Fikasöndag

Igår var vi ju i Stenungsund igen. Ni som hängt här ett tag vet ju att vi åker dit var och varannan helg då vi har både vänner och Toms familj där "uppe". Tar bara 40 min från oss så det är ju inte så farligt. Vi brukar ändå försöka slå flera flugor i en smäll när vi ändå åker, så också igår.
 
Först blev det ett besök hemma hos Isabella och lillalice där vi bjöds på fika. Vi ses på tk för sällan egentligen men det är alltid lika skoj när vi gör det. Alice är nästan precis ett år äldre så det är lite kul att se vad som komma skall för oss ;)
 
Busungarna lekte på förvånansvärt bra förutom en liten olycka där Vincent trillade och slog sig hemskt i pannan stackarn. Tur att julkorten redan är fixade!
 
 
Efter en stund tackade vi för oss och åkte hem till Michaela och Jakob för lite adventsmys. Ännu lite mer fika bjöds det på där givetvis och veckans tredje glögg vilket måste vara någon form av rekord för mig. Inte för att jag klagar.
 
Vid femsnåret var hela lilla familjen rätt skapligt hungriga trots all fika så då fick det bli hemgång med ett depåstopp på MAX. Ska det vara snabbmatshamburgare skall det vara på MAX. Jämfört med Mc Donalds är deras burgare rena rama nobelmiddagen.
 
 
Stackars lillkillen med sitt allra första skrapsår. Gissar att det blir många sådana framöver. Han är ju en riktig liten buse som gärna ställer sig upp i soffan fast han vet att han inte får. Vet inte hur många gånger jag satt hjärtat i halsgropen tack vare hans uppfinningsrikedom och äventyrslust. Kanska borde ha vadderat hans rum när vi ändå höll på?



Att möta verkligheten

Anledningen till att jag varit lite frånvarande från bloggen är att, förutom att vi haft en galet fullspäckad helg (mer om det senare), jag pluggat till ett seminarie vi hade idag i skolan. Under kursen vi läser nu byggs undervisningen upp i block med föreläsningar som sedan "tenteras" med fallpresntationer där vi i grupper om 10-12 stycken får 4 fall att presentera, oftast uppdelade i smågrupper om två eller tre stycken.
 
Det fallet jag hade var verkligen svårt. Här pratar vi inte om lite klurigt utan ruggigt svårt. Så svårt att jag i fredags satt i tre timmar utan att komma fram till ett skvatt. Kan säga att det inte var en glad Alice som traskade hem mot fredagsmyset då.
 
Under helgen letade jag och min klasskompis frebilt igenom varenda litet hörn av internetet och trots att jag tillslut hittade en diagnos som skulle kunna stämma in (ganska ovanlig dock) så var det lite svårt att somna igår kväll med den där stora klumpen i magen och vetskapen om att jag kanske skulle presentera helt fel sjukdom. Jag går ju bara termin 4 liksom, jag är inte en färdig läkare än på långa vägar.
 
Som tur är gick presentationen bra och det var rätt diagnos (YES! SCORE! JAG ÄR TYP KUNG!!!) och nu känns ordningen återställd. Blev verkligen så glad att det blev rätt tillslut och är rätt nöjd att jag kunde svara på en del av examinatorns frågor. Det slog mig dock att detta är långt ifrån sista gången jag känner så här. Att ligga hemma efter ett långt jourpass på akuten och oroa sig för att man missat något eller skickat hem en sjuk patient hör nog tyvärr till vardagen för nyblivna läkare. Då är jag ganska glad att jag bara hade ett seminarie att oroa mig för!
 
Bjussar på en spegelselfie och en liten puss för att ni är så snälla och stöttande allihopa genom denna resa mot mitt drömyrke. Ni är bäst!
 

Julmarknad i Lindome

Nämen vad tyst det var här inne. Har väl inte skrivit sen... i torsdags??!! Illa! Idag har lilla familjen haft fullt upp hela dagen. På förmiddagen var vi iväg aklla trå på den årliga julmarkanden i Johanneskyrkan i Lindome. Var galet mycket folk och vi hade inte så värst tur med våra lottköp. Vi kom i alla fall hem med lite bröd och en fågelmatare som skall få stå på balkongen, ja inte brödet då alltså utan fågelmataren.
 
Fick träffa många goingar som jag inte sett på ett tag. Bland annat den där galningen Maja som numera bor i el stockholmo
 
Inser nu när jag går igenom bilderna att de till 98% består av bilder på när vi fikar, haha. Så typiskt mig känns det som.
 
Efter julmarknaden åkte vi och åt lunch hemma hos mina föräldrar och sedan åkte vi vidare och inhandlade grejer till kvällens middag. Vi hade bjudit in Elin, Kristoffer och lilla Isabella på tacomys vilket ju passar perfekt för små nävar som kan sitta och pilla medan föräldrarna pratar av sig. Bjöd dessutom på chokladmousse till efterrätt och detta var det enda jag lyckades fånga på bild.
 
Är så trist att ta kort när det är så mörkt hela tiden. Bilderna blir bara mörka och suddiga så ofta drar jag mig för att dra fram kameran. Dumt sedan bara när man skall författa blogginlägg och letar efter oexisterande bilder!
 
 
Vincent somnade på två röda när vi la honom i slutet av kvällen men den lilla tösen ville inte sova alls. Skönt då att umgås med en annan småbarnsfamilj som har förståelse för att man vill avsluta kvällen innan nio och åka hem utan att någon hänger läpp. Vi hann ha det supermysigt ändå. Tack för en härlig kväll hörni!
 
