Ett surrealistiskt möte

Hur många har sett en död kropp? Nästan alla räcker upp handen och plötsligt känner jag mig vilsen och ensam. Är det ovanligt att som 22 åring aldrig sett en död människa i Sverige idag? Tror nog egentligen inte det. 
 
Idag har jag sett en död människa för första gången. I en mycket surrealistisk situation, där en människa donerat sin kropp i undervisningssyfte. Allt för att jag och mina kursare skall få en bättre inblick i anatomins verklighet. Det är en fantastisk gärning egentligen och jag känner sån enorm vördnad och respekt för dessa individer.
 
Trots surrealismen i det hela så känner jag mig lyckligt lottad. Jag vet att jag kommer ha enorm nytta av just detta moment i mina anatomistudier och även i min framtida yrkesroll. Det kommer att vara jobbigt, det kommer röra upp mycket tankar och känslor men det kommer också ge mig erfarenheter jag inte kan hämta någon annan stans. Jag är skraj men otroligt tacksam.
 
 



Hej Tisdag

God morgon och hej! Det är redan tisdag och idag väntar låååååång dag i skolan. Är skapligt trött efter några dagar med minimalt med sömn för hela familjen då V fått rethosta som håller oss alla tre vakna på natten. Har varvat bebissövning med att sova på soffan och inget av det klingar ju speciellt mycket skönhetssömn i mina öron.

Denna natt har ändå varit bäst hittills så vi hoppas på att förkylningen äntligen är på väg bort. Frågan är bara hur lång tid det dröjer tills det är dags igen?

Frostbitna busskurer så här på morgonkvisten

Idag väntar som sagt en lång dag i skolan och kommer inte få traska hemåt förrän vid sex ikväll. Inte för att jag har så värst mycket på schemat men jag har så kallade håltimmar (eller dötid  kanske man ska kalla det) emellan varje moment vilket ju är lite segt. Som man älskade håltimmar i grundskolan haha. Hur som helst skall jag ta tillfället i akt och plugga lite i lugn och ro vilket är välbehövligt. Tentaångesten gnager fortfarande lite i bakhuvudet, men jag försöker ha en positiv inställning. Allt går så mycket lättare då.

Alldeles för tidigt

Glider efter sisådär 20 minuters snoozande ur min varma säng och ner på det kalla golvet. Tassar försiktigt ut ur sovrummet och in i köket på jakt efter något att fylla min knorrade mage med. Eftersom kylskåpet ekar tommare än chipshyllan på ICA en fredagskväll brer jag smör på en knäckemacka som jag glufsar i mig medan jag packar väskan. Ännu mer ovillig öppnar jag sedan dörren och slinker ner för trappan, ut i kylan.

Att gå upp OCH lämna lägenheten INNAN Vincent vaknat är för mig omänskligt tidigt. Inte för att en start klockan 8 är så ovanligt egentligen (bussen var ju inte precis tom) men eftersom jag nästan alltid väcks av en levande väckarklocka veckans alla dagar känns det väldigt konstigt att behöva ställa egen klocka idag. Jag är dessutom högst medveten om att jag valt ett yrke som inte precis är känt för sina glamorösa arbetstider. Man blir väl lite bortskämd som student ibland bara.


Positivt med denna ruskigt tidiga morgon är att vi idag har kursens sista föreläsningar. Wihoo! Från och med måndag är det repetition och dissektioner som gäller fram till tenta. Avslutar dessutom dagen med lite radiologi (röntgenbilder) vilket alltid brukar vara intressant. När jag vaknat till ordentligt kommer nog fredagskänslan smygande också. Snart helg!





Tentaångestgubben

 
God middag vänner! Sitter vid ett bord någonstans mitt i medicinarelängan och ser antagligen väldigt upptagen ut men faktum är att jag bara sitter och slösurfar på min dator. Föreläsningarna börjar om en halvtimme så jag känner inte riktigt att jag orkar dyka ner i pärmen bland alla checklistor och målbeskrivningar.
 
