Mässfynd

Lovade ju er ett inlägg på vad vi lyckades få med oss hem från baby&barn i fredags så här kommer det.
 
 
Alla gratisgrejor vi fick med oss hem ser ni på bilden ovan! Dessa plus en massa broshyrer, rabatter och reklam såklart. Goodiebagen från Vi Föräldrar fick vi dock när vi beställde en prenumeration på 4 nummer för 98 kronor vilket jag blev superglad för. Bara body buttret (kan man säga så?) från The Body Shop kostar ju betydligt mer än 98 spänn liksom.
 
Den lilla snuttekaninen som låg i den påsen är dessutom jättemysig och är nu tvättad och ligger med oss i sängen på natten för att suga åt sig våra dofter.
 
 
Sen köpte vi även lite smått såklart och här ser ni en filt (100 kr) och en liten mössa (20 kr) från baby&Frans och dessutom ett helt bedårande par skor som vi köpte för 100 kronor (var kommer jag inte ihåg).
 
 
Visst är de helt underbart söta? Vs första små skor som blir alldeles perfekta att dra på hans fossingar i vinter när vi är ute och går (eller ja, när jag går och han glider fram i sitt fräsiga åk).
 
 
Vi hittade även denna t-shirt som jag vi tyckte var lite skojig och ett par enkla svarta tights. Jag har säkert missat något men detta var väl på ett ungefär vad vi kom hem med i alla våra påsar. Det blir defenitivt ett återbesök på baby&barn även nästa år!



Lite patologi


Var inte supersugen på skola imorse men lyckades tillslut släpa mig hit. Enda föreläsningsdagen denna veckan så jag får vila imorgon helt enkelt! Just nu är det aortadissektion på tapeten och trots att det är väldigt intressant är jag superglad att jag slipper pressen av att plugga in det utan kan luta mig tillbaks och slörpla i mig den information jag vill.

Det är skönt att få komma ut ur lägenheten och träffa lite folk. Tiden går lite snabbare och jag glömmer allt jobbigt en stund. Jag har dessutom fått min första "kommer han inte snart?"-kommentar. Ehhm njaaee cirkus 16 veckor kvar haha. 





Dejt med familjen

Nu sitter jag och Tom och väntar på att få gå in i biosalongen för att se captain america. Än så länge har vi haft en helt underbar dag med baby&barnmässan och sen lite lunch. Så fint väder också så vi båda har tagit av oss jackorna.
 
Det blev lite småsaker köpt till lille V med på mässan, som jag förutspått, men det får jag visa er när vi kommer hem. Sen fick vi lite goodiebags och deltog i lite tävlingar också. 
 
 
 
 
Nu blir det dock skönt att få sitta o vila lite då det värker i hela kroppen ;)


Vecka 24

Ännu en ny vecka och denna gång träder jag och lille V in i vecka 24. Hörseln är nu fullt utvecklad och även balansorganet så blir han lik sin mamma så kommer han väl bli åksjuk när han skvalpar runt där inne stackarn.
 
Från denna veckan är det 25% chans att lillen skulle överleva om han föddes nu och givetvis är det häftigt men han får gott gärna ligga och gotta till sig ett bra tag till tycker vi. Han verkar faktiskt ha det ganska gött där inne som han håller på och bökar och sparkar så fort jag ligger eller sitter ner i princip. Jag vaknade t.o.m. inatt av att han sparkade så han är verkligen aktiv den lille ninjan.
 
Här är dagens mage:
 
 
Kollar jag tillbaks på förra veckan så har magen tagit sig en ordentlig växtspurt. Hur skall detta sluta egentligen?
 
Bilden jag får av vår lille bebis när han ligger och sparkar och har sig inne i magen är ofta en bild av vår hamster Batman. Konstigt kanske men han håller ju jämt på att gräva omkring i spånen och bygger bo och av någon anledning så kopplar jag ihop Vs och Batmans rörelsemönster haha. Hade dock varit lite läskigt med en hamster på 600 g i magen :S Nej tack liksom!
 
