Amning, en ständig kamp

Blogginspirationen har varit lite si och så idag. Det beror till stor del på att jag nu, när jag äntligen lyckats med att få amningen att fungera relativt problemfritt, fått ett enormt bakslag. Känns inte alls kul och man blir liksom tillbakakastad till ruta ett igen.
 
Vincent har fått torsk i munnen och smittat mig så nu går vi båda på medicin. Lillkillen är så duktig på att ta sitt mycostatin som vi ger honom i en spruta och jag får smörja in mig med daktar. Just nu gör det något så fruktansvärt ont att amma att jag gråter en timme efter varje gång och jag bestämde mig förut för att jag helt enkelt får pumpa ut och ge på flaska tills detta blivit bättre, för detta går inte.
 
 
Asså hahaha denna bilden!!
Jag har inte skrivit så mycket om min krånglande amning här på bloggen. Jag har liksom inte riktigt trott att det är så intressant att läsa om. Särskilt inte för de som inte själva ammar/har ammat/ska amma. För att göra en lång historia kort så har jag kämpat från dag ett med amningsnappar, mjölkstockning, mjölkläckage, sår, blåsor och allmän smärta. Ja, för ont har det gjort i princip från start och jag förstår inte riktigt själv hur jag lyckats stå ut så länge.
 
Jag önskar såååå att amningen kunde vara mysig och behaglig som den är för många mammor eftersom det ju är så rackarns smidigt med mat färdigpackad och klar, redo att serveras dygnet runt, men det har kommit till ett väldigt högt pris kan jag lova. Just nu känns varje amning som om man kör bröstvårtan i en rävsax och maler på i 10 minuter mer eller mindre. INTE så skönt.
 
 
Jag hoppas för allt i världen att detta skall kunna vända så att jag kan amma honom, för det vill jag ju, men jag orkar inte att kämpa så mycket mer faktiskt. Det finns liksom en gräns för hur mycket man klarar av. Det har i perioder varit nästan smärtfritt och då har det faktiskt varit mysigt att amma!
 
Tom var i alla fall en riktig ängel idag och kom hem från skolan med blommor och choklad till mig för att jag är så duktig. Kan inte vara lätt för honom att se mig i såna smärtor utan att kunna göra något. Nä pumpning får det bli och så håller vi tummarna för att medicinerna hjälper. 
 



Förberedelserna

Tänkte visa er lite bilder på dekorationer och förberedelser på dopet som jag lovat.
 
Dukningen stod min kära mor för och på bordet var det dekorerat med vackra blomsterarrangemang, ljus och vita små stenar. Dessutom hade jag tryckt Vincents namn och dopdatum på servetterna.
 
 
 
I taket hängde pompoms över mittenbordet (vi hade tre långbord) och i bordsändan dä maten stod hängde ett flaggspel med vincents namn på.
 
 
Jag hade även köpt några heliumballonger som var utplacerade i lokalen.
 
 
 
Vi bjöd gästerna på smörgåstårta som våra mammor hjälpt oss att göra och till barnen fanns det korv. Jag tillhör den skaran mnnsikor som verkligen AVSKYR smörgåstårta så jag fick ställa mig i den lilla kön och käka lite korv jag med haha.
 
Efter smörgåstårtan var det tårt- och kakbuffé som både jag, min mor och min svärmor hjälpts åt att fixa. Doptårtan hade vi dock beställt från bageriet där Toms styvpappa jobbar. Själv hann jag knappt äta någon tårta då lillkillen lagom till efterrätten skulle ha käk men en liten slant tårta fick jag allt i mig medan Tom öppnade presenterna. 
 
 
 
 
 
 
Skyltarna på all mat och alla bakverk hade jag knåpat ihop och till alla barnen hade jag dessutom gjort en liten godispåse.
 
 
Hmm.. ja det var nog allt i dekorationsväg skulle jag tro. Är det något ni undrar över så är det ju bara att hojta till. Lite bilder från själva dopet har ni ju redan sett men kan visa er lite fler någon dag framöver. Nu skall jag och gubben kolla på film. Ciao!