De senaste dagarna har det smygit sig in en mycket ovälkommen gäst i mitt huvud. En liten gubbe som står och skriker spriiiiing!! och flaxar allt vad han kan med armarna för att få min uppmärksamhet. Japp jag börjar få lite tentaångest. Så här fyra veckor innan tentan. Lite dumt kanske men en vecka med VAB och ett konstant renoveringskaos hemma gör att jag inte kunnat plugga så mycket som jag hade velat. Får verkligen skärpa mig. Från och med måndag är det dock inget nytt som tillkommer i tentakunskapsväg (finally) utan då startar dissektionerna och det kommer finnas mycket utrymme för repetition vilket känns lite lugnande. Får ta och plocka ut den där gubben illa kvickt.
 
Om vi skall ta den lite roligare biten så är elektrikern hemma hos oss och inne på dag två. Idag skall allt det sista bli klart och vi kommer ha lampor, spis, micro, kyl/frys, ugn och eluttag vilket ska bli så härligt. Nu börjar vi närma oss slutspurten för renoveringen och kanskekanske kan jag se ljuset i tunneln. Kommer verkligen att bli sååhååå bra när det är klart. Från och med nu kommer jag därför inte bjussa på några mer bilder av köket som helhet förrän det är helt klart utan bara bjuda på sneakpeakar som denna:
 
 
Waahh! Visst är jag taskig? Lovar er dock att bjuda på lite fler sneakpeaks medan vi fixar det sista. Dessutom så får jag ju bjussa på lite bilder av barnrummet också. Snaaart skall jag sluta att terrorisera er med renoveringsupdates, jag lovar! 
 
 

Plåster på såren

Igår när mamma och pappa var förbi på fika fick vi också lite presenter. Jag gissar att de får lite dåligt samvete över att de ligger på playan och barn och barnbarn sitter hemma och huttrar i Sverige. Inte för att inte jag och Tom kommer vara precis likadana när vi har utflugna barn, men ändå.  Vincent fick lite fina kläder vilket alltid är uppskattat, i alla fall av de lite äldre i familjen, och jag och Tom fick varsin parfym. Lyx som man inte annars unnar sig, tror jag var mammas ord och visst stämmer det bra. När ekonomin är skral prioriteras fåfänga väldigt långt ner på listan.
 
 
Dessutom fick vi (läs jag mohaha) en helt fantastisk tavla. Har letat ett tag efter något liknande så blev väldigt glad. Kalla mig nördig men alltså hur cool var inte denna?
 
 
Nu återstår bara att hitta en fin ram och hänga upp den på lämplig plats. Tom kom med förslaget att hänga den i min garderob men den lätta går jag inte på. Den skall hänga framme för allmänhetens beskådning. Får väl köpa en mer normal tavla också så Tom har något att kika på *hehe*. Tack mammsen och pappasen!



Lite mammatankar

 
Mitt timehop fylls dagligen av bilder som får tårarna att bränna bakom ögonen. Igår var bilden ovan tagen för ett år sedan. Hur kan tiden gå så fort?
 
Det är nästan så att jag känner en liten sorg. Sorg över att den tiden är förbi. Sorg över att den aldrig mer kommer tillbaks. Tom säger att jag tänker för mycket och visst har han alldeles rätt. Det är onödigt att sakna det som varit. Jag borde leva i nuet så mycket jag bara kan och njuta av vår ljuvliga ettåring, men nog känns det i hjärtat när jag ser på alla dessa bilder. Min tid som förstföderska med en alldeles färsk liten bebis är förbi. Det kapitlet ligger på hyllan och jag kommer aldrig få uppleva det igen. Något jag i så många år sett fram emot och drömt om är nu över. Luften går ur en och man undra lite vad som händer nu?
 
Givetvis skall vi ha fler barn någon gång i framtiden men det kommer inte vara på samma sätt. Visst har jag glömt allt det jobbiga och kämpiga med det livet, så fungerar naturen, men åh vad jag önskar ibland att jag njutit mer. Hållt kvar vid varje sekund. Gått på fler promenader. Jag kanske är lite galen, eller så är det fler mammor som känner som jag. En fasa över tidens snabba tåg som bara rusar förbi. 
 