Nu skall jag tyvärr inte gå och lägga mig riktigt än. Ögonen hänger verkligen men behöver sitta ett tag till och plugga inför måndagens seminarie. Morgondagen är även den smockfull med aktiviteter så man får ta den tid man får att jobba ikapp med plugget. Nästa helg kaaaanske jag lyckas övertala Tom att inte boka upp fullt så mycket grejer ^^. Vi får väl se!


6 saker jag stör mig på

 - Folk som inte blinkar i rondeller. Detta kan jag verkligen bli fullständigt tokig av. Hur svårt är det liksom egentligen? Det är särskilt jobbigt när det är mycket bilar och man får stå länge och vänta på en lucka och en bil svänger av, utan att ha blinkat, vilket gör att du missar luckan och får stå och vänta 7115 minuter till.
 
- När vädergudarna inte kan bestämma sig. Ska man ha vinterjacka och dubbla fleecetröjor eller räcker det med skinnjackan? Vädret kan verkligen variera. Hade ju vart bättre för alla om årstiderna var liiiiite mer förutsägbara. Mvh, tjejen med ballerina i ösregn
 
-  Att spilla på alldeles nytvättade byxor. Särskilt när de är ont om par som sitter bra i garderoben. Ger dock inte upp hoppet direkt.. våtservetter kan, om man har lite tur, rädda en mindre fläck.
 
- Strulande WiFi.. do I need to say more?
 
- När jag för hundraelfte gången har förlagt mina nycklar, min mobil eller något annat viktigt. Är verkligen expert på det och både jag och Tom tycker det är EXTREMT irriterande, haha.
 
- Att vi inte kan köra diskmaskinen och tvättmaskinen samtidigt eftersom de går på samma säkring. VILKET LJUSHUVUD kom på det egentligen?
 
Arrgghh.. Nu får jag titta på lite youtubeklipp med kattungar så jag lugnar ner mig. Har ni något som ni verkligen stör er på?
 
Bjuder på en gammal selfie i motvind

Julfeeling

Hallihallå, nu har jag äntligen landat vid datorn. Har tryckt i mig två mackor och sitter just nu och smuttar på en kopp te. Har fått riktig julfeeling nu de senaste dagarna och har därför rotat fram förra årets julte som jag fick i julklapp. Mums!
 
Vi har dessutom städat och satt upp adventsljusstakarna idag i väntan på att få tändas i helgen. En månad kvar nu bara. Skall verkligen bli sååå mysigt att få fira jul i år när Vincent är lite mer med på vad som händer. Är väl lite nervös också eftersom jag för första gången i mitt liv inte skall fira med min familj, men Toms familj är så härliga så det blir säkert inga som helst problem. Nu väntar vi bara på snö och pulkapremiär!
 



Glöggpremiär

Hua, vilket förfärligt väder vi haft i Göteborg idag. Trots att det var rätt kallt så gillade jag ändå de frostiga vinterdagarna vi fick smaka på i förra veckan. Idag var allt bara blött och grått vilket jag inte är ett så stort fan av om man säger så, vem är det egentligen?
 
Jag igår och idag. Ganska stor skillnad om man säger så!
 
Har precis vinkat hej då till Josefin som kom förbi efter skolan för lite glöggmys. För mig var det premiär för i år medan hon tjuvstartat redan igår. En liten tradition som inte riktigt får räknas som tradition än kan man väl säga eftersom vi bara gjort det en gång tidigare *haha*. Vi hade nämligen glöggpremiär den dagen jag fick reda på att jag var gravid för två år sen och det känns som en riktig mysig sak att få se fram emot varje år så det hade vart trevligt att göra en tradition av det hela.
 
Ingen av oss är föresten något vidare förtjust i starkglögg vilket ju är perfekt (great minds think alike??). Alkoholfri glögg skall det vara! Någon måtta får det ju vara på dessa vuxenpoäng.
 
Inlägget för två år sen hittar ni HÄR
 
 
 

Vad väntar inatt tro?

Sitter och gottar mig med en smoothie framför datorn efter att ha diskat upp disken i köket. Den här dagen har verkligen gått i ett nafs. Busade med Vincent efter förskolan och passade på att röja lite här hemma innan jag åkte iväg mot kyrkan för att dekorera pepparkakshus med scouterna. Så vips är det dags att sova. Ibland önskar jag verkligen att dygnen hade några extra timmar så man han med allt man skulle vilja göra någon endaste dag.
 
Smoothie med jordgubbar, banan och spenat. Delicious! (Mixern är köpt på rusta)
 
Imorgon är det föreläsningar i skolan på förmiddagen och sedan lite självstudier fram tills hämtning klockan 15 på föris. På kvällen väntar finbesök och glöggpremiär vilket skall bli väldigt mysigt! 
 
Ja det var väl det.. då går jag och borstar tänderna och tvättar bort mitt smink dårå....... Känns allt lite snopet men skall bli skönt att få sova. Bara jag slipper förra nattens dröm om en bensinmack som skulle läggas ner. Hur intressant tror ni den drömmen var på en skala?! *mottager pris för årets tråkigaste dröm*
 


Stationerad i sängen

Gårdagen bjöd på en utflykt till Stenungsund för att hälsa på Toms familj. Där fick Vincent busa loss med sina farbröder och farföräldrar och så blev vi bjudna på både god middag och kvällsfika. Jättemysigt verkligen!
 
När vi kom hem satte jag mig och pysslade med lite saker som förhoppningsvis snart kommer dyka upp här i bloggen. Fick en liten inspirationskick helt enkelt men skall inte avslöja för mycket. Ni får vänta och se.
 
