Skumbad

 
En av mina absoluta favoritstunder är när jag får sjunka ner i ett bad fullt med skum och härligt doftande duschtvål och bara njuta. Viktlösheten, den härliga smärtlindringen och lugnet är underbart.
 
En stund att mysa helt enkelt!!



Fotogenique sötunge

Sitter just nu och redigerar lite bilder från en fotosession utomhus i lördags med världens goaste unge. Kommer på mig själv med att sitta och le mot data skärmen när jag tittar igenom alla 300 (!!) bilder jag tog. Nu har jag dock plockat ut 30 bilder ungefär som jag tycker blev allra bäst (inte de lättaste att fota en 10 månaders kan jag säga er).
 
Hoppas bara nu att hennes föräldrar blir lika glad som jag över bilderna :) Jag är ju trots allt bara en amatörfotograf. Visst är hon bedårande?!
 
 
 
 

Dags för lite söndag

Godmorgon söndag!


Vaknar upptill ännu en strålande dag och som om inte det var nog så får man frukost på sängen av Tom. Han är bra han! 

Är rätt sliten efter gårdagen då vi först var hos Danne, Bella och Alice och sedan åkte vidare på inflyttningsfest/födelsedagskalas. Väldigt trevligt allt ihop men man glömmer ganska lätt att jag i vanliga fall däckar runt tio varje dag och nu behövde vara vaken till halv tolv och sen köra hela vägen hem.

Det märks att man är höggravid och kroppen säger ifrån med både sammandragningar och annat skoj om man tar i för mycket. Måste bli bättre på att ta det lite lugnare nu fram till BF. 

Idag blir det alltså vila, vila, vila och sen i eftermiddag åker vi hem till Carro och Johannes för lite grillmys. Älskar verkligen att grilla vilket vi ju inte riktigt kan göra här på andra våningen ;)


Påskbilder

Eftersom jag inte bloggade någpt i princip i påsk så tänkte jag slänga ut en liten bildbomb såhär en vecka efteråt. Hade som sagt en helt otrolig mysig vecka i bosared med både släkt, familj och så lite svärfamilj också, om man nu kan kalla det så :S Dessutom fyllde kevin år på söndagen vilket efter allt påskgodis och annat mumisgt den helgen givetvis innebar tårta!
 
Fredag:
 
   
 
 
 
   
 
 
   
 
 
Lördag:
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
Söndag:
 
 
 
 
   
 
 
   
 
 
 
 
Tack för en urmysig helg allesammans! <3 Kärlek till er

Vecka 28

Och där glider jag officiellt in i vecka 28 och den TREDJE och sista trimestern. Egentligen skedde detta redan i mitten av veckan då jag redan har passerat 66.6% av tiden men trimestrarna består av hela veckor och idag går jag alltså även enligt mina appar in i den sista delen.
 
Gemensamt för de allra flesta sidor är att bebisen nu är så pass utvecklad att den med största sannolikhet överlevert om den skulle födas nu (oftast med stor medicinsk hjälp). Jag läste att i vissa kulturer har man till och med fest denna veckan för att fira att bebis nu är livsduglig eller "oberoende".
 
Egentligen förstår jag inte riktigt tjatet om det där eftersom jag självklart inte vill att lille V ska kika ut än på flera veckor men det kanske är skönt att veta ändå ifall det skulle uppstå några komplikationer.
 
Denna veckan har jag kännt att sprakarna ändrat karaktär. Det gjorde mig först extremt nervös och rädd men då han fortsätter att sprattla runt där inne och jag känner honom röra sig flera gånger om dagen så är jag inte så orolig. Nu är det mer vändningar, sprattel, sträckningar, rullningar och andra konstiga akrobatkonster istället för alla dessa buffar jag fick innan. Ibland kommer det en hård snyting farande och jag har vaknat med ömma revben några mornar så jag gissar att det helt enkelt börjar bli trångt där inne.
 
Här kommer nu veckans mage:
 
 
 
En riktigt rund och gosig boll börjar det bli och jag blir bara mer och mer otymplig desto längre gången jag blir (duuh). På höfterna har jag som ni ser små yttepytte bristningar men har än så länge inga på magen. Haqr gamla bristningar sen tonårsspurten på höfterna som bleknat så är inte så värst oroad över dessa heller.
 
