det väntar fruktansvärd träningsvärk imorgon. Härligt ändå när det känns för då vet man att det gjort nån nytta. Grymt bra dessutom att man bara med saker man har hemma kan genomföra ett svettigt och kämpigt styrkepass. Gjorde t.ex. tåhävningar och höftlyft med hjälp av Vincents triptrapstol.
 
 
Jag har dessutom en promenad som skall göras idag men vi får väl se om benen orkar med det. Josefin kommer förbi i eftermiddag och det kan ju mycket väl bli så att vi tjötar bort tiden totalt. Känns ju viktigare att få till styrkepassen eftersom de bara är två gånger i veckan. Nu är det dags att laga lite lunch och dra på lillen lite kläder då han nyss vaknat efter sin första nap. Härlig start på denna tisdag känner jag!
 


Bebisen gurkfrossar

 
Tyst på bloggfronten idag men har inte varit så mycket att rapportera från vår sida. Sitter just nu på golvet med hemmasnickrade hamburgare (hur gott??) och en liten sprattlande bebbe som slänger nyfikna blickar på "vuxenmaten". Vi har ju som sagt tänkt vänta med mat tills Vincent fyller 6 månader men har ju börjat med lite smaksensationer och idag fick lillen gnaga loss på en gurkstav vilket var mycket uppskattat tydligen. Han gapar så fort han ser gurkan och liksom slänger sig mot den i en välplanerad huggattack. Så söt!
 
Vincent har för övrigt under tiden som vi suttit på golvet så smått flyttat sig... BAKÅT. Ja det är väl alltid något *slår sig för pannan*. Någon som har tips på hur man lär honom att dra sig åt andra hållet eller skall jag satsa på att köpa en backspegel med en gång?
 
 
Blev för övrigt superstressad när jag läste i en av mina babyappar idag att de flesta bebisar vid 6 månader rullar från rygg till mage och tvärt om. Vincent verkar väldigt ointresserad av att röra sig mer än att sprattla som en liten fisk och vifta vilt med sina små armar... och dra sig bakåt nu då tydligen. Borde faktiskt helt sluta att läsa massa appar och annan skit. Man blir ju bara uppstressad helt i onödan. Alla bebisar utvecklas ju givetvis olika och i sin egen takt.

Fångat med mobilen

Tänkte köra en liten kik i mitt kameraalbum på mobilen. Dagen är ju ändå inte sådär superintressant så det passar ju rätt bra. Bilderna jag tänkte titta närmare på är, från senast tagna bild räknat, bild nummer 8, 32, 48 och 80.
 
 
Bild nr 8. En liten selfie från gårdagens spårvagnsfärd in till stan. Såklart!
 
 
Bild nr 32. En bebisselfie dena gången (blir en del av den varan tydligen) innan vi drog iväg i fredags på parmiddag. Suddigheten beror på att jag tar i princip 8 bilder varje gång och glömmer av att ta bort dem som blir mindre bra haha. Någon som känner igen sig?
 
 
Bild nr 48. Asså hehe.. som bloggare så lär man sig att ta kort på allt och ingenting. Därav denna extremt intetsägande bild på en engångsmugg innehållandes jordgubbste som intogs under lunchdaten med Josefin i torsdags.
 
 
Bild nr 80. Sist men inte minst, en bild på barnbarn och morfar som bondar på skötbordet. Vincents nya fascination av ansikten är väldigt rolig. Han kan sitta/ligga länge och klämma och känna på näsa, kinder och mun.
 
Gillar det faktum att jag tar så extreeeemt mycket bilder med mobilen att bild 80 bara är tagen för en vecka sen, hehe. Min mobilkamera är ju inte heller den bästa precis. Får nog ta och önska mig en lite mindre kamera jag kan ha med mig så bilderna blir lite snyggare



Borta bra men hemma bäst

Gårdagen var verkligen toppenbra. Vi hade Toms biologiska pappa på besök en kortis och sen vid fem så åkte Tom och Vincent iväg till Stenungsund. Det var verkligen inte kul att säga hej då till dem när de åkte och veta att jag inte skulle träffa dem igen på över 15 timmar men faktiskt så tog jag mig igenom kvällen/natten utan att storböla en endaste gång. Det var sååååå mysigt att få träffa honom idag. Så mycket kärlek man har för den lilla människan alltså och han verkade inte alls brydd över att mamma varit borta.
 
