Gott nytt år!

Ja gott nytt år till er där ute! 2015 kommer säkerligen bli ett underbart år då jag får se min älskade son växa och så småningom fylla ett. För ett år sen hade jag bara ett litet litet foster i magen och nu är han hela fem månader och ligger och sussar sött på ovanvåningen. Tänk att vi får vara dina föräldrar!!




Årsresumé 2014 del 2

Juli
 
Jag är riktigt trött på att vara gravid och det märks tydligt på mina inlägg. Jag undviker gärna att skriva om "vad jag gör just nu" eftersom svaret i 99 fall av hundra skulle vara att jag låg i soffan och kollade på tv. Allt är färdigt inför bebisens ankomst. Bebiskläderna är sen länge tvättade, bb-väskan packas, vaggan är bäddad och jag är så otålig.
 
Jag är stor som ett hus och enormt svullen och lever i princip i mina mjukisbrallor och ett linne eftersom det är det enda jag får på mig. Jag umgås mest med familjen men träffar också Elin för första gången (som sen födde sin lilla Isabella bara fyra dagar efter Vincent föddes).
 
Den 20onde firar jag min födelsedag och mamma tar med mig på pedikyr som gör sååå gott. När jag kommer hem har Tom bjudit in ett gäng av våra vänner och överraskar mig helt totalt. En helt underbar födelsedag!
 
Den sista juli, utan några som helst föraningar, går mitt vatten!!!
 
 
Augusti
 
 01.06 den förste Augusti föds vår lilla pojke efter en snabb förlossning. Förlossningsberättelsen kan ni läsa här (del 1) och här (del 2). Efter 2,5 dag får vi komma hem till lägenheten med vår lilla färsking. På bb får vi besök av en hel drös med folk så när vi väl kommer hem bestämmer vi oss för att ta det lite lugnt själva ett tag och pusta ut vilket känns skönt. Något besök får vi och min bror får träffa sin blivande gudson för första gången.
 
Allt är omvälvande den första tiden och nytt för både oss och Vincent. Lillkillen har dessutom lite ont i magen och skriker en hel del vilket gör oss oroliga för kolik. Bebis ratar vagnen totalt och jag får hemsk mjölkstockning med feber och migrän på det så vi åker ner till Säteriet för att ta det lite lugnt. Här får gammelmorföräldrarna träffa sitt första barnbarnsbarn.
 
Vi firar förlovningsdag (eller glömmer snarare nästan bort den helt totalt) och jag hinner åka iväg och sova en natt på församlingsläger med minisen. I slutet av månaden gör vi vårt första resturangbesök (nåja pizzeria dådå) med bebis och det går ju alldeles utmärkt. Dessutom får vi vårt första leende :)
 
 
 
September
 
Livet börjar så sakteligen infinna sig hos lilla familjen och Vincent får helt plötsligt för sig att vagnen inte är så farlig trots allt. Detta gör att mitt mammasjälvförtroende ökar en del och jag vågar mig ut på lite mammaträffar och annat skojsigt. Vi åker åter igen (ja vi gillar vårt sommarhus, okej?) till säteriet och myser med familjen och får lite avlastning vilkt är grymt skönt för oss föräldrar som har en bebis som helst bara vill sova PÅ oss.
 
Vi går sen givetvis och röstar och så börjar Vincent sova nästan hela nätter (en lyx jag önskar att jag njutit mer av så här i efterhand haha).
 
 
Oktober
 
Jag fortsätter att hänga på mammafikor och vi åker bl.a. och hänger lite hemma hos Toms föräldrar. Vi har Toms lillasyster Angelica boende hos oss vilket är trångt men supermysigt och så hakar jag och Vincent på scouterna i slottskogen i årets kämpalek. Min pappa fyller år och det firas givetvis med härlig middag hemma hos mamma och pappa.
 
Vi får gå på dop för Vincents kusin Ellenor och sen döps vår egen lilla skrutt. Dessutom så skrattar Vincent för allra första gången vilket såklart är huuur kul som helst.
 
 
November
 
Angelica fortsätter att bo hos oss under sin praktik i två veckor och jag och Vincent åker och hälsar på henne på Universeum. Vår lilla familj köper även ny bil och blir stolta ägare till en liten fin Citroën.
 
Jag och Vincent har fredagsmys hemma hos Elin och Isabella och vi deltar även i en amningsflashmob i nordstan.
 
