The Perks of Being a Wallflower

Varma mackorna står i ugnen och på kvällens agenda står filmen The perks of being a wallflower. Har inte läst boken men har förstått att den är väldigt bra och att de flesta kan känna igen sig i karaktärerna. Dessutom är Emma Watson en av huvudkaraktärerna och det ska bli spännande att se hur hon agerar utan sin Hermione-karaktär.Har varit en härlig dag idag med maten och insåg när jag kollade på dagens kaloriintag att vi allt kunde lyxa till det lite med varma mackor. Tror inte jag ätit de på ett halvår minst. Imorgon är det extra viktigt att vara noga med maten för då fyller Tom 20 år. Stora killen :) Vi ska som sagt gå ut ett gäng och lyssna på ett band som spelar på Sticky Fingers där en av mina vänners bror spelar. Så då vet ni vad ni hittar mig imorgon från 8 och framåt. Snart är det äntligen helg!




Mera mat åt folket

Var iväg med Ton och storhandlade ordentligt igår. Imorgon så fyller han nämligen 20 och vi ska bjuda vänner på lite hederlig tacos innan vi drar väg vidare ut på stan. Det är skönt att ha lite valmöjligheter när man öppnar kylskåpet, särskilt när man försöker gå ner i vikt. Ännu roligare är det när grönsaksfacket i svalen är proppat till max och man ta en morot att knapra på när man är hungrig.
 
Värre är det med plånboken. Jag och Tom har börjat att dela upp månadens matpengar i veckosektioner för att slippa den ständiga pengabrisren i slutet av månaden och det märktes tyvärr vid storhandlingen då ALLT saknades. Bara att bita i det sura äpplet och punga ut pengarna. Ska bli skönt ed lite riktig mat i vilket fall som helst!

Fylleri

Antingen är det jag som har tråkigt på föreläsningen eller så har jag bara dålig humor. Men när man antecknar detta så drar man ändå på smilbanden.


Locked out of heaven

Det är när det kommer sånna här låtar på radion som gör att dagarna blir så mycket härligare. Sitter jag i bilen och denna låten drar igång kan jag inte låta bli att irritera Tom med; eh eh eh eh, eh eh eh eh oooohh! Ofta brukar jag ha låtar i lurarna när jag åker buss eller går på stan som gör mig extra glad. Man flyger fram längs gatorna och allt känns som en enda stor musikvideo. Blickarna man får är en annan femma men musikvideoliv vill man bara ha mer av!
 

Vågar man säga.. Vår?!

Det är ju helt fantastiskt vad vädret blivit fint nu denna veckan. Tycker verkligen att det kan hålla sig så. Man blir ju dessutom så mycket gladare när vi för varje dag får längre och längre dagar med flera ljusa timmar. Allt blir så mycket lättare när vädret är fint.

Har verkligen bestämt mig för att inte hamna ur fas på denna kursen och har därför redan nu börjat att plugga trots att det är andra dagen på en kurs som sträcker sig över nästan två terminer. Det är väl bra i förebyggande syfte om inte annat eftersom jag har den dumma ovanan att bli sjuk lite då och då. Det härliga vädret ger en energi att orka driva sig framåt. Kan inte vänta tills jag är frisk nog att träna.

I vår hade jag tänkt att försöka mig på att cykla till skolan. Problem nummer ett är ju att jag inte har en fungerande cykel men det ska nog lösa sig på nått sätt. Det är ju dagar som denna (och inte dagar när regnet piskar en i ansiktet) som det känns som en alldeles strålande idé. Vad har ni för planer nu när våren börjar kika fram?