Däremot vill jag inte vara den som säger "ååh njut av bebisbubblan.. tiden går sååå fort". Det vill man inte höra när man sitter och gråter i amningssmärtor eller sovit max två timmar i sträck i flera veckor. Däremot så önskar jag att jag kunnat tala om för mig själv att inte ha så bråttom. Leva i nuet och inte i oron över när nästa utvecklingssteg skall ske. På så sätt tror jag nästa barn blir lite enklare. Jag vet vad som väntar och hur snabbt tiden går. Det är bara tråkigt att jag inser det först nu.
 
Finaste barn. Du var så älskad ifrån första stund och jag är så stolt över dig. Älskad då, nu och för alltid. Ser fram emot en livstid med dig och vår familj. Tänk att vi har ju ingen aning om vilka äventyr som väntar.
 
Någon annan mamma som känner igen sig?
 

Barnasinnet kvar

Haft en härlig dag med noll måsten. Eftersom jag vaknade med migrän imorse så har jag varit ganska så mör hela dagen och vi har tagit det lugnt. Så lugnt man kan med en ettåring vill säga.
 
På eftermiddagen drog vi i alla fall iväg hela familjen till lekparken en stund där vi gungade, lekte i sandlådan och åkte rutschkana. Och med vi menar jag vi. Alla tre. Något som är helt fantastiskt med att få barn är att man får gräva fram sina allra barnsligaste sidor och busa runt med sitt glatt tjoande barn. Så kul att se honom lysa upp när han svingar fram och tillbaka i gungan och i sandlådan bygger vi torn på torn som han sedan med stor förtjusning får riva. Som sagt, väldigt skoj för både vuxna (stora barn) och små barn (illustrerat nedan av lekande pappa och frågetecken till son ;D).
 
 
Vi gick även en sväng förbi affären och inhandlade lite kvällsfika som vi sedan bjöd mamma och pappa på som Tom och Vincent åkte och hämtade på flygplatsen. De har varit och glassat 1,5 vecka i Frankrike och verkar ha haft det hur bra som helst. Lite fikande och lite köksfix inför morgondagagens elektrikerbesök blev det innan det var dags för läggning av liten trött kille och vi äntligen fick slänga ut föräldrarna (hahaha).
 
Borde köra läggning av liten trött mamma också men tänkte kika ett avsnitt av Bones först.  Så står ju dessutom kakburken kvar sen fikat.. hmmm.. om man skulle ta och smaka en till kanske??
 


Sallad på burk

Hur går det för er där ute med era nyårslöften? Vid det här laget borde väl de flesta gett upp för länge sen. Nyårslöften är väl ganska ökända av just den anledningen, att man ger upp. Om ni kommer ihåg så satte jag upp några nyårslöften för mig själv jag också. Dessa hade jag ju givetvis helt glömt av men så började jag av någon anledning tänka på dem igen och var tvungen att kolla upp vad det var jag bestämde mig för att göra.
 
Förvånansvärt nog så har jag vidrört de flesta av punkterna, även fast vissa är långt ifrån uppfyllda. Ska nog ta lite nya tag nu innan det är dags för nya löften om några månader. Mina nyårslöften är väl i och för sig lite mer av livsmål för mig och det är ju alltid bra att sträva efter det liv man vill leva.
 
Nu var ju inte detta inlägg till för att prata om ångestframkallande nyårsminnen utan jag ville egentligen tipsa/inspirera er om något som jag snubblade över igår. Detta går lite i linje med att jag vill bli bättre på matlagning och kunna laga mer hälsosam mat och lägga mammascans på hyllan. Jag letade nämligen efter recept på goda sallader för att få lite inspiration och hittade detta:
 
 
Denna ack så pinterestdominerande Mason jar har tydligen gett upphov till fenomenet Mason jar salad. Japp, bara att googla. Tycker det är så rackarns smart. Man lägger dressingen längst ner, fyller på med lite större grönsaker, sedan lägger man sitt protein/mindre grönsaker/bulgurpastaquinoabönor och toppar med de gröna bladen. På så sätt hindrar man dressingen från att blöta ner salladen och den håller sig flera dagar i kylskåpet. Inga problem att förbereda veckans luncher i förväg här inte.
 
