Serietips!

Jag saknar er finaste cybervänner!! Snart snart är denna mardrömmen (ja faktiskt, sån här stress vill jag inte utsättas för igen på ett bra tag) över och då är jag tillbaks igen, jag lovar. Försöker få in en stund varje dag när jag får vila och ta det lugnt (när hjärna och kropp bara inte orkar mer) och oftast blir det horisontalläge i soffan tittandes på ett avsnitt av en serie på Netflix.
 
Tänkte att jag skulle tipsa er om mina favoriter. Nu när Vampire Diaries är slut för säsongen (bra, men väääldigt sorgligt avslut förresten, enligt mig) har jag fått leta upp andra godbitar och då är Netflix rackarns fiffigt att ha. Kommer ihåg var man är och spelar automatiskt upp nästa avsnitt åt en. Jag som är så otålig på att vänta på att nästa avsnitt skall släppas (ja de har tyvärr detta förfärliga upplägget även på Netflix) har flera serier i rullning på en gång så då är det skönt att slippa hålla koll själv.
 
Tidigare har det varit Orange is the new black, New Girl och The unbreakable Kimmy Schmidt men när de avsnitten tog slut så hittade jag fler (seriernas mästerdetektiv, i know!!). Nu är det The returned, Orhan black och Under the Dome jag tittar på. Mycket bra allihopa såklart så har ni tråkigt och behöver lite tidsfördriv eller bara vill skita i plugg och disk för att lata er på soffan har ni några guldkorn här.
 
Nu skall jag kika klart på ett vääääldigt spännande avsnitt av Under the Dome och sen krypa till kojs för att orka med ännu en fullproppad dag. God natt people och vi hörs snart!
 



Pusselpussel


Här sitter jag, bänkad framför en föreläsning om antiangiogen terapi. Den levande väckarklockan Vincent bestämde sig för att sova till åtta idag vilket innebar en rätt hektisk start på dagen eftersom han skulle köras till min pappa och bror som skall agera barnvakter idag. Blev ingen frukost så gick nu i pausen och köpte mig lite nötter för att orka med dagen. Lång dag för mig idag med skola och sen utbildning på jobbet. Ingen rast ingen ro. Det är ett väldigt meck att pussla ihop extrajobb med heltidsmammaledighet och heltidsstudier (med tentaplugg).

Nu är det alldeles strax lunch. Kommer som den enstöring jag är söka upp en lugn vrå någonstans i längan och äta och gå igenom mina anteckningar. Det här med att socialisera sig får komma i höst. Det har jag inte tid med nu mvh, foreveralone_93@hotmail.com

Schlager och sol

Ursäktar igen att det inte blir så mycket uppdatering här just nu men mina dagar är verkligen fullspäckade och får jag väl tid vid datorn så är det för att plugga. Efter den 5e juni så kommer det förhoppningsvis att lätta rejält så om inte innan så är jag tillbaks "på riktigt" då.
 
Tom var ju iväg på bio i fredags och har varit i Stenungsund hela helgen så i lördag förmiddags åkte jag och Vincent hem till mina föräldrar. Där kollade vi på eurovision såklart och t.o.m. jag var vaken tillräckligt länge för att få jubla när Måns vann. Vi satt och räknade poängavståndet in i det sista och precis innan de annonserade det i tv så konstaterade vi att Måns hade tagit hem det. Helt galet spännande!
 
Förutom Sveriges bidrag gillade jag Rysslands, Litauens, Australiens och faktiskt Storbrittaniens (mysigt och annorlunda). Var dock skönt att inte Ryssland vann.. hade ju kännts så där att ha något så hbtq-vänligt som mello rakt framför näsan på Putin. Sämst var ABSOLUT, utan tvekan, Albanien som knappt kunde träffa en enda ton rätt. Jag som är välskolad korist i grund och botten och lärd att korrigera minsta lilla falskhet (5 år i musikklass och man blir rätt skadad) kunde knappt lyssna på låten utan att få rysningar som svepte över hela kroppen. Så obehagligt!
 
 
Blev smaskig biffsallad med glasnudlar till middag och så min favvo; vårrullar. Fick även avnjuta ett glas champange kvällen till ära, riktigt festligt alltså. Har jag sagt att jag älskar mello?? Är en riktigt inbiten schlagernörd och det står jag verkligen för.
 
Började sedan denna soliga söndag med sovmorgon tack vare snäll morfar och sen hängde vi i trädgården mest hela dagen. Grillat till middag, så klart, och sen ostkaka till efterrätt. En helt okej söndag om ni frågar mig ;) Nu sitter jag med de sista av jordgubbarna och... trummvirvel.. pluggaaar! Ja vad förvånade ni blev va? Ska inte gå in på detajer men kan ju säga så mycket som att om ni vill kunna somna ikväll föreslår jag att ni skippar att googla fram bilder på exophthalmos. Good day! 
 


Billiga gubbar

Kikar in här i väntan på Let's Dance. Barnet sover och min käre fästman är iväg på bio så silet's dance i bakgrunden här och myser alldeles själv. Har poppat mig en stooor skål popcorn (kastrullpoppade är ju oslagbart mycket godare!!) och så en liten skål med jordgubbar såklart.


Har blivit mycket jordgubbar de senaste dagarna eftersom hemköp haft en ask för 10 ynka kronor. Jättefina och härligt söta så vi har köpt sex askar allt som allt *hehe*. Eftersom jag förrförra sommaren åt några kopiösa mängder jordgubbar (jobbperks när de är som allra bäst) så vet jag att jag inte föräter mig på dem särskilt lätt, men vi får väl se när askarna är slut. Älskar jordgubbar!

