Årsresumé 2015

Det är dags att sammanfatta året som gått. Kan väl tycka att det är dags såhär på självaste nyårsafton. Tycker att året har gått hur snabbt som helst och helt galet att vi nu inväntar året då Vincent fyller 2 år. Jag har varken en bebis hemma eller kan kalla mig nybliven mamma längre vilket känns rätt konstigt. Bara mamma duger dock alldeles utmärkt för mig. Det finaste man någonsin kan vara helt klart! Då drar vi igång:
 
Januari
Kickade igång året med att fira nyår hemma hos Toms föräldrar och sedan bara dagar in på det nya året ställde vi till med stort kalas då min kära mamma fyllde 50. Temat var mustasch och festen blev fantastiskt lyckad. Vincent började så smått att smaka på riktig mat och fullkomligt totalratade gröt (som nu är en av hans absoluta favvisar haha). Fick även gå ut med lite tjejkompisar och dansa loss för första gången vilket var väldigt roligt såklart.
 
 
Februari
Den vitguldiga/blåsvarta klänningens månad. Vincent blev ett halvår och gjorde sin gungpremiär i det kalla februarivädret. De flesta av inläggen handlar om sömn (eller snarare bristen av det) vilket ju kanske inte är så förvånande när man har med en liten halvåring att göra. Vi uppgraderade oss däremot till stor bilbarnsstol och så åkte vi hela familjen och badade på Åby Simhall.
 
 
Mars
 
Jag överraskar Tom med barnfri spelkväll när han fyller år. Vi börjar gå till öppna förskolan här i närheten vilket snabbt blir mycket populärt både bland barn och mammor. Vincent gaddar sig (ja alltså får sina första tänder då) och jag landar en jobbintervju och anställning på ett äldreboende inför sommaren. När jag kikar tillbaks på bilderna ser det ändå ovanligt varmt ut för att vara mars så jag håller tummarna för att det blir detsamma nästa år!
 
 
April
April månad bjöd på lite gott och blandat. Vi firade både påsk i Bosared med min familj och i Stenungsund med Toms släkt. Jag fick äran att sitta barnvakt åt ljuvliga lilla Isabella, vi blev bjudna på grillpremiär hos mina föräldrar och så fick Tom och jag chansen att gå ut och äta middag på tu man hand vilket var sååå mysigt. Mycket grubblerier ägnade jag mig också åt eftersom min föräldraledighet började gå mot sitt slut. Hade jag bara vetat hur bra allt skulle gå redan då så hade jag sluppit all stress jag kände.
 
 
Maj
En mysig men hektisk månad. Jag har börjat plugga igen och vi bollar båda två skola med familjeliv och fritid. Hänger hemma hos mina föräldrar och i Bosared och Vincent vill gärna gågågå genom att hålla oss i händerna vilket han ju som ni vet fortsätter med enda fram tills han lär sig gå för egen maskin i juli *pust*
 
 
Juni
Sommaren infinner sig så sakteligen. Jag skriver en tenta som går kalasbra och sedan är det jobb som gäller för min del. Nu känner jag mig allt mer säker och klumpen jag tidigare haft när jag gått till jobbet försvinner. Toms lillasyster tar studenten vilket vi givetvis är med och firar. Vi firar midsommar tillsammans med våra vänner och så har vi överraskningskalas för min bror som fyller 20 år med släkt och vänner. Dessutom bjuder jag och Tom med lite vänner till Bosared där vi har det kalasbra med god mat och slappande och sen beställer vi vårt nya kök.
 
 
 
Juli
Jag är sjuk mitt i värmen vilket är sådär kul. Köksrenoveringen drar igång på allvar och vi flyttar hem till mina föräldrar för att bli kvar där hela sommaren. Jag ställer till med 22årsfest när jag fyller år och Vincent tar tillslut sina första steg för att sedan dratta på ändan. Till hejarop och applåder från både föräldrar, morbror och morföräldrar. Det är med mycket känslor som vi närmar oss månadskiftet med mycket tankar och tillbakablickar från förra året.
 
 
 
Augusti
Startar månaden med kalas för världens finaste lilla ettåring. Vi fick även komma på kalas till Onsala för att fira Isabella (och då avslöjade hon också att hon skulle bli storasyster). Det var även dags för inskolning som gick över all förväntan och så drog min skola igång igen på riktigt samtidigt som renoveringen fortsatte hemmavid.
 
 
September
Köket är nästintill klart och vi får äntligen flytta hem. Dagarna fylls av mycket plugg och jag oroar mig redan för hur tentan kommer att gå. Jag hjälper till med serveringen på min kusins bröllop och vi premiärar även på Liseberg.
 
 
 
Oktober
Tentar av anatomin och drar vidare till patologen. Åker iväg på kämpalek med scouterna och hänger både på landet och uppe i Stenungsund. Vi gillar att flänga omkring som ni märker xD I slutet av månaden blir det även ytterligare ett besök på Liseberg under halloweenhelgen och så förevigar vi lilla familjen framför kameran.
 
 
November
Vi vabbar varannan vecka hela hösten vilket ger mig mycket gostid med min lilla prins men desto mindre tid för plugget. Vi får vår nya säng levererad och även bilderna från vår fotografering som blev sååå fina. Mot slutet av månaden vankas både julmarknad och glöggpremiär.
 
 
December
Årets sista månad blir riktigt mysig. Julstämning med pynt och gran och dessutom firar vi att Tom fått förlängd provanställning på sitt jobb. Julen firas hemma hos Toms familj och idag skall vi åka iväg till Onsala för att skåla in det nya året.
 
 
Och där har vi det! Året 2015 sammanfattat i ett inlägg. Är ni sugna på att djupdyka i någon av månaderna hittar ni snabblänkar under rubriken Arkiv uppe i menyraden. Vill ni läsa förra årets sammanfattning hittar ni del ett HÄR och del två HÄR.



Träffa tomten

För att undvika trauma för resten av livet så gjorde vi faktiskt så i år att vi lät Vincent vara med när TOMten tog på sig tomtedräkten. Han är ju ännu så liten så han varken kommer att komma ihåg det till nästa år eller för den delen "tror på tomten" överhuvudtaget. Nästa år blir det såklart annorlunda. Direkt när TOMten klev innanför dörren utbrast han "pappa" men när TOMten började prata med sin tomteröst blev han ändå lite smårädd.
 
