Snopet!

Hade precis skrivit ett långt inlägg om hur jag jobbat idag fast jag är dunderförkyld men så försvann det plötsligt och ja.. jag orkar INTE skriva om allt. Nåja.. Ligger i soffan med ett glas vin och kikar på EM-finalen. Helt okej nedvarvning för min del. Mår jag sämre imorgon (tryckte i mig en alvedon idag för att orka med) får jag nog bli hemma trots att det är personalbrist och att jag förlorar massa pengar. Var på gränsen att jag orkade med idag och dessutom har Tom ont i ryggen igen så jag fick gå upp med Vincent imorse. Ska väl gå och lägga mig så fort matchen är klar. Kan behöva en god natts sömn! Nedrans förkylning alltså!

Bosared!! Längtar redan tillbaks...



Köket Före

Som ni vet så väntar en köksrenovering på oss alldeles runt knuten. Den 7e kommer lasset med det nya köket från IKEA och då är förhoppningen att i alla fall ha packat ner mycket i lådor och dessutom ha rensat ut lite space i vardagsrummet så det finns någostans att ställa allt när det burits upp. Under tiden är tanken att vi skall bo hemma hos mina föräldrar och vi tänkte faktiskt flytta dit redan imorgon. På så sätt slipper vi att bo i kaos utan tillgång till kök vilket ju inte rimmar så bra med småbarnsliv eller avkoppling mellan jobbpass. På riktigt har jag svårt att se hur detta skall gå vägen över huvud taget men det kommer väl bli färdigt tids nog... på nått vänster.
 
Eftersom köket inte var fullkomligt belamrat med disk idag knäppte jag lite kort för att visa er förebilder. Kan ju vara kul att se skillnaden när vi tillslut har vårt nya fina kök. Det är ganska litet så det är lite meck att fota men jag tror ni kan få en uppfattning om hur fantastiskt det är just nu (NOT).
 
 
Som det är nu mynnar köket ut i en matplats. Rummet viker av som ett L och där får vi plats med både köksbord (som Vincent sitter vid på bilderna) och en kontorshörna. Tanken är nu att smälla upp en vägg mellan matdelen och köksdelen så att Vincent får sig ett alldeles eget rum i slutet av köket. Köket blir inte mindre och matbordet får flytta ut i vardagsrummet. En bra lösning tycker vi mvh, ligger blixtstill hela natten för att inte väcka sovande bebis.
 

Lite söndagsångest

Nyss hemkomna från våffellunch uppe hos min mormor och morfar. Självklart ville de skämma bort oss lite grann och se till så att vi inte gick hungriga (typical grandparents) när vi var här och få gosa lite med sitt barnbarnsbarn såklart. Byggde en provisorisk vagn, då vi lämnade vår riktiga hemma i Mölndal, som vi körde upp Vincent och hans stol i. Tydligen superkul att få åka skottkärra! Nu ligger Vincent och sover middag. Han däckade så fort han hamnade i sängen nästan så han var rätt trött med andra ord.
 
 
Michaela och Jakob åkte hem tidigt imorse och sen dess har vi som är kvar städat och plockat här för att lämna det lika fint som när vi kom. Jag vill verkligen inte att helgen skall ta slut. Vi har haft det så rackarns mysigt och jag ser inte riktigt fram emot en fullsmockad jobbvecka. Första gången jag har söndagsångest på vääääldigt länge. Vi planerar dock att åka tillbaks hit allihopa, eftersom vi ju haft det så bra, redan om några veckor. Då hoppas jag på att det blir lite mer sällskapsspel och lite mindre fiske... men vi får väl se ;)


Det blir ingen storfiskare av mig

Vincent ligger och sover och resten av människorna är nere och leker med pinnar vid sjön. Jag tycker egentligen det är väldigt mysigt att fiska men det finns ett litet (eller okej.. ganska stort) problem, jag vill inte få fisk. Levande (och döda för den delen också) fiskar är så hala och slemmiga och dessutom helt opålitliga när de sprattlar runt om de kommer upp på land. Skall jag fiska skall det gärna vara utan drag och har mitt sällskap ingen fiskelycka så gör det inte mig något, snarare tvärtom, då slipper jag se en fiskavrättning mitt framför näsan.
 
Jag inser ju själv att all fisk jag äter också blivit dödad på ett eller annat sätt men det är ändå skillnad. Nä usch, fiskar är obehagliga djur. Fiska kan de gärna göra utan mig. Jag sitter istället i soffan och vaktar sovande bebis och brinnande badtunnekamin vilket passar mig alldeles utmärkt.
 
Strax skall vi börja med lunchen och under tiden bjuder jag på lite bilder från dagens promenix "runt kvarteret".
 
