Efterlängtad post

Wihoo idag kom äntligen kallelsen till rutinultrat som jag väntat på. Då skall vi få se bebis och veta att allt står rätt till och förhoppningsvis få reda på kön. Superspännande och mysigt. Jag kommer antagligen vara skitnervös som vanligt men än så länge så är jag hyfsat lugn. Hoppas att tre veckor nu går fort!
 
 
Det roliga var att jag igår fick ett brev där det stod att remissen var mottagen och att jag var uppsatt på kö för att få en tid i "rätt tid av graviditeten". En dags väntan var antagligen det som krävdes haha.



Good hair day

Idag kom äntligen dagen då jag blev av med mitt förfärliga hår. Har trivts jättebra i blont hår men som ni ser så var det inte särskilt fint mot slutet. Risigt som svinto och randigt som en tiger. Som tur är har jag världens bästa frisör som kunde fixa till min kaluffs och oj vad nöjd jag blev. Färgen är lite mörk nu men kommer att ljusna en aning senare men är annars en fin, mörk, varm chokladbrun.
 
 
 
   
 
Kan verkligen inte sluta att köra mina fingrar genom håret. Hur mysigt som helst!!

Vecka 16

Igår klev jag in i vecka 16 men hade inte riktigt någon tid att sätta mig framför datorn då vi ju drog iväg direkt efter skolan hem till mamma och pappa igår. Vi fick handlat lite på IKEA på vägen som var ytterst nödvändigt dessutom (Y)
 
Bebis börjar denna vecka upppfatta mer ljud utifrån och nervsystemet är såpass utvecklat att bebis nu kan göra koordinerade rörelser som att sträcka på sig och sparkas. Fantastiskt! Här är gårdagens mage:
 
 
Även fast jag tycker att magen spurtat väldigt den senaste veckan så syns det inte riktigt om man jämför bilderna. Magen spänner på insidan jackan och mina nödlösningar med hårsnoddar i byxlinningen börjar bli riktigt obekväma. Kanske dags att köpa mitt andra par preggobyxor?
 
Vecka 11 la jag upp en bild även när jag dragit in magen så jag tog en sån bild igår också och där ser man desto störra skillnad. Bebis tar definitivt mer plats. 
 
 
Jag drar alltså in magen så mycket jag bara kan och håller andan med armarna över huvudet. Jobbigt? Ja extremt!
 
Jag har en app på min ipad som visar bebis verkliga storlek vecka för vecka och det är faktiskt riktigt coolt att kolla på. Det är väldigt svårt att greppa att en såpass stor (enligt mig) krabat kan ligga i min mage utan att jag känner det. Hoppas på fosterrörelser snart såklart :)
 


Middag på ingång

Sitter hemma hos mamma och pappa och myser framför enn brasa och något discoveryprogram om flygplanskonstruktion haha. Mamma är i full fart i köket med att laga middag. Det är verkligen en lyx att få komma hem emellanåt och få äta lite "mammagjord" mat.
 
 

Bebisinredning

Efter att vi fick höra bebis hjärtljud har saker och ting klarnat mycket för mig. Jag inser mer och mer att det verkligen kommer (inte "kanske" kommer) ligga en bebis i min famn om mindre än ett halvår. Åh vad jag blir glad när jag tänker på det.
 
Härom veckan fick vi även komma och hämta två möbler vi fick köpa billigt av Toms faster och farbror och som nu står hemma hos oss och ständigt påminner mig om vad som komma skall. Det är rätt mysigt :)
 
   
 
En fin byrå med inbyggt skötbord som skall stå i sovrummet. Skenorna i lådorna behöver bytas men sen skall alla bebis prylar ner i dessa lådor
 
 
En STOKKE tripptrappstol :) Det enda som saknas är bandet mellan bygeln och stolen men jag tänkte jag skulle sy en dyna till stolen och kan ju då passa på att göra ett band i en fin matchande färg.
 
Vi fick dessutom reda på att spjälsängen vi skall få efter Toms minsta lillebror är ifrån samma serie som skötbordet så det blir ju helt perfekt! Detta skall våran lilla skrutt få använda redan detta året :S Känns rätt galet 
 



Bye bye MCB

Lyckan från igår har idag multiplicerats ett stort antal gånger. Idag är dagen då Alvert klarade MCBn!! Japp det är helt sant. Av oss som skrev den så fick jag dessutom flest poäng (inte alls skrytigt) och då klarade jag ändå "bara" godkänt med två poäng. Det är en svår tenta helt klart men jag klarade den!!
 
