You gotta get up and try, try, try!

Efter en minst sagt tråkig start på dagen igår bestämde jag mig för att tentaresultatet inte skulle få påverka mig så mycket. Efter att ha pratat med flera som kuggat (och t.o.m. inte ens gjort tentan) så känner jag mig betydligt lugnare.

Jag skule precis bege mig till gymmet när Tom kom hem från jobbet och hade köpt blommor för att muntra upp mig. Så fin är han!
Träningspasset blev tack och lov riktigt skönt så när jag kom hem kände jag mig stark och såklart väldigt svettig. Tappade upp ett härligt skumbad efter middagen och smaskade i mig lite kiwi och frysta jordgubbar. Ja, jag tillhör de personerna som älskar att käka halvfrusna jordgubbar bara sådär. Tycker det är sååå smarrigt.
Efter att jag gjort det bästa av dagen och lagt mig i god tid så kändes det faktiskt helt ok att masa sig upp på morgonen med fokus tillbaka på att rädda världen (och plugga kanske).
 
Tillägnar gårdagen en låt med en refräng som verkligen stärker:



Träning som medicin

Just kollat på Monsters inc och lugnat ner mig lite. Har fått mycket stöttande ord från fina vänner och bekanta idag vilket får mig att må lite bättre i varje fall. Fick reda på precis att omtentan dessutom är flyttad till den 2e mars istället vilket gör att jag får en extra vecka på mig efter Histologitentan att plugga ikapp. Skönt det.
 
Nu ska jag göra lite sen lunch så att jag har energi och ork att svettas loss lite på gymmet. Ska bli grymt skönt att få ur sig lite frustration. All träning (inte bara boxning) är faktiskt riktigt bra för frustration, ilska och nedstämdhet. Inte nog med att endorfiner utlöses. Med träning släpper också mycket stress. Stress är sen länge känt att vara en supressur för många viktiga funktioner i kroppen. Vi har exempelvis precis läst om hippocampus där stress kan negativt påverka regenerationen av cellerna där och försämra ens korttidsminne. De visste ni inte! Haha jag är glad att det är något som fastnar i varje fall :) Jag kan fixa detta!
 

Omtenta :'(

Usch vad ledsen jag blev. Blev inte godkänd på MCBn och det med råge. Jag räknade mina poäng och trodde jag skulle hamna närmare gränsen i varje fall men det icke. Kollar manpå listan var jag en av de sämsta i klassen och det känns ju bara sjukt jobbigt. Man börjar tvivla. Kan jag verkligen detta? Ett ordentligt bakslag. Med så långt från godkäntgränsen betyder det att jag måste plugga igenom betydligt mycket mer.
 
Nästa bakslag fick jag när jag läste att omtentan var dagen efter tentan för nuvarande kurs. DAGEN EFTER! Tack för den. Känns ju iprincip omöjligt att plugga två kurser parallellt. Säg hej då till allt som heter liv den närmaste månaden. Sen att jag är borta 2 av fyra helger gör det hela kanske inte heller bättre. Inte för att det ska bli underbart att komma bort men man känner redan paniken stiga. Andas in, andas ut. Du kan klara detta. Du måste klara detta.


Konsten att äta lagom

Jag vet inte hur det är med er men jag själv har alltid fått höra att man skall äta upp det man tar till sig. Hemma fick jag höra det men värst måste det ändå varit i skolan där man absolut inte fick slänga mat och var tvungen att äta upp allt, trots att maten i skolan kunde vara ganska vedervärdig. Det hela slutade ju med att vissa skolkamrater sprang bort till disken när bambatanterna inte såg och skrapade ur sina rester i slaskhinken.
 
Konstig nog så sitter dessa vanor kvar än. En bra regel för att äta bra och balanserat är att sluta äta när man är mätt. Detta blir otroligt svårt när man som jag alltid brukar försöka äta upp det som finns på tallriken. Ännu värre är det när man lagat mat bara till sig själv och av gammal vana måttat en för stor portion som är för liten för att dela i två (matlåda) och egentligen för stor för en person. Jag kan inte med att bara slänga maten och det borde man ju heller inte göra. Detta är något som jag verkligen får öva på att inte göra portioner av gammal vana och att hellre ta för lite och ta mer än att lassa på för mycket. Onödigt att äta upp fastän man är mätt liksom.
 

Nervös och självsäker

Shit vad man känner sig upprymd när man klarar deltestet (frivilligt på internet för övning men ändå) med 14 rätt av 15. Man får en sån egoboost. Jag fick ett mejl idag att min histologibok, som jag nu tagit tummen ur röven och beställt, lämnat bokus och då har jag den högst troligen imorgon. Denna kurs är en sån som man verkligen behöver kurslitteraturen och det ska bli så mycket enklare att plugga när jag har den här. Imorgon blir det förhoppningsvis också en stund nere i källaren i medicinarelängan för att mikroskopiera lite på endokrina organ, ögon och öron. Det går faktiskt riktigt bra nu och det gör mig glad!
 
Däremot så är jag riktigt nervös inför imorgon därför att tentaresultatet för MCBn kommer upp. Jag har en riktigt dålig magkänsla men jag får väl redan nu intala mig själv att det inte är hela världen. En omtenta borde jag klara fint och det är ju en upplevelse det med.
 



Att vara där för varandra

Ibland måste man bara släppa fokus och hitta tillbaka till verkligheten för en stund. Har haft en otroligt nyttig och bra dag men när Tom kommer hem från en riktig skitdag på jobbet och känner sig nere så vill jag finnas där för honom. Sprang iväg till hemköp och köpte lite Ben&Jerry's och så mös vi ner oss i soffan till en film. Hans huvud i mitt knä så att jag kan massera hans huvud (ja det verkar de flesta killar älska). Så är det i ett förhållande. Båda parter har uppåt- och nedåtgångar och det gäller att vara där och stötta varandra. Jag vill alltid finnas där för honom som han funnits där för mig. Du är bäst Tom <3
 
 
 

Cravings

Jag ser såna där läckerheter vart jag än går. Semlor. De smakar ju sååå gott. När man går på diet så har man ju trots allt sina begränsningar men jag tror nog allt att jag i veckan ska unna mig en semla. Det borde ju gå finfint om jag är nyttig resten av dagen. Dessutom är det ju snart fettisdagen så då måste man ju äta en semla (A). Det är löjligt vad mattraditioner håller hårt om oss svenskar.