Första farsdag firas och Tom får en fin mugg med bilder på honom och Vincent som Vincent fixat aaaaalldeles själv. Vi hänger givetvis mycket med båda våra familjer och åker bl.a. på invigningen av Stenungs Torg.
 
 
December
 
Årets sista månad tillbringas givetvis med vänner och familj. Vincents farmor kommer på besök och har med sig fika. Jag och Tom går på Hobbit med våra vänner och går på IKEA med mamma, pappa och Gabriel. Vi firar både lucia och jul i Bosared och lilljulafton firas på annandagen hemma hos svärisarna.
 
 
Nu är det inte mycket kvar av 2014 och givetvis går det bra att djupdyka i just de månaderna du är intresserad av genom att trycka på arkiv längst upp i menyraden. Imorgon åker jag, Tom och Vincent till Stenungsund och skall fira in det nya året tillsammans med Toms familj och deras vänner. 2015 kommer säkerligen bli ett enastående år!
 

Årsresumé 2014 del 1

Januari
 
Gravid i vecka tolv firar jag och Tom in det nya året hemma hos våra vänner där vi går ut med graviditeten. "Detta är året som vi blir föräldrar!" var det enda jag kunde tänka och så skålade vi in nyåret (med alkoholfritt såklart) under smällande raketer i Stenungsunds hamn.
 
Jag har börjat fota min mage och skriver dolda inlägg på bloggen om graviditeten samtidigt som jag försöker låtsas som ingenting för er (svårt!!). Den 11e går jag ut med graviditeten på bloggen och får enormt fin respons från både vänner och okända. Är sååå glad och tacksam för det!
 
Klarar dessutom MCBtentan på fjärde försöket och så blir jag brunett igen efter ett halvår som blondin.
 
 
Februari
 
Jag serverar på 50årsfest, hänger med scouterna och badar men tar det annars ganska lugnt. Graviditeten är tung och jag blir tröttare och tröttare för varje vecka. Tillslut efter ett läkarbesök blir jag sjukskriven från skolan vilket är en enorm lättnad. Har inte alls orkat plugga utan mest sovit så den stundande tenta visste jag skulle gå åt skogen. Det är dessutom dags för ultraljud och vi får reda på att vi väntar en liten pojke (som vi båda gissat redan från början).
 
 
Mars

Inleder månaden med att fira Toms födelsedag och åker en vecka senare ner till Säteriet och myser tillsammans med tom, mamma och pappa samt min bästa vän och hennes familj. Nu är vi halvvägs igenom graviditeten. Trots att jag är sjukskriven går jag på en del lektioner och deltar även i praktiken vilket är lättare sagt än gjort. Är rätt så sliten efter en heldag på vårdcentralen!
 
Jag syr lite grejer inför bebbens ankomst och jag och Tom går på babybarnmässan och får med oss en hel del grejer hem. Vi har även 21årsfest för Tom och får träffa alla våra goa vänner.
 
 
April
 
Denna månaden flänger jag runt. Jag åker ner till Köpenhamn över dagen med Josefin och har en helt underbar dag trots höggravid och ryggont för Josefins del. Hänger även en del med Isabella och hennes goa dotter Alice. Vi åker bland annat och kollar på ny barnvagn åt henne och så har jag en liten fotosession med Alice ute i gräset.
 
På påsk är vi i Säteriet igen, denna gång med Toms familj och vi firar även Toms yngsta bror Kevins födelsedag. Dessutom hinner jag och Tom med en trip till Ullared för att göra den (ja nästan obligatoriska om man bor i närheten) stora bebishandlingen!
 
 
Maj
 
Åker iväg med konfirmanderna på läger och sover i våningsäng som höggravid (ja hur kom jag igenom det levande egentligen?? haha). Myser annars ganska mycket med familjen och vänner. Åker ner till Säteriet igen och gottar oss innan det är dags för konfirmationsavslutning. Vi åker dessutom och bunkrar upp med blöjor på Josefins jobb. (Om vi bara hade vetat hur snabbt de skulle gå åt ;P)
 
 
Juni
Sommaren är här och min älskade lillebror tar äntligen studenten. Preggot själv är nu toksvullen i värmen men lyckas ändå besöka scouterna på scoutlägret, gå på bröllop och gå på lillAlice 1årskalas. Midsommar firas tillsammans med vänner hemma hos Michaela och Jakob och vi sjunger alsång, spelar kubb och twister och grillar.
 