The power of drugs

Jag tror jag börjar inse vad jag egentligen håller på att utbilda mig till. Satt på föreläsningen idag om måltavlor för farmaka, på vanlig svenska kan man väl kalla det en föreläsning om läkemedel. Föreläsaren pratade då om hur olika läkemedel verkar i kroppen och man inser verkligen att man leker gud med vissa av dem. Exempelvis så kan man genom att dämpa cellens normala signalering med omvärlden söva folk. Hur sjukt är inte det egentligen. Man kan sänka någons höga puls trots att kroppen har hög puls av en anledning. Hur vet man helt säkert vad som är bäst och rätt?!

Jag antar att man växer i det och lär sig när man skall medicinera och inte, men lite skrämmande är det ändå :S


Nagelfix

Underbart slapp dag har det varit idag. precis vad jag har behövt. Dagens projekt har därför bestått av att måla naglarna. Såna här saker får man passa på att göra innan man börjar jobba efter studierna. Inom vården är det nämligen inte tillåtet med nagellack av hygienskäl. Blev silver och blått idag, vad tycks?
  


Glasgowresan i bilder

Tänkte ladda upp lite bilder från resan till Glasgow. En grym resa som inte kan beskrivas med ord och för övrigt en helt underbar stad. Rekommenderas verkligen och själv ska jag dit igen någon gång!
 
 
Matstopp i Edinburgh med Fish'n'Chips, ett måste!

Något vi så fint lärde oss här, spring över vägen för det är bara grönt i cirkus 2 sekunder ;)

På tågstationen. Vi flög till edinburgh och tog tåg till Glasgow

En ytterst intern grej, vi brukar liksom köpa chokladformade djur när vi är ute och reser

Vårt rum på hostelet kom vi tillslut in i efter att ha fått vara nere i receptionen två gånger för att vi inte kunde låsa upp vår dörr. Mycket fint för 100 kr natten!

Vi gör oss redo för att gå ut och röja lite

Sen att vi kom ut lite tidigt och var först på plats på klubben gjorde ju ingenting (A)

Ut och göra stan
Fin flicka på en mumsig indisk restaurang
Och så äntligen.. Konserten! Den var ju helt otroligt bra. Fina pojkar de dära :)

Lite sightseeing i Botaniska trädgården

Och uppe i Light house, mitt i centrala Glasgow, där utsikten sträckte sig långt över hustaken

Sista kvällen avslutades med ett besök på Jamie Olivers restaurang.. Uuuunderbar mat!

Fika på flygplatsen lärde oss att 1. Muffins är sååå överprissatta i Sverige..

..2. En allieringsgest i Mr. Spocks anda
Man önskar att man tagit mycket fler bilder när man sitter och tittar igenom dessa men minnena kommer alltid finnas kvar ;) På gott och ont Joe, haha
 

Sjuktenta

Masar mig verkligen upp idag. Dags att skriva tenta och det finns ingen chans i världen att jag skulle klara den. Möjligtvis om jag har riktigt tur med frågorna som kommer men nej, annars inte. Febern har försvunnit nu men resten är kvar. Det vill säga att jag är yttepytte piggare men låter fortfarande som en kratta. Fasar för att släpa mig utanför dörren men jag skall minsann gå och skriva tentan oavsett hur det kommer att gå. Till råga på allt så har jag nog lyckats smitta ner Tom också vilket inte är bra alls.
 
Ikväll kommer mina kära föräldrar hit och pysslar om mig (och Tom) i varje fall. Trots att man flyttet hemifrån så känner man sig ibland väldigt liten och ynklig när man är sjuk och då behöver man lite uppassning och moderlig och faderlig kärlek. Ni är bra fina ni!
 
 



Medicin

Lyckan när sambon kommer hem med lite medicin!


Lager på lager

Täcken och filtar åker av och på. Tenta på fredag men energin är liksom obefintlig. Har någon en mirakelkur för riktigt inbitna förkylningar med feber och skit? Hojta!



Det ständigt försvinnande lypsylet

Har legat senaste timmarna nedbäddad i sängen och frusit. Jomen visst.. The fever has landed! Riktigt riktigt surt att behöva vara sängliggande när jag har plugg att göra och träning jag längtar efter. blir dessutom så sjukt torr om läpparna när jag hela tiden måste andas genom munnen.
 
