Födelsedagspresenten

Sitter framför melodifestivalen hemma hos mamma och pappa. Igen ja, jag vet. Med risk för att Tom skulle läsa det (vilken i och för sig är obefintlig då han ALDRIG läser min blogg) så kunde jag inte i förväg avslöja vad som var i görningen hemma idag. Utan att Tom hade den blekaste hade jag nämligen bjudit in Toms farbror Micke och Johannes för en barnfri spelkväll. Partyhattar, öl, cola, popcorn och godis included såklart.


Han blev väldigt överraskad kan jag säga men puh vilken pärs att hålla det hemligt. Tom har varit så rastlös och velat åka både till sommarstugan och upp till Stenungsund medan tråkiga jag så gärna "bara velat hänga hemma". Det är ju så viktigt att få egentid och dessa tre hade mycket roliga spelkväll ar innan Vincent kom så kunde inte fixat en bättre födelsedagspresent faktiskt (särskilt när budgeten är begränsad). Att få tid tillsammans med vänner och bara få vara Tom och inte pappa för några timmar är värt mer än alla prylar man kan önska sig.

Nu skall jag återgå till mello och min skål med glass! På måndag är det nämligen slut på sånt (glass alltså)



Sssschhh!

Tom bjöd hem sin bror igår som sov över. Väldigt trevligt att han umgås med sin bror men det uppstår bara ett litet problem. Både Tom och Jonathan sover väldigt länge på morgonen och eftersom vi bor i en tvåa så får ju vår stackars gäst sova på soffan. Detta hade inte varit något problem innan vi fick Vincent men nu när han öppnar sina blå klockan åtta på morgonen uppstår en liten utrymmestvist. Jag och Vincent har försökt hålla oss tysta i köket (som inte har någon dörr för övrigt) medan resten av lägenheten är nedsläckt och fylls av snarkningar. INTE det lättaste kan jag säga.
 
 
Tillslut bestämde vi (läs jag) oss för att gå ut på en promenix då Vincent började böka runt och var allmänt missnöjd. Vincent var väl sådär nöjd med det beslutet och ville inte alls sova som mamman så smart nog räknat ut att han skulle göra. Efter drygt en halvtimmes promenad så fick vi vända om hem och väl hemma lyckades jag tillslut få liten bebis att somna i sin säng. Vilket brings us to the present time. Tre pojkar som sover och en mamma vid datorn med urdrucken tekopp och lite lätt huvudvärk. Prima skinka!
 
 
Det ligger en skola vid oss som vi gick förbi på promenaden som just nu genomgår ett massivt renoverings-/rivningsprojekt förresten.. eller det säger skyltarna i alla fall (bra ifall någon missat det). Jag tycker mest att det ser ut som en skola med nytänk. Open plan living liksom.
 
 
Dessutom världens grymmaste klätterställning! Hade jag varit åtta år hade jag dödat för att få härja runt här ;)
 
 

Den där klänningen

Så sällar jag mig till skaran som bloggar om den svart-blå/vit-guldiga klänningen. Vet ni inte vad detta handlar om så är det en bild på en klänning som florerat på nätet som väckt debatt och starka känslor. Vissa ser en blå klänning med svarta detaljer medan andra ser en vit klänning med gulddetaljer. Båda lägren är lika övertygade om att de har rätt. Här har vi bilden:
 
 
När jag såg den såg jag bara vitt och guld men när jag visade den för Tom så trodde han att jag var färgblind eftersom den helt uppenbarligen var blå och svart. Efter lite googling insåg jag att jag inte var ensam och att det nu finns en förklaring till varför vi ser olika utan att det är något fel på oss för det.
 
Satt och stirrade mig tokig på bilden och TILLSLUT såg jag också den blå klänningen. Vilken lycka! Hade nästan kunnat gråta. Det är ju rätt häftigt hur våra hjärnor fungerar egentligen men man undrar ju vad mer man sett fel färg på *rädda rådjursögon och darrande underläpp*.
 
Vad ser ni? Vitt och guld eler blått och svart?


Cozy Cosi

Vi är verkligen toknöjda med vår nya maxi cosi-stol. Efter lite trix så fick vi den tillslut installerad i baksätet och där sitter Vincent som en prins. Känns som en perfekt stol som övergång från babyskyddet då det liknar det en hel del och han sitter rätt ombonat. Oroar mig lite för att Vincent kommer att växa ur det innan det är dags att vända honom men enligt tjejen vi köpte det av skall det räcka länge för de allra flesta.
 
 
Det absolut bästa med det, förutom bra benutrymme osv, måste ju ändå vara den superfiffiga mekanismen som gör att man kan ändra lutning på stolen under färd bara genom ett handtag direkt under sätet. På så sätt kan han sitta upprätt och titta ut genom fönstret när han är pigg för att sedan lutas bakåt när han blir trött och vill sova. Sovinveg stolen gjorde han på vägen hem från mamma och pappa häromdan förresten så stolen är nog godkänd även av lillen.
 
 
Enda orosmomentet är att det fortfarande är rätt kallt ute och att man gärna vill bära ut Vincent med full vintermundering. Att man inte skall ha stor tjock jacka under bältet varken som stor eller som liten är väl något de flesta vet så trots att vi spänner så gott vi bara kan känns det jobbigt att han har sin jacka på när vi åker bil. Skall titta ut en bra tunnare fleeceoverall som både håller varmt och som är tunn men så fort jag köpt den lär det ju det bli vår med 10 plussgrader. När bilen sen blir varm (och om man skall åka lite längre) så får man ju dessutom stanna och klä av. Hur bökigt är inte det då? Om ni har/har haft småbarn i bil, hur har ni gjort med kläder när det är kallt ute?
 