Här är han för övrigt. Fick väcka honom och kan inte sluta skratta åt bilden då han ser så sjukt morgontrött ut stackarn ;D Storebror och "lille"bror <3
 
 
Nu skall jag försöka väcka den stendöde sambon för nu är jag redo att dra iväg till baby&barnmässan :) Tjingeling!
 

#babybarn

Imorgon är det öpningsdags för årets baby&barnmässa på svenska mässan i göteborg. Jag har lyckats få fribiljetter dit av min fina vän Bella och skall därför dra med Tom dit och hänga ett tag imorgon. Förvånansvärt nog så behövdes det inte någon större övertalning från min sida. Tummen upp (y)
 
 
Jag gissar att jag får hålla hårt i plånboken då jag hört att det finns både ett och annat roligt att köpa där men det ska bli kul att få gå omkring och kika i de olika montrarna. Kanske hittar man något fynd eller nått att sätta på önskelistan ;) Dessutom skall jag hämta ut min grattis goodiebag från loppipåsen.se
 
En alldeles utmärkt fredagsutflykt!



Bristningar?

Praktiken igår gick över förväntan och förutom att ryggen kändes helt paj och ögonen ville falla ihop så kom jag hem helskinnad. Eller nästan i alla fall...

... Jag låg i sängen igår kväll och så upptäcker jag till min fasa två röda streck på min arm. Bristningar på armarna redan??!! Oh nooo. Sprang genast ut i vardagsrummet och ställde mig under lampan och ser att de inte alls är bristningar utan, vad det ser ut som, två avlånga blåmärken.


Vi övade på att ta blodtryck på varandra på vårdcentralen nämligen och tydligen så gillade inte min arm alls det. Jag menar, vem får egentligen blåmärken av en blodtrycksmanchett?? Har haft ont i armen sen igår eftermiddag dessutom. Hur knäppt som helst!

Praktik och pregnancy brain

Ute och traskar i det tråkiga vädret ute på tjörn. Jag och mina klasskamrater är påväg till vårdcentralen för att göra vår tredje praktikdag och jag håller alla tummar att jag får vara lite piggare idag än jag var förra gången.
 
 
Igår var första gången som graviditeten på riktigt skrämde skiten ur mig. Jag missade nämligen för andra gången i rad en viktig tid (med en timme), som jag dubbelkollat flera gånger. Har helt enkelt drabbats av den klassiska graviditetshjärnan. Att vara lite glömsk eller slarvig har jag inga problem med, det brukar jag vara, men att på allvar missa två (hämtning på flygplats och tid på mvc) viktiga tider för att hjärnan kommer ihåg en annan tid än det som står skrämmer mig.
 
Hon på mvc skrattade mest och sa att de var vana vid sådana här saker men jag var faktiskt uppriktigt upprörd över det hela. Inte nog med att kroppen påverkas av graviditeten, men hjärnan också? Får bara hoppas att det absolut inte händer igen haha.


God morgon världen

 
Måndag är här och jag startar dagen som vanligt med min lilla cocktail med piller. Järn, B12, Folsyra och omeprazol! Denna syn bidrar inte alls till min föreställning om att jag blivit väldigt gammal väldigt snabbt :S
 
För övrigt exakt fyra månader kvar tills vår lille ninja är beräknad
<3 24 juli 2014 <3

Skötväskan på plats

Dagens färgklick till inköp är denna väska från stadium. Kanske lite tidigt med inköp av skötväska men jag måste erkänna att jag skiter lite i den där "är det inte för tidigt?"-grejen. Potionerar jag ut inköpen över graviditeten blir det både enklare att klara av ekonomiskt och jag slipper bli så uppstressad mot slutet när jag ändå säkerligen inte kommer orka att springa runt i affärer.
 
Skötväskor är SVINdyra. De som alltså är gjorda för att vara ljust skötväskor. Varför man inte skulle kunna ha vilken väska som helst med lagom många småfack förstår jag inte alls, så efter rekommendationer bland andra gravida på nätet så gick jag till stadium och köpte en väska som många faktiskt använder just som skötväska för, hör och häpna, 50 kronor(!!). Halva priset mot vad den brukar kosta. Den har ju t.o.m. flaskhållare på sidan liksom?!
 