 
 

Lugnet har landat

God förmiddag på er! Igår eftermiddag landade vi äntligen i Bosared efter att ha fyllt både kundvagnen och våra magar till max med mat i Borås. Hade några timmar bara lilla familjen innan våra vänner anlände senare på kvällen. Då sov Vincent redan och vi hade gjort i ordning mat som avnjöts ute på gräsmattan. 
 
 
För oss kvinnor avslutades sedan kvällen med en film uppkrupna i soffan medan pojkarna var ute på sjön och fiskade. Det är ju inte klokt vad mysigt man kan ha det alltså! Helt perfekt!
 
 



Tjuvstartar helgen NU!

 
Vi är på väg! Laddade med barnsånger i högtalarna och en drös mellanmål nära till hands sitter vi nu i bilen med destination Bosared och Säteriet. Vi skall bara göra en liten mellanlandning för lunch och handling i Borås så vi har något att äta i helgen. Nu håller vi tummarna för att den minste av oss håller sig munter hela resan. Brukar vara lite sisådär med det faktiskt. Åka bil har väl bara varit ok i perioder sen han var liten och det är inte en sån period just nu. Som sagt, lite smörgåsrån och imsevimse underhåller ju honom en liten stund i alla fall.
 
Känns riktigt lyxigt att starta helgen redan nu faktiskt. Lite minisemesterkänsla på det liksom för en stackare som inte har någon "riktig" semester. Har heltidsjobb nu i tre veckor till och sen deltid fram till skolstarten. All tid med min lilla familj är därför GULD värd. Älskar er så!
 
Nu skall jag lägga ner telefonen innan vi får stanna av en helt annan, inte så särskilt trevlig, anledning. Onödigt att starta helgen med en åksjukespya kan jag tycka ;)
 

Stress på jobbet

Idag hade jag en helt förfärlig dag på jobbet. Var ensam på morgonen på avdelningen (kollegan hade försovit sig) och hade så mycket att göra att jag sprang runt som en galning med tårarna brännandes bakom ögonen och puls på typ 300. De boende var irriterade på att jag inte kom när de ringde och dessutom så var smöret slut till frukosten. Tillslut kom min ena gruppchef till undsättning men dagen fortsatte i ett högt tempo och jag satt ner för första gången vid lunch för att hämta andan. Jag trivs oftast väldigt bra på jobbet och har fått beröm från både boende, anhöriga och kollegor men idag var det INTE kul.
 
 
Var med en stor lättnad jag fick traska hemåt med värkande fötter och rygg klockan tre. Nu väntar nämligen tre dagars långhelg innan det är dags för jobb igen. Fick sedan lite besök av Josefin på eftermiddagen och har precis kikat på en film med Tom, så nu känner jag att jag fått varva ner och tanka lite positiv energi.  
 
Vi har även packat resväskorna eftersom vi imorgon förmiddag åker iväg till Bosared. Skall bli såhååååå mysigt och skönt att få komma ut dit och slappna av ordentligt. Vi har bjudit med våra vänner dessutom så tillsammans skall vi ha en helg fylld med allt och ingenting. Skall spela spel, fiska, bada badtuna, njuta av god mat och ligga och götta oss i, den av väderleksnissarna utlovade, solen. Det kan jag verkligen behöva!
 
Nu skall jag gå in i vårt numera upplysta badrum (har levt utan glödlampa i några dagar och suttit och kissat i skenet av en stearinljuslåga) och tvätta mig och borsta tänderna. Sängen känns väldigt lockande kan jag säga och trots att dagen ändå blev rätt så bra tillslut så känns det skönt att få vända blad. God natt!
 
 


Lite trots

Ännu en dag i sjukstugan. Min snoriga näsa verkar ha återhämtat sig någorlunda och tänker mig att jag får nöja mig med det. Kan inte ligga hemma i soffan hela veckan för en förkylning precis. Ska jobba två dagar nu och sen har jag helgen fri och då skall vi åka till säteriet med våra vänner så då får kroppen också tid att vila. Känner på mig att denna förkylning kommer att bita sig fast likt ett retsamt popcornskal mellan tänderna ett tag framöver. De har ju en tendens att göra det tyvärr. Som tur är verkar både Tom och Vincent ha klarat sig ifrån eländet så det tackar vi ju för.
 
Äventyren idag har bestått av vikning av tvätthög storlek enorm och så tog vi oss ut en sväng på en härlig kvällsprommenad med ett stopp vid gungorna. Vincent är, tro det eller ej, inne i någon slags trotsfas just nu och får han inte som han vill blir han supergnällig och arg. Jag skojar inte när jag säger att vi bokstavligen får gömma oss om vi vill dricka ett glas vatten ifred och undvika sura miner(!!).
 