Födelsedagsfixardag

God morgon cybervänner! Dagens frukost är väl inte särskilt bloggvänlig men består av två rostade mackor med ost och en gigantisk kopp svartvinbärste. Förutom att jag tycker te är väldans smarrigt så dricker jag det allt som oftast av tre anledningar. Antingen så är det för att 1. piggna till efter en slitig dag (eller nu för tiden natt), 2. lindra halsont och bota feberfrossa, eller 3. mysa till det i soffan eller på stan med en vän eller familjemedlem. Tyvärr faller mitt tedrickande tyvärr in på punkt nummer tv idag då jag vaknade med rivande hals och lite halvsnuvig näsa. Tror att det är sviterna från kattallergin jag fått stå ut med hos päronen som spökar så jag hopas att det släpper under dagen. 
 
 
Idag skall jag, förhoppningsvis utan bebis (eftersom det med bebis tar cirka dubbelt så mycket tid och energi), åka till stan för lite födelsedagsshopping. Min käre sambo fyller nämligen år på söndag och jag har inte införskaffat någon present *skämskudden åker fram*. Dessutom skall jag ju se till att Vincent fixar något till sin pappa också och jag gissar att det kommer ta lite tid att lära honom göra gubbar av flörtkulor och piprensare eller måla en teckning.
 
Ikväll skall jag dessutom reservera tvn (hmm får se om Tom går med på det) för att kolla på premiären av Let's Dance. Ja jag må vara rena drömmen för tvkanalsproducenterna som sitter bänkad framför tvn två kvällar i rad på bästa sändningstid men både Let's Dance och Melodifestivalen ligger mig varmt om hjärtat. Jag har ju faktiskt en del värdighet kvar då jag varken kollar på Farmen, På spåret eller Så Mycket Bättre.



Smart bebis, smartare mamma

 
Haha denna bild får symbolisera min dag idag. Vincent har på bara några dagar börjat vrida och vända på sig åt alla möjliga håll och jag tror att både rullning och krypning är på g (även fast krypningen fortfarande är långt bort). När Vincent vill kolla på något så gör han allt i sin makt för att lyckas. Offer för denna målsökande blick är till 50 % mig eller Tom, 25 % annan rolig människa eller pryl och 25 % Hasse, mamma och pappas katt. Hasse är tydligen det häftigaste denna lilla bebbe någonsin skådat och han kan länge följa honom med blicken när Hasse svansar runt.  Sitter man däremot och käkar broccolli och vill kolla vad mamma gör vid spisen, ja då ser det ut såhär.
 
Avslutade dagen som bilden nedan. Supertrött bebis i väntan på att få lägga sig (som bara är nöjd när han blir buren) och supertrött mamma som burit bebis alldels för länge bildar kombon bebis i bärsele på soffsittandes mamma. Kalla mig lat men man får ju inte vara dum. Mamma 1, bebis 0.
 
 
Nu skall jag, trots tunga ögonlock, titta på ett avsnitt av biggest loser och sen blir det sängen för min del. Imorgon är det äntligen fredaaag! Om någon hade missat det ;)

Den gravida löken

 
I lördags när vi gjorde pizza skulle jag ställa mig och hacka lite lök när jag drog upp den här ur påsen. Ytterst märklig form på en lök kan man ju tycka. Jag undersökte vidare och la ett supersnyggt kejsarsnitt direkt över vad som kändes som en inbuktning i löken och jajjemensan, visst var löken gravid. Innanför det stora skalet fanns det nämligen en stor lök och så en minilök som låg tätt intill. Supermysko!
 
 
Tyvärr fick mammalöken skiljas från sitt barn som "for the greater good" blev topping på vår hemmagjorda pizza. Tänk vad grönsaker kan hitta på!


Mobilvyn för bloggen

Blogg.se har bestämt sig för att ändra så att alla användare har en mobilanpassad blogg. dett är anledningen till värför bloggen nu ser APTRÅKIG ut i mobilen. Jag och min kära bror la ner mycket arbete på att få min bloggdesign att fungera och se snygg ut i mobilen men tydligen var det slöseri med tid *suck*. Skall försöka fixa till mobilversionen så gott jag kan.
 
Det som är positivt är att nu finns det en gillaknapp under varje inlägg så läser ni mina inlägg från en mobil eller surfplatta HIT THE THUMBS UP!!
 
 

God Morgon

Blev inget kvällsinlägg igår av den enkla anledningen att jag faktiskt gick o la mig alldeles för tidigt. Kvart i 9 kröp jag ner i sängen med Vincent på armen, delvis för att jag själv var trött och delvis som ett desperat försök att söva en sömnvägrare till son. Om jag skall vara riktigt ärlig så använde jag nog mest sömnvägringsgrejen som en anledning att få gå och lägga mig tidigt men det behöver ju ingen veta.

Jag brukar tycka att skämsgränsen går vid 10 för att få gå och lägga sig men mamma säger att det är klockan 9 så där är vi oense, men oavsett så gick jag i säng betydligt tidigare än vad jag brukar. Om man bara hade fått känna sig lite utvilad också.



Idag hoppas vi att internet är tillbaks hemma för planen är att sova där inatt. Är rejält trött på allt internetstrul nu kan jag säga. Tänk vad beroende man kan vara.



Sovmorgon, ett minne blott


God morgon säger vi från soffan! Sitter för nuvarande och delar på ett äpple. Påsarna under mina ögon kan inte i närheten beskriva hur trött jag är, trots en "bra" natt inatt. Man tar liksom aldrig igen sig utan på något sätt så går det runt. Undrar dock hur länge man kan hålla på. Hur länge kroppen orkar. Det pratas ju om mammaenergi hit och dit som om man vore en varelse med övermänskliga superkrafter men faktum är att jag är precis lika trött som någon annan som sovit så lite i ett halvår skulle varit.