Rädslan släppte dock snabbt och han tyckte mest att det var jätteroligt med tomten som skulle dela ut paket. "Tote, tote" sa han hela tiden och pekade på honom. Så gulligt! Ett tips till er alltså med riktigt små barn. Tycker det är helt onödigt att skrämma så små barn med masker och annat så detta fungerade superbra för oss. Skall bli så roligt nästa år att få bygga upp en förväntning inför julafton med tomten och paketen på ett helt annat sätt.
 

Vincents juloutfit

På julafton är det ju alltid kul att få vara lite extra fin. Ännu roligare är det att få klä upp sitt barn lite extra. Barnkläder är ju bara såååå skoj. I år blev det en blå, jeansaktig skjorta tillsammans med en röd fluga som jag sytt. Pappan matchade med en lika dan i större storlek och själv hade jag satt fast en rosett av samma tyg på min tröja. Vill ni också göra era egna flugor finns intruktioner HÄR tillsammans med mall både för barn- och vuxenflugor.
 
 


Hej från sjukstugan

Efter en dag spenderad snorandes i soffan är man väl inte direkt på topp. Ont i hela kroppen och allmänt risig är väl nog det som beskriver mitt tillstånd allra bästa just nu. Nu hoppas jag bara att jag piggnar på fort så att vi inte tvingas avboka våra nyårsplaner. Det hade ju varit mindre kul om man säger så.

Tom har varit en ängel idag i alla fall och åkte iväg över dagen med Vincent så jag fått lugn och ro här hemma. Har varvat vila med försök till plugg, men det känns som att ingenting riktigt fastnar. Blir alldeles tokig på detta!

Tom muntrade i alla fall upp mig när han kom hem med blommor och fixade mat som jag inte orkat göra på hela dagen. En bra kille det där! 


Nu skall jag fortsätta halvsova i soffan ett tag och sedan masa mig i sängs. Har nyårsmiddag att förbereda i dagarna också så hinner verkligen inte med mer snor nu. 

Lite julbilder

Julen firades som sagt i år hemma hos Toms familj. Vi hade en jättehärlig julafton tillsammans med hans släkt (trots att den ju såklart var lite annorlunda jämfört med vad jag är van vid) och Vincent fick jättemånga fina paket, med betoning på jättemånga haha. Så blir det ju när man har många släktingar och är första barnbarnet (på Toms sida åtminstone). Här kommer en liten bildkavalkad från dagen:
 
 
Grötfrukost hemma innan det bar av till Stenungsund
 
Julgranen med alla miljarder paket
 
I väntan på julbordet
 
Lilla familjen i matchande flugor och rosett
 
Selfietime med gudmor
 
 Jag fick äran att öppna Vincents paket. Kände mig omåttligt populär faktiskt :'D
 
Vi sov sedan över och åkte vidare först framåt lunch på juldagen. Vi mellanlandade då hemma och lassade av alla julklappar innan det var dags att åka vidare mot Bosared. Bilder från annandagen får däremot hamna i ett annat inlägg.



Efterlängtad egentid

Söndag kväll men för vår del väntar inget jobb på oss imorgon. Hela familjen är "ledig" en bit in i januari vilket verkligen är jättemysigt. Får massa tid tillsammans med mina fina grabbar. Jag har dock lagom till ledigheten och slutspurtsplugget inför tentan den 12e åkt på värdens jätteförkylning så just nu är jag väl inte så där superpigg. Det är ju bra typiskt att man blir sjuk så fort man verkligen inte har tid för det. Tur då att Tom är ledig och kan ta Vincent så jag kan varva plugget med att sova, torka snor, äta glass och dricka te.
 
Idag har vi två föräldrar haft lite egentid vilket innebar en lurre på stan och sedan Star Wars på bio tillsammans med Toms faster med man samt hans farbror. Fick det i julklapp och det var en alldeles lagom aktivitet för sjuka mig idag vill jag lova. Jag och Tom gick mycket på bio innan vi fick Vincent så det tycker vi är väldigt mysigt och passar gärna på när vi får lyxen att ha barnvakt (denna gången av Vs faster och farmor).
 
Supersmarrig pasta med kyckling och soltorkade tomater
 
Bänkade i väntan på filmen
 
 
Nu håller Tom på och försöker lägga Vincent och jag tänkte försöka mig på att plugga lite, trots att jag verkligen mår kasst. Kanske mutar mig själv med något smarrigt att äta och ett avsnitt Bones när jag är klar?! Får göra så gott jag kan med en hjärna full av slem!

Äntligen hemma igen

Nu har vi ääntligen landat hemma efter en minst sagt flängig men också väldigt härlig julhelg. Ska berätta mer om julfirandet och visa lite bilder i dagarna framöver men tänkte mest kika in och säga hej.

Är något så kopiöst trött och sminket ligger vackert under ögonen, vilket jag blev varse om när jag försökte ta en liten soffhängsselfie. Nä nu blir det bara mys resten av kvällen och sedan känns kudden ganska lockande. Vi hörs imorgon!



God Jul


God Jul alla fina önskar jag och min lilla familj. Hoppas att ni alla får en fin dag och så hörs vi! Massa kärlek till er!

Några bilder från helgen

Bildbombar lite från helgen tänkte jag. Lovade ju er bilder från granhuggningsturen så då får man ju se till att leverera. Var verkligen supermysigt och längtar redan tillbaks. Det är ett helt annat lugn ute på landet som bara inte går att beskriva. På fredag åker vi dit igen!
 
Ute på granjakt med pappa och morfar
 
Ute och traskar med julklappen från mormor och morfar på ryggen
 
I gammelmorfars knä
 
Bus med pappa
 
Leka med förpackningsmaterial var superskoj
 
Nu skall jag se till så att min lilla familj får lite lunch i magen!
 



"Skall bara köpa.."

Blev en sväng förbi Ullared på vägen hem från Bosared i söndags. Vi skulle köpa ett mobilskal till min nya mobil som skall komma nu i dagarna men givetvis kom vi hem med en del annat också. Är ju helt omöjligt att gå igenom Gekås utan att plocka på sig både nödvändigt och mindre nödvändigt. Fick bland annat med oss schampo, nappar, våtservetter och tandkräm men jag lyckades också flörta till mig en uuuunderbar pläd och en sittdyna till Vincents vagn. Tur man har så långa ögonfransar.
 
 
Vincent blev fullkomligt förälskad i filten (precis som sin mamma) och satt och gosade med den i vagnen. Var inte så knökfullt med folk som man kanske kunnat tro och Vincent var verkligen en ängel under hela tiden vi var där. Tror han tyckte det var skoj med allt folk och alla grejer man kunde titta på. Nästa gång vill jag dock åka själv så man hinner titta på allt i lugn och ro. Skall bara vaska fram lite guld ute i barnens sandlåda först ;)
 
Lilla gullungen gosar med dynan och filten

Jullov!!!