 
 
Sådär det var första halvåret det! Imorgon kan ni läsa om andra halvan av mitt 2014 :)


Godistjuv

Sitter och smaskar i mig lite överblivet julgodis hemma hos mamma och pappa. Vincent och katten sover inne i deras säng, päronen jobbar och Gabriel och hans polare har fastnat med vår gamla saab på vägen till affären för att handla nyårsmat. Haha ja så kan det gå!
 
Körde Tom till akuten i kungsbacka (oftast lite mindre folk där) för ett par timmar sen (igen) eftersom han ju blev hemskickad igår och nu hoppas vi på att han ska få någon bättre hjälp än ett par kryckor, lite diklofenak och orden "det går över om två-tre dar".
 
Nu fick jag klartecken från gubben att det är dags för hämtning så det är bara att packa ihop och dra iväg! *stoppar munnen full med julgodis*
 

Update från sjukstugan

Pustar ut efter en lååång dag innan jag får krypa till kojs. Tom har gjort sitt andra besök på akuten ikväll på inrådan av de på 1177 men fick åka hem igen då akuten kryllade av diverse benbrott (såklart!). Om han får feber så ska han dock åka in igen.. bra att jag inte hittar vår febertermometer då -.-
 
Dagen har varit slitig då jag både tar hand om hem, bebis och sambo alldeles själv. Min rygg skriker fula ord och mina ögonlock väger bly men man kan ju inte klaga när Tom sitter där i soffan och har så fruktansvärt mycket ondare än vad jag har. Han sov dessutom bara 3 timmar inatt.
 
Tillslut fick jag ringa in mina fina föräldrar som har varit här och hjälpt mig röja lite (samt skjutsat Tom fram och tillbaks till sjukhuset). Världens bästa föräldrar helt enkelt. Älskar dem såå mycket!
 
Så jag hoppas ni förstår varför bloggen ekar lite tom. Familjen går alltid först såklart.
 
 
Mycket svullen och höggravid tjej här ja från kusinens bröllop i sommras.. titta gärna på de andra, lite vackrare, människorna istället för knubbsälen i blått



Ensamstående?

Hallå från andra sidan julafton! Har haft ett litet bloggbreak nu över jul och ägnat all min tid åt familjen. Julen har varit helt otroligt mysigt men jag kan säga att det var rätt skönt att få komma hem tillslut. På juldagen hade Vincent stackarn feber så då var han inte alls pigg men som tur var så försvann den sen till annandagen. Vet fortfarande inte riktigt varför han hade feber för har inte känt någon tand eller så. Lär väl förbli ett mysterium.
 
Igår firade vi lilljulafton hemma hos svärisarna och fick både julmat och smarrig fika. Sen kom tomten med en massa paket till Vincent, en riktig bortskämd lillskit. En riktigt mysig eftermiddag och kväll!
 
 
Tom har haft problem med sin fot från och till i höst och igår så blev det värre än någonsin så när vi kom hem på kvällen stod han inte ut med smärtan längre utan åkte in till akuten. Stackarn kom inte hem förrän vid 3 på natten och kunde sen inte sova för att han hade så ont så idag har jag låtit honom ligga och sova ikapp hela dagen och själv tagit hand om Vincent.
 
Eftersom kylskåpet innehöll cirka 3 grejer så fick jag snällt plocka med mig honom och åka och storhandla. Det gick, men det var ju inte det lättaste och smidigaste precis. Vår vagn ligger nämligen i mina föräldrars bil så Vincent fick sitta i babyskyddet i vagnen medan jag slängde i massa varor runt omkring honom haha. Borde ju egentligen fotat det för det såg rätt lustigt ut!
 
 
Efter mycket stånk och stön fick jag upp bebis + matkassar + presenterna från igår upp i lägenheten och lagade mat till mig själv med bebis på ena armen. Känner mig som värsta supermamman idag (minus den lilla parentesen att jag nu är dödstrött och har ont i ryggen och nacken)!
Nu ligger de båda pojkarna och sover i sovrummet och jag kollar på The 100 med en go toast i högsta hugg. Hoppas på att Tom snart är på benen för många såna här dagar på raken klarar jag nog inte. En stor eloge till alla enamstående bebisföräldrar där ute asså!