Just nu sitter jag i sängen och pluggar. Motivationen är kass just nu. Brukar bli så när man har mycket att göra och inte riktigt vet i vilken ände man skall börja. Har i alla fall laddat magen med en himmelkt god chevrésallad så skall försöka köra hårt nu de sista timmarna innan jag måste hämta Vincent på föris. Han blev för ovanlighetens skull lite ledsen precis när jag skulle gå idag och trots att jag hörde att han snabbt tystnade så fort jag stängt dörren skall det ändå bli lite extra härligt att få krama om honom.
 
 

Den lilla kontorshörnan

Är så rackarns nöjd med vårt lilla skrivbord som fått flytta in i vardagsrummet. Visst är det nu ganska trångt vid matsalsbordet men jag tycker ändå vi lyckats ganska bra med det space vi har och framförallt är Tom väldigt nöjd över att äntligen ha vår stationära dator uppackad ur flyttlådorna. 
Nu skall vi bara få upp lite hyllor också för pärmar och annat som hör kontorshörnan till. 
Att få lite trängre i vardagsrummet mot att Vincent får ett eget rum är nog det smartaste vi gjort. Det är så skönt att ha ett rum för alla hans grejer och jag tror vi alla kommer sova bättre när han väl börjar sova där inne. Har min kära mor att tacka för denna briljanta idé!
 
Skrivbordet är från IKEA och muggen är den HÄR från Eva Solo



C-vitamin till frukost

Som en uppladdning inför den kommande veckans dust med förskolebacillerna laddar både mamman och ettåringen med lite C-vitamin. Skall bli så skönt att Tom är ledig en månad över jul så att vi förhoppningsvis kan bryta vår "sjuk varannan vecka"-trend. 
 
 
Jag är själv inte så förtjust i bananpannkakor men Vincent älskar dem så ibland lyxar vi till det lite när vi båda har vaknat på rätt sida, haha. En banan, två ägg, lite salt och en klick smör så fixar du det lätt. Mosa bara bananen med en gaffel (eller kör i mixern, då blir det allra bäst) och blanda sedan med äggen och stek på medelhög värme.
 
Pannkakorna brukar försvinna på två röda så vill man fota får man göra det direkt ;) #foreverbloggskadad

Tomteverkstad

Som jag misstänkte blev dagen snabbt fylld med äventyr för den här lilla familjen. Vi har både hunnit med att slå in paket till barn i östeuropa och busat loss på Ekenleken i kållered. Hektisk men väldigt härlig dag. Först bar det som sagt av till Pingskyrkan i Mölndal för att slå in lite paket. Okej.. ganska många paket.
 
 
Jag och Tom växlade mellan att slå in paket och att leka med Vincent. Känns helt fantastiskt att alla dessa presenter skall skickas till barn som inte får ett endaste paket. Det ger lite perspektiv på vårt samhälles otroliga överkonsumtion av grejer såhär i juletid.
 
Blev inbjudna lite spontant till detta event av mina kusiner (vilket jag är så glad över så här i efterhand) och hade därför själva inte köpt in några grejer men vi kunde i alla fall hjälpa till med själva inslagningen och så bjöds det på fika. Fick dessutom träffa min kusin som bor nere i skåne och väntar smått runt nyår vilket ju givetvis var väldigt roligt. Nästa gång vi ses får vi förhoppningsvis träffa en ny liten syssling.  
 
 
Efter ett par timmar där åkte vi vidare till ekenleken och det var en riktig höjdare. Vi kom dit en och en halv timma innan stängning och var lite oroliga för att vi bara skulle hinna vara där så kort tid. När vi väl åkte hem kan jag säga att vi var glada att vi bara kunde stanna i en timme. Hela familjen var helt genomsvett. Vincent ville absolut inte leka i småbarnshörnan utan skulle upp och klättra i alla gångar och tunnlar samt åka rutschkana och hoppa studsmatta. Trots att jag och Tom turades om att krypa efter honom så var vi ändå helt slut. Han är snabb den lille ettåringen.
 
Till middag fick det bli en styck enorm pastasallad med kyckling till Vincent och efter ytterligare några åk i rutschkanan åkte vi hem. Får åka tillbaks snart igen med tanke på hur roligt Vincent tyckte det var. Skall inte glömma träningskläderna och vattenflaskan bara.
 
Nu sitter jag och kikar netflix med godsakerna på bilden nedan. Knäckglass och fruktsallad, en fantastisk kombination. Hoppas ni också haft en trevlig lördag så hörs vi imorgon!
 
 


3 saker du kanske inte visste om mig

- Jag har alltid hatat och tyckt att det är jobbigt och obekvämt att sitta skräddare. Vet inte vad det beror på riktigt då det verkliegn hängt med sen jag var liten men antagligen är jag inte särskilt vif (haha)
 
- Jag är väldigt mörkrädd och får ofta katastroftankar i mörkret om allt ifrån blodtörstiga björnar till hämndlytsna mördare som skall attackera mig. Hua.. ryser när jag tänker på det!
 
- Mint, apelsin och viol är tre smaker som INTE hör hemma bland sötsaker. Ni skulle sett min min förra året när min familj köpt hem pepparkakor.. MED APELSINSMAK??!!
 
Många levande ljus (och en ordentligt låst ytterdörr) råder bot på min mörkerrädsla
under det mörka vinterhalvåret. Försöker göra mörker till mys istället!

Fredagslugnet


Säger hej till helgen med ett glas vin och en skål jordnörsringar. Kan inte bli mycket bättre än så. Helgen är än så länge ett oskrivet blad men lär fyllas på med aktiviteter eftersom T blir så rastlös av att bara gå hemma. Skall lägga bort telefonen nu och bara njuta av vårt fredagslugn. Ha en fin kväll!