Jag tillhör kategorin som alltid lyckas tappa bort mina lypsyl så därför gjorde jag slag i saken och köpte ett läpbalsam i lite större förpackning. Räcker längre och svårare att tappa bort! Finns en hel serie på HM i fina färger och mitt luktar härligt grönt äpple. Kan rekommendera för er som ständigt gräver i väskan efter ert lypsyl.
 
 
 
Läppbalsam

Läppbalsam - från H&M

http://www.hm.com/se/s/04EUL6

Ett mjukgörande läppbalsam med söt doft i metallburk med lock. 12 g.

H;amp;Mwww.hm.com

Den onda busschauffören

Preptentan är nu avklarad och jag är godkänd. Drog bara en lättnandes suck när jag gick ut ur salen. Särskilt bra presterat med ett huvud som känns som om det är fyllt med Play doh och en hals som inte kan förmå mig att prata som en normal människa.
 
Nog om skolan. Ska bädda ner mig riktigt ordentligt nu och ta hand om mig själv men måste först berätta om något som, när det händer, varje gång fascinerar mig.
 
Bussen in till skolan idag var full med folk och alla stod och trängdes sådär lagom mysigt när det bara kom på mer och mer människor. Busschauffören är av den typen att "ni ska minsann gå på där fram trots att bussen är överfull". Vad jag har förstått det (när jag en gång satt på bussen och tjuvlyssnade på ett samtal mellan chauffören och en passagerare) så får man gå på på alla dörrar på stadsbussarna eftersom chauffören inte har viseringsplikt (ska hålla koll att man stämplar). Det är visst nått magiskt med bussar med nummer högre än 100 eller 300 som inte längre räknas som stadsbussar trots att halva deras tur går genom göteborgs stad. Där måste man gå på där fram nämligen.
 
Chaufförerna brukar alltid vara väldigt medvetna om detta men de stackars passagerarna har ingen aning om att en buss som går från Valand kräver påstigning där fram medan en annan buss inte gör det. Hur ska man kunna veta det om det inte står någonstans? Jo jag tycker väl då att busschauffören kan vara så snälla och ropa ut det i högtalarna eller så så att vi får reda på det och kan gå på fram nästa gång. No biggy där liksom. Busschauffören jag åkte med idag körde dock på en helt annan taktik. Förutom att blänga med sitt ondaste öga i spegeln som leder bak i bussen så försökte han stänga bussdörrarna så fort som möjligt för att "förhindra felpåstigare" gick inte detta då det stod nån ivägen så fortsatte han att gång på gång försöka stänga dörrarna. Flera människor som gick på fel lyckades bli klämda mellan dörrarna flera gånger. Sen när löser våld någonting överhuvudtaget? Ibland kan man ju undra!



Nu är jag på banan

Nu är det igång igen. Jag hade tänkt vänta tills jag blev frisk men nu verkar det som jag fått en ny släng förkylning så jag tänkte att nu orkar jag inte vänta ut detta längre. Har dessutom suttit 7 timmar i streck nere i källaren i medicinarelängan och mikroskopierat vilket gör mig bara ännu mer stolt. Min rygg däremot är inte särskilt glad på mig. Imorgon är det dock (förhoppningsvis) över för denna gång då vi har prep. tentamen. Efter det är det teori som skall nötas fram till tentan på fredag. Nu är jag på gång! Så snälla förkylning: Låt mig vara.


Sladdar, kablar och så lite hål i väggen

Efter en mysig och lugn kväll igår med fruktsallad och mellon kan man inte riktigt förstå vad som hänt om man skulle komma in i lägenheten nu. Sladdar går kors och tvärs, öppna eldosor överallt och kylskåpet står mitt i köksgången. Pappa och Tom håller på med lite enkel sladdragning så att vi ska slippa att exempelvis dra vår internetkabel till datorn över köksgolvet. Ska bli helt underbart att slippa dra en förlängningssladd till allt och alla, men just nu ser jag inte riktigt hur de har löst det problemet liksom ;) mitt i röran sitter jag och pluggar. Mysigt!