JAG HAR JULLOV! Applåderna ekade lite extra högt efter sista föreläsningen idag och uppradat bredvid dörren stod säkert 4-5 resväskor tillhörande klasskamrater som skulle resa iväg över jul. Vi blir hemma en dag till och åker istället upp till Stenungsund efter mysfrukosten på julafton till Toms familj. Tur är väl det eftersom jag fortfarande har en julklapp kvar att handla och lite annat pyssel att fixa med imorgon. Ser kanske inte riktigt fram emot att bege mig ut i julhandeln imorgon, men vad gör man inte för de man älskar.
 
Imorgon kväll blir det uppesittarkväll med bingolotto tillsamans med min kära och lite gott att äta. Skall bli jättemysigt. Har nästan sett fram emot det lika mycket som till resten av juldagarna. 
 
 


Hugga sig en gran

Resten av familjen är ute och hugger gran och själv sitter jag inne i värmen och pluggar. När jag var liten brukade vi åka ner hit och hugga oss en gran som vi sedan fraktade hem på takräcket så det är lite nostalgi att få gå ut i skogen på granjakt. Jag är dock inte jätteledsen över att slippa det i år eftersom det är riktigt ruggigt ute. Bad Tom ta med kameran och ta några kort istället (om han nu kommer ihåg). Det är ju första gången Vincent får vara med så det skall självklart dokumenteras.
 
Sålänge tänkte jag bjussa på några bilder på vår egen gran vi köpte i torsdags och som står hemma och väntar i Göteborg. Jag och Vincent klädde den i väntan på hemkomsten av pappan igår med röda kulor och den blev såå fin. Det är ju bara så mysigt med julgran och än så länge har den varit beskonad från rivningsförsök av busig 1,5åring. Får se hur länge det varar ;)
 
 

Materiell lycka

När vi var hos min farmor och farfar på middag igår fick Vincent även sin första julklapp för i år. Eftersom han ändå kommer få så mycket julklappar på själva julafton så fick han öppna den direkt och gissa om han blev överlycklig när han fick se vad som fanns i.
 
 
En traktor! Jag och Tom kände direkt att vi lika gärna kunde bränna upp resten av hans julklappar för denna går nog inte att slå. Han blev helt överlycklig och somnade sedan i bilen med traktorn i knät. Idag har han lekt med den nästan hela förmiddagen och pratar hela tiden om sin "tato". Tänk så glad man kan bli av en traktor! En riktig fullträff helt klart. Tusen tack för denna fina present!



Landat på landet

Vi är framme! Äntligen! Har precis lagt Vincent och startat en brasa som vi sitter och stormyser framför i väntan på mina föräldrar. Vi stannade nämligen till hos min farmor och farfar och fick en bit mat på vägen och vi åkte sedan i förväg för att lägga Vincent medan mammsen och pappsen tar en tripp till affären för att handla. Nu skall vi NJUTA!
 
 

Julpyntat och klart

Just nu pågår det packning för fullt här hemma. Tom slutar klockan två idag och då är tanken att vi direkt skall packa in oss i bilen och åka iväg mot Bosared, med några stopp på vägen. Skall ha en riktigt härlig och mysig helg med mina föräldrar och fira lilljulafton, baka julgodis, spela spel och bara vara. Har verkligen längtat hela veckan.
 
Igår däremot var det stora julpyntardagen. Tomtarna letades fram och jag och Vincent var nere i källaren för att rota fram julgranssakerna i vårt fullproppade förråd. Tror han tyckte det var lite läskigt där nere och det med all rätt. Vem tycker inte att förrådskällare är kusliga? 
 
Julgran på Vincents rum
 
Lite hatkärlek till dessa sötfula porslins- och keramiktomtar. De är dock väldigt nostalgiska för mig så självklart får de vara med!
 
 
På kvällen när Tom kom hem från jobbet gick vi direkt och köpte gran. En dyr historia det där men vi fick i alla fall tag i en jättefin kungsgran som vi släpade med oss hem. När Vincent somnat satte vi sedan fot på den och jag satte i ljusslingan. En rätt märklig tradition egentligen, att ta in ett träd och sätta ljus i det, eller bomma som Vincent sa när han fick syn på det imorse. 
 
Nä nu hinner jag inte sitta här och slöa mer. Har MASSOR som behöver fixas och vem vet hur länge älsklingsplutten sover idag?! Dags att sätta igång!
 
Edit: Han vaknade 2 minuter senare!
 
Edit igen: Jag lyckades få honom att somna om igen *high five med mig själv*


Jullovet närmar sig

Vabbandet fortsätter men nu är Vincent frisk. Vi håller honom dock hemma en dag till för att slippa dra hem någon annan bacillusk lagom till julledigheten. Nästa vecka så är det nämligen jullov för två av familjemedlemmarna och jag joinar på tisdag. Har missat sååå mycket skola nu så något vidare ledigt lär jag väl inte få under jullovet. 
 
 
Idag skall vi bara mysa, jag och Vincent, och när Tom kommer hem skall vi gå och kika på granar. Det närmar sig verkligen jul nu och det är nästan med lite fjärilar i magen som jag längtar till julveckan. Skall bli kul att se hur Vincent reagerar när han får se julgranen, om han kommer bli rädd för tomten och om han totalt kommer rata allt vad presenter heter för clementinerna på godisbordet. 
 
Nu skall jag gå och plocka upp en kvittrande Vincent inne i sovrummet som bara lyckats sova en halvtimme. Jag som tänkt ta en härlig långdusch. Nåja.. då somnar han förhoppningsvis gott ikväll.
 

3 snabba

- Det är redan den 16 december och det gör officiellt december till en av årets snabbaste månader. Vart tar tiden vägen?
 
- Kunde inte hitta ett enda par matchande strumpor idag vilket får mig att inse att julledigheten kommer spenderas framför tvättmaskinen när jag inte pluggar
 
- Är ute i sån rackarns god tid att jag skall posta alla julkort idag, sista dagen för att de skall komma fram innan jul. Bra framförhållning där!
 
 
 Kort från förra årets julkortsfotograferingen som liksom inte riktigt tog sig till final om man säger så. Det är inte lätt att fota barn skall ni veta!



Kyckling i jordnötssås

Igår lyckades jag med konsten att på första försöket laga en helt galet god rätt för första gången. Kan ju inte sitta och hålla detta smarriga recept för mig själv så tänkte att jag skulle dela det med er.
 
