Viva Lakrits - Gratis från Malaco

Äntligen fick jag hem mitt alldeles gratis smakprov från Malaco: De nya Ädelstenarna i serien Viva Lakrits. I paketat låg 3 st minipåsar med fyra "ädelstenar" i varje. "Seg saltlakrits med krispigt skal" beskrivs de som och oj vad de var goda. Har redan käkat upp allihop och mamma fick även hon smaka på dem och gav dem en stor tumme upp. Detta blir att köpa när de kommer ut senare i maj.
Smakprovet fick jag genom Malacos facebooksida som släpper (vet ej om de kör det längre) ett visst antal smakprov varje dag.
 



One Week Sock Challenge - Dag 2

Ja här har vi dagens sockor. Mina kära lacostestrumpor (fancypancy) med ett litet hål längst fram vid tårna. Kära trotjänare med andra ord. Passar fint till jeans och en lite finare topp. Hålet är dock en customanpassning och vill ni ha instruktioner kan ni lämna en liten kommentar här nedanför ;) hehe

Gårdagens Besöksrekord

Jag blev så otroligt glad igår när jag loggade in på kvällen och fick se besöksstatistiken. Nytt besöksrekord igår vilket gjorde mig väldigt glad! Bloggen växer och det gör inte mig något utan ger mig bara en boost att fortsätta med min viktresa och andra galna upptåg. Kan gissa att rubriken "Här testar vi droger" genererade en hel del klick. Börja plugga till läkare folks! Då får ni också göra experiment på varandra.
 


Dagens lunch

God morgon, god lunch eller god förmiddag! Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla det faktiskt. Inga föreläsningar i skolan såhär på valborg vilket känns skönt och som givetvis innebär en efterlängtad sovmorgon. Sov dock bara till halv tio idag och låg sen och kikade i min tidning jag köpte igår.
 
Nu skall jag äta frukost/lunch och kolla på biggest loser sverige. Ikväll skall vi till stenungsund igen för en härlig grillning tillsammans med goda vänner. Dagens lunch kommer här, varsegod att dregla:
Man kan göra sallader av allt! Här är en köttfärsåssallad med fetaost och tomater. Tillskillnad från pasta förhöjer grönsakerna smaksensationen i munnen. Mycketmycket gott!

One Week Sock Challenge - Dag 1

Min bästa vän brukar nästan alltid kommentera mitt val på strumporna när jag tar av mig skorna. Oftast är de i någon fin färg, något mönster eller otroligt omatchande till mina kläder. Jag brukar inte tänka så mycket på det mer än att jag vet att jag älskar färgglada strumpor som dessutom är lätta att para ihop när man tvättat dem.
 
Jag tänkte därför ta ett snap shot på mina strumpor varje dag denna veckan så får ni väl avgöra vad ni tycker. Gillar du min stil eller är neutrala färger din grej?



Här testar vi droger

Nyss hemkommen från ännu en spännande laboration i skolan. Vi utsätts gång på gång för konstiga experiment vi skall testa på varandra och det är inte annat än att man höjer på ögonbrynen ibland och undrar om det verkligen är helt ofarligt.
 
För att inte helt copy cutta Gaymasens inlägg så ska jag hålla mig kort om denna labb. Vi går ju liksom oundvikligen i samma klass ;) Vi skulle idag testa tre olika "okända" ögondroppar (/droger som de så fint säger på farmakologen) på varandra och mäta före och efter hur synen påverkades. För mig innebar det en pyttepupill och otroligt dåligt långseende (heter det så?). Halva klassen såg ut som utomjordingar med både stora och små pupiller, mycket roligt.
 
Här är en bild jag tog hemma, TVÅ timmar efter att jag fick ögondroppen. Undra vad scouterna kommer att säga. Som tur är så syns det ju inte så mycket i ljusa miljöer då pupillen ändå är liten.
Effekten kan hålla i sig i 6 timmar så får väl ta och vänta ut det hela.
 
Påvägen hem så belönade jag min viktnedgång med att köpa en fitnesstidning på pressbyrån (kanske lite snål belöning på 49 kr men har inte kommit på nått bättre). Köpte även en styck coconut water (kokosnötsvatten låter konstigt att säga). Det har ju blivit superpoppis i både amerika och asien. Det smakade dock inget vidare, rutten fisk eller nått sånt, och det åkte rakt ner i vasken tyvärr. Jag håller mig till bubbelvatten jag.
 

Vart tog den vägen?

Helgen har gått på tok för fort och jag vill bara trycka på den där icke-existerande pausknappen, sova, mysa och göra mig redo för en till vecka.

Är lite stressad för att jag har en tenta bakom mig. Det är mycket jobbigare än man tror. Det är som att sitta på bio och ha en liten unge sittandes bakom en och kastar popcorn i ens huvud. En ständig påminnelse att man inte kan slappna av.

Nu ska jag och Tom titta op en stark resa med Ola-Conny och Morgan från Ullared ni vet. Störthärlig serie! Rekommenderas!



Gårdagen i bilder

Hade en helt fantastisk kväll igår med gott sällskap. Finns inte mycket att säga mer än att vi hade väldigt roligt. Här kommer lite bilder från kvällen (ska se om jag kan skaffa fram en bättre bild på mig senare).



Tom var transvestit och vann priset för bästa kostym. Min man det!

Måstemåstemåste skaffa mig en utomhusjacuzzi. Det var hur gott som helst!



Josefin lyckades tappa bort sina skor (??!) så hon fick låna ett par tok för stora gympadojjor. Dem är dock återfunna nu som väl är!

Lösningen på "syndiga" middagar

Åh så god middag vi haft idag, Tacoköttfärsgratäng. Kan inte bli mycket mumsigare än så. Kan heller inte bli mycket kaloririkare än så. Jag slår vad om att ni alla har era favoriter därute som likförbannat inte är så särskilt nyttiga eller har hög mättnad per kalori alls.
 
Jag tror inte på förbjudna saker under en diet utan äta det man vill men med kunskap om dess påverkan på kroppen is the way to go for me. Eftersom jag exempelvis vet att detta är extremt onyttigt och inte kanske ger mig så långvarig mättnadskänsla kompletterar jag med sallad som innehåller vatten och fibrer vilket gör att jag fortfarande kan ha kakan och äta den! Mindre av maten och mer av salladen är så mycket bättre för min kropp och jag får samtidigt äta det goda som jag älskar.
Gjorde sallad med pesto i, den nya favoriten som uppskattades av hela familjen!
 