   
 
 
 
   
 
MIn skötbädd passar perfekt i väskan och istället för att gå på den svarta modellen valde jag en med lite färg och den livar upp vår svarta vagn superbra. Den är t.o.m. sambogodkänd!
 
Tänk vad galen man blir när man blir gravid som blir så uppspelt över att ha köpt en skötväska egentligen. Allt som påminner mig om att vi faktiskt har vår lille son här om fyra månader (på dagen imorgon faktsikt) gör mig alldeles varm inombords :)



Tankar om förändringen

På coop i förrgår hade de bokrea och jag norpade åt mig denna goingen för ynka 79 kronor!! Det är en klassiker bland gravida och föräldrar som sträcker sig från plusset på stickan tills det att barnet är 6 år.
 
Jag har ju inte köpt mig en gravidbok än och tyckte att det kanske var lite sent att göra det nu. I denna finns det ett helt avsnitt om förlossning som jag nog kommer läsa X antal gånger och även om all information mellan himmel och jord du kan behöva kring spädbarnshantering, sjukdomar, uppfostran osv.
 
 
Jag och Tom pratar mycket om den stora omställningen som kommer att ske. Att man å ena sidan inte kan vänta på att få träffa honom, lukta på honom, stryka fingrarna över hans kinder och få lära känna honom på riktigt men att man å andra sidan får lite smått panik över att det faktiskt inte är så lång tid kvar.
 
Jag tror särskilt Tom, som verkligen på riktigt insett att bebis är påväg sen han fick se honom på ultraljudet och nu känner sparkar var och varannan dag, är extra rädd för den stora förändringen. Kommer han att kunna umgås med vänner och med mig samtidigt som han har detta nya lilla liv att ta hand om? Kommer han att klara av att uppfostra ett barn till en god vuxen människa?
 
Jag skulle ljuga om jag säger att jag själv inte funderar på dessa saker, men jag känner nog ett större lugn inför hela livsförändringen. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en stooor chock och omställning i vår vardag men en förändring av vårat liv till något bättre och mer betydelsefullt.
 
Jag vet att Tom kommer att fixa papparollen galant och vi har ett fantatiskt nätverk med stöd från alla håll och kanter. Nu löser sig förhoppningsvis även ekonomin i och med Toms jobb så jag kunde inte vara lyckligare just nu.
 
Vi två skall bli tre och med tanke på att min kärlek bara växer för barnafadern och för det lilla livet i magen vet jag att vi kommer att klara detta fint! Älskar er båda mina pojkar <3

Fredagskväll

Kvällen som jag trodde skulle spenderas i soffan framför let's dance efter konfan tog en plötslig vändning och nu sitter vi istället hemma hos Wille och Anna och skrattar till roliga youtubevideos.
 
Strax skall vi bege oss ut och bada i jacuzzin dessutom. Inte helt fel!
 
 


Vecka 23

Tänk att det redan är fredag. Jag är alltid lika orolig för att veckorna skall gå så långsamt eftersom jag är hemma stora delar av tiden men faktum är att jag tycker att tiden går snabbare än den gjorde förut. Om tre dagar är det exakt 4 månader kvar tills han är beräknad att titta ut och det känns helt galet. Var det inte ett halvår alldeles nyss?
 
Magen fortsätter att växa så det knakar och än tror jag inte mig se några nya bristningar. Jag har några gamla på höfter och innerlår från tonåren och jag räknar väl kanske med att få några så småningom med tanke på hur stor jag redan är men jag kunde inte bry mig mindre om det faktiskt.
 
 
"Lille" V har officiellt växt ur min iPadskärm för övrigt i min pampers app. Inte konstigt att jag kan känna honom på båda sidor om magen samtidigt när han håller på med sina ninjakonster om han är såhär stor!!