Det är rätt galet vad fort magen växer. De flesta brukar säga det varje gång de ser mig. Kanske är det svårt att se själv när man går med magen varje dag men kolla på dessa bilder med fem veckors mellanrum. Herre jisses alltså.
 
 
Hur stor kommer jag att bli?
 
Nu brukar han dessutom sparka på sin pappa när han pratar med honom eller när jag sjunger för honom. Det är sååååå mysigt! Vår lilla fina skatt vad vi längtar efter dig :')
 
 



Lillfredag preggo style

Nyss hemkommen från en härlig kvällspromenix i vad som fortfarande är en solig och fin försommardag. Älskar verkligen att solen är uppe så länge på dagarna nu. Det ger en helt ny energi och hjälper mig lite med tröttheten.
 
Gick inte en lång walk eftersom jag får ont i fogarna och blir superkissenödig efter ungefär 20-25 minuter. 30 minuter blev det och även ett stopp på hemköp för inhandling av lite go frukt.
 
 
Gick förresten förbi den här bilen på parkeringen. Lite underlig parkeringstaktik tycker jag. Min gissning är att stackarn glömde handbromsen. Kanske ännu en gravidhjärna? För man är väl inte på riktigt så dum att man parkerar sådär?
 
Nu är det topmodel, sveriges yngsta mästerkock och fruktsallad som gäller. Omnomnom!! Lillfredagskänslan infinner sig ;)
 
 
 

Ullaredshaul

Nu är jag tillbaka efter påskledigheten äntligen och jag tänkte visa er vad som följde med hem från ullared till bebis. Jag köpte givetvis en del grejer till mig och Tom men de visar jag inte nu. Om ni inte gärna vill såklart ;)
 
   
 
 Tre stycken dregglisar, fyra par strumpor i pyttestorlek och en stickad dress i st 62
  


Tvättlappar och amningstrasor till diverse spyor, dreggel, snor, mjölkrester och annat kladd

 
2 st påslakanset a la spjälsängsstorlek och ett set för vagga/vagn (mitten)
 
 
Badhandduk med luva och gallerfilt (perfekt som solskydd och är sval för sommaren)
 
 
Liten hjälmmössa, termometer och 80 st hundbajspåsar till blöjor och annat när man är ute på språng
 
   
 
Bröstpump, flasknappar och flaska. Min ambition är ju att amma men hade varit guld att kunna pumpa ur för att t.ex. låta Tom få mata någon gång då och då. Funkar inte amningen så säljer jag pumpen (obruten förpackning än så länge) men priset var kanon så var nästan tvungen att passa pånär jag var där.
 


200 torra tvättlappar och 6 x 72 babyservetter

 
Spegel samt solskydd till bilen och en liten mammalyx till barnvagnen att hänga exv. matkassen i
 


Blöjhink som stänger in lukt då vi kommer att ha skötbordet i sovrummet



Täcke till spjälsäng och kuddar till spjälsäng och vagn/vagga

 
Spädbarnsstol till badkar
 


Och glömde visst amningsnappen!!
 
Mest troligen har jag glömt något då min gravidhjärna ju helt lagt av men detta är på ett ungefär vad jag köpte. Det hela gick på strax under 4000 men då är alla de grejer jag köpte till oss inräknat så det blir en väldigt orättvis summa.
 
Jag är supernöjd och glad att det mesta nu är fixat inför lillsmurfs ankomst. Vaggan skall på plats och lite apoteksprylar och blöjor skall inhandlas med men det är ju ingen brådska precis.
 