Facebooktumme

Nu hittar ni en gillaknapp under varje inlägg på min blogg. I väntan på min nya design som snart är klar så har jag slängt in en facebooktumme under varje inlägg så det är bara att gilla på om ni tycker att inlägget var bra, konstigt, ballt eller fjantigt. Dessutom kan du följa mig på bloglovin genom knappen i högerspalten eller besöka min twitter @Alvert1993 eller såklart lämna en hederlig kommentar på ett inlägg. Happy Surfing!

Maskeradpyssel

Nu börjar det dra ihop sig till maskeraden och jag har pysslat lite mer på min dräkt så nu är den nog så gott som klar. Har målat dit S.H.I.E.L.D-märket, sprutmålat (de förut blå) pistolerna samt fixat black widow-stuk bälte med lite papper och häftkuddar.
 
Ska plåta min outfit så ni får se den såklart. Ska bli spännande förövrigt att se vad de ska klä ut sig till. Nu är det dags för en kopp te och lite Hay Day!


Paket från partykungen

Fick ju hem mitt paket igår från partykungen.se. Snabb leverans var det som vanligt och jag är mycket nöjd med det jag köpte. Frakten är lite dyr (49 kr) men så kom det ju i en stor låda också. Efter att ha sprejmålat de blåa pistolerna med svart färg idag ser det riktigt snyggt ut. Imorgon skall jag finslipa outfiten. Ska bli grymt kul på lördag!
Kan verkligen rekommendera partykungen.se, finns massa roliga saker till festen och knäppa prylar. Precis min grej!

Passuppdelning och träningsvärk

Nyss hemkommen från ett riktigt gött träningspass. Känslan i kroppen efter att man har tränat är (mestadels) helt fantastisk. Dagarna efter med träningsvärk är dock inte lika roliga men man känner sig ändå nöjd med sig själv och vet att man är på god väg.
 
Träningsvärk i sig är inte ett tecken på en bra träning utan är en övning lite ovan för kroppen så kan man få träningsvärk. Målet är att alltså i slutändan vara fit och slippa värken! 
 
Jag har beslutat mig för att försöka köra varannat pass överkropp och varannat underkropp eftersom jag inte är så rutinerad än så länge. Sen tänkte jag slänga in ett "ett rent" konditionspass lite då och då samt bålstabiliserande övningar (mage och rygg). Tror det borde fungera bra och ge mig en skjuts i rätt väg. Nu känner jag mig på gång. Denna kropp skall formas!



Japanerna har anlänt..

.. och ligger nu och sover. För dem är ju klockan långt in på småtimmarna. Vi hann dock med en mysig fika som vi fixat ihop åt dem och vi fick massa presenter. Kännde mig nog som Hans eller Greta när de fick syn på pepparkakshuset i skogen eller som en kontorarbetare när det vankas vetelängd.
 
Alltid kul att få souvenirer och presenter från ett annat land och jag blev så grymt sugen på att åka till Japan själv efter att ha sett allt som mamma och pappa köpt åt sig själva. Får komma med fler bilder på dessa små prylar en annan dag.

Ett ipad cover, en ny stylus, strumpor till flipflops, trosor och såklart varsin kimono. Vi fick även en tjusig väggdekoration och jag fick ett linne. Så härligt att ha dem hemma nu.

Tänk om man var en katt

Sitter och pustar ut lite efter att ha dammsugit nästan hela huset och väntar på att Tom skall komma hem. Regnet droppar på fönsterbläcket och jag känner mig sådär sugen på att ge mig ut. Tom skall hämta upp mig och så ska vi hämta post och lite andra grejer i lägenheten. Ska hämta ut mitt paket från partykungen också, ska bli spännande.
Kattskrället har minsann legat och degat hela dagen i min säng. Ibland kan man bli lite avundsjuk på honom. Sekunden senare sitter han och slickar sig själv i skrevet och då är man inte lika avundsjuk längre. Tänk att ha tungan som enda möjlighet att sköta sin personliga hygien liksom. Usch och fy. Hade dock vart mysigt med så go och tjock päls samt att kura ihop sig som en liten boll i soffan. Gör jag det nu stirrar folk lite konstigt på mig nämligen.


Most Wanted!

När man är student är inte pengar det man har mest av men man kan ju alltid sitta och drömma lite vad man skulle vilja köpa om man väl hade pengar.
1.) En ögonskuggspalett med massa fina färger att experimentera med. 2.) Nya träningsskor då de jag har nu har hängt med sen jag gick i högstadiet och inte ger något vidare stöd för foten. 3.) En workoutlog såklart. 4.) Ett par ursnygga skor jag spanat in på din sko. 5.) Ett neutralt läppstift (detta från favoritmärket MAC Cosmetics).

Nu kommer päronen hem

Igår städade jag köket vilket man verkligen kan säga behövdes. Resten av huset väntar idag och jag lär väl vara död lagom till middagen antar jag. Ikväll kommer nämligen mammsen och pappsen hem från deras tre veckor långa semester i Japan och hur skönt det än har varit att ha stora huset för oss själva ska det bli underbart att få träffa dem. Saknar pappas köttfärsås och mammas saffranspasta och är nog lite trött på idétorkan när det gäller mat över huvudtaget. Ska trots allt bli rätt skönt att bo hemma ett tag ;)
 
Dessutom är mina föräldrar så mysiga och vi brukar titta på ståuppkomiker eller komedier på tv och skratta tills tårarna sprutar tillsammans. Saknar det med. Kom hem kom hem, vi är nästan redo!



Rise of the Guardian

Såg en riktigt mysig film igår tillsammans med Tom som hette Rise of the Guardian. Den var animerad och ni har säkert sett reklamen till den. Filmen handlar om hur tomten, john blund, påskharen och tandfén rekryterar Jack Frost för att tillsammans bekämpa Pitch Black och göra barn över hela världen trygga igen. Allas våra historier vi fått höra när vi var barn kommer till liv i en underbar berättelse med skratt och förundran. Älskar speciellt tomtenissarna i denna filmen. En riktigt riktigt mysig barnfilm som jag tror hela familjen kan njuta av. Är ni, som jag, såna som älskar disney och andra klassiker så rekommenderar jag denna.
 