Det som gör att jag pallrar mig upp på morgonen är Vincent. Jag måste (och vill såklart) ta hand om honom eftersom han inte kan göra det själv. Man bara gör i förbifarten för stannar man upp och känner efter så skulle man nog somna stående ibland. Så därför får allt vad sovmorgnar och slapp i soffan hela dagen hetee stryka på foten. Mammaledighet var det ja.

Hur som helst så skulle jag inte byta ut min guldklimp mot hundra sovmorgnar så det är bara att gilla läget och hoppas på att det inte dröjer fram till tonåren innan Vincent får för sig att sova är en rätt så nice grej. På med concealer, sätt på tekokarn och pussa på liten bebis så ror vi hem ännu en dag!

Snabbrepris

Hemma hos mamma och pappa nu. Barnet sover och jag har fått tag på en dator. Wihoo! Bloggtime!
 
Får köra en snabb uppdatering av vad som hänt sen sist. I söndags hade vi besök av Johannes och Carro. Vi fikade, var ute på en härlig promenad och så lagade vi till sist pizza tillsammans. Var ju fantastiskt fint väder så vi pallrade oss bort till en lekplats i närheten och gick loss. Vet inte om det var vi som hade mest kul men Vincent verkade ju inte ledsen i alla fall.
 
 
 En riktigt mysig dag! Igår så hade vi en helt vanlig tråkmåndag så där finns dte ju kanske inte så mycket att rapportera. Vill ju inte tråka ut er i onödan liksom. Idag har vi häckat inomhus eftersom vädret varit kass. Hade tänkt gå ut på en liten prommis men kunde verkligen inte förmå mig att släpa mig ut efter en natt med rekordlite sömn. Vincent bestämde sig nämligen för att det var superkul att vara uppe mellan 04.00-06.30. Det tyckte INTE mamman men han lyssnar ju tydligen inte på mig.
 
Vi har även haft broccollipremiär idag vilket var en fantastisk hit. Lillen är ju löjligt förtjust i allt vad fruktpuréer heter men någon måtta får det ju vara på allt det söta. Vincent har börjat störtvägra att bli matad så då får man ju lista ut lite mumsiga saker som han kan äta själv. På den listan kan vi alltså nu lägga till broccolli!
 
 
Nu sitter vi alltså här hemma och väntar på att mina föräldrar skall komma hem. Så nu är ni up to speed! Nu måste jag tydligen lämna ifrån mig datorn så vi får väl se när vi hörs nästa gång. Ciao!
 
 


Anonyma Internetmissbrukare

Som grädde på moset har vår internetleverantör meddelat att vi har driftstörningar som kommer fixas först imorgon kl 22. Kan alltså inte blogga, instagramma,  facebooka... ja ni förstår ju paniken! Vad gjorde man innan internet fanns kan man ju fråga sig?

Vi planerar att åka och sova hos mamma och pappa inatt så Tom kan få sin tenta skriven, så då kanske jag kan få tag i en dator. Hej ilandsproblem!

Solo mellokväll

 
Nu drar melodifestivalen precis igång och jag har laddat upp med fetaostdipp och gurkstavar. Vincent somnade på två röda när jag la honom för en liten stund sen. Inte så konstigt efter badningen idag pluss att han skippade eftermiddagsnappen så han var nog rejält pömsig. Får se om han vaknar om en stund bara.
 
Tom har dragit sin kos till Johannes i Stenungsund och medvetet flytt undan allt vad mello heter. Inte hans grej alls. Jag däremot är en riktig mellodiva och trots att 99 % av låtarna mest är ett enda mähä så är det tradition, det är svenskt och det är underhållning! Nä bort med datorn nu. Ha en härlig lördagskväll!
 



Första doppet

Sitter och inväntar lunch hemma hos mamma och pappa. Alla i familjen (förutom pappa) är härligt möra efter ett besök på Åby simhall. Jepp idag fick det bli ett premiärdopp för lilleman och det var mycket populärt. Så populärt att resten av mölndal bestämt sig för att knö sig ner bredvid oss i poolen *puh*. 




Det fanns därför en hel del skoj för V att kolla på och det gjorde ju honom givetvis väldigt trött. Efter en styck gråtattack i omklädningsrummet, lite tutte och en äpplebit av en snäll liten flicka kunde vi dock lämna simhallen med gott humör alla fem. Detta gör vi om!

Dags för bilbarnstol

Wifit är tillbaka på deltid. Tyvärr är vi inte överens om vissa arbetsförhålladen och det tar sig små raster här och var vilket gör en smått irriterad. Fortsätter detta så får vi nog tyvärr avskeda och anställa nytt. Det är tufft på arbetsmarknaden för dagens routrar.
 
I alla fall, vad har hänt sen sist vi sågs? Ja egentligen inte så mycket mer än det vanliga. I torsdags var jag på årsmöte i kyrkan för ungdomsstyrelsen tillsammans med Vincent. Vi fick dock åka hem efter ett tag då lillen blev allt för trött och inte kunde komma till ro bland allt folk. Igår däremot var vi ute på riktigt äventyr då det var dags för oss att..
 
 
Tamtadaaa.. kolla på bilbarnstol! Vi har den senaste tiden tyckt att han sitter riktigt trångt i babyskyddet och eftersom det är begagnat har vi kännt att vi gärna velat byta upp oss så snart han var redo. Så fast vi har några centimeter kvar i babyskyddet tyckte vi att det var dags att byta upp oss till en "big boy"-stol. Valet föll efter många om och men på en maxi cosi mobi. Nu ursäktar jag mig i förväg å er ickesmåbarnsföräldrars vägnar då jag gissar att ett köp av bilbarnstol intresserar er lika mycket som väderleksrapporterna över centrala Ryssland men för oss som har småbarn är detta, efter lite googling, tydligen en het potatis.
 