Världens goaste unge // Påväg in till stan för att röja
 
Idag är jag dock trött med stort T. Vi kom väl i säng runt fyra och min klocka stod på halv åtta så när jag väl kom hem och såg så allt var bra med lilleman och att han hade mat kvar så kröp jag ner i soffan och slumrade en timme extra. Dessutom är jag helt hes efter att ha skrikit loss på schlagergolvet inne på Excet så skall ta det så lungt jag bara kan idag. Just nu sitter jag t.ex. nerbäddad med en filt i soffan framför tvn med grabbarna sovandes i sovrummet.
 
Hoppas ni har en lite piggare söndag
 
 

Parmiddagen och en krympt garderob

God morgon! Här är det riktigt ruskigt väder ute. Det riktigt viner när vindpustarna blåser förbi fönstret och regnet smattrar oroväckande inte bara på fönsterbläcket utan även på själva fönstret. Hoppas på en förbättring till ikväll för detta vill man ju inte riktigt ge sig ut i.
 
Vi hade det, som väntat, extremt trevligt igår kväll. Felicia och Jonathan bjöd på fläskfilé och potatisgratäng och jag och flisan pratade bland annat gamla minnen från lågstadiet (finns en hel del galna historier att hämta kan jag meddela). Vincent skötte sig dessutom väldigt bra trots att han hade en riktig gnälldag igår och satt och pillade på deras fjärrkontroll som tydligen var väldigt spännande. Han somnade t.o.m. i min famn en liten kortis när vi satt och åt glass i soffan. Nu får ju vi planera en återbjudning.. för det är väl så det fungerar med parmiddagar va? ;)
 
Redo för middag!! (Ja lillen tuggar redan på sin hehe)
 
 Skumma typer där borta ;)
 
Är i full färd nu med att prova kläder inför ikväll. Usch säger jag bara. Förutom att garderoben av någon anledning krympt (hehe) så är det ju dessutom kallt ute så jag har i princip noll komma noll kläder att ha på mig *försöker hålla mig från att störtböa*. Det är inte lätt det här med att klä en kropp som gått igenom en graviditet. Förutom några extrakilon så har ju liksom kroppen förändrats. Magen är fortfarande rätt "slapp" och putar ut för att så vackert påminna mig om dess existens, brösten är size enormous på grund av amningen (och då var jag nöjd innan jag fick barn) och jag tror banne mig att mina höfter blivit om möjligt ännu lite bredare. Har ju kommit igång med lite träning nu i och med malins träningsskola men är i DESPERAT behov av att handla kläder som passar min nya kropp. Om man ändå vart miljonär!
 
Nä nu skall jag fortsätta vräka ur alla mina kläder ur garderoben i jakt på ett mirakel. Önska mig lycka till!
 


Trött fredagsmorgon

Strax efter att jag skrev inlägget igår och vi precis huggt in i pizzan vaknade ju givetvis en liten herre. Sen pågick läggningsförsök tills han slutligen somnade vid elva och ja, det blev ju ingen mysig pizzakväll direkt hehe. Livet som småbarnsförälder som sagt ;) På det så vaknade bebis cirka sjuttioelvatusen gånger inatt och ville ha mat så idag är jag inte nått vidare pigg kan jag säga.
 
Min älskade busonge! Du gör det inte lätt för oss ibland. Tur att du är så fruktansvärt söt ;)
 
Ikväll skall lilla familjen dra iväg på middag hos min barndomsvän Felicia och hennes kille. Skall bli supertrevligt med lite parmiddag *känner mig som 50 år*. Det är rätt konstigt ändå att just parmiddagsfenomenet får mig att känna mig så gammal. Jag har ju både bolån, bil och barn. Inte för att detta är första parmiddagen jag går på heller men just ordet parmiddag får ju en att krypa in i garderoben och leta upp nått gammalt gosedjur att få känna sig nostalgisk med. Hur som helst så kommer det säkert bli en jättemysig start på helgen som för vår del är helt fullsmockad med roligheter känns det som.
 
 
 

Lunchdate

Sitter i soffan och inväntar smarrig pizza som Tom står och roddar med i köket. Oftast är det jag som lagar mat här hemma så det känns faktiskt extremt lyxigt att få middagen serverad idag hehe. Vincent har ju börjat med ovanan att vara uppe rätt sent igen och vi försöker så smått att vända på detta. Igår somnade han klockan 11 och nu ligger han och sussar, förhoppningsvis för natten. Hade vart trevligt med lite pizzamys bara jag och Tom. Vi håller tummarna!
 