Jag utgick från det HÄR receptet men gjorde lite småändringar utifrån vad vi hade hemma och alltså.. mums! Inget för den nötallergiska tyvärr utan passar er alla som, liksom jag, alltid blir lite extra glad när det finns jordnötssås på thaibuffén. "Bättre än hämtmat" var betyget från Tom. Då har man lyckats!
 
 
Blanda 1 dl vatten, 2,5 dl matlagningsgrädde, 2 hackade vitlöksklyftor, skalet och juicen från en liten lime, 2 msk jordnötssmör,1 msk socker, 1 dl hackade salta jordnötter och 1 hönsbuljongtärning i en kastrull. Koka upp så allt blandar sig och krydda med salt, cayennepeppar och chilipulver efter eget tycke och smak.
 
Strimla kycklingen och bryn den i smör i en stor stekpanna. Slå sedan över jordnötssåsen och låt puttra några minuter. Red ev. av med lite maizena/mjöl om du vill ha tjockare konsistens.
 
Server med ris och njut! Superenkelt men ändå ruskigt gott. Fick hålla mig från att slicka tallriken. (Orginalreceptet hittar ni som sagt HÄR). Lyckligtvis fick vi mat över som blev en matlåda jag kunde moffa i mig till lunch idag. Perfekt!

Plugg framför musikhjälpen

God middag vänner!
 
Jag tror det knappast är någon som missat att musikhjälpen dragit igång för i år. Brukar ha tvn på nästan konstant varje år vid den här tiden som ett härligt bakgrundsljud och tycker verkligen det är fantastiskt att få se den goda sidan av svenska folket med mängder av människor, vuxna som barn, som engagerar sig för att hjälpa andra. Trots att det är för en allvarlig sak är det så härligt att se svenska folket komma samman och skänka pengar och kärlek.
 
Själv sitter jag och klurar på morgondagens fallpresentation. Inser hur lyckligt lottad jag är som kan sitta här, uppkrupen i min soffa framför musikhjälpen på tv och mysa samtidigt som jag är produktiv. Något man kommer sakna när man väl är ute och sliter på arbetsmarknaden kan jag gissa. 
 
Mysfrukost med äggmacka och te
 
Nu skall jag alldeles strax äta lite lunch och sedan fortsätta med pluggandet här i soffan. Ha en mysig tisdag allihop!


Vacker morgon

 
 
Helt fantastiskt att få vakna upp till den här vackra soluppgången idag. Skall vara hemma i alla fall idag också med lillprinsen men sen får vi se om det blir föris imorgon. Han verkar vara sitt gamla vanliga, tokiga jag och har äntligen börjat att äta igen. Det enda är väl som sagt att han sover dåligt på nätterna men det hoppas jag bara är en fas, en kort sådan. Man blir ju alldeles tokig när man inte får sova som man ska.
 
Myser framför pippi i soffan med mammsen (med jultröjan på)
 
Planerna är inte många för dagen men efter lunchvilan tänkte jag att vi skulle snöra på oss skorna och gå ut och leka på lekplatsen. Ser rätt kallt ut ute så får nog leta upp långkallsipperna i garderoben. Föredrar dock kallt framför blött, särskilt nu när jag har barn. Ut måste man ju liksom ändå gå så då kan man åtminstone få vara torr när man kommer in igen. Kanske borde investera i ett par galonbrallor i vuxensize?

Julpyssla med Alvert - Pepparkakskladdkaka

Äntligen något man kan äta! Det här har jag dock inte kommit på själv utan receptet har jag hämtat HÄR. Blev bjuden på denna kladdkaka för ett år sen på Vincents syssling Elsas barnvälsignelse och tog genast receptet men fick aldrig tummen ur att testa och receptet glömdes bort.
 
Igår blev det dock dags att testa som efterrätt till en riktig brakmåltid beståendes av köttfärslimpa, rotfrukter och brunsås och det blev riktigt mumsigt. Så mumsigt att jag inte hann knäppa ett kort innan den nästan var uppäten. Oups! För er som är nyfikna kommer givetvis receptet så att ni också kan testa denna ljuvliga, juliga kladdkaka. Ett bra alternativ när man ätit lite för många lussekatter ^^
 
 
Ingredienser:
 
3 ägg
3 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
 
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och socker och blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Rör sedan ner dem i äggsmeten. Vispa ner smöret. Häll smeten i en smord form. Grädda i 160 C ca 25 min. Ställ kallt att svalna. Servera med vispad grädde.
 



Glad Lucia!

Självaste lucia är nu snart över och dagen har spenderats på bästa sätt, nämligen genom att städa. Inga lussetåg så långt ögat kan nå här hemma tyvärr. Tråkigt men sant. Nu är dock alla golven skurade och speglarna blänker så då kan vi slappna av.. någon dag i alla fall innan lägenheten åter täcks av smörgåsrån, russin och urdruckna tekoppar.
 
Leka med skurvattnet var VÄLDIGT roligt :'D
 
 Torkar där mamma missat med moppen
 
Smidigt när barnen börjar hjälpa till att städa tycker jag. Han tycker ju dessutom att det är superkul att få vara med och hjälpa till. Vad skall man annars ha dem till liksom? Haha! Nu skall hela familjen fortsätta mysa i soffan. Vincent har för andra kvällen i rad vaknat någon timma efter läggning och vägrat somna om så nu inväntar vi att nästa sömntåg skall komma. Är själv ganska så trött så jag hoppas att det kommer snart.
 

En annorlunda julafton

I år blir första gången jag firar jul utan min familj. Ja eller nu har jag ju en ny liten familj att rå om men detta år skall vi inte fira jul med Vincents mormor och morfar. Nä i år skall vi fira uppe i Stenungsund tillsammans med Toms släkt. Det känns både kul och läskigt skall jag säga.
 
För mig är julen verkligen en högtid att fira med familjen. Om det sedan är riktigt nära vänner, jobbarkompisarna eller hela tjocka släkten är väl egentligen upp till var och en. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på alla de som sitter ensamma på julafton. Så ska det inte behöva vara.
 
Nu är det absolut inte så att jag inte räknar Toms sida av släkten till min familj, de tog verkligen emot mig med öppna armar från allra första början och de ligger mig varmt om hjärtat, utan det är mer det att jag kommer sakna min andra del av familjen. Dessutom firar alla julen lite olika så det skall bli väldigt intressant att få uppleva en för mig lite annorlunda jul. Jag tycker däremot det är superviktigt att Vincent får chansen att fira med båda sidor av släkten och vill absolut inte beröva honom det. Det kommer säkert kännas lite konstigt men det är ju ett sånt ilandsproblem när man jämför med vad som händer runt om i världen idag. Är så tacksam att jag har en så stor och fin familj.
 