Känner att jag gärna testat om det inte var för att 1. Jag måste köpa massa glasburkar, 2. Man måste ha med sig en skål att hälla upp salladen i om man inte vill böka med gaffeln rätt ner i burken. Hur som helst en sjukt smart idé och helt klart väldigt pinterest- och instagramvänligt (om man nu bryr sig om sånt hehe). Kanske är någon av er sugen på att testa? Ser ju om inte väldigt smarrigt ut att få sin sallad serverad på detta sätt.

Provisoriskt liv

Nu har vi bott in oss lite grann i lägenheten. Kaos är väl bara förnamnet på livet just nu men vi gör vårt bästa för att "hålla ordning" trots att det är grejer överallt undanskuffade i vartenda skrymsle. I köket har vi bara packat upp lite tallrikar, glas och bestick. Resten av köksprylarna, liksom kontorsmaterial och kläder (Toms garderob har omvandlats till städskåp), ligger nedpackat i lådor och plastpåsar. Vi har alltså både nya garderober och en kontors-/datorhörna att fixa för att ens kunna få undan alla grejer. Nåja, en sak i taget.
 
Good news är att rörmokarn var här i fredags och installerade vår kran och diskmaskin. Vi har alltså rinnande vatten i köket och slipper lirka in bunkar och stekpannor under kranen i badrummet. Yeeey!
 
 
Diskmaskinen har dock ingen el än så den får glatt stå där och se ful ut. Skall ju upp lådfronter på den så just nu ser den inte så pigg ut. Lyckan att spola vatten i sitt nya kök är stor kan jag säga. Diskar mer än gärna och det är ju egentligen något av det tråkigaste jag vet.
 
Så mycket mer än diskar gör vi dock inte i köket då vi inte har någon el än. Kyl/Frys är kopplad med en förlängningssladd och matlagningen sker i vårt provisoriska lyxkök. Tamtadaaaa:
 
 
Så. Vackert. Som ni förstår så drar vi oss för att laga speciellt avancerad mat med en enda kokplatta och micro som enda tillagningsapparatur. Kan ju ställa oss och koka soppor, steka pannkakor osv i och för sig men det är bökigt att stå inklämd bakom matsalsbordet och laga mat som sedan fyller lägenheten med matos i flera timmar.
 
Ikväll blir det därför favvopizzan på menyn och sedan har vi bara en dag kvar utan el eftersom elektrikern skall komma på måndag. Skönt! Är fortfarande fast övertygad om att vi gjorde rätt i att flytta hem. Så gott att krypa upp i min soffhörna med datorn och njuta av lugnet nu när bebin somnat.
 
 
..Och don't mind the fläck bakom/under laptopen. Hade bara ett litet fall av "ettåring skall absolut dricka ur glaset själv och häller ut allt i soffan". Det torkar nog snart!



Äntligen hemma!

Sliten och osminkad men ack så lycklig!
 
Sådär! Nu är vi utflyttade och inflyttade i lägenheten. Äntligen! Det känns så rackarns bra att krypa upp i sin egen soffa och bara njuta av att få vara hemma i sitt egna hem. Får jag vara så fräck att jag slänger mig med ett litet ordspråk också? Ja jag känner att det är en sån dag idag.. borta bra men HEMMA BÄST! 
 
Vincent somnade dessutom blixtsnabbt och har bara vaknat upp några gånger så vi hoppas att flytten inte kommer påverka honom nämnvärt. Däremot är han fortfarande väldigt förkyld och nu är hans röst nästan helt borta. Usch jag tycker såååå synd om honom när han jämrar sig efter varje hostning. Blir nog inget föris för honom denna veckan. Hoppas att han kryar på sig snart för det gör riktigt ont att se honom må så dåligt och vara så ynklig.
 
Nu skall jag rota fram skolböckerna bland alla grejer och pluggmysa (ja t.o.m. plugget känns mysigt när man precis fått flytta hem igen). Mysa och njuta av lugnet tillsammans med min älskade sambo och sen få krypa ner i MIN säng. U n d e r b a r t!