Det han allra helst vill är att gå runt KONSTANT (och då menar jag konstant, hela tiden, non stop..) i lägenheten, smaka på aaaaallt vi äter och dricker samt pilla på grejer som är ytters olämpliga för bebisar (så som ljusstakar, riva ut böcker i bokhyllorna och hänga sig i tvättställningen). Om han bara hade valt "leka med leksaker snällt på golvet" som absoluta favoritsyssla så hade vi ju sluppit meningsskiljaktigheter ;) . Därför är det i alla fall ganska skönt att kunna gå ut och gunga. Det tycker han är kul och vi alla får frisk luft och lite lugn och ro.
 
 
Något som också funkar är att läsa böcker. Vi har extremt få böcker som passar hans ålder tyvärr så de vi har läser vi om och om igen. Har önskat oss lite fler böcker till lillens ettårsdag som antagligen kommer komma väl till användning när de både föräldrarna blivit galna på de böcker vi redan har.
 
Vi som trodde att trotsen skulle komma liiiite senare har minsann fått på näsan. Det är dock kul att se honom utvecklas och få en egen vilja. Han har t.ex. börjat att peka mer på saker han vill ha och han minns saker på ett helt annat sätt än tidigare. Innan kunde vi gömma undan saker vi inte ville att han skulle ha men nu förstår han, och kommer ihåg, att mammas mobil ligger under soffkudden. Hade kunnat skriva ett helt inlägg om bara hans utvecklingsframsteg den senaste tiden men gissar att det kanske inte är så skoj att läsa. Dessutom kan det vara lite stressande, mammor emellan, att läsa om vad andras barn kan och inte kan. Det vet jag själv eftersom ju Vincent inte kan krypa än vilket majoriteten av hans jämnåringa kan.
 
 Var är lampan? "Däh!" //  Smaska på pappas Xboxkontroll
 
Men slut på babblandet! Känner att jag aldrig kommer till punkt här. Skall göra i ordning mig för sängen nu för att vara utvilad inför jobbdag imorgon. Då fyller dessutom världens bästa lillebror år. 20 hela år. Hur galet är inte det??

Midsommarbilder

 
Blev inte jättemycket bilder då det glömdes bort mitt i allt men här är några småglimtar i alla fall. Det blev varken dans runt midsommarstång eller nubbevisor (fy skäms) men vi hade det ypperligt trevligt ändå. Vi spelade bland annat Cards Against Humanity som är ett av de absolut roligaste spel jag spelat. Man skrattar så man gråter. Vet ni inte vad det är finns det videos att kika på på youtube.
 
Jordgubbarna intogs senare på kvällen då vi blev så mätta efter allt gott som vi grillade och efter en omgång Med andra ord så tog vi vårt pick och pack och åkte hem. En betydligt bättre midsommar än förra året. INte för att det var något fel på själva midsommar men då var jag extremt gravid och svullen och kände mig inte särskilt vacker där i en svettiga kläder och crocs. Bättre med guldklimpen på utsidan!

Midsommar 2014 i vecka 36 om jag inte minns helt galet!
 
 Midsommar 2015 med min älskade lille pojk <3
 



Måndag igen

Hallå hallå! Har ni haft en bra midsommar? Vi firade som sagt med våra vänner. Skall visa er lite bilder när jag får tid ;) Vi hade det jättemysigt i alla fall och åt en massa gott. Vi åkte hem vid tolv ungefär och sen, på midsommardagen, steg jag upp tidigt för att jobba ett monsterpass på 13,5 timmar. 

Var rejält trött när jag kom hem kan jag säga men min sovmorgon uteblev eftersom Tom stackarn vaknade med ryggskott igår. Trots det åkte vi iväg på en överraskningsfest för min lillebror som fyller 20 på torsdag som mina föräldrar fixat. 




Jättetrevligt det med trots att jag var sjukt trött och gick runt och nös och snörvlade. Har helt ignorerat min förkylning och gått och jobbat ändå och tydligen var det inte så smart.

Idag mår jag heller inge bra så har fått ringa och sjukanmäla mig tillslut. Snörvlar och fryser om vartannat. Eftersom det blev sent igår sov jag och Vincent över hos mamma och pappa och nu ligger jag nersjunken i en fat boy och hoppas att han sover en bra stund till. Just nu vill han bara gå gå gå hela tiden och det rimmar inte så bra med en hängig, snorig mamma.

Usch vilket spretigt och osammanhängande inlägg detta blev. Ni får ursäkta mig.. har ingen energi kvar att tänka med. Skall vila mig i form nu! Kram på er

Glad Midsommar!


Mmmm. . Gräs!


Tjuvstartar

8 timmars jobb avklarat. Jordgubbar, grillmat och champange införskaffat. Benen rakade och snart skall naglarna få sig lite färg. Känner mig ganska redo inför midsommarfirande imorgon faktiskt. Firar det med ett glas vin och två rutor riktigt mörk choklad. Alldeles lagom.
 