Se och bedöm själva!
 
Det roligaste i nästan hela filmen är denna lilla killen i grön jacka:

Schizofreni, ett klurigt ord

Idag är dagen då jag lärt mig stava till ett riktigt svårt ord; schizofreni. Mamma och pappa, ni kan nu fylla i den sista luckan i min "mitt första år"-bok.

Vi har haft föreläsningar om psykosfarmaka (läkemedel) idag och föreläsaren har bland annat pratat om denna sjukdom. Mycket intressant och också väldigt hemskt. Ofta går det inte att övertyga patienten att rösterna dem hör inte finns påriktigt osv. Att schizofreni är en sjukdom där man har flera personligheter är dock inte fallet som man kanske trott.

Det finns en sjukdom (split personality disorder) som sägs ge upphov till detta fenomen men just schizofreni ger inte personlighetsklyvning utan "bara" hallucinationer osv. Intressant att veta tycker jag. Särskilt som att vara "schizofren" blivit allmänt känt som "att känna sig kluven".

Näst ord jag skall lära mig att stava (och uttala) innan jag dör är Schweiz... Tur att autokorrekt finns (a)



Scoutmåndag

Måndagar betyder scouter och nu när det äntligen är ljust på kvällarna så kan vi vara ute 
mer och mer. Eftersom jag har extrem träningsvärk i hela kroppen ville jag inte gymma idag men tänkte att jag kunde ju i alla fall gå till scouterna. Ajajaj.. stapplade fram som en gammal gumma. Såg dessutom lite fler vårtecken som kikade fram mellan löven. 

I sommar är det stort riksläger för hela sveriges scouter och från vår kår är vi 20 st som skall med. Därför över vi nu på surrning och diverse byggen för att vara förberedda. Vår kår är fortfarande ganska ny och särskilt de små är inte så "scoutrifierade" än därför så får man öva lite. Som ledare krävs det en hel drös med tålamod men tycker man scouting är kul så gör man.
 

Dags för maskerad

Har efter mycket om och men bestämt mig för att gå som Black Widow från The Avengers (och Iron man) igen på en maskeradfest jag ska på på lördag. Är superduper taggad så det ska bli riktigt roligt men som sagt är alltid utklädnad riktigt svår. Jag har klätt ut mig till Black Widow innan men jag tänkte uppdatera kostymen inför lördag lite och har beställt hem en sak från partykungen.se. Kostymen kommer ju passa så bra nu när jag har rött (jaja rödbrunt) hår.
 
Kanske lite tråkigt att köra på samma men det är lite annat folk på denna tillställning så jag hoppas att det blir lyckat ändå. Gillar att utstyrseln inte är så flickig och söt utan rätt bad ass. Speglar nog mig lite grann ;)



Welcome to the "Windows 8-camp"

Vi har nu installerat Windows 8 på vår dator. Efter att ha haft det i mindre än ett dygn är väl kanske inte jag personen att fråga om det är en hiss eller diss men mitt första intryck är ändå positivt. 
 
För det första så älskar jag layouten. Det är stilrent och snyggt och det påminner ju såklart om en jättetelefon/surfplatta. Däremot så kan man ändå använda sina favoritprogram (som photoshop) utan att begränsas av smartphone-förenklingarna. Du har en startsida som fungerar som startmenyn som fanns på föregående windows-versioner. Därifrån kan du välja att antingen gå till skrivbordet eller exempelvis fortsätta till någon av apparna du laddat ner, alternativt till Store.
Det tar lite tid att lära sig var de olika funktionerna sitter men än så länge har jag inte kännt mig begränsad i mitt datoranvändande. Möjligtvis så är det lite irriterande att knappen till hemskärmen är "osynlig"/ploppar upp när man hovrar över väntra nedre hörnet, men annars är jag väldigt nöjd. Du byter lätt med ett klick mellan appar du har uppe och program du kör i "desktop mode". 
Jag gillart och rekommenderar windows 8 för en vanlig dator utan touch och om jag inte ändrar mig med tiden så måste jag kontra motståndarna med att det inte är kompatibelt med "icke-touch" för det är det verkligen. Dessutom blir man så glad över att se alla färger och former och man kan spela alla roliga mobilspel även på datorn.
 
Det ända som Microsoft MÅSTE jobba på är apputbudet som är under all kritik. Bortsett från detta är det en tumme upp från mig!
 

Hay Day - Den nya drogen

Jag och Tom är helt fast i detta spelet. Det hela började med att jag klickade på en ad när vi spelade ett minigolfspel och började spela. Efter det så laddade Tom hem det till sin iPhone och eftersom att spelet är i samma stuk som det fruktade Farmville så är vi båda självklart fast. Det kräver dock inte att man ställer ett alarm klockan 4 på natten för att skörda sina marker men det är ändå så tilltalande att det första man gör när man tar upp iPaden är att kolla till sin farm.
 
Fast att jag tycker det är kul måste jag höja ett varnandes finger. Det är ett beroendeframkallande spel och kan skada både dig själv och din omgivning! Bara så du vet vad du ger dig in på.


It's so 2012

Som bekant är pasta, ris, potatis och bröd inte din bästa vän under en diet. Om du som jag har börjat räkna kalorier så kommer du snart att se att särskilt pasta är otroligt kaloririkt. Väljer man en sallad istället blir det därför en måltid på kanske 300 kcal istället för 600. Idag åt jag exempelvis en sallad på isbergssallad, gurka och en klick pesto med två grillade korvar. Gick hur bra som helst och man känner sig inte sådär degig som man ofta gör efter två korvar med bröd. Slopa brödet och pastan. Det finns alternativ som är minst lika goda och dessutom mer varierade.
Killarna här hemma ville dock ha pizza till middag och jag fick ge med mig. Det enda tipset jag har där är att i förväg bestämma hur mycket du skall äta av pizzan och sen ställa in resten i kylen. En pizza slinker ner sååå lätt och man hinner ju inte ens känna av att man är mätt. En pizza på 1000 kcal blev en måltid på 500 kcal på mig och tro det eller ej men jag är mätt och glad ändå.
 

Ge mig mer av detta!