God Jul!!

God Jul från oss här på Säteriet till er där ute! Hoppas att ni får en finfin julafton och att ni nu sitter bänkade framför Kalle. I detta nu dukas julgodiset fram och jag funderar allvarligt på hur det ska få plats i min smockfulla mage. Julens stora mysterium typ!
 
 


Dan före dopparedan

Den där julkänslan jag skrev hade infunnit sig förra helgen är som bortblåst. Kan faktiskt inte riktigt greppa att det är julafton IMORGON. Antagligen beror det väl på det "varma" vädret men jag tror också det har att göra med att vi ju är alldeles ensamma här. Jul för mig är ju mycket folk liksom. Dessutom har det spelats alldeles för lite julmusik för min smak men det är ju bara mitt eget fel.
 
Nu sitter i alla fall mamma, pappa och Gabriel i bilen på väg hit och när de kommer så ska vi fixa det sista inför imorgon och mysa ner oss i soffan. Jag hoppas på lite spelkväll men då gäller det bara att övertala pojkarna i familjen också.
 
Tänkte slänga upp bilder på julgodiset vi gjort (daimrocksen är verkligen to die for!!). Jag har snöbollar kvar på listan (borde väl egentligen passa på att göra det nu när mina pojkar ligger och sover) och sen har vi givetvis kokat knäck.
 
 
Granen (som vi för övrigt huggt själva) klädde vi i helgen och är en såkallad "komposterbar gran" hehe, med apelsinskivor, äpplen och pepparkakor med kristyr. Det var ingen annan som vågade sig på att garnera några pepparkakor än jag så de ser ju lite, hmm jaaa, de är väldigt vackra! Blev rätt så ledsen när jag gick in i storstugan och skulle fota dem dock för det var flera stycken som hade trillat ner av någon anledning och givetvis var det ju mina favvisar -.- 
 
 
Som tur är så hängde jag även några extra pepparkakor på vimpeln vi har i köket så dem kan jag ju flytta över till julgranen. 
 

Det närmar sig

 
God morgon, eller snarare god förmiddag från mamman och bebisen i pyjamas! Dan, före dan, före dopparedagen idag ju och dagen inleddes med en frukost tillsammans med världens bästa frukostsällskap. Tom, som hade svårt att somna inatt, sover fortfarande på nedervåningen och jag sitter framför tvn här uppe med en sovande skrutt bredvid mig i soffan.
 
 
Har inte blivit så mycket bloggande här men faktum är att man liksom väljer bort datorn när det vankas julgodisbak, städning och man ska klä granen. Ja visst är det konstigt haha? Nu har pappa och Gabriel i alla fall åkt hem till Göteborg så nu är vi ensamma här i två dagar. Hur mysigt som helst ju!
 
Helt ensamma är vi dock inte för uppe i mormor och morfars stuga är ju mormor och morfar och idag kommer även min kusin med barn dit så vi blir nog uppbjudna på fika skulle jag tro. Det är jättekul att Vincent har tre sysslingar i samma ålder då det antagligen kommer dröja ett tag innan det blir några kusiner. Nästa jul så springer ju våra små säkert omkring och leker. Hur galet är inte det??
 
Jag lovar att jag skall lägga ut lite bilder på julstöket här men nu är det dags att plocka upp bebisen som vaknade här bredvid ;)
 



Jul(mamma)ledigheten kickar igång!


Får ursäkta den otroligt kassa iPadbilden men jag tycker det är så otroligt tråkigt med inlägg utan bilder och eftersom mobilen är urladdad kan jag inte sno någon tjusig bild där ifrån heller. 

Vi är äntligen framme i Bosared efter att ha suttit inknökad i en bil med exakt alla grejer vi äger (eller ja nästan i alla fall). Vi har ju köpt en ny bil (hmm har jag sagt det tidigare?? En liten fin Citroën C3 blev det!) och vi är superdupernöjda med den men den har typ hälften så stort bagageutrymme jämfört med vår gamla Saab så vi fick ringa på min snälla pappa som kom och plockade upp vagnen så att den skulle kunna komma ut hit.