 
Finns ungefär lika många bilstolar som det finns bilmärken och det finns en lika enorm lista på vad man skall tänka på när man väljer. Vårt val föll som sagt på en "bästsäljare" från Maxi Cosi. Känns bra att den är så populär bland många och uppfyllde alla våra krav om säkerhet, komfort, och hantering. Förhoppningsvis kan han ha stolen lääänge då vi ju givetvis vill ha honom bakåtvänt så länge det bara går men det får tiden utvisa. Lillen är ju lång redan nu och det kanske är en trend som håller i sig.
 
Vi smällde till direkt i alla fall då de hade dem inne i lager så nu är Vincent stolt ägare av en bilstol "för stora pojkar". Känns både skönt och tråkigt att bli av med babyskyddet dock. Är glad att behöva slippa konka på 13 kilo upp och ner för trapporna men kommer sakna att vi inte kan klicka i den nya stolen i vårt vagnunderrede och att inte kunna spänna fast honom i stolen innan man går ut. 
 
Stolen skall alldeles strax invigas när vi om en liten stund skall bege oss på en liten utflykt. Vad vi hittar på får ni reda på i kväll ;)


Inga inlägg

Är ledsen att det inte kommit någon uppdatering här men vårt Wifi fungerar inte och därför har även mitt mobildata tagit slut *suck*. Kan surfa på låg hastighet men då tar det forever att bara ladda upp en bild på instagram. Håll ut så hoppas jag att det kommer ordna sig snarast!

Presenter från London

Givetvis kom mamma och pappa hem med presenter till Vincent från London. De hade gått loss och shoppat en ordentlig hög med superfina bebiskläder till honom i storlek 74 och 80, helt perfekt. Presenter till Vincent är presenter till mig så jag blir ju precis lika glad av att han får saker som om jag själv skulle få något. Självklart hade min pappa (som har en konstig förälskelse i barnskor) hittat dessa snygga dojjor som Vincent bara skulle ha.
 
 
Vincent i fina nya tröjan från NEXT
 
Tur att min mamma är lika glad i att köpa bebiskläder som jag själv är. Tack snälla mormor och morfar!!
 
Nu vankas det snart lite lunch här hemma och när Tom kommer hem skall vi packa ihop oss och dra hemåt. Har lite städning och annat plock att göra då vi får besök imorgon. Själv är jag vrålhungrig och har snudd på huvudvärk så mat skall bli väldigt gott.
 
 
 
 



Den feta tisdagen

Jajjemensan,  klart det blev semla även för mig såhär på den fetaste tisdagen på året. Trodde först inte det skulle bli av eftersom jag själv inte lämnat huset idag men Tom knatade iväg till affären när han kom hem från skolan och inhandlade en semla till oss var. Känns skönt att (förhoppningsvis) den värsta semlehysterin nu kan lägga sig. Dags att plocka fram påskskyltningen snart ju!


Vi åt även lite lax med pestotäcke och klyftpotatis till middag och detta fick även lillen smaska i sig. Amnamamanam lät det så jag tror att det var rätt så gott även för den minsta av oss. 

Han var i och för sig mer intresserad av vår mat på tallrikarna än av sin egen potatis- och laxröra men känner att det inte riktigt läge att låta bebisen kladda runt fritt med potatisklyftor när vi inte är hemma där det finns tvättmaskin, avtorkningsbar stol och ett badkar att doppa liten bebis i om det skulle fastna potatis i håret eller liknande.




Vi bestämde oss förresten att sova över en natt till så vi hinner säga hej på mamma och pappa. Eller sova och sova är väl ett önsketänkande. Glöm allt jag skrev imorse.. Vincent vägrar att somna och läggningprocessen har varit igång sen halv åtta. Nu är bebis och föräldrar supertrötta så vi får se vem som däckar först! Önskar att det vore lilleman men oddsen känns större att jag somnar bredvid en ömsom tjatande ömsom gnällande lillfis.  Vi får se helt enkelt.

Rutiner rutiner


Godmorgon! Känns som att vi äntligen börjar komma in i lite rutiner. Vincent vaknar ungefär vid samma tid på morgonen och somnar ungefär samma tid på kvällen (med undantag såklart) vilket är fantastiskt skönt. Man känner helt enkelt att kroppen mår bra av lite struktur och kontinuitet.

Våra nätter varierar dock fortfarande med allt ifrån 2 uppvak per natt till upp mot 6-7 stycken om man har otur. Längtar nått så galet efter att få sova oavbrutet en natt men just nu känns det extremt avlägset, särskilt nu när Vincent vägrar att ta flaska. På dagen kommer vi ju så småningom att kunna byta ut amningstillfällen mot gröt osv så då kan man ju lämna bort honom en stund men man kan ju inte riktigt duka upp till barnmatsbuffé mitt i natten. Får kämpa på ett tag till helt enkelt ;)

Givetvis jinxade jag mig själv nu då Vincent (som i vanliga fall sover länge första napen) vaknade efter att ha sovit i en halvtimme. Jaja småbarnslivet har sin charm i allt detta förutsägbara också.

Idag så flyttar vi tillbaks till lägenheten eftersom mamma och pappa kommer hem ikväll. Skall bli skönt att få komma hem faktiskt. Trots att jag trivs bra här (det är ju ändå mitt barndomshem) så är det inte hemma längre. Man märker dessutom på Vincent att han trivs allra bäst just där. Borta bra men hemma bäst!




Snörvel


Usch och blä! Här snörvlas det konstant och givetvis är det ju allergin som smugit sig på. Mamma och pappa har ju en katt och när jag bodde hemma var det inga problem, men när jag sen flyttade hemifrån har jag på någe vis utvecklat en allergi och eftersom katthår fastnar cirka överallt har min näsa förvandlats till niagarafallet.

Nu har jag snokat fram en allergitablett i medicinskåpet i alla fall så nu sitter jag nerbäddad framför Familjen Annorlunda på tvn och tycker synd om mig själv i väntan på att näsan skall sluta rinna. Mums!