På juldagen åker vi dessutom till Bosared för att fira med min sida av släkten precis som vanligt så det skall nog bli bra. Får ta och skypa lite med familjen efter Kalle. Ser trots allt väldigt mycket fram emot julen. Magin man kände som liten har på något vis smugit sig på igen sen vi fick Vincent.. eller så är det bara jag som aldrig kan bli vuxen ;)
 
 
Bilder från förra julen i Säteriet. Mötet med tomten dokumenterades noga. Får se hur han reagerar på tomten i år :)


Restaurangbesök och Liseberg

Vilken härlig eftermiddag och kväll vi fick igår. Startade som sagt med att hämta lite kort i Frölunda och sedan åkte vi till Jensen's Bøfhus och åt middag. Att äta på restaurang med en krasslig ettåring gick faktiskt över all förväntan. Vincent satt lugnt på sin stol och ritade och när det inte var kul längre hade vi förberett både kex och clementin till honom som han kunde plocka med samt små bitar av vår mat. Det gick så bra att vi faktiskt kan tänka oss att göra det igen och det är väl ändå ett gott betyg?
 
 
Det är helt underbart lyxigt att få äta middag ute för en gångs skull och vi gick verkligen proppmätta där ifrån. Tog sedan bilen in mot stan och Liseberg där vi mötte upp våra vänner. Vi traskade runt lite bland alla stånd och dekorationer i duggregnet men hamnade tillslut inne på trebello där vi satt och pratade och skrattade ända tills det stängde med Vincent sovandes i vagnen. Allt according to plan vilket var fantastiskt. En så mysig och härlig start på helgen!
 
 
Resten av helgen har bara en sak inplanerad: Jag skall plugga. Ligger extremt mycket efter nu efter allt VABbande så denna helg försöker jag klämma in så mycket pluggtid det bara går. Något kul hittar vi väl säkert på men jag måste få känna att jag får undanstökat en del grejer nu så jag kan möta nästa vecka med lite mindre panik. Hoppas ni får en trevlig lördag!
 

Något värt att fira

Halloj vänner (och fiender om jag nu har några sådana? Man skall aldrig säga aldrig!). Har just duschat av mig hundra kilo svett och sjukdomsbaciller och känner mig sådär härligt fräsch igen. Sitter just nu i soffan med Vincent, smuttandes på en av dagens koppar te och inväntar hemkomsten av pappan. 
 
Idag skall vi försöka bege oss ut på lite äventyr. Givetvis så får vi ju känna efter vad Vincent klarar av men får han sitta still och mysa i vagnen eller traska runt och kika på människor, stenar och bilar är han hundra gånger lyckligare än om han behövt traska runt hemma med sina tråkiga föräldrar. Först skall vi hämta ut lite kort vi beställt och sedan är tanken att försöka äta en bit mat ute för att fira. 
 
Fira vadååå, undrar väl ni då. Jo idag har Tom skrivit på ett tillsvidareavtal på sitt jobb för 6 månader framåt. Äntligen lite ekonomisk trygghet vilket vi inte haft på över 2 år nu. Verkligen något värt att fira!
 
Efter det så är tanken att möta upp några vänner och åka in till jul på Liseberg. Förhoppningen är att Vincent somnar tryggt i vagnen men man skall inte göra hårddragna planer med en liten ettåring. Vi tar det som det kommer och det viktigaste är att Vincent orkar med.
 
Det var planerna för resten av dagen. Nu håller vi tummarna för att regnet håller sig borta också. Det kan vi faktiskt vara utan.
 
Nytt smarrigt te Tom hade med sig från affären med smak av Strawberry Cupcake



Titta tato

Idag trotsade vi sjukdom och begav oss ut i duggregnet för att.. titta på traktorer, såklart. Vincent är fortfarande ganska så krasslig men gick ändå i eftermiddags och hämtade sina skor i hallen för att demonstativt visa sin tröga mamma vad han ville. Lyckades både få till "tato"-tittande, vattenpölshoppande och så lite "gonga" på innergården. 
 
 
Hoppas verkligen att han blir piggare snart. Idag har matintaget bestått av gröt, 3 clementiner, 2 smörgåsrån, 7 köttbullar och en halv kanelbulle. Blir så otroligt orolig fast jag vet att det inte är någon fara egentligen att han äter mindre än vanligt. Som mamma känner man sig ändå misslyckad på något underligt sätt när man inte kan erbjuda mat som ens barn vill äta. Han har ju liksom inte lika mycket hull att ta av om man jämför honom med hans mamma (hehe). Usch, nä nu hoppas jag verkligen att han återgår till sitt gamla goa jag illa kvickt.

Julfötter

I ett försök till ytterligare lite julstämning drog jag på mig ett par julsockar idag. Fick dem i present för något år sen och trots att dem är väldigt söta så har jag lite svårt för dem. Ni som känner mig eller eventuellt har sett mina tår i tv (lång historia kort: Jag sjöng barfota i bingolotto när jag gick i femman) vet ju att jag har ganska så långa tår. Ja och då menar jag LÅNGA. Dessa strumpor är alltså inte designade efter mina pianospelande tår och känns därför om än ännu mer obehagliga att ha på sig än om de faktiskt sträckt sig över hela tårna.
 
Men vad gör man inte för lite julstämning? (Ursäktar så mycket i efterskott till de som tycker fötter är obehagliga. Förhoppningsvis så kommer de inte att hemsöka dig i dina drömmar inatt)
 


Kinkig med maten?

Idag bjöds det på pannkakor till middag i casa Alvert. Tänkte att det skulle gå hem hos lillen, men icke. Han åt bara en ynka liten pankis innan det blev matvägran och pannkaksbitar flög kors och tvärs över matbordet.
 
Det är så konstigt att se Vincent, som annars är väldigt matglad, så här kinkig när det kommer till mat nu när han är sjuk. Det finns inte mycket han vill äta och man blir ganska så frustrerad när man stått och lagat mat och han inte vill äta. Det som funkar bäst just nu är smörgåsrån med smör så det trycker jag i honom när tillfälle ges. Inte mycket till näring där men förhoppningsvis är han snart på bättringsvägen och blir sitt gamla, matglada jag. Har ni "gamla" rutinerade mammor något tips?
 