 
Oavsett väder (njaaa hagelstorm är väl kanske inte inräknat här) skall vi spendera midsommarafton med vänner sittandes ute i en trädgård under en tältduk. Vi skall grilla, spela spel och bara umgås vilket skall bli så rackarns härligt. Vincent hänger givetvis på men kommer nog trilla i säng av allt ståhej vid 7 (ingen önskan om jinxning här nu tack.....jorden). Blir inte en så sen kväll för oss ändå då jag jobbar dubbelpass på lördag, men jag är ju ganska härdad av all sömnbrist så klarar mig nog bara jag får ta igen mig sen på söndag.
 
Nu skall jag se till och njuta av mitt vin och min choklad här, nedsjunken i soffan, och glo på ett avsnitt av OITNB på Netflix. Vi startar midsommar NU tycker jag!
 
 
 

Sommarkläder till småbarn

Sommaren har på något magiskt vis försvunnit i tomma intet då den fick nys om att midsommar var i antågande. Ingen svensk midsommar utan lite regn. Går ju givetvis och hoppas på att det fina vädret skall komma tillbaks snart så man kan vara ute och suga i sig lite D-vitamin. Det är sååå mysigt att traska iväg hela familjen till en lekplats i närheten och gunga och fika så det gör vi så ofta vi kan.
 
Vincent växer just nu in i storlek 80 i kläder och vi insåg att de mesta av våra kläder var i storlek 74 så vi har haft en liten klädbristskris här i någon vecka. Nu har vi inhandlat några plagg men plånboken lämnar ju en lång önskelista.. Har satt ihop ett litet collage med finfina plagg jag i smyg suttit och fönstershoppat på nätet. De är från NEXT, H&M och Kappahl.
 
Tycker det är svårt med sommarkläder till en liten. Själv går man ju runt i shorts och linne eller en klänning när det är varmt men små barn vill man ju inte i onödan utsätta för för mycket sol (även fast vi givetvis också smörjer med SPF). Då vill man kanske ha lite mer täckande plagg som för den delen inte de stackars barnen dör av värmeslag i. Linnebyxorna från H&M nere till vänster är en favorit som säkert kommer hamna i lilla garderoben. Superbra med knapp på sidan som omvandlar långbrallor till shorts.
 
Har ni några tips på bra sommarkläder till små barn? Eller några andra allmäna tips om att klara de stundande värmeböljorna med en snart ettåring att rå om?



Ett kök, tack!

Ojojoj, beställning av kök är verkligen inte att leka med. Åkte strax efter ett till IKEA och var äntigen på väg hem runt femsnåret. Alla tre var ordntligt trötta och jag som är sjuk på allt känner mig inte så kaxig nu precis. Nu är det i alla fall beställt och den 7e juli får vi det hemkört och uppburet hit till lägenheten. Så skönt! 
 
 
Nu börjar det massiva arbetet med att packa ner allt i lådor och riva ut det gamla. Kommer bli KAOS här hemma (ingenting mot vårt vardagliga kaos gissar jag) och jag undrar hur kul det kommer vara att bo mitt i en köksrenovering, men förhoppningsvis stöter vi inte på allt för mycket problem under vägens gång. Den 7e åker dessutom mina föräldrar på semester så då kan vi låna deras hus ifall vi inte kan andas här hemma.
 
Skall givetvis bjuda på renoveringsuppdateringar från kaoslivet när vi drar igång på riktigt men nu är det som sagt beställt. Kommer bli superfint när det är färdigt.. om sisådär 26 år kanske. Vad har vi gett oss in i???

Kläder till midsommar

Slänger in ett kort hej här innan jag kryper till kojs. Har kännt mig rätt så hängig idag med men har en dag på mig att återhämta mig till innan jobbet kallar. Får se hur det kommer att gå ;)
 
Pallrade oss i alla fall iväg en sväng till Frölunda Torg idag i jakt på kläder inför midsommar och lyckades hitta till oss alla tre. Kanske inte det bästa att göra när man är sjuk men det var absolut nödvändigt kan jag lova. Hittade en klänning på favvobutiken New Yorker på REA för 169 kronor så jag blev glad. Trivs ju inte alls i min kropp just nu så prova kläder är inget jag precis längtar efter, men denna blev jag i alla fall någorlunda nöjd med och då är det bara att köra.
 
Här får ni en liten sneak peak på mor och son-outfit.
 
 
Imorgon väntar en trip tillbaks till IKEA för inhandling av flyttkartonger och beställning av kök (det är i alla fall förhoppningen). Vi delar upp alla måsten på flera dagar så att vi alla orkar med och det känns rätt vettigt. Livet med bebis är nog så ansträngande och med lite förkylning på det för man ta allt i snigelfart. Kanske kan fjäska till mig en till sovmorgon imorgon också *blink blink*


Sommarförkylning

Idag var egentligen planen att åka till Borås djurpark med våra vänner men eftersom Alice (inte jag då alltså) drabbats av öroninflammation fick vi lov att ställa in. Kanske tur det då jag vaknade upp med världens huvudvärk och rivig hals. Huvudvärken är inte nådig och har fortfarande inte släppt men jag tror kanske den hänger ihop med det onda i halsen. Hoppas hoppas på att slippa en jätteförkylning.
 
