Valborgsfirande i soffan

Har riktig fredagsfeeling idag. Skall varken ut och supa eller kolla på någon brasa utan har bunkrat upp med allt vad onyttigheter heter och skall hänga framför tvn mest hela kvällen. Har blivit "utslängd" ur lägenheten eftersom Tom skall spela med sin bror och inte vill störa oss när vi sover, så jag och Vincent har ockuperat mamma och pappas hus som ändå står tomt över helgen. Fick en liten fredsgåva för att jag var så snäll och lät dem ha lägenheten för sig själva i form av en Ben and Jerrys så jag är helnöjd.
 
 
Jobbandet idag gick för övrigt bättre än igår. Kände mig väl fortfarande ganska tafatt men ändå en förbättring sen igår. Skönt. Förhoppningsvis så fortsätter det på den banan. Skall inte tråka ut er med en massa jobbångestprat men det har varit skönt att få skriva av sig lite grann. Kanske någon som känner igen sig och kan känna lite tröts, precis som jag, att man inte är ensam.
 
Nu skall jag titta på humorgalan. Helt fantastiskt att detta hålls varje år för att hjälpa utsatta barn. Skönt avbrott också mitt i alla komersiella program och arrangemang där pengarna går rakt ner i kanalernas fickor. Ni får ha en trevlig valborg och var försiktig med eld och alkohol. Låter som en inte allt för bra kombo i mina öron :S



"Ny på jobbet"-ångest

Jajjemensan, jag överlevde första dagen på jobbet. Var väl nära på att bryta ihop där några gånger men klarade mig helskinnad igenom hela dagen och skall tillbaks redan imorgon faktiskt. Tyckte så synd om mina kollegor som hade ringt in en ersättare och så fick de mig som mest bara var ivägen och sinkade alla. Frågar om allt, hittar ingenting, vet inte hur rutinerna ser ut  osv.
 
Jag veeeet att det kommer bli bättre och jag veeeet att alla någon gång varit nybörjare men det hjälper ju inte mig nu ändå.  Det var bara att svälja ångesten och försöka hålla sig syllselsatt HELA tiden för då hinner man inte tänka och man känner sig "duktig" och användbar även fast man bara plockar disk eller kör tvätten till tvättstugan.
 
 
Kom hem helt slut i kropp och knopp och därför unnade vi oss pizza till middag. Vincent och Tom hade haft det helmysigt medan jag var borta och hade inte alls saknat mig tydligen. Jag å andra sidan saknade min lille skrutt otroligt mycket och han har fått måånga pussar ikväll kan jag lova. 
 
En timme till sängdags så skall parkera mig i soffan och slötitta på något program som verkar spännande. Ladda inför morgondagens jobbpass. Förhoppningsvis så känns det lite bättre då.
 
 

Ut i det okända

God morgon! Vaknade i all hast av att telefonen ringde för cirkus en halvtimme sen. Det var jobbet som undrade om jag kunde komma in och täcka för en sjuk, nu på direkten. Tackade ja utan att tänka efter eftersom Tom är ledig från skolan, hoppade i gårdagens kläder, bredde lite mackor och kastade mig ut genom dörren.

Nu är jag halvvägs där och börjar så smått panika lite grann. Jag kan ju ingenting.  Jag är ny och dessutom helt ny på avdelningen jag skall vara på. Hur ska detta gå? Bra ändå att jag tackade ja för det bästa när man är nervös är nog att slänga sig in i det. Återkommer i eftermiddag med en update D: Aaaahh!!



Konsten att bränna sig på en plåt

Har precis vinkat av Josefin och har redan hunnit lägga Vincent och krypa upp under en filt i soffan med en flaska ramlösa i näven inköpt från den underbara kundvagnen med billiga saker på vårt hemköp. En flaska med smak av Hallon och Björnbär för maffiga 5 kronor ;)
 
Josefin jobbar precis i närheten så därför kommer hon gärna förbi här lite då och då på vägen hem från jobbet. Vi åt middag ihop (ungspannkaka, mums) och sedan kalasade vi på lite äppelpaj (dubbelmums). Efter en liten stunds skepsis så släppte blygheten dessutom för Vincent och han fullkomligt älskade att busa med Josefin. SÅ kul att se sin bästa vän komma så bra överrens med ens barn. Man vill ju liksom inte att det skall krocka där precis.
 
 
Trots en urmysig stund så lyckades jag klanta till mig och bränna mig ordentligt på plåten ungsannkakan låg i. Vi pratar alltså inte om att snudda vid den med fingerspetsen utan jag tog ett ordentligt tag om plåten och lyfte den, med ett finger utanför grytlappen.
 
A to the J vad ont det gjorde. Inte möjligtvis direkt och inte heller när jag stod och spolade i kallt vatten men sen.. Kändes enda in till benet skall jag säga och hela handen pulserade och stack. Nu är det insmort med xylocain (vääärldens på riktigt bästa uppfinning.. EVER) och är således äntligen bedövat. Ser dock lagom festligt ut med en stor, vit blåsa på en svullen och röd fingertopp. Hur klantig får man vara egentligen?
 
 
Vi får se hur det ser ut och känns imorgon. Nu skall jag släcka ner datorn och kika klart på äntligen hemma. Ha en fortsatt trevlig kväll hörni!

Följ mig på Instagram

God morgon i ottan! Ni missar väl inte att jag givetvis också finns på Instagram??!!!!!! (ja det är en uttrycksfull dag idag okej???!) Alvert1993 heter jag där och ni hittar en direktlänk uppe i menyn (funkar ej på mobilen).
 
 
 Vad heter ni på Instagram? Har ni några konton som jag bara måååste spana in??
 



Korvtjuven i repris

Har haft en precis så lugn dag som det var tänkt. En ganska tråkig dag i bloggsynpunkt men en väldigt välbehövlig sådan. Har busat och badat med V och så kom jag även ut en liten sväng för att posta ett brev och fick andas i mig lite av den härliga vårluften. Imorgon är jag säkert på banan igen med lite mer sömn (förhoppningsvis dårå man vet ju aldrig med den lille nattugglan) i bagaget.
 