Lite snor, tack!

Halloj Vänner! Nu har även jag fått smaka på de eländiga förkylningsbacilluskerna. Utan att gå in på allt för mycket detaljer så kan man väl ändå säga att natten var ganska så snorig. Hade dock ett obligatoriskt seminarie i skolan idag som jag fick släpa mig fram och tillbaka till och då fick Tom snällt ta ut sin allra första VAB. Har varit väldigt skönt att ha honom hemma hela dagen och slippa ratta bebis från morgon till kväll när man själv inte känner sig hundra.
 
 
Vincent är i princip frisk nu så tanken är att han skall få gå till föris imorgon och förhoppningsvis mår även jag lite bättre själv så jag får lite plugg gjort. Det börjar hopa sig bakom mig nu vilket inte riktigt känns bra.
 
Efter dagens godkända seminarie och en veckohandling tillsammans med mina pojkar ser jag fram emot ett par timmars slappande nu i soffan. Kurerar mig med lite gott att äta och en kopp te. Skall ligga här och tycka synd om mig själv, min snoriga näsa och mina värkande leder heeela kvällen. Så det så!
 

VAB-Migrän är en dålig kombo

På något underligt vis så lyckas man alltid jinxa sig själv när man skriver om något här i bloggen. Igår, bara kanske en halvtimme efter jag skrivit det här inlägget, så började det flimmra framför mina ögon. Vincent låg fortfarande och sov så jag tryckte snabbt i mig två Eeze vi hade liggande hemma (även fast jag ju veeet att det inte hjälper ett skvatt) och hoppades naivt nog att jag skulle klara mig ändå.
 
Vincent vaknade och sakta kom huvudvärken smygandes. Rullade ner alla persienner och släkte alla lampor och satte mig och läste sagor med Vincent i soffan. Från minnet då jag bara ville blunda. Tillslut när illamåendet dök upp satte jag Vincent i sin stol med babblarna och mellis (lukten av apelsin gjorde dessutom huvudvärken hundra gånger värre) och satte mig inne på toagolvet ifall jag skulle spy. 
 
Skickade iväg ett mess till Tom att han var tvungen att komma hem själv eller fixa någon som kunde ta Vincent och efter olidligt långa 25 minuter knackade min mamma på dörren och jag gick raka vägen in till sängen och sov 3 timmar i sträck.
 
 
Inser att jag är sjukt lyckligt lottad som har mina föräldrar nära och som kan hjälpa till när det krisar. Migrän är verkligen inte att leka med. Trodde i min enfald att att jag skulle klara mig själv men inser så här efteråt att jag skulle ringt efter hjälp direkt. Som tur är så får jag inte migränattacker så ofta. Det ska jag väl i och för sig inte skriva här för då får jag väl en ny imorgon *haha*
 


Min lilla familj

God morgon! Tänkte bjuda på lite fler bilder från vår höstfotografering. Är helt kär och det kommer nog bli sisådär omöjligt att välja ut vilka vi skall beställa förstoringar på. 
 
 
 Foto: Therese Stenvall @ blickfoto.se
 
Fick muta lillen med lite pepparkaka mot slutet vilket han inte tackade nej till. Älskar er så otroligt mycket min fina lilla familj.

Bilderna har kommit!

Riktigt flög upp ur soffan idag när Tom kom hem och viftade med det där kuvertet vi gått och väntat och längtat efter nu i tre veckor. Fort som blixten åkte usb-minnet in i datorn och nervöst dubbelklickade vi på mappen. Helt obefogat som tur var eftersom vi möttes av helt otroligt fina bilder på både Vincent, familjen och även på bara mig och Tom.
 
Hade gått och varit lite nervös över att det skulle va svårt att få till några fina bilder eftersom Vincent inte var på världens mest sammarbetsvilliga humör men de blev helt fantastiska ändå. Fångade verkligen hans lilla personlighet perfekt. Tusen tack Therese Stenvall för att du förevigade vår lilla familj!
 
Foto: Therese Stenvall @ blickfoto.se



5 härliga saker med VAB

Det blev VAB för mig och lillen idag. Känns som att det enda jag skriver om här är att han är sjuk men så ser liksom vårt liv ut just nu. Inte så mycket annat spännande som händer! Det är dock inte bara stressigt och tråkigt att vara hemma med sjukt barn och missa värdefull skoltid, snarare tvärt om. Hade det som sagt inte varit för att jag hamnar efter i plugget och Vincent faktiskt inte mår så bra så finns det en hel del mysigt med att vara hemma och VABba.
 
1. Oftast får man tid att sova lite själv (eller i alla fall ta det lite lugnt) när barnet vilar middag för att kompensera för de tusen uppvak man haft under natten.
 
2. Man slipper fixa håret och dra på sig fina (läs rena) kläder utan kan luffsa runt i mjukisar hela dagen
 
3. Har tillgång till både kylskåp och skafferi när det vankas mat eller mellanmål jämfört med lilla matlådan man vanligtvis knökat ner sina rester i
 
4. Vid tråkigt väder kan man utan dåligt samvete leka inomhus.
 
..och sist men allra härligast
 
5. Man får spendera hela dagen med sin lilla älskling, Trots ynklighet och gnäll är varje minut guld värd. Man märker att man missar saker när Vincent är på föris och dessutom saknar man ju honom massor. Härligt då att få lite alone time med min älskade mini.
 
Läsa böcker om och om igen på köksgolvet är lite vår grej och det är ju bara så mysigt. Är så nöjd med vår fina matta som ni hittar HÄR
 
 Bättre än en matlåda med rester. Alldeles nygräddad tortillapizza med sallad, mums!