Kaloritäthet och minecraftlördag

De som säger att man inte kan bli mätt på sallad har fullkomligt fel. Gjorde en gigantisk sallad med lite lax, fetaost, bladspenat, sallad, gurka och tomat och trots de ynka 300 kalorierna blev jag helt proppmätt. Jämför detta med att klämma i sig e liten marsbar på samma kalorimängd, hur mätt blir man? Det är helt otroligt hur energitätheten kan vara så olika i olika livsmedel. Det var ju inte direkt så att min laxsallad var äcklig precis ^^

Nu ikväll har jag, tom och en av våra internationella vänner spelat minecraft för fulla muggar men jag fick tillslut nog och bestämde mig för lite slötittande på tv och surf istället. En riktigt bra hemmakväll helt enkelt ;)


Frukost på soffan

Tänk att vakna upp, ligga och slötitta på tv och få brunch serverad tillsammans med en härlig kopp te. Ja sånt kan hända när man sover över hos sin kära mamma. Här bjöds det på scrambled egg, bacon och tomat. Mumsigt värre! Nu vet jag vart jag ska åka om jag behöver lite uppassning. Dessutom perfekt lågkolhydratigt mål




En katt som inte är som andra katter

Mamma och jag ser att Hasse jagar en mus utomhus. Plötsligt stannar båda upp, musen gör ett utfall mot Hasse, Hasse backar skrämt. Vad är det för mes katt? Inte nog med det så springer musen iväg och in under altanen. 1-0 till musen.

Bäddar ner mig i soffan hemma i föräldrahemmet och Hasse intar givetvis huvudändan och somnar på rygg som vilken katt som helst (eller?!). Jag stoppar givetvis om honom med örngottet.

Söta knäppa katt


Tackla ditt godissug

Vad gör man om man försöker gå ner i vikt och är godissugen när man är och handlar? Hur gör man för att undvika att köpa godis av gammal vana? En idé är såklart att aldrig gå och handla hungrig. När man är hungrig är det nämligen lättare att köpa saker med hög fetthalt eller mycket socker. Detta är alltså t.o.m vetenskapligt bevisat. Om du nu ändå vill ha något sött, så rekommenderar jag verkligen dessa pastiller från Läkerol. De smakar otroligt gott och innehåller 4 kalorier per bit. Det tar lång tid för de att smälta i munnen och jag tycker godissuget tillfredställs ganska bra.



Helg i förtid

Vaknade upp till en helt fantastisk utsikt idag men kände mig inte så bra. Yr och ont i huvudet vilket gjorde att jag gick och la mig igen. Man måste lyssna på sin kropp. Jag tror nog att jag inte riktigt druckit som jag ska och får helt enkelt ta hand om mig själv så gott jag kan. Ikväll ska jag också ta det lugnt hemma hos mamma och ha ett riktigt mor och dotter fredagsmys. Tom står nu och gör lunch till mig efter lite blinkningar från min sida, hans tur att passa upp på mig lite ;) haha


Våren är ännu lååångt borta

Här går man bara och väntar o väntar på att våren skall kika fram. Ja jag vet att det bara är januari men ogillar verkligen att frysa, finns inte riktigt någon mening med det. Jag blir inte gladare av att kolla på väderprognosen heller. Antingen är det lite varmare och regn eller så är det nollgradigt och sol. Hur går det ihop liksom? Ge mig lite värme tack!
 



Trötthet

Tog sovmorgon idag för att vara utvilad till duggan nu klockan ett. Jag vet inte riktigt vad det är men har varit så seg och trött de sista dagarna och inte fysiskt utmattad utan sova-trött. Tror jag skulle behöva en riktigt rejäl sovmorgon och lite ompyssling en dag för att slappna av lite. Ibland stressar man på i onödan och fast jag vet att duggan idag inte kommer bli några större problem så känner jag mig ändå stressad och orolig. Dumt det där.

Det som dock gör mig lite gladare en dag som denna är att jag nu faktiskt börjar se att jag tappat vikt. När man ser sig varje dag i spegeln är det svårt att se förändring från dag till dag men jag kommer ihåg ungefär hur jag såg ut när jag startade och minsann är det skillnad. Önskar att jag kunde spola fram några veckor och se mer resultat :D snart är jag i en form jag aldrig varit i innan. Känns fantastiskt ändå!


Skypepaus och LCHFtankar

Kändes riktigt riktigt bra på mikroskoperingen idag. Jag trodde jag skulle vara fast där till sent nu ikväll men efter ett tag kändes det som jag hade koll på det mesta så då bestämde jag mig för att åka hem. Nu sitter jag med den muntliga presentationen vi ska ha samtidigt imorgon men ska ta en liten skypepaus för att prata med Joe.

Jag inser mer och mer hur farligt det kan bli med LCHF kalorimässigt. Baserar du en sås på grädde exempelvis så blir såsen lätt det kaloririkaste i hela måltiden. Jag har i och för sig börjat att ha ett lite högre kolhydratintag (runt 50 kolhydrater per dag) för att slippa att begränsa mig så och det ger definitivt resultat. Nu pekar vikten neråt igen och jag behöver inte känna känslan av att inte kunna äta vissa saker alls. Man måste vara resonlig med sig själv. Jag vill ha en diet som jag kan hålla under en lång tid och inte falla för frestelsen att "ge upp". Med en kolhydratreducerad diet mår jag bra och kan hålla mig mätt medan jag går ner i vikt. Prima skinka!
 


Histologidugga

Vaknar upp med ett stort orosmoln över skallen. Blir nog ingen träning idag utan kommer nog sitta fast i källaren och mikroskopera olika vävnader tills ögonen blöder. Vi har första duggan imorgon som måste klaras för att få göra tentan och eftersom jag inte är hemma dagen då omduggorna kan göras stiger nervositeten ytterligare. Jag undrar om jag nånsin kommer vänja mig vid det här?

Fast i en kubisk värld

Det var ett tag sen nu men man känner redan hur nostalgisk man blir. Ja, både jag och Tom spelar minecraft och vi har även träffat vänner i andra länder just genom detta spelet. Vi spelade detta redan på tiden då det var i alfa-stadiet och har alltså vart med nästan från början. Nu har vi äntligen hittat en ny server att spela på som startat upp och då ska det banne mig byggas. Detta är ett spel som jag knappt kan få nog av och som också Tom gillar. I vanliga fall spelar han vad jag kallar skjutspel och springer runt och dödar folk. Det lockar inte riktigt mig. Har ni inte testat och är precis som jag ver: Hur kul kan det vara att springa runt i ett spel med pixelgrafik och bygga hus? Testa! Det är när man väl sitter där själv som man verkligen får upp ögonen för det.