 
Tänkte passa på att visa er vår nya bokhyla vi köpte på IKEA i helgen. Blev en vit, smal BILLY som inte alls känns så klumpig och stor som en vanlig bokhylla hade gjort och trots det så går det in en hel del i den. Har börjat så smått att fylla på från allt nerpackat kontorsmaterial som fortfarande står i Vincents rum och har även passat på att rensa och slänga vilket var väldigt välbehövligt. Gamla föreläsningskompendier om Syra-Basbalansen kände jag att jag kunde fortsätta mitt liv utan.
 
 
Både pappa och Tom tycker att vår datorskärm från stenåldern behöver bytas ut förresten. Jag, som inte är särskilt insatt, tycker den fungerar alldeles utmärkt och lägger gärna pengarna på annat. Gissar dock att den dagen vi väl byter ut den kommer jag inte sakna den gamla. Håller ändå på med en del photoshoppande vilket kanske kräver en datorskärm från det här decenniet i alla fall. Ännu en sak att skriva upp på "saker vi skall köpa när vi vinner en miljon på vår trissjulkalender"-listan. Räknar nämligen kallt med högsta vinst, såklart!

Stör inte mitt sovande barn

Något av det absolut värsta med att bo i lägenhet (särskilt med småbarn) är grannar som renoverar. Nu är jag fullt medveten om att vi själva renoverat i flera månader MEN vi stod inte och borrade i betongväggarna non stop i flera timmar(!) som är läget just nu.
 
Problemet som uppstår är nämligen att jag nu äääääntligen fått en stackars sjukling att somna i vad som verkar vara en borrfri stund, 1,5 timme senare än vad han brukar göra (ja han var fruktansvärt trött), och när som helst kommer borrandet dra igång igen och väcka honom vilket gör att jag resten av dagen kommer ha en övertrött, gnällig stackars ettåring att underhålla fram till läggdags ikväll.
 
Kan hända att jag är yttepytte gnällig själv nu på grund av detta i kombination med hunger och mensvärk vilket resulterat i att jag nu sitter vid datorn och käkar en chokladmuffins och tycker synd om mig själv. Livet är hårt ibland hörni ;) Skall ta en ipren och värma lite riktig mat så kanske vi kan vända denna skutan. Håller tummarna för att Vincent, med oddsen emot sig, sover hyffsat länge i alla fall så att jag kan få lite plugg gjort och han får sin välbehövda vila.
 
Man skall akta sig för arga småbarnsföräldrar. De är inte att leka med ska jag säga er! Mohaha!
 
Throwback till en liten sovande, nyfödd Vincent ute på premiärtur i barnvagnen



Instagram

Ni har väl inte missat att ni kan följa mig på instagram (länk uppe i huvudmenyn under fliken "följ mig")?
 
 
 

En till VAB-måndag

Då var det dags för VAB igen. Två veckor klarade vi oss vilket ju är någon form av rekord den här hösten som verkligen gått i sjukdomens tecken. Nu hoppas vi bara att lillkillen snabbt blir bättre, att vi föräldrar slipper bli sjuka och att detta nu får vara den sista omgången innan han går på julledighet den 18onde.
 
Dagen har hittills spenderats framför Pippi på tv. Det är favoriten här hemma just nu. I vanliga fall är han inte så värst intresserad av tv alls men när man är sjuk kan det vara skönt att ta det lite lugnare och gosa med mamma. Det är verkligen inte kul att se honom såhär hängig men han blir i alla fall otroligt gosig och mysig när han är sjuk vilket man ju inte tackar nej till. När han kryper upp och lägger huvudet i ens knä smälter man verkligen.
 
Dagens frukostmacka som jag snällt fick dela med lille sjuklingen
 
 
Nu sover lillpysen och jag skall passa på att plugga. Vincent sov längre än vanligt imorse och gav oss båda lite välbehövd sovmorgon efter en kämpig natt så jag känner mig ändå hyffsat utvilad. Laddar med mer te, just in case, och dyker ner i tumörcellspatologin.


Allt faller på plats

Hallihallå! Söndag kväll och helgen har som vanligt gått rasande fort. Vilken helg gör inte det? Har suttit och pluggat nu en liten stund och skall strax plocka ut mina varma mackor ur ugnen och ta ledigt för resten av kvällen. 
 
Igår hade vi mamma och pappa här som hjälpte oss med en massa fix i lägenheten. Jag och mamma passade på att rensa bland lådor och i garderober medan pojkarna huserade i köket och Vincents rum.Nu är det verkligen inte mycket kvar i köket vill jag lova och det är både fönsterbräda och tapet uppsatt inne i Vincents rum. Skjutdörren är inne för lackering och efter ett besök på IKEA är även en garderob beställd till vårt sovrum. Snart så faller alla pusselbitar på plats, känns toppen! Kan säga att vi alla var rätt slut igår kväll efter att ha röjt hela dagen lång men vi blev också väldigt nöjda med allt vi fick gjort.
 
 
Vincent sprang raka vägen in i sitt sovrum imorse för att kolla på tato (traktor). Alla hjulburna fordon förutom vanliga bilar är nämligen traktorer och det är hans absoluta favorit just nu. Vi har fortfarande en grävmaskin ståendes på innergården och den skall vi alltid gå och kika på när vi är ute och leker.Två tummar upp för tapeten från Vincent helt klart.
 

För vintertorra läppar

God morgon! Måste bara få tipsa er om världens bästa lipbalm såhär i vintertider när luften börjar bli torr och läpparna håller på att trilla av ansiktet i stora flagor. Tom köpte detta till mig för någon månade sen på apoteket utan att riktigt kolla priset (oupsidaisy liksom) men jag blev så glad så glad. Är både bra, snyggt, luktar gott och smakar gott (den som åt lypsyl när de var mindre kan eventuellt få ett relaps så jag höjer ett varningens finger till er).
 
Tror han betalade 89 pix vilket ju är i det dyraste laget men det är SÅ bra och håller läpparna mjuka och kyssvänliga länge. Det finns i flera olika dofter (och smaker) och det jag har luktar blåbär. Tipstips! Vet att det är lite av en kändisfluga men jag tycker allt det har förtjänat sin plats på tronen.
 
 



Helga på besök

Vilken dag! Stormen Helga har härjat för fullt, i alla fall här i Göteborg. Begav mig ut i hällregn och blåst för att lämna Vincent på föris imorse. Det blåste så mycket vissa sträckor att jag faktiskt vände vagnen och körde den baklänges en bit för att stackarn inte skulle få halva jordens syretillgång i ansiktet.
 