Topp Hälsa tipsar frusna fossingar

Som ni mins så skrev jag precis innan jag åkte ett inlägg om honungsbad. Jo jag köpte mig ett nummer av Topp Hälsa för att ha att läsa på tåget ner till Josefin i Lund på torsdagen och vad hittar jag inte detta tipset om inte i judet denna tidningen. Här listas det som ett av vinterns sex heta tips för att hålla värmen. Rekommenderas alltså fortfarande starkt för de som känner sig lite nedfrusna fortfarande trots alla hjärtans dag och allt. Kombinera det med en liten ansiktspeeling eller måla dina naglar efteråt och du är redo för en ny vecka såhär i vintermörkret.
 

Spice of Thailand

Underbart mysig middag var vi på igår och åt god thaimat. Inte såndär buffé eller take away som man annars brukar äta utan dethär var hundra gånger godare och dessutom med både förrätt och efterrätt. Rekommenderar verkligen restaurangen Spice of Thailand på kungstorget eller södra vägen. Jag och Tompa valde lax medan mamma och pappa beställde in någon såndär fancy metallplatta med fortfarande puttrande oxfilétjosan. Såg inte så pjåkigt ut det heller. Får passa på nu då jag på måndag återupptar kaloriräknandet. Trodde ni att jag hade slutat? Huh, skulle inte tro det va!
 
 
Ikväll/I eftermiddag är jag ensam hemma då Tom åker iväg en sväng hem till föräldrarna sina. Hinner väl inte hitta på något roligt mer än att plugga skulle jag gissa. Jo juste, Melodifestivalen såklart!



En enda röra

Det är verkligen tråkigt hur man inte har nått att skriva när man är sjuk. Inte förrän nu har jag orkat sitta uppe vid datorn längre stunder och i helgen så blir det att ta tag i allt plugg som väntar nästa vecka. Jag säger inte att det kommer bli lätt men detta tycker jag ju är betydligt roligare än MCBn och jag tror därför inte det kommer bli något problem. You Go Girl!
 
Igår var det alla hjärtans dag och som tur var hade jag lyckats få tag på en helt underbar parfym till Tom på taxfreen i glasgow. Jag och Josefin föll direkt för denna då den luktade helt gudomligt och jag var bara tvungen att köpa den så att jag kunde få lukta mer på den, ungefär. Tom verkade mycket glad för den dessutom så winwin för båda :) Av honom fick jag en ask med gelehjärtan och ikväll ska vi gå på bio. Innan dess ska vi även träffa mammsen och pappsen och gå ut och äta. Bara att slänga i sig några panodil och se glad ut ;)
 
 
Mycket som händer hit och dit men det ska nog gå bra. Det måste det!

Hemma

Ja jag har vart hemma sen i måndags kväll men fick nästan direkt en käftsmäll av en härligt skön förkylning. Så nu ligger jag däckad i soffan med How I Met Your Mother-marathon på netflix och glass som Tom köpte till mig igår. Resan var dock hur som helst helt perfekt och jag kunde verkligen inte ha fått ett bättre uppehåll från studierna. Nu (när jag blir frisk) har jag uppladdade batterier igen och kan plugga ordentligt fram till sommaren. Åh, sommar.. Ska bli helt underbart! Hur som helst, när jag orkar ta tag i det så lägger jag upp lite bilder här från resan. So stay tuned!



Honungsbad

Jag måste bara dela med mig av världens bästa tips för alla er badälskare därute som känner er torra i huden och slitna i detta vinterväder. Lösningen är ett enkelt litet recept som kommer fräscha upp din hud över hela kroppen och lämna den mjuk och smidig. Jag talar förstås om honungsbad.