Nu är vi i alla fall framme utan att ha behövt fastna och behöva gå sista biten. Hade ju varit ganska okul att gå och kånka cirka hundra grejor och en bebis samma bit som vi dick gå förra helgen känner jag. Faktum är att snön som låg här så fint för en vecka sen har farit sin kos. Den kan ju gärna få komma tillbaks nu när vi inte ska åka någonstans på en vecka.

Bebis sover nu och jag funderar på att gå till övervåningen och se på tv. Vet dock inte om jag kommer höra ifall han vaknar så får väl ha knappt hörbar volym och använda mina text-tvkunskaper och slå på lite textning. Det är stunder som dessa som man ångrar att man inte har en babyvakt -.- 

Ha en mysig fredagskväll!


Mysiga onsdag

"Barnet ligger och sover.." haha jag känner mig så gammal när jag skriver så. Andra dagen i rad som Vincent gått till sängs vid 19.30. Nu skall jag ju verkligen inte ropa hej än då han kanske vaknar om en kvart och är pigg men liiiiite grann hoppas jag ju på att detta är början på en vändning. Det är ju rätt typiskt ändå när vi tillslut bestämt oss för att sluta kämpa så mycket med nattningstider osv. som jag skrev om här.
 
Idag hade vi Vincents farmor här en stund på förmiddagen (skrev först mörmiddagen och skrattade pinsamt mycket åt det när jag såg det, hej trött mamma). Hon hade med sig massa goa frallor så vi fick en ordentligt go brunch tillsammans.
 
 
Vincent har börjat reagera lite på vissa människor han inte känner igen. Innan har han faktiskt kunnat bli buren av vem som helst men nu har han tydligen blivit lite mammig och pappig (särskilt när han är hungrig eller trött) och började störtlipa med stora tårar när han sattes i stackars Maritas (Vincents farmor) knä. Förhoppningsvis så blir han tryggare med den närmaste familjen ju äldre han blir men självklart är detta bara början. Vilka barn är inte blyga på ett eller annat sätt under sin uppväxt?
 
Sen var det dags för BVC-besök på eftermiddagen och japp, här har ni nu mera tungviktaren på hela 8,5 kilo och 67 cm. Haha han är en stooor kille. Hur kan han liksom ha blivit 14 cm längre och 5 kilo tyngre sen han föddes? Helt galet! Han fyller nu ut storlek 68 i kläder och utvecklas varje dag. Min lilla stora skrutt :')
 
 
Nu, dags för lite soffmys och sen SÄNGEEEN!!


Trötta mamman

Uschuschsch, upp med händerna alla som är så trötta så ögonen går i kors *räcker upp handen så långt jag bara kan*. Vet egentligen inte vart denna trötthet har kommit ifrån men känner mig ungefär som att jag blivit mosad av en ångvält och sedan ihopknycklad och kastad ned för en trappa.
 
Vincent har jag i alla fall lagt ner nu för natten men räknar inte riktigt med att han kommer att gå med på det så nu är det nattningsjour i soffan som gäller. Får nog hälla i mig lite te och se om ögonen vill titta fram ur sina mörka hålor. Förhoppningen är att jag skall lyckas få se i alla fall en del av säsongsavslutningen av Inte OK på 3an som drar igång om en timme. Vi får väl se hur det blir med det ;)
 
Bjussar på en "gammal" bild på två goingar som pyjamasmös i soffan i förra veckan. Det äääär ju så mysigt fast man är så sliten och trött när en viss kille bestämmer sig för att härja runt till elva på kvällen. Vi har en boss här i huset, och inte är de vi föräldrar inte. 
 
 
Imorgon får vi besök av Vincents farmor och sen på eftermiddagen skall vi till BVC för väg/mät samt lite matprat. Hade egentligen en tid för 3 (!!) veckor sen men vår barnsjuksköterska har varit sjuk en månad ungefär så jag gissar att de har en hel del att rodda med där borta. Nä nu hör jag en liten kille från sovrummet som ropar... dags att dra!

Apelsinfamiljen

Idag har vi haft en riktig julstöksdag. På schemat stod det nämligen bullbak så när pojkarna åkte iväg för att köpa julgransfot och brandvarnare kavlade jag och min mamma upp ärmarna och satte igång och började baka. Det blev saffransbullar och en slags experimentell kaka av pepparkaksdeg och maräng. Nu sitter vi och smakar båda sorter och med tanke på den tomma fikabrickan tror jag de fick mer än godkänt.
 