Study buddy

 
God förmiddag!
 
Sitter bänkad i biblioteket med lite snacks i väntan på E för att plugga inflammation. Vincent är på gång med sin fjärde förkylning nu så natten var tuff med en stackars kille som hostade och var lite täppt i näsan. Imorse var han dock pigg som vanligt så då fick han gå till föris. Kan inte hålla honom hemma vid minsta snor, då kan jag lika gärna vara hemma på heltid med tanke på alla förisbaciller. Min stackars lilla kille.
 
Har varit urusel på att plugga det senaste så är ganska uppstressad över att hamna efter. Tentan är ju i och för sig inte förrän i januari men vill helst slippa plugga allt för mycket i mellandagarna. Vi har dessutom seminarie på torsdag som jag inte känner mig det minsta redo för. Får hoppas att jag lyckas hitta disciplinen nu under veckan. Ska i alla fall bli skönt att få lite undanstökat nu. Det är alltid bra att ha en study buddy!


2 år sen

 
Tänk att ett år går så fort. Idag är det två år sen jag fick det där plusset på stickan. Det plusset som var starten på en helt fantastisk resa. Stundtals kämpig men också alldeles underbar. En resa jag aldrig någonsin skulle vilja ha ogjord. Nu står vi här, två år senare, med en liten busig ettåring som knatar runt och kallar oss för mamma och pappa. Vilken häftig resa och än är den inte slut. Livet med dig min älskade son har bara börjat! Vad väntar oss de kommande två åren tro?
 
Här kan du läsa inlägget jag gjorde för exakt ett år sen

Den nya lekplatsen

Med en liten kille som kämpar mot sömnen och vaknar till titt som tätt har lördagskvällen hittills mest bestått av sövningsjour här hemma. Hade tänkt sätta mig och plugga lite grann när han somnat men nu vete sjuttsingen om jag orkar det. Klockan har ju hunnit bli en del om man säger så. Vi tror att det är nya tänder på G för lilleman och därför har nätterna varit rätt kämpiga för lilla familjen det senaste.
 
Startade i alla fall dagen med ett litet besök på innergårdens lekplats. Nu ÄNTLIGEN är de nämligen klara med ombyggnationen och då var vi ju tvugna att testa och se om lekplatsen var något att ha. Vi inveg även Vincents nya begagnade overall. Han ser ut som en liten michellingubbe när han springer runt i den, haha, så otroligt söt.
 
 
Lekplatsen fick två tummar upp av Vincent och innergården har verkligen blivit jättefin. Att det dessutom fanns en del vattenpölar att hoppa i och att en grävskopa stod parkerad i ena hörnet av gården gjorde nog inte saken sämre. Skönt att slippa allt buller från alla maskiner äntligen och kul att ha en lekplats precis utanför dörren. Kommer lekas mycket där vill jag lova.



Vår nya säng

I förra veckan kom äntligen vår nya säng. En vecka på golvet räckte gott och väl och jag var väl lite som ett barn på julafton när vi, helt genomsvettiga efter att ha burit upp all paket, skulle bygga ihop den. Förutom att glödlampan till taklampan gick sönder och vi fick bygga i nästan totalt mörker (haha) så var det inga problem alls att lista ut hur vi skulle göra för att bygga ihop den.
 
Sängen är verkligen superfin och vi är väldigt nöjda hittills. I början tyckte jag (precis som jag läst i Gabriellas blogg) att sängen var lite hård men nu har den liksom satt sig lite och vi sover kanon i den. Eftersom vårt sovrum inte är det största var det svårt att få bra bilder men jag hoppas ni får ett hum om hur den ser ut.
Är ni nyfikna på sängen hittar ni den HÄR
 
V sover fortfarande inne hos oss då vi inte fått upp dörren än till hans rum men så fort han flyttat ut skall vi köpa garderober och ha längs ena väggen som kommer ge oss mycket välbehövd förvaring.
 
 His and hers

Fredagsmys

God kväll vänner! Tänkte bara kika in och önska er en mysig fredagskväll. Här hemma har vi fredagsladdat med fruktfat och skall alldeles strax dra igång en film (beslutsångesten är stor kan jag lova). 


Vi hörs imorgon!


Laga något nytt

Alltså *utropstecken gånger hundra infogas här*. Har precis moffat i mig dagens lunch som bestod av tomatbulgur med panerad getost och sallad. Ett litet experiment från min sida då jag inte riktigt kan titulera mig mästerkock precis. Man får passa på med experimenterandet när sambon inte är hemma. Han är väl inte ett jättestort fan av varken getost eller bulgur *haha*. Det blev i alla fall rätt så smarrigt! Skall absolut göras fler gånger. Måste ändå få skryta lite eftersom vi mest lagar samma gamla köttfärsås här hemma.
 
 
Möjligen blev det lite väl.. tomatigt, men annars tyckte jag att det var kanongott. Behöver ju inte vara så svårt att laga något annat än fiskpinnar och potatismos egentligen. Gäller bara att ha lite fantasi. Tydligen en ganska stor bristvara varje söndag i det Alvertanska hemmet när inköpslistan skall skrivas. 

Söndagsbus

Lovade ju er fler bilder från i söndags och bättre sent än aldrig tänkte jag. Hade som sagt en helt fantastisk dag med strålande sol. Är svårt att föreställa sig att det är jul om lite mer en än månad bara. Drygt två veckor till första advent vilket ju är helt galet.
 
Kom dit vid halv tolv och barnen fick leka av sig lite grann inomhus innan vi tog på oss ytterkläderna och gick ut på en liten prommis.
 