 
 
 
 
 
 

Inneboende

Nästan så fort jag tryckt på publicera på förra inlägget kom jag ju på vad det var jag egentligen skulle skrivit om. Vi har nämligen fått en liten inneboende här hemma i lägenheten. Toms syster Angelica har flyttat in och skall sova på vår soffa i två veckor eftersom hon har praktik inne i stan.
 
Själv tycker jag det skall bli jättekul med en tjej här hemma som omväxling men visst är det ändå lite trångt. Det är väl nu man önskar att man inte var en mammaledig student utan hade den där feta lönen så att man hade haft råd att köpa radhus ute i förorten men det är bara att gilla läget.
 
Angelica är även Vincents gudmor så det är ju jättekul för dem två att de får umgås lite mer och lära känna varandra. Visst försöker vi åka och hälsa på Toms familj så ofta vi bara kan men de bor ändå 5 mil bort så det kräver ju lite planering. 
 
Man blir även lite mer ordentlig när man har någon annan hemma med mat och städning. När det bara är jag och Tom hemma så kan man ju gärna låta saker stå framme ett tag utan att någon riktigt bryr sig men har man en "gäst" så anstränger man sig lite extra att hålla rent och det finns massa god frukostmat i kylen och middagen skippas inte för lite mackor. Bara positivt tycker jag!
 
 
 
Smygfotat Angelica när hon sitter och skriver på sitt gymnasiearbete ;)
 
Nu sitter vi och myser i soffan framför senaste avsnittet av The Vampire Diaries hela gänget förutom V som tydligen bestämt sig för att sova. Om han somnat för natten vet vi dock inte än, känns ganska otroligt då han var uppe riktigt sent igår men man kan ju hoppas :)
 
 
 


Ingen dag är den andra lik

 
Så här sött låg lille kille och sussade för ett tag sen. På den tiden det tog för mig att plugga i datorn, starta om den (dumma windows update), sätta mig till rätta i soffan, ladda över bilden till datorn och vattenmärka den hann han ju såklart vakna och då var det dags för lite amning.
 
Blöjbyte och lite lufttorkning av rumpan ledde till en liten olycka i sängen (trots handduk under) så det var bara att slänga sängkläderna i tvätten och bädda om. Vincent fick sen ligga i sängen och sprattla, snusandes på mitt gamla örngott, medan jag plockade rent i sovrummet och efter en stund somnade han alldeles av sig själv!! Händer ju liksom bara i bilen eller vagnen.
 
Nu så ligger han som sagt i min säng och sover så då kunde jag avsluta detta inlägg och jag har ju redan glömt vad jag från början tänkt skriva men det löste ju sig bra ändå.
 

Döpt och klar!

Puuhhh.. vilken dag vi haft! Hur underbar som helst men jag är rätt så slut kan jag säga efter att ha varit igång konstant sen 9 imorse. Efter allt slit med alla förberedelser (speciellt tack till mor och svärmor, ni är guld värda!) så är nu dopdagen till ända.
 
Är så tacksam för alla fina människor som finns i Vincents närhet och som ville komma för att fira honom. Så mycket kärlek och vänskap så jag blir alldeles varm inombords. Vi fick dessutom enormt mycket fina presenter och vill än en gång säga tack!
 
 
   
 
 
Nu skall jag kura ihop mig i soffan en liten stund innan jag skall stupa i säng. Lillen, som av någon anledning velat vara vaken till 11-12 varje kväll det senaste, ligger redan och sover sen en timme tillbaks. Snacka om trött bebis! Får se när det blir upp och mata honom inatt men förhoppningsvis innebär detta att vi kan få honom på bättre sovrutiner igen. Ha ett fint avslut på er lördagkväll där ute!
 



Hemma i fredagsrusket

 
Medan regnet smattrar på fönsterbläcket och vinden får rutorna att skallra sitter jag i soffan med lilla bebisen sovandes på min arm. Lillkillen sov väldigt oroligt inatt och hade svårt att komma till ro. Vid 2 gick jag upp och kände på honom och då var han alldeles kokhet. 39 grader hade stackarn och han fick sig lite alvedon i en spruta och sen ammade jag honom till sömns.
 