Ps. 93 dagar kvar idag vilket betyder att 2/3 av graviditeten är avverkad. Jag räknas nu som höggravid ;D
 


Påskledigt

Ja som ni sett har jag tagit lite påskledigt från bloggen. Befinner mig just nu i vår sommarstuga utan varken wifi eller dator och det innebär tyvärr att det blir svårt att blogga ;)I onsdags var i alla fall jag och mamma på ullared och jag köpte en hel del nödvändigt till lille V. Skall givetvis visa er här på bloggen vad jag köpt när jag har tillgång till dator.
Idag firar jag och min gubbe fem år tillsammans. Kanske inte jättemycket till firande just idag men bara att få vara med varandra och mysa räcker gott och väl för mig. Han är verkligen underbar!!
Sist men inte minst så går jag ju in i vecka 27 idag. V bökar runt som aldrig förr och nu har även mamma kännt honom sparka. Dessutom har både mamma och Tom fått se när magen hoppar runt även på utsidan. Enda dåliga med denna veckan är väl att jag börjar känna av fogarna mer och mer men allt såg fint ut hos barnmorskan och magmåttet låg mitt på normalkurvan så bara han har det bra där inne så är jag nöjd :)

100 days

 
Helt galet vad de senaste veckorna gått fort! Idag är det exakt 100 dagar kvar tills lillskiten är beräknad och imorgon går vi ner på tvåsiffrigt :S det är dessutom bara två veckor kvar tills jag går in i den sista tredjedelen/trimestern och jag officiellt räknas som höggravid.
 
Har varit vaken i över en timme nu med massa tankar i huvudet. Tror allt att det är rätt hälsosamt att få lite smått panik när jag mestadels är lugn men att föreställa sig att vi är föräldrar om 100 dagar känns ju helt galet!



Heldag i Köpenhamn

I lördags var ju jag och Josefin på andra sidan vattnet i köpenhamn och hade en urmysig dag. Har tagit lite tid att sortera bland bilderna och var rätt ordentligt mör i kroppen efter en heldag med en inte helt friskförklarad förkylning och en 26 veckors mage i släptåg men nu minsann kommer det bilder.
 
Åkte tiiiidigt med bussen från Göteborg och sov nog halva vägen dit i alla fall.
 
 
 
 
Väl framme var det dags för lite lunchande. Blev en mycket mumsig burgare på Peder Oxes uteservering.
 
 
 
 
 
 
Efter det strosade vi runt bland köpenhamns gator och tog oss ned till hamnen. När både jag och Josefin inte orkade stå upp längre hittade vi ett mysigt café där vi säkert hängde i 1,5 timme.
 
 
 
 
Jag som sträcker mig mot den urtjusiga kyrkan bakom mig med ett spiraltorn. Vackert ;)
 
 
 
 
 
Lite mer strosande fick vi till och avslutade sedan dagen med lite froyo på köpenhamns tågstation innan det var dags att sätta sig på den 4,5 timmes långa bussfärden hem igen.
 


Tog oss hela dagen att inse att anledningen till att de höll på med så mycket ombyggnationer kanske var för att Eurovision skall hållas här om bara tre veckor. Smarta tjejer!!
 
 
 
 
Mina fötter var ordentligt svullna och hade värk i hela kroppen men dagen var oslagbar. Antagligen sista gången utomlands innan lillkillens ankomst så det var extremt uppskattat med lite tjejhäng.
 
Nu skall jag och Tom ta bilen hem till mamma och pappa som kommit hem från England på lite kvällsmat. Kurrar redan i magen efter crumpets och lemon curd ;D

På Mvc

Dags för kontroll hos min BM. Mäta magen dags!!
 
 


Vecka 26

Äntligen börjar jag närma mig vecka 30. Tom sa något så fint igår när vi skulle sova att "när du blir 30 veckor så kan man börja få panik på riktigt" haha. På ett sätt håller jag med för när man går förbi vecka 30 känns det så nära men jag är fortfarande inte särskilt panikslagen över det hela. Jag längtar efter att få träffa vår lille pojk och det gör Tom också. 
 
Nu är bebis drygt 36 cm lång och väger 800-900g vilket jag tycker är helt galet. Jag fattar verkligen inte hur han får plats där inne.
 
Något nytt jag fått testa på denna veckan är sammandragningar. Oftast när jag ligger på rygg om kvällen så kommer det en sammandragning som gör magen stenhård. Det gör inte ont men är inte särskilt bekvämt heller skulle jag säga. Vad jag har förstått det som är det livmodern som över inför förlossningen och jag är inte orolig över det det minsta.
 
Nu skall jag slänga upp veckans magbild också innan jag springer ned till bussen för att åka till konfan:
 
 
Denna veckan tycker jag det stått still i magutvecklingen förutom de fantastiskt fina små bristningarna jag håller på att producera på höfterna -.- men det är du värd min lilla prins!