Förutom Let's Dance blir det väl lite plugg i vanlig ordning. Var ju iväg i skolan i eftermiddags på en föreläsning igen så skall gå igenom den och sen läsa på lite om det som kommer nästa vecka. Känns kanske lite surt att sitta och plugga en fredagskväll men med popcorn, jordgubbar och let's dance i bakgrunden klarar jag nog mig bra ändå.

Ha en fin fredagskväll där ute!



Torsdag

Blir ett sent inlägg idag. Har suttit i soffan och myst framför Eurovision efter en superhärlig picknick i slottskogen för att fira min kära partner in crime Josefin som fyller 22 år idag. Fick bland annat träffa gamla klasskompisar jag inte träffat sen studenten (!!) vilket var jättekul. Är fasansfullt trött och nu när Sverige gått vidare skall jag gå och lägga mig så fort jag skrivit klart detta.
 
 
Blev en sväng till öppna idag för lite babyrytmik och efteråt följde Elin och Isabella med oss upp en sväng för att vi mammor skulle kunna få tjöta av oss lite grann och frossa i kanelbullar. Vincent goingen satt nästan hela tiden och "dansade" till alla låtar idag. Följer ni mig på instagram så vet ni att jag spammat med videos på när han dansar men alltså.. det är ju typ det gulligaste som finns. Så fort det spelas musik av någon sort så börjar han gunga. Även andra rytmiska ljud såsom grannen som hamrar kan han börja digga till, knasbollen.
 
 
Hittade en gåvagn där med som var lite trög (har en hemma som rullar iväg bara man blåser på den typ) och Vincent var riktigt duktig på att gå med den. Höll lite löst i hans tröja för att kunna fånga upp ifaaaall han skulle trilla så egentligen gick han helt själv och som han älskade det. Ville inte släppa vagnen när jag lyfte upp honom, hehe. Tror nog allt att lilleman kommer att gå före han lär sig krypa men vi får väl se. Vi är ju rätt så nöjda med att ha en bebis som man kan lämna och hitta på (ungefär) samma ställe.
 
Nuuuuuuuu är det sänggående för denna halvsovande tjej! GODNATT!
 
 
 



Min skärm och jag

Helt okej pluggsällskap ändå!
 
De kommande tre veckorna kommer att vara hektiska i våra liv. Både jag och Tom har plugg över öronen och pusslar så gott det går så att jag också kan få komma iväg på någon föreläsning. Toms skola är dock prio ett eftersom jag ju kan skriva tentan i sommar men jag pluggar på som om jag skulle skriva den nu i juni så har jag i alla fall en liten chans. Dessutom har vi ju roligheter inplanerade som födelsedagspicknick, student och så närmar vi ju oss årets viktigaste högtid; Mors dag. Livet med en bebis har ju mycket få lugna stunder och nu skall vi alltså klämma in lite heltidsstudier uppe på en heltidsmammaledighet. Ni tycker inte jag är för optimistisk eller?
 
Det gick bra för övrigt i skolan idag. Kändes som att jag läst på rätt grejer då jag hängde med och kunde det mesta som föreläsaren pratade om. Hälsades glatt välkommen av några kursare också så det kunde inte blivit bättre. Nu sitter jag och Tom, som ni kanske listat ut redan, på varsit håll med en skärm framför ögonen och pluggar. Ni förstår säkert att resterande blogguppdateringarna denna månad kommer bli aningens.. enformiga? Hoppas ni har överseende och att ni hänger kvar så skall jag försöka så gott jag kan att pussla ihop livspusslet.
 
Bjussar på mobilbilder från gårdagen när vi invaderade grannarnas innergård och lekte lite grann. 
 
 

Let's get this party started

Nu är det dags! Igår drog Klinisk Anatomi igång för mina kommande kursisar och jag ska så gott jag kan försöka följa kursen hemifrån. Idag löste det sig också så bra att mormodern kunde barnvakta några timmar så nu sitter jag på bussen påväg till bibblan.


Känns rätt konstigt att vara där igen. Att bara vara student. Hela min identitet har ju cirkulerat kring mammarollen och jag kan ibland behöva påminna mig själv om att andra faktiskt inte kan se på utsidan att jag är just mamma. För dem är jag vilken ung tjej som helst. Att kärlekshandtagen och de åtstramande kläderna beror på en inte allt för avlägsen graviditet har de ingen som helst aning om.. även fast jag inte borde bry mig om det förstås.

Jag är så självsäker i rollen som mamma men i rollen som mig själv känner jag mig främmande. Vem är jag egentligen när jag inte är mamma? Kanske dags att ta reda på det? Lära mig att vara stolt och trygg i mig själv också.

Nåja.. nog med grubblerier för en dag. Nu väntar som sagt lite plugg i biblioteket och efter lunch skall jag på min första föreläsning på över ett år. Märklig och härlig känsla. Bring it on! Jag är redo!


Middag i soffan

Efter ett litet VM i "rulla till mage när jag ska sova" i spjälsängen sover nu Vincent gott. Dagen har inte bjudit på något särskilt spännande mer än att jag gav mig ut med vagnen i tron om att jag hade en BVC tid och Tom fick ringa hem mig igen när han hittade lappen som givetvis sa ett helt annat datum. Typiskt mig alltså.
 