Soffmys framför Vardagspuls med denna snyggingen tidigare
 
Eftersom dagen bjuder på zero spännande och roliga händelser tänkte jag dela ett litet throw back moment med er. På min telefon har jag appen Timehop. Om ni inte vet vad det är så är det helt enkelt en app som visar inlägg du gjort på t.ex. facebook, instagram och twitter exakt det här datumet fast för ett, två, tre år sen osv. Väldigt roligt faktiskt och vilken nostalgi man får ibland alltså.
 
Idag så möttes jag av ett inlägg jag gjort på facebook för fyra år sen om en korvtjuv och drog genast på smilbanden. Vet att jag skrev om det i min blogg så snokade fram det i arkivet och tänkte kopiera in det här för er att läsa. Börjar fortfarande skratta när jag tänker på det faktiskt. Vem tar liksom en tugga av en korv i en mataffär?
 
Från Arkivet, 27 April 2011:
 
"Hahaha.. jag vet att jag sa godnatt men det jag inte visste då var att världens konstigaste grej skulle hända.

Min lillebror var hungrig och frågade om jag skulle ha en korv eftersom han ändå skulle steka till sig och jag är ju lite hungrig så jag tänkte väl okej då. Min favoritkorv är ostkorv och mamma hade köpt det när hon handlade. Helt plötsligt ropar G från köket att någon har ätit på korven och jag springer dit och ser korvarna i paketet, alla hela, förutom en korv som är avbiten. HAHAHAHAHA!! G berättade att det hade vart ett hål i paketet innan han öppnade det men att han inte tänkt på det så mycket på det.
 
Tänk ett stackars hungrigt barn eller en gammal farbror som öppnar ett korvpaket och tar sig en mumsbit av en korv. Vi tror i alla fall att det var en människa för korven var liksom avbiten. Nu får jag i och för sig äta en annan korvsort till kvällsmat men det är det värt efter skrattet denna konstiga händelse gav mig. Här kommer bild:
 
 
Helt galet roligt! Mamma skall gå tillbaka med korven imorgon ^^ Nu kan ni få sova lugnt med skratt i magen. Det skall jag göra. Over and out /A"
 
 

Nattgrubblerier

Sitter och skriver lite mejl och försöker hålla mina ögon öppna. Har inte fått mer än 5 timmars sömn inatt så jag är väl inte jättepigg kanske. Låg och gruvade mig lite över framtiden och när jag väl kom till ro så vaknade Vincent och ville inte somna om ordentligt. Får bli en lugn dag idag utan måsten och så skall jag försöka få en liten sovstund vid 2-3 när Vincent brukar sova.
 
Det är mycket som snurrar i huvudet just nu och får verkligen bita mig i tungan för att inte stressa upp mig alldeles för mycket. Bara det att jag om cirka en månad skall lämna över föräldraledighetsstafettpinnen (lååångt ord det där) till Tom och komma ut och jobba känns både roligt och rent ut sagt skitläskigt. Vincent fyller sen år och det skall ordnas med en massa praktiska saker mitt i allt känslokaos som jag gissar att jag kommer vara insnurrad i och sen börjar en vardag med föris och studier, som på något vänster skall pusslas ihop med obligatoriska moment och VAB. Bara jag skriver det här så rusar pulsen upp i hundra!
 
Bild från ettårskalaset för lilla Alice i fjol som jag fotade
 
Tar ut en massa i förskott inser jag nu men det är lite så jag fungerar. Ligger ofta och funderar på framtiden och har svårt att njuta av att vara här och nu. Får bli bättre på det och göra som alla säger och "passa på och njuta" den sista tiden av mammaledigheten. Blir ju lite lättare i alla fall med sol och varmt ute.
 
Nä jag tar tre djupa andetag och försöker skaka av mig nattens sömnbrist och grubblerier. Det kommer att lösa sig med tiden ändå. Oavsett om mitt inre kontrollfreak har planerat för det eller inte.


Blommor och middagsgäster

Haft en alldeles underbar dag som började med sovmorgon (tjihooo) och sedan tog vi alla tre bussen in till stan och mötte upp Toms familj i Botaniska trädgården. Vandrade runt tillsammans med cirkus halva stan och kikade bland annat på de vackert blommande körsbärsträden. Vincent fick rida på sin pappas axlar varvat med att sitta i vagnen och där satt han och tjötade loss som aldrig förr. Fick både en och två konstiga blickar av folk som gick förbi den pratande vagnen kan jag lova.
 
Lyckades t.o.m. bränna mig lite smått på kinderna ute i solen. Var ganska blåsigt ute så märkte nog inte av hur varmt det egentligen var. Dags att inhandla lite solskyddsfaktor tror jag!
 
 
Efter det åkte vi hem till oss för att äta lite tacos och till efterrätt blev det äppelpaj som försvann i ett naffs. Sovmorgonen till trots så är jag rätt utpumpad efter en fullspäckad dag. Disken hopar sig i köket men den får allt vänta till imorgon för nu lägger jag upp benen på soffan och tittar på det senaste avsnittet av TVD. 

Lek och Bus

Middagen är intagen och är helt stoppmätt. Får hoppas att det kan sjunka undan lite för i frysen står det en B&J och väntar på mig. Världens bästa lördagsmys!
 
Såååå.. är ni nyfikna på vart vi varit idag då? Jag skal inte plåga er mer utan berätta att vi hamnade på Lek- och Buslandet på Backaplan. Tydligen så får barn under 1 år komma in gratis, så med vår medhavda lunch fick vi en skojig stund helt gratis. Fantastiskt ju! Vincent var väl lite skeptisk till en början men när vi tryckt i oss lite mat och satte oss bland jättelegot sken han upp. Tror det var lite för mycket okänt folk för vår lille reserverade bebis.
 
 
Hur som helst hade både bebis (och antagligen mest) föräldrar roligt och när den lille började gnugga ögonen lämnade vi för att söva honom i vagnen medan jag och Tom tog en fönstershoppingsrunda. När han vaknade åkte vi en sväng förbi Toms farbror för lite fika och sen bar det slutligen av hemåt.
 
En helt fantastisk dag trots ett lite mindre fantastiskt väder. Är så glad att jag har de här två tokstollarna i mitt liv.



Rabatt på Elodie Details

 
God morgon! Nu gör vi oss i ordning för att dra iväg på utflykt. Tom brer mackor och jag passar på att logga. Kanske inte det bästa användandet av tiden men vi kommer nog iväg så småningom. Enligt Tom har vi ingen tid att passa så då gör det ju inte så mycket om vi åker lite senare än tänkt. Får uppdatera er senare när jag vet vad som är i görningen!
 
Igår damp det förresten ner ett paket i vår brevlåda från Apotea med en napphållare från Elodie Details som jag beställt på rea. 71 kronor fick jag betala istället för 99 kronor vilket jag tycker är riktigt bra för de absolut bästa napphållarna på marknaden (ja jag har testat 2 olika.... hehe). Vi hade ju en i zebrautförande tidigare om ni minns och den använde vi tills spännet gav upp och var verkligen toknöjda.
 
 
Är ni också sugna på lite rabatt på utvalt från Elodie Details så checka in det här. Anger du "adlibris" i kassan så får du dessutom ytterligare 10% rabatt. Älskar billigt!

Fredagsmyset börjar

 
Slänger in ett snabbt hej eftersom Let's Dance drar igång i detta nu. Sitter uppbullad i soffan med filt och kastrullpoppade popcorn och te och har det väldigt bra. Hoppas bara att jag inte somnar! Imorgon skall vi ut på äventyr med destination okänd och dessutom hemlig. Ja för mig i alla fall. Jag som är så nyfiken av mig kommer med cirkus tusen frågor men Tom viker sig inte. Skall bli spännande :S Men nu skall jag fredagsmysa. Herrå!


Jag får inte kissa

God morgon! Vaknade på fel sida idag, alldeles för tidigt och alldeles för outvilad. Hoppas att få bukt på det med lite frukost. Idag bjuds det på mackor med jordnötssmör, crumpets med smör och jordgubbssylt och en kopp te. En ordentlig kaloribomb men ååååh så gott det är. Det kan man behöva för att orka med ibland faktiskt. 
 
 
Har sovit över hos mina föräldrar inatt. Trodde jag skrivit om detta igår men insåg att det också försvann med det förlorade inlägget. Var iväg på styrelsemöte i kyrkan igår och eftersom Tom är iväg på annat håll så fick min mamma barnvakta medan jag var borta. Det hade tydligen gått bra trots att Vincent vaknade redan 20 minuter efter att jag hade åkt. Eftersom jag vill undvika att störa Vincents sovmönster allt för mycket så kunde vi lika gärna sova här båda två.
 
Dessutom så sattes det upp lappar i vår trappuppgång i veckan att vi inte skulle använda avloppet mellan 7.30 och 15.30 (pga ombyggnation a la arkeologisk utgrävning på vår innergård) idag vilket inte riktigt går hand i hand med att vara hemma med en bebis. Visserligen hade de ställt upp bajamajor på innergården, men skall jag bylsa på mig + bebis ytterkläder och springa ner och sätta mig där med Vincent i knät varje gång jag behöver kissa? Nej tack! Dessutom vill jag ju gärna tvätta händerna efter jag har bytt blöja och blir jag eller Vincent nerkletade med mat/mjölk/bajs (brukar vi klara oss från men man vet ju aldrig) så vill man ju kanske möjligtvis ta en dusch. Nä vi stannar här idag tills vi kan använda vårt avlopp igen.
 
Nu skall jag titta ikapp senaste avsnittet av Ack Värmland och sen vaknar nog snart lila bebisen.
 

Mystiskt försvinnande

 
Mööööh! Hade skrivit (OCH publicerat faktiskt) ett inlägg här imorse från mobilen och så ser jag nu att det inte existerar längre av någon anledning. Surt minst sagt! Jaja, babblade på om att Vincent börjat hitta tillbaks till sina gamla sovrutiner med att somna själv i sin säng, i alla fall på dagarna men att han fortfarande är väldigt mammig av sig och oftast bara vill nattas av mig om jag inte minns helt tokigt.
 
Då passade dagens frukostbild betydligt bättre än nu, 2 timmar senare, när vi strax skall fixa till oss lite lunch. Försökte ta en ny bild på lillskrutten (som fortfarande struttar runt i pyjamas, jag med för övrigt YOLO) men det var inte det lättaste som ni kanske ser.
 
 
Får se om han är lite mer medgörlig lite senare. Nu skall denna svettiga mamman hoppan in i duschen och sen så är det som sagt lunchdags. Vi hörs senare!



Veckans vill ha

Sitter som vanligt och surfar runt och drömmer mig bort bland alla fina saker man kan hitta på la internät. Inga pengar som räcker till nöjesshopping direkt men det hindrar ju inte mig från att kika. Tänkte ta och visa er det som står på min önskelista just nu:
 
 
Glasburkar!! Ja det är ju bara sååååhååå tråkigt med diverse kartonger ståendes framme. Bland annat brukar Vincents gröt stå uppe på micron och allt som oftast står det ett pack tepåsar framme vid tekokaren. Lite glasburkar med varsin griffeletikett på skulle verkligen piffa upp köket och skafferiet.
 
 
Har alltid tyckt att IKEAs barntextiler varit gräsligt fula.. Om man nu får uttrycka sig så. Har helt enkelt inte alls fallit mig i smaken. NU har dem dock släppt tre nya kollektioner (charmtroll, älskad och hjärtevän) and this I like. Det prickiga påslakansetet hade mer än gärna fått flytta hem till oss. 149 kronor för kudde, täcke och underlakan. KAP!
 