Paket

Idag damp ett efterlängtat paket ner i brevlådan som jag beställt. Tänk att paket till sig själv är minst lika roligt som att få från andra? Kände mig lite som barn på julafton all over again.
 
 
I paketet låg en almenacka från personligalmenacka.se som jag designat (fram och baksida) själv. Är otroligt nöjd med hur den blev trots att framsidan och baksidan kanske är liiite suddiga (vet inte riktigt varför). Förhoppningsvis kan denna nya kompanjon hjälpa mig att hålla ordning på saker och ting framöver både innan och efter V föds.
 
 
 
 
 
Visst är den tjusig?! Man kunde, förutom val av färger och så, även välja vilken månad man ville att kalendern skulle börja i och det betyder att jag kan ha den betydligt mycket längre än om jag köpt en vanlig läsårskalender nu. Är supernöjd helt enkelt och kommer försöka att inte slarva bort den (a)



Hjärtljud

Idag har jag mått yttepytte bättre vilket känns helt fantastiskt. Tom är redan frisk så antingen hade vi inte samma virus eller så drabbade det mig bara extra hårt eftersom jag är gravid. Att jag mått bättre har inneburit att jag har kunnat kravla mig in i duschen och att jag även lyckats sätta igång en diskmaskin. Hurra för mig!!
 
Mestadels har jag dock legat avdäckad i sängen eller soffan och bland annat pratat lite med bebi i magen. Jag tycker det känns lite konstigt att prata med en mage men jag skall definitivt göra det oftare för oj vad han höll på när han hörde mig. Sparkade, slogs, rullade och buffade. Min lilla buse :')
 
Jag drog då fram mitt stetoskop och försökte se om jag kunde hitta hjärtljuden, utan för stora förhoppningar då jag provat många gånger förut utan att lyckas. Flyttade runt på stetoskopshuvudet lite grann och vips så hör jag ett väldigt svagt men tydligt, snabbt pulserande ljud. Räknade lite slarvigt till 144 slag per minut.
 
 
Det är verkligen en liten människa där inne med små armar och ben och ett fint pulserande hjärta som inom 4 månader kommer ligga i min famn. Det är helt ofattbart. Jag vaknar fortfarande varje dag och tänker "shit jag är ju gravid!!" och, trots alla krämpor, blir jag lika lycklig varje gång.

Hjärncellerna har flyttat

Ni kommer säkert ihåg att jag klagade på pregnancy brain för ett tag sen va? Ja min hjärna har ju fullkomligt tagit semester från och med nu i princip och det gör mig bara ännu mer lättad över att jag inte har någon skola att sköta (än mindre ett viktigt jobb som läkare ;) ) just nu.
 
Tom tycker hela gravidhjärnegrejen är ganska underhållande men själv vet jag inte vad jag skall tro. Jag kan säga meningar där jag byter ut ord som exempelvis "Kolla vilka fina fåglar!" när jag pekar på de blommande påskliljorna. Jag glömmer tider som sagt och senaste idiotgrejen jag lyckades göra var för några dagar sen.
 
Jag skulle handla balsam eftersom ja, surprise surprise, glömt mitt TREsemmé balsam när jag var i vår sommarstuga. Jag väljer noga ut ett ifrån Wella för skadat hår då mitt hår är så fnasigt nu för tiden. Allt väl tror ni kanske men ta en titt på bilden nedanför.
 
 
Japp, jag lyckas ju köpa shampoo istället för balsam. Så typiskt!  -.-
 
Nu har vi en massa shampoo här hemma i alla fall och det går ju åt men mitt hår hade verkligen blivit gladare av lite balsam. Nu har jag skrivit upp det på inköpslistan som sambon fick med sig till jobbet och så får vi hålla tummarna att han har bättre lycka än vad jag har.


Preggo och mama på utflykt

Igår hade jag en riktig skitdag liggandes på soffan framför tvn iprincip från morgon till kväll. Vet inte riktigt om jag känner mig något piggare idag faktiskt men tur att jag inte har något inbokat idag då.
 
Vaknade imorse och vart sjukt rädd då jag hade ont i typ hela magen tills jag insåg att det nog var träningsvärk från alla nysningar och hostningar -.- Det är verkligen inte kul att nysa med en bebis i magen skall ni veta. Det gör ont!!
 