Var helt slut efter dagens träning och har överlag känt mig rätt sliten sen helgen och duggan (lite mycket på en gång där) så bestämde mig för att påkosta mig själv ett alldeles extra härligt och uppfriskande bad. Det du gör är att tappa upp vatten så varmt som du behagar. Därefter tillsätter du 0,5-1 dl honung samt cirkuscirkum 2 msk olivolja. Sen hoppar du i och tittar på ett avsnitt av valfritt program och käkar en frukt/dricker färskpressad juice för en extra friskhet. Det är nästan lite så man ångrar att man inte hade ansiktsmask också. Nu känns huden på min kropp som bebissjärt och mina muskler är härligt avslappnande. Perfekt uppladdning inför galen tjejweekend i glasgow ;)


Tisdagsshopping

Var iväg lite på eftermiddagen och shoppade kom hem med några saker jag vart väldigt nöjd med. Jag har länge velat köpa mig en blazer/kavaj men inte riktigt hittat någon jag gillar. Idag hittade jag en tunn sådan på ginatricot som jag tycker var någon blandning mellan en kofta och en kavaj. Stiligt men ändå avslappnat. Kanske jag om ett tag får mod nog att köpa mig en riktig men så länge är detta ett snyggt och bra basplagg till min garderob. Hittade även en fin stickad scarf, en flannel skjorta (något oversized) samt ett halsband och två skärp. Allt detta för drygt 400 kronor vilket ju var ett riktigt vrakpris. Både skjortan, smycket och skärpen hittade jag på rean! Kan se om jag kan ta lite kort när jag inviger dessa plagg så får ni se dem "in action".
 



Fel provresultat

Ja ibland kan man undra. Fick ett mejl från kursexp. på GU och de sa att de visst skrivit fel på mitt provresultat med hela tio poäng på MCB-tentan!! Det gör givetvis inte att jag är godkänd ändå men det är ju ganska stor skillnad att vara 14p från godkänt från att ha varit 24p ifrån. Det betyder att jag absolut inte hamnade bland de sämsta i klassen vilket gör mig otroligt lättad. Behöver inte plugga om hela kursen inför omtentan liksom. Om jag nu bara pluggar på det jag kände mig osäker på och läser på gamla tentor så kommer jag ju lätt upp i 14p till med tanke på hur många frågor det var och att man tar en eller två poäng här och där. En glad Alice går och lägger sig med andra ord. Tack för en halv veckas total förtvivlan GU -.-

Duggaplugga, hur ska jag orka detta?

Det känns som det absolut sista jag vill göra idag men det måste göras. Har bryggt en stor kanna te och ska plugga inför duggan imorgon. Ja, jag visste när jag tackade ja till vinterting att jag hade dugga måndagen efter men det jag inte visste var att jag skulle få, vad jag kännt det som, bara 2 timmars sömn. Hade en väldigt härlig kväll igår och man var sådär lagom svettig och trött när spårningen till slut var över. Mycket mat var det som serverades och vårt ledargäng hade grymt skoj tillsammans. Dessutom så kom vi varken sist eller nästsist vilket bara gjorde oss mer stolta.
 
Mama being mama <3
Strålande fint väder under hela dagen
Vinterting på Styrsö och Donsö i Göteborgs södra skärgård
I god tid till färgan, supertaggade helt enkelt!
Här har vi första skiffret...
...som vi försökte lösa under ett föredrag om kajakpaddling runt sveriges kust
Mätta och belåtna och redo för etapp 1
Etapp 2 begav vi oss på efter middagen och då var det kolsvart ute. Fram med pannlamporna alltså!
Trötta och slitna ledare!
Det som sänkte mig var natten. Sovsäckarna Mamma och Pappa lånat ihop till oss var tydligen inte gjorde för så mycket kyla som de påstod. Varken jag och Tom sov därför mer än 3 timmar sammanlagt under natten och låg konstant och huttrade. Förfärligt! Väl hemma så gick det inte att gå och lägga sig heller. Städa upp i lägenheten stod på listan eftersom vi bjudit hit Toms familj på fika på eftermiddagen. Tur att de var så snälla och förlåtande över min extrema trötthet :) Nu gick de precis och fast att jag bara vill krypa till kojs så måste jag plugga till duggan (jag är bortrest på omduggan). Hektisk helg or what? Om någon där ute har "hålla sig vaken"-tips så tas de gärne emot. Kaffe är uteslutet!