Lite förändring

Igår fick jag ett litet infall. Har egentligen tänk på att testa ett tag men igår blev det eld i baken på mig. Köpte hårfärg på vägen hem från scouterna när vi ändå skulle handla. Mitt motto kring frisyrer och hårfärger har alltid varit att "det växer ju ut igen" och så också denna gången, men jag är nöjd med resultatet. Här har ni lite bilder:

Fat and Back

Innan jag la mig igår så kollade jag på en dokumentär som hette Fat and Back. Handlade om en personlig tränare som, med mål att förstå sina kunder bättre, åt sig överviktig och tränade sig i from igen på ett år. Blev väldigt motiverad av detta kan jag säga. Samtidigt så inser man att de flesta överviktiga (nu räknas ju kanske inte jag hit men) får kämpa emot mycket för att komma i form. Det är ju betydligt enklare att gå upp i vikt för de flesta än vad det är att gå ner igen. Rekommenderar er att se den i varje fall. Finns på kanal5 play gratis. Återigen en liten tankeställare!


Scoobydoobydooh!

Haft en fantastiskt mysig eftermiddag och kväll. Mina föräldrar tittade förbi på lite kaffe och det hela slutade med att pappa satt och fixade med att installera skrivaren medan jag, Tom och mamma satt och kollade på Scooby Doo, den otecknade versionen. Alltid lika mysigt när de kommer på besök :) Snart dags för sängen nu för att vara utvilad till scoutinvigningen imorgon. Ska bli kul att få inviga de små!


Granmisshandel och inte så fotogeniska gardiner

Tog ner det som var kvar av granen igår och i avsaknad av säckatör (hur det nu stavas) fick det bli med hjälp av en hederlig såg. Dumt nog använda jag mig inte av handskar och nu idag är mina händer täckta av ömmande skärsår som jag antagligen också så fint pressade in lite kåda i när jag höll på. Inte kul alls när man sitter och pluggar och funderar på hur man skall hålla pennan utan att det ska göra så ont -.-
Tog lite bilder av gardinerna idag i nytt ljus och det är riktigt svårt ska ni veta. Vill ni se dem får ni helt enkelt komma hit och titta. Jag är dock väldigt nöjd och det är väl huvudsaken. Ps. Ja det är Tom i sängen som jag nyss väckte

 
 



Städning, check! Duscha, någon?

Imorse var det total bloggtorka. Kom verkligen inte på nånting att skriva och nu senaste timmarna har jag sprungit runt och fixat o städat. Allt julpynt är borta och golven skurade. Snart kommer Jakob och Michaela hit och vi ska mysa ordentligt. Jag har bakat faktiskt. Kladdkaka dessutom. Har vägt alla ingredienser så att jag ifall jag skulle få för mig att ta en muffin så vet jag i varje fall vad jag stoppar i mig. Annars så blir det ostchips och gurkstavar med fetaostdipp, min favvo. Här kommer lite bilder från lägenheten som utlovat ;)
 
Här är den nya förvaringen i hallen. Tre skoskåp i svart från IKEA

Stilrena saker i plast med en hylla att ställa saker på ;D

Och här har vi proppat ner lite vantar och sånt, vem sa att man måste ha skor i dem?

Kladdkaka i muffinsform, här hemma luktar det ljuvligt

Tomtarna har hamnat i brudkistan och fram har annat pynt åkt istället!

Urusel bild på gardinerna då det blev väldigt konstig färg med blixt, skall fixa en bättre bild imorn men de är i varje fall av varianten golvtilltak gardiner i lite tjockare rött tyg som kan användas även som mörkläggning på natten

Sängen är inte ofta bäddad men när den är det så ligger min fina angry bird och vaktar!
 
Ps. Om någon har filmtips inför ikväll får ni gärna hojta till
 
 

Jag Saknar Dig

Just suttit och bölat lite till filmen "Jag saknar dig". I början satt både jag och Tom och småskrattade, skådespelet var ju sådär men jag måste erkänna att filmen hämtade sig. Tror dock att boken är betydligt bättre så kanske ska ta och läsa den?! För er som inte varken läst boken eller sett filmen så handlar den om livet efter att Cilla, Tinas enäggstvilling, dött i en trafikolycka och vägen tillbaka till livet. Mycket rörande och träffar precis i hjärtat trots då det lilla minuset för skådespelet. Rekommenderar denna filmen med en eller två näsdukar i handen. Dessutom så är filmlåten Cilla Turns väldigt fin!



Livets hårda skola

Det är den tiden på månaden och av någon anledning blir jag, som många många andra kvinnor, sötsugen. Har dessutom varit extremtrött idag och när Tom kom hem hade han med sig en chokladkaka som han köpt till mig. Åt bara fyra bitar och det var faktiskt nog. Man kan inte hjälpa att tycka lite synd om sig själv när man får så ont, blir hängig och trött. Blev därför ingen träning idag och får ta igen det i slutet av veckan istället. Ni killar skall veta vilken tur ni har ibland att slippa mensens elände.

För lite uppmuntring får jag väl dra igång en film eller nått medan Tom spelar lite x-box, mysa till det så gott jag kan. Imorgon är en ny dag ;)



Frusen

Det är så fruktansvärt kallt inne i föreläsningssalen. Folk drar på sig halsdukar och mössor och vissa, som jag, till och med jackor. Man kan ju undra om det är fel på uppvärmningen eller om dom helt enkelt bara stängt av den för att spara pengar. Kan också vara så att jag är väldigt frusen av mig. Gillar inte att frysa. När jag kommer hem så blir det raggsockar och gosa upp sig i soffan med plugg, te och filt.




Frukost, jobbigaste och viktigaste målet

God Morgon, God morgon! Trött som vanligt har jag tvingat mig upp ur sängen för att äta frukost. Frukost är ju det viktigaste målet på dagen sägs det. Det sägs sätta igång metabolismen. När kroppen ligger och sover så behövs inte särskilt mycket energi och för att då visa att nu är det dags att gå upp så är det nog bra att så fort som möjligt få i sig nått att äta, så att kroppen kommer igång. Jag har aldrig varit sådär jätteförtjust i frukost och är det inte nu heller men jag försöker så gott jag kan att inte gå hungrig på dagarna och äta regelbundet. Eftersom jag bara inte orkade ställa mig att koka ägg eller nått annat trixit blev det lite tomatsoppa med grädde värmd i micron. Funkar alldeles utmärkt!