Tom skjutsade iväg mig och Vincent till mamma och pappa imorse, där vi hängt hela dagen medan Tom varit iväg och jobbat. Fick någon timmes sömn medan lillfisen lekte loss med sin mormor och morfar vilket var väääldigt välbehövligt. Resten av dagen spenderade vi som vanligt traskandes runt runt och så mös vi en stund på en filt på gräsmattan. Frisk luft och varma solstråler i ansiktet gör väl en kanske inte friskare men visst mår man i alla fall lite bättre. För stunden åtminstone.
 
Jaga katter är superkul!.. och att få hänga med snälla morbror är inte dumt det heller
 
Huvudet bultar fortfarande och jag känner mig väldigt hängig. Jag håller hoppet uppe om att må bättre imorgon men oddsen är nog emot mig. Det är ju förfärligt tråkigt att vara sjuk på sommaren.
 
Nu skall jag trycka i mig något att äta trots att jag inte alls är sugen och sen får det nog bli tidig sänggång för min del. Tom har lovat mig sovmorgon imorgon vilket jag verkliegn ser fram emot. Får vila ordentligt för här har man inte tid att vara sjuk minsann.

Glädje och sorg

Vilken dag! För det första så har jag knappt hämtat mig från de senaste dygnens monsterarbetspass och sedan har dagen dessutom bjudit på lyckligaste lycka och sorgligaste sorg. Startade dagen till de hemska nyheterna om Lisa Holm och nu avslutar jag dagen med soffmys framför tvbevakningen av bröllopsbanketten. En dag med otrolig sorg och fantastisk kärlek, på samma gång. Skänker mina varmaste tankar till både Lisas anhöriga och de nygifta, fast på helt olika sätt såklart. Det är svårt det här.
 
Vi har haft tvn igång här hela dagen i alla fall (för ovanlighetens skull... eller kanske inte.. vem vet.. #missaraldrignyhetsmorgon) och följt uppladdningen inför bröllopet. Tom åkte visserligen redan tidigt för att lägga tak med polarna, men jag tror inte han gråtit särskilt mycket över att han missat det. Jag däremot satt givetvis och storbölade under hela vigseln samtidigt som jag försökte underhålla en inte allt för nöjd liten herre. Ehm.. närvarande förälder var det här ja. Det är ju faktiskt inte varje dag det är kungligt bröllop så då får det bli lite multitasking.
 
 
Så vacker vigsel så jag nästan har lust att springa till kyrkan på direkten. Möjligtvis att mitt bröllop kommer att bli aningens mindre dårå, men är det nått tvbolag som hör av sig så får man ju ställa upp. Även fast bröllopslängtan är stor hos mig så får det vänta ett tag. Kostar ju en hel del det där kalaset och eftersom jag bara har planer på att gifta mig en gång i livet så vill jag göra det ordentligt, precis så som vi vill ha det. Så länge nöjer jag mig med att gå på bröllop och suga i mig inspo av andra. Redan i höst skall vi faktiskt gå på vigseln av min kusin Emelie och hennes Erik. Skall bli jättekul!
 
Grattis prinsessan Sofia och prins Carl-Philip. All kärlek till er och lycka till i framtiden. Skall bli så kul att få följa er resa tillsammans!
 
 



Live från vilrummet

Sitter nersjunken i massagestolen i jobbets vilrum och håller på att somna. Har varit här sen 8.30 imorse på introduktionsutbildning för nyanställda och skall klockan fyra jobba ett kvällspass fram till nio ikväll. Puhh säger jag bara. Är redan helt färdig men med en liten go massage så orkar jag nog ett tag till.
 
Tom och Vincent är iväg hos Vincents farmor och farfar och kommer hem tills han skall sova ikväll så då kunde jag lika gärna passa på att jobba. Känns konstigt bara att jag gick hemifrån innan han vaknade och kommer hem när han sover. Saknar ju ihjäl mig efter honom!
 
Nä nu skall jag lägga undan mobilen och blunda en stund.
 

Köksplanering med en bebis

Besöket på IKEA idag gick bra. Det är inte det lättaste att stå still och planera kök (japp det är såklart köket som skall renoveras) och samtidigt underhålla en liten bebbe. Vi hittade lite roliga saker att bita på och banka med, ja i alla fall bebin, och så traskade vi runt till fots och med vagnen.
 