Det bästa vårtecknet är när bilarna kommer som soppar upp gruset brukar mamma alltid säga. Idag var det äntligen dags och visst känns det fantastiskt. Bort med minusgraderna på ett bra tag nu och hit med värmen. Idag  har vi haft 13 grader ute och jag har faktiskt lyckats småbränna mig lite på kinderna när jag stod vid vätskekontrollen.
 
Vi hade en vätskekontroll efter fem kilometer och efter 16 kilometer (då de sprang fram och tillbaka mellan kungsbacka och lindome). Många duktiga och hurtiga människor sprang förbi och greppade sportdryck eller vatten i farten för att sedan slänga muggen en bit bort i diket. Jag tyckte det var trevligt att få hjälpa till och fick ju gratis sol på köpet idag.
 
När allt var klart traskade jag hem vilket tog mig strax över timmen. Härligt med en ordentlig vårpromenad trots att armar och axlar, som förutspått, känns som gele. Kan det inte fortsätta vara såhär fint?
 



Kungsbackaloppet

Traskelitrask.. Är ute o går i det fantastiska väfret påväg till en ledarkollega i scouterna. Vi ska nämligen vara funktionärer på kungsbackaloppet. Just nu har jag inte så mycket koll men vad jag förstått ska vi stå vid en vattenstation. Vi får väl se under dagen. Löparna har i varje fall tur med vädret idag. Hoppashoppas att det håller i sig!

Melonmys

Sitter och väntar på att let's dance ska dra igång igen efter nyheterna som många andra. Till sällskap har hag en styck lurvig katt och en halv melon. Det perfekta fredagsmyset när man är lite sötsugen.

Tycker alltid det är så svårt att se om dansarna gör bra eller dåligt ifrån sig. Jag kan se om de är ur takt men allt tjat om häl och tå är som grekiska för mig. Trots att man ibland tycker juryn är lite hård så vet de i alla fall vad de pratar om. En bra sammanvägning helt enkelt med tittarnas röster.

Själv hejar jag på snygg-erik, sofia, markoolio och så maria såklart. Antagligen eftersom det är dem jag känner till bäst. Nä nu börjar det. Dags att bita på naglarna!



Jordgubbar

Känner mig sådär härligt slutkörd efter ett arm- och axelpass jag körde i eftermiddags. Gjorde så att jag skrev in alla vikter och så på mobilen men det känndes väldigt meckigt och tidsödande så jag får se till att köpa mig nått bättre som jag kan skriva på med en vanlig hederlig penna. Antar att jag inte kommer orka lyfta armarna imorn. Då vet man att man kört på ordentligt.
 
Jag och Tom åt sen jordgubbar och choklad tillsammans framför ett criminal minds-avsnitt eftersom han visst skall åka hem till sin bror senare ikväll. Han tar dessutom datorn med sig så jag får klara mig med ipaden framför let's dance jag. Blir nog rätt mysigt ändå, man kan inte alltid ha sin kille för sig själv.


Han är inte den bästa på att smajla på bild min pojk! 

Sweat is key

På senaste tiden har det varit lite si och så med gymmet. Har väl bara kommit iväg en gång i veckan men nu när vädret börjar bli bättre (pepparpeppar) tänkte jag satsa ännu mer på träningen. Jag har äntligen kommit igång ordentligt med maten igen och vikt/måttuppdatering kommer som vanligt på söndag.
 
Vissa dieter marknadsför sig själva som "icke motionskrävande", jag tycker det är otroligt tråkigt att så många luras av detta. Jag säger inte att det inte är möjligt att faktiskt få minus på vågen och tappa fettmassa. Detta kan ju faktiskt vara enda sättet för de personer som av någon anledning inte kan träna (extrem övervikt/skada) men har man möjlighet att träna så borde man göra det.
 
Du får inte bara snabbare viktminskning utan du undviker att kroppen ser ut som ett bananskal efter viktnedgången. Äter man för få kalorier tar nämligen kroppen inte bara energi från fett utan även från muskler. Underhåller du inte kroppen med träning och vardagsmotion kommer du tappa i muskelmassa och tillslut kan du rent utav få svårt att gå ner i vikt då kroppen i vila förbränner mindre än vad den gjorde tidigare.
 
Dessutom så har ni alla hört tjatet om att träning är bra för dig på andra sätt än vid just viktnedgång. En av de viktigaste muskler du tränar när du exempelvis går till gymmet är ju hjärtat. Du undviker alltså många hjärt och kärlsjukdommar genom att träna eftersom du underhåller ditt hjärta. Psykiskt mår du dessutom också bättre då träning är direkt kopplat till systemet som kontrollerar välmåendet i kroppen. Visst har ni känt endorfinkicken ni får efter ett härligt slutkörande träningspass?
 
Tillbaks till min träning så har jag upptäckt att jag är riktigt dålig på att skriva upp vilka repetitioner och set jag gör samt vilken vikt jag använder. Jag kan alltså inte riktigt följa min egen utveckling och varje gång jag sätter mig i en maskin eller tar upp vikter vet jag inte vilket motstånd jag hade förra gången. Blev riktigt inspirerad av en tjej som köpt en work out log där hon kan skriva ner allt detta. Funderar starkt på att göra detsamma eller i alla fall ta med en pappersbit och en penna till gymmet för att hålla koll. Här finns den hon köpt från fitnessguru.se
 



"Han bröt svärdet i småbiter, stampade i marken. Han slet sitt hår!"

Jag känner mig som matadoren i ferdinand alltså. Fick alldeles nyss svar från Finnerödja att de har mig som första reserv till jobbet men att jag, om ingen tackar nej, inte har blivit anställd. Ahhh, jag blir fullkomligt galen på detta. De skulle höra av sig senast söndag med definitivt besked så tills dess kan jag bara vänta. Egentligen borde jag bara försöka slappna av eftersom jag hur det än går har ett jobb i sommar, men min hjärna fasar över valet mellan dessa två jobb då de väger mot och för varandra hela tiden. Jag ska försöka slappna av i helgen, jag kan ju faktsikt inte bestämma mig om något nu ändå.
 
Ikväll skall jag och Tom mysa med film och kanske lyckas jag tvinga honom att kolla på let's dance. Blir nog en perfekt avkoppling för att tänka på annat. Dessutom får jag snart skypa med mina päron igen. Saknar dem och tycker att de kan komma hem nu <3

Så firar vi idag!