Kan själv!

Jag är nog en person med principen jag kan själv! Efter att ha suttit på föreläsningen idag och fått åka runt bland bindvävsceller, plattepitel och brosk så fick vi sedan en timme själva med varsitt mikroskop sitta i grupprummen och öva. Oj vilken skillnad! Jag blir som ett barn på julafton som sliter i sina paket. Läser i papprena att vi ska hitta kubiskt epitel, hittar kubiskt epitel och vill skrika ut ett högt glädjetjut. Ja sån är jag.

Hemkommen från ett gött träningspass nu är det dags för lite LCHF-pizza. Ska bli mumsigt!



Sömnpiller

Stordemonstration av epitel och bindväv är som en riktigt dålig film utan glatt slut. Måste.. Hålla.. Ögonen.. Öppna!


Bristfällig Lunch

Vaknade knappt alls imorse för att jag var så trött. Tänk att första skoldagen kan ta så hårt?! Nu är jag dock med på banan igen och har just haft föreläsning om brosk och bindväv och nu har jag just ätit lunch, eller vad man nu ska kalla det. Nackdelen med LCHF är att jag inte riktigt kan köpa lunch i kafeterian utan en massa specialbeställningar. Jag insåg att jag hade glömt fixa matlåda när jag vaknade imorse och kylen gapar lika tom som min plånbok gjorde igår. Däeför blev det grönsallad med solrosfrön, fetaost och skivat ägg. Inte den godaste och smakrikaste salladen jag ätit men jag är mätt och klarar mig nog igenom eftermiddagen. Kanske dags att åka och handla?




Tankspriddhet

Lite väl tankspridd går jag på bussen idag efter skolan och kollar facebook på telefonen. När jag sedan tittar upp inser jag att bussen inte alls är påväg hem utan till Mölndals Centrum. Vem har inte gjort det liksom? Det var väl bara att skylla sig själv och traska sin väg hemåt.
 
Ska iväg på scouterna om en liten stund och just nu är jag bara så trött. Är definitivt inte van vid att gå upp klockan 6 och det är tur att det inte händer så ofta. Får försöka piggna till så gott jag kan. Får ju i alla fall träffa min gosekatt idag hemma hos mamma och pappa :) Nu blir det nått LCHF-hittepå från kylen för jag är vrååålhungrig!
 

Nu drar vi igång!

45 minuter kvar av första dagen och jag är ganska glad att den snart är över. Fejkuppropet var fantastiskt roligt och jag lyckades lura tjejerna som satt bredvid mig totalt. Föreläsningarna har börjat i histologikursen och jag är på riktigt T2a. Det är väl kanske inte superintressant med flerskiktade kubiska epitel men antar att det bara är att nöta in. Och som de sa på vårt upprop idag: 30 poäng avverkade, bara 300 kvar ;)!



Posthot

Haha när jag läste denna rubriken så fick jag en helt annan bild i huvudet än vad som nog egentligen var menat. Jag fick bilden av att en rånare snor ens post och sen hotar att "paper cutta" någon om dom inte får deras fickpengar. När jag sen läste artikeln blev jag lättad, jag slipper undan detta öde nu eftersom dom nu har ett signalemente på personen. Det betyder att när de knackat på och du öppnar dörren så vet du att det är personen som rånar folk några sekunder innan du blir rånad. Smart va? Skämt åsido, att skära sig på papper gör faktiskt rejält ont.


Sista dagen som T1a

Haft en mycket lugn och trevlig dag idag. Trots det har vi både fått upp förvaringen i hallen samt gardinerna i sovrummet. Tror det är för att jag inte tränat som jag känner mig lite rastlös. Har dock en extrem träningsvärk i rygg och ben så det var nog en bra dag för vila idag. Imorgon ska jag upp tidigt för att komma i tid till uppropet och kunna ta en lugn och skön frukost för imorgon är det ju T2 som gäller, känns väldigt skoj faktiskt.
Just nu sitter jag och Tom och kollar på Merlin och äter ostchips. Om ni inte sett den serien så kan jag verkligen rekommendera den. Perfekt avslut på dagen, eller vänta, skall gå och göra en kopp te också ;)
 



Eget domän

Ni kanske redan har sett det men nu har jag skaffat ett eget domän. Ni kommer fortfarande åt min blogg genom alvert.blogg.se men nu har jag officiellt bara alvert.se ;) snabbare att skriva och kanske lite tjusigare!

Kluven

Usch jag är så delad. Jag saknar frukter och grönsaker i dieten. Jag saknar inte godiset, kakorna och chips känns inte lika lockande heller faktiskt men att morötter och äpplen inte går att äta på lchf är tråkigt :/
Jag kan inte hjälpa att fundera över att gå över till en lite mer liberal kost då jag undviker de allra värsta kolhydraterna som socker och vitt bröd osv. Givetvis fortfarande med kaloriunderskott. Jag funderar också på hur LCHF-maten med mycket kött och ost påverkar vår ekonomi. Jag har fått känslan att vår matbudget ökat sedan vi började med LCHF. Samtidigt så vet jag att mer fett gör mig mätt längre. det största argumentet för LCHF är dock att Tom går ner i vikt av det, utan kaloriräkning. Skulle vi gå över till en diet som är mer liberal med kolhydraterna så tror jag tyvärr att Tom inte skulle fortsätta gå ner i vikt :/ Jag får fortsätta tänka på detta och sålänge fortsätta med LCHF. Jag vill få med Tom på tåget och få honom att se hur underbart det är att träna och göra något som får en att känna sig fin och stark.
 
 


Tankar och bildkaskad

Skönt med ännu en lugn hemmakväll där man bara kan sitta och ta det lugnt, inget plugg och imorn ska vi dessutom in till skolan och förbereda lite för de nya nollorna som börjar på måndag. Det är egentligen helt sjukt vad tiden gått fort och för ett halvår sen var det jag som nervöst skulle ta bussen in till uppropet på Läkarprogrammet T1. På måndag blir jag helt plötsligt T2a och där väntar nya utmaningar. Konstig känsla det där.
 