 
Något roligt som börjar synas är den omtalade linea nigra som är en pigmentrand som sträcker sig från blygdbenet upp mot naveln på de flesta gravida kvinnor i senare delen av graviditeten. Den bleknar efter förlossningen.
 
Jag har dessutom märkt att magen nu sticker ut ända upp till revbenen på ett lite lustigt sätt. Revbenen är ju ett fysiskt hinder för organ och livmoder att puta ut så mitt mellan revbensbågarna har jag som en bulle medan det är helt platt över revbenen. Ser rätt lustigt ut :)
 
 

Sömn, tvättmedel och film

Efter dagens trip till vårdcentralen begav jag mig hem och somnade ganska så omgående och sov i sisådär två timmar. Det är många som undrar om jag kan somna på kvällen om jag gör så och mitt svar är "ja OM jag kan". Är så trött på kvällarna att jag fullkomligt kollapsar och enligt Tom så är jag lite mindre grinig om jag sovit min "mitt på dagen"-nap så jag brukar försöka att hinna med det.
 
Det förkortar ju dagarna rejält och jag får lite smått panik över det men det är något jag bara måste lära mig att hantera. Min hälsa före allt just nu!
 
Åkte sen och hämtade Tom på jobbet och passade på att handla mat. Blev efterfrågade hamburgare till middag men jag fick också (bl.a.) med mig tvättmedel hem från affären som jag skall tvätta Vs kläder och annat med så småningom. Bebisar har mycket känsligare hud än oss vuxna och jag vill gärna undvika hudutslag och annat tråkigt om jag kan. Dessutom så vill jag att bebis ska få känna vår doft och inte doften av tvättmedel i kläderna. 
 
 
Efter handlingen och matlagningen var jag helt färdig och satte mig i soffan, gjorde lite ryggövningar och kollade på Frozen. En mycket mysig film som jag nu äntligen har fått se. Den skall jag och lilla V titta på i höst!!
 



Blodprov igen

Sitter på vårdcentralen ännu en gång för att ta blodprov. Var ju där för bara några dagar sen men då de glömde att blodprovet behövdes frysas ner så hann det bli för gammalt när det kom till labbet och jag fick snällt bege mig hit idag igen. 
 
Min läkare har dessutom skrivit ut B12-tabletter för min brist hon upptäckte förra gången som jag skall ta tills provsvaren kommer tillbaks och det känns ju bra att utesluta allt annat som skulle kunna bidra till min trötthet så att jag orkar så mycket som möjligt. Trots att jag är sjukskriven så har jag av någon anledning inte alls svårt att köra skiten ur mig själv med städning osv ändå. Typiskt mig alltså!
 
Känns som att jag äter en hel hög med mediciner just nu haha, trots att de flesta bara är kosttillskott men så får det väl vara så länge det får mig att må bättre.
 
 

Minigarderoben

Ledsen för att uppdateringen varit lite dålig de senaste dagarna men Tom har fullkomligt ockuperat datorn och det innebär att jag inte kan blogga från annat än mobilen och ipaden vilket är lite tråkigt.
 
Tänkte passa på och visa er de senaste bebiskläderna som lille V fått. Faktiskt så var det Tom som på sin födelsedagsfest fick en hel hög med fina bebiskläder i present och både han och jag blev såklart väldigt glada.
 
Jag har kommit in i någon slags boaperiod de senaste veckorna och vill städa och göra ordning för bebisen (redan ja jag vet) och den instinkten försvinner definitivt inte med en massa nya mysiga kläder i lillens temporära garderob. Inte alls bra egentligen för min kropp då jag börjar misstänka begynnande foglossning komma krypandes men jag lär mig ju aldrig verkar det som. Ta det lugnt kvinna!
 
 
 
 


Gravidyoga

Nyss varit riktigt duktig och gjort 20 min gravidyoga. Blev rekommenderad av min barnmorska att göra lite yoga och med min kära vän internet till hands finns det ju en hel uppsjö med gratisvideos osv som bara är att haka på.

Bara och bara är väl i och för sig att ta i för att andas in och ut genom näsan samtidigt som man står i knäböj och benen skriker är väl inte det lättaste för mig som nu har några extra kilon att bära på.