Efter att ha varit och vänt i skolan fick jag den briljanta idén att passa på och köpa julklappen jag tittat ut till Tom. Superbra idé! Verkligen! Att ta sig in till stan gick någorlunda smärtfritt men när jag väl skulle hem var det polisavspärrningar kring byggställningar som riskerade rasa, träd som hade vält, älvsborgsbron var avstängd och julgranen på Gustaf Adolfs torg försökte sig på en imitation av det lutande tornet i Pisa. Det var KAOS i kollektivtrafiken och som av ett under lyckades jag tillslut komma hem, nåågra minuter (läs en timme) senare än vad som var tänkt. Puhh!
 
Ikväll har jag därför njutit av att få vara både varm och torr och passat på att slå in lite julklappar samt kollat på filmen The 33 med min andra tredjedel (den tredje ockuperar just nu hela dubbelsängen och jag har inte hjärta att flytta över honom till sin säng när han sover så sött kramandes om sin snutte och gosekanin). Väldigt bra film för övrigt om ni har idétorka på filmfronten. En verklighetsbaserad film om gruvarbetarna som fastnade i en gruva i Chile 2010.
 
Några klappar kvar men nu får det vara bra för ikväll
 
Nu skall jag plöja ett avsnitt Bones och sedan joina min lilla mini me i sovrummet. Härligt med någon som redan värmt upp sängen åt en när man kryper ner under täcket. Hög myshetsfaktor på det vill jag lova!

Julpyssla med Alvert - Dekorera ljus

Dags för decembers andra pyssel här i bloggen. Denna gång skall jag visa er hur ni snabbt och lätt slänger ihop personliga julljus. Lika kul att pynta med hemma som att ta med som gåva när man går bort. Testar ni något av "mina" pyssel får ni gärna länka i kommentarerna/skicka instadirect/tagga min instagram (alvert1993) så jag får se era alster.

Det du behöver är:
Ljus
Bakplåtspapper
Servetter med fina julmotiv
En plattång
 
 
 
Medan plattången värms upp klipper du ut det motiv du vill "klistra fast" på ditt ljus. En regel här är att ju mindre desto lättare att få snyggt så om du känner dig lite osäker kan du prova dig fram först så du får in tekniken. Sära på servettlagren så att du bara har kvar det som motivet faktiskt sitter på.
 
 
Lägg motivet där du vill ha det på ljuset och täck med bakplåtspapper. Du kan fästa det med tejp om du vill men se till att inte köra plattången över tejpen sen(!!).
 
Håll undan fingrarna och dra plattången lite försiktigt över motivet. Du kommer se att det smälter mot bakplåtspappret (jämför bild ett och två). För att inte riskera att bränna fingrarna av mig har jag inget kort på själva värmningsmomentet ;)
 
 
Et voila! Dra bara av bakplåtspappret från ljuset (efter att motivet fått svalna några sekunder) och beskåda ditt mästerverk.
 
Helst hade man ju velat använda en värmepistol för detta men det gissar jag att inte alla har liggandes hemma. Du kan säkert använda dig av ett strykjärn också eller något annat som du kan få tillräckligt varmt. När jag var liten värmde vi en stekspade i metall mot en ljuslåga och höll sedan mot bakplåtspappret till exempel.
 
När du känner dig lite varm i kläderna och den stora traven med ljus med tomtenissar på skulle kunna lysa upp halva västra götaland kan du avancera upp ett steg. Inför första advent gjorde jag t.ex. dessa 4 ljus som nu pryder vårt matsalsbord (denna gång med hjälp av en locktång så det tog ett litet tag). Är löjligt nöjd faktiskt!
 
 


Lösviktsmüsli

Tidigare i veckan åkte vi till Coop och storhandlade för ovanlighetens skull. I vanliga fall handlar vi alltid på Willys. På coop har de i alla fall en väldigt fiffig sak, nämligen müsli i lösvikt. Precis som vid godishyllan är det olika fack för olika ingredienser till din müsli så när du skopat upp det du vill ha är det bara att väga och betala. Smart va?
 
Eftersom det blev ett totalt misslyckande förra gången jag försökte mig på att göra egen müsli blev jag väldigt glad att jag ändå här kunde få plocka ihop det jag ville ha och ta med mig hem i en liten påse. Får se när jag vågar mig på't igen!
 Ett tips till er andra müsliknaprande bloggläsare där ute i alla fall!
 
 

Så hårligt!

 
Tadaa!! Är så rackarns nöjd. Både med resultatet och det faktum att jag nu kan dra fingrarna genom håret utan att behöva tillkalla brandkåren för att bryta loss dem varje gång. Håret ser dock vääldigt mörkt ut på bilden vilket är lite mysko eftersom jag inte färgat det. Fotade i fönstret för att få bra ljus så kan vara därför.
 
 
Det blev en variant av en längre page eller LOB (long bob) som det kallas. Nytt för mig men jag gillar att testa nytt när det kommer till hårfronten. Det växer ju liksom ut igen. Det blev verkligen jättebra och nu återstår bara att se hur det ser ut med mina lockar. Har inte riktigt tid att stå och platta håret varje morgon.
 
Något som var lite oväntat var att jag fick en liten ombre-effekt på köpet. Klippte ganska mycket på längden men lite av det ljusa i kanten (som är färg som trillat av från mitt tidigare blekta hår) blev kvar. Blev asballt! Kanske borde gå och göra en riktig ombre nästa gång?
 
På den här bilden ser ni mer den riktiga härgen på håret och det lilla ombre-avslutet.
 
 
Stor skillnad från hur det såg ut förut i alla fall och jag är som alltid meganöjd. Har världens bästa frisör helt enkelt. Therese på Nina F (som ligger vid heden) för er som är sugna!



Bye bye trassel

God morgon!

Sitter på bussen in till stan för en gångs skull för att äntligen få fixa till håret. Måste säga att det kändes väldigt märkligt att åka förbi hållplatsen jag aaalltid går av på, som om jag missat att gå av. 

Hur som helst, idag ryker håret! Ja jag hade väl kanske inte tänkt snagga mig men eftersom det var över ett år sen jag klippte mig sist (!!) så kan det behöva kapas en del. Efter alla hormoner under graviditet och amning är ändarna alldeles gula och sträva och här och där sticker det ut lite tuffsar av babyhår på sisådär 7 cm. Inte vackert!

Har inte riktigt någon specifik målbild av hur jag vill att det ska se ut. Jag litar helt enkelt på min grymma frisör. Jag är bara glad att slippa trasslet. Ska bli skönt att bli ompysslad en stund!