 Det är svårt att fånga de där racerfötterna till barn på bild vill jag lova!
 
 
När vi kom tillbaks var Vincent supertrött eftersom han ju egentligen brukar sova strax efter elva så han däckade snabbt i vagnen som vi lämnade ute med dörren på glänt (fördelen med att bo i hus) och vi andra gick upp på övervåningen för att busa och fixa lite lunch. Pizza blev det till både de stora och smås förtjusning och efter ytterligare lite bus när Vincent väl vaknat begav vi oss hem med en något slutkörd liten gosse.
 
 
Märks i alla fall att han gillar att umgås med andra barn och inte bara busa med sina föräldrar. Antagligen därför han trivs så bra på föris. Även vi föräldrar tycker det är superkul att ha andra föräldrar att umgås med. Önskar att vi hade fler av den varan. Om det är någon i min ålder som har jämngammalt barn och vill ses är det bara att hojta till!



Innan solen gått upp

Hua! Sitter redan på bussen in mot stan. Har sovit hos mamma och pappa inatt och lämnat Vincent sovande hemma hos dem för att åka in och vara med på en obduktion. För att slippa väcka Vincent och lämna honom på en annan avdelning så här tidigt kändes det bättre att han fick vakna upp hos sin mormor och leka med henne hela förmiddagen.

Det är därför jag släpat mig upp ur sängen vid 6 och tar bussen in som tar drygt 40 min att åka. Ganska stor skillnad mot de vanliga 9 minutrarna. Antar att det känns så galet tidigt eftersom det brukar ha hunnit ljusna i vanliga fall när jag ger mig iväg. Blir väl snart ändring på det kanske. 


Som sagt så väntar obduktion idag vilket gör mig lite smått nervös. Nu är det inte demonstration för 40 studenter på utplockade organ som gäller utan istället den faktiska obduktionen vi skall få se i en smågrupp. Det är ju svårt att veta hur man kommer reagera när man inte befunnit sig i situationen tidigare. Har dumt nog skippat frullen så det blir väl säkert jag som dimper i golvet där inne i obduktionssslen. Ska vicka ordentligt på tårna och komma ihåg att andas så går det förhoppningsvis bra.

En sån dag

Det är en sån dag idag. En sån dag när man vaknar upp med nackspärr, går till skolan i regnet, blir alldeles för åksjuk på bussen på vägen hem och lägger sig med huvudvärk. Man känner inte för att göra någonting och är allmänt oinspirerad. En sån dag där man allra helst hade velat ligga själv i sängen och glo netflix hela dagen lång.
 
Det har inte varit en dålig dag, inte alls. Seminariet idag gick strålande och blev inte ett dugg nervös över att stå och prata inför vår lärare och 10 klasskamrater. Eftermiddagen tillsammans med mina två pojkar var jättemysig och Vincent var på gott humör nästan hela tiden.
 
Ändå så har denna känslan hängt över mig hela dagen. Känslan av att ha vaknat på fel sida. Därför ekar bloggen tom. Kanske är det de senaste nätternas dåliga sömn som tar ut sin rätt, vad vet jag. Är något så kopiöst trött nu i alla fall. Jag vet däremot att det säkerligen är bättre imorgon. Ny dag, nya tag!
 
Lite känslan idag faktiskt! (Jag som bebis för de som inte ser ^^)
 


DIY: Klä om en pärm

 
Lagom till att hösten drog igång fick jag för mig att pyssla om en stackars pärm som låg hemma och skräpade hos mamma och pappa. Jag behövde en pärm till alla mina miljarders med föreläsningskompendier och checklistor och pärmen hade definitivt sett sina glansdagar om man säger så. Därför tänkte jag visa er hur man på ett superenkelt sätt kan klä om en pärm med tyg. En liten DIY-beskrivning om ni så vill, för ovanlighetens skull.
 
Du behöver:
1 st ful pärm (att föredra eftersom det ju är dumt att klä om en pärm du redan tycker är snygg?!)
Valfritt tyg (mitt är från panduro)
Allroundlim
Pensel
Mattkniv eller annan vass kniv
 
 
Börja med att mäta pärmen och klippa ut tyg som täcker båda sidor, rygg och tillräckligt för att vika över alla kanter. Om du vill kan du även stryka tyget så det blir slätt och fint. Fortsätt sedan med att skära bort själva plastfickan på pärmens rygg. Det kan vara lite trixigt att få bort allt men man får göra så gott man kan.
 
 
Pensla sedan ena sidan av pärmen (utsidan) med lim. Jag behövde ganska mycket x'D
 
 
Tryck, dra och släta ut tyget över limmet och försök få det så rakt du kan.Väljer du ett mönster utan ränder underlättar det ju en del ;) 
 
 
Fortsätt sedan med pärmens rygg och hela vägen runt på andra sidan. Tänk på att pärmen skall vara stängd när du limmar runt pärmryggen bara. Se till att tyget sitter fast ordentligt i alla veck, kanter och hörn. 
 
 
Limma nu på pärmens insida och vik över tyget. På bilderna nedan kan ni se hur jag gjorde i hörnen. Beroende på viken sorts pärm du har kan det vara lite trixigt på insidan av pärmryggen och jag fick göra ett litet snitt i tyget för att pärmen skulle kunna öppnas maximalt. 
 
 
Om man vill kan man, för att göra insidan extra fin, klistra på ett A4 papper på pärmens insida för att dölja tygkanterna. Jag var dock lat och lät det vara. Det syns ju inte när pärmen är stängd och ännu mindre fylld med en miljon papper.
 