Lite köksinspo

Idag spenderar vi förhoppningsvis den sista natten här i Lindome, för den här gången i alla fall. Imorgon är det nämligen tänkt att vi skall flytta hem. Wihoo! Tom har ägnat hela dagen med att röja i lägisen och trots att vi varken haft rörmokare eller elektriker på plats så är vi mer än redo för hemflytt tack vare de magiska uppfinningen "portabel kokplatta". Känns som jag på riktigt inte står ut en sekund till här i mitt underbara barndomshem. Mest för att jag lever i en konstant allergireaktion tack vare en viss katt.
 
Köket är ju inte alls klart men jag börjar så smått fundera och kika runt på köksinredningsinspo. Satte ihop ett kollage med lite saker som mer än gärna fått hamna hemma hos oss. Lampan längst till höger har vi redan så jag spinner vidare på koppartänket.
 
 
När vi väl bor mitt i kaoset så kommer vi ju bli motiverade på ett helt annat sätt att ta tag i allt fix som behövs göras. Kommer väl säkert bli smått galen på att bo i ett bygge men det får det vara värt.
 
Det enda som verkligen oroar mig är hur Vincent kommer ta flytten. Kommer han bli orolig eller märker han det inte ens? Han har ju bott här i Lindome i 2,5 månader (lååång tid för en ettåring) och för honom är detta hemma. Här vet han var den häftiga tvättmaskinen står och vart kattmaten (som är "jajja") står framme. Vårt hemma är inte hans hemma. Jag hoppas att han kommer känna igen sig lite i alla fall och snabbt kommer till ro med att bo på andra våningen. Det hoppas jag att vi alla gör. Äntligen får vi komma tillbaks till vardagen igen. Så oglamorös som den bara kan vara.


Liseberg för första gången

Igår var vi, förkylning till trots, på Liseberg med våra vänner. Det var kommunal som abbonerat hela parken med gratis inträde, fri åkning i alla attraktioner samt varsin matkupong á 75 kronor. Vilka bussiga vänner man har som bjuder med oss på sådana festligheter.
 
 
Jag var lite orolig för att Vincent skulle tycka att det var jobbigt och vi hade förvarnat alla att vi kanske skulle bli kortvariga men han trivdes som fisken i vattnet i sin vagn blickandes ut över folkhavet och allt liv och rörelse. Det gjorde säkert honom gott att få vara ute också. Frisk luft för snuvig näsa måste ju vara något av det skönaste som finns. Han somnade t.o.m pang bums efter lunchen och sov i drygt en timme i sin vagn. Kunde inte blivit bättre faktiskt.
 
 
Jag åkte inte jättemycket men kände inte så stort behov av det heller. Njuter mycket hellre av sällskapet och att få strosa runt. Antar att jag blivit vuxen (eller kanske uråldrig??). När man var yngre sprang man ju fram och tillbaks mellan de olika attraktionerna för att få åka så mycket som möjligt och tyckte mamma och pappa var såååå tråkiga som inte ville åka nu när vi ändå var där. Historien upprepar sig tror jag närmare bestämt.
 
Vincent fick inte åka mycket han heller men han var så nöjd ändå med hela sällskapets fulla uppmärksamhet. Han är bortskämd med kärlek den lille gossen. Tror det blir så när man är nästan ensam i kompiskretsen om att ha barn. Några gånger tröttnade han på vagnåkandet och fick då traska runt på egna ben med en nervös mamma klängandes kring armen. Hur hade det sett ut om man tappat bort sin ettåring på Liseberg liksom?
 
En attraktion fick han dock åka; Farfarsbilarna. Själva åkandet tyckte han var skoj men kön innan höll både jag, Tom och Vincent på att somna i. Blir nog roligare nästa år när han är lite mer med. Då kan man åka lite fler karuseller.
 
 
Han fick dessutom ett körkort som han så stolt visade upp för alla. Pekandes och "däh"-andes. Blir en kul minnessak att spara tills han blir lite äldre. Efter fika och bilåkande var det alldeles lagom att traska iväg mot utgången, nöjda med vårt första familjebesök på Liseberg. Tusen tack alla goa för att vi fick följa med och för en mycket trevlig dag!
 