 
 
Resten av familjen är riktiga suckers för apelsinsmak så givetvis är det rivet apelsinskal i båda recepten. Frågar ni mig hade jag helst varit utan. Apelsiner är goda men jag gillar varken apelsinchoklad eller andra apelsininkräktade sötsaker. Dessutom hade pappa köpt pepparkakor med apelsin. Alltså hallå?? Usch! Får väl offra mig för resten av apelsinfamiljen!
 
 
Hämnden är ljuuuv!! Obs!! Bilden är ett montage
 



Julstämningen är här

Här är det verkligen julmysigt. Känner faktiskt inte riktigt att jag har lyckats komma in i någon vidare julstämning hemma i lägenheten. Kanske beror det på den fullständiga avsaknaden av snö eller så har jag bara varit extra dålig på att äta pepparkakor och spela julmusik. Här är det 5 centimeter snö och i förmiddags var jag, Tom och pappa ute och högg julgran. Klart att det blir lite skillnad då ;)
 
 
Resan hit igår gick dock långt ifrån felfritt eftersom vi hamnade mitt i något slags snökaos och någon kilometer innan vi var framme (efter att ha kört i 20 km/h) fastnade vi i en backe vi inte lyckades ta oss upp för och fick ställa bilen och gå sista biten klockan halv två på natten. Gissa om vi var trötta och kalla när vi väl kom fram?! Som tur var så hade ju Vincent somnat så det var bara för oss att stupa i säng. 
 
Känner mig faktiskt oförskämt pigg idag med tanke på den lilla sömn jag fått inatt. Kan kanske ha att göra med det mysmode jag gått in i nu. Det är ju bara heeeelt underbart att få mysa in sig i tofflor och filtar med levande ljus och min fina familj. Då mår man gott!
 
Nu är kaffet klart så nu skall jag kila!
 
Ps. Min mamma tycker jag skall skriva att anledningen till att jag fått tid att blogga nu är att HON sövt min son som nu ligger och sussar sött. Haha bara så att ni vet!

Egentid med bio

 
Dags för lite vuxentid. Vincent är hos mormor och morfarn och åker strax iväg med dem till säteriet. Jag och Tom ska se den senaste Hobbitfilmen med våra vänner och sen åker vi också iväg till Småland (saknar honom såklart redan).
 
Förhoppningen är att lillen sover när vi kommer fram (både för hans och mammas och pappas skull) för annars har vi nog en riktig liten grinolle som hälsar oss välkomna hehe.
 
Ha en mysig fredagskväll i stormen, det ska vi ha!


Åskväder i huvudet

 
Hej från soffan! Ni får ursäkta vyn direkt upp i min hjärna men så här ligger jag just nu och tänker inte flytta mig en meter förrän Vincent vaknar eller jag blir akut kissenödig.
 
Har fått en extremt jobbig huvudvärk och efter att ha rotat igenom exakt alla lådor efter alvedon fick jag byllsa på både mig och Vincent lite vinterpäls och ge mig ut för att inhandla lite tabletter.
 
Nu ligger jag alltså och tycker synd om mig själv i soffan med lite gott fika, musikhjälpen på lägsta volym och hoppashoppas att huvudet slutar dunka innan lillen vaknar. Jag gissar att jag inte är ensam om att bli en människa med riktigt tråkigt humör när jag har ont i huvudet?! Bläääääää!
 

Ensammys

 
Sitter här i soffan alldeles ensam. Ja Tom är iväg, mitt fina kvällssällskap Josefin har gått hem och Vincent har somnat *pepparpeppar* för natten. Känns faktiskt rätt så kusligt men jag roar mig med att kolla på Nobelfesten. Tydligen räcker inte vuxenpoängen från barnafödandet till ;)
 
Har haft en allmänt tung dag idag. Inte för att det hänt något speciellt men ibland vaknar man ju bara på fel sida liksom. Skönt då att kunna pusta ut lite nu och hämta nya krafter. Vi tar en ny dag imorgon och hoppas på bättre humör och energinivå. Dags för en stor kopp te och switcha till "krypa så långt ner under filten i soffan som möjligt"-mode!



Mitt barn är bäst

Ännu en dag närmare julafton. Tiden har börjat rinna på vääääldigt fort nu tycker jag och jag känner inte riktigt att jag hinner med. Jag har alltid sagt att jag tycker det är kul att Vincent blir äldre och givetvis är det fortfarande det men nu kan jag tycka att det går lite fööör fort. Han är liksom inte spädis längre utan en ganska rejäl liten bebis med en vilja av stål och en egen liten personlighet.