Blev en sväng till affären i alla fall och köpte lite ingredienser till dagens middag som snart skall avnjutas, nämligen en smarrig paj. Eftersom vi var helt oense om vad denna eminenta paj skulle innehålla så fick det bli halva med ost, skinka och purjo och den andra med ost, skinka, spenat och fetaost. Kan ni gissa vilken sida som är min?
 
 
För en gångs skull så har vi krupit upp i soffan framför tvn för att äta och kika på film. Ibland måste man bara få mysa till det lite extra. Ha en mysig måndagskväll.. det ska vi ha! 

New/Old in!

Man måste ju bara äääälska Tradera. Man kan sälja skit som man inte vill ha (men som någon annan tydligen blir överlycklig för) och så kan man ibland hitta riktiga fynd som man själv kan klicka hem. I förra veckan så fyndade jag en jacka/tjocktröja i collegemodell till Vincent och idag damp den ner i min brevlåda. Är superdupernöjd och den ser inte ens använd ut. Den luktar dock "tvättad hos någon annan" (förstår ni hur jag menar??) så den får åka ett varv i karusellen i badrummet innan den används.
 
 
När man handlar till små barn begagnat så är de flesta kläderna i väldigt fint skick eftersom de växer ur dem så fort, så jag tipsar verkligen om att kika på loppissidor och på blocklet/tradera. Mycket är ganska fult, enligt miss petig då, men det finns guldkorn. Dessutom brukar begagnade kläder vara mycket mjukare och härligare vilket passar perfekt till småttingar. Tipstips!



Vi spår om min förlossning

Sitter och bläddrar bland gamla inlägg på Facebook i jakt på bilder som jag missat och skall framkallas till Vincents fotoalbum (lär väl aldrig få iväg någon beställning!!) och trillar över detta inlägg:
 
 
Vet inte om ni kan se vad det står men det är i alla fall inlägget jag gjorde samma dag som vattnet gick och värkarna satte igång. Vincent föddes ju sen strax efter midnatt. Vi diskuterar snygga födelsedatum och min kära pappa föreslår 8/8 (usch hemska tanke) varpå jag kontrar med 1/8 (asså haha). Vi fortsätter att diskutera hur stor chansen är att han kommer idag och jag svarar att en förlossning på 6,5 timmar är lite väääl optimistiskt (asså haha igen.. min förlossning tog 6 h från första värken).
 
Så galet att jag inte hade några som helst känningar här och bara 30 min (30 MINUTER!!!) efter sista kommentaren går mitt vatten och han är ute 7 timmar senare. Hur kommer det gå nästa gång är min fråga?? *campar utanför förlossningen från vecka 32*

Med ögonlock av bly

Idag är jag något galet trött. Så trött att inte ens en centimeter tjockt lager med concealer hade kunnat täcka mina mörka ringar under ögonen. Så trött att det känns som att jag går runt med en säck potatis hängandes över mig som ger mig slowmotionrörelser och lätt huvudvärk. Vincent bestämde sig för att göra morgon redan 4.20 inatt och hade inga planer på att somna om.. alls. Fick kämpa i över en timme men tillslut så somnade han och jag fick några timmar till i alla fall.
 
Därför har jag inte så många ord till övers för er idag mina kära bloggvänner. Hela mitt huvud är liksom fyllt med bomull och det går knappt att få ut något vettigt alls. Vi håller dessutom fortfarande på med att försöka lägga Vincent (en timme in nu.. yippiiie) så inte kan jag gå och lägga mig heller. Får sitta här som ett kolli ett litet tag till. 
 
Tänkte bjussa på en fin bild i alla fall men min dator har tydligen fått fnatt och alla bilder är ersatta av en blå ruta. Asså?? Vad händeeer? Hmm. nåja. tar en bild från bloggarkivet istället och så får vi ta nya tag imorgon. Nattinatti (snart förhoppningsvis)!
 
 
 
 


Klyschigt men sant

Innan vi landade här igår svängde vi förbi Ullared och köpte lite förnödenheter som plastpåsar och lite kläder till Vincent. Var väl bara inne i en timme men när vi kom ut var Tom stackarn helt färdig. Han är väl inte en Ullaredsfantast kanske så nästa gång jag åker dit "på riktigt" så får han allt stanna hemma. Köpte bland annat dessa snygga brallor till V.
 
 
Hittade även dessa ytterst tveksamma "gose"djur på barnavdelningen. Antagligen finns det folk som köper dem för annars skulle de väl inte säljas men alltså.. snacka om kiss och bajs-humor. Trodde att småbarnsföräldrar var rätt mättade på den fronten faktiskt. Hiss eller Diss?
 
 
Vi svängde även förbi på en fika hos min mormor och morfar igår och därför var det inte mer än rätt att vi fick bjuda tillbaks när de ändå var ute här i Bosared för att sätta potatis idag. Tigermuffins och kaffe/te i all enkelhet och så lite bebisgos för di gamle. Får allt lite tårar i ögonen när jag ser dem ihop. Vincents är ju första barnbarnsbarnet (finns en liten go Elsa också som är 1,5 månad yngre) och det är ju inte alla barn som får träffa sina gammelmor- och farföräldrar. Han är dessutom döpt efter sin gammelmorfar, Vincent Calle Mikael.
 
 
Är glad att de finns delaktiga i Vincents liv. Familjen är ju trots allt det viktigaste vi har, mvh klyschkvinnan.
 