Efter någon timme började han dock att vakna till och smågnälla om och om igen så tillslut flyttade jag över honom till min säng där han fick snutta lite och sen sova tätt intill. Sååååå mysigt (men rätt knöligt) är det och jag tror det gjorde honom lugn och trygg.
 
Eftersom V mest sov hela dagen igår hann jag med lite pyssel inför morgondagens dop också efter att jag sprungit runt som en yr höna på Frölunda Torg för att inhandla det sista för dopet. Nu är det bara lite mat- och bakfix kvar vilket känns skönt.
 
 
Hade bara tid och ork funnits hade jag kunnat hålla på i evigheter. Jag älskar att pyssla, men man får göra det man hinner med när man har en liten hemma. Tids nog blir det ju lättare att få tid för saker som jag själv vill göra ;) Lovar er att jag ska visa lite mer av dekorationerna när väl dopet är avklarat!
 

Stick i låren

Nu ligger lillen och sover i vagninsatsen i sovrummet medan jag och Tom värmer våra iskalla kinder uppkrupna i soffan. Ja vi har precis kommit hem från vaccinationen.
 
   
 
Fick övertalat Tom att följa med och det var väl för väl för jag var inte nådigt nervös. Hade en stor klump i magen när vi traskade mot bvc mitt bland alla höstlöv. Vincent var dessutom på strålande solskenshumör och låg och kikade och pratade med sin vagnmobil.
 
Först fick vi väga och mät och "lillen" är nu hela 64 cm lång och väger strax över 6,9 kilo. Han är verkligen en stor bebis. Inför sjuksköterskestudenten berömde vår bvcsköterska allt mitt slit med amningen som krånglat sen dag ett och att han gått upp så fint helt utan tilläggsmatning. Det gör allt kämpande med amningen värt det.
 
Sen var det dags för själva vaccinationen och Vincent får sitta i pappas knä (jag klarade det bara inte) utan brallor. Två sjuksköterskor sticker samtidigt i varsit lår och direkt så blir V helt röd i ansiktet och jättejätteledsen. Han gråter och gråter och kippar efter luft. Det bara hugger i mitt hjärta och för en sekund så trodde jag att jag skulle börja gråta men lika fort samlar jag mig igen för att finnas där för V som vi tillsammans försöker krama om och trösta. Han gråter kanske i fem minuter och ser sen så ynklig ut stackarn.
 
   
 
Vincent före och Vincent efter den dumma vaccinationen
 
På vägen hem somnar han i vagnen och nu sover han fortfarande. Nu håller vi tummarna för att feber och elände håller sig borta men vi har ändå laddat upp med lite alvedon här hemma utifall att. 
 
Nu skall jag dra iväg en sväng till Frölunda Torg för att inhandla det sista till dopet på lördag. Ingen rast ingen ro!


Tänder redan?

Blev inget bvc besök trots allt för oss idag. Vår bvcsköterska ringde och vi fick omboka vår tid så nu är det istället torsdag som gäller. Då skall lillen dessutom vaccineras vilket denna mamman riktigt knaprar på naglarna över. Håller tummarna för att han inte blir alltför dålig och orkar med dopet på lördag samt att jag inte fullkomigt bryter ihop när nålarna sticks in i min lille älskling. Usch jag får redan rysningar och tårar i ögonen alltså!
 
Passade på ändå att ställa lite frågor som vi samlat på oss sen sist bland annat om en gul beläggning han har på tungan (troligen torsk) samt lite funderingar om de senaste dagarnas konstiga beteende från lillemans sida. Han har varit extremt gnällig och svårnattad det senaste och vi har trott att han varit inne i ett till utvecklingssprång men sen började vi fundera på om det kanske är tänder på g då han dregglar som en tok och ständigt käkar på sina händer (när han lyckas få in dem i munnen vill säga).
 