 
Kalaset var mysigt och vi fick god mat och fika. Jag var bara tvungen att ta en liten kaka för att inte sitta där med tom tallrik och det gick strålande. Dessvärre betyder ju det att jag går över min kolhydratsgräns idag men de goda nyheterna är att jag var såpass duktig att jag fortfarande ligger på mitt kaloriunderskott :D
 
Här kommer även bilder på det vi köpte igår:

Tom fick välja påslakan denna gången, dragkedjan fångade honom direkt!

Gardiner, gardinstång och gardinknoppar som imorgon ska upp i sovrummet

Slickepott! Nej, vi har inte haft en sån förrän nu, och ja, vi har lidit!

Eftersom vi äger blott 3 underlakan blev det 4 nya i svart och rött

Fler handdukar för att översovande gäster skall slippa dela, också dessa i svart och rött

Mer assietter och skålar då vi märkt att vi ofta behöver flera än vi har

Tvättkorg som redan är invigd och överfull! Ja vi har snart tvättid ;)

Två urtjusiga sänglampor till sovrummet


Vi köpte även skoförvaring till hallen som vi skall sätta upp imorgon eller nästa vecka. Tar bild och lägger upp då. Vi köpte också en visp men den är i diskmaskinen ;) Man skulle kunna tro att vi ska flytta hemifrån nu och inte bott i lägenheten i ett halvår (A)

Kalas och hemlighetsfrosseri

Träningen gick bra och är helt slut i benen (tränade ben och rygg). Tänkte ta mig ett välförtjänt bad nu innan vi skall åka iväg på kalas hos Toms släktingar. Visste ska det bli svårt att motstå tårta men målmedveten som jag är klarar jag det nog.
 
 
I omklädningsrummet när jag bytte om efter träningen såg jag detta liggandes på golvet. Skrattade nästan lite för mig själv, knäck på gymmet? Ja visserligen snabba kolhydrater och julgodiset måste ju ätas upp men på gymmet just? Hur känns det efter 5 ruggiga minuter när du bränt bort knäcken? Var det värt det? Hehe synda i omklädningsrummet när ingen ser så att folk tror att man tränar bort julvikten fast man egentligen lägger på mer vikt i rummet intill, kanske man ska börja med? 
 
 



Kroppens finurliga anpassningsbarhet

Så fort jag började med träningen igen nu efter juluppehållet/tentauppehållet så slutade jag att gå ner i vikt. Jag tvivlar inte på att det bara är en tillfällig förändring men efter fyra dagar med exakt samma vikt trots kaloriunderskott och träning så blir i varje fall jag lite nyfiken, läkarstudent som jag är. Vad händer egentligen när man börjar/trappar upp träningen? För muskler bygger man inte så snabbt. Hittade en sida med ett svar som verkar ytterst rimligt.

http://iform.se/traning/kondition/darfor-kan-traning-leda-till-viktokning

Det var nästan så att jag slog mig för pannan att jag inte tänkt på det själv. Självklart måste kroppen öka sin syreupptagningsförmåga vid ökad fysisk aktivitet. Detta har jag faktiskt läst om delvis.

Det viktigaste för mig är dock inte viktförändringen, trots att det ger mycket motivation med minus på vågen. Jag vill må bra, känna mig stark, få bättre immunförsvar och trivas med min kropp och hälsa. Med det sagt drar jag på mig träningsbrallorna och drar iväg till gymmet ;)


Fredagshäng

Fick en inbjudan att komma hem till mamma och pappa för fredagsmys och gratis mat efter IKEA och det går ju inte att tacka nej till. Har varit så trött idag så känns bra att få äta gott och bara vara. LCHF-pannkakor med ost och bacon-röra, mumma! Sitter nu och kollar på Lunds Humorfestival, mycket roligt faktiskt! Ha en fortsatt bra fredagskväll/natt där ute ;)

Världens goaste elefantgosedjur som både jag och Tom ville köpa. Det blev inte så, men en massa andra bra grejor fixade vi. Ska se om jag kan visa er imorgon ;)

Mys!!
 


Dags för shopping!

Tom kommer strax hem och vi skall åka en sväng till IKEA. Jag fick lite pengar av mamma och pappa i Julklapp just för att vi skall kunna köpa lite grejer som vi saknar (Har exempelvis alldeles för lite lakan och handdukar) så jag är verkligen jätteglad för den presenten. Det är ju dessutom alltid roligt att få handla lite, hehe. Tom håller nog inte helt med men jag tycker det är mysigt. Har suttit nu och tittat ut lite grejer och visst finns det mycket man vill ha. Dags att lägga handen på handbromsen, för säkerhets skull?! 
 
 
Det blir nog ingen träning för mig idag, flyttar den till imorgon. Jag hade sån träningsvärk igår i armarna att orken snabbt tog slut i musklerna trots att jag tränade andra muskelgrupper. Det är liksom lite svårt att undvika att använda axlar och armar när man tränar. Tror att om jag låter kroppen återhämta sig en dag nu så kan jag köra på fullt imorgon igen. Dessutom får jag ju springa omkring på IKEA nu, inte illa det!


Bli berusad med listerine?

När jag sitter och väntar på bussen idag efter muntan, som jag blev godkänd i för övrigt, så går det inta att undgå den färgsprakande reklamen på busskuren. Listerien är den visst för. Ni vet de munsköljet som sägs spränga skallen, eller i alla fall, bort bakterier, plack och annat tjafs. Inte nog med att det känns som man bränner av sig tungan, man kanske skulle kunna prova att dricka detta? Det bränner ju i halsen som sprit så då måste det ju vara något högst farligt och beroendeframkallande ämne i, som sprit eller knark. Har ni någon gång undrat om ni kan ställa in listerinet i barhyllan så kommer här svaret. Det är ju trots allt en stor fråga som många säkert funderat över, men lugn nu kära invånare. Listerinereklamen har nu upplyst mig och reder ut alla frågetecken, den är nämligen alkoholfri! Så nästa gång ni tar med den för shottävling på festen, tänk om ;D 
 
Övertydlighet är väl kanske bra men jag säger bara: Om du har provat att dricka Listerine, grattis du fick nog ont i magen och diarré, denhär reklamen är för dig!



Ge mig inte ett handtag, tack!