Idag vid lunch så var jag och Vincent och hälsade på Josefin. Vi hade en trevlig pratstund (ja vincent tjötade loss där med både krukväxter, fontän och pappersmuggar) i cafeterian och smidde lite planer inför lördagens utgång. Japp, dags för denna mamman att dra på sig nått annat än mysdressen och härja på stan för första gången på över 1,5 år. Dessutom skall jag inte sova hemma vilket gör mig fruktansvärt nervös. Kommer ju sakna ihjäl mig efter min lilla kotte :( men det kommer ju såklart bli jätteroligt också!
 
 Aaaaaaj det där var mitt hår!!
 
Ååååh nu luktar det himmelskt *dregglet rinner ner för hakan*! Dags för maaaaaaat!



Köttfärssoppa

Rester från gårdagens mumsiga köttfärssoppa står på bordet till lunch idag. Saknade dock både vitlök, morötter och creme fraiche men det gick så brautan (tur att det finns vitlökspulver). Receptet har blivit poppis här hemma så det har åkt ner i min "samling av goda recept vi skall göra igen"-hög. Har en tjusig pärm som jag skall sätta in det i sen men har bara inte fått tummen ur. Som vanligt!
 
Tänkte att jag bjussar er på receptet så kan ni ju laga och se vad ni själva tycker om den :) Är superduperenkelt att laga och blir goooooott!
 
 
Räcker till cirkus 4 portioner.
 
400 g köttfärs
1-2 gula lökar
4-6 vitlöksklyftor (jag använde istället 5 tsk vitlökspulver)
600 g potatis
300 g morötter (slängde i några extra potatisar istället)
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 liter vatten
2-3 buljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
smör eller margarin
ev. creme fraiche (går ju lika bra utan)
 
  • Börja med att bryna köttfärsen och ställa åt sidan.
  • Hacka löken grovt, hacka vitlök och tärna potatis och morötter
  • Blanda ihop paprikapulver, socker och tomatpuré (jag blandade då även ner vitlökspulvret på bilden)
  • Fräs löken i matfettet i en stor kastrull
  • Tillsätt tomatpuréröran och rotsakerna och rör om
  • Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar och låt puttra i 5-10 min
  • Till sist häller du i köttfärsen och låter koka i ytterligare 10 minuter så allt får gotta till sig.
  • Serveras med en click creme fraiche (och gärna min favvis: lite vitlöksbröd)
Bon apetit!!
 

5 saker

 
Ja passa på att njuta av saker som att fixa håret, kolla på 5 avsnitt i rad av en bra serie och göra saker på tu man hand med Tom för visst kan du göra det sen men det blir genast mycket krångligare med en bebis att ta hänsyn till. 

Vikthetsa absolut inte! Jag mådde rätt kasst under graviditeten och led av extrem trötthet vilket gjorde att det blev mycket enkel mat och en hel del onyttigheter. Det är dock skillnad på att unna sig en donut eller trycka i sig fyra. Gravidkilona är inte så skojsiga att ha kvar precis. Däremot fullkomligt hatar jag vikthets bland gravida. Man går upp det man går upp och skall inte jämföra sig med någon annan.

Alla sa att jag köpt alldeles för mycket bebiskläder men faktum är att jag tycker vi fått tvätta enorma mängder tvättar och hade gärna haft fler klädesplagg, i alla fall i de större storlekarna.

Det är såååå svårt att röra på sig när man känner sig som en uppsvälld kossa men försök att ta några korta promenader i veckan. Om inte för motionen så för ljuset och den friska luftens skull.

Man känner sig så otroligt jobbig som klagar men det får man. Att vara gravid är inte en dans på rosor (inte för alla i alla fall). Utnyttja all hjälp du kan få och kom ihåg att njuta lite mer. Jag önskar så att jag hade fler njutminnen och lite färre "gråtandes med värkande kropp"-minnen hehe.

Vad skulle du säga om du kunnat till ditt gravida jag? Eller, vad skulle du förändra om du blev gravid igen?


Myser så mycket jag bara kan

Har nyss varit ute på en superhärlig promenad med barnvagnen. Vincent låg och sov halva tiden och resten låg han och kikade och tjötade. På det helt strålande väder och så lite poddlyssning. Så mysigt! Kanske inte de sista 823 metrarna när jag på något lurigt vis lyckats få grus i skorna som skar in i mina hälar men resten. Jag kom att tänka på att det måste se rätt knäppt ut för Vincent när alla kikar ner på honom i vagnen så knäppte ett kort åt andra hållet och, ja, inte supervacker vinkel kanske höhö.
 