Får väl helt enkelt köra lite yoga några gånger i veckan för att träna upp kroppen lite inför förlossningen tillsammans med de promenader jag lyckas klämma in emellanåt. Inga höga krav men det passar mig nog alldeles utmärkt just nu.


Beskrivningar på syprojekten

Jag fick en fråga häromdan från Ellen och tänkte att jag skulle svara på den i ett inlägg då det säkert är fler som undrar.
 
"Men gud vad fina!! Och mysigt med bebispyssel. Vad hittade du beskrivningar?"
 
Om vi börjar med babynestet jag gjort så hittade jag många beskrivningar som länkade till den här som jag slutligen utgick ifrån. Jag ökade dock längden med 5 cm. Mitt slutresultat ser ut såhär:
 
 
 
 
Min kära vän Isabella tipsade mig dessutom om att göra en huvudkudde att ha i nestet för att undvika pllatt bakhuvud på bebisen vilket jag nog ska fixa också.
 
Till amningskudden (som är en kopia på den amerikanska "boppy pillow") använde jag en mall som jag skrev ut från nätet på denna sidan. Dock använde jag mig inte av instruktioner och modellerade lite så att jag istället fick ett örngottsliknande överdrag och inte ett med dragkedja som det egentligen skulle vara. Innerkudden gjorde jag helt enkelt efter samma mall.
 
 
Slutligen har jag gjort ett portabelt skötunderlägg med fickór för blöjor och våtservetter som skall finnas med i skötväskan. Mönstret är här helt eget men jag inspirerades av en så kallad "changing clutch" som jag hittade här. Detta projekt var nog det lurigaste då jag fick sprätta och göra om flera gånger men jag är meganöjd med resultatet.
 
 
 
 
 
Jag använde mig av bomullstyg och plastad frotté med vadd som blev över från babynestet som vaddering emellan.
 
Har ni några frågor om mina syprojekt är ni välkommna att ställa dem såklart!



Dagen efter

Glass och game of thrones passar utmärkt idag!

Trots att jag inte drack en droppe igår på Toms 21årsfest är jag nog den som mår sämst idag. Det är slisamt att partaja, men vi hade det väldigt roligt igår med många goa vänner. Jag fick dock ge vika och gå till sängs vid 11 redan och söndagen har jag i princip sovit bort helt.

Imorgon börjar patologin och tanken är att jag skall försöka ta mig till skolan och delta. Det ska bli kul att äntligen få påbörja läran om den sjuka människan, trots att jag kommer läsa om kursen nästa år. Förhoppningsvis får jag med mig en hel del matnyttigt ändå så att det inte blir alltför tungt att börja skolan igen med en ettåring hemma.


Min runda boll

Min mamma tycker att jag blivit så stor. Vet inte alls vad hon får det ifrån (A) hehe
 
Inte ens en månad mellan dessa
 
 
 


Syprojekt

Har varit hemma hos mamma och pappa en hel del i veckan för att låna deras symaskin. Det första som blev klart var denna skönheten och jag måste säga att jag är oförskämt nöjd!

Det är en amningskudde med ett tillhörande överdrag med stjärnor på som jag delvis knåpat ihop efter mönster och delvis efter eget tycke och smak. Förutom att det är ett litet projekt i sig att få på överdraget på kudden så är jag alltså helnöjd med denna och den används redan flitigt som både huvudkudde och "mellan knäna"-kudde.
 
Får passa på innan det blir bröstmjölksfläckar på liksom. Vad tycks??
 
 
 
 
Tyget matchar även skötunderlägg och babynest (smygtitta på instagram @alvert1993) samt ett flaggspel som blivande mormodern skall sy. Är riktigt nöjd med alla tre projekten!!

Barnvagnen städad!

