Årsresumé 2014 del 2

Juli
 
Jag är riktigt trött på att vara gravid och det märks tydligt på mina inlägg. Jag undviker gärna att skriva om "vad jag gör just nu" eftersom svaret i 99 fall av hundra skulle vara att jag låg i soffan och kollade på tv. Allt är färdigt inför bebisens ankomst. Bebiskläderna är sen länge tvättade, bb-väskan packas, vaggan är bäddad och jag är så otålig.
 
Jag är stor som ett hus och enormt svullen och lever i princip i mina mjukisbrallor och ett linne eftersom det är det enda jag får på mig. Jag umgås mest med familjen men träffar också Elin för första gången (som sen födde sin lilla Isabella bara fyra dagar efter Vincent föddes).
 
Den 20onde firar jag min födelsedag och mamma tar med mig på pedikyr som gör sååå gott. När jag kommer hem har Tom bjudit in ett gäng av våra vänner och överraskar mig helt totalt. En helt underbar födelsedag!
 
Den sista juli, utan några som helst föraningar, går mitt vatten!!!
 
 
Augusti
 
 01.06 den förste Augusti föds vår lilla pojke efter en snabb förlossning. Förlossningsberättelsen kan ni läsa här (del 1) och här (del 2). Efter 2,5 dag får vi komma hem till lägenheten med vår lilla färsking. På bb får vi besök av en hel drös med folk så när vi väl kommer hem bestämmer vi oss för att ta det lite lugnt själva ett tag och pusta ut vilket känns skönt. Något besök får vi och min bror får träffa sin blivande gudson för första gången.
 
Allt är omvälvande den första tiden och nytt för både oss och Vincent. Lillkillen har dessutom lite ont i magen och skriker en hel del vilket gör oss oroliga för kolik. Bebis ratar vagnen totalt och jag får hemsk mjölkstockning med feber och migrän på det så vi åker ner till Säteriet för att ta det lite lugnt. Här får gammelmorföräldrarna träffa sitt första barnbarnsbarn.
 
Vi firar förlovningsdag (eller glömmer snarare nästan bort den helt totalt) och jag hinner åka iväg och sova en natt på församlingsläger med minisen. I slutet av månaden gör vi vårt första resturangbesök (nåja pizzeria dådå) med bebis och det går ju alldeles utmärkt. Dessutom får vi vårt första leende :)
 
 
 
September
 
Livet börjar så sakteligen infinna sig hos lilla familjen och Vincent får helt plötsligt för sig att vagnen inte är så farlig trots allt. Detta gör att mitt mammasjälvförtroende ökar en del och jag vågar mig ut på lite mammaträffar och annat skojsigt. Vi åker åter igen (ja vi gillar vårt sommarhus, okej?) till säteriet och myser med familjen och får lite avlastning vilkt är grymt skönt för oss föräldrar som har en bebis som helst bara vill sova PÅ oss.
 
Vi går sen givetvis och röstar och så börjar Vincent sova nästan hela nätter (en lyx jag önskar att jag njutit mer av så här i efterhand haha).
 
 
Oktober
 
Jag fortsätter att hänga på mammafikor och vi åker bl.a. och hänger lite hemma hos Toms föräldrar. Vi har Toms lillasyster Angelica boende hos oss vilket är trångt men supermysigt och så hakar jag och Vincent på scouterna i slottskogen i årets kämpalek. Min pappa fyller år och det firas givetvis med härlig middag hemma hos mamma och pappa.
 
Vi får gå på dop för Vincents kusin Ellenor och sen döps vår egen lilla skrutt. Dessutom så skrattar Vincent för allra första gången vilket såklart är huuur kul som helst.
 
 
November
 
Angelica fortsätter att bo hos oss under sin praktik i två veckor och jag och Vincent åker och hälsar på henne på Universeum. Vår lilla familj köper även ny bil och blir stolta ägare till en liten fin Citroën.
 
Jag och Vincent har fredagsmys hemma hos Elin och Isabella och vi deltar även i en amningsflashmob i nordstan.
 
Första farsdag firas och Tom får en fin mugg med bilder på honom och Vincent som Vincent fixat aaaaalldeles själv. Vi hänger givetvis mycket med båda våra familjer och åker bl.a. på invigningen av Stenungs Torg.
 
 
December
 
Årets sista månad tillbringas givetvis med vänner och familj. Vincents farmor kommer på besök och har med sig fika. Jag och Tom går på Hobbit med våra vänner och går på IKEA med mamma, pappa och Gabriel. Vi firar både lucia och jul i Bosared och lilljulafton firas på annandagen hemma hos svärisarna.
 
 
Nu är det inte mycket kvar av 2014 och givetvis går det bra att djupdyka i just de månaderna du är intresserad av genom att trycka på arkiv längst upp i menyraden. Imorgon åker jag, Tom och Vincent till Stenungsund och skall fira in det nya året tillsammans med Toms familj och deras vänner. 2015 kommer säkerligen bli ett enastående år!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: