Veckans Instagram

Ett urval av veckans bilder @ Instagram
 



Pokemon

Tom visade mig världens skönaste klipp igår på Youtube. Bjuder på detta som säkert är hur gammalt som helst. Kunde bara inte låta bli ^^

Svensk sommar när den är som bäst

Sitter på jobbet och fryser arslet av mig. Tog som tur är med en pläd. Fiffig jag är då! Fick fem kronor i dricks dessutom av någon som tyckte synd om mig.



Hundvakt

Man får vara med om både det ena och det andra som jordgubbsförsäljare. Gubbar som slänger ur sig opassande kommentarer, folk som frågar vart jordnötterna finns och massa andra konstiga saker har jag fått uppleva. Det konstigaste hittills hände nog härom dagen.Jag och Jennie står och hjälper en kund när det kommer fram en dam och undrar om inte vi kan passa hennes hund medan hon går till apoteket. Visst säger vi och knyter fast hunden i bordet. Denna lilla hund sitter sen snällt på samma plats tills damen tillslut kommer tillbaks och både jag och Jennie undrar lite vad som just hänt. Hundvakt på jobbet. Jordgubbsförsäljning bjuder på många överraskningar ;)

Taggad till tusen

Ååh är redan på bion och den börjar inte förrän om en och en halv timme, suck. Det spöregnade såklart ute så nu ser jag ju ut som en stackars blöt hund sittandes här på en bänk och huttrar. Det ska hursom bli sjukt kul att gå på bio. Som jag har längtat till denna film alltså. Nästan lika exalterad som till sista Harry Potter filmen ju. Vi ska se Dumma Mig 2. Wiiiie! Ettan var grym så tvåan måste ju vara minst lika bra.



Dagen efter

Hade en helt underbar kväll/natt igår med josefin och idag mår jag ändå förvånansvärt bra.

Ska på bio klockan tre med Tom, Johannes och Carro och hinner inte åka hem emellan så dödar lite tid på stan.. och vilar mina stackars fötter ;)




Jordgubbar, ekollon och bubbelbad

Idag var det full rulle på jobbet då jordgubbarna bara kostade 14,90 så vi fick stå två idag. Mycket roligare och särskilt när man har så härliga kamrater att stå med. Jag och Jennie roade oss mellan kunderna med att rita "jordgubbar" på griffeltavlan. Min liknade dock mest ett ekollon ^^
Vi var i alla fall såpass grymma att vi sålde slut jordgubbarna och jag kunde trampa hem kl 18 istället för 21. Skönt!!
 
Åkte snabbt hem och hämtade bikini för att åka och träffa Linnéa och bada bubbelpool en stund. Hur mysigt som helst! Om det är något jag skall ha när jag köper hus så är det banne mig en bubbelpool.
 


Gratis tamponger??

För några månader sen blev jag medlem på en gratis internettjänst som heter R.E.D.D Free efter att ha läst om det hos Egoina. På denna sida kan du få hemskickat tamponger alldeles gratis en gång i månaden. Inget att förlora tänkte jag liksom. Tjänsten finansieras av reklamsponsorer så jag antog att de faktiskt talade sanning om att det var gratis.
 
Förra veckan damp det ner ett paket i vår brevlåda bestående av ett sponsrat tampongpaket med reklam från Absolut Torr. Dessutom skickades det med två Absolut Torr våtservetter i paketet samt en liten broschyr. Detta får jag alltså helt gratis om jag svarar på några enkla kryssfrågor på REDDs hemsida om kampanjen.
Utan att behöva göra någon som helst reklam för Absolut Torr i sig så måste jag bara rekomendera den. Det är verkligen magi på flaska. Tar du den under armarna innan du lägger dig (orakad annars svider det som tusan) så svettas du inte på ungefär en vecka (oftast mer). Inte ens om du är ute och springer eller sitter och knör inne på en biosalong behöver du oroa dig för svettlökarna. Guld värt! Köp den! Finns på apoteket.

Dagens låt

Bara för att jag älskar sånhär musik ;) Den gör mig glad!

..och så taggar jag en fin utgång tillsammans med min finaste vän Josefin på fredag.



Hårig

Asså ni som har katter.. äger ni inte svarta kläder eller? Ja det gäller väl egentligen alla djurägare (möjligen kanske inte sköldpadda då). Hur undviker ni att era kläder inte ser ut som om gandalf trimmat sitt skägg i dem?
 
Tog på mig mina nya brallor idag och skulle ta några fina egopics på den nya utstyrseln och vad ser jag inte om cirkus en miljon katthår(!!). Det va liksom kört innan jag ens tagit på mig dem. Så fort byxorna kom innanför dörren smög sig de lömska hårstråna ner i påsen och la sig som ett fint täcke över dem, skrattandes ondskefullt?!
Noooo!! Ingen idé att rolla brallorna nu, får göra det innan jag åker till jobbet utomhus typ.
 

Lite fattigare

Dagens inköp på Gina Tricot blev lite av varje. Passade på att åka en sväng till Frölunda Torg innan jag skulle hämta Tom på jobbet nämligen. Ett par svarta brallor jag behöver så väl och självklart 4 par urläckra ankelsockar, passar perfekt in i min garderob (eller inte).
 


När olyckan är framme

Satt igår och insåg lite panikfyllt att jag fortfarande inte har ett skal till telefonen. Skall ut med Josefin på fredag och det hade ju vart käckt att ha ett skal då ifall det skulle hända något. Därför satte jag mig igårkväll och letade efter mobilskal och klickade tillslut hem ett från iluxur.com. Sött tyckte jag och är inte alls säker på att de kommer komma fram innan fredag men en liten tumme kan man ju hålla. Huvudsaken är väl att jag så småningom får ett skal till telefonen ;)
 

Instagrammare

Nu när jag inte längre har en Windows Phone öppnas möjligheterna för mig att installera lite fler appar. Jag har android på samsungen och de flesta appar som jag tittat ut på ipaden och längtat efter att ha på min telefon finns nu att ladda ner.
 
Ett sånt exempel är instagram och nu uppdaterar jag nästan dagligen där vilket inte riktigt händå med iPaden. Följ mig på Instagram under användarnamnet Alvert1993!
 



Ledig

Lediga dagen har börjat superbra med besök av kusinerna och moster som nu kommit hem för sommaren från Japan. Har just ätit lunch och är så mätt att jag kan rulla fram känns det som. Mamma hade gjort två goa pajer och jag hade gjort världens bästa sallad såklart. Nu skall jag nog sitta och låta maten sjunka ner framför datorn en stund.
 

Mr Bean

Pappa skulle åka och hämta ett paket på posten idag. Paketet var stort. Bagaget var fullt med blomjord. Pappa binder fast paketet på taket. Pappa binder fast paketet på taket utan takräcke med ett enda spännband(!!)
Mamma liknade det vid Mr Bean och det var väl rena rama turen att paketet inte trillade av. Det hölls fast baktill av antennen ju! Jomen visst. Pappa och Mr Bean har nog ett och annat gemensamt ändå.
 


 


Insekter i munnen

Är det bara jag som alltid lyckas få typ myggor och andra kryp i ögon och mun när jag cyklar? Så fort man inser det så grips man ju dessutom av panik och försöker spotta ut krypet som en frustande häst. I alla fall så har det hänt mig ett flertal gånger på vägen hem från jobbet och det är ju lika äckligt varje gång. Usch!!
 
Varför kan inte bara myggorna undvika mig när jag kommer farande. Borde lära mig att göra såhär ju:
 

Värkande fötter

Just ätit fiskpinnar och vilar ömma fossingar framför tvn. Skall ta tag i mitt rum och städa lite senare idag eftersom rummet ser ut som.. ja skit helt enkelt. Ska bara kolla på ett avsnitt till (a)





Grattis lillebror

Idag är det förresten ingen vanlig dag. Nog för att jag strax skall iväg till jobbet och så men idag fyller faktiskt min lillebror 18. Han är ju i Japan just nu så det är lite svårt att gratta honom ordentligt men jag gör ett försök med att skämma ut honom med lite bilder och fina ord här i bloggen istället.
 
Grattis grattis, lille Gabriel. Nu är du stor och räknas som vuxen, för mig är du dock och kommer alltid vara min lillebror, en liten skit.

En liten plutt helt enkelt! Visst är du både längre och starkare men jag är klokare och visare så du ska veta att du alltid kan komma till mig och be om råd. Du har vuxit upp så fort, den lille gabriel på bilderna har fått mörk röst och skäggstubb. Jag är bara så glad att vi har kunnat fortsätta att vara så nära som vi är som syskon och trots våra bråk ha det skoj och så tillsammans.

Tänk vad grejer vi hittat på under åren. Alla resor vi varit på, alla äventyr vi hittat på. Glöm inte bort barnet i dig för allt i världen! Det har ju inte jag gjort precis.

Vuxen, ja nu är du vuxen. Dags att börja diska din egen disk.. dags att bryta dig fri, men glöm för allt i världen inte..
Hur ..hur mycket du betyder för mig älskade bror! Grattis på din dag!
 