 
Just nu är jag dessutom i mysmode deluxe för min lille 5 månadersskrutt har för andra dagen i rad somnat i min famn. Oftast funkar det att ligga tätt bredvid honom med hans huvud på armen i sängen men annars hatar han att ligga i famnen utan skall helst sitta upp så han kan se världen. Fram tills nu då tydligen. Det är ju bara sååååå mysigt med bebis sovandes på sig så jag njuter!
 
 
Vi har förresten, som ni kanske ser, invigt sittdelen på vagnen. Inte för att Vincent inte gillade liggdelen för den funkade fint men sittdelen är så smidig när vagnen skall packas ner i bilen då den viks ihop med vagnen och tar ingen extra plats. Vi har ju rännt runt en del det senaste och då har det varit rätt skönt att slippa ha liggdelen i framsätet. Kanske använder vi liggdelen någon gång till men annars är det sittdelen för stora pojkar som gäller nu. Galet!

Poddtips!

Sitter tillsammans med resten av pensionärsvärlden och kollar på året med kungafamiljen. Jag är nog en sann royalist för jag tycker det är så mysigt och härligt att få se dem. De gör ju ett så fantastiskt fint och viktigt jobb för sverige dessutom. Gottar till det med lite te och kokostoppar *smasksmask*
 
 
Var nyss ute på en 45minuters promenad (malins träningsskola dag 6, still going strong!!) och passade på att lyssna på systrarna knaves podcast. Jag brukar inte lyssna på så mycket poddar men eftersom jag följt josefin knaves blogg och hennes videobloggar i Gravid Vecka för Vecka så lyssnade jag på ett avsnitt och fastnade direkt. Helt underbart charmiga är de ju! Mcket roligare att ha något att lyssna på när man lunkar fram i kyla och mörker när bebis sover i vagnen och inte är så mycket till sällskap. Tipstips!!



Bilder från gårdagen

Här kommer ite bilder från gårdagens 50årskalas. Som ni kanske ser så hade vi mustaschtema och det tog många på fullaste allvar (därbland min käre far) och odlade en riktig. Jag nöjde mig dock med en fejk mustasch haha. Vi åkte ju hem vid ett men tydligen gick de sista gästerna inte förrän vid 3. Riktigt lyckat med andra ord! Gratts igen fina mamma :)
 
 
Hummer till förrätt, anka till huvudrätt och chokladterrin med dulche de leche sås till efterrätt. Dessutom bjöds det på kaffe med avec och ostkaka lite senare. Mums!!
 
 
Jag var sååååå trött när jag kom hem. Det blir ett ordentligt spring när man skall servera drygt 30 gäster mat och dryck en hel kväll. Roligt hade vi dock och födelsedagsbarnet var mycket nöjd med kvällen.

Sovmorgon för alla

 
 
God morgon hehe, nä men vi åt faktiskt lite härlig grötfrukost för en stund sen efter en vääääldigt välbehövlig sovmorgon.
 
Vi hade det fantastiskt roligt igår (mer om det senare) men den lille busen gjorde det inte lätt för stackars farmorn och fastern som satt barnvakt. Först vägrade han ta flaskan så jag fick snällt sätta mig i bilen och åka hem och mata. Sen så vägrade han att somna själv utan somnade tillslut på sin farmor som inte vågade röra sig en millimeter haha. Då bestämde vi oss för att lämna festen och åka hem.
 
När vi kom hem så la Tom över honom i sin säng och där sov lillfisen till kvart i nio(!!). Sköööönt! Han fick då flytta över till vår säng och sov sen på min arm efter lite käk fram till halv ett. Gissar att både han och vi behövde det! 
 
Stackars farmorn har tydligen träningsvärk idag efter allt bärande hehe. Bestämd liten gosse vi har! Tur att de fick lite mysigt med honom också innan han blev hungrig och trött.


Våffellunch



Har precis klämt i mig några av dessa godingarna och är alldeles för mätt (det brukar bli så med våfflor). Det är ju så att man nästan har våfflorna upp i halsen. Inte kanske den mysigaste känslan i världen om man säger så.

Om drygt två timmar skall jag åka iväg för att hjälpa till med det sista medan Tom inväntar barnvakten här hemma. Måste fixa smink och hår tills dess (som kanske syns på bilden höhö) och så ska jag pumpa ut lite käk till lillen. INTE det lättaste med en bebis på 9 kilo på höften. Ska bli sååå roligt ikväll, trots att jag säkert kommer att vara heelt slut. Tänk att lilla mamma fyller 50!