Bus på lekplatsen

Tom har åkt hem till lägenheten för att få lite studiero och jag sitter själv nerbäddad i mammas fatboy och har det rätt så bra. Har faktiskt haft en helmysig söndag och känner mig sådär härligt lugn och glad bara. Måste ju tyvärr avslöja för er ickeföräldrar att man efter en heldag med sin lilla bebis/bebisar inte alltid är så lugn och glad utan snarare förfärligt megatrött med påsar under ögonen, värkande rygg och med lite tur även lite kräk-/mjölk-/grötfläckar på kläderna. Redo för en sväng förbi nobelfesten. Det är då skönt med såna här kvällar lite då och då när man faktiskt känner att man orkar sitta i soffan och slöa någon timme innan man går och lägger sig bredvid sitt lilla hjärta.
 
Hela lilla familjen lyckades ta sig ut i det smått ruggiga vädret idag i alla fall och letade upp en bra lekpark innehållandes en bebisgunga. Vincent verkade väl ganska obrydd av att svingas fram och tillbaka men med lite fula grimaser och gester från en styck pinsam mamma och en styck pinsam pappa flinade även han till.  Ska bli kul framåt våren och sommaren sen när man kan vara ute mer och busa med honom och ser även fram emot när han blir lite äldre och vi blir bjudna på sandkakor i sandlådan.
 
 
Det är tur att man har barnasinnet kvar och förhoppningsvis är pigg och orkar med länge. Fördelen med att vara "ung" förälder kanske?! *ställer sig i kön till rutschkanan*
 



Promenadprojekt

 
 
Varit ute på en härlig morgonpromenad... eller kanske inte?! Nä detta är bilder från promenixen jag och Vincent tog igår. På morgonen är jag alldeles för seg för att lyckas komma ut och när man tar hand om en bebis som det ska bytas på, kläs på kläder på och matas såkommer man ju ändå inte ut förrän framåt lunch.
 
Gick i alla fall en mysig runda på en timme i det fina vädret igår. Tycker egentligen det är väldigt mysigt att få komma ut med vagnen men det blir inte av så ofta som jag kanske hade velat eftersom det känns som ett sånt projekt att ta sig ut varje gång. Det är ju två personer som skall ha ytterkläder på sig och så vill man ju helst tajma in en tid då bebisen är lite pömsig och vill somna av vagnskumpandet. Igår fick jag glatt traska på i 40 minuter innan Vincent slocknade så tajmingen var väl sådär.
 
 
 
Alla hjärtans dag firades i alla fall på bästa sätt här i Lindome igår med hembakt pizza och melodifestivalen. Tom hade dessutom köpt med sig rosor till mig och skrivit ihop en egen låt (!!). Huur sött liksom? Varför åka på dyra weekends utomlands när man kan bara vara med varandra hemma i soffan och ändå ha det hur mysigt som helst?
 
Idag är planen (om vädret tillåter) att uppsöka en lekplats för lite gungpremiär för en liten bebis men först får det nog bli något att stoppa i magen innan jag börjar gnaga på bebisfötterna (de ser ju bara sååååå mumsiga ut liksom).
 
 
 

Alla hjärtan

 
Glad alla<3dag på er! Min dag började redan klockan halv åtta (ja det var ju det där med mammaledigheten igen) då mitt minsta hjärta bestämde sig för att slå upp sina blå. Hur ofta hinner man upp en lördag innan nyhetsmorgon på tv4 startar egentligen? Vad han inte insåg, men som stackars mamman visste, var att han rätt så snart skulle bli ordentligt trött igen så nu ligger lilleman och sover tillsammans med mitt stora hjärta och själv är jag klarvaken #storyofmylife.
 
När jag ändå är uppe så passar jag på att göra lite smarrig frukost på sängen, dagen till ära, till min kära sambo. Idag blir det amerikanska pannkakor. *torkar bort dregglet från mungipan*. Brukar passa på att göra det när vi har filmjölk hemma då mitt favoritrecept innehåller det. Brukar slukas på 3 röda här hemma tillsammans med lite sirap och idag även lite halvtinade jordgubbar.
 
 
Efter frukosten skall vi åka hem till min lillebror som är ensam stackarn i huset. Mamma och Pappa är nämligen i London och då tänkte vi att vi kunde sova där någon natt så att han slipper vara ensam. Inte för att han inte kan ta hand om sig själv men det är nog kul för oss alla att få umgås en helg. Men först: Pannkakor!!


After Work

Det är frrrrrredag och jag sitter på bussen in till stan för lite AW med Josefin. Jo för visst förtjänar man det efter en veckas (läs 6 månader) tungt slit?! Den människa som myntade uttrycket "mammaledighet" borde få guldmedalj i grenen århundradets bedragare.

Tyvärr så har Vincent bestämt sig för att fortsätta att rata flaska så mamman får snällt pallra sig hem lagom till åtta när det är läggdags menmen. Två timmar blir väl säkert alldeles lagom.


Maten som hamnar överallt

Man blir ju lite trött på sig själv när man tagit frukostbild och allt, och så glömmer man bort att plugga. Detta var i alla fal min frukostsyn imorse tillsammans med en liten sprattlande bebis på sin nya yogamatta han fick från sin mormor och morfar igår.
 
 
Nu däremot sitter jag vid köksbordet tillsammans med Tom och Vincent. Vincent käkar gröt blandat med päron- och bananyoghurt (ja då gå den ner minsann) samtidigt som han skrattar åt Tom som sitter och larvar sig.
 
Något som verkligen blivit mycket mysigare och bättre sen vi fick barn är just matstunderna. Vi sitter inte längre i soffan och slevar i oss vår middag utan allt som oftast sitter vi alla tre vid köksbordet och Vincent brukar vara på riktigt bra humör bara han får greja lite med en gurkstav eller får smaka på det vi äter. Dessutom så nyårslovade jag ju mig själv att jag skulle laga mer mat från grunden och det tycker jag att jag/vi blivit mycket bättre på. Tumme upp för familjemiddag!!
 