Jag får väl i och för sig skylla mig själv att jag mådde som jag gjorde eftersom jag ju var ute och drällde på stan med Bella och lillalice. Vi provade lite barnvagnar, lunchade och rotade runt bland diverse barnaffärer. Jag lyckades dock hålla mig ifrån att slänga upp plånboken så jag är rätt nöjd. Vi hade en supermysig dag i alla fall men som sagt så mådde jag ju självklart som jag förtjänade igår :(
 
Fotade även världens sötaste unge (tills V kommer såklart) och när jag kollade igenom bilderna insåg jag att jag inte tagit kort på något annat än henne. Ouups! Hon är ett riktigt litet charmtroll helt enkelt. Så här kommer bilder "från vår utflykt"
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det åter soffläge för den här tösen! Måtte jag få bli frisk snart -.-

Våffeldrama

Igår drog snörvelparveln nr ett och nummer två (ja vem som smittat vem är lite osäkert) iväg till stenungsund en sväng för att ha lite fredagsmys hemma hos Toms familj.
 
 
 
 
Där bjöds det på våfflor och lagom till vi var klara med smaskandet lyckades deras lilla busekatt slinka in med en mus i munnen. Det blev ett väldans liv från samtliga närvarande innan Toms pappa tog fram sopskyffeln och slängde ut den väldigt döda musen. Haha riktigt drama alltså!
 
Hade det supermysigt i alla fall och fick även kika på lite grejer som blivande farmor köpt på ullared till lillen. Ska ju dit själv snart och vill gärna inte råka köpa samma saker.
 
Nu skall jag strax bege mig in mot stan och möta upp Bella och Alice för att kolla på barnvagnar, inte till oss dock, vi har ju redan världens finaste (a) Skall bara packa ihop mina pinaler och kolla upp en lämplig buss. Kanske tryck i mig en strepsil också för att hjälpa halsen lite på traven ;) Ha en trevlig lördag!



Dagens "nyuppfunna" gravidoutfit

Garderoben är ett ständigt spökhus att gå igenom. Kläderna hänger där på sina galjar och skriker "välj mig, välj mig" men när jag försöker sätta på miig dem blir det oftast en hemsk syn i spegeln. Antingen är magen för stor, brösten för stora eller så känner jag mig helt enkelt bara tjock.
 
Jag har tröttnat på att varva mellan mina två mammabrallor och drog på mig mina shorts för att se om jag fortfarande fick på mig dem och det var väl precis vad som hände: Jag fick på mig dem och inte så mycket mer.
 
Det var i alla fall obekvämt som tusan att ha på sig de supersnygga shortsen med en toffs spänd över gylfen och magen putandes så den tanken fick jag snabbt ge upp. Jag känner mig inte riktigt redo för att gå i klänning än så idag fick jag en riktig snilleblixt, tycker jag själv.
 
    
  
Jag drog på mig ett av mina linnen men istället för att trä i armarna drog jag ned det över rumpan och låren till en kjol. Ingen obekvämt stramande gylf men ändå friheten att inte ha byxor. Dessutom har jag ett par vanliga strumpbyxor på mig som jag helt enkelt vänt bakofram för att få mer plats för magen. Resultatet?
 
 
Helt enkelt superbra!! Ett enkelt sätt att förlänga tunikor utan att känna er som ett tält

Vecka 25

Oj vad denna veckan har gått fort. Äntligen så känns det som att veckorna drar iväg lite :) Jag gissar att det beror på det fina vädret vi haft och att det händer lite mer saker nu och fram till sommaren. Om en och en halv vecka är det dags för besök hos min barnmorska och då börjar vi även mäta magen och besöken kommer tätare. Det börjar helt klart närma sig sommaren mer och mer :)
 
Kan inte riktigt ge er en uppdatering på hur jag mår för tillfället då jag fortfarande dras med den eländiga förkylningen och känner mig mest halvkass hela tiden, men något jag märkt på senare tid är att magen börjar vara lite obekvämt ivägen allt som oftast. Ta på sig strumporna och knyta skorna är en liten fight som brukar innebära både halsbränna och svett och jag sitter helst bakåtlutad i soffan som för att ge lille V mer rum där inne. Det är helt enkelt obekvämt att böja sig över magen och det blir svårare att andas.
 