Har man inga pengar och vädret är dötrist ute så kan man spendera eftermiddagen tillsammans på årsdagen med att spela LEGO Sagan om Ringen. Både jag och Tom älskar detta spelet (även harry potter versionen) och just nu har vi precis kommit till Rohan och slängt ut den där ormuslingen. Vem sa att kärlek och lycka behöver köpas för pengar? Vi har haft det jättemysigt. Till helgen blir det nog lite mer firande kan jag tänka mig när jag inte har plugg och Tom är helt kry.
Härom året överraskade jag Tom med picknick på taket här hemma hos mamma och pappa. Gissa om han blev förvånad. Var jättemysigt och jag hade väldans tur att vädret var så fint. Jag är en typisk romantiker, så är det bara! Ni kan förresten läsa om det här.

 


Intervju och 4-årsdag

Nyss hemkommen från intervjun på äldreboendet och det gick jättebra. Sålänga mitt belastningsregister ser fint ut så är jag väälkommen dit så nu sitter jag med världens dilemma. De var inte säkra på om de kunde erbjuda mig mer än ett vikariat och det kan ligga på allt mellan 50-80 %. Lönen låg på tio kronor/timmen mindre än jordgubbsförsäljningens men ob-tillägg var generöst (inget ob på finnerödja). Jordgubbsförsäljningsjobbet låg också det på 80% ungefär (more or less) så nu vet jag inte alls vad jag ska välja. Får se på lördag om jag får jobbet på finnerödja och sen är det bara att välja. Ska ta mig en ordentlig funderare D:
 
Gjorde mig en underbar smoothie för att belöna mig själv över att faktiskt lyckats få ett jobb åtminstone och den blev helt fantastiskt god. Gjord på kiwi och banan denna gången.

Som många av er kanske vet/sett på facebook så har ju även jag och Tom vår årsdag idag. Nu har vi varit tillsammans i FYRA hela år. Det är helt galet vad de åren gått snabbt. Han är så fin min pojk och trots att vi haft det lite kärvigt med ekonomin det senaste så har vi ändå lyckats stötta varandra. Ser fram emot många år till med massa kramar och litervis med kärlek. Älskar dig Tom min prins<3
 

Det får du för 100 kcal

Räknar man kalorier i längden blir det ganska tjatigt och tråkigt. Det underlättar därför att lära sig på ett litet ungefär att avgöra hur kaloririkt något är. Många vet detta och tycker att tjat om att choklad och kakor är onyttigt är irriterande. Det ligger dock mer i ett livsmedel än bara kalorier. Olika saker ger även olika mättnadskänsla. Man brukar prata om mättnadskänsla per kalori. Ju högre vatten-, fiber- och proteininnehåll ett livsmedel har bland annat, desto mer mättar det. Det innebär att 100 kcal sallad som innehåller både fibrer och vatten mättar betydligt längre än choklad för 100 kcal.
 
Du äter alltså samma kalorimängd men du blir hungrig och sugen fortare efter du ätit choklad vilket försvårar det när du har ett begränsat kaloriintag att gå på och inte kan bli mätt på det. Det går att "banta" utan att gå hungrig men då får man skippa livsmedel som inte ger så hög mättnad per kalori.
 
Här har ni 10 saker som du kan äta/dricka för 100 kcal:
 
40 körsbärstomater
4 rutor mörk choklad
2 dl coca cola
80 g kycklingfilé
14 Mandlar
20 g kokt pasta
1 Melon
2 dl Öl
3,5 köttbullar (mamma scans typ)
700 gram isbergssallad
Som vanligt så är en varierad kost det allra bästa och du behöver både kolhydrater, fetter och protein oavsett diet eller ej. Inga livsmedel är förbjudna, bara mindre bra, och det är du som väljer vart du vill lägga dina kalorier.
 
Vad äter ni när ni vill ha något som mättar länge men ändå inte ger så mycket kalorier?



Dags att vakna

Med sömniga ögon har jag masat mig ur sängen och sitter och käkar lite melon till frukost. Jag är själv ingen storätare när det kommer till frukost och jag brukar därför gå på det jag är sugen på på morgonen för att i varje fall få i mig något. Att komma igång och äta är väsentligt för att väcka kroppen och komma igång med förbränningen så frukost är superviktigt och skall inte hoppas över. Måltider tillsammans med solljus är två av de viktigaste faktorerna som har direkt inverkan på vår dygnsrytm och för att visa kroppen att nu är det minsann morgon, dags att vakna. (Lite har man allt lärt sig på fysiologin än så länge!)
 
God morgon! Dags att vakna
 

Ibland går saker bara fel

Förutom att hamburgarna blev perfekta och solen har gassat på (13 grader ute förut) så har min dag vart minst sagt positiv. En urladdad mobil sover nämligen lika stenhårt som jag gjorde tills jag vaknade till av mig själv 5 min efter att jag skulle vart på sjukhuset idag. Fick slänga mig in i bilen men det tog ändå 40 min att komma fram och hitta parkering (som jag förövrigt inte kunde betala då de inte tog VISA-kort). Med andan i halsen mötte jag upp de andra och gick iväg på rond.
 
Ronden var intressant men vi hann inte vara med så mycket och efter den fick vi varsin patient att prata lite med. För min del blev det mest diskussion om sveriges vårdsystem vilket kanske inte var så skoj. Jag älskar att prata med patienter det är inte det, men när man är tre dagar på sjukhuset på en termin vill man lära sig och se så mycket som möjligt.
 
På eftermiddagen gick jag och Henrik upp på Operation för att kolla på en robotstyrd operation. Ja det är en operation när kirurgen sitter inne i ett litet bås och styr 4 gigantiska armar med lite spakar. Vet inte om det var ett playstation eller ett xbox han hade faktiskt ;) Fick en liten flash back av spiderman filmen med  Dr. Octopus när jag fick se jättemaskinen stå framför patienten. Dock 2 minuter innan operationen äntligen skulle sätta igång var vi tvungna att gå för att sluta för dagen. Hade ju vart så kul att se Dr. Octopus in action.
Är alltså allmänt nere idag trots vädret och till råga på allt så skall jag sätta mig och plugga nu. Jag hoppas att morgondagen väntar med roligare saker.