Kommer leva länge på denna känsla känner jag. MCB, tack för mig vi ses förhoppningsvis aldrig igen!
 
 

Tickande hjärta

Sitter och har rast i skolan just nu. Ögonlocken kämpar verkligen mot gravitationen men jag är bara så sjukt lycklig just nu.
 
Allt gick jättebra hos barnmorskan och nu äntligen är remissen för rutinultraljudet skickad till östra så kallelsen borde komma strax efter den kommit fram. Ultraljudet borde ske någon gång i månadsskiftet februari/mars, bara en månad bort, och då får vi antagligen reda på könet.
 
Vi fick även höra bebisens hjärta och åh vad fantastiskt det var. Det gick så fort för min BM att hitta de galloperande hjärtljuden så jag hann knappt bli nervös. Lillen sparkade till dopplern en gång när vi lyssnade och ville väl inte ha några tjuvlyssnare hihi.
 
Hjärtfrekvensen låg på 154 slag/min och enligt sägen skall ju flickor ha snabbare hjärtfrekvens (över 140 slag/min) än killar men vi får väl vänta och se ;)
 
 
Du är så älskad lilla vän <3
 
 
 
 


Nervös måndagsmorgon

 
Måndag morgon och det är dags för ännu en tripp till barnmorskan. Självklart så är jag återigen nervös och kunde knappt sova inatt men jag kan verkligen inte hjälpa det. Vi ska ju förhoppningsvis få lyssna på hjärtljuden idag :D
 
Jag skall dessutom passa på och fråga om den värk jag haft nu (särskilt nu i helgen som gjort att jag legat som paralyserad i sängen). Finns det någonting jag kan göra för att lindra denna smärtan så gör jag det gladeligen.
 
Nu måste vi pysa, tjingeling!

En månad

Här är skillnaden på en månad. Svullnaden har bytts ut mot en riktig bebismage och jag kan känna livmodern strax innan halvvägs till naveln från blygdbenet.
 
 
En vän till mig och familjen har just fått sitt tredje barn och när jag fick se bilden av lilla bebisen på facebook rynkades min panna. Låg det verkligen en bebis i hennes mage? I magen som vi så länge sett fanns denna vackra lilla tjej. Det måste ju betyda att det ligger en liten krabat i min med.
 
Det är så otroligt svårt att förstå att det verkligen är sant. Ett mirakel ligger verkligen och växer där inne och förr eller senare kommer det att beskåda världen för första gången. Det är svårt att greppa när man ser en gravidmage.



Kan själv!

Visst är det tidigt att köpa grejer till bebisen. Jag kan dock fortfarande inte hålla mig från att surfa runt och drömma lite. För några veckor sen kom jag då på den brillanta idén att börja virka en filt till bebisen.
 
Sagt och gjort så sitter jag nu här i soffan och knåpar på en filt i miniformat till skrutten. Virkningen är inte så svår och går på automatik nästan men jag har ärvt min otålighet av min mamma och vill ha klar den på en gång, haha. 
 
 
 
Jag lärde mig en gång att virka hemma hos mormor när jag var mindre och när jag väl satte igång märkte jag att det fortfarande fanns kvar där långt inne i huvudet. Det är faktiskt rätt mysigt och nu täcker filten hela magen i alla fall :)

Vecka 15

Välkommen vecka 15! Bara 5 veckor från halvvägs och trots att jag tycker tiden går sååå långsamt kan jag inte undvika att förvånas över hur de senaste tio veckorna bara flugit förbi. Det var ju ungefär för tio veckor sen som jag stod med det där plusset i handen. Det känns ju som igår! 
 
Bebisen är nu 9 cm ungefär från rumpa till sjärt (14 cm från topp till tå) och kan suga på tummen. Galet!
 
Här har vi dagens mage:
 
 
 
Den blir fortfarande större på kvällarna och jag har upptäckt att det på eftermiddagen är mycket svårare att dra igen dragkedjan på jackan än på morgonen. Dessa är som vanligt tagna på fastande mage (innan frukost).
 