Hemkommen från BB

Åh det bara kliar i fingrarna.. Har äntligen hämtat ut en ny telefon på mitt abonnemang och slipper alltså en telefon där simkortet trillar ut och samtal ej går att avsluta. Jag är så sjukt nöjd this far och då har jag bara sorterat mina kontakter och lekt med Svoice. Det blev en Samsung Galaxy S3 eftersom s4an är så sjukt dyr och jag absolut vill ha en som kör android (sorry iphonare). Nu skall jag bara sätta telefonen på prov och så måste jag köpa ett bra skal. Någon som har några tips?
Min lilla bebis :)
 


Inbillade jag mig allt?

Det är ju rätt spännande hur kroppen fungerar ändå. Igår hade jag så ont att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till och idag helt plötsligt är smärtan inte alls så kraftig. De där värktabletterna och en skön natts sömn kanske gjorde susen? Tar nog och avvaktar lite och ser om jag skall åka till VC då. Man vill ju inte gärna åka dit och säga "jo men igår så hade jag jätteont men nu är det helt ok" eller? 
 

Självdiagnostik?

Har så ont så jag får tårar i ögonen. Har tagit både treo och ipren mot smärtan och kommer antagligen inte kunna somna för att det är koffein i treon. Hade väl antagligen inte kunnat somna av smärtan ändå.
 
Ja vad är det som har hänt? You tell me! Ni kommer ju ihåg att jag sa att jag trillade med cykeln i fredags på väg till jobbet. Det första dygnet var det definitivt såren som var värst med varandet och allt men igår fick jag sakta men säkert mer ont i min vänstra överarm jag landade på. Det gör ont i hela axeln och överarmen men särskilt när jag lyfter armen ut från kroppen (eleverar på fint språk) gör det pissigt ont. Dessutom känner jag mig svag i armen.
 
Idag gör det alltså nått så kopiöst ont och som den läkarstudent/hobbydoktor jag är så har jag försökt googla mig fram till svar utan att ha kommit fram till något vettigt. Jag hoppas på en liten blödning i muskeln eller nått men denna smärtan gör en lite osäker.
Pappa har i alla fall tillverkat en mitella han tyckte jag skulle ha. Jag var lite skeptisk men det är sååå skönt att slippa smärtan som uppkommer vid minsta lilla rörelse. Vårdcentralen imorgon kanske? Jag har ju gjort misstaget att gå med en skada i ryggen alldeles i onödan så hade vart skönt att bara få det överstökat. Blä på detta!!
 



Midsommar i bilder

Här har vi lite härliga och oredigerade bilder från midsommar. Fina vänner jag har :)
Tack alla fina för en härlig midsommar!
 

En liten midsommarolycka

Ojojoj, vilken fin midsommar jag har haft hittills. Vädret har till störta delen varit på vår sida och jag har proppat i mig så sjukt mycket jordgubbar de senaste två dygnen. Igår direkt efter jobbet kom mina och Toms vänner över för lite midsommarfirande. Vi grillade i regnet, körde beerpong, tjötade och hade det fantastiskt trevligt. Skall slänga upp lite bilder från gårdagen efter maten hade jag tänkt.
Försov mig förresten till jobbet igår och hade så bråttom att cykla till kållered att jag 10 meter från huset trillade med cykeln. Skrapade upp rejält och cyklade vidare med uppfläkt handflata utan att ha möjlighet att göra rent. Lindade handen med en gasbinda för att kunna jobba och nu är såren härligt infekterade. Jag har dessutom nått så kopiöst ont i musklerna i min vänsterarm att jag knappt kan lyfta den. Lite mörbultad tjej här.
 
 


I did it!!

Har kommit hem från 13-timmarspasset. Herregud vad jag är slut men jag har haft sjukt roligt. Lunchen intogs på 30 minuter på ett café i gallerian. Fötterna ömmar, ryggen värker och huvudet är helt tomt just nu. Ska bara kolla nått avsnitt av supernatural och sen däckar jag nog.
Är så glad att jag har så härliga arbetskollegor trots att de tycker att jag är "gammal". Jag är nämligen ett/två år äldre än dem. Ojojoj gamla tanten alltså :P hehe

Midsommarrushen

Dags för mig att sova, det kommer bli en låååång dag imorgon. Börjar 8 och slutar 21 men det kommer nog bli riktigt roligt eftersom vi kommer stå fyra stycken samtidigt. Lär vara helt slut imornkväll bara. Såhär snygg är man förresten när man cyklar hem i ett regnställ som tillhör ens pappa!!
Här står jag imorgon!! Kom och köp dina midsommargubbar hos mig vettja :)
 



Finbesök

Sitter med en kopp te och tjatar med Josefin som kom på besök en stund nu innan jag jobbar. Supermysigt! Förbereder mig inför marathondagen imorgon med jobb från 8-20, folk kommer vara som gamar.