Pyjamasar från next

Jag veeet att jag tjatar om next men måste bara få tipsa om dem igen. De har så otroligt fina barnkläder i grym kvalité och till riktigt bra priser. Favoriten här hemma är pyjamasarna. Förutom att de är så otroligt fina så har de dessutom fot vilket är superbra nu när det är kallt (sockar åker ju bara av när lillen sparkar och har sig i sömnen). Fri frakt dessutom om man beställer för mer än 150 kronor. Rekommenderas verkligen!
 
Vincent i julpyjamasen från next med rudolf på :)
 
Här kommer några fler godingar:
 
 
1 / 2 / 3 / 45



Kalasfix

Nyss hemkommen efter en bitande kall promenad här i lindome. Det riktigt bränner i kinderna och benen när de sakta tinar upp. Försökte få lille herrn att somna och det gjorde han tillslut efter EN HALVTIMME, så jag fick snällt traska på utan vantar och mössa i en halvtimme till. Härligt så här efteråt men känner ju av sviterna från min fruktansvärda huvudvärk imorses nu.
 
 
 
Saker och ting börjar falla på plats här hemma. Vincent hjälpte mig och pressa lime förut bland annat och så har jag gjort sockerlag.
 
 
Snart får vi nog dra oss hemåt så lilleman får varva ner inför natten för imorgon skall han ju mysa med sin farmor. Men först lite gourmetmiddag beståendes av köttbullar och makaroner ;)

Huvudvärk hinner jag inte med

Hemma hos pappa igen för mer kalasfix. Började dagen med att vakna med migrän så känner mig inte jättepigg kanske. Tom var en ängel och tog Vincent en timme så jag kunde vila trots att han hade tenta att skriva och efter att ha legat med kyla på pannan och drogat ner mig med lite alvedon och ipren så vågade jag sätta mig i bilen och åka iväg. På schemat idag står bland annat drinkpreppning och lite annat smått och gott. Mycket som behöver fixas inför imorgon kan jag lova.
 
Nu ligger lillfisen och sover inne i mamma och pappas säng och det är dags för mig att hugga in!
 
 
 
 


Träningsvärk och kalasfix

Aj.. träningsvärken jag har idag asså. Den är inte att leka med. Träningspasset hos malins blogg får alltså mer en godkänt från min svaga och otränade mammakropp. Gick dagens promenad för några timmar sen i kvällsmörkret i Lindome där jag och Vincent spenderat vår dag.


Tom behövde lite lugn och ro för att skriva en omtenta så jag och vincent åkte hem till pappa för att hjälpa till lite inför mammas femtioårsfest på måndag. Mamma har fått åka till säteriet över helgen för att ta det lugnt och slippa kalasstressen så då är det upp till oss som är kvar att fixa och dona.

Jag skall dessutom servera och tom agera bartender så Vs farmor kommer komma och sitta barnvakt hemma hos oss hela kvällen. Förhoppningsvis kommer de senaste dagarnas sömnvägring inte ställa till med allt för mycket besvär för stackars farmorn.

Nu sover lillen för natten och jag funderar starkt på att ta ett bad. Antagligen så kommer vincent vakna så fort jag lagt mig i badet (bara för att liksom) men det är nog värt ett försök. Känner att min värkande kropp nog skulle tacka mig ;)

Fetaostdippen och jag

 
Fredagsmyset står på bordet och i ett försök att vara nyttig fick det bli gurk-och morotsstavar. *Ignorerar helt det faktum att jag sen doppar dem både två och tre gånger i den uuunderbara fetaostdippen som står bredvid*. Jag är verkligen inget fan av kalla såser och dipper (hur böjs det ordet egentligen?) men denna gjorde min mamma till mig en gång i tiden och ooj vad smarrig den är. MUMS!
 
Vill du testa själv så blandar du bara lika delar creme fraiche och fetaost som du smulat sönder med händerna eller en gaffel. Godast blir det om du tar fetaost som ligger i sån där smaksatt olja men det går ju givetvis bra med "vanlig" också. Blir den för tjock så tillsätter du bara mer creme fraiche och tvärt om.
 