Veckan som gått har varit lite kämpig. Jag har fortfarande en enorm trötthet hängandes över mig och igår så somnade jag faktiskt klockan 8 redan (!!). Det är ju inte normalt liksom. På måndag så skall jag till min BM och då ska jag passa på att fråga över tröttheten och den värk jag har från och till i ljumskar, ländrygg och rumpa.
 
Jag känner mig som en gammal tant, hehe.
 


Favoriträtter

Jag inser att det sen avslöjandet blivit väldigt mycket bebisprat här på bloggen och så kommer det nog fortsättningsvis förbli. Detta är liksom mitt liv och många tankar och grejer jag gör till vardags handlar just om vårt framtida barn. Jag hoppas att det ändå är roligt för er att läsa då jag gärna delar med mig av mitt liv här.
 
Nu blir det däremot ett snabbinlägg om MAT! Tom har börjat gå på pulver nu för att försöka tappa lite vikt och jag har insett att det betyder att jag kan laga vilken mat som helst som jag vill ha.
 
Idag blev det en av mina favoriter, korvstroganof, som vi aldrig kan äta eftersom Tom inte gillar falukorv. Mumsmumsmusmigt blev det och nu är jag helt proppmätt, haha.
 
 
 
Jag undrar vad jag skall göra imorgon ;D

Tredjedel

 
En tredjedel har passerat! Verkligen en konstig känsla :S
 



Snöflingor

 
Säga vad man vill om kyla och slask men när snöflingorna dalar utanför fönstret och du själv kan krypa ner under en filt med en kopp te och mysa är livet ganska underbart.
 
Att sen tänka att varje liten snöflinga som faller är unik i sin form gör det hela ännu mer magiskt. Trots att jag verkligen avskyr kyla så kan jag inte undvika att le när jag ser de vitklädda gräsmattorna och taken från fönstret. Snöflingorna far runt i luften som i en dans och jag kan inte sluta fascineras.
 

Vecka 14

Igår gick jag in i vecka 14. Jag tycker det alltid är lika roligt när jag får gå in i en ny vecka och läsa om alla saker som händer med bebis i min app och få fota min mage och jämföra med bilder från tidigare veckor. Denna vecka står det såhär på 1177.se:
 
De flesta börjar nu få en liten mage. Fostret har blivit sju till åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Det har fått händer och fötter, fingrar och tår. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån. Små hudflagor från barnet finns i fostervattnet.
 
Fostret kan röra sig i vattnet nu, och även göra sväljrörelser. Rörelserna är inte viljestyrda ännu. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan.
 
 
Och här är dagens mage:
 
 
Alla säger att tiden går så fort men jag tycker mest att dagarna släpar sig fram. Visst känns det i och för sig som det var igår jag fick reda på att jag var gravid ibland eller att jag fick se lille skrutten på ultraljud i vecka 11 men mitt uppe i det går det i snigelfart.
 
Symptom nummer ett denna vecka har varit trötthet. En helt lamslagande trötthet som man verkligen får kämpa emot. Ibland går jag och lägger mig en timma på dagen/eftermiddagen och ibland plågar jag mig själv att sitta uppe likt en zombie. Inget av det funkar särskilt bra.
Nu är det dags att laga lite lunch, stryka tvätt och städa. Skrev nyss en dugga som jag fick godkänt på så nu har jag HELG! 


Gravidmage?!

Riktigt tidigt i graviditeten svullnade min mage upp. Först var det bara svullna tarmar och allmänn uppblåsthet men från och med vecka tolv någon gång har jag även kunnat känna min livmoder (tror jag) strax över blygdbenet.
 
När jag pratade med min mamma sa hon att man knappt såg någonting alls på henne i vecka 13 och då har jag en rejäl kula, särskilt på kvällen, men även på fastande mage direkt på morgonen. Jag antar att det skiljer sig från person till person.
 