Igår hade jag en riktigt otrevlig dag. Har de senaste dagarna haft väldigt ont i rumpan och det verkar inte vilja ge med sig. Jag tippar på träningsvärk (när jag nu skulle fått det) eller foglossning. Det är ju tråkigt bara att den ena krämpan avlöser den andra men jag skall inte hänga läpp över det. Är överlycklig trots allt att jag får bära vår bebis och känna honom sparka dagarna långa.
 
Tog mig i alla fall an projektet "tvätta av vagnen" igår och nu är den helt fantastiskt fin (minus de små reporna på chassit då som givetvis finns kvar). Slängde in de delar som var avtagbara i tvättmaskinen och skrubbade sen rent resten med diskmedel och svamp.
 
 
 
Nu står den här blänkande fin mitt i vardagsrummet i väntan på att vi skall få nyckel till barnvagnsrummet men ärligt talat gör det mig inte så mycket. Det är en fin påminelse att se den där och dra den lite fram och tilbaka någon gång ibland :) Dessutom köpte vi praktiska hjulskydd på ullared till vagnen så vi slipper smuts inomhus. Supersmidigt!
 
 
Efter städet var min rygg, rumpa och mitt huvud helt slut så jag tappade upp ett härligt skumbad och med lite radio och choklad låg jag och göttade mig en bra stund! Har nu för tiden alltid lite olivolja i badet för att göra huden mjuk och fin. Får ju göra vad jag kan med en mage som växer så det knakar ;)
 
   



Vecka 22

Ännu en vecka har gått och idag så räknas lilla bebisen juridiskt som ett barn och inte ett foster om det mot förmodan skulle födas. Det hoppas vi ju verkligen inte även fast vi längtar ihjäl oss efter att få träffa vår lille smurf! 27 cm lång är han i alla fall och jag och Tom har båda konstaterat att vi väntar en liten ninjabebis.
 
Förra torsdagen fick Tom äntligen känna V sparka för första gången och han har sen dess kännt honom ytterligare 2 ggr. Varje gång med rejäla nävar och fossingar flera gånger om. Det senaste dygnet har jag faktiskt börjat undra om han någonsin sover en längre stund för så fort jag lägger mig ner och slappnar av är han där och bökar runt.
 
Jag la dessutom upp en video på en av sparkarna, som nu även syns tydligt utanpå. Det är svårt att fånga på film dock men är ni sugna på att kika så är det @alvert1993 på instagram.
 
Här har vi tillslut veckans mage som även fick ett litet besök av blivande pappan på bild nummer två:
 
 

Hemma på vår gata i stan

Stornjuter på balkongen med lite tortillabrunch och ett glas juice. Solen ligger på likt en anfallsspelare i hockey och jag lapar i mig likt den svensk jag är. 
 
Har redan hunnit vara någorlunda pigg och supertrött i några omgångar och klockan tre skall jag ta bilen hem till mamma för lite syjunta.
 
 
Jag kom på att jag helt missat att skriva i bloggen att Tom kända V sparka för första gången i torsdags kväll. Hans reaktion var: "Oj.. va.. var det där han? O igen?". Ehmm.. jaa nä det var bara mina tarmar som bestämde sig för att ta sig en spin om?! Haha söta Tom då.
 
Igår fick Tom känna en rejäl spark precis innan vi somnade och nu är han om möjligt ännu mer stolt över vår lilla ninja där inne.


I den stora gula kassen

När vi var påväg till vår sommarstuga i torsdags passade vi på att svänga förbi ullared för att reka lite. Jag har nämligen tänkt att ta mig en liten trip dit i vår och inhandla diverse nödvändigheter till lillskrutten såsom täcken, amningspump och annat härligt. Sprang runt som ett annat fån och fotade de olika produkterna och priserna haha.
 
Jag behövde dessutom en ny laddningssladd till min telefon då mamma och pappas fantastiska katt tuggade av min när jag bodde hemma i en vecka.

Trots att vi inte skulle ha nått till bebis kom vi likt förbenat ut med några smågrejer vi inte kunde slita oss ifrån. Bland annat en urmysig filt med en uggla på samt en liten tavelram att sätta Vs foto i. Filten är nu tvättad och vi skall ha den i sängen när vi sover så den får massor med tid att suga åt sig min och Toms doft.
 