Haha, nu skall jag nog koka lite te och leta upp ett par tofflor för nu fryser jag om tårna. Har man så långa tår som jag har så gör man ju lätt det. Väger mellan att fortsätta måla naglarna och titta på Bridget Jones eller plugga. Kan ju bli så att jag fastnar här i soffan under filten lyssnandes p åregnet som smattrar på fönsterbläcket. Ha en mysig lördagskväll!
 

Man kan ha det sämre

Har precis kommit in efter en promenad. En kort sådan fick det bli, ner till vattnet, eftersom det började att regna. Det fina vädret som var igår hade vi gärna haft idag men solen har vi inte sett röken av på hela dagen. Hur som helst så var det skönt att få komma ut i den friska luften och suga i sig av allt vackert här ute. Spegelblank sjö, gröna blad och knoppar, en och annan vårblomma och så det där magiska med natur som inte går att sätta ord på.
 
 
Nu är visst maten klar så får återkomma ikväll!



Godmorgon..

 
..live från sängen! Har fått två timmars sovmorgon idag tack vare snäll sambo och vaknade nyss av att han och den mindre varianten av honom satt och hade en högljud diskussion i köket här. 
 
Nu har den lille dock somnat för sin första sovstund och jag ligger och lyssnar på... tystnaden. Inga bilar, inga människor, ingen grävmaskin som väcker en klockan 6 och ingen skällande hund i trappuppgången. Bara fågelkvitter och knarrande golvplankor. Man blir ju alldeles euforisk! Älskar landet!
 
Ligger och velar huruvida jag skall ligga kvar och fortsätta spela Cooking Fever eller gå upp och göra lite frukost i lugn och ro. Det lutar väl åt det senare eftersom min mage knorrar nått väldigt. Det är bara så härligt att ligga här och lyssna. Här kan man bara vara!
 
Lille tröttnosen skymtas där borta i randig tröja
 

Bor i Sahara?

 
Med denna frukost i magen och med vetskapen om att ännu en dags vattenavstängning väntar på måndag tack vare en liten lapp på ytterdörren  (alltså ska det vara såhär hela sommaren???) traskar jag nu mot jobbet. Kort dag idag och redan tidigt imorgon bitti (eller lunch, beroende på hur sega vi är)(okej det blir nog runt lunch) styr vi skutan mot Bosared. Ska bli sååå mysigt att få komma bort lite grann även fast både plugg och mammasysslor hänger med. Tummen upp för miljöombyte! 
 
Inatt har jag förresten fått sova oförskämt bra med ett uppvak mitt i natten och sen ett bara en halvtimma innan jag skulle upp. Lyxepyx. Som alltid hoppas man ju på att det är en ny grej han börjat med men.. vi får se.
 
Nu skall jag dra på mig jobbkläderna så hörs vi senare!


Skall vi ringa på doktorn med en gång?

Idag intas också soffläge men med lite pluggtid på agendan. Sitter nästan varje kväll nu och läser igenom anteckningar och gör mind maps när Vincent har somnat. Har väl fortfarande kanske inte riktigt fått upp ett större hopp om att jag faktiskt skall klara tentan redan nu i juni men tro det eller ej så tycker jag faktiskt det är KUL att plugga.
 
Stoppa pressarna! Håll i hatten! Vad är det du säger? Men ja, det jag läser om är sjukt intressant. Idag står den embryonala hjärtkärlutvecklingen (hur hjärtat blir till med blod och såna grejer på ren svenska) och fast jag inser att det vi läser knappt är en bråkdel av allt man vet inom detta område så ser Tom ut som ett enda stort frågetecken när jag väljer ut valfri mening ur anteckningstexten, så något måste jag väl ändå kunna.
 
Yees.. samma linne som igår. Nämnde jag möjligtvis att jag har noll kläder i min garderob?
 
Ni får även ha i åtanke att jag gått sjukskriven och mammaledig i över ett år nu och min vanligtvis högbelastade hjärna istället har varit hög på hormoner och bebisdoft (både god och mindre god sådan). Känns skönt att göra något vettigt med min skalle som helt klart behöver vara igång för att må bra. Visst kommer jag i slutet på höstterminen vara T to the RÖTT på allt vad plugg heter men det hör ju liksom till. I'm riding the wave så länge jag kan och så får vi se när det vänder. Vem blir liksom inte skoltrött någon gång?
 
 

Mitt babyhår

 
Ja den stora tilltufsade hårbollen på bilden ovan skall föreställa mitt hår i ett desperat försök att fixa en snygg jobbfrissa imorse. 
 
Som många kanske inte vet så är det väldigt vanligt att tappa hår efter en graviditet (har att göra med hormoner som allt annat såklart). Många tappar dessutom enorma mängder och till den skaran tillhörde jag. Det hela stabiliserade sig någonstans, sex månader efter förlossningen och nu har nästa hårrelaterade problem uppstått; håret växer ut igen.
 
Ser ut som om jag återhämtar mig från en snagging längs hela pannan och framför öronen har jag tydligen omedvetet odlat polisonger som tittar fram så fort jag har toffs (vilket är typ alltid! Dra i mammas hår är tydligen väldigt skoj, AJ!). Ser ju inte riktigt klok ut haha!
 
En av alla fina saker med att bli mamma! Tur att det växer ut igen då ;)



Bullar till kvällsmat

 
Hejhej från soffmyset här på andra sidan datorskärmen! Sitter och kikar på det näst sista avsnittet för säsongen på Vampire Diaries. På torsdag sänds det sista i USA och för oss TVD-nördar kommer det bli snyft ch gråt hemma i tv-sofforna eftersom en av huvudkaraktärerna kommer att lämna programet efter sex säsonger. Buhuuu, hälsningar alldeles för engagerat fan.
 