Fyndarna är hemma

Puuh, är helt slut efter en massa shopping. Jag hade dessutom glömt min jacka hos farmor och farfar sist så dit tog vi en sväng efter shoppandet. Blev mycket fina grejer och en del roliga prylar. Nu kan min plånbok få vila sig en stund!
 
Eftersom vår kära systemkamera är med i Japan tillsammans med min lillebror så kommer det lite mobilbilder här på några av sakerna vi köpt. Vill ni se lite mer så kan jag fixa lite bättre bilder med min gamla kompaktkamera en annan dag kanske.
Tom vilar upp sig i Sportbaren medan jag köper kollar på kläder (som alltså är supertråkigt att följa med på)
Den alltid så hektiska nedpackningen från rullbandet gick förvånansvärrt enkelt idag!
Påväg till bilen // Kvittot fladdrar i vinden
Kuddar som kommer passa superbra i vårt vardagsrum eller eventuellt i sovrummet
En ny gosig filt! Jag älskar verkligen dessa filtar. Ni ser vilket tema vi går på här kanske hehe?
Gratis (3 för 2) skor // Pyssel från Gekås och Panduro Outlet
Ny utgångsväska!!
En superfin lykta // En randig kofta i min favoritfärg!

Inser att detta inte ens är hälften av vad vi köpte ^^ Jaja, så kan det gå. Både jag och Tompa är supernöjda med våra saker i alla fall. Vill ni se mer av shoppingfynden kan ni lämna en kommentar nedan ;)
 


Och vi är...

.. i ullared såklart. Första stoppet: Skokanonen!
 

På väg mot hemlig destination

Nu sitter jag och Tom i bilen. Ja vart är vi påväg egentligen?
 
 



Att äta på jobbet

Alldeles strax skall jag ta cykeln iväg till jobbet. Jag jobbar ju vanligtvis "bara" 6 timmar i sträck så jag har liksom ingen rast eller så så man kan bli lite hungrig emellanåt. Jag brukar lösa det problemet genom att ha med någon frukt, min vattenflaska samt köpa en proteinbar på Coop innan jag börjar. Jag tycker att man håller sig mätt länge på protein och den är behändig att ha liggandes.
 
Det enda som kan vara lite krångligt är väl att de jag brukar köpa är lite sega så det tar ett tag att tugga. Med ständigt tillflöde av kunder så får man proppa munnen full och hoppas på det bästa liksom. Jag brukar försöka dela baren i små bitar så att man precis hinner stoppa en i munnen och tugga upp mellan två kunder. Ibland får man vara lite fiffig ;)
 

När det är underbart att leva

Inte visste jag att det skulle bli så fint väder idag. Hade ju hoppats på detta på fredag men än så länge säger de att de ska regna då :( ligger ute och göttar mig utan att ha nått att göra (möjlugen städa) och jobb är det inte förrän om någon timme. Livet kan vara helt underbart ibland!
 


Supernatural

Ligger i sängen hemma nu äntligen och myser med Tom till några avsnitt supernatural. En sjukt bra serie för folk som gillar scifi/skräck förresten! Imorgon skall jag jobba och vet ni hur skönt det känns att inte behöva tänka på skolan alltså. Är bara så lättad!


Grodkram

Mamma, pappa, mormor och morfar har krypit till kojs och Tom har väl fastnat framför en helgetidning på toa så jag och grodan sitter och myser med en kopp te framför Indiana Jones på trean. Grodan har karborreband på händer och fötter så jag kan få en kram, hehe. Jag börjar nog bli lite trött jag med kanske?
 
 
 
 



Idyllen på landet

Åh nu är vi framme i Bosared. Huset vi kollade på var väldigt fint och lantligt men det fanns en hel del saker att göra. Vi ska ha ett litet familjeråd sen för att prata igenom det hela och kanske kommer vi fram till an annan lösning.
 
Åt nyss våfflor och ikväll blir det korvgrillning. Allt i denna lugna och härliga oas som kallas landet. Tänk att det kan vara så skönt att bara komma iväg från stan och ljuden ett tag och bara få vara utan plugg och annat. Himelskt!
 
 
 

En liten vit stuga i skogen

Här har vi den lille stugan som vi är och tittar på just nu! Visst ser den charmig ut. Får uppdatera er med bilder från insidan också ;) Mamma tycker inte att vi skall vara allt för exalterade eftersom det fortfarande är en budgivning på huset men i hemlighet har nog alla i familjen lagt en plats åt sidan i våra hjärtan för den här lilla goingen. Tänk att detta kan bli sommarstället där mina barn springer runt och jagar fjärilar i framtiden? Häftigt!
 


Bitterheten själv

Argghh.. Här är man glad över att jag nailade tentan såpass bra och så får jag reda på resultatet från MCBn. Inte en sekund får man vara glad och ha sommarlov här inte. Jag missade tentan med ett poäng!! Inte sju, inte fyra.. ett!
Snacka om att jag blir galen snart. Jag och MCBn är värsta fiender nu för tiden.
 
Det värsta är nog ändå folk runtomkring som tittar på en som om man var dödligt sjuk eller nått och bara "allt kommer bli bra", ehm jaa? Det är ju bara en tenta! Klarar man inte en tenta skriver man om den tills man gör det. Jag vet själv att jag inte riktigt än har lärt mig att sålla information och hittat en bra studieteknik än men jag har ju faktiskt klarat flera tentor också och jag kan en massa coola saker ;D
 
Nu måste jag bara ha klart MCBn innan Genetiken i mitten på höstterminen annars får jag ta ett studieuppehåll då kursen kräver godkänt. Jag skall kolla på tentan och se om jag kan överklaga någon fråga men annars får jag skriva den innan dess igen. Sommaromtentamen är jag inte hemma så nu kan jag inte göra så mycket åt saken. Jag är ledig, jag har sommarlov. Vet ni hur gött det känns?
Megajordgubbarna från i torsdags, sååååå goda!

Fjärilarna i magen

Med en stor klump i magen går jag och lägger mig. Nu finns det inget mer jag kan göra. Oavsett hur det går imorgon är det sommarlov för mig sen. Håll tummarna för mig mellan 9-14 :S



UtRUSTAd

Cyklade förbi Rusta på vägen hem. Vet inte riktigt varför men kände mig lite shoppingsugen hehe. Köpte dena finfina låda som jag tänkt ha lite kryddor och grejer i i köket i lägenheten. Tyckte den var jättefin!
Lite tapetprover följde med mig hem också. Hade ett litet projekt i huvudet och väl hemma verkställde jag min idée. Har man inte råd med fancy tavlor kan man ta en gammal ram och gratis tapetprover på RUSTA. En tavla klar, två to go. Blev väldigt nöjd faktiskt!
 

Det finns visst något som kallas helg också

Sista jobbdagen för denhär veckan sen har jag helg! Med helg innebär plugg, plugg, tenta (!!) och en trip till småland för att kolla på en sommarstuga vi kanske skall köpa. Passar på att träffa mormor och morfar och gamle katten rasmus vilket ska bli jättemysigt. Jag befarar dock att denna helgen kommer gå i ett naffs.
 
Med en liten ledsen munn måste jag väl också berätta (för er som inte visste redan) att Gaymasen, som ju går i min klass, efter många år bestämt sig för att sluta blogga. Han har haft en av sveriges mest kända kill-/gayblogg och jag har, sedan vi träffades, läst hans inlägg med ett fett smile. Jag förstår vkligen varför dock. Skolan tar enormt med kraft och energi men jag behöver en plats där jag kan ventilera mig lite och det syftet fyller nog min blogg.
 


Det dära sommarjobbet

Åh vad jag trivs bra på jobbet. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig faktiskt. Sälja jordgubbar liksom.. hur kul kan det vara? Jo men jag tycker det är ett perfekt sommarjobb. Man får vara social och hjälpsam med kunder, ta stort eget ansvar och faktiskt känna att man klarar av det. Sen de gånger man får ett "bra jobbat idag" från chefen eller "vilken fantastisk service" från en nöjd kund fylls man av sockerdricka i kroppen. En härlig känsla helt enkelt! 
 

Lådclips håller vilddjuret borta

Köpte dessa clips på IKEA när vi var där. Sen vi flyttade hit har Hasse varit väldigt intresserad av våra små liv vi tog med oss och det kanske var förståeligt ^^. Vi har varit noga med att stänga burarna ordentligt efter oss och detta har inneburit tejpning av IKEA-lådan som Hulken bor i (ja det är hål i locket). Nu hittade jag dock dessa vilka är helt perfekta för att försegla "buren". Supersmidigt ju!



Mitt paket har kommit!!

Fick mitt paket från bangerhead för några dagar sen men har inte kunnat hämta det förrän nu. Är ju fortfarande skriven på lägenheten så det skickades dit. Fick med ett prov av någon slags vårdande hårolja också som jag nog skall prova. Dags att hoppa in i duschen och prova mitt nya silvershampoo.
 