 
Tydligen kan de små börja dreggla låååångt innan själva tanden spricker igenom så vi får helt enkelt vänta och se. Bvc-sköterskan rekommenerade en bitring så vi rotade fram vår och visst är den go att suga/tugga på men han kan ju inte styra händerna och än mindre greppa saker och stoppa i munnen än så det får vi hjälpa honom lite med hehe.
 
Bitring och vichyvatten (för torsken) är det alltså som gäller nu fram till torsdag och förhoppningsvis går vacciationen bra då. Nu skall jag försöka fixa lite lunch!!
 

Gårdagens dop

Tom sitter just inne i sovrummet och nattar Vincent så jag passar på att kika in här. Helgen har som vanligt gått rsande fort och imorgon börjar en ny vecka. Jag käner mig allt lite stressad över allt som skall hinnas med då det vankas dop för lillskrutten på lördag men det skall nog hnnas med. Imorgon skall vi dessutom till bvc och på onsdag är det klippning och föräldragrupp som gäller. Full fart helt enkelt!
 
   
 
Igår var vi iväg i Borås på Vs lilla sysslings dop dessutom. Det var jättefint ordnat och lilltjejen skötte sig strålande under hela cermonin. Ett litet orosmoment är det allt inför lördag då vi ju har en ganska temperamentsfull liten kille. Som tur var hade de inte valt samma psalmer osv. till sitt dop (gör i och för sig inte så mycket egentligen men kan väl bli lite tjatigt två helger i rad) så nu kan vi printa ut vårt dopprogram.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen:
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
   
 
 
Nu är det dags för lite matning av en kille som tydligen inte ville sova. Så går det när föräldrarna tror att de kan styra och ställa över en liten bestämd bebbe ;)



Sängen är uppgraderad

Igår var det dags att säga adjö till vaggan för den här gången. Vincent får visserligen fortfarande plats men han har börjat att slå ut med armarna åt sidan av någon anledning och då slår han händer och armar i de hårda kanterna.
 
Sängen är Toms yngsta brors gamla säng och med bebis ömsom skrikandes ömsom jollrandes i dubbelsängen lyckades jag knåpa ihop sängen utan IKEAs idiotsäkra manual (stolt tjej!!).
 
 
 
Inveg den gjorde han redan för en nap vid lunch och sen så sov han ju som sagt till åtta där i så jag tar det som två bebistummar upp ;)
 
Nu skall vi strax göra oss i ordning för att möta upp Tom för att ta en vända på Frölunda Torg och inhandla lite till våra garderober. Här har ni en tjej som alltså inte handlat annat än gravidkläder det senaste året så ni kan ju förstå att läget är lite desperat när 1/3 av mammakilona ännu sitter kvar. Imorgon skall vi nämligen på Vs sysslings dop och dit kan vi ju inte gå i mjukisbrallor och hoodies. Nä dags för lite shopping helt klart!

Babysitterproblem

Gomorron! Här startade dagen med att Vincent sov fram till åtta! Visserligen efter en låååååång nattning igår där lillen tillslut somnade vid bröstet klockan elva men åååh så skönt med 8 timmars, mer eller mindre, sammanhängande sömn.
 
Nyss slevat i mig en tallrik gröt som jag kokade ihop med bebin sittandes i vår förfärliga babysitter. Den är varken poppis hos mamman eller bebin för den har inget gung och ger extremt dåligt stöd för honom när han ska sitta.
 
 
Vincent fick testa Bellas babysitter från babybjörn när vi var och fikade hos Elin och han äääälskade den så en sån skulle vi verkligen vilja ha. Synd att de är så rackarns dyra. Det är ingen som vill bli av med sin tro? Nä men vi får väl kika på blocket helt enkelt.
 
 


Svärismiddag och spiralfixad

Ojoj är det redan Torsdag? Vet inte riktigt vad som hände där egentligen :S
 
I tisdags åkte vi till Toms föräldrar på middag och kvällsmys. Då jag inte lyckats få i mig någon lunch under dagen var det helt underbart att få smaska i sig svärmors goa köttfärssås. Givetvis bjöds det också på fika med supermumsiga chokladbollar från svärfars jobb. Hehe sådär lagom bortskämd blir man när man kommer på besök.
 