Idag har vi än en gång haft besök av Josefin. Känns som om jag skriver det i var och varannat inlägg men vi gillar väl helt enkelt varandras sällskap. Vincent verkar dessutom känna igen henne nu för idag var det inga problem att sitta i hennes knä och busa runt. Vi åt lite mat och så bad jag på nybakta bullar. Ja ni behöver inte oroa er för att jag gått och blivit hälsosam här inte.
 
"Jag vill också ha bullar!"
 
De blev såklart supergoda (är ju typ bullbagarproffs #måstejuskryta) men lyckades ändå glömma andra plåten bullar i ugnen liiite för länge så de blev.. ehm.. lite mörkare än de första. Fullt ätbara men inte alls lika goda såklart. Åh vad irriterad jag blev på mig själv när man ändå ansträngt sig och så blir det pannkaka av allt men så kan det gå. Inget att göra åt saken.
 
Skall återgå till tvn nu så inte gubben min blir aldeles tokig. Han haaatar när jag håller på med annat samtidigt som vi tittar på serier/film. Och, ja, Tom tittar även han på TVD. Både min och Toms favoritserie faktiskt. Vi hörs!
 
Gilla om ni också tycker om kanelbullar och serier! Vem gör inte det liksom??

Gilla-Knapp

Vissa av er har kanske sett nytillskottet här i bloggen? Jo det är ju en liten gul knapp som flyttat in här under varje inlägg.
 
Hade varit jätteskoj om ni hade velat trycka på den om ni läst inlägget och tycker det är bra/roligt/häftigt/konstigt/igenkännande/nytänkande/inspirerande/tidsfördrivande osv osv. Jag hade blivit superduperglad i alla fall om ni lämnade ett litet avtryck då jag ju ser på statistiken att ni kikar in men annars inte hör så mycket av er. Kul med en tvåvägskommunikation ibland liksom när man börjar känna sig lite smått galen.
 
På mobilen går det givetvis också bra att gilla så känner ni att det är en sån dag idag så GILLA på! (Pluss i kanten är ju att flest gillade inlägg syns på blogg.se's framsida, mvh storhetsvansinne)
 


Testar: Grön Smoothie

Om ni minns så skrev jag för sisådär 3 månader sen om de där gröna hälsobomberna eller Green Smoothies som det väl egentligen heter på ääängelska. Har som sagt varit väldigt skeptisk till hela konceptet och inte vågat testa.. förrän nu. Japp, idag togs min grön smoothie-oskuld och det var banne mig riktigt gott. Med gott menar jag alltså att den gröna smoothien inte smakade grönt.. alls. Kan ha berott på att jag var så feg och slängde ihop en supersmarrig sak med fryst mango, banan, en skvätt apelsinjuice och en skvätt A-fil och så bara tillsatte jag en näve babyspenat.
 
Vincent tyckte också mammas smoothie var smaskig!
 
Möjligtvis hade jag kunnat köra alla ingredienser en sväng först i blendern innan jag hällde på vätskan för att få ett ännu slätare resultat men jag är helt klart nöjd med mitt första försök. Det enda som är jobbigt är ju färgen. Alltså, människan är inte gjord för att dricka gröna saker. Det ser bara INTE gott ut. Är vattnet/mjölken/yoghurten grön så häller man ju ut den pga ej ett behov av att bli matförgiftad, men nu skall man tydligen slurpla och smaska i sig ett helt glas. Kommer ta ett tag att vänja sig vid det, helt klart. Nu har jag testat och är lite nyfiken på hur långt jag kan gå innan smoothien smakar gräs. Får återkomma efter nästa smoothierendezvous.

Lite lugn och ro

God morgon vänner! Haft en bloggfri helg men nu är jag tillbakaaa ;) Precis när ni trodde att ni hade blivit av med mig va?
 
Helgen har gått i en rasande fart med hajkbesök, trevlig spelkväll med vänner (asså Cards Against Humanity säger jag bara, världens grymmaste spel!!!!!!!!!), plugg och så lite bio igår för mig och Tom.
 
 
Åkte hem till Vincents mormor och morfar (med buss ja, vår bil är på omlackering och ska vara borta i 10 dagar D':) igår och la honom där för att sen åka in till stan och titta på The Avengers 2. Sen kom vi hem och så sov vi över här.
 
Eftersom att Vincent väckte mig typ 7 gånger inatt så fick Tom gå upp med honom imorse och de liftade tydligen med min mamma hem till lägenheten för när jag gick upp för en stund sen var det alldeles tyst. Nu är jag i alla fall vaken och skall åka hem och pussa på mina killar men först skall jag slänga i mig lite frukost. Skönt med en lugn start på dagen som omväxling!



Välkommen till Tv4a-nyheterna..

God kväll (känner mig genast som Bengt Magnusson)! Fast egentligen känns det ju inte alls som kväll. Det är lika ljust ute nu som det var vid lunch när jag traskade hem från jobbet så man börjar behöva hålla extra koll på klockan så att man inte struttar runt och tror att klockan är tre när det egentligen är dags att sova. Jag har i alla fall lagt två trötta killar. En för natten och den andra för en liten lur... tror jag?! Vi har precis mumsat i oss lite våfflor och det uppskattades av alla tre kan jag säga. Såååå gott men också otroligt mättande. Måste bero på alla fibrer i va?
 