Nu börjar jag dessutom känna av pressen över vad Vincent kan och inte kan. Inte för att det är någon uttalad tävling eller så men man blir automatiskt orolig när någon bebis i hans ålder redan kan sitta/krypa/rulla runt osv. Jag försöker verkligen att vara så lugn jag kan. Vincent tar den tid han tar (och kan egentligen såklart precis det han ska för sin ålder) och jag får sluta att jämföra honom med andra "tidiga" barn. Ett sånt där typiskt jobbigt föräldrabeteende jag själv egentligen hatar.



Med det sagt så älskar jag verkligen att se Vincent utvecklas och lära sig nya saker. Såna småsaker som för andra är helt ointressanta men som får mammahjärtat att snyfta av stolthet. I förrgår t.ex. När vi badade så plaskade Vincent med både armar och ben vilket han inte gjort innan (då har han bara sparkat). Att han dessutom bara blir bättre och bättre på att greppa saker och stoppa dem i munnen är jättekul att se. Stolt mamma helt enkelt!

Min stora svaghet

Ok. Confession time. Visst har vi alla brister här i världen? Saker vi kanske önskar att vi kunde men egentligen är helt urusla på. Jag kan väl räkna upp en hel rad med saker (värre är det att komma på de positiva egenskaperna) och tänkte nu blottlägga en stor svaghet för er. Jag är APDÅLIG på att poppa popcorn. Då menar jag inte i kastrull utan alltså i en helt vanlig micro. Jo det är sant, man kan faktiskt vara dålig på det.

När jag bodde hemma var det oftast inga problem men tydligen har vår micro i lägenheten bestämt sig för att just jag minsann aldrig skall slippa brända popcorn. Förr lyssnade jag alltid efter det avtagande poppandet men tydligen funkar det inte alls på vår micro. Nu har Tom satt upp en lapp mitt på microvågsugnsdörren så att min amningshjärna kan komma ihåg exakt vilken tid de ska poppas.


Denna får många frågande blickar må ni tro när vi har gäster på besök ;) Lyckas jag poppa popcorn nu då? Njae asså senast så blev det ändå några svarta fast det var mycket kärnor. Jag ger upp! Tom får sköta poppningen från och med nu!

Där har ni det. Det och att blanda saft (jag är en blasksaftsälskare) är inte min grej bara. Har ni några dolda icketalanger?



Ska man ta sömnfighten?


God morgon! Ja nu undrar ni vad sjutton jag gör uppe så förbaskat tidigt. Faktum är att här hemma tog vi morgon redan klockan 7(!!). Perfekt tid att se julkalendern. Vincent orkade dock inte vara uppe sådär överdrivet lång stund utan ligger nu och sussar i sovrummet tillsammans med Tom.

Anledningen till att jag inte är fullkomligt rasande och sliter mitt hår över detta är för att vi försöker att vända lite på lillens dygn. Ja jag veeeet att det är i princip omöjligt att styra en liten bebis med vilja av stål, de styr snarare oss, men på senaste har vi haft en kille som sovit till elva på mornarna och inte lagt sig förrän 11-12 på kvällen vilket ju inte riktigt har varit optimalt. Jag tackar visserligen aldrig nej till sovmorgon men att vår dag börjar vid lunch medför en hel del logistikproblem när man väl ska iväg på nått.

Igår väckte vi därför lille herrn klockan nio och la honom runt sju efter bad, lite massage och en hel del käk. Ja... han sov en timme sen tyckte han att det var dags att vara vaken igen, men jag gav mig inte. Varje gång han vaknade gick jag in och lugnade, vaggade, matade, sjöng osv. tills han somnade. Höll nog på fram till elva innan jag la honom i stora sängen bredvid mig där han tillslut somnade för natten.

Idag hoppas vi på en liiiiiite kortare läggning för man klarar inte hur många såna här kvällar som helst. Sen får vi se när han vaknar imorgon. Som sagt så kan man inte riktigt styra en bebis.