 
 
Världens stoltaste farbror helt klart! 
 
Igår bar det iväg till barnmorskegruppen för allra sista gången (ja för denna gång i alla fall) och det kändes allt lite sorgligt. Har ju gått dit i snart ett år liksom och de har följt mig på denna helt galna resa från början till.. ja slut är det ju inte men ni fattar grejen ;)
 
Var ordentligt nervös för att sätta in spiralen för övrigt. Hade ju inte alls behövt oroa mig för det kändes ingenting förutom lite mensvärk i någon timme efteråt. Nu är det fixat och jag håller tummarna för att detta ska va ett bra alternativ för mig! 
 

Nytt från NEXT

Lovade ju er att visa vad som låg i påsen jag fick hem från Next så självklart skall jag hålla mitt löfte. Blev inte en så stor beställning då jag inte var hundra på hur stora de var i storlekarna men blir definitivt minst en order till från dem. Deras barnkläder är UNDERBARA och väldigt snälla mot plånboken. Mycket bra för mammaledig student!
 
 
   
 
 
 
Allt i storlek 62. Sen köpte jag en till pyjamas i storlek 68 som jag glömde knäppa ett kort på (hur då liksom?) men den ser ut så här:
 
Pappan blev allt lite sur men då får väl han handla pappakläder då. Det tänker ju inte jag göra hehe.
 



Snabbrepris kommer här

Hej på er! Blev inget bloggande igår men vi hade en riktigt mysig helg på Säteriet, dock med ett lite mindre trevligt avslut då Tom blev dålig lagom till att vi skulle åka hem. Det hela resulterade i att amningshjärnan fick köra hem med en groggy sambo bredvid i framsätet och en vyssjandes mormor där bak till en gallskrikande, övertrött bebis. Kan säga att jag var helt slut när jag kom hem!
 
Ett litet urval av mobilbilderna (ja man tar ju miljooooner bilder med mobilen så fort man får barn) kommer här:
 
   
 
Min kusin Lisa myser med V // Babblarna hos pappa såklart
 
 
   
 
Med mamma och spelar bohnanza // Tjötar med gammelmorfar
 
Idag var jag, Elin och Tina från en mammagrupp på Facebook iväg och testade barnvagnsfiket i mölndals centrum. Vi satt och tjötade bort någon timme där och det var trångt men väldigt mysigt. Som sagt så är barnanpassade fik toppen för oss mammalediga. Mer sånt!
 
Sen var det bara in i hallen och vända för att ta bilen med Tom till Lindome för dopsamtal med pastorn som skall döpa Vincent. Nu är det bara två veckor kvar och det känns skönt att ha lite mer koll på hela dopprylen. Jag har i princip aldrig varit på ett dop (kanske 1-2 st max) så har kännt mig lite smått vilsen i denna dopdjungel men nu så ;)
 
Dagen får avrundas med lite solsidan på tv och snaskandes på en klubba jag fått av Tom. Helt ok faktiskt!
 
 

På säteriet

 
 
 
 
Godmorgon på er där ute i höstrusket! Lillen ligger i pappas famn och tar sin förmiddagslur och då kan ju jag passa på att göra mig iordning.. njae här sitter jag och slösurfar på mobilen istället. Inte det smartaste draget av mig kanske.
 
Idag har jag blivit mamma till ytterligare tre ungdomar eftersom alla "vuxna" är inne i gislaved och hjälper min mormor och morfar att städa ut deras hus som skall säljas. Nu klarar de sig som tur är ganska bra själva men jag skall ändå se till att det finns mat på bordet och att lite saker blir gjorda här ute. Bland annat så skall båtmotorn upp och gräset klippas.
 
Förhoppningsvis skall vi även få träffa lillsysslingen Elsa som bor med sin mamma och pappa uppe i mormor och morfars sommarstuga. Jag inser att det här med alla olika stugor är lite krångligt att förstå så ska försöka förklara för er.
 