 
 


Koka soppa på en matlåda

Laddade upp tidigt imorse med en stadig frukost med russin, musli och fil samt en halv grapefrukt.
Bestämde mig också för att koka ett ägg. Sagt och gjort slängde jag på en gryta på spisen och gick sen för att kolla på lite tv under tiden. Efter ett tag hör jag något konstigt puttrande från köket. Jag går till spisen för att kolla och ve och fasa, köket är helt rökfyllt. Jag inser snabbt att jag råkat sätta på fel platta och istället för att koka ägg kokar jag nu plastsås utav två stackars förskrämda matlådor. Med lite smått halvpanik så sprang jag sen runt och öppnade fönster, drog igång max på fläkten och viftade framför brandvarnaren för att slippa dra igång den och väcka Tom. Snacka om brutalt uppvaknande. Efter inandning av plåstångorna fick jag dessutom ont i huvudet och fick själv ställa mig och ventilera lite frisk luft.
Nu är det dock bara en svag plastlukt kvar och vi skall aldeles strax bege oss iväg på äventyr. Dagens lärdom: Kolla alltid vilken platta du sätter på och ställ aldrig något på spisen som inte går att äta eller laga mat i.
 

Vinterting 2013

Vad är det som händer här då? Jo jag blev precis klar med packningen inför helgens stora event: Vinterting 2013. En endagshajk med spårning (tänk er en tipspromenad som håller på i cirkus 8 timmar med stationer som att släpa traktordäck genom en hinderbana typ). Ni hör själva att detta inte är för den veke och åldersgränsen är därmed satt på 16 år. Därför har vi ledare i scoutkåren bildat en egen patrull och för andra året i rad (jag var inte med förra året tyvärr) skall vi ge oss ut på denna utmaning som i år hålls ute på öarna i göteborgs skärgård.Ungdomsaktivitet kanske ni tänker men om man säger såhär, vår patrull höjer nog snittåldern på deltagarna med flera år. De flesta av deltagarna är ju givetvis ungdomar mellan 16-25 kanske medan mer än hälften av vad som imorgon kommer bilda våran patrull är, ja låt säga att de i varje fall är över 30 (för att inte hänga ut tanterna och farbröderna *blink*).
 
Jag är i varje fall sjukt taggad och det ska bli grymt skoj att få lägga kropp och själ på något annat än plugg och skola. Dags för sängen för att vara maximalt utvilad tills imorgon!
 



Sportbehå, en tjejs bästa vän på gymmet

Beställde häromdan en ny sportbehå och var och hämtade ut den på hemköp idag. Behövde verkligen en ny del för att min gamla både är otroligt tajt runt kroppen men även inte riktigt rymmer mina bröst så som den gjorde i min ungdom. Tro mig när jag säger det killar men hur mycket ni än gillar att se tjejers bröst guppa upp och ner när de springer på löpbandet så är det ingen hit hos oss tjejer alls. Med en bra behå hålls de på plats och man slipper få ont i tuttarna helt enkelt.
 
Hittade en behå på sportamore (ja tyvärr blir det lite gratisreklam) som jag köpte för det grymma priset av 199 kr. När jag nu testade den och kände hur bra den satt så känns det som väl investerade pengar i mig själv. Den skall användas och slitas med hälsan!