 
Tadaaa!! Jag blev faktiskt väldans nöjd med min pärm trots att linjerna blev lite sneda. Man blir glad när man ser den och jag vet att ingen har en likadan vilket minskar risken för att tappa bort den. Om man låter fantasin flöda kan man ju fortsätta med dekorationer. Figurer, bokstäver, glitterpennor (!!).. Möjligheterna är oändliga!

Kort hej

Tänkte bara kika in och säga ett snabbt hej. Har just tampats med en kille som absolut inte ville sova för andra dagen i rad i över en och en halv timme. Just nu är det bara jag som duger vid läggning (tydligen knappt det) och jag kan säga att det tär på tålamodet att ha ett barn som vägrar att somna. När man dessutom får en spark rätt i ansiktet för 8onde gången så att det känns som näsan kommer att gå av haglar de fula orden inuti huvudet på en.
 
Är helt färdig (och med en lätt näsvärk) och kan knappast sätta mig och plugga nu. Det är inte lönt när orden man läser bara flyter samma och får läsas om och om igen. Får hoppas på att läggningarna går lite snabbare i veckan så jag får lite mer tid över någon annan kväll.
 
Vi hade en helt fantastisk dag ute i onsala tillsammans med Elin och Isabella i alla fall. Får skriva mer om det imorgon men bjussar på lite bilder i alla fall. En underbar dag om man räknar bort den sömnvägrande ettåringen då ;) Tur att han är så go större delen av tiden.
 
 
Ps. Vill åter igen hälsa grattis till min fina sambo på hans andra fars dag. Du är en fantastisk pappa till vår son. Och grattis till min alldeles egna, fina pappa. Vad hade vi gjort utan dig? Jag har dig att tacka för mycket här i livet och du är en av mina största förebilder. Älskar er båda två!



I bilen

 
Efter sovmorgon och frukost på sängen för Tom blev det att snabbt hoppa i kläderna och sätta sig i bilen efter en inbjudan till play date i Onsala. Svängde precis av motorvägen så nu har vi knappt halvvägs kvar. Älskar att det är så fint väder trots att vi är en bra bit in i november. Så får det gärna fortsätta!

Välbehövd tjejkväll

God morgon! Ligger vaken i soffan hemma hos Josefin och surfar runt på mobilen. Egentligen borde jag väl verkligen försöka somna om men när man är van att gå upp 7-8 VARJE dag så är liksom kroppen programmerad att vakna vid den tiden. Är ändå ganska trött eftersom vi var uppe sent igår kväll. Konstigt det där.
 
Hade en fantastiskt mysig tjejkväll igår med några glas vin och tid att prata om allt mellan himmel och jord.  Nu för tiden när vi ses är ju oftast Vincent med, vilket ju i och för sig är mysigt, men vi hinner liksom aldrig med så värst långa eller djupa konversioner som förr.
 
Jag har inte en enda fjuttig bild att bjuda på från kvällen så får bjuda på en gammal goding istället, när vi var små och åkte till Glasgow för att gå på konsert. Oförglömligt!
 
 


Slut på syre


Min ganska oglamorösa lunch: Rester av lasagne från i tisdags
 
Hallihallå! Obduktionsdemon var som jag befarade väldigt.. speciell. Minst 40 stycken studenter fick stå på byggställningsliknande trappsteg runt en patolog som lugnt och metodiskt gick igenom de olika organ som avlägsnats från kroppen i jakt på dödsorsaken (spoilalert!! det var en hjärtinfarkt).
 
Det kändes som att risken att drabbas av yrsel och svimningskänslor var maximal med tanke på att rummet snabbt blev varmt och kvalmigt. I en sal som skall rymma så många människor borde man ju ändå se till att ha ordentlig ventilation. Jag slapp dock bli en av dem som fick gå ut och ta lite luft den här gången, men efter att ha stått still i 45 min och andats samma luft som 40 andra människor var man rätt slut.
 
Kom hem till en sprudlande glad liten kille i alla fall som busat loss med sin farmor och faster medan jag var borta. Hade gått hur bra som helst och de hade gosat massor och kollat på de stora traktorerna som (fortfarande ja!!) körde runt på vår innergård. Vincent träffar ju inte Toms familj lika ofta eftersom de bor lite längre bort så det kändes toppen att det hade gått så pass bra.
 
Nu skall jag mumsa i mig min lasagne och sätta mig med skolarbetet igen medan Vincent sover.

Det ljusnar

Onsdagkväll i soffan som så många andra dagar. Älskar verkligen att få krypa upp under en av våra gosiga filtar med laptopen i knät och något gott att äta/dricka. Kvällens gottis består av lite frukt, nötter och digistivekex med Cantadous färskost med vitlök och örter. Sååå smarrigt!
 
 
Har spenderat dagen hemma hos Vincents mormor. Vincent har fått härja loss med henne och min lillebror medan jag fått ovärdelig pluggtid. Han är på bättringsvägen nu i alla fall så det känns skönt. Det blir dock inget föris för honom imorgon heller. Känns bäst att inte kasta in honom i bacillnästet för tidigt eftersom immunförsvaret ju är lite försvagat direkt efter en infektion.
 
Min hjärna är nu fullsmockad med information om allt ifrån alzheimer till djup ventrombos och jag tycker allt jag förtjänar att få koppla av nu framför ett avsnitt Bones innan läggdags. Imorgon skall Vincent barnvaktas av sin farmor medan jag går på obduktionsdemo i skolan. Skall bli.. ehm.. spännande. Nu är det ju liksom på riktigt, på riktigt. 



Dopet för ett år sen

Förra helgen var det ett år sen vår lille skrutt döptes. Då tyckte jag att han var så stor och var t.o.m. lite stressad över att vi väntat så länge med dopet. Nu såhär ett år senare så kan man ju bara skratta åt hela den grejen. Han var ju bara sååå liten och söt.
 