Denna bild jag la upp förra veckan är tagen innan frukost ;)
 
Jag tycker det är mysigt med en liten mage nu när jag ändå gått ut med graviditeten. Det blir lite mer verkligt på något sätt. Dock är det kanske inte så jättekul de dagar man har kläder som bara gör att man ser ut som om man ätit lite för mycket bullar men men.. Jag vet ju att det är en liten bebi där inne :)
 
Något annat som är lite lustigt som jag upptäckte härom veckan är att min navel blivit mycket grundare. Jag själv tycker det ser jätteroligt ut och brukar ligga och titta på den innan jag ska sova. Jag är lite konstig ja. 
 

Till en liten

Folk brukar säga att man inte skall köpa så mycket till sin bebis eftersom man inte vet om det kommer att gå hela vägen och att man ändå får en massa av släkt och vänner. Trots detta har varken jag eller Tom kunnat hålla oss från att köpa några få saker vi tyckte lite extra mycket om till bebis.
 
Om det värsta händer så har vi potentiella presenter eller saker till ett framtida barn, för jo det kommer vi att få förr eller senare i vilket fall. Här är några av grejerna som ligger och väntar på bebis:
 
 
 
 
 
Skallran köpte Tom till mig (eller ja bebisen) efter vårt första ultraljud vilket var väldigt mysigt.



Slut på energi

Det är sinnessjukt vad trött jag är idag. Har egentligen inte gjort något speciellt alls men när jag kom hem från skolan idag var jag redo att somna ståendes.  Redan vid lunch kände jag faktiskt hur ögonen började svikta. Tryckte då i mig en kopp te som fick mig att piggna till lite. Nu borde jag verkligen plugga i alla fall en timme till men vet inte riktigt hur det ska gå. Får koka lite mer te så får vi se om jag kan vakna. Får nog prata med min BM om det här.
 
 

Lite snö

Sedär ja, nu kom minsann snön. Jag är dock lite orolig för att det nu kommer vara så kallt och snöa ända in i april så att vi som vanligt missar våren. Jag inser också att det just detta året är mindre trevligt om det är kallt riktigt länge då min jacka stramar om min mage likt ett bananskal och jag vill helst undvika att köpa en ny vinterjacka i storlek större.
 
 
Nu måste jag springa och rädda mina varma mackor i mackjärnet!


Presenter till Bebis

I förra veckan kom Toms faster och kusiner över med lite barngrejer som vi skulle få. De höll på att rensa ut ett förråd för att bygga ett badrum och då fick vi en hel del av sakerna. Visserligen vet jag inte riktigt om detta kommer att komma till användning (jo badbaljan antagligen) inom de närmsta åren men alltid bra att ha och vi blev väldigt glada!
 




 
Av dem skall vi även få köpa en tripptrapp-stol och en byrå som vi skall ha alla bebiskläder och sånt i. Helt plötsligt blev allt så mycket verkligare :S :D

Ett ljus

Idag tänder jag ett ljus för en gammal klassföreståndare som legat mig varmt om hjärtat som gick bort för några dagar sen. Vi tänker på dig och hoppas att du har det bättre där du är nu! Massa massa kärlek
 
 



Söndagsbestyr

Sådär, nu var alla inlägg importerade från min hemliga blogg om ni är nyfikna. Klicka på Kategorin Graviditeten så kan ni läsa dem utan att behöva scrolla tillbaks en massa. Passade även på att förnya headern lite snabbt med nya bilder ;)
 
Nu är det dock dags för mig att gräva ner mig i lite plugg igen. Det är nämligen det eller att fortsätta stryka som gäller idag. Får nog försöka ta mig en liten promenad sen också för oj vad fint vädret är idag! Ha en finfin söndag
 
 

Stort tack

Åh vilken dag jag har haft. Blir nästan tårögd (är ju ändå gravid liksom) när jag tänker på alla fina gratulationer jag fått både på bloggen, facebook och instagram. Folk har hört av sig på sms och jag känner mig bara så sjukt lycklig just nu. Att man omger sig med så underbara människor och att även vänner man inte alls känner väl eller som man inte pratat med på länge ändå ger sig tid att gratta oss är så roligt. Ni är guld värda allihopa ska ni veta!
 