Brallor! Just nu har jag ETT par jeans som passar. Jag hade två för en vecka sen men så lyckades jag spräcka ena paret i helgen, typiskt. I garderoben ligger det en hög med brallor och väntar på att användas "när jag blir smal igen". Det vet ju alla att det lika gärna kan vara om ett halvår som om 5 år. Jag måste ha byxor nu så att jag slipper springa med rumpan i vädret. Alltså mer en punkt på "måste köpas"-listan än på "vill ha"-listan. Det skall va en stretchig och bekväm modell för jag vill inte lägga en massa pengar på dyra jeans som jag ändå kommer att "växa ur".
 
 
Jag gissar att de flesta känner igen denna fjärkontroll från filmen click. En sån had jag mer än gärna velat ha. Visserligen så är ju filmen budskap något i stil med att man skall leva i nuet och vara närvarande men alltså en pausknapp så man hade kunnat sova en vecka eller två hade INTE varit fel. Att sen kunna spola tillbaks och titta på minnen live hade ju varit så himla coolt. Hehe man får väl drömma?!
 

Grillpremiär

Eftersom vi skulle komma hem sent (nåja i en småbarnsförälders mått mätt) i fredags när vi var ute och åt bestämde vi oss för att lämna Vincent hemma hos mina föräldrar istället för att han skulle passas i lägenheten. Kändes som att det var lättast så, då de bor väldigt nära pendeltågsstationen där tåget går in till Göteborg C. Det var bara för oss att ta tåget hem till dem och krypa ner i gästsängen när vi var klara.
 
Översovningen resulterade dessutom i något ännu trevligare, nämligen grillpremiär. Det bjöds på min pappas magiska hamburgare. Ja alltså de är på riktigt så rackarns goda att smaklökarna dansar quickstep när man tar sin första tugga. Det är ju inte så lätt att grilla här i lägenheten. Det är dessutom väldigt förbjudet så vi har inte vågat oss på det faktiskt hehe, men vi kommer gärna hem till mamma och pappa när det vankas grillat på somrarna. Vem älskar inte att grilla? 
 
 
Vincent fick dessvärre inte smaka dessa fantastiska skapelser men var rätt nöjd ändå eftersom han fick hänga med, enligt honom, världens coolaste katt. Han är verkligen helt förälskad i den där katten. Hasse är nog lite mer tveksam dock. Obesvarad kärlek är inte lätt.
 
 


Kvällschoklad

Sitter framför Kniven mot strupen (OBS! Tv-programmet!!!!!) och mumsar i mig lite choklad. På vårt Hemköp (...ehm ja alltså det som ligger närmast oss, jag har inte fått storhetsvansinne och köpt en mataffär) så brukar det alltid finnas kundvagnar som står framme med något de rear ut. Oftast innehåller korgarna något som är gott att äta. Denna gången var det choklad. Visst blir man glad när man kan köpa tandkräm för en tia men alltså, inget slår ju choklad. Oftast är det ju någon billig variant men denna var faktiskt riktigt god. Billigt och gott låter fint i mina öron.
 
 
Kompletterat med en kopp te och lite bubbelvatten så är tisdagskvällen komplett. Mumma!

Lock up those lashes

Häromdan blev Vincent för första gången kallad för "hon". Ja det är väl egentligen inte så konstigt eftersom det är iprincip omöjligt att se på de flesta bebisar om de är pojkar eller flickor men just den dagen var Vincent kanska överdrivet grabbigt klädd i blått och keps. Visserligen var det en liten pojke på cirkus 9 år som undrade vad "hon hette" men ändå. Det är klart att man hajar till när någon säger "fel" men det spelar ju egentligen ingen roll. Han skall ju inte behandlas annorlunda för det.
 
Jag tycker Vincent är sååå lik sin pappa men kollar man på kort från när jag var liten så är han nästan en kopia av mig. Han har i alla fall mina ögon och ögonfransar. Alltså många kvinnor skulle ju döda för hans ögonfransar. Som taget ur en reklam för Million Bold Lashes, Mega Volume, Extra Super Black-mascara från märke of your choice (hur töntiga är inte namnen på dagens mascaror alltså?). Inte så konstigt att man misstas som tjej med dessa fransar ;) #sötastebebisen #heltopartisk
 
 



Slänga lite kaos

Jag tycker själv att det egentligen är rätt roligt med inredning, men har man varken tid eller pengar så blir det aldrig av att man fixar till det där lilla extra, det som gör hemmet till DITT. Just nu ser vårt hem ut som en väldigt typiskt första bostad kan jag tänka mig. Eftersom vi båda flyttade in i gemensam lägenhet direkt hade vi i början nästan dubbelt av allt.
 
Nu när vi bott här ett tag så har vi en hel del som vi faktiskt köpt gemensamt men mycket är fortfaranda ganska missmatchat och framförallt så har vi så extremt mycket saker. Har inte riktigt hittat en bra förvaringplats för alla pryttlar och inte blev det lättare när vi fick Vincent och vi skulle hitta nya hem för cirkus hundra bebisgrejor.
 
I onsdags så fick vi i alla fall tummen ur att köra lite grejer till tippen medan Vincent hängde en stund med sin mormor. Blev två fyllda bilar samt två sopsäckar (som vi såklart inte slängde utan skänkte bort till en klädinsamling) med skit som vi äntligen blev av med. Hade säkert kunnat köra fler omgångar men det hanns inte med så vi börjar där. Nu känns vardagsrummet helt plötsligt mycket större och man vågar öppna garderoberna utan att vara rädd för att begravas under ett ton med saker.
 
Känns som att det är att börja i rätt ände i alla fall att slänga saker innan man kan köpa nytt. Förhoppningsvis i framtiden, när vi bor i hus, så finns det mer utrymme för mig både tidsmässigt och ekonomiskt att inreda lite mer ordentligt.
 
 

Sluta nattamma?