V verkar dock inte bry sig så mycket sålänge jag inte trycker något ordentligt mot magen som kanten på min iPad eller om jag ligger mot magen när jag skall sova. Då blir det en liten brottningsmatch där inne hehe.
 
Här är veckans mage:
 
 
Han fortsätter att växa, så jag fortsätter att växa. Har yttepytte små påbörjade bristningar på min högra höft samt under (whut?) mitt högra bröst. Försöker inte tänka så mycket på det då de bleknar efter graviditeten ändå men mina boobs behöver absolut inte bli större nu! Vissa tröjor har jag fått lägga undan och då inte för att magen är för stor utan för att brösten helt enkelt är för stora. Hej dolly parton!


Gratis från babyland

Som ni kanske har märkt så är jag lite "besatt" av alla dessa gratispryttlar som erbjuds till blivande föräldrar. Idag hämtade jag ut ännu en babybox som legat och väntat på mig på posten från babyland/babyproffsen.
 
 
Har inte hört så mycket gott om denna box och förstått att det mest skulle vara reklam men jag blev ändå glatt överraskad och jag tycker faktiskt att man skall vara tacksam för det man får och inte grina över hur det var förr eller vad andra boxar innehåller.
 
 
Paketet innehöll prover på bebishudkräm och tandkräm, en lila tvättlapp, en prasselfigur, två blöjor för nyfödda från pampers, en "sneak peak"-upplaga av Vi Föräldrar, hudsalva/lypsyl och en tygkasse från blocket. Positivt överraskad som sagt förutom att jag inte har någon aning om vad jag skall göra med tygkassen från blocket. Den är inte jättevacker precis :S
 
 
En hög med rabattkuponger, erbjudanden och reklam följde givetvis också med. Har inte kollat igenom det men kanske kan hitta något av värde i den högen
 
 
Det jag gillade mest var hudsalvan, blöjorna (Vs första!!) och det lilla prassellejonet. Tidningen var också ett stort plus men jag väntar ju som sagt på en prenumeration från Vi Föräldrar så då får jag ju "hela" tidningar. Tummen upp från mig helt enkelt (y)
 
Vet ni inte vart ni hämtar hem en sån här sjysst grej så klicka på denna länken
 

Sjukstuga

Ja här hemma är det sjukstuga idag. Vaknade upp med en brännande och rivande hals, snörvlig näsa och har dessutom börjat frysa så gissar att febern är på intågande. Tur att jag ändå hade tänkt ha en vilodag idag då. 
 
 
Jag skall kurera mig lite grann med härligt kall melon och päron och lite How I Met Your Mother tänkte jag och så hoppas jag att det vänder och går åt rätt håll. Onödigt att vara mer sjuk än nödvändigt tycker jag! Vet ju inte riktigt om jag bara har en sån där extratrött dag eller om jag faktiskt känner mig hängig. Dagens ilandsproblem känner jag ;)
 
 
 
Någon som har lite huskurer för förkylningar att erbjuda?? Kanske borde be Tom köpa hem lite glass?



Fått napp

Varje gång vi handlar håller vi utkik efter en napp som våra vänner haft till sin dotter. Den har verkligen inte varit lätt att hitta ska jag säga er. Så igår kom äntligen dagen då jag hittade den och var bara tvungen att köpa den på direkten. Har ingen aning om vi ens får en liten nappkille men man kan ju inte att motstå!!

 
Tror ni att den fungerar?

Lurisar runt alla hörn

 
Första april idag och jag är fullkomligt livrädd. Varenda kotte som försöker lura mig kommer mest troligen att lyckas då min hjärna på senaste tiden varit ett enda virrevarr av marshmallowfluff. Det enda jag kan trösta mig med är att folk kanske tänker efter lite extra innan de lurar mig för att jag just är gravid. Det är ju ingen sport om det är för enkelt liksom!
 
Denna dag börjar vi lugnt och försiktigt och jag skall försöka att både komma ihåg tiden på mvc och mötet med ungdomsrådet i kyrkan. Önska mig lycka till!