Nu skall jag, sambon och lillfisen i magen gotta ner oss i soffan och lördagsmysa till Harry Potter 6. Ha en fortsatt trevlig lördagskväll/natt alla
 
 
Ps. Jag har skrivit några inlägg under tiden graviditeten var hemlig som jag aldrig postade som kommer att komma upp under sitt rätta datum inom kort. Är ni nyfikna på dessa så kan ni klicka in under den nya kategorin Graviditeten här till vänster


En hemlighet

Jag ber om ursäkt för att bloggen har ekat så tom de senaste månaderna. Anledningen är ganska enkel som ni snart kommer att förstå. När livet tar en helomvänding på sisådär 270 grader och man måste låtsas som ingenting inför, inte bara cyberspace, utan även vänner och släkt är det rätt svårt att också på bloggen blogga om intressanta saker när man egentligen bara tänker på något helt annat.
 
Det tog även ett tag för mig att faktiskt sätta mig ner och skriva dethär inlägget. Man är nervös och spänd på allas reaktioner men jag har kommit fram till att jag faktiskt inte kommer bry mig om vad folk tycker. Jag har ett enormt stöd från vänner och familj och det är det viktigaste, eller? Nä det viktigaste är väl kanske att du mår bra. Du lilla pyre som ligger och jäser i magen min :')
 
Jag och Tom blev såklart otroligt chockade men nu är vi så glada och förväntansfulla. Jag har nu varit gravid i lite över 12 veckor och magen börjar bli svår att dölja även i hoodies och bylsiga tunikor. Vi har fått se lillen på ultraljud med ett fint tickande hjärta och jag har hunnit må både illa och ha ont i ryggen. Trots allt besvär är jag glad. Jag oroar mig självklart över hur framtiden kommer se ut, men jag vet att med envishet och massa kärlek kommer detta gå galant. 
 
Du är redan så älskad lilla skatt <3
 
 
 

Reklamhögen

 
Häromdan när vi tog in posten låg dessa i vår brevlåda. Trots att vi har två stycken "ingen reklam tack" så fick vi alltså reklam från ALLA mataffärer (okejdå inte ÖoB men den kom en dag senare).
 
Jag vet inte vad vi ska göra med alla dessa tidningar för vi har ju ingen kamin att elda upp dem i. Man kanske skall titta igenom alla extraerbjudanden och flänga runt som en galning till de olika affärerna bara för att få billig korv eller nått annat.
 
Bensinkostnaden kommer väl säkerligen bli skyhög och kompensera pengarna man sparar men hur kan man inte motstå att handla på extraerbjudanden liksom!?



Fredagstankar

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
 
Lilla pyre, vem är du egentligen? Jag kan ännu inte känna dig men jag vet att du finns där inne och du gör dig påminnd på olika vis. Ibland smärtar ljumskar och rygg så jag tror att jag skall svimma, ibland är det mina fötter som svullnar upp. Du gör det inte lätt för mig men en sak ska du veta; Du är så otroligt älskad av din mamma och pappa.
 
Du kommer ha världens finaste mormor och morfar, mostermormor, gammelmormor, farfar och farmor, tanter och farbrödrar och allt vad det kan heta runt dig som älskar dig och som alla väntar på dig. 
 
Jag vill så gärna lära känna dig mitt barn!

Vecka 13

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Tjihoo igår gick jag änligen in i vecka 13 och är officiellt i den andra trimestern och fjärde graviditetsmånaden! Nu skall man kunna andas ut, men så nojjig som jag är går jag fortfarande runt och oroar mig. Vet inte egentligen varför jag gör det då jag bara mår dåligt av det men kan liksom inte hjälpa det. Här kommer lilla magen:
 
 
Lilla storebrorsan, som för övrigt bara är någon centimeter längre än bebben i magen
 
Något jag tänker mycket på är när jag skall lägga upp dehär inläggen på min riktiga blogg. Å ena sidan vill jag bara sluta med allt tisslande och tasslande ,särskilt eftersom jag faktiskt har svårt att dölja magen på riktigt, men så blir jag sådär nojjig igen och tänker att "lite längre kanske jag borde vänta". Och sådär håller det på i mitt huvud dagarna i ända.
 
Jag har nästan berättat för alla som jag vill ska veta det innan de får läsa det i bloggen så sen borde det vara fritt fram egentligen. Är bara så nervös över alla reaktioner och så finns den där gnagande känslan över att "tänk om det går fel".