 
 
Vi köpte givetvis lite andra smågrejor som det här fräsiga tvål och tandborststället. Något som faktiskt Tom tjatat om att vi skall köpa ett bra tag nu. Han är egentligen inte alls intresserad av inredning men kommer det till t.ex. tvålpump kan han gå bananas asså. Inte klok den mannen!
 

Fångat med linsen

Fotograferade inte så mycket i helgen men tog med mig kameran ut när vi promenerade och tänkte dela med mig av lite bilder. Oredigerade men det har jag ingen ork till just nu ;) Åh vad jag bara älskar det här stället. Det är något visst med att få komma bort från storstadsvimmel och traska ut bland mossa och granar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar det lilla lemmeltåget som traskar genom skogen hihi!



Måndagsbestyr

 
Sitter framför datorn med en kopp te och två små kakor. Skall strax bege mig mot lindome för att försöka få sytt lite på mammas symaskin innan scouterna ikväll.
 
Var hos barnmorskan och fick mitt moderskapsintyg imorses och hon passade även på att ta mitt Hb. När jag var hos läkaren härom veckan låg mitt blodvärde på strålande 137 (skall vara över 120 för kvinnor) och idag hade det tagit ett störtdyk ner till 119 så nu börjar jag med lite järntabletter. Dumt att bli ännu tröttare av dåligt blodvärde när jag redan är så galet trött liksom?!
 
Har haft en helt underbar helg i bosared tillsammans med familj och vänner. Trots att jag är precis lika trött som jag brukar så känner jag ändå på något konstigt vis att jag fått ny energi. Dessutom är Tom på sin första jobb-/praktikdag idag vilket är superspännande. Det är en otrolig lättnad att känna att ekonomin nu snart förhoppningsvis löser sig och Tom slipper (peppar peppar) att vara arbetslös mer. Håll tummarna!

Välkommen vecka 21

Nu är det mindre än halva tiden kvar! Om ni följer mig på instagram så vet ni förmodligen att jag och Tom åkte till vår sommarstuga igår för en lugn långhelg.
 
Nu är Tom i duschen och när han är klar ska vi åka in till Gislaved och hälsa på min Mormor och Morfar en stund. Ikväll kommer mina päron hit och imorgon får vi finbesök av min Josefin med familj.
 
Kanske inte så lugnt kan någon tycka men bara av att vara här bland natur och skog får en genast att koppla av. Så otroligt mysigt!
 
Eftersom vi varken har dator eller wifi här kan jag inte lägga upp några bilder från kameran utan dagens mage har ni här:
 
   
 
 


Lite TYKing

Var iväg på praktik igår (TYK D). Jag var väl redan innan inställd på att det skulle bli kämpigt men inte kanske att jag redan vid lunch skulle se dubbelt. Har bestämt mig för att göra klart praktiken så jag slipper göra om den när jag går om terminen efter mammaledigheten men inser att det kommer bli lättare sagt än gjort.
 
Bilderna på min instagram är tagna med bara 2 timmars mellanrum, see the difference?
 
  
 
Som vanligt var det kul att få komma ut och "testa på" läkaryrket och denna gång fick vi även besöka bvc vilket ju var roligt såklart.
 
Det är nått som händer när man sätter på sig de där kläderna och promenerar genom korridoren med sin matlåda under armen mot personalrummet. Man känner att folk tittar på en och inser att här ifrån så kan de inte läsa min läkarstudentskylt. Här kunde jag lika gärna varit doktor i deras ögon. Man sträcker lite extra på sig då ;)

Halvvägs

 
Helt galet ju! Halva tiden kvar, halva tiden förbi. Jag som tycker graviditeten går så långsamt måste hålla med om att det har gått sjukt snabbt fram tills nu. Undra om andra halvan kommer att gå lika fort? :S



Inte som alla andra dar

Hann inte med och skriva detta igår men hade en av de sjukaste dagarna på länge igår. Vissa dagar är ju så lika varandra och bara smälter in i mängden men gårdagen var verkligen annorlunda. Skönt att ha lite sådana dagar också som spicear upp veckorna lite ;)
 