Det är ju i och för sig inte det lättaste att sitta och äta någon annanstans än i köket med den här lillkillen. Det är nämligen rejält kladdigt att låta en styck 6månaders bebis tugga loss på tomatklyftor, majskrokar och pannkakor. Mycket hamnar förvånansvärt nog i munnen, vilket gör mamman och pappan stolta så in i bomben, men en del hamnar ju faktiskt i knät, i tröjärmen, på golvet eller bara utsmetat på bordet. Bättre då att omvandla köket till en scen ur "Det regnar köttbullar" än att kladda ner vardagsrumsmattan liksom.
 
 
Minst lika roligt att pilla på morotsbitarna som att faktiskt äta dem!
 
Nu skall vi byta om till pyjamas på lillen och kvällsmysa lite innan han skall sova. Vi hörs imorgon!



Mina Topp 5 Youtubekanaler

Tänkte ge er lite youtubetips så här på förmiddagskvisten. Jag prenumererar visserligen inte på jättemånga kanaler men då och då hittar jag någon ny spännande som jag fastnar för. Givetvis följer min kanallista ett visst familjelivstema men så blir det lätt när man blir mamma. Let's begin (OBS ej i rangordning):
 
1. SACCONEJOLYs
Jonathan och Anna (från Irland men nu bosatta strax utanför London) gör dagliga vloggar sen 4 år tillbaks och man får följa deras vardag tillsammans med deras bedårande barn Emilia (2) och Eduardo (snart 1). Jag har själv prenumererat på kanalen sen innan Eduardo föddes och har blivit helt kär i deras lilla familj. Både Jonathan och Anna har även egna kanaler och på Annas finns bland annat makeuptutorials och gravidvloggar. Rekommenderas verkligen!
 
 
2. Gravid Vecka för Vecka
Som jag pratat om innan. Här får man följa olika kvinnors graviditeter i vloggar som publiceras veckovis. Tack vare denna kanalen har jag upptäckt en massa härliga människor som jag följer både genom bloggar, Instagram och deras egna kanaler.
 
 
Här får man följa den unga, ensamstående mamman Jessica som tog sin examen från High School och bara veckor senare födde sin dotter Lilia. Hon har sen även fött tvillingarna Kyson och Kaden och även lilla elvamånaders Landen. Otroligt stark och inspirerande tjej som bjuder på sig själv och har bland annat gjort gravidvloggar och de popuära "day in the life"-vloggarna ända sen hon väntade sitt första barn.
 
 
Här har vi en (som jag skrivit om tidigare) av de första "gravid vecka för vecka"-deltagare; Vanja! Nu för tiden så får man följa både Vanja och hennes kille Niklas vardag på deras familjekanal tillsammans med busiga ettåringen Iggy när de rattar en kombo av egenföretagande och familjeliv. Superhärliga alla tre och det är så kul att ha fått följa med "från början" av Vanjas blogg- och youtubekarriär.
 
 
Mitt femte tips är ytterligare 2 kanaler där GVFV-deltagarna fortsatt på egen hand.  Josefin Knave (som också bloggar och spelar in poddar tillsammans med sin syster) bjuder på videos med tips och annat mysigt. Det är extra kul att följa henne då hennes lilla Bo är exakt en månad äldre än Vincent. Clara Sagström (som för övrigt var med i The Voice Sverige) har precis börjat spela in härliga videos om livet som nybliven mamma och bjuder på skratt och igenkänning.
 
 
Där har ni mina guldklimpar på Youtube. Har ni några tips som ni inte tycker att jag eller någon annan får missa?? Skriv gärna det i en kommentar nedan!
 
 

Onsalahäng och dagens upptäckt

Nyss hemkommen från en halv kurs i "Trygga Möten", en utbildning om övergrepp mot barn och hur man som ledare inom scouterna eller annan barnverksamhet kan förebygga och upptäcka ett övergrepp. Mycket mycket viktigt och såklart väldigt intressant att diskutera. Varför det bara var en halv kurs var för att jag efter en och en halv timme blev hembeordrad av en hungrig liten kille som ställde till det för pappan här hemma och vägrade att somna om han inte fick tutte. Det är ju lite mycket begärt av Tom kan man ju tycka *hehe*.
 
Idag har vi varit iväg i Onsala hela dagen och umgåtts med Elin och lilla Isabella. Supermysigt som vanligt och timmarna med bebislek, lunch, promenad och snicksnack gick alldeles för fort.
 
 
Väldigt tråkigt faktiskt att de flyttat iväg så långt då det tar drygt 40 minuter att köra dit. Denna gången somnade i och för sig lillen både på dit- och hemvägen till skrålande musik på radion så då är det inga problem att köra. Värre är det när herrn helst skulle vilja dansa tango på taket och absolut inte vill sitta fastspänd i sitt babyskydd. Då är foten tung på gaspedalen kan man väl säga.
 
På tal om musik på radion satt jag och lyssnade på bland annat George Ezras låt Budapest (den här låten) i bilen. Har alltid undrat va sjutton det är han sjunger där emellan alla you och ooooh. Frågade faktiskt Josefin om hon visste, men även hon trodde att det bara var "adibidååå". Så satt jag i alla fall och lyssnade och insåg att han faktiskt sjunger I'd leave it all *det smattrar i golvet när alla tappar sina hakor*. Sjukt otydligt i och för sig så jag kanske inte är ensam i världen om att ha missat detta. Eller?? Lite wackamackaphone varning på detta kanske... #alicesnart22


Lite skryt

Är alldeles strax för mig att trilla i säng och krama om min kära kudde. Vincent somnade tidigt idag efter att vi alla tre ätit pannkakor som jag fixat till middag. Verkar vara en av Vincents absoluta favoriter, men vem gillar inte pannkakor liksom?
 