Jag kan inte räkna på mina båda händer hur många gånger jag varit påväg att öppna Toms garderob och jag snopet bara fått ett dörrhandtag i näven. Ja menar, vi flyttade in hit den 3e september och detta var nog något av det första som hände: Toms handtag till garderoben lostnade. Vi sa att vi fixar det lätt med en skruv eller lite lim men 4 månader senare blir jag lika frustrerad när jag ska öppna den dörren. Det sägs att man inte kan lära gamla hundar att sitta men sååå gammal är jag väl ändå inte? Jag måste fixa det i helgen annars kommer jag bli tokig nästa gång jag ska öppna den dörren! Äh, dags för frukost och sen är det Munta-time :)


Snö

Satt just och åt och kollade ut genom fönstret på innergården resp. mot parkeringen. Haha det kanske bara är jag som skrattar åt sånt men på innergården snöar det stillsamt och fint och på parkeringen är det värsta snöstormen. I detta ska jag traska till gymmet -.- Kunde jag inte fått den lugna vinterdagen istället för piskande, blöt och kall snö i ansiktet?

 



Projekt: Granutslängning

För att göra något produktivt så bestämde jag mig för att först byta lakan och bädda i sängarna. Sen tänkte jag att jag skulle ta itu med granen. Lättare sagt än gjort kanske. Jag visste att granen var helt snustorr och barrade så fort man rörde den och då är det inte de lättaste att plocka ut julgranspyntet. MAn blir liksom täckt av barr. Sen när det var klar var det bara fram med saxen och "avbarra" granen samt klippa bort alla längre utstickande grenar. Nu ser granen istället ut som musses gran på julafton när pluto jagat runt piff och puff!´, minus julpyntet. Ser inte så jätteroligt ut. Ungefär som att jag skulle köpa en gran och allt jag hade råd med var denhär pinnen.
Dessutom täcks hela mattan under granen av ett grönt täcke som inte är så roligt att trampa i (vilket ju jag givetvis gjort ett flertal gånger, ajaj).
 
 
Nä nu får den va för ska äta nått lätt för att orka med gymmet halv fem. Adios!

Välförtjänt

Myser i morgonrock med te framför tv:n. Förutom att jag måste gå iväg och handla diskmaskinstabletter och träna senare måste jag inte göra ett skvatt. Muntan är imorgon men den sägs vara en mer fjuttig version av tentan ;) känns så gött.

Det enda jag egentligen kan klaga på är att jag har grym träningsvärk i både axlar, nacke och armar. Go känsla men kommer jag klara träningen lika bra idag? Det återstår att se.
Nä nu ska jag dra av min gryta med kokta ägg från spisen och äta brunch. Sån lyx man kan unna sig när man är ledig :)




LCHF-Glass på Hemköp?!

Jag var ju bara tvungen att prova. Det stod ju LCHF på liksom. Innehåller dock lite mycket kolhydrater kanske men på endast 138 kalorier per 100 gram är det ju rena drömmen. Hur smakade den då? Jaa, vill man spara kalorier på detta sättet får ju vissa saker lida. Det smakade helt ok gott. Kan tänka mig att äta det när jag är riktigt sugen. Jag tror dock hellre att, om jag verkligen är sugen på glass, jag köper någon god Ben and Jerrys och äter lite istället för att frossa på lågkalorisubstitut. Glass ska vara gott och det ska vara lite syndigt att äta. Fuskar man medvetet och kontrollerat så tror jag dock det inte är någon fara alls! Nu undviker jag det för att få en så bra viktinedgång som möjligt men i en balanserad kost sen ska man kunna äta både socker och fett i lagom mängd utan att skämmas!
 

Vilken underbar känsla

Jag mår så bra! Jag vet inte vad det är men stressen som lossnat och träningens utlösande av endorfiner har på något sätt fått mig att må riktigt gott. Att jag vet att jag ska vara ledig och slappa till det ordentligt imorgon gör det nte sämre (förutom träningen då).
 
Sitter med en kopp grönt te och kollar på Super Size VS Super Skinny. Det enda viktprogram som man mår riktigt bra av. Både den supersmala och den supertjocka strävar mot min vikt. Får en att bli rätt glad att man ser ut som man gör ändå vilket är ett ganska bra betyg för en serie. Jag har en liten blandad känsla till sådana här program. Jag blir dock motiverad när jag ser hur andra kan göra en livsförändring vilket inspirerar mig till att jag också kan.
 
Överlag har jag kännt mig som en ballong som man stuckit en nål i och all luft pysit ut. Jag kan andas ut äntligen :D
 


Jag lever!

Oj.. ja jag vet inte vad jag ska tycka. När jag gick in i tentasalen var jag så nervös att jag fick för mig att jag hade glömt bort allt. Det hade jag ju inte men lite panik där fick jag allt. Nu till hur det gick. Ja alltså jag tror att jag liger på gränsen mellan att klara det resp. inte klara det. Och det tippar antagligen åt ena eller andra hållet beroende på hur hårda föreläsarna är med bedömningen. Det kom oväntat många frågor om saker som jag inte hade pluggat på. Små små detaljer dessutom. Detaljer har jag pluggat in men på andra ställen. Visst är det ju så att de inte kan ta med alla områden på en tenta som täcker hela MCB-kursen men man kan väl säga att jag hade smått otur.
 
I tre veckor framåt har jag ju faktiskt klarat tentan och sen får vi se om det blir omtenta eller inte. Jag hann inte prata med någon annan om hur det gick men nu känner jag att jag vill lägga den bakom mig. Eller det har jag redan gjort. Drog direkt till gymmet och körde ett stenhårt axel och arm-pass vilket känns nått otroligt. Kan bara tänka mig träningsvärken imorgon. Efter det gick jag och handlade och traskade hem. Det tar nog en tjugo minuter att gå om man går i lagom takt. Extra motion :D
 
Tentan är över och tentaplugget lika så. Jag klappar mig själv på axeln och säger bra jobbat!
 

God Natt och Hej!

Ja Nu ska jag börja göra mig iordning så jag inte kommer i säng en sekund senare än klockan 10. Vet inte om jag kommer kunna somna men det märker jag snart. Önska mig lycka till imorgon och håll tummarna. Vi hörs på andra sidan!



Hur ska det gå egentligen?

Jag kan inte låtsas att jag är bombsäker och allt kommer gå finfint imorgon. Det är snarare så att ju närmare tentan jag kommer desto mer kommer jag på att jag inte pluggat in. Jag har flera tommma rubriker i mina sammanfattninger och jag kommer omöjligt hinna med att plugga in alla avsnitt. Jag tror det bästa för mig nu är att braa plugga på det jag lärt mig och om jag hinner kanske läsa lite översiktligt om det andra. Jag är en sån människa som gärna snöar in på detaljer när jag tycker något är intressant och det har ju visat sig vara både en fördel och en nackdel.
 