God morgon! Här har vi varit uppe sen halv sju. Egentligen redan sen halv fem om man inte räknar med ett uppvak i halvtimmen för sömn. Sitter på golet och leker med Vincent i väntan på att han skall bli trött så vi båda kan få gå och sova en stund. Börjar på riktigt fundera över att köra en satsning på att sluta nattamma. Har pratat lite med BVC om det för att få lite tips men drar mig för att ta tag i det. Han kommer nog inte ge upp utan kamp om man säger så. Vincent har sen en tid tillbaka krånglat en hel del vid amning genom att dra och slita i bröstvårtan, suga och släppa samt slänga sig hit och dit. Dessutom skaver hans tänder en del trots att han inte biter mig medvetet. Vi får se hur det blir!
 
 
På tal om tänder så lyckades jag äntligen fånga dem på bild igår. Tycker att det ser så himla gulligt ut men det är såklart inte lika gulligt när han stoppar in våra fingrar i sin mun för att använda dem som sina personliga hundben. Aj!
 
Har du några nattamningstips eller historier så lyssnar jag gärna!
 
 
 


Parmiddag med ett femte hjul

Igår styrde vi skutan mot Stenungsund för att bli lite bortskämda med middag hos Johannes och Carro. Parmiddag med en liten knodd helt enkelt. Vi fick fläskfilé med pommes och till efterrätt bjöds det på kladdkaka med glass och jordgubbar. Vincent satt så snällt och lekte med sina leksaker eller mös i vårt knä och när det vankades efterrätt så smaskade han säkert i sig 2-3 jordgubbar alldeles själv. Han är ju en väldigt snäll bebis när han är på humör vår lilla buse.
 
 
När Vincent somnat så spelade vi lite kort och i vanlig ordning gick det inget vidare för mig. Lyckades blanda ihop lite regler med *hehe* så det var ju som upplagt för att bli pannkaka av allt ihop. Jaja man kan ju inte vara bäst jämt, även fast det hade varit ganska praktiskt ;)
 
Nu skall jag hoppa in i duschen och sen ta en prommis till affären!

Finmiddag

Vi hade verkligen en jättefin kväll i fredags. Hamnade på mysiga Fontana di Trevi på Kungsgatan och smaskade i oss såååå god mat. För mig blev det ricotta och spenattortelini med kyckling, zuccini och gräddig sås. Alltså jag dog lite när jag tog första tuggan kan jag säga. Supermumsigt!
 
Hemma hade det gått över all förväntan med barnpassningen och Vincent låg och sov när vi kom hem runt 10. Skönt att veta att det funkar så kanske vi vågar ge oss ut fler gånger. Visst hade han varit lite ledsen när det var dags att sova men supermorfar hade tillslut lyckats lugna honom och de båda somnade i dubbelsängen.
 
 
Ett mycket bra sätt att fira 6årsdagen tycker jag. Var ordentligt trött när jag kom hem så stupade rätt ner i sängen. Älskar dig min fina fästman, pappan till min älskade son!
 



Och så var vi bara två

Bebisen är avdroppad hos sin morfar och två nervösa föräldrar sitter på tåget in till stan för en middag på tu man hand. Egentligen så är det väl bara jag som är nervös men jag skall försöka slappna av jag också. Vi firar nämligen 6 år tillsammans så här en dag i förväg så då är det väl inte mer än rätt att det skall firas med lite gott att äta. Vincent är trots allt i goda händer och somnar han inte så får han väl hänga i soffan med morfar hela kvällen.


Om man hade tvillingar

I tisdags testade jag på något alldeles nytt, nämligen livet som tvillingmamma. Min kära vän Elin skulle iväg på en körlektion och då ställde jag givetvis upp som barnvakt i en timme. För att det skulle bli så smidigt som möjligt så hängde jag och kidsen i amningsrummet på kungsmässan medan hon var iväg.
 
Det hela gick mycket bättre än förväntat faktiskt. Bebbelinosarna satt på en filt och delade friskt på leksakerna vi skramlat ihop. Varken Isabella eller Vincent har utvecklat någon som helst känsla för mitt eller ditt utan ville allra helst leka med grejen som den andre lekte med så mamman/barnvakten/ordningsvakten/lekledaren fick jobba hårt för att försöka distrahera bebisarna från att fullkomligt brotta ner varandra. Mot slutet så gjorde jag dessutom tabben att ge Bella sin grötklämmis som hennes mamma packat ner och oooj vilket liv det blev på unge herr Nerén. Han var alldeles rosenrasande över att han inte fick den där klämmisen. Snacka om gottegris redan. Som tur var kom Elin strax där efter och vi knallade iväg till Espresso house för att mata hungriga bebisar och fika lite själva.
 
 
En stor eloge till alla er tvillingmammor där ute. Det kan inte vara lätt. Nog för att det gick bra i tisdags och det var rätt mysigt att sitta där och leka med dem men jag förstår på fullt allvar inte hur man skulle kunna ha hand om två bebisar 24 timmar om dygnet. Två trötta, hungriga, ledsna bebisar som skall matas, bytas på och läggas känns som en uppgift som borde belönas med nobelpris. Sjukt impad av de som klarar det!


Jag är tillbaka!!

HAHA!! Man kan ju nästan tro att bredbandsbolagets felsökningsteam läser min blogg för nu är det igång igen, äntligen! Kanske borde hotas lite mer på bloggen.. eller kanske inte. Känner mig väl inte riktigt bekväm med det fast jag ibland kan ryta till när tröttheten och hormonerna tar över.
 
Är strålande fint väder idag och när Vincent vaknar skall vi gå en liten promenad för att posta brev tänkte jag. Kanske blir lite gungning på någon lekpark här i närheten med. Vincent älskar verkligen att gunga och att gräva runt i sanden. Måstemåstemåste få tummen ur och köpa överdragsbrallor till honom snarast.
 
Det finns ju inte så mycket att göra på datorn utan internet märker man ganska snart när saker inte funkar som det ska. T.o.m. spelen (på windows 8) kräver att man har internetuppkoppling. Det jag ägnat mig åt är att gå igenom gamla bilder som jag skall beställa för att äntligen få påbörja Vincents fotoalbum. Ja det är ju inte det ENDA jag gjort, jag sitter ju inte bänkad framför datorn hela dagarna. Det hinner man inte med. Kan säga att det är rätt många bilder. Just nu har jag väl gått igenom graviditeten, förlossningen och Vincents första månad i livet men det är ju massvis kvar. Dessutom så måste jag gå igenom alla mobilbilder och bilder på facebook med för att se om det finns något där.
 