Mitt i plugget


Nu tar jag mig lite välförtjänt ledigt för dagen efter en hel dag med transposoner och DNA Polymeras i huvudet. Kom lagom till tredje perioden av sverige-finland junior vm dessutom så jag göttar ner mig med en snusklubba, filt, stort glas vatten (guud va törstig jag var) och hockey. Trevlig söndagskväll!


Katt på besök

I helgen har vi haft finbesök. Hasse har nu "sovit över" hos oss i två nätter medans mamma och pappa varit nere i stugan. Första natten skötte han sig riktigt bra men inatt var han så jobbig. Skulle riva ner allt, krypa ner i kassar och bita Tom i tårna så tillslut stängde vi in honom på toa så att vi skulle få sova.
 
Busig katt men åh vad han är söt!
 
 
 
Han tycker dock det är lite märkligt att alla bilar och människor nere på parkeringen är så små och sitter gärna länge och studerar dem när de åker/går förbi.



Toapapper

Detta är vad som händer när Tom åker och handlar:
 
 
Han var inte lite stolt när han visade upp sitt byte. en och en halv kilometer toapapper har vi nu här hemma så är det någon som behöver gå på toa är det bara att svänga förbi ;)
 

Vecka 12

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
I torsdags gick jag in i vecka 12! Den sista veckan i första trimestern och sen är den största missfallsrisken över. Eftersom vi gjort ett ultraljud alldeles nyss och allt såg fint ut så är jag dock inte så orolig längre. Så nu har vi börjat berätta för släkten och alla vänner. Känns rätt overkligt. Här är gårdagens mage:
 
Bortse från mitt förfärliga blåmärke på låret jag fick när jag klev ur badet, hehe
 
När jag jämför bilden med den för en vecka sen så tycker jag mig se en liiiiten skillnad men jag gissar att det blir större skillnad med typ en månads mellanrum. Vi får väl se ;)
 
Vecka tolv skall man kunna känna livmodern över blygdbenet men jag vet inte om det är fett, tarmar, muskler eller livmoder jag känner. Däremot så borde det ju innebära att magen på riktigt börjar växa nu, och inte bara vara svullen och dan. Kul!


200 dagar to go

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
 

Farligt att bada i badkar

Häromdan tog jag ett lugnt och härligt bad. Kände mig så grymt avslappnad men så när jag ska kliva upp ur badet lyckas jag slå i kranen och få ett fett blåmärke på höften. Nu kan jag inte längre ligga på vänster sida utan att känna av det eländiga blåmärket och på något konstigt vis lyckas jag hela tiden slå mig just där när jag exv. går emot hörnet av köksbänken. Argghh!
 
   
 
Hur klantig får man vara på en skala?



Tenta times

Inte mycket spännande som händer dagarna man är  mitt uppe i tentaplugget. Det är snarare mer som inte händer. Jag har inte tagit på mig kläder utan sitter i morgonrock och strumpor framför datorn. Jag har inte städat upp i köket efter matlagningen. Jag har inte lämnat lägenheten för att slänga soporna eller hämta posten. Dessutom borde jag ta en dusch.
 
Det är väl tur att man har en sån förstående sambo som står ut med en lite halvsunkig tjej såhär en vecka innan tenta. Nu är det dags för lite lunch och sen skall jag på't igen. Potatis- och köttbulleomelett!
 
 

Brallor till bumlingen

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Budade hem ett par byxor som jag gått och suktat efter i sisådär 1,5 månad precis innan jul. Tur var väl det för när jag gick in på kappahls hemsida för att titta vad byxorna egentligen kostade fanns de inte kvar. Blev ett par i storlek 62 så lillen kan ha dem när h*n vuxit till sig lite. Visst är de helt underbara?
 
 
 
 
Och priset.. 41 kronor betalade jag för dessa goingar. Jag skall definitivt hänga mer på tradera i vår.


2014 är här

Så var det 2014 och kvällen igår var helt underbar. Satt precis och bläddrade igenom bilderna jag tog igår och det blev en hel hög med härliga foton som jag ska sätta mig och gå igenom i veckan. För mig väntar fortsatt pluggeri och städning fram till skolstarten. Vilken härlig start på året.. eller kanske inte.. men man kan ju inte vara ledig jämt ;)