 
Bosared är byggt lite som bullerbyn faktiskt. Fyra "små" hus ligger det här och vår stuga ligger längst ner mot vattnet. I mormor och morfars stuga (stugan som vi brukar kalla det) har jag firat många jular och sommarlov och i fjol köpte mina föräldrar (tillsammans med min moster och morbror) denna stuga (som kallas säteriet) eftersom det började bli lite trångt med alla barnbarn med respektive och nu även barnbarnsbarn. Förhoppningsvis kommer Vincent få skapa egna härliga minnen här precis som jag fått göra i Stugan.
 
Nä dags att klä på sig kanske? Tror nog det!


Fredagsmorgon

 
 
Idag när lillen väckte mig och ja gick till vaggan för att plocka upp honom möttes jag för första gången av ett stort leende. Finns det något bättre sätt att börja dagen på? Oftast brukar det vara en fnällande superhungrig kille man snabbt får slänga fram lite mat till men idag så var han på extra soligt humör tydligen min lille prins.
 
Fredag idag och som jag har längtat. Visserligen är alla dagar desamma när man är mammaledig men på helgen får jag en vuxen att umgås med också vilket är väldigt underskattat. Man blir allt lite tokig av att bara gå hemma och snacka med Vincent hela dagen hur mysigt det än må vara.
 
Imorgon åker vi dessutom ner till sommarstugan tillsammans med kusinerna. Dags för mig att äntligen få bada badtunna!!
 

Nattning av stora och små

Efter ett lyckat "få bebis att somna själv med mammas hand på magen"-försök har jag nu äntligen lite Alverttid. Har varit en riktigt trött dag idag så funderar på att skita i tvtittandet och joina lillen i drömlandet istället.
 
Gick jättebra på efterkontrollen idag och skall tillbaks dit näata vecka för att sätta in en spiral. Är rätt nervös och är rädd för att det kommer att göra ont (hallå.. säger tjejen som födde barn utan smärtlindring för 10 veckor sen) men det är väl bara att bita ihop. När man har en vän vars spiral gick rakt igenom livmodern och ut i bukhålan aå tycker jag faktiakt man har rätt att vara lite nervös trots den otrooooligt lilla risken.
 
Nä det blir definitivt kudden för mig nu. Mina ögonlock är tunga som lastbilssläp fyllda med importsprit på Stigs center ju. God naaatt!
 
 



Tårtfrosseri

   
 
Idag var jag och lillpyret iväg på ännu en mammaträff och denna gången bar det av mot det nyöppnade Steinbrenner och Nyberg här i Mölndal. För er som inte vet det så har detta helt fantastiska café, konditori och bageri ett riktigt grymt luncherbjudande. Varje dag bjuds det nämligen på sopp- och tårtbuffé. Ja ni fattar ju! Det bara dregglade i munnen på väg dit kan jag säga.
 
   
 
Vi lyckades bänka oss precis innan det lilla fiket blev överbelamrat av andra superhungriga lunchgäster och både soppan och tårtorna fick högsta betyg måste jag säga. Tyvärr så är det inte det lättaste att just fika med en bebis i knät så det blev kanske inte så mycket tårta som man kunde ha trott men tillräckligt ändå för att ge mig mersmak att komma tillbaks en annan gång. 89 kronor är ju ingenting för detta goda!
 
 
Alltid lika trevligt såklart att få hänga med lite mammor och bebbar. Jag har hittills varit den yngsta av mammorna när vi träffats och i början var jag lite orolig över hur det skulle gå men det är faktiskt inga som helst problem. Plötsligt när man får barn så har man, om man inte hade det tidigare, mycket gemensamt automatiskt och jag tycker hittills bara det varit trevligt att få träffa mammor med olika bakgrund och erfarenheter. Det blir ju mycket ugglande i soffan nu för tiden så att komma ut och få prata av sig om sian äventyr här hemma är mer än behövligt!
 