Det är väldigt mycket känslor som rörs upp när jag tittar på alla dessa bilder. Undrar om jag någonsin kommer att kunna titta på dem utan att fälla en tår. En tår fylld av så mycket kärlek, glädje och ödmjukhet. Satt helt ärligt och storbölade när jag gick igenom bilderna och kommer väl bli samma visa när jag får dem i handen och när jag sätter in dem i albumet. En sån kärlek jag känner för denna lilla människa. Det går inte att beskriva. Våra liv förändrades till något vi aldrig kunnat föreställa oss och det har både varit skuttufft och helt fantastiskt. Som det ska vara. Nä nu skall vi inte bli allt för sentimentala. Bjussar på några bilder såhär i memory lane-anda.
 
 

Ho hoo?

Ja nu är vi inne på tredje dagen, ja ni läste rätt, med "driftstörningar" hos bredbandsbolaget som kan göra att "vissa tjänster inte fungerar som de brukar". No shit. Vi har alltså varit utan internet nu i tre dagar och ständigt skjuter bredbandsbolaget på tiden när problemet skall vara löst. Har en massa blogg-gottigt som jag vill dela med er men med min otroligt begränsande mobildata som enda hjälpmedel kan jag knappt ens kolla facebook eller ladda upp bilder på instagram. Suck.

Jag hoppas ni håller till godo kära bloggvänner och om detta inte löser sig snarast har ni här en mycket sur och arg mamma som kommer ringa ett mycket otrevligt samtal kan jag lova. Sålänge hänvisar jag till mitt kära bloggarkiv. Där kan ni se vad jag sysslade med för 1, 2 ja till och med 3 år sen. Sen har vi ju youtubekanalen och instagram om ni inte kikat in där! Vi hörs snart!






Dags för förskolan

I förra veckan fick vi äntligen det efterlängtade beskedet. Vi har fått förisplats! Den 10onde Augusti när Vincent alltså precis fyllt ett så skall han börja på förskolan. Förhoppningsvis blir det alldeles lagom och han är inskolad och klar tills det är dags för oss att börja plugga till hösten.
 
Jag är både glad och nervös inför hela förisprylen. Hade jag fått bestämma hade vi ju haft Vincent hemma ytterligare en termin men eftersom vi inte riktigt har haft den bästa ekonomin har vi helt enkelt inte föräldradagar kvar att vara hemma så länge. Å andra sidan så skall det ju tydligen vara mycket enklare att skola in en ettåring än en ett och ett halvt-åring så förhoppningsvis kommer det bli en positiv sak för hela familjen. Nödvändigt ont helt enkelt och jag hoppas att vi kan pussla så att han slipper långa dagar där, i alla fall den första tiden.
 
 
Hur som helst så är det en mindre grej att oroa sig för. Svarstiden för att tacka ja var på ynka en vecka så vi fick snabbt som sjutton skriva på och skicka in den. Känns skönt att veta att han har en plats i höst så att vi kan plugga. Går ju liksom inte att vänta två månader på en plats när man är student.

Varför sova?

Ojojoj.. idag är jag inte kaxig. Haft en av de värsta nätterna på mycket länge med en bebis som helt enkelt inte ville sova. Mellan 22 och 04 somnade Vincent bara korta stunder i våra famnar för att vakna till och ömsom skrika ömsom ligga och prata och prutta med munnen. Vid tre så gick jag upp med honom och vankade fram och tillbaka i lägenheten och tillslut somnade han på mitt bröst i soffan och sov sen fram till 8. Känner mig som om jag blivit överkörd av en ångvält och sedan strimlad i en dokumentförstörare på ett ungefär. Vet inte hur många lager concealer jag kommer behöva för att täcka ringarna under ögonen idag alltså.
 
Hur som helst. Ny vecka, nya tag. Tyvärr så skiter ju livet bokstavligen i om du sovit eller inte och kör på ändå. Innan mardrömsnatten startade så hade vi ju faktiskt en riktigt trevlig kväll då vi hade Johannes och Carro på besök. Jag bjöd på pannkakor med frukt, sylt och glass (YOLO osv.) och det blev väldigt uppskattat. Tom kommenterade i vanlig ordning att jag skulle ta kort på maten och kontrade med en egen fin bild på sin tallrik.
 
 
Som bloggare och Instagrammare så sällar man ju sig tyvärr till den matfotande-klyschan och jag skrattar väl minst lika mycket åt det som alla andra. Rätt galet beteende ändå. Tydigen så smakar maten inte lika gott om man fotat den innan läste jag någonstans. Ligger nog något i det där.
 
Nu hör jag en liten pratande bebis där inne i sovrummet. Tänkte låta honom ligga och småtjata lite så att han förhoppningsvis väcker sin pappa som ligger och snarkar bredvid. Tycker det kan vara dags att gå upp när klockan är halv tolv, oavsett om man är ledig eller inte #ondskefullsambo
 
 


I väntan på sängen

Sitter i bilen på väg hem. Bebin sover i bilbarnstolen bredvid och själv kämpar jag förstår att hålla ögonen öppna. Som tur är är det inte jag som kör utan världens snällaste sambo tog på sig det ikväll. 

Har varit en vända i Stenungsund och bland annat hälsat på Daniel och lilla Alice. Hon är för övrigt inte så liten längre utan kan både prata och springa omkring men jämför man rent storleksmässigt så skiljer det sig inte så mycket jämfört med Vincent. Han är stor för sin ålder och hon lite mindre. Vincent var väldigt intresserad av Alice och var inte så värst diskret när han följde henne med blicken vart hon än gick men Alice var betydligt mer skeptisk mot den lille inkräktare bebisen med skumma föräldrar.