 
Köket kommer bli toppenbra och tanken är väl att det nya köket kommer höja värdet på lägenheten när det väl är dags att sälja. Köket vi har nu är verkligen risigt med stort R och vi blir därför tvungna att byta ut ALLT, inklusive vitvaror. Nu skall det bara kontrollmätas lite grann och sen skall vi beställa. Spännande!
 
Jag var såååå trött när vi äntligen lämnade IKEA. Bjussar på en illustrerande bild på mig i bilen på väg hem med ett par exklusiva Michael Kors-väskor under ögonen (eller inte!). Blev raka vägen i säng med mig kan jag säga.
 
 
Tanken är att hinna med att renovera nu i sommar när vi inte har skola och annat som måste fixas. Då kan vi dessutom bo hemma hos mina föräldrar och slippa allt buller från byggubbarna utanför (YES!). Blir lite längre till jobbet för mig bara men förhoppningsvis kommer vi i ordning hyffsat snabbt i alla fall. Skall bli så skönt med nytt och fräscht. Känns väldigt väldigt lyxigt!
 
Nu: Game of Thrones med gubben min!


Ständigt detta buller

Möts av samma solskensleende varje morgon
 
God morgon! Idag ser det ut som om det finns alla möjligheter för en lika fin dag som vi hade igår. Byggjobbarna är som vanligt redan igång så det är oftast inget fågelkvitter man vaknar upp till utan snarare maskinbuller *suck*. När byggjobbarna sen går hem för dagen är det istället ofta någon granne som drar igång och borrar i våra betongväggar så att fönsterrutorna skallrar. Hör man på mig hur otroligt trötta vi är på allt det där kanske? Just nu låter en liten stuga mitt ute i ingenstans ganska lockande, även fast man väl ganska snart saknar närhet till affär och kommunikationer.
 
Nåväl, idag väntar som sagt IKEA med mammsen och mina två pojkar. Tanken var att jag skulle få sovmorgon idag men eftersom Vincent vaknade så förbaskat tidigt så tog Tom det tidiga passet och så fick jag snällt gå upp nu med honom när han vaknade för andra gången. Får snosa en stund under dagen istället.
 
Skall ringa mamma när han sovit igen sen och så möts vi där. Skall bli spännande att 1, få hjälp att planera hur det ska se ut och 2, se hur lång kö det är till den hjälpen. Förhoppningsvis blir det mer av 1 än av 2 eftersom vi ändå åker dit en onsdagförmiddag, men vi får väl se. Så länge får vi väl röja loss med bebin i varuhuset och inte lyckas plocka på oss allt för mycket grejer (omöjligt ju!). Gissar att jag kommer vara helt slut ikväll.
 

Sommarvärmen är här

Det var inte så lätt som jag trodde att halka tillbaka på bloggbanan men jag gör så gott jag kan. Dagen har ju inte direkt bjudit på ett "häcka inomhus framför datorn"-väder så det är väl inte så konstigt egentligen.

På förmiddagen idag var vi hela lilla familjen iväg och besökte Vs förskoleavdelning. Fick träffa två snälla och trevliga fröknar/lärare/pedagoger/extramammor som visade oss runt och svarade på alla våra frågor. Känns jättebra faktiskt och Vincent kommer säkert trivas. Det är bara mamman i huset som inte riktigt vill släppa iväg honom, men har man inget annat val så får det bli så. De är ju duktiga och vana att ha hand om småttingar så egentligen oroar jag mig säkert helt i onödan. Känns bara så konstigt att han inte alltid kommer att vara helt beroende av sin mamma och pappa. Lilla skrutten <3


På eftermiddagen sen var det dags för jobb för min del och det var väl rätt så motvilligt jag drog på mig arbetskläderna när solens strålar gassade utomhus. Var relativt lugnt på avdelningen dock så satt med två av de boende och pratade en stund i solen vilket var fantastiskt härligt.

Sparkcykel på jobbet ;) för latmaskar som mig

Slutade vid nio och ramlade ner i soffan hemma för att kika på ett avsnitt av Under the Dome och nu ligger jag med hängande ögonlock i sängen, redo att släcka lampan. Imorgon väntar besök på IKEA med mor min. Då skall vi planera sommarens stora renovering! Spännande!! 

God natt och puss!



Det som kallas livet

God morgon höll jag på att skriva men det är det väl ändå inte riktigt fortfarande? Kan ha att göra med att jag är så otroligt trött idag av någon anledning och att jag, medan Tom och Vincent är ute i det fina vädret och gungar, sitter inne vid datorn och "jobbar". Hmm.. jag som hade trott att det var sommarlov runt hörnet har fått tänka om lite eftersom det finns något som kallas livet som också kan komma i vägen för de där latiga dagarna på en parkbänk med en glass i handen.
 