Imorgon skall jag iväg på efterkontrollen hos barnmorskan. Förhoppningen är väl att jag skall få prata av mig lite om min förlossning och att jag skall få grönt ljus att börja träna så smått igen. Inte för att jag har så mycket tid över att åka iväg flera kvällar i veckan men det känns viktigt att stärka kroppen lite grann efter 9 månaders graviditet, så en gång i veckan borde jag väl kunna få till. Vi får se ;)

Dagen är till ända

 
   
 
Hemma igen efter lite häng på scouterna. Det var som jag trodde väldigt uppskattat med lite bebisbesök och det var härligt att träffa lite scouter igen. Det bjöds dessutom på tårta då min kära pappa fyller år idag. Mumsigt!
 
Nu är jag så trött att ögonen går i kors men jag inväntar resultatet av dagens läggning innan jag själv får krypa till kojs. Jag har lyckats få en sugblåsa på min bröstvårta vilken gör så ont så att jag helst skulle vilja gråta och nästa amning är det dags för det bröstet, så jag håller alla tummar att han somnat för natten så den stackars vårtan får vila lite. Alltså, det gör precis exakt så ont som det låter :( uuuuusch! Någon som har något knep för att bli av med den illa kvickt?!  
 
Hur som helst önskar jag er (och mig själv) en god natts sömn! (Om jag nu kan somna när belovedfamily.se nyss åkt in till förlossningen då! Spännande!!) 
 


Scouting mama

Åh här har det varit riktig bloggtorka! De senaste dagarna känns det som sömnbristen har gjort mig lite extra trött och då blir lätt bloggen lidande när man äntligen får lite tid över för en nap på soffan. Jag har dock så mycket jag vill skriva om så jag vet inte riktigt var jag skall börja haha.
 
 
   
 
Vi hade det jättetrevligt på ledarsamlingen förra veckan och lille V var mestadels på gott humör och bars runt av både den ena och den andra. God mat samt efterrätt bjöds det på och så när jag satt och matade killen kördes det lite sammarbetsövningar i lekhallen innan efterrätten serverades. En mycket lyckad kväll!
 
I lördags åkte jag och Vincent in till slottskogen och hängde med våra två scoutpatruller i kämpaleken. För er som inte vet vad detta scoutiga fenomen innebär så är det kort och gott en poängpromenad med bemannade och obemannade stationer där man får göra uppdrag och samla poäng. Scouter från hela västra götalands distrikt deltog så det var fullt med scoutskjortsbeklädda barn och ungdomar som sprang runt i slottskogen.
 
 
 
   
 
 
Jag fick rejäääält med träningsvärk i rumpan efter att i 4 timmar ha släpat runt på barnvagnen i alla backar kan jag säga och kvällen spenderades högst stillasittande i soffan med sambo och bebis som sällskap. Blev dock riktigt glad över hur smidigt det gick med stadsscouting i kombination med bebis och förutom att vakna för att äta så sov han i vagnen i princip hela tiden.
  
Strax skall jag för första gången på besök på scouterna med Vincent. Skall bli jättekul att få visa upp honom för barnen som bara sett mig gå runt med den enorma magen. Så nu är det dags att proppa i honom lite mat (och mig med om jag har tur), packa skötväskan och ge sig iväg.
 
 
Jag, extremt höggravid, i sommras på besök på scoulägret ;)
 

Min stora bebis

Sitter i min härliga fåtölj jag fått av snälla Henrik med en bebis sovandes på bröstet. Det är iiiinte ofta han somnar så här längre tyvärr men idag så. Är ju galet mysigt så nu tänker jag minsann sitta här tills han vaknar och bara mysa.
 
   
 
Vi var tidigare idag på bvc för vägning och mätning samt en läkarkontroll som gick strålande. Vår store kille hade som vanligt växt till sig ordentligt och vågen stannade på hela 6020 g och mätstickan visade 61,4 cm. Till råga på allt hade hans huvudomfång ökat med fem cm sen födseln. Helt galet! Är så glad att han växer och mår bra :)
 
Om några timmar skall jag och pyret åka iväg på ledarfest för alla ledare i barnverksamheterna i kyrkan och trots att jag är mammaledig från scouterna denna termin så fick jag komma ändå.  Ska bli väldigt trevligt faktiskt!
 