Vi har även varit hos svärisarna och fått i oss lite mat samt en sväng på en födelsedagsfest hos Jakob och Mikaela. Det gäller att passa på när man åker lite längre. 


Nu närmar vi oss Göteborg och min kära kära säng. Vi har ett ganska passionerat förhållande jag och sängen och jag hoppas att den saknar mig lika mycket som jag saknar den när vi är ifrån varandra. Den nästan håller fast mig på mornarna för att jag inte skall gå liksom. Imorgon skall jag få lite sovmorgon så då blir den nog glad. God natt på er!

Nytt klipp - Vi firar Påsk Del 2

Sådär ja! Andra delen är uppe ;)
 
 



Gungdate

Igår hände det absolut INGENTING. Försökte mest överleva dagen och så fort Tom kom hem från skolan så gick jag och la mig en timme, utan att för den saken skull bli något piggare. Har därför inte så mycket roligt att rapportera åt er från gårdagen alls. Däremot så var jag iväg på en liten play date i onsdags med en mamma och hennes goa son Elias från vår mammagrupp på BVC. Kunde bara inte tacka nej när jag fick ett sms om att komma över och gunga på deras innergård när vädret var så fantastiskt fint.Elias är exakt en månad yngre än Vincent men som han flyger och far så känns det som det inte är någon åldersskillnad på dem alls nästan. Tänk ändå vad olika alla bebisar utvecklas.
 
Hade en jättemysig stund som avslutades med en liten promenix runt Bifrost. Man kan verkligen prata bort timmar med en annan mamma. Sitter man hemma med sin bebis hela dagarna så är man båda två ganska törstiga efter lite vuxen kontakt kan jag lova. Vincent var extremt fascinerad av sanden och jag fick jobba ordentligt för att hindra de så nävarna att stoppa munnen full. Oj så arg han blev när han inte fick smaka men jag är rädd att hans lilla mage inte hade tyckt det var lika roligt som han själv tyckte.
 
 
Nu skall jag fixa till mig lite frukost av mina supergoda frallor jag bakade igår (nejnej inte alls självgod) eftersom jag känner mig alldeles utsvulten. Inte så konstigt egentligen när man tänker efter för det var ju ett bra tag sen man åt sist. Frukost är inte riktigt mitt favvomål på dagen men idag ser jag faktiskt fram emot att hugga in i en god smörgås. Får helt enkelt se till att baka lite mer så det blir lite roligare att äta. Riktigt ilandsproblem detta.
 
 
 

Lite bilder istället

Inser att jag kanske lovade lite för mycket när jag skrev att nästa del av påskvideon skulle komma upp idag. Den håller på att konverteras i detta nu och det brukar ta sitt lilla tag så tyvärr får ni nog ta och vänta till imorgon. Istället tänkte jag att jag kunde bjuda på lite påskbilder.
 
Är inte lätt att både fota och filma kan jag lova så grejer jag har kort på är oftast inte med på film och tvärt om. Man får välja sitt "vapen" efter situationen. Blev faktiskt inte så mycket knäppande med kameran och det jag väl fotat är nästan uteslutande mat eller en viss liten bebis. Här kommer i alla fall ett litet urval:
 
 
Och så loooovar jag att videon dyker upp på kanalen imorgon! Godnatt på er!
 


Mamma och bagare??

 
God morgon vänner! Sitter framför datorn och mumsar i mig min väldigt oexklusiva frukost och tittar ikapp lite youtubeavsnitt. Idag var öppna förskolan tydligen stängd med ett gäng mammor hade tänkt dra in till stan ändå och promenera/fika men ärligt talat så tror jag inte att jag orkar det. Denna natten var INTE så rolig kan man väl milt uttrycka det. När folk frågar mig hur Vincent sover brukar jag säga att en bra natt vaknar han 2-3 gånger och en dålig natt vaknar han 6-8 gånger. Idag var det en dålig natt. Känner mig extremt mosig i huvudet och även fast jag vet att jag har sovit så är min sömn så upphackad att det känns som om jag knappt sovit något alls.
 
Trots denna enorma sömnbrist så har jag ändå, hör och häpna, bröd på jäsning i köket. Inget avancerat utan bara vanliga frukostfrallor, men ändå. Har sagt i över en veckas tid nu att jag skall baka frallor så nu fick det helt enkelt bara bli av. Hoppas de går att ät. Är ju inte säkert :S Har faktiskt aldrig bakat bröd förut (om man inte räknar med hemkunskapen i nian eller en och annan pizzadeg) så det kan ju bli lite hur som helst.
 
Nu plingade klockan så det är dags att pensla och stoppa in i ugnen sen blir det nog ett provsmak! *torkar bort dreggel från mungipan*

Nytt klipp - Vi firar Påsk!

Här kommer äntligen första delen av min lilla överraskning. En ny video med en massa videosnuttar från vår påskhelg. Senaste follow me around-videon var ju så upskattad så tänkte att det skulle vara kul för er att få haka på oss i vårt lite kaosiga påskfirande. Är såå nöjd med årets påsk och har en så härlig vårkänsla i kroppen nu trots att det fortfarande är frost på mornarna vissa dagar.
 
Tycker det är helt perfekt att ha en sån här långhelg när det börjat bli ljust ute och man kan njuta av trevligt sällskap och god mat. Vincent fick ju tyvärr inte ta så mycket del av det senare men han var nog allt bra sugen på att sätta tänderna i allt smaskigt som vi vuxna åt för ut ploppade inte mer än två tänder på påskdagen. Av oss fick Vincent visserligen ett påskägg men det var ju självklart inget godis i det utan där låg en supersöt blå keps och två klämmisar som är Vincents absoluta favoriter. Dessutom hade den barnklädesgalna mormorn packat ner lite kläder till honom att växa i till sommarn.
 