 
 
 

En töntig ryggsäck

Man skulle ju kunna tycka att förnuftet själv skulle tala om för en att det inte är en särskilt bra idé att släpa runt på 8 ton skolböcker, laptop och matlåda varje dag i en väska hängandes på ena axeln. Det ropar ju rygg- och nackproblem lång väg. Det var nog inte förrän efter jag blev förälder som jag insåg att det var så sjukt o n ö d i g t att slita ut min stackars rygg ännu mer. Det kan ju räcka med att gå gravid i nio månader och sedan bära runt på en ständigt växande minimänniska dagarna långa liksom. Låt säga som så att den här mammaprylen kanske gjort mig en aningens förnuftigare, eller så har bara mina prioriteringar skiftat lite grann.
 
Nu är jag alltså TRÖTT på min gamla slitna axelremsväska och jag är redo för att införskaffa mig en ryggsäck. Tidigare tyckte jag väl helt enkelt att det var lite för nördigt med ryggsäck men som sagt så skiter jag fullständigt i det nu. Däremot så hade det ju varit trevligt om väskan var någorlunda snygg.
 
Just nu springer jag runt i skolan med Toms ryggsäck vilket ju inte känns jättebra med tanke på att det står Lärarförbundet på ryggen. Är det någon där ute som har ett förslag på snygg och rymlig väska för student med dator och tunga böcker? Skall snoka runt lite på nätet och i lite affärer också givetvis och hittar jag inget snyggt får ergonomin gå före. Dags att börja leva som jag lär (eller ska lära)... i alla fall på den här punkten ;D
 
 
 



Ännu en renoveringsupdate

Dags för lägenhetsupdate! Nu ni börjar det verkligen ljusna. Har en massa småfix kvar att göra men grovjobbet är liksom färdigt vilket känns megaskönt. Hade jag fått önska hade vi ju varit inflyttade för länge sen men vi har hela tiden velat göra klart "det" innan vi kan flytta in. Det dumma är att "det" har förändrats och därför sitter vi alltså fortfarande fast hemma hos mamma och pappa. "Det" just nu är att bli klara md el- och vatten och vi skall ringa till dem på måndag för att boka tid så det är inte långt borta nu.
 
Det kliar i fingrarna att få komma hem och piffa i kök och barnrum men även att få ta ett långt bad eller få sova i sitt eget sovrum. Visst hade renoveringen gått hundra gånger snabbare om vi anlitat hantverkare men det är både roligt för plånboken och för självkänslan att vi faktiskt lyckats göra detta själva tillsammans med min pappa. Även fast just jag kanske inte bidragit med en så stor bit har jag ändå varit med på ett hörn och det lilla jag har gjort har varit betydelsefullt. Häftig känsla.
 
 
Skall bli så skönt också att Vincent nu skall få ett eget rum. Jag vet att vi stör varandra ganska mycket på natten (Tom snarkar ganska så ordentligt) så förhoppningen är att vi alla tre skall få sova bättre. Ser ni så snyggt golvet blev dessutom?? behövs våttorkas för det är ganska så dammigt men jag är ordentligt nöjd med vår fina ekparkett. Åh jag vill flytta hem nununu!
 

Förisbacillerna är här

Waahhhh!! NU sitter jag uppkrupen i soffan efter en minst sagt LÅNG dag. Inledde nämligen helgen igår med att hämta en snorig liten föriskille igår efter skolan och eftersom Tom har varit iväg och jobbat i lägenheten hela dagen har jag ensam fått ta hand om liten ynkepynk bebbe. Har jag varit längre än 1,5 meter bort från honom har han blivit ledsen och stackarn både snorar, hostar och nyser. Därför har jag buritburitburit och försökt få honom att sova nästan hela dagen känns det som och jag är s l u t. 
 