1. Jag och Tom åt frukost tillsammans (händer typ aldrig)
2. Jag hämtar ut en gratis body från kappahl (liksom hallå, hur grymt?)
3. Jag lyckas ta slut på bilbatteriet när jag sitter och väntar i bilen och lyssnar på radio
4. Tom får oförberett göra en arbets(/praktik)intervju på arbetsförmedlingen och får några timmar senare reda på att han får jobbet
5. Vi köper en barnvagn (provkör även en tom barnvagn runt kvarteret där säljaren bodde vilket kändes mer än skumt ;) )
 
Härlig men ytterst märklig dag som tillslut slutade lyckligt!
 
 
 

Vagnen i bilder

Här har vi lite bilder knäppta i morgonljuset på min nya kompanjon. Det är en fröjd att bara klicka i och ur alla delar och med tanke på att den är begagnad och välanvänd så är den i ett väldigtväldigt fint skick.
 
   
 
   
 
 
   
 
Svårt att få till vagnens riktiga färger med det knasiga ljuset (strålande sol ute :D) men jag hoppas ni förstår på ett ungefär. Åh jag är så rackarns nöjd! Sittdelen får åka ner i källaren sålänge och så får vi ställa vagnen i barnvagnsförrådet så fort vi köpt oss ett barnvagnslås. Kan det inte bara bli sommar?


Utökning i familjen

Vi har blivit med barnvagn idag! Är så löjligt stolt över den och jag läääängtar tills vår lilla smurf får ligga i den och filura.
 
 
Vagnen är en begagnad Brio Go som vi köpt på blocket till ett riktigt bra pris. I det fantastiska priset ingick chassi, liggdel(svart), sittdel (beige/sand), babyskydd (rött) och klickin-fäste till bilen för babyskyddet. Hur bra som helst!
 
För mörkt för riktiga bilder men ska försöka fixa lite bättre åt er.
 
 
Åh vad jag är glad!!
 

Dumma symaskin

Sådär ja. Jag hittade mitt syskrin i källaren och fick tumen ur för att sy klart Vs tröja. Den blev verkligen superfin trots att min symaskin beter sig som en rebellisk tonåring.
 
 
Jag var även och shoppade lite grejer i kållered till några ytterligare, lite större, projekt i fredags och tvättade sen alla tyger när jag kom hem.
 
 
Igårkväll försökte jag mig på att sy lite igen, men min symaskin hade sitt eget lilla privata party med mitt tyg så det slutade med en hel del sprättning framför melodifestivalen. Dumt av mig överlag att sätta mig och sy när jag var så trött då humöret inte blev bättre av ilskan mot symaskinen men man är ju inte alltid så smart ;)
 
Om någon har en symaskin de vill låna ut eller skänka till mig/sälja billigt så hojta gärna till, för den här symaskinen åker i sopporna!



Besök, födelsedag och allmänt gravid

Usch usch igår hade jag en riktigt låg dag. Verkligen inte så skoj! Idag känner jag mig lite bättre och det är bara att försöka bita ihop för idag ska det ut och åkas. Vi ska på kalas i Stenungsund och sen titta förbi i Michaela och Jakobs nya lägenhet.
 
Hade Toms lillasyster här i fredags och så sov de över. Jättemysigt tycker jag och de hade t.o.m. tagit med en liten present till lille V. Hur gullig var inte denna på en skala?
 
 
 
Igår fyllde min andra hälft 21 år dessutom så på morgonen fick han frukost på sängen och sen kom mina föräldrar över och hade med sig lunch, fika och paket. Jag kände mig ganska utslagen igår som sagt och har lite dåligt samvete över det eftersom det ändå var Toms födelsedag, men det kan inte hjälpas.
 
 
 
 
 
Idag skall vi som sagt fira honom ordentligt med kalas för honom och lillebrorsan i Stenungsund. Grattis min man <3 Du är otroligt älskad ska du veta