 
Älskar Vincents ätstil för övrigt. Lillfingrarna åker nästan alltid ut i vädret som en riktig finsmakare. *smiley med hjärtögon*
 
Nu skall jag bulla upp mig i soffan med plugg och så skall jag kika på Let's Dance klockan åtta. Imorgon skall jag/jag och Vincent/hela familjen (väldigt oklart resesällskap där) åka iväg och hälsa på på scouthajken som drar igång imorgon. Eftersom jag nattammar och inte hade tänkt ta med Vincent att sova bredvid mig i ett tält tillsammans med 15 barn och ungdomar så blir det bara ett besök för min del men jag skall i alla fall hjälpa till lite på deras spårning. Hajk och läger är ju det absolut bästa med scouting så det ser jag fram emot.
 
Trevlig fredagskväll alla fina!

Popping champagne

Idag har vi varit ute och firat. Vi fick nämligen beslut om en rejäl summa i bostadsbidrag på posten igår och det känns som att en stor sten faller från mina axlar. Detta förtjänar vi verkligen efter 1,5 år av slit och jag ångrar mig bittert att jag inte fått tummen ur att ansöka tidigare men jaja. Lätt att säga såhär i efterhand kanske.
 
Blev en trip in till stan där vi hälsade på min mamma på jobbet, åt supersmarrig asiatisk buffé på Göteborg Wok och strosade runt i affärerna i nordstan. 
 
 
Fotade faktiskt inte maten då ni säkert vet att en buffétallrik oftast inte ger rättvisa maten som faktiskt ligger där (eat like it's no tomorrow liksom) men jag lyckades i alla fall fota lilla efterrätten.
 
Köpte även en söt t-shirt och en solhatt för varmare, soliga dagar (vad hände med försommarvärmen??) till Vincent på H&M och en kajal till mamman. Ingen storshopping alltså men känns skönt att för en gångsskull bara få köpa något fint och högst behövligt utan att behöva avstå något annat.
 
 
Nu skall jag återgå till mitt plugg i soffan och smygtitta lite på hockeyn. Trött som sjutton men skall försöka hålla mig vaken liiite till innan jag ger mig. Sova är ju ändå lyxarnas lyx när man blir förälder!


Ta hand om ditt psyke!

När jag låg i sängen imorse och inte riktigt ville gå upp, trots att den lille bebisen låg och pratade i sin säng, läste jag ett inlägg på Vanjas blogg. Jag följer både Vanjas och Josefins blogg och blir så otroligt berörd av vad de både skriver om detta heta ämne; psykisk ohälsa. Kanske är det för att både jag själv och många av mina nära drabbats och kanske är det för att jag vissa dagar känner att jag är på väg i 250 km/h mot den där berömda väggen.
 
Kan man gå in i väggen som mammaledig undrar nog många, inklusive jag. Har hittills varit fast övertygad om att det inte går. Att man som mamma klarar allt och bara gör, hur trött och sliten man än är eftersom man ju har en liten som går före varenda behov du har.
 
På senaste tiden så kanske jag har blivit lite mer skeptisk mot mitt eget tänkande. Jag har så FRUKTANSVÄRT många bollar i luften som både är roliga och mindre roliga. Jag går runt med en ständig stress inombords som vissa dagar känns så övermäktig att jag bara vill lägga mig ner på golvet och ligga kvar där. Eftersom jag ju funnit ett nytt intresse för studietekniken mind maps så tänkte jag visa er lite hur mitt liv ser ut just nu:
 
 
Allt det här är saker som är mitt liv. Vissa saker kan jag inte rå för, vissa saker brinner jag för men oavsett så är det ännu en sak som skall hinnas med och det ger upphov till STRESS. Att inte räcka till och finnas där för människorna i min omgivning är min stora skräck men någonstans inser jag att jag bara är människa och orkar inte jag så hinner jag inte med något alls.
 
Nu är jag glad att jag (förhoppningsvis) är såpass smart att jag lyckas bromsa mig själv i tid eftersom jag redan vandrat rakt in i den där väggen en gång och inte planerar att göra ett återbesök. Att stanna upp och reflektera över sitt eget liv är väldigt viktigt och ett friskhetstecken i mina ögon. Däremot finns det ju människor, många många människor, som tyvärr bara kör på. Det verkar fungera ett tag och man får uppskattning och imponerande kommentarer av sina medmänniskor. Plötsligt en dag så lovar jag att du kraschar. Du gör INGEN en tjänst genom att hålla så många bollar i luften.
 
Det pratas alldeles för lite om psykiskt mående. Det är tabu när det egentligen är den vanligaste anledningen till sjukskrivning i dagens samhälle. VANLIGASTE! Jag ber er att våga prata med någon om ni känner att stressen blir för mycket och jag lovar er att ni INTE är ensamma.
 
Om jag inte uppdaterar här lika ofta som jag brukar så vet ni att jag försöker att släppa på alla måsten och stress. Älskar att blogga men när det blir ångestladdat så får man ta ett steg tillbaka och andas lite. Ta hand om er alla! Kärlek <3

Vi flyr fältet

Jul strumporna är på, oups!

Ledsen att det ekade så tomt här igår men hade inte en lugn stund igår knappt. De håller ju som sagt på att bygga om vår innergård och med det kommer även upprustning av avlopp samt dränering (läs arkeologisk utgrävning) runt hela huset. Vi har i över en veckas tid haft ett stort hål nedanför vårt fönster i köket. Det är nästan så man börjar undra om de skall gräva till Kina, för de har grävt enda ner till slutet av betonggrunden. Igår fick de små byggubbarna för sig att de skulle slipa betongen och började därför redan klockan 7 på morgonen att bröta omkring.