Perks of being a Finnerödjaanställd

Jajjemen då får man köpa en ask med de allra finaste gubbarna i slutet av sitt pass. Av litern jag köpte gjorde jag en jordgubbstårta som jag och Tom överraskade mamma och pappa med. Ni skulle sett deras förtvivlade miner när de försökte komma på vad det var vi skulle fira tills jag avslöjade; att det är bara för att ni är så bra. Mamma och pappa har haft mycket nu den senaste månaden så jag tyckte att de förtjänade att fira in sommarlovet nu när scouter och studenter är över.
 


From IKEA with love, Argh!!

Kom hem från IKEA igår med en hel del saker vi behövde plus en och annan helt onödig pryl. Nu är vi exempelvis ägare till en pizzaskärare!! Det ni ;)
Jag brukar bli så glad när jag har shoppat, om det är något man skall oroa sig för vet jag inte men IKEA hjälper så gärna till att vända den glädjen till frustration. Här går man och köper två helt vanliga lådor som ni ser nedan.
Visst ser dem enkla och fina ut, men så öppnar man paketet och bara herre jösses!! Lådorna ska visst sättas ihop med skruvar och grejer och jag står likt ett frågetecken och kollar på mannen utan kläder och hoppas väl på nått vis att lådan skall skruva ihop sig automatiskt. "Nähä, inte det nä?" Jag satte mig och pluggade och lämnade kaoset åt Tom istället ^^
Och det blev ju faktiskt två fina lådor tillslut!
 

Hemmabio på vårt vis

Idag firar både jag och sambon lördagskväll med ett biobesök. Sf hade dock inget som vi riktigt nappade på (Tom ville se Fast and Furious 6 men jag har bara sett ettan så det var kanske inte så kul för mig) så vi beslöt oss för att rodda en egen hemmabio. Jag har gjort i ordning biopopcorn och dricka (med sugrör såklart) och strax går ridån upp på 2 Fast 2 Furious (tvåan nu då). Rätt ska va rätt. Ha en mysig söndagskväll!



Att göra allt annat än det du måste

Det är märkligt att när man har något tråkigt som man verkligen måste göra så tycker man att alla andra tråkiga grejer verkar mycket roligare än just det man bara måste göra. Istället för att sätta mig ner och plugga idag exempelvis så har jag både städat Hulken och Batmans burar samt städat upp och bäddat sängarna inne på våra rum. Jag har ju t.o.m. skrivit en dörrskylt och satt upp på vår sovrumsdörr. Allt för att skjuta upp det oundvikliga: Plugget.
Jag har i och för sig pluggat en stund nu och gått igenom hela sensoriska systemet vilket jag inte riktigt hade koll på förra tentan. Jag kör taktiken; börja med det som är roligt och så får du se om du klarar dig utan de allra tråkigaste detaljerna :) Visst borde man lättare kunna komma ihåg saker man tyckte om att läsa?!

Tacosöndag

Stekstekstek.. Här är det Alvert som lagar söndagmiddag till hela familjen, men för mig är det faktiskt bara lördag eftersom jag faktiskt är ledig imorgon :D har fortfarande lite smått panik över omtentan på lördag och skall väl sätta mig med det sen men nu är jag så kopiöst hungrig.


Fula gubbar och gamla kärringar

Hann inte skriva innan jag på en nypumpad och sadelförsedd cykel trampade iväg till jobbet. Nu är jag äntligen hemma igen och sitter och sniffar i mig grillröken från hamburgarna ute på grillen. Är sååå hungrig! Här har vi dagens konstigast gubbe jag lyckades fång på bild. Fin va?
Fick förresten kommentaren från en kollega igår att alla hon jobbade med var så gamla. Gammal?? Jag?? Oj herregud, när är det dags för pension egentligen? Ser jag så gammal ut?

Kom o köp!!

Mmmm.. Jordgubbar!
 
 



Glädjetår

Kan man bli mer än sjukt glad när man efter gårdagens inlägg får en massa pepp från goa människor runtomkring en? Både här och på facebook fick jag pepp och fick även sms från en vän jag inte träffat på länge som peppade mig trots att hon har egen tenta hägrande. Världen är fylld av fina människor!

Mc Smoothie i kylskåpet

Tom kom hem med en Mc Smoothie efter jobbet igår åt mig. Typiskt nog så var ju jag precis iväg och tränade men han ställde in den i kylskåpet åt mig så den väntade på mig när jag kom hem. Smakade väldigt gott men vågar inte säga vad det är i den. Man hade ju kunnat drömma att den bara innehöll naturliga ingredienser utan tillsatt socker, men det är väl inte riktigt Mc Donald's stil. Härligt alternativ till en glass med en svalkande smoothie på sommaren. Får nog åka hem till lägenheten och hämta min blender snart så jag kan göra mina egna.


Tentaångest.. nej, tentapanik!

Tar mig en liten paus i plugget då och då för att få redigera lite fina bilder från hajken och scoutavslutningen. Känner hur paniken stiger när jag inser hur mycket det är jag skall plugga in och imorgon börjar jag att jobba. Hade det bara varit jobbet hade jag tyckt det varit hur kul som helst att komma ut och tjäna lite egna pengar men med omtentan om halsen mår man bara dåligt. Nu behöver jag allt lite peppning.
 
(Smakprov från scoutavslutningen i Johanneskyrkan efter lägret) 
 

Sen lunch

Ceasarsallad med halloumi efter ett fint träningspass på gymmet och man känner sig som en kung, eller ja drottning då då!




Nationaldagsfil

God morgon god morgon! Nationaldagen idag och den firas med en go filfrukost. Päronen skall strax in och lyssna på symfonikerna i slottskogen och själv ska jag väl.. plugga, antagligen. Imorgon börjar jag nämligen jobba :O och inte för att jag tror att det kommer vara några problem men ni kan väl hålla tummarna för mig imorgon.

Kalas hela veckan

Ojojoj nu är jag hemma från kusinens student i smålandstenar. Det är en bit att åka och vi lyckades fastna både en och tre gånger i diverse bilköer. Var roligt att träffa kusinerna trots att vi inte var där så länge. Nu har jag nog bara en student kvar som jag skall gå på sen är det lillebrorsans nästa år. Så härligt med studentskivor tycker jag!
Åh jag är fortfarande lika avis på studenterna men på ett sett rätt glad över att jag har det bakom mig. Jag börjar ju redan känna mig gammal!



Mördare i duschen

Det värsta jag vet, eller ja kanske inte värsta men det är väl inte speciellt trevligt faktiskt, är när jag går in i tvättstugan och någon har dragit för duschdraperiet till duschen så att man inte ser vad som finns i själva duschen. Man riktigt känner hur håret reser sig i nacken och långsamt brukar jag gå fram till draperiet och snabbt rycka undan det. Puh, inget dött lik här inte. Jag är livrädd för att hitta en kropp a la värsta skräckfilmsscenariot och nej, jag gillar inte skräckfilmer nått vidare.

För några år sen så var det nått skriveri om någon som hittat en bebis i någons frys och efter det så var jag skiträdd för att rota runt i vår frysbox. Hehe.. jag vet inte vad som är värsta scenariot dock; att mina familjemedlemmar blivit mördare eller att en mördare brutit sig in i huset och mördat familjen.

Har ni några konstiga och irrationella skräckscenarion ni helst vill undvika?

Min ryggtatuering

Åhh vad man blir glad av att vakna när solen fortfarande skiner och man vet att man är ledig!! Ja nu är jag ju inte riktigt ledig då eftersom jag borde plugga till omtentan den 15e men fint väder hjälper en ändå på god väg.
 
Är så träningsabstinent idag så vet inte riktigt vad jag skall ta mig till. Vistt kan jag gå ut och gå men det ger mig inte riktigt samma kick som att stå och kämpa med vikterna i gymmet. Så fort min rygg känns någorlunda okej skall jag rusa dit. Min massör sa att det nog gick bra att träna ändå men det känns dumt att träna när man fortfarande har ont i hela ryggen.
 
Kan jag förresten gå såhär på min kusins student idag? I min nya maxiklänning från Kappahl som blottar min ack så mörbultade rygg ;)



Blondinen shoppar

Klickade nyss hem ett silvershampo från Bangerhead. Känner att jag nog vill tona ner de gula/varma tonerna i håret lite och har läst till mig att detta från L'oréal skall vara bra. Det är ett lila pigment i shampot som gör att de gula neutraliseras. Håller tummarna för att det kommer innan helgen nu då. 

Det där med bloglovin

Vill bara uppmana er därute som följer/vill följa mig på bloglovin att inte följa alvert.blogg.se utan den adress jag har nu: alvert.se! Har uppdaterat bloglovinknappen till höger nu så att det (förhoppningsvis) automatiskt skall bli rätt adress ni följer ;) 
 
För er som inte är så insatta i bloglovin så är det en sajt där man kan, på ett och samma ställe, se nya blogginlägg från dina favoritbloggare du följer. Haka gärna på mitt bloggflöde på http://www.bloglovin.com/ för att lättare följa mig och mina galna upptåg! På så sätt missar du inte när jag postat ett nytt inlägg (alla mina inlägg länkas inte automatiskt på Facebook).