 
Kom faktiskt ut på en härlig vårpromenad idag. Ja med detta vädret vi haft idag så har man fyllts av ett härligt vårrus och jag kunde faktiskt knäppa upp jackan efter en stunds promenerande. Hoppas att det håller i sig. Passade på att lyssna ikapp lite poddavsnitt också från systrarna knave. Älskar verkligen deras poddar. Så härliga tjejer båda två!
 
 
Nu med matlagnings- och träningsskryt avklarat så kan jag med gott samvete krypa ner i sängen (skall bara äta upp min glass och titta klart på det tredje gleeavsnittet för idag, mohaha).
 

Klyschig rubrik


Startade dagen med en smarrig kopp vaniljte i det senast tillskottet till min lilla temuggssamling som jag fick i julklapp av mina svärföräldrar. Dagen hemma hos dem igår var väldigt mysig. Vi åt hamburgare till middag och så spelade vi ett parti monopol (som jag i vanlig turordning fetförlorade).




Idag är planerna oskrivna än så länge. Vincent tar sin förmiddagslur just nu och när han vaknar så är det nog dags för lunch. Förhoppningsvis kommer vi ut på en liten promenad i det vackra vädret också. Kan verkligen behöva det efter, vad känns som, en evighet inomhus i skydd från slask och kyla.










Gomorrooon


God morgon vänner! Inatt har vi sovit hemma hos svärisarna. Hade en mysig mellokväll tillsammans med Carro och Michaela och grabbarna var på sitt håll och spelade ps4. Tanken var att V skulle hänga med killarna men han vägrade i vanlig ordning flaskan så efter en stund fick jag åka och hämta honom och så fick han sitta med oss och titta på sitt livs första melodifestival. *bebis skakar rumpan i soffan*

Nu bjuds det på frukost här så får kila!

Gaphals

Just nu har vi vännerna Michaela och Jakob på besök. Vincent har just vaknat efter en nap och underhåller oss med att.. skrika. Ja asså han är ju varken arg eller ledsen utan han har helt enkelt upptäckt att han kan använda sin röst för att få lite uppmärksamhet och man kan ju inte annat än hålla med om att det fungerar.
 
 
Strax skall vi bege oss iväg alla fem mot Stenungsund. Där väntar mat och mellokväll för min del. Vad grabbarna hittar på vet jag faktiskt inte. Inte skulle de titta på den där j**** melodifestivalen i alla fall ;)
 


Nytt klipp! 32 Questions Tag

Sådär ja. Mitt andra klipp är ute för beskådning. Denna gång är det dags för en youtubetag. För er som inte vet vad en tag är kan man förklara det som en lista med frågor som någon skapat och som många olika youtubare sedan kan svara på i ett eget klipp. Alla 32 frågorna är dock inte med eftersom vissa helt enkelt inte passar människor som inte bor i USA och så lyckades jag missa två stycken (ehmm va?? Duktigt jobbat liksom).
 
Titta, likea och lämna gärna en kommentar om vad ni skulle vilja se i nästa klipp!
 

Röjjig helg i antågande

Ni får ursäkta de senaste dagarnas frånvaro men har haft en extrem bloggtorka. Detta tillsammans med att jag i princip varit själv med Vincent hela dagarna då Tom haft mycket skolarbete har gjort att bloggen fått ta stryk. Jag har dock jobbat med ett nytt klipp till kanalen som jag skall visa er så snart det är redigerat så inte har jag glömt er inte.
 
 
Idag kickstartar vi en riktigt fullspäckad helg med en smarrig tallrik med äggröra och tomatskivor.  Ikväll kommer Toms farbror på besök, imorgon får vi lunchgäster och på söndag väntar en biltripp till Stenungsund. Ingen rast ingen ro, men det skall såklart bli väldigt kul att få träffa alla. Vincent röjde på riktigt länge igår kväll så hela familjen är ganska mör men vi laddar med frulle och några hundra koppar te så vi skall nog ro hem ännu en dag.
 
Det är lite så man lever när man är mamma till en liten bebis. En dag i taget. Ingen dag är nämligen den andra lik och det är mer regel än undantag att man vaknar ganska outvilad så att lägga sig på kvällen känns ungefär som att stapla över mållinjen efter ett marathon i snöstorm. Stolt, lycklig och supermegatrött.
 
Nu är det dags för lite kläder för stora och små. Lillens outfit har ni här:
 
 



Gröna smoothies

Ni som har följt med ett tag här på bloggen vet ju om att jag har en liten extra förkärlek för smoothies. Lite fil, en skvätt juice och en näve bär i mixern blandas till en himmelskt god, svalkande, matig och näringsrik dryck. Sött och smarrigt helt enkelt. Själv brukar (/brukade, har inte blivit så mycket smoothiesar sen bebben kom tyvärr) jag avnjuta dessa godingar till frukost eller i badet som mellanmål.
 
Oftast brukar det bli en kombo av banan med hallon/blåbär/hallon men man kan ju givetvis slänga i en massa goa frukter som mango, annanas och persika.
 
 
Något jag däremot aldrig vågat testa är så kallade gröna smoothies. De påstås ju innehålla en massa bra grejer men jag har ställt mig yttesrt tveksam till att blanda i sparris och grönkål i mina smarriga bärsmothies. Hur kan det vara gott liksom? Kan ju lika gärna mixa gräs och drick då ju. Är det någon där ute som dricker såna här och kan förklara för mig hur de smakar? Så kanske man vågar testa liksom. Man blir ju ändå lite sugen eftersom de marknadsförs som värsta hälsokuren.  
 
 
 Bara en liten fundering såhär en vanlig torsdag. Nu skall jag återg till bebben som ligger och sprattlar på golvet!
 