Samarbeta med en bebis

Ojojoj jag har såååå mycket jag vill skriva om här men tiden har bara runnit iväg. Strax skall Tom åka iväg till Stenungsund med Vincent så dår får jag lite egntid och hinner förhoppningsvis både vila, blogga men framförallt städa. Som spädisförälder har jag varken haft tid eller ork att städa särskilt mycket men man kan ju bara låta det fallera till en viss gräns så nu behövs det RÖJ med stort R. Dessutom är det ju redan andra advent och jag har ju fått inbankat att man skall adventsstäda sen barnsben och då ligger jag ju liiiiite efter.
 
På tal om jul så knäppte vi lite kort i veckan till jukortet vi skall skicka (asså hur skall man hinna med allt??). Vincent var kanske inte på sitt mest samarbetsvilliga humör men jag tycker ändå att vi lyckades rätt så bra. Kan ju förklara för er nära och kära som kommer få ett kort att den bilden vi valde var en av säkert hundra bilder. De andra såg ut ungefär så här:
 
 
Hahaha ja annars brukar denna lille kille vara ganska fotogenisk och gärna titta rätt in i linsen men detta var tydligen inte ett av dessa tillfällen. Tur att du är så söt då lillskit!



Trip till IKEA

Sitter uppkrupen i soffan hemma hos mamma och pappa och kvällsmyser framför Arga Snickaren på tv. Idag har vi varit en sväng på IKEA. Vi behövde egentligen bara fotoramar men vi blev där en stund eftersom mamma och min lillebror skulle shoppa lite grejer till hans tv-rum (mitt gamla rum). Vi passade även på att äta lite lunch där och blev sen hembjudna för lite kaffe här och ja... här blev vi sen kvar. Inget mig emot för det är ju alltid mysigt att vara här såklart!
 
 
 
 
Är för övrigt megastolt (ja sådär löjligt stolt som bara föräldrar kan bli över sina egna barn medan andra mest rycker på axlarna och säger "jaha?") över Vincent när vi testade att sätta honom i en barnstol när vi skulle äta på IKEA och han faktiskt kunde sitta där alldeles själv under hela tiden :') Han börjar bli stoooor!
 
 

Instagram

  
  
 
  Ni följer väl mig på instagram @alvert1993?


Vuxna måste frysa

I lördags när vi var på julmarknaden fick Vincent en present från en famijevän. Presenten var att vi fick välja en fin mössa gjord av goa Emelie som är hjärnan och hjärtat bakom Made by Emme (där min bärsjal också kommer ifrån). Valet föll på denna fina mörkblå mössa. Supergosig och Vincent ser helt underbart söt ut i den. Eftersom Vincent ligger och sover kunde jag inte ta kort på honom med den på sig men så här ser den i alla fall ut.
 
 
 
Känns skönt att ha något riktigt varmt på hans huvud nu när man går ut och det är nollgradigt. Det är rätt lustigt hur otroligt noga man är att ens barn är ordentligt klätt samtidigt som man fullständigt skiter i vad man själv har på sig. Har t.ex. aldrig lyckats ta med mig vantar när jag gått ut med vagnen fast jag både har vantar och mössa på lillkillen. Han ligger ju sen nerbäddad i en varm vagn och jag går runt ock fryser fingrarna av mig. Mycket dumt! Varför slutar man med galonbyxor, overall och rånarluva bara för att man blir "vuxen"?
 

Frukosten jag inte får äta

 
Kickar igång veckan med en frukostbild. Ja det är en sån dag idag då man faktiskt lyckas göra sig lite frukost. Stor tumme upp på det. När jag får trycka i mig min smarriga smoothie och mina ostmackor är dock ännu ett frågetecken då Vincent hann bli trött och nu kräver lite övertalning i form av mat och vyssjande för att komma till ro för sin förmiddagsnap.
 
Inatt sov Vincent för första gången på över en månad hela natten igen. Ja han sov faktiskt så länge att jag vaknade först av alla. Givetvis misslyckades mina försök att somna om då matmaskinen var proppfull i brist på tömning mitt i natten, så jag smög mig upp och han titta på julkalendern innan Vincent vaknade. Visserligen fick jag gå upp några gånger inatt för att stoppa i nappen men ingen matning i alla fall. Det är ju rena rama lyxen!
 
Nu tror jag minsann Vincent strax somnar vid bröstet så jag ska försöka sträcka mina övernaturligt långa amningsarmar (japp armarna bliiir längre när man ammar helt klart) efter en macka.