Ahh jag blir tokig på mig själv när jag sitter och tänker såhär och jag vet att jag inte kan göra så mycket åt nånting just nu. Imorgon får det bära eller brista. En omtenta gör inget.. Man behöver inte vara perfekt!

En liten sammanfattning som gått bananas

Edit: Det har trillat in några färska/blivande läkarstudenter här på senare tid i jakt på mina anteckningar och givetvis så delar jag mer än gärna med mig. Klicka på länken HÄR så kommer ni till en dropboxmap med alla tre block. Block ett är komplett men saknas några bitar som jag inte hann klart i andra och fjärde (står längst ner vilka avsnitt som saknas). Gillar ni anteckningarna får ni gärna sprida vidare! Lämna gärna en kommentar här nedan om ni använder anteckningarna. Hade vart kul att se :)
 
Ojojoj.. Kollar igenom mina snart färdiga sammanfattningar av hela MCBkursen. Är uppe i 18000 ord nu och detta på 69 sidor i stl 11 med bilder och rubriker. Detta är alltså ett arbete jag inte ska lämna in till någon utan bara skrivit för att lära mig själv. Inte visste jag att det skulle bli så mycket :S Ja det är bara hojta till om någon skulle vilja ha något av blocken (MCB är uppdelad i tre block) och läsa mina anteckningar/sammanfattningar. Pedagogiskt är det ju visserligen men det har tagit en väldans tid kan jag säga. Kanske måste jag byta studieteknik?! Hur som helst är det rätt roligt (läs skrämmande) att jag skrivit så sjukt mycket.
 
Nu har jag sagt att jag inte ska plugga mer idag. Har suttit sen 10, alltså 11 timmars pluggande med lite matpauser och duschpaus. Inte konstigt att jag är deg i huvudet.
 
Till något helt annat så är jag sjukt taggad på att träna så fort jag skrivit tentan. Vare sig det går bra eller dåligt ska jag till gymmet och köra skiten ur mig. Kanske skönt att släppa på lite av stressen som suttit i en hel vecka nu. Det är dessutom munta för mig på fredag så får en torsdag ledigt att slappa bara och kanske ta mig en tur till gymmet igen. Det är roligt hur man ser sig som världens bodybuilder när man går in i gymmet och sen står där vid vikterna och ba: Ehhhh jag kan väl inte ens lyfta min vattenflaska.. Sen när jag går ut från gymmet igen så är jag svettig och fylld med endorfiner och känner mig återigen som en bodybuilder. Någon som känner igen sig?
 
 


Tentapluggs belöning

Har verkligen suttit från det att jag gick upp tills nu och pluggat. Är helt mosig i huvudet :( Tom är därför iväg nu och köper kebabsallad och det tänker jag äta oavsett, även fast det går över mitt kaloriunderskott. Kommer nog bara ligga på -200 idag istället för mina vanliga -700 men det tror jag inte kommer påverka mig. Nu får jag istället energi att fortsätta plugga fram på småtimmarna ;)
 
Det är lite knepigt med det där med kaloriunderskott. Ju mer jag går ner i vikt desto mindre ämnesomsättning får jag. Det betyder att jag måste minska kalorier in för varje kilo jag går ner. Tror dock inte det kommer bli så för min del. På onsdag skall jag nämligen träna och med mer muskler så ökar ämnesomsättningen. Problem solved!
Ursäkta att jag babblar men är något otroligt trött just nu och vet att jag måste plugga minst 2 timmar till. Dags för en kopp te kanske?!
 
Ja så länge jag är inaktiv här på bloggen kan jag bjuda på lite musik som får mig att drömma mig låååångt bort!
 Ps. Haha älskar detta introt :)


Vattnet avstängt

Jag visste att vattnet skulle vara avstängt mellan 7 och 13 idag. De hade ju satt upp lappar i trappuppgången och allt liksom. Ändå står jag där i duschen och undrar varför det inte kommer nått vatten ur kranen. In genom ena örat och ut genom andra.

Eftersom jag inte kan koka ägg eller diska rent en stekpanna fick det bli frukost som inte krävde tillagning.

 
Muuuums! Smakar som sån där danoninoyoghurt man fick när man var lite mindre. Här är vad jag gjort och vad det innehåller:
 
Blanda en halv burk kesella (feta varienten) med två kapsyler valfri smak funlight (jag tog jordgubb).
Hacka några hasselnötter (14 g har jag tagit), strössla över och njut.
 
Innehåll: 288 kcal
Fett: 21 g
Protein: 18 g
Kolhydrater: 5 g (minska på denna post och skippa nötterna)
 
Väldigt snabb frukost om man verkligen inte har ork eller tid att fixa ihop nått annat.



I-landsproblem av högsta grad

Waaaaaahh.. Jag blir så sjukt irriterad. Jag lyckades stänga ner ett dokument igår utan att spara och nu får jag ju börja om. Jag har tappat en sammanfattning från en hel föreläsning ju -.- Jag har Auto Save på men ändå så sparades det inte. Ibland blir man bara helt matt.
 
 
Jaja, dags att gräva ner sig i varje fall i plugget. Jag får väl göra så att jag bara hoppar över den föreläsningen och går vidare så får jag hoppas att jag kommer ihåg det mesta av vad jag skrev. Så sjukt störande bara :(

Besöksrekord!

Åh vad glad jag blir! Idag har jag äntligen fått besöksrekord på bloggen med 33 läsare :') Fäller en tår och hoppas att jag tillför er något vettigt eller intressant att läsa i något inlägg i varje fall. Man tackar i varje fall och om det är så att ni vill följa mina inlägg men redan har en massa andra bloggar du läser kan du hitta mig på bloglovin. Gör bloggläsandet mycket lättare. Stay Awesome!
 
Ja jag har de där hörlurarna när jag sitter ooch pluggar och lyssnar på musik ^^
 


Semester 2013

Inte nog med att det börjar närma sig resan då jag och Joe åker till Glasgow på lång helg så har jag och Tom idag bokat sommarens resa, till KRETA! Känns fantastiskt på två olika sätt. Fantastiskt skönt och längtar som tusan, men också fantastiskt tomt i plånboken. Nu är den betald i varje fall och kan knappt bärga mig tills jag ligger i värmen och solar. Är rätt trött på vintern nu och är otroligt tacksam att vi fått en såpass mild vinter som vi ändå fått. Snö är vackert men kyla är inte riktigt min grej. haha jag slår vad om att många tycker som mig just nu men, lik som jag, klagar på svetten och värmen sen i augusti. Är man typiskt svensk eller? 
 