Zebraklor

Satt och målade naglarna igårkväll och denna gång blev resultatet såhär! Zebraränder på rosa bakgrund. Man känner sig alltid lika fin med nymålade naglar :)

Picknick mitt i Göteborg

Efter frissan igår mötte jag upp en liten Josefin som nyss kommit upp från Lund. Strötskön brud och jag satt och picknickade i trädgårdsföreningen i det smällvarma vädret. Ni skulle sett hennes min när hon fick sett mitt hår hehe.

Elaka mästerfotografen Alvert tar kort när Joe har munnen full med kladdkaka!

Fick rusa hem efter en stund i solen för att åka till scouterna. Vi körde brännboll och åt glass. Kan det bli bättre? En efter en möttes jag av gapande munnar när de frågade vad jag gjort med mitt hår. "Ehm.. ja det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli såhär ljust men..". Jag är ändå nöjd med det. Det skall ju synas att man har varit hos frisören liksom!



Före och efter

Tänkte att ni kanske ville se en före och en efter bild på håret. Snacka om skillnad!! Kände mig allt lite omtumlad imorse när jag vaknade och insåg att jag fortfarande var blondin. Dags att börja vänja sig helt enkelt ;)
 

Slingat håret lite grann

"Jag skulle vilja ljusa upp håret lite.. bli av med den fula utväxten i mitt röda hår.. Slinga lite kanske." Det var väl det jag bestämt mig för när jag gick till frisören. Hur det blev? Poff, Blond Bitch!! Inte riktigt meningen kanske.
Heh.. Jo asså ljusa upp håret kan ju rent teoretiskt sett innebära att man blonderar sig men det var kanske inte riktigt det jag hade haft i åtanke. Jag är trots allt nöjd, om än extremt ovan. Det sägs ju att blond girls have more fun så vi får väl se. 
 
Det kanske inte syns men i mitt hår har jag kvar stråk av mitt gamla röda som små slingor. Det ger liv i håret och det ser lite mer naturligt ut tycker jag. Gissa om jag kommer kissa på mig imorgon av förvåning när jag vaknar och kollar mig i spegeln och inser att jag är blondin.


Krigsskador

Asså shit.. det kanske inte syns så bra på bilden men efter massagen igår har jag fått ett jätteblåmärke längs med nästan hela ryggraden och ett under vänster skulderblad. Hela ryggen ömmar som om jag har ett enda blåmärke som täcker den och jag kunde inte ens ligga på rygg inatt på grund av smärtan.
Jag lutar mig helst inte mot något just nu och kramar får vara lugna och mjuka så att jag inte dör. Hehe jag hoppas att mina muskler mår lite bättre imorgon. (För övrigt är det sjukt svårt att ta kort på sin rygg!)

Rödprickig hardcorescout

Ojojoj.. äntligen hemma! Efter timmar bland rök och smuts är jag nu nyduschad och hyffsat fräsch. Hajken har varit helt underbar och vädret har varit kanon bortsett från en skur i lördags. Jag är lite lätt solbränd på kinderna och myggbiten lite varstans på kroppen.
Får väl lägga upp lite fler bilder lite senare kanske. Nyss hemkommen från kotknäckaren dessutom och känner mig helt mörbultad. Han sa att mina kotor var så hårt ihoppressade att det nästan verkade som att någon slått mig med en klubba i huvudet. Nu trodde han att jag iaf borde vara en centimeter längre. Trevligt trevligt! Jag hoppas att ryggen kommer att kännas bättre framöver nu. Ligga på liggunderlag i två nätter kan jag säga har varit sådär ;)



Lägerbål

Lägerbål lägerbål.. Det är nått speciellt när man sitter ett helt gäng scouter runt en eld och sjunger sånger, leker lekar och hittar på spex. Utifrån ser det säkert lite sektliknande ut men men.. vi klämmer i från tårna ändå så att sången ekar ut över sjön.

Kortkort

Visst ser det rätt snyggt ut med korta shorts och kniv hehe.. Man känner sig lite som någon slags ninja eller guerillakrigare (eller det kanske är samma sak? :S) a la hollywood-film. Jag tvivlar på att riktiga krigare springer runt med kortkort och djupa urringningar nämligen. Känns inte riktigt så praktiskt. Kanske för att distrahera motstånderan möjligtvis ^^

Jag tänkte iaf passa på att ha shorts nu på hajken så att man kanske får lite färg i alla fall!