 
En fantastisk dag fick vi med gäster från när och fjärran. Det var dock en hel del att styra och ställa med under dagen så nästa gång kanske det blir lite mer nertonat, men vi får väl se. Några av släktingarna som var med på dopet har inte ens träffat Vincent sen dess eftersom släkten är så stor så där har man ju verkligen en anledning att ställa till med stort kalas.
 
 
Blir alldels gråtig och nostalgisk när jag tittar tillbaks på dessa bilder. Man slutar nog aldrig förvånas över hur en sådan liten människa kan ta upp en så stor del av ens hjärta.
 
 

Att bygga sandslott med en ettåring..

.. är inte alltid det lättaste. Jag hann inte ens få upp kameran för att fota mitt mästerverk innan den lilla näven var där och ett, två, tre..
 
 
 .. så var tornet ett minne blott. 
 
 
Bara att fylla hinken igen och börja om. Tur att han är så söt, den där lille sandslottsmarodören.


Hej Tisdag

 
God morgon! Vincent är fortfarande rätt krasslig så det blir en hemmadag för oss idag med. Startar dagen med scones till frukost och sedan har vi inte mycket till planer. Ut en sväng för lite frisk luft är ju nästan ett måste och så skall jag nog försöka mig på projektet att göra egen müsli av de ingredienser jag köpte när jag veckohandlade igår. Vi får väl se hur det går men vad jag har hört skall det inte vara supersvårt. Får återkomma med resutatet!
 
Håller tummarna också för att Vincent sover en längre stund efter lunch så att jag får lite tid för plugg. Vill ju inte hamna allt för mycket efter nu när jag måste vara hemma. Hoppas ni får en bra dag!
 

Vabbelivabb

Idag har vi inte haft så mycket för oss. Har varit hemma och VABbat Vincent som åkt på sin tredje förkylning sen förskolestarten *pust*. Ja han hann i alla fall vara frisk i en vecka. Gotta lööv the förisbaciller. Känner redan hur halsen kliar på mig *springer till affären och hinkar i mig 6 liter apelsinjuice*
 
Dagen har alltså bestått av minsta möjliga ansträngning och en hel del mys med min lille sjukling. Trots lite extra kinkighet och det faktum att jag missar saker i skolan så är det ju väldans mysigt att få gå hemma med honom en hel dag.
 
 
Tog en prommis ute i den friska luften bland annat och så passade jag på att greja lite i Vincents rum när han ändå satt och lekte. Satte bl.a. upp insynsskydd som vi också fyndade igår på IKEA.
 
 
Vi får se hur natten går men med tanke på hur kraxande hans lilla stämma har varit idag blir det nog till att vara hemma även imorgon. Hade ju varit trevligt om man själv slapp bli sjuk varje gång Vincent kom hemdragandes med de där bacillerna bara.   



IKEA-effekten

Innan vi renoverade köket tyckte jag att det kunde vara ganska mysigt att gå på IKEA. Man fick med sig lite servetter, någon tavelram och ett nytt bäddset och så tog man en mjukglass på vägen ut. Nu däremot våndas både jag och Tom för att åka dit. Vi kan inte riktigt förstå hur vi förr kunde åka dit bara för att strosa runt utan inköpslista och måsten.
 
Nu åker vi dit när det är något vi verkligen, verkligen behöver (eller glömt att köpa förra gången) och vill helst av allt gå och lägga oss när vi kommer hem. Jag tror vi förbrukat vår IKEA-kvot för 4 år framåt på 4 månader. Vi är rätt trötta på IKEA (och har dessvärre även tröttnat på deras kundsevice men det kan vi ju ta en annan gång).
 
Igår var det dags igen. Denna gången med mål att inhandla rullgardiner till Vincents rum, underlakan till nya sängen och ett skrivbord för att äntligen få till en kontorshörna i vardagsrummet. Som alltid kom vi ju hem med mer än bara det som stod på inköpslistan. Har förstått det som att det är detta som är den fasansfulla IKEA-effekten.
 
Slitna söndagsshoppare försöker se pigga och fräscha ut
 
Bland annat så fyndade vi en bilmatta till Vincents rum för bara 79 kronor (om jag inte minns helt galet). Tom och jag har haft en liten debatt om huruvida vi skulle köpa en bilmatta eller ej. Jag tycker att de är så ruskigt fula och hade hellre velat köpa en stor rund matta som är mjuk och go att leka på men när vi hittade denna till det extremt låga priset så kunde jag inte säga nej. 
 
 
Väl hemma gjorde mattan direkt succé hos vår biltokige son så det var nog inte så dumt ändå. Dessutom är den inte så stor så vi kan säkert få plats med en stor rund matta också om jag nu skulle vilja det *skrockar hemlighetsfullt och gnider händerna mot varandra*.

Helgens sista timmar

Redan söndag kväll och imorgon startar vi en ny vecka. Tycker veckorna springer iväg i racerfart nu för tiden. För ett år sedan smög sig veckorna fram men nu, inne i vardagslunken, finns det ingen hejd på tiden alls. Elin, som det känns som jag alldeles nyss fick en snapchat med ett positivt graviditetstest från, är redan i vecka 24 (!!) och idag gick vi in i årets näst sista månad. Det var väl alldeles nyss sommar?
 
Spenderar i alla fall helgens sista timmar framför datorn tillsammans med lite gott för att plugga. Måste en en gång slå ett slag för äppelklyftor med kanel (och socker om man är lite extra busig). Så rackarns gott och man får en riktig julkänsla.