Nog svamlat.. Här kommer första delen. Håll utkik efter del numero två redan imorgon ;D
 
 
 
 



Finbesök av oss

 
Idag har mamma plus bebis hängt hemma hos Maja. Egentligen så bor hon i och för sig i Stockholm så tekniskt sett har vi hängt hemma hos hennes föräldrar men de är så snälla och låter henne sova hos dem när hon är på besök här i Götelaborg (bussigt tycker jag ^^). Orutinerad som jag är efter att bara ha bloggat i sisådär hundra år så tog jag ju inte med kameran så jag får bjuda på dessa delikata bilder från mitt trogna tredje öga och min tredje hjärnhalva; mobilen. Hade det hur som helst superduper mysigt och snackade bort ett par tre timmar tror jag. Vincent var på både strålande och icke så strålande humör och däckade tillslut i min famn.
 
Vi åkte hem strax innan lunchtid och sen dess har vi häckat här hemma. Behövde vila lite efter gårdagens tvåtimmarspromenix (!!) som jag idag fått ordentlig, brännande träningsvärk i rumpan utav. Vincent har "äntligen" lärt sig hur man skall göra för att knata runt i sin gåstol så det är dagarnas höjdpunkt just nu. Det och att tulta fram hållandes mamma eller pappa i fingrarna. Det går undan kan jag lova när han blir riktigt entusiastisk. Är ju bara för gulligt!
 
Just nu sitter jag och redigerar på den lilla överraskningen som jag utlovat. Känns dock som att det kan ta ett bra tag att få ordning på det med min segdator men håll ut vänner. Det är på väg!
 
 

Fortfarande helg ju

Här ekar det tomt. Har haft lite påskledigt men kommer vara på banan igen som vanligt imorgon. Har dessutom fixat en liten sen påskpresent till er som kommer upp här i veckan. Håll utkik!

Nu har vi fått lilla hjärtat att somna så nu skall det poppas popcorn, ätas choklad och tittas på Beck. Vi suger ut de allra allra sista av påskhelgen helt enkelt!



Långfredagsmys

Haft en helmysig långfredag här på säteriet i Bosared. Dagen började sisådär när jag upptäckte två jätterepor på vår bil som någon idiot tydligen tyckte det var kul att göra. Pust! Blir säkert snordyrt att lackera om. Tur att vi har helförsäkring. Tom kände sig dessutom dålig inatt så han bestämde sig för att stanna hemma för att vila så jag och Vincent åkte iväg själva.
 
När vi väl kom hit så var dock min bitterhet som bortblåst. Det är ju bara sååå underbart att komma ut hit till lugnet och få göra ingenting. Förutom mamma och pappa så har även våra familjevänner Hugo och Lennart hängt här och tillsammans så har vi ätit en massa gott och självklart badat badtunna. Vi hade dessutom besök vid middagstid av min faster och farbror, min äldsta kusin och hans tjej. Vincent totalförälskade sig direkt i henne och bara sken upp så fort han fick syn på henne. Blygheten var som bortblåst. Lilla charmtrollet alltså!
 
 
Nu har solen gått ner och alla fyra (bebisen sover) sitter i myskläder i soffan med varsin telefon i näven. Kryper väl ner jag med snart i sängen bredvid mitt lilla hjärta. Lååånga fredagen är till ända och jag är mer än nöjd med starten på denna påsken.

Undvika salt??

 
Sitter i köket och delar på ett äpple med Vincent. Han har just smällt i sig ännu en lyckad rätt i barnmatsmosad konsistens. Idag blev det en variant av vår potatis- och purjolössoppa vi åt igår med lite tillsatt kyckling. Väluppfostrad som han är så åt han upp varenda liten smula samtidigt som man hela tiden hörde ett mumsade namnamnam. Då är det gott kan jag lova! Människor som förespråkar hemmagjord barnmat menar ju att det bara är att ta undan lite av sin egen mat Innan man saltat men jag kan tycka att det är liiite mer jobb än så. Barnmat skall uteslutande kokas så all stekning går fet bort (hur mycket mat steker man inte liksom?), det ska kryddas ordentligt utan att vara hett/starkt eller salt, inga halvfabrikat (hejdå mamma scans och fiskpinnar) och så inga onödiga tillsatser eller, gud förbjude, socker.  Dessutom skall man tydligen undvika mejerier i stora mängder till barn under ett och så skall det givetvis vara grönsaker till vaaarje mål (ja tänk, det har faktiskt inte alltid vi snåla snåla studenter :O ve och fasa).
 
Äter man superbra kost som är lagad från grunder tre gånger per dag funkar det kanske lite lättare men äter vi bacongryta på creme fraiche blir det inte så lätt att göra en barnmat version genom att "bara ta åt sidan och skippa saltet". Det är dock väldigt kul att göra barnmat när man väl är igång. Köttfärssås är ju lätt att bara lägga undan lite av alla ingredienser i en liten gryta och sen koka ihop.
 
Nu ska här rotas i garderoben för att packa inför påsken. Vi skall flyga och fara både till min och Toms familj så då behövs ett och annat i pryl- och klädväg för två vuxna och en åttamånaders (igår förresten!!). Ska bli jättemysigt att få träffa alla och förhoppningsvis strejkar inte Vincent allt för mycket i bilen. Inte hans favvosyssla precis om man säger så.



Nytt Klipp - DIY Luftballongsmobil

Jag har inte glömt av er jag lovar. Har jobbat varenda lediga stund med ett nytt klipp till er de senaste två dagarna nämligen. Det tar tid (inspelning, klippning, exportering och uppladdning) men det är ju också väldigt roligt. Fick en förfrågan från min kära mammavän Elin om en beskrivning på hur jag gjorde Vincents luftballongsmobil. Eftersom det var något jag själv knåpade ihop så fick det helt enkelt bli en videotutorial. Jag ursäktar mig i förväg för min extremt monotona stämma. Har inte riktigt fått kläm på det här med pratandet i video än men det kommer säkert så småningom.
 
Hoppas att det inte blir allt för rörigt utan att det går att hänga med någorlunda i alla fall. Om inte så får ni hojta till så ska jag försöka lösa eventuella frågetecken. Är ni pysselsugna och gillar luftballonger så borde ni kika på denna video! Dags för sängen :D
 
 
 
Psst.. kika in på Elins blogg här!