Tydligen så har väggarna ganska bra resonans i vårt hus för det lät precis som om någon stod och slipade på andra sidan sovrumsdörren. Dessutom fanns det ju lite betongrester som stack ut från grunden som behövdes skrapas bort med en stor grävskopa. Ni kan ju tänka er hur det låter?!

Ja ni hör säkert hur otroligt irriterad jag är över detta. Vincent hann precis somna för sin första sovstund (under en tyst minut av konstant oväsen) när de drog igång igen så att han vaknade. När Vincent var så trött att inte ens babblarna hjälpte (då är det ILLA!) så fick jag nog och packade ihop oss och flydde hem till mamma och pappa. Idag är dessutom avloppet avstängt så här stannar vi så länge vi bara kan.

Jag förstår att de bara gör sitt jobb och att det betyder lite oväsen då och då men då tycker jag att man har hyfs att sätta upp lappar i förväg och att man åtminstone pausar någon timme under dagen och inte kör på konstant från klockan 7  till 15. Man måste ju kunna bo i sin egen lägenhet tycker jag.

När det inte går att sova kan man öva på att stå i sängen

Jaja nog klagat. Kan säga att jag läääängtar tills det är klart men det lär nog ta sitt lilla tag tyvärr. Idag skall jag och mamma åka till IKEA. Jag skall köpa fästen till en spegel och sen skall vi kika på lite olika kökskonstruktioner till en framtida köksrenovering. Alltid skoj att strosa runt på IKEA tycker jag och så kan man ju passa på att klämma på IKEAS nya barntextilier. Vi inväntar bara uppvaknandet av den lille trötte bebben nu!





Dags att börja plugga

Min utsikt just nu!
 
Men vad nu?? Sitter hon här och pluggar flera månader innan skolstart, tänker ni, hon måste ju ha tappat det helt. Jo visst skulle jag hålla med om att det skulle vara lite vääääl ambitiöst, men faktum är att jag pluggar inför en tenta.. i början av juni. Tillåt mig förklara:
 
Jag visste redan innan att termin fyras första kurs Klinisk Anatomi och Utvecklingsbiologi egentligen drar igång redan i slutet på termin tre men det hade ju jag redan läst.. trodde jag. Klickade in av ren nyfikenhet på schemat för kursen för en vecka sen och fick genast en klump i magen. Schemat är omkastat och den stora sluttentan är uppdelad i 2 varav den första går av stapen redan under termin tre. AAAHH!! Den 19e Maj börjar alltså kursen för mina blivande kurskamrater med utvecklingsbiologi som jag alltså inte har läst. Pust, stön, stånk och allmän klagosång!
 
Har suttit och mejlat med föreläsare och studievägledning nu de senaste dagarna och har kommit fram till att jag i alla fall skall vara med på en obligatorisk redovisning och sen göra så gott jag kan för att hänga med hemifrån. Det är svårt att läsa en kurs utan att gå på en enda föreläsning och det finns egentligen inte så mycket pluggtid till övers när man går hemma med bebis så mina förhoppningar är väl inte skyhöga på att sätta tentan redan i juni. Däremot så kommer en omtenta i augusti och då har jag ju lite tid på mig att läsa. 
 
Jag tänkte ändå gå på den ordinarie tentan och "känna in stämningen" så därför sitter jag här nu, bänkad med pennan i högsta hugg, läser gamla anteckningar och gör mind maps. Än så länge känns det faktiskt rätt roligt men vi får väl se vad jag säger om någon vecka eller två när all min "egentid" går till att plugga.
 
Min sista månad som heltidsmammaledig blev inte så lugn som man kanske hade hoppats :S *dammar bort spindelnät och dammråttor i den tröga mammahjärnan*

Byxor för tjockisar

Förbered er på massiv bildbomb på gårdagens byxinköp! Köpte dem som sagt på Gina Tricot, vilka kanske inte riktigt är kända för att tillverka kläder för oss med några mammakilon hängandes och flängandes. Hade dock läst någonstans att deras Molly jeans skulle vara suuuuhuuuperstretchiga så jag tänkte att jag fick ge det en chans. Jag plockade till mig ett par i storek XL och det såg knappt ut som att mitt lillfinger skulle få plats i dem men jojjemensan.. De satt som en smäck och var väldigt mjuka och sköna så jag slog till.
 
 
Fick en liten "jag är tjej och jag är tjock"-ångestklump i magen när jag betalade och insåg att jag nu köper mitt första plagg i XL, NÅGONSIN, men det är ju faktiskt bättre att de sitter bra än att klämma in sig i mindre storlekar bara för att. Gina Tricot gör ju dessutom kläder för pinnsmala tonårstjejer och inte kurviga mamas så det kanske inte är så farligt ändå.
 
Tröstar mig med det i alla fall och så får jag ta tag i det där med vikten när jag känner att jag har energi till det. Fokus på det yttre har ju legat ganska långt ner på listan de senaste året om man säger så. De brukar säga 9 månader upp, 9 månader ner men jag tror nog att jag skall vara ganska stolt att jag "bara" har 4-5 kilo kvar när jag gick upp så mycket som jag gjorde.
 
 Vek upp benen lite grann, tycker det är så snyggt på ljusa jeans
 
Tips tips i alla fall på dessa brallor. Sköna, stretchiga och med hög midja så att det inte blir några kärlekshandtag att klämma. Perfekt!