Nu får jag i varje fall vänta lite med att beställa bikini eftersom pengarna är slut men nästa månad blir det nog om jag hittar nån fin. Skall ni åka någonstans i sommar eller är det jobb och goa cash som gäller?
 
Från Alanya förra året :)
 
Här är förresten hotellet vi (jag, Tom, Carro och Johannes) bokat!

Hipp Hipp Hurra

Skit också.. jag ställde klockan på halv tio och vaknade för en kvart sen. Eller jag vaknade ju så fint vid 9.30, stängde av väckarklockan och somnade om. Typiskt -.- Har gjort ett schema nu för de resterande dagarna (4 :S) vad jag ska plugga på och förhoppningsvis hinner jag klart tills på onsdag.
 
Hur som helst ska jag inte bara tentaplugga dessa dagar eftersom min kära mamma fyller år idag. Vi ska på födelsedagsfika klockan tre och sen på söndag är det middag tillsammans med mormor och morfar. Jag är riktigt stolt över mig själv att jag köpte mammas present för över en månad sen för ärligt talat hade jag inte haft tid att springa runt på stan nu.
 
Och till min kära mami:
 
Du blir bara vackrare och vackrare min fina mor. Utan dig hade jag aldrig kommit så långt jag gjort. Utan dig hade jag inte orkat kämpa. Jag kan skratta och gråta med dig och kramar från dig får jag aldrig nog av. Grattis kära mamma på din stora dag. Ses snart <3
 



Harry Potter och torsdagsmys

Sitter och myser med ett mini-HPmarathon. Inne på tredje filmen nu och Carro somnar till lite då och då ^^ Mysigt tycker jag. Har ätit lite gurkstavar med fetaostdipp till kvällsmat/snacks medan de andra både ätit godis och chips. Gick så bra så, jag älskar ju fetaost!


Laserdome

Nu ska jag, Tom, Johannes och Carro dra iväg till Laserdome och svettas. Om ni inte vet vad det är så länkar jag här. Det är så grymt roligt och särskilt när man spelar med små ungar som man inte ens ser när de skjuter en för att de är så små. Har på stegräknaren och lär bli en hel del steg skulle jag gissa. Vi ska köpa dagspass nämligen så det kommer bli minst 4 spel a la 20 min i varje fall. Är det nån som är i Göteborg och vill spela lite laserdome så är det bara att hänga på oss. Vi lär befinna oss där halva dan!
 


Bilder från nyår

Tack för fint nyår people! Jag har besparat er de värsta bilderna ;)

Här ser man lite bättre hur min frilla såg ut



Fina Carro

Urtjusiga Michaela, obligatoriska Med Andra Ord spelas här

Andra snygga Carro

Smiiiile!

Tro det eller ej men det var hans idé!



Fullt med öl, chips, cola och julgodis på bordet! Som det ska vara.. Här är det inte nån glamour. More is More!

Danne var duktig på att ta kort, förutom att han lyckades hålla för halva blixten lite då och då

Väldigt glada pojkar som firar in det nya året (varför måste killar knäppa upp skjortan hela tiden?)

Glada tjejer med för den delen, och en klämd Johannes
 
Hoppas att alla ni också fick ett härligt tolvslag!
 

Alla barnen hatade spenat utom Alice.. Hon älskade det!

Ännu en gång glömde jag fota min mat -.- VAr bara sååå hungrig. Blir en bild på den renslickade talriken i alla fall. Till middag/kvällsmat blev det omelett med spenatstuvning. Åh så gott det är med spenat. Kan äta hur mycket som helst ju. Det är dock lite svårt att göra spenatstuvning utan att kunna reda i smör.

 

Jag gjorde såhär:
Tina den frysta spenaten och fräs den i smör i en kastrull
Häll över lite grädde och ungefär 2 msk ost
Låt det koka ganska rejält i 10 min
Salta och peppra efter smak
 
Stuvningen höll inte helt ihop men smaken var det absolut inget fel på. Kanske inte stuvad spenat utan mer gräddkokt spenat. Muuuuums! Har läst att man kan röra ner philadelfia för att den ska bli lite tjockare och det blir det nog nästa gång



Pluggpaus

Har begett mig ut på en liten promenix för att låta hjärncellerna vila lite. Det hann dock bli mörkt men lika skönt för det. Min nya stegräknare har faktiskt överfallslarm :) nu ska jag hem, laga mat, plugga lite till och sen kanske en film eller lite how I met your mother!
 
 
 

Dags att sätta igång

Ja nu ska jag bunkra upp mig framför datorn med te och nötter för att sjunka in i cellbiologins värld. Känns lagom lockande när man tittar ut och det är helt fantastiskt väder ute. Måste se till att få mig en promenad innan det blir mörkt!

Vägde mig idag igen efter nyårsfusket och givetvis står vågen på plus. Man blir rätt less på det där, särskilt när Tom trots fusk bara fortsätter att gå ner. Han har faktiskt tappat otroliga 11 kilo. Är mycket stolt över honom men samtidigt avundsjuk. Hade jag tappat elva kilo hade jag ju varit på min målvikt -.- jaja jag kämpar på och nu måste jag verkligen fokusera på tentan och inte på vikten. Jag SKA bli godkänd!



Nyårslöfte

Inne på tredje koppen te och har just tittat på film med Tom. Väldigt mysigt förutom när Batman får för sig att motionera och gnisslar runt i sitt hjul -.- känns skönt att det är nytt år nu och att storhelgerna nu är över. Det blev ju givetvis fuskande igår med och det bromsar ju upp viktnedgången ännu en gång. Ska bli skönt att komma igång på allvar. Måste bara hitta mitt förbaskade gymkort. Som så många andra blir nyårslöftet att äta nyttigare och träna mer, ända skillnaden är att jag redan har tjuvstartat ^^


God morgon 2013

Hade en härlig kväll igår mist sagt och nu är städningen i full rulle. Jag och Tom sov över hos Johannes och vi ska nu snart träffa upp de andra från igår och käka pizza (kebabsallad för min del). Jag uppdaterar med fler bilder när jag väl har tillgång till min dator men detta var outfiten och sminkningen + håret igår ;)