Grillade hamburgare

Idag stod grillning på menyn och hamburgarna blev helt perfekta. Känner mig som världens mästerkock. Tom som sa att "nästa gång kan väl du grilla så får vi se hur det går" när han stod vid grillen förra gången och ja, jag tycker att jag är godkänd. Kommer väl bli jag som får grilla nästa gång med antar jag. I hade jag även lite vitlök och creme fraich vilket smaksatte dem fint utöver saltet och pepparn.

Bloggdesignsteaser

Nu är det kanske bara jag som sitter och hoppar av lycka när min nya bloggdesign växer fram på lillebrorsans dator men det känns grymt kul att få en snygg design. Som pricken över i:et eller sockret på de stuvade makaronerna (ja det är ett måste!) för att piffa till läsandet lite extra. Här kommer därför en ynklig liten teaser på vad som snart kommer att vara utseendet här.



Uppochner

Sitter och försöker plugga lite grann men det är ju inte så lätt när halva eftermiddagsföreläsningen var uppochner. Haha skämt å sido så är detta faktiskt sant. När vi kom tillbaka till föreläsningen från rasten så hade något hänt med power pointen och föreläsaren lyckades inte vrida den rätt. För oss studenter löste det sig ganska bra eftersom vi har kompendier men stackars föreläsaren som behövde kolla då och då var han var i sin föreläsning fick vända huvudet uppochner titt som tätt.
Just nu läser vi neurofysiologi och jag tycker det är väldigt blandat. Så fort man kommer till sjukdommar och tillämpningar och integrering till verkligheten så sitter jag som en hungrig katt och lyssnar intensivt. När det börjas pratas om area 45 i hjärnan däremot, ja då kommer gäspningen.
 
Imorgon har vår grupp vår sista placering på Urologen och det skall bli väldigt spännande att se vad som väntar oss där. Kanske någon mer operation eller övning på patientsamtal? Praktik är så kul!

Halsdukstjuv

Idag var det segt att ta sig upp. Tom ligger fortfarande däckad i sängen men än så länge känner jag inte av nånting. Busade därför till det med att sno min pappas halsduk för att piffa upp skinnjackan med lite färg Och få ytterligare vårkänsla.
 
Har av någon underlig anledning träningsvärk efter den lätta träningen igår och gick därför likt en haltande  gumma uppför backen till skolan. Får ta det lite lugnt idag och plugga ikapp det jag har missat samt passa upp på Tom.


Läkarstudent eller försöksdjur?

Hemma för en blixtvisit för att duscha, byta om och äta och sedan direkt åka till scouterna. Tom som skulle ha börjat jobba idag låg och spydde hela natten så jag bara bönar och ber att jag inte skall få skiten jag med. Jag vet att oddsen är emot mig men jag kan ju försöka kämpa emot så gott det går i varje fall.

I skolan hade vi en tvåtimmarsföreläsning och sen labb. Vi labbar nog varannan vecka under denna kursen och vi har utsatts för båda det ena och det andra. Visst är det harmlösa labbar vi gör men det ser allt rätt skrämmande ut med elektroder kopplade på huvudet med kablar in i maskiner och datorer. Man vet lite halvt vad man gör och ibland så blir det fel. Det är ju tur att vi testar detta på varandra först och att det än är långt kvar tillo examen!
Efter skolan åkte jag och gymmade men det gick väl inte sådär super på min lilla lilla lunch så sprang lite grann, gjorde lite rygg och mage samt rodd om det nu intresserar någon. Så vrålhungrig när jag kom hem har jag nu slängt i mig ett paket snabbnudlar, skrivit detta inlägget och motat bort en hungrig katt samtidigt. En helt ny sorts multitasking!
Måste bara avslöja också att jag tillsammans med min fantastiskt kunniga lillebror jobbar på en ny bloggdesign som kommer blåsa er av stolen. Stay tuned alltså.

LOKA Mango och Päron

Sitter och verkligen försöker komma på vad nya LOKA mango och päron egentligen smakar. Det är lunchrast och för att spara pengar eftersom jag ändå slutar tidigt tar jag mig en lätt lunch/mellanmål; en apelsin, vaniljyoghurt med hallon och en loka. Som många vet så älskar jag mitt bubbelvatten.
Lokan luktar päronsplit skulle jag säga fast lite mindre söt. När man väl dricker den smakar den inte sådär järtemycket. Eftersmaken man får påminner (fick fundera länga vad jag kände igen denna smak ifrån) om smaken på tuttifrutti klubborna i nappform man kan köpa på liseberg. Jo visst påminner det om mango men vill jag ha mango i mitt vatten så låter jag nog hellre en mangobit ligga i än köper detta vatten. Min favorit är fortfarande päronsmaken, tättföljd av det trogna granatäpplet.
 
Har ni provat den nya LOKAn? Vilket smaksatt kolsyrat vatten är er favorit?



Grapefruktfrukost

God morgon, god morgon! Var längesen jag vaknade såpass pigg som jag gjorde idag. Sitter och äter lite frukost medan jag tittar ut över trädgården där solen kastar sina första strålar. Om molnen bara skingras kan det nog bli en fin dag idag. Måste bara rekommendera återigen grapefrukt till frukost. Jag tycker det mättar fantastiskt bra och det tar lång tid att äta vilket gör att an får chansen att varva ner ordentligt på morgonen. Kolla dock bipacksedeln på din medicin (särskilt hjärtmedicin) då grapefrukt kan ha en negativ effekt på vissa läkemedel.


Intensiv helg: Jobbintervju och Oboy

Sitter äntligen med en kopp the och njuter lite medan regndropparna smattrar på fönsterbläcket. Har haft en fantastisk men hektisk helg minst sagt.
 
I lördags förmiddag var jag på arbetsintervju som jordgubbsförsäljare inför sommaren. Var nervös men intervjun gick bra och nu ska jag bara vänta tills nästa lördag för besked. Det låter kanske lite dumt att en läkarstudent skall stå och sälja jordgubbar en hel sommar men faktum är att jag tycker det låter ganska skönt. Att få göra något helt annat två månader och få ett ordentligt avbrott ifrån studierna känns rätt fantastiskt. Lönen är dessutom 12 kronor högre i timmen än vad jag hade förra året på mitt jobb inom hemtjänsten!! Snacka om att vårdbiträden är underbetalade. Nackdelen med jobbet som jag ser det är att man inte får ob- tillägg (dock 12% semesterersättning) och inte ersättning för sjukdom. Blev lite fundersam när jag hörde detta allt men de har å andra sidan säljar tävlingar då och då bland försäljningsställena där den/de som sålde mest får en bonus den dagen a la typ 500 kronor.
 