Vincent i väntan på frukostgröten imorse
 
Ikväll väntar terminens sista ungdomsråd som jag skall sitta ordförande för. Varför jag tagit på mig detta när jag haft så mycket annat undrar ni? Jadu, om jag hade kunnat svara på det. Rätt dumt av mig men jag är ju den som allt som oftast ställer upp och jag tänkte nog inte efter innan jag tackade ja. Håller därför på att skriva ut lite papper och skriva klart dagordningen. Skall läsa igenom lite handlingsplaner vi skall gå igenom och så skall jag givetvis fixa fika.
 
Visst fikar man antagligen i de flesta styrelser men jag tror ändå kyrkan är ett slag för sig. I kyrkan är ju kyrkfikat det elfte budordet nästan, hehe. Dessutom sitter jag samtidigt och filar på veckans inköpslista. Multitasking på hög nivå!
 
 
Är ändå rätt så stolt över mig själv. Jag klarar mycket som på förhand ser helt omöjligt ut och det ger en stor egoboost. Att jag sen inte får glömma att hålla i både hatten och byxlinningen för att det går i ett galet tempo är en annan femma. Snart får jag pusta ut lite grann. Skall strax sätta mig med en kopp te på balkongen och lapa lite sol. Det är ju helt okej det med ;)
 
 
 
 

Lördagshäng

Sitter nerbäddad i soffan med en kopp te och lite nötter och slötittar på tv. Skall väl gå och lägga mig om en liten stund men jag ligger så bra här. Josefin gick nyss efter att ha varit här sen klockan 5. Vi har som vanligt pratat om allt och inget och busat med Vincent såklart. Bjussade även på lite mat. Ja så snäll är jag ;)
 
 
Skönt att ha någon där de vanliga ice breaker-samtalsämnena "Vad har du gjort sen sist?" och "Vad skall du göra i sommar?" helt kan skippas eftersom samtalet bara flyter på. Däremot kan både jag och Joe känna att vi ibland skiljs åt utan att ha fått prata av oss allt.. eller jaa så känns det väl alltid. Finns liksom inget stopp. Hon är rätt bra ändå, den där Josefin.
 
Imorgon väntar kalas för en av Toms kusiner. Blir en riktig kalasig helg och det är väl härligt. På måndag börjar första veckan på Toms pappaledighet och jag skall vicka på äldreboendet fram till skolstarten i höst. Äntligen är det sommar!


Angelica tar studenten

Det är 6e juni, Sveriges nationaldag och jag har sommarlov vilket betyder att JAG ÄR TILLBAKA! Tänkte bjussa på lite bilder från gårdagens student. Vi fick tyvärr åka hem lite tidigt eftersom jag ju skulle skriva tenta men det var fantastiskt kul att få vara med och fira denna stora dag med Angelica.
 
Fantastiskt lycklig och nyutsprungen student
 
Flakåkardags!!
 
Vår present med kortet jag gjort. Blev rätt nöjd faktiskt #manfårskrytaibland
 
Det bjöds på helt fantastisk mat!
 
Världens bästa faster och gudmor fick sig en goskram av Vincent
 
Som ni ser så var det en mycket lycklig student och vi alla hade det jättetrevligt med väldigt god mat. Har på senare tid varit så otroligt blödig av någon anledning och får nästan jämt och ständigt tårar i ögonen vid tillfällen som dessa. Att se andras lycka och att det går bra för mina medmänniskor runt mig är helt fantastiskt och ja.. då kommer tårarna lätt. Haha jag som trodde jag var klar med det där med hormoner, men detta kanske är en härlig bieffekt av hela mammaprylen som är här för att stanna?
 
Det är lite bitter sweet att man bara får uppleva studenten en gång. Den kommer på en stadig andra plats (efter förlossningen av världens bästa kille) på bästa dagar i mitt liv. Nu är det tre år sen och man känner sig både gammal och tråkig. Lyckligtvis så väntar fler fantastiska dagar i framtiden. Man kan inte gråta över spilld uppdrucken mjölk. Alla blir vi gamla och grå en dag men det finns sin charm och härliga stunder med det också!

Tre snabba

Idag har jag:

1. Skrivit.. Nej det är fel ord.. fullständigt KROSSAT tentan i utvecklingsbiologi. Första (och sista haha?) gången jag ler mig igenom en hel tenta.

2. Varit på finaste svägerskan/bonussysterns student.

3. Tagit av jacka OCH tröja (nåja kofta.. har inte sprungit naken) eftersom det varit så galet varmt.

Allt detta har gjort mig väldigt glad och nu väntar soffmys med världens bästa eftersom lillen ligger och sussar. Fler såna här dagar tack! 




Men, men.. JAG kan ju!