5 superbra bebisprylar

1 oktober och lillskrutten har hunnit fylla två månader. Det är galet vad tiden springer på och samtidigt är man förvånad över att det bara gått två månader. Tänkte dagen till ära tipsa er om fem bebisprylar som jag/vi inte skulle klara oss utan nu när vi kommit en bit in i den här spädisförälderperioden.
 
"Inte klara sig utan" är väl kanske att ta i men dessa prylar använder vi dagligen och har underlättat vårt liv en massor. Dessutom är detta högst personligt och allt funkar inte för alla men jag vet själv som gravid att jag gärna tog enot alla tips jag kunde komma över så here it goes:
 
1. Babynestet
 
En riktig bra grej för bebisens första tid utanför magen. Nu börjar Vincent snart växa ur det men jag drar mig verkligen ifrån att lägga det i förrådet eftersom det är så smidigt. Detta har vi haft i vagnen, vaggan, soffan och i vår dubbelsäng. Bebisen ligger trygg och ombonad där i och riskerar inte att rulla iväg (eller för den saken skull bli överrullad). Det är dessutom supersmidigt att bara lyfta nestet med bebisen i.
 
 
 
2. Amningskudde
 
Visst klarar man sig utan en amningskudde. Jag tar ju liksom inte med mig den när jag åker iväg men 99% av alla amningsstunder sker hemma i soffan och då är det såååå skönt att slippa krånglet med att bulla upp kuddar under armbågarna för att slippa värk i armarna (särskilt nu när han väger lite mer). Dessutom används den flitigt även som kudde för Vincent i soffan (och ibland även för mig) så att han ligger stadigt men ändå kommer upp en bit. Ni som följer mig på instagram har säkert märkt detta då många bilder på V är med stjärnor i bakgrunden. Tummen upp för prylar med fler än en funktion helt klart!
 
   
 
3. Amningsprylar
 
Detta är något jag på riktigt inte hade klarat mig utan. För många fungerar amningen felfritt från första stund. Jag tillhör inte den skaran tyvärr :( Jag ammar med amningsnapp eftersom Vincentaldrig riktigt hajjat det där med amning. Jag har dessutom haft ordentligt med mjölk sen första början och detta har lett till ett och annat läckage (= jag och bebis dränkta i mjölk mest hela tiden). Mjölkuppsamlarna har gjort att jag kunnat spara på mjölken och kunnat frysa in och amningsinläggen har hållt torrt i bhn mellan amningarna och på så sätt besparat oss åtminstone några extra tvättar.
 
 
4. Amningstrasor/kräkisar/spyhanddukar/raplappar
 
Ja kärt barn har många namn. Kan användas till massor men finns alltid till hands när jag ammar som en liten hakklapp till V för att bespara mina och hans kläder från slabbarens spill. Dessutom slängs de ju givetvis över axeln som skydd vid rapning och kan läggas under huvudet som skydd från överraskningar. Trixet är att ha många små, eftersom intorkat kräks och mjölk inte luktar så värst mysigt, och tvättatvättatvätta. Man kan köpa ett flerpack frottèlappar (finns både på IKEA och Gekås) men det går ju lika bra att slakta en gammal handduk om man vill.
 
 
5. Bärsele/Bärsjal
 
I början av Vs liv var barnvagnen totalt ratad. Han kunde ligga där en liten stund men började allt som oftast skrika och då var det bara att plocka upp honom igen. Räddningen hette bärsjal och i den somnar han oftast inom 10 minuter. Nu lärde ju V sig tillslut att digga vagnen men inte har vår älskade sjal och sele legat på hyllan för det. Eftersom V inte vill sova själv på dagarna är dessa bärredskap supersmidiga att ha för att få saker gjort samtidigt som han får sig en liten blund, särskilt nu när han är tyngre och det är omöjligt att bära runt honom på en arm längre än några minuter.