Som ni hör så måste jag ta mig en funderare om jag mot förmodan får jobbet. Värt att nämnas är väl att jobbet sker i anslutning till och i sammarbete med större matbutiker såsom coop forum. På torsdag är det intervju på ett ålderdomshem här i Lindome så jag får väl vänta och se hur det känns efter det.
Efter intervjun fick vi Toms familj på fika en stund och på kvällen kom våra vänner. Vi grillade och spelade diverse spel och hade det riktigt trevligt tillsammans. Idag sov vi ut ordentligt och sen åkte vi hela familjen (jag, Tom och Gabriel) till Willys och handlade. Vi åkte hem och packade upp varorna och Tom var så ivrig att öppna oboyen att han lyckades täcka halva köket med ett fint brunt lager. Bara att ta fram dammsugaren igen!
Vet inte riktigt om jag är ordentligt utvilad inför kommande veckan men det får gå. Imorn börjar ju dessutom Tom på sitt nya jobb på byggmax. Spännande att se hur han trivs där.


Lakritsdagen

Lakritsdagen i all ära lyxar jag till det med lite fredagsmys; en pingvinstång. I vanliga fall, eller skall vi säga förr, brukade jag köpa tre förtio och käka upp dem i ett naffs. Nu tyckte jag faktiskt att en var mer än nog, av någon underlig anledning. Jag är en sån som gärna shoppar med ögonen efter allt gott och sen när det väl är köpt så "måste" det ju ätas upp, även fast sötsuget egentligen är tillfredställt. Dumt det där. I fortsättningen skall jag verkligen tänka till lite innan jag handlar godis/fika/impulsköp, jag blev ju helt nöjd med denna stången idag. Muumsit!

Skypeing och städning

Skypade alldeles nyss en kortis med mina föräldrar. Äntligen hade de kommit hem till mina kusiner och hade tillräckligt bra internet för att prata en stund. Mamma hade dock glömt att ladda sin mobil så samtalet blev kort. Dessutom är ju klockan 7 timmar före oss där borta. Mysigt var det oavsett och de verkar ha haft väldigt härligt på sin resa än så länge.
   
Här hemma i Sverige är det städning inför imorgon på G. Har städat båda toaletterna, dammsugit och strykt. Känner mig som en äkta husmor. Tom är i lägenheten och gör det samma. På söndag är det ju officiellt utflyttning för oss och inflyttning för våra hyresgäster. Känns fortfarande bitterljuvt :( kommer sakna friheten och alla mina blommor, men tiden går snabbt och jag har annat att tänka på tills det är dags att flytta tillbaks igen. Tillbaks till städningen!
 



Konsten att lägga eyeliner

Äntligen helg!! Ja ibland har man tur och har korta föreläsningar. Har suttit och försökt öva in snitsen med att lägga en snygg eyeliner. Det är ju så olika från öga till öga. Lägger jag personligen en för tjock linje ser det bara ut som om jag har svart ögonskugga. Hmm.. Inte fått in knixet än. Någon som har ytterligare tips så välkomnas det gärna. Fick inte till någon bra bild på det med min hemska iPadkamera men detta blev väl inte så tokigt?
Och nej jag har ingen aning om varför bilden hamnade uppochner :S

How Animals Eat Their Food

Det var en av mina facebookvänner som länkade denna youtube-video nyss som jag snabbt klickade in på. Jag vet inte riktigt vad det var som lockade med denna titeln egentligen men hursomhelst. Jag tror jag dog, HAHAHA! Sitter fortfarande med tårar rinnandes från kinderna och värk i magen. Best spenderade 1,5 minuter på länge!
 
 


Här får man gå och oroa sig

.. över föräldrar som ränner runt i världen. Det är inte alls så att man blir det minsta avundsjuk när ens facebooksida dräller med bilder från mina föräldrars semester i Japan. Jag, Tom och lillbrorsan har huset själva i tre veckor nu medans päronen glassar runt på andra sidan jorden. Vi vattnar blommor och matar katten medan de äter ris och luktar på blommor. Å ena sidan så är man avundsjuk upp till öronen, men jag tycker ändå att mina fina föräldrar är värda lite avkoppling. Särskilt nu när de har gått med på att låta oss bo hos dem. Saknar dem givetvis och de har minsann inte ringt hem så vad jag vet kan de ju ha blivit kidnappade, men de ser ut att ha det trevligt på de facebookbilder de lägger upp som sagt. Puss på er mamma och pappa där borta!

Högklackat

Dags att gå in mina skor som jag fyndade förra veckan. Köpte dem på halva reapriset för 100 kronor!! En dag med mest stillasittande borde ju gå ganska ok. Får se vad mina fötter säger i eftermiddag.



Hamstervakt och garderobsförflyttning

Det är ganska lätt att lista ut vart Hasse håller hus nu för tiden sålänge han inte är ute och ränner. Ofta ligger han ihopkurad i väntan på att det ska hända något spännande nere i någon av burarna. Än har ingen dött i varje fall så då är det ju lugnt.
Tom har åkt iväg till lägenheten igen medans jag pluggar för att rensa ur garderoberna. Idag börjar nämlingen inflyttningen på riktigt av våra "hyresgäster" och då kan vi inte hålla på att ränna där hela tiden när vi kommer på att det är något som vi saknar. Jag har därför beordrat honom att trycka ner så mycket som möjligt av mina kläder och prylar i svarta sopsäckar. Sen är det bara upp till mig att packa upp allt igen förståss.
 

Dansmusik

Sitter och filar på en spotifylista inför lördag. Skall ha lite kompisar över för lite härligt party och tänkte som alltid göra en lista. Det är så bra att ha något som går om och om igen och som sen folk kan Qa egna låtar från. Dessutom så får jag höra dessto mer låtar av de jag gillar. Här får ni en låt från denna listan som förhoppningsvis skall bli längre än bara 8 låtar innan lördag.
 


Kallt eller varmt?

På väg in för en kort dag i skolan. Seminariedags och denna gången är det det motoriska systemet sm skall "examineras". Det är riktigt svårt vid den här tiden att veta vad man ska ta på sig när man lämnar huset. På natten är det minusgrader och frost och på eftermiddagen kan man, om det är vindstilla, gå i linne. Idag såg det dock inte alltför kallt ut ute så tog skinnjackan. Bra val! Den blir så härligt varm i solen. 
 