Halloj! Idag har jag checkat av den obligatoriska redovisningen i skolan. Vi hade fått tilldelade varsin fråga (6 stycken frågor allt som allt) som berörde antingen örat eller ögats embryonala utveckling och fick i uppgift att, utifrån kursboken, förbereda en muntlig presentation på 10 minuter att hålla inför en del av klassen (tror vi var runt 25 st. Det innebar alltså att bara en fjärdedel av oss faktiskt skulle få redovisa.
 
Till både min lättnad och besvikelse blev det inte jag. Hjärtat han rusa till 200 slag i minuten innan de ropat upp vilka som skulle få redovisa trots att jag var väl förbered och var helt inställd på att det skulle bli jag. Så här i efterhand hade jag verkligen velat göra det. Hon som hade min fråga hade nämligen missuppfattat stora delar av utvecklingsförloppet (i den mån att läraren fick gå fram och i princip dra hela förloppet själv) och jag kände väl kanske att jag hade kunnat göra det mycket bättre (nejnej inte alls mallig). Inget illa mot henne för det kan hände vem som helst men jag var ju så rackarns bra förberedd och hade velat ge mina (blivande) kursare en ordentlig chans att förstå. Redovisningarna ligger nämligen till grund för tentan som vilken föreläsning som helst.
 
Gammal bild på tentapluggsplanering. Just nu känner jag mig faktiskt ganska lugn ;)
Nåväl. Kommer nog aldrig glömma ögats utveckling och bakgrunden till sjukdomen kolobom nu. Får väl se om jag minns det när vi läser ögonkursen senare på programmet. När jag kom hem så tog lilla familjen och packade in sig i bilen för att åka till Frölunda Torg på jakt efter studentpresent. Vi var EXTREMT effektiva. Så till den grad att vi hann bocka av fler saker på den oskrivna "detta måste vi fixa"-listan. Kom hem med studentpresent, kalaspresent, bh och lite pryttlar till det stundande ettårskalaset.
 
Ja det är ju tydligen en oundviklighet att de där små små knytena växer upp och fyller år och eftersom jag gillar kalas så skall vi fira denna (sorgliga??) dag med alla nära och kära. Så trots att vi inte har skickat ut en endaste inbjudningn än har vi inhandlat lite engångsartiklar. Sprida ut kostnaderna kan väl aldrig vara fel? Blev alldeles kär i mönstret på dessa treat tubs från Lagerhaus. Kommer bli perfekta till det vi skall bjuda på *skrockar hemlighetsfullt*. Dessutom var det ta tre betala för två. Perfekt ju!
 
 
Nu skall jag ta en sista sväng med föreläsningsanteckningarna och sen står jag i valet och kvalet att titta på ett till Under the Dome-avsnitt eller att gå och lägga mig. Vi får väl se vad det hela slutar!

Student och mors dag

Holy Macaroni! Det har gått hela 4 dagar sen mitt senaste blogginlägg. Vet faktiskt inte när det hände sist. Måste vart år sen. Vincent ligger och sussar och jag borde väl egentligen ta tillfället i akt att plugga men är så extremt bloggsugen så var bara tvungen att kika in här en snabbis. Nejdå, inte alls bloggskadad *skickar in en ansökan till nästa säsong av Outsiders*.
 
Var alldeles nyss iväg och trotsade regnet för att gå på min kusin Agnes utspring. Det hela var anordnat så fint och den genuina lyckan hos alla elever berörde verkligen. Både jag och mamma satt och bölade flera gånger under programmets gång, hehe. Det var så fint att se att dessa ungdomar, som fått en svårare start i livet, inte alls blev åsidosatta utan fick stå i centrum och glänsa.
 
 
Nu byter jag helt samtalsämne men.. i söndags var ju det mors dag! Om det var någon som hade missat det? Denna såååå efterlängtade dag när det äntligen var min tur att bli väckt med frukost på sängen och gos med min alldeles egna bebbe. Ostfrallor, te och tårta fick jag och så presenter *klappar händerna av förtjusning*. Jag är rätt lyckligt lottad ändå att ha två så fina pojkar i mitt liv även fast livet också kan vara tufft som småbarnsförälder. 
 
Perfekt mors dag-present för en nörd som mig!
Hur fin är han inte liksom? Min son! Min alldeles egna son som jag har äran att få vara mamma till. Visserligen kan han inte säga mamma än men när han vänder sig mot mig i min famn och borrar in sitt ansikte i min axel då smäääälter man. Eller när han vaknat efter att ha sovit och får syn på en från spjälsängen och skiner upp med ett leende från ena örat till det andra. Helt fantastisk känsla! Älskar denna lilla pojke obeskrivligt mycket. På riktigt, det går inte att förklara med ord hur det känns att älska någon som en mamma älskar sitt barn. Det mest fantastiska med att bli mamma tycker jag!
 
 
Åh.. nu tror jag att han vaknade. Låter som om han ligger där inne och pratar med sig själv. Skall springa in och pussa på honom nu! Får se när vi hörs nästa gång!