Studieuppehåll/Mammaledighet på Läkarprogrammet

Fick en fråga från en av er läsare igår som jag tänkte att fler av er kanske är nyfikna på. Den löd såhär:
 
Hej, undrar lite hur du gjorde med mammaledighet med din son och skolan? Kunde du välja precis när du ville 'hoppa' in i plugget igen eller måste man börja där man avslutade? 
 
Det korta svaret på den frågan är nej, du kan inte riktigt komma och gå som du vill. Låt mig förklara varför. Eftersom kurserna är i princip identiska från termin till termin skall det egentligen inte vara något som hindrar dig från att sluta mitt i och sedan återuppta studierna igen där man slutade. Man får trixa lite så man blir omregistrerad på kursen och så men annars skall det bara vara att köra på.
 
Vad det i praktiken betyder är att du måste vänta på att kursen du läste går igen så du kan haka på. På läkarprogrammet går kurserna varje termin eftersom vi har intag både på hösten och på våren men jag vet att det finns många högskole- och universitetsutbildningar som bara har intagning en gång om året. Superbra om man vill vara hemma exakt ett år. Mindre bra om man bara vill vara hemma ett halvår eller säg 14 månader.
 
 
Som student är man alltså lite mer bunden till terminstiderna. Du kan dock läsa om oavslutade kurser men får då heller inget CSN för de poäng du redan tagit. Det var detta jag gjorde.
 
Jag läste anatomi (termin fyra, den börjar dock redan i slutet på termin tre) när jag blev sjukskriven på grund av enorm utmattning och trötthet under min graviditet. Jag hade tagit mig igenom ungefär halva kursen då. Jag gick hemma hela restrerande del av termin fyra och födde sen Vincent den 1 Augusti (om någon av er mot förmodan har missat det ^^).
 
Throwback till när mina bänkpolare köpte en semla till preggot för att jag såg så trött ut *infoga tjugo smileys med hjärtögon här*
 
Sen var jag hemma två terminer men när anatomin drog igång där i maj fick jag haka på och vara mammaledig på 100% och sedan läsa på distans så gott det gick. Jag läste alltså om hela anatomikursen vilket jag tyckte passade mig bäst. Jag jobbade sedan i sommras de sista två månaderna innan Vincent fyllde ett och sedan började han förskolan i samma veva som min skola drog igång på riktigt.
 
Resultatet av det hela är att jag var sjukskriven 4-5 månader (juni-juli inräknat) och mammaledig 10 månader. Totalt studieuppehåll (eftersom jag valde att gå om) blev därför 3 terminer. Mina gamla kursare läser just nu termin 7 vilket gör mig både imponerad och lite avundsjuk. Samtidigt har jag fått uppleva något de flesta i min gamla klass inte gjort än och jag skulle inte byta bort det mot något i hela världen. Att vara mamma är fantastiskt.
 
"The glamourous life of a mother"
 
Jag fick mycket hjälp av studievägledaren på läkarprogrammet här i Göteborg. Hon hjälpte mig i princip med allt praktiskt som hade med sjukskrivning, mammaledighet och återupptag av studier att göra. Mitt tips är alltså att gå dit om man blir gravid som student. Alla utbildningar är olika och förutsättningarna varierar även med tanke på beräknat förlossningsdatum. Hade jag bara inte blivit sjukskriven hade det varit en piece of cake för mig att komma tillbaka till studierna eftersom Vincent föddes på sommarlovet.
 
Detta blev ett lååångt svar på en kort fråga men hoppas du fick svar på det du undrade. Jag pratar även om mammaledigheten i den ack så tråkiga videon jag lagt upp på min youtubekanal (ni hittar den HÄR). Måste få tummen ur och ersätta den med något lite mer spännande. Undrar du eller någon annan något annat som berör läkarstudier eller kombinationen läkarstudier-mammaliv är det bara att posta en kommentar eller skicka ett mail på alice@alvert.se. Puss på er!
 
Om ni vill läsa mer om hur det är att plugga på läkarprogrammet kan ni bland annat kika HÄR eller ta en titt under kategorien "Studier och Jobb" som ni finner i menyn längst upp på sidan


Julpyssla med Alvert - Gör din egen paketrosett

Kickar igång december med en liten miniserie med julpyssel här i bloggen. Passar ju väldigt bra att dra fram stora pyssellådan när det bara regnar och blåser utomhus. Testar ni något av "mina" pyssel får ni gärna länka i kommentarerna/skicka instadirect/tagga min instagram (alvert1993) så jag får se era alster.
 
 
Idag tänkte jag visa er hur man gör en paketrosett som gör det där lilla extra för dina inslagna julklappar. Det är inte svårt när man väl vet hur man gör men skall försöka så gott jag kan att guida er igenom, steg för steg. Jag använder mig av nål och tråd men vill man går det säkert också bra med dubbelhäftande tejp eller limpistol.
 
Du behöver:
2 meter presentsnöre
Sax
Nål och tråd
Tejp
Något att mäta med
 
 
Klipp till 6 st 30 centimetersbitar av ditt presentsnöre och ytterligare en bit på 15 centimeter.
 
 
Vik dina 6 snören som på bilden nedan där ändarna precis överlappar varandra och fäst med en tejpbit på mitten. Det snöret som är 15 centimeter gör du en cirkel av och tejpar över skarven.
 
 
Vik in snöret över tejpen på ena sidan så att du får något som ser ut ungefär såhär. Den sidan du vikt in kommer att vara uppåt i rosetten.
 
 
Ta nu din nål och tråd (ta lång tråd då det blir enklare att hålla isär alla loopar) och börja trä igenom den tejpade mittendelen på alla loopar från undersidan (den sida som du inte vek).
 
 
När du kommer längst upp trär du genom tejpen på ringen underifrån och sedan, genom ett nytt hål, vänder du tillbaks ner igen. Trä sedan nålen och tråden genom samma hål du kom upp i den tejpade delen på looparna (nu alltså uppifrån och ner).
 
 
OBS! I sista loopen trär du återigen igenom tejpen men vid sidan av det första hålet
 
 
Dra nu försiktigt åt snöret så att alla looparna ligger tätt och knyt sedan och klipp av trådarna. Looparna faller automatiskt snyggt i förhållande till varandra men, eftersom vi använder oss av tråd och inte lim, har vi möjlighet att efterjustera om något hamnat snett.
 
 
Tadaa!! Nu kan du ta rosetten och fästa med dubbelhäftande tejp på ditt paket. Vill du ha en mindre rosett är det bara att ta kortare paketsnörsbitar. Tänk dock på att du kanske får dela tejpen på mitten eftersom en liten rosett tenderar att bli ganska så platt med en bred tejp mitt på varje loop.