En dag på Urologen

Haft en sån fantastisk praktik dag idag. I göteborg har vi läkarstudenter något som heter TYK - Tidig YrkesKontakt. Vilket innebär att vi får följa med olika läkare på vårdcentraler och sjukhus och spana in vårt kommande yrke. Än så länge kan vi ju inte så mycket men jag tycker ju att jag hänger med betydligt bättre nu än vad jag gjorde förra terminen i de medicinska termerna och anatomin. Idag var andra gången på Urologen med vår goa handledare och vi (jag och mina 3 TYK-gruppskompisar) hann med både det ena och det andra.
Vi blev utplacerade bland annat på olika operationssalar och vi fick vara med på röntgenronden samt titta in på akuten en stund. Jag var med på en laparoskopi = titthålsop. och fick för första gången se någon sövas samt se alla olika organ i buken. Jag som är en sån nörd tyckte det var så otroligt coolt att se tarmarna röra sig med peristaltik som vi lärt oss om i teorin samt se hela livmodern, äggledarna och äggstockarna "på riktigt" och inte bara uppritat av en föreläsare på en whiteboard. Trivdes riktigt riktigt bra i op. salen faktiskt. Jag som inte trodde jag skulle bli kirurg, det kanske är något för mig trots allt?
Superglad tjej. Tyvärr utan den fantastiskt fina mössan som man måste ha på operationsavdelningen. (Kirurgbyxorna är mycket mysigare och skönare förresten eftersom de inte knäpps med knappar utan dras åt med ett snöre och har långa muddar i byxbenen). Blev ett evigt klädbyte när vi skulle till andra ställen och sen tillbaks till operation ;)



Härligt

Härlig härlig söndag. Just haft joe på besök och nu sitter jag och Tom ute i solen och göttar oss. Ibland är allt bara bra!

PT

Hasse har blivit PT. Han vakar varje steg som hamstrarna tar när de springer ut och in i sina hjul. Han har stenkoll på dem. Tur att hamstrarna inte bryr sig det minsta om en stor hårboll på deras bur som stirrar på dem. Hasse borde också förstå efter att 20 gånger ha försökt ta tag i dem att han inte kan nå dem genom plasten! Medan Hasse fortsätter klura på det sätter jag och Tom igång en ny film. Trevlig lördagskväll/natt på er!



Bildkaskaden

Här kommer en liten bildkaskad så ni får se hur extremt packade dessa två dagar varit.

Fika på stan med Tom innan jag skulle till tandläkaren i torsdags.

Shoppade ett par shorts och ett par skor (halva reapriset=100 kronor!!) och belönade mig själv med en glass. De hade 50% på alla glassar så betalade 12 kronor för denna stackare! Nästan som när man var liten ;)
Flytten innebär även att hårbollarna skall med. Detta bekymmrade inte Hulken och Batman så mycket men det var väldigt intressant enligt Hasse.

Tom har sytt i sin alldeles första knapp och Gabriel och hans kompisar lanade i vår lägenhet vilket betydde hämtning och lämning av datorer och skärmar. Rätt möra killar efter dygning här!
 
Vi har även varit på IKEA och handlat (och byggt ihop, kan ni tänka er?) en kontorsstol för pengar som Tom fick i 20-årspresent. Och förutom detta har vi flyttat grejer pch installerat oss här hemma.. puuhh.  Full rulle!
 

Stressa ner?!

Senaste dagarna har varit hektiska. Jag och Tom har flängt hit och dit med en massa grejer eftersom det nu är dags för oss att flytta hem igen på riktigt. Har fortfarande enormt mycket kläder och småprylar kvar men tvn och datorn är flyttad samt det allra nödvändigaste. Jag får nog göra ett inlägg senare om allt jag hållt på med de här tre dagarna. Nu skall jag försöka slappna av i ett varmt bad och bara njuta av helgen. Kroppen orkar ju som sagt inte hur mycket som helst och jag övar varje dag på att försöka varva ner och ta hand om mig själv. Inte så lätt som det låter dock.



Fräknar

Har suttit ute hela eftermiddagen och pluggat i solen. Det är rätt onstigt hur det kan vara minusgrader på natten och såhär varmt och soligt på dagen. Sveriges väder är bra skumt ibland. Sugit i mig en massa D-Vitamin och u har fräknarna ploppat fram ordentligt i hela ansiktet. Ja jag får fräknar på sommaren och innan har jag inte riktigt gillat det men nu börjar jag gilla det mer och mer. Känner mig lite som Pippi Långstrump liksom. De döljs dessutom senare i sommar av solbrännan så just nu är detta bara ett  enda stort vårtecken. Underbart!
 

Storfusk och provsvar

Påsken kom och gick och oj vad jag har fuskat. Inte alls meninngen att det skulle bli så men helt plötsligt så står vågen på hela ett kilo mer än innan. Det gör en ju lite ledsen i ögat. Nu är det april och jag får minsann lägga manken till om jag ska nå mitt mål till slutet av juli. Peppa peppa peppa, detta ska gå. Nu är det dessutom underbart väder ute så man får en liten extra boost helt gratis.
På tal om något helt annat så fick jag tillbaks provsvaren nyss från blodproven jag var och gjorde innan påsk. Allt såg bra ut förutom låga järndepåer så ska ta och knapra på lite järn nu tänkte jag. Låga järndepåer kan bidra till trötthet men min läkare trodde, precis som jag, att det mycket möjligen kunde bero på stress. Dags att koppla av och varva ner lite kanske?! Skall försöka göra mitt bästa.


Pendeltåg

Något som jag inte hade tänkt på och som förmodligen är det värsta med att flytta hem till mamma och pappa igen är att jag nu måste ta pendeln igen. Vad är det för problem med det tänker kanske ni?! Jo för er som inte brukar åka pendel när det är kallt ute kan jag tala om att tåget 4 av 5 gånger är sent. Det innebär inte bara att  man kommer  försent till föreläsningarna i skolan utan man får även stå och frysa arslet av sig i 20 minuter. Nu får det verkligen ta att bli vår!
Sitter på föreläsningen om muskelfysiologi och fryser fortfarande efter två timmar. Kanonkul!