 Vincent sovandes på fm efter en tur med barnvagnen
 
Dagen hamnar alltså inte på topplistan över bra dagar om man säger så och stackars Vincent har inte haft det lätt. Usch det är hemskt att se sitt barn så ynkligt och ledset och inte kunna göra allting bra. Dessutom skall jag inte sticka under stolen med att det är sjukt påfrestande även för la mama. Nattningen tog exv. över en timma idag och jag vågar inte riktigt ropa hej än för han verkar inte riktigt ha kommit till ro, men vi håller tummarna.
 
Japp, jag är helt slutkörd efter ett dygn av detta och jag gissar att det kommer att hålla i sig några dagar i alla fall. Pjuuh. Kan ju glömma att försöka plugga något nu då hjärnan är mosigare än potatismos. Ska försöka hålla mig vaken nån timme till i alla fall men sen stupar jag i säng.
 
Detta inlägg skrev jag under loppet av två timmar. Under den tiden vaknade Vincent stup i kvarten och det slutade med att jag satte honom i bilen och åkte iväg. Kom precis hem efter en 50 min färd och nu *pepparpeppar* sover han i sin säng. Nu är jag ännu lite tröttare men behöver få sitta och slötitta lite på tv i soffan innan jag sover. Tid för mig själv som jag inte haft på hela dagen är superviktigt för att inte bli alldeles tokig. Har beställt jordnötsringar av min käre bror för att unna mig själv. En stor kontrast till gårdagens härliga gottetallrik, eller hur? Illustrerar fint småbarnslivets kaosiga bergodalbana. Skulle inte byta bort det mot något dock!
 
 


Pluggdejtande


NU är jag på väg hem från stan. Har haft pluggdate idag med Josefin på bibblan och det har gått över förväntan faktiskt. Man skulle ju kunna tro att det bara blir tjöt när vi två är tillsammans men båda två lyckades få gjort en hel del och kunde nöjda traska hem åt var sitt håll.

Josefin demonstrera så fint att vi var glad (och inte ledsna) när vi kom ut från biblioteket ;)

Nu inväntar jag bara min skjuts hem. Vincent är inne i en knölig sömnperiod vilket innebär att Tom är ute och kör med honom i bilen för att han skall somna (ja alltså inte Tom utan Vincent). Håller tummarna för att bilens guppade magi skall hjälpa två desperata föräldrar i nöd även denna gång. För allas skull.


Vara på två ställen samtidigt?

På plats i bibblan igen denna soliga tisdagsförmiddag. Hinner dock inte med så mycket plugg idag då jag har tid hos tandläkaren halv två. Brukar inte vara så nervös inför tandläkarbesök faktiskt men idag så är jag lite pirrig. Tror mitt tandkött är lite inflammerat på ena sidan och det känns bara inte bra att bli slagen på näsan av sin tandläkare, särskilt inte när man är läkarstudent och "borde veta bättre". Nåja.. inget jag kan göra något åt nu ändå.

Eftersom det är lite trixigt att ta sig till och från tandläkaren kommer jag missa ganska mycket av dagens föreläsningar. Faktum är att än så länge har jag inte missat en enda föreläsning eller gruppundervisning tillfälle så det borde inte vara några problem. Jag känner dock ändå mig skyldig på något sätt. Antagligen eftersom jag, innan jag fick Vincent, hoppade mycket "onödiga" föreläsningar. En väldigt dålig studieteknik inser jag så här i efterhand. Jag kommer oundvikligen både bli sjuk och behöva VABba men jag kan ju så gott jag kan försöka pallra mig iväg med tanke på att jag har minimalt med pluggtid när jag väl är hemma och mitt uppe i familjelivet. Att bli förälder när man är student tvingar en att bli mer effektiv och ordningsam. Två kvalitéer som absolut är under uppbyggnad.. hehe. En sån där tidvändare Hermione har hade kommit väl till pass i mitt liv just nu.






Att lyxa till det lite


Har suttit några timmar nu med denna utsikt. Nu känns det som jag kört runt med en elvisp i hjärnan och jag vet inte om jag blivit mycket klokare. Det är inte lätt att få alla ord att fastna även fast man för stunden känner att man har koll på läget men jag hoppas ju såklart att pluggande inte var alldeles förgäves. 