Passa dig noga bara för det är farligt att ha sånt smarrigt ståendes bredvid sig när man kollar på film. Tur att Tom inte gillar fetaost för då får jag ha skålen alldeles för mig själv. Jag har inte ens satt igång filmen än och skålen är redan halvtom, oups!! Kanske bäst att göra det :P
 
 



Malins träningsskola

När jag satt och surfade runt igår efter att Vincent somnat så kom jag helt plötsligt in på en blogg som drivs av en tjej som heter Malin. Där läser jag ett inlägg om en träningsskola hon ska hålla i januari. Genast blev jag nyfiken och bestämde mig egentligen utan så mycket eftertanke för att haka på.
 
Träningsskolan är till för oss som vill komma igång och sedan (det ack så viktiga) att hålla igång. Varje dag lägger hon upp nya instruktioner på sin blogg och två gånger i veckan är det styrketräning hemma som gäller. Helt superduper för mig som har svårt att ta mig tid att åka till gymmet. Känner ni att ni är sugna på att haka på (såklart ni är!!) så gå in och kika på malinsblogg.se.
 
Idag är första passet styrka och eftersom Vincent ligger och sover just nu tänkte jag passa på att göra dagens övningar. Sen när har jag varit så här taggad på att träna haha??
 
 
Jag, våren innan jag blev gravid. Ni ser ju att den där tummen inte pekar uppåt med en jätteentusiasm precis hehe.  Till denna formen har jag dock en lååååååång väg. Får börja med gravidkilona först.

Nyårslöften för 2015?

Ja jag har nog aldrig riktigt haft några ordentliga nyårslöften. Det känns som att de ändå inte går att hålla på något vis. Att alla misslyckas med sina löften eller glömmer bort dem efter någon månad.  I år vill jag dock göra ett försök. Jag har saker som jag faktiskt vill göra/förbättra under 2015 så då kan de ju lika gärna få bli mina nyårslöften, eller?
 
Under 2015 vill jag:
 
- Laga mer mat från grunden och skära ner på halvfabrikat. Både för hälsan och viktens skull men även för att bygga en bra grund för Vincent som ju börjar med smakportioner om en månad.
 
- Tappa gravidkilona, såklart!
 
- Stärka upp kroppen efter graviditeten för att orka med och vara en glad och pigg mamma
 
- Jobba på att ta mer Alicetid och inte bara vara mamma. Just nu är min prioriteringslista lite skev och jag offrar gärna mig själv för att alla andra skall ha det bra. Det funkar ju givetvis inte i längden utan om inte jag mår bra kan jag ju inte ta hand om någon annan.
 
- Umgås mer med min familj och med människor som får mig att må bra
 
- Hålla bättre ordning i lägenheten (haha)
 
- Bli bättre på att föra dagbok över Vincents utveckling
 
-Och den klyschiga men oh så viktiga LEVA I NUET!
 
Så får vi väl se om ett år vad jag lyckats med. Har ni några viktiga saker ni vill förändra under 2015?
 
 
Är superglad att jag dokumenterat min graviditet såpass bra.. har varit mycket sämre på att  dokumentera alla Vincents framsteg och nya kunskaper utanför magen. Det måste det bli ändring på!
 
 


Vårt nyår

Äntligeeeeen hemma! Ja det är helt galet skönt att få vara hemma nu efter allt fläng hit och dit över jul och nyår. Nu har vi ju lite skojigheter inplanerat i januari men annars hade jag tänkt att försöka ta det lite lugnt och hålla mig hemma. Vincent har haft jättesvårt att komma till ro det senaste och det beror nog till stor del på allt fläng så för oss båda tror jag det är bra om vi får återgå till lite "vardag" igen. Firar med lite gott julte (ja men visst kan man väl få dricka det i nååååågra dagar till??) och lite mys med lilleman jag just plockade upp ur spjälsängen efter en liten nap.
 
 
Nyårsfirandet igår var riktigt mysigt. Vi hade lite problem med en herre som var övertrött och inte ville somna men tillslut så stängde han sina blå efter team work av mamman och pappan. För oss som inte gillar räkor (alltså jag, Tom och barnen he he he *trycker in huvudet i skämskudden*) blev det tacos och sen bjöds det på supermumsig pannacotta till efterrätt. Lite senare på kvällen blev det även fika och jag hade bakat kladdkakecupcakes som tydligen var väldigt poppis *nöjd tjej*.
 
 
Kan ju säga som så att jag var rätt så glad när klockan slog tolv och man fick gå och lägga sig HAHA! Sömnbristmamman hade ögon som gick i kors nämligen så efter att gästerna hade gått var jag den första att krypa ner under täcket. Hoppas att ni alla också hade en mysig/spännande/galen/rolig nyårsaftonskväll!