Grötburk

Idag har jag bockat av inte mindre än TVÅ punkter på önskelistan jag skrev om här. Eftersom fjärrkontrollen var lite svår att få tag på *hehe* så blev det fina burken från Clas Ohlson samt ett par jeans från Gina Tricot som fick följa med hem. Har som ni vet en ordentlig klädbrist här hemma så ett par nya brallor var alldeles alldeles nödvändigt kan jag säga *slänger genast jeansen jag haft i en vecka i tvätten*. Har ingen snygg bild på byxorna men lovar att visa er imorgon. Däremot så passade jag på att plåta burken som numera innehåller Vincents grötpulver.
 
 
Är sååå nöjd förutom den lilla detaljen att det är APSVÅRT att skriva snyggt med krita. Alltså jag fattar verkligen inte hur det kan bli så rackarns fult varje gång. Skrev säkert om den där etiketten 10 ggr innan jag blev nöjd och då är det 4 bokstäver (!!). Borde ju inte vara så himla svårt va? Tips mottages gärna om hur man skriver med krita utan att få handstil som en 6åring. Etikettrna går alltså både att sudda och flytta runt på utan problem så det är ju ett luss i alla fall #petigtjej
 
 
Nu vankas det lite kvällsmat här hemma och det luktar såååå gott. Vi hörs imorn!

Tare lugnt

 
Så här vackert var det när jag traskade till jobbet imorse
 
Tyst. Lugnt. Är äntligen hemma efter ett pass på jobbet. Idag gick det ännu lite bättre så det går definitivt i rätt riktning. Har så vansinnigt ont i ryggen och fossingarna nu bara och är alldeles snurrig i huvudet av alla intryck. Tom och Vincent kommer hem senare ikväll eftersom de dragit på kalas i Stenungsund så jag får några timmar att bara rå om mig själv och ligga här i tystnaden och vila. När hände det senast liksom? Upptäckte dessutom att det släppts nya Orphan Black avsnitt på Netflix så drar nog igång ett sådant strax.
 
(VARNING för känslomässigt babbel i antågande ;D) Längtar en hel del efter mitt lilla hjärta när jag är iväg. Är inte van vid att vara borta från honom så många timmar i streck. Känns konstigt när man liksom har umgåtts med honom konstant dygnets alla timmar sen han föddes. På ett sätt så är det ju givetvis skönt att han växer och blir mer självständig för var dag, men jag sörjer också att den tiden är förbi när jag är hemma med honom varje dag. Det är så mycket som blir "för sista gången" eller "aldrig mer" med en bebis och det är inte så kul. Måste påminna mig själv om att det väntar en massa roligheter framöver och inte sitta och "gråta över spilld mjölk". Visst kommer man att sakna spädbarnstiden (för ja visst har man redan glömt konstant skrik, läckande blöjor, mjölk överallt, smärta och krångel vid amning osv. Man kommer bara ihåg allt det mysiga!!) men varje tid har sina guldkorn och jag tror säkert att det är minst lika häftigt att vara tonårsmamma som småbarnsmamma, bara på olika sätt.
 
 
Tom var i alla fall snäll och skickade lite bilder till mig under dagen på mitt hjärta. Skönt när saknaden var stor och jobbet stressigt att få se en bild på sin allra finaste ägodel. Åh va jag älskar dig min lilla prins <3
 



Nu lägger vi ner det här

Har suttit och virkat lite med munnen full av resterna av glassen från igår. Har fått ett enormt pysselsug från ingenstans och har några idéer i huvudet som jag skulle vilja testa. Hittade även en gammal pärm liggandes hemma hos mamma och pappa i förrådet som jag tänkte pyssla lite med. Ni ska få se!
 
 
Dagen har varit ganska lugn med ett besök hos Toms pappa för några timmar sen. Toms bror är fortfarande kvar här (stannar tills imorgon) så vi tryckte in oss i bilen alla fyra och åkte dit. Ikväll sover jag dock hemma eftersom det skall jobbas imorgon så de har fått förmaningar om att hålla sig tysta om de skall sitta uppe och spela dator.
 
 
Ni får ursäkta världens torraste inlägg med kassa mobilbilder men det känns som om min hjärna redan har stängt ner verksamheten för idag. Jag kan knappt formulera meningar här och intresseklubben antecknar frenetiskt de meningar som väl kommer ut. Kanske blir det bästa för oss alla om jag bara slutar försöka och går och lägger mig istället? Tror nog det. Sov gott alla!
 
Ps. Vincent är 9 månader idag??!! Alltså vad hände? Lika länge utanför magen som i den och då kändes det minsann som om jag var gravid i en halv evighet. De senare 9 månaderna har dock bara svischat förbi. Hur skall detta sluta? Skall jag lägga in beställning på studentplakat redan nu tro? Lika bra det! Jag hänger inte meeeeeed.

Lär mig aldrig

Har landat hemma och har precis napat en 40 minuter. Bebben slog upp sina blå redan halv sju imorse så jag är rätt mör. I och för sig rätt smart av honom eftersom jag skall upp runt kvart över 6 imorgon för att hinna till jobbet. Har dock tänkt lägga mig tidigt ikväll vilket jag inte riktigt hade med i beräkningarna igår. Att man aldrig lär sig det här med småbarnslivets högst oexisterande sömnrutiner Mvh pixlig mamma med enorma påsar under ögonen på bilden nedan.


Nu skall jag knalla mig upp och få i mig lite lunch tror jag!