Vi avslutade förra veckan på bästa sätt med att bli bjudna på middag av Toms farbror igår. Så fort Vincent var nattad tog vi bilen till Jensen's Bøfhus på Frölunda torg. En fördel med att bo hos päronen helt klart är ju att de kan vara jourande barnvakt om vi vill åka iväg en liten stund på kvällen.


Vi mumsade glatt i oss grymt goda hamburgare (kyckling för min del) och hade en trevlig kväll tillsammans. Vi brukar ju inte gå ut och äta så ofta (pga fattiga och snåla) men det är ju så härligt när man väl gör det. Får göras oftare. God mat utan att lyfta ett finger och med trevligt sällskap, kan det bli bättre?

Man mår ju bra av att få unna sig lite ibland. Om de så bara är en kaffe/te på stan. Nu skall jag unna mig med att sova. Det är också lyx i mina ögon. Ciao!

#erikhjärtaemelie

 
God morgon! Är rätt mör efter gårdagens bröllisjobb. Hade som specialuppgift att köra brudparet till hotellet efter festen bland annat och det innebar att jag kom hem vid tre inatt.Var skapligt trött om man säger så. Hade ändå en fantastisk kväll trots att jag inte var "gäst" och kvällen flöt på bra trots lite förseningar i programmet.
 
Lyckades med supertabben att glömma minneskortet till kameran hemma (hade alltså med kameran medan kortet satt kvar i datorn) så har bara grådassiga mobilbilder att bjussa på. Supertråkigt en dag som denna men sånt händer. Måste åter igen önska all lycka till min fina kusin Emelie och hennes make Erik. De passar så bra för varandra och har dessutom skapat en fantastisk liten flicka tillsammans, Vincents syssling Elsa.
 
 
Tusen grattis! Så härligt med bröllop när man firar något av det finaste som finns; Kärleken!


Fredagsmysarna

TGIF säger jag och inleder helgen med världens huvudvärk. Har inte blivit av med den rackarns förkylningen än som just nu roar sig med att campa i mina bihålor. Ajajaj!
 
 
Just idag så fick även Vincent för sig att förklara universums uppkomst för sin napp när det var dags att sova så det är först nu jag och Tom landat i soffan för lite fredagsmys framför Fast and Furious 7. Kan höra ihop med att han slog alla rekord och sov 2 hela timmar på föris idag möjligtvis. Barn och sömn är verkligen en vetenskap för sig.
 
 
Imorgon fortsätter vi i samma rekordfartsanda och går på bröllop. Dessutom har jag lovat bort min expertis (höhö) och skall hjälpa till att servera på själva mottagningen och kommer antagligen komma hem senare än senast. Full rulle, kanelbulle helt enkelt. Tur att vi inte har allt för stora planer för söndagen.. än. Känner jag mig själv/oss rätt så sitter vi nog inte hemma och latar oss i alla fall. Även fast jag nog skulle behöva det.
 
Nu har Toms tålamod sinat, dags att krypa upp i soffan och fredagsmysa!
 

På plats i bibblan


Sitter i bibban och tragglar ben, muskler och leder. Slås åter igen över hur många olika namn och termer ett enda ben faktiskt kan innehålla. Ovan ser ni lårbenet fram och baksida. För mig hade os femur räckt gott och väl men jag "tvingas" tyvärr också trycka in fossa intercondylaris, lina aspera och trochanter major. Om jag skulle ta och hälla några tuber hobbylim i ena örat kanske? Då fastnar det kanske lite lättare? Ehrm.. fast nä. 

Satt och bläddrade lite i boken också (den som väger två ton och även kan användas som provisorisk huvudkudde när studenten in på småtimmarna ofrivilligt väljer att vila ögonen) och fascinerades över denna ytterst märkliga kirurgi..


Tills jag insåg att..


..det bara var spiralen på mitt block som spelade ögat ett spratt. HAHA! Läkarstudent var det ja.

Nu skall jag fortsätta att grotta ner mig i anatomins värld. Idag blir det en låååååång dag som avslutas med klassfest. Skall bli både spännande och kul med tanke på att jag känner typ 0 personer i min nya klass. YOLO eller nått i den stilen!