6månaderskontroll

Idag har vi varit på 6 månadersbesiktning av lilleman. Som tur var så gick han igenom med mer än godkänt. Passade på att fråga om det här att Vincent varken rular från mage till rygg eller tvärtom men tydligen så är det inget att oroa sig för (såklart).
 
När Vincent var runt 4 veckor så rullade han från mage till rygg kanske 10 gånger och tydligen så räknas det som att han gjort det då så det är ju alltid nått. Självklart njuter jag av att han fortfarande inte behöver jagas runt men man vill ju ändå givetvis att han utvecklas normalt. Han går helt enkelt i sin mammas fotspår då jag tydligen också var rätt nöjd med att sitta på min lilla rumpa och leka medan alla andra bebisar for runt med svettiga föräldrar hack i häl.
 
Vägde i alla fall in vår lilla guldklimp på 9525 gram till stadiga 71 cm. Det är annat än de futtiga 3390 gram på 53 cm som han tippade när han var alldeles ny.
 
När vi kom hem från BVC väntade besök av Josefin och vi tjötade på som vanligt. Vincent har blivit riktigt främlingsskygg på senare tid så han var lite smått skeptisk till denna "tant" men hon lyckades allt fiska fram lite leeden från den surmulen ändå. Vi visade henne dessutom babblarna. Har man småbarn så vet man vad babblarna är och kan mest troligen sjunga den i sömnen om så skulle behövas men för ickeföräldrar är dessa heliga små filurr nått nytt. Tror hon blev helfrälst faktiskt *hehe*
 
 
Sen hon gick har jag och Vincent röjt runt och han hjälpte bland annat mig att laga gröt (till mig då). Nu inväntar vi pappans hemkomst och (förhoppningsvis utan att jinxa mig själv) så sover faktiskt Vincent för natten. Detta innebär freetime för mig!! Wihoo!! *jubel* *busvisslingar* Denna ovärderliga tid skall spenderas just precis här, i soffan, under en filt tills det är dags att sova. Ska bli fantastiskt skönt faktiskt!
 
 
 Edit: Nu vaknade han.. såklart! Möööööh!
 
 


Aldrig rätt klädd

Idag har jag och Vincent hälsat på på scouterna. Idag eldades det, lektes lekar och surrades trefötter. Vincent låg skönt nerbäddad i vagnen men den stackars mamman hade klätt på sig på tok för dåligt och tappade nästan känseln i fingertopparna. Jag var snabb att sno åt mig en kåsa med varm choklad kan jag säga. "Flytta er små barn, här kommer frusen, socker- och chokladsuktande mamma!"
 
 
Nu är det dags att krypa ner i sängen bredvid min älskade lillprins som ligger och sover sen en timme tillbaka. Tänk att det har jag i princip längtat efter sen jag gick upp imorse ;) Underbara säng!
 

Smaskande halvåring

Det går fortsatt framåt med maten. Vincent tycker det mesta är väldigt mumisgt och han hade nog kunnat äta betydligt mer än vad vi ger honom faktiskt. Förutom en liten förstoppning som släppte för några dagar sen har vi inte haft några andra problem. Gröt funkar nu om det blandas ut med fruktpuré eller bröstmjölk men vi avvaktar lite med gröt just nu eftersom han varit så hård i magen.
 
Tom kom nyss hem och fick ge Vincent lite päron- och bananyoghurt vilket är en riktig favorit. Han vill bara ha mer hela tiden och det ska gå fort, annars så tar han saken i egna händer om man säger så.
 
 
Just nu kör vi fortfarande en väldigt blandad stil där han mest får bitar av det vi äter (morfars pannkakor var bland annat en stor hit), men försöker att ge honom katrinplommon- eller päronpuré varje dag för att hjälpa magen och så har vi ju som sagt favorityoghurten.
 
Det är i och för sig fortfarande smakisar som gäller och jag "helammar" fortfarande så att säga. Det kommer nog naturligt bli så att man tilslut byter ut mål men det är ju ingen brådska på ett bra tag. Han fyllde ju 6 månader igår liksom.
 
Missade förresten helt att nämna det här på bloggen. Att han fyllde 6 månader alltså. Jag tror inte riktigt man fattar hur snabbt ett halvår faktiskt kan gå förrän man får barn. Tänk vad stor han har blivit och tänk att om lika lång tid sitter vi här med partyhattar och firar en liten ettåring. Det är ju bara helt galet.
 
 
 



Piggare kan man ju vara

Dagen hemma hos mamma och pappa igår blev längre än planerat. Tom kom inte och hämtade oss förrän vid 6 någon gång och när jag kom hem var jag såååååå trött. Givetvis följdes ett tröttdygn med ännu en kämpig natt med uppvak varannan timme så ni kan ju tänka er hur man mår nu #zombiemamma. Förhoppningsvis överlever jag med några liter te och lite choklad. Börjar få kläm på det där med aömnbrist nu tror jag.
 
Vi hade visserligen väldigt mysigt igår och kollade bland annat på konståkning, men Vincent var inte på sitt bästa humör så då får man ta fram alla knep i lådan för att sysselsätta honom. 
 
 
Hemma har vi ju gåstol, babygym, babysitter och en massa fräsiga leksaker som kan ge en några minuter för toabesök och dessutom känner han sig trygg där och har lättare att varva ner och sova. Igår sov han bara korta stunder vilket ju innebar att han egentligen fortfarande var trött när han vaknade. Ibland blir man inte riktigt klok på de där små liven.
 
Drog fram min gamla resematstol åt Vincent. Får riktiga flashbacks av denna eftersom den ju varit med ett bra tag och alla bebisar som kommit på besök har fått sitta i den. Man hakar liksom fast den i bordskivan och där satt Vincent som en smäck. De där gula sakerna var dock väldigt intressanta och behövdes smakas på, såklart ;) Han satt där och gungade med benen fram och tillbaka också. Sååå sött!