Gott nytt år!!

Nu är vi alldeles strax redo för att åka. Sminket är på och håret är fixat så gott det går. Ikväll väntar en riktigt trevlig kväll hemma hos vänner och det kommer säkerligen bli ett mycket bra avslut på 2013.


2014 kommer bli ett magiskt år, I just know it!



Smile

 

2:a Ultraljudet

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Nu har vi varit på ultraljud nummer 2. Jag var så galet nervös inför det. Av någon anledning hade jag stressat upp mig själv och var nästan säker på att vi inte skulle få se någon hjärtaktivitet eller att bebisen skulle vara alldeles för liten.
 
När vi kom till mottagningen gick vi först igenom lite frågor. Vi tog sen Hb, blodtryck och urinprov och jag fick fråga lite frågor som jag hade. Jag fick pratat av mig lite av min oro och sen var det helt plötsligt dags för att göra ultraljudet hos en annan barnmorska.
 
Upp med tröjan med ett fejkat, dödsskrajt leende. På med lite kall gel på magen. De sekunderna som gick när maskinen krånglade och hon skulle hitta bebisen på bild kändes som en eeeevighet. Sen så såg jag det; Hjärtslagen. Jag log nog som ett riktigt fån med ett leende från ena örat till det andra och det kom fram en liten tår på min kind. Allt var fint men bebisen låg och sov, brås nog på sin pappa haha. 
 
 
Min finafina skatt ligger med handen över ögonen :')
 
Väl tillbaka hos min barnmorska kunde jag sen pusta ut och vi avslutade med att boka in lite nya tider. Egentligen så skulle vi inte träffas nästa gång förrän i vecka 20 men hon tog verkligen min oro på allvar och vi bestämde att jag skulle komma tillbaka i slutet på januari och ta lite blodprov och så, bara för att känna mig tryggare I guess. Känns väldigt skönt.
 
Nu såhär i efterhand blir man ju rätt irriterad att man oroade sig så mycket helt i onödan.
Tips för dig som är gravid: Läs INTE på familjeliv.
Googla inte på missfall utan symptom eller nått annat dumt.
Du hamnar på den ena sidan efter den andra med skräckhistorier när allt, högst troligen, är precis som det ska!


Mumsigt

Rena rama lyxen när man får äta hemmagjord kladdkaka som man inte ens behövt baka själv! Det är grejer det. Vad ska man annars ha vänner till liksom, hehe?
 
 

Detta är mitt liv

Mitt liv den närmsta 1,5 veckan! Nu minsann skall jag ta MCBn -.-
 



Trötthet

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Jag är något så kopiöst trött idag. Jag vet inte var det kommer ifrån eller så men någonstans efter lunch bara rann all energi av mig. Jag behöver verkligen verkligen plugga men ögonen vill knappt hålla sig öppna. Tyvärr ännu en preggoegenskap man kanske inte är jättenöjd med.
 
Det enda jag har läst när jag försökt googla efter en lösning är att man faktiskt skall lyssna på sin kropp och vila när man blir såhär trött, men det hinner ju inte jag?! 

Julbilder 2013

Här kommer en hel drös med bilder från vår jul. Julen gick snabbt förbi och alldeles snart är det dags för ett nytt år. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om tiden går jättesnabbt eller superlångsamt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En del bilder som sagt och dessa var bara ett fåtal utvalda. Vilken mysig jul vi har haft alltså!
 


Nu och då

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Kom på att ni kanske inte har jättemycket att jämföra med så här kommer en bild bara några dagar efter jag fick plusset på stickan:
 
 
 
That's some ordentlig skillnad det ;) Jag vet att det för det mesta bara är uppsvällda tarmar och annat eftersom bebben bara är 3 cm just nu men oavsett vad det beror på så står magen ut och oavsett svullnad eller bebis så måste jag dölja det.

Vecka 11

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Igår gick jag in i vecka elva och det innebär att jag bara har två ynka veckor kvar fram till den magiska vecka tolv. 90 % av alla missfall som sker sker innan vecka tolv och man brukar säga att man kan andas ut lite efter det. Dessutom skall man även få må lite bättre vilket jag längtar otroligt mycket till. Dagen till ära har jag tagit bilder på magen med hjälp av min nya älskade fjärrutlösare jag fick i julklapp så såhär ser magen ut vecka 10+1:
 
 
 
 
Den är ganska stor tycker jag och det är verkligen klurigt varje dag jag skall träffa folk som inte vet att välja kläder. Ikväll till exempel skall vi på fest och jag fick stå och prova ut kläder länge och väl igår för att hitta något som var snyggt men ändå något sånär komfortabelt.
 
Det fick bli en tajt kjol med lös topp. Kommer nog att ha rejält ont i magen istängd i kjolen efter ett tag men som tur är är det ju bara en kväll. På nyår så går vi ut med det till resten av vännerna och släkten. Can't wait!



God Jul önskar Alvert

God Jul på er alla ute i cyberspace. Hoppas att dagarna nu är fyllda med mat, gemenskap och glädje. En extra tanke skänker jag till de som har det extra jobbigt runt jul, som saknar någon familjemedlem eller har det knapert. Jag hoppas att ni ändå kan få en lugn jul och få låta juleljusen lysa vägen mot det nya året.
 

Julmyser

Åh vad det är underbart med jul, och allt mys som medföljer. Go mat, massa sällskapspel, fikafikafika, musik, rimstuga och så mycket mer. 
 
Vi har tyvärr lite knapert med internet här ute i stugan men här kommer i alla fall lite bilder från igår (då jag låg halva dagen med migrän) och från i söndags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finafina Rasmus som tyvärr firar sin sista jul <3 du är bra älskad skruttis
 
 
 
 
 


Äntligen jullov

 
Nu har äntligen även jag gått på jullov. De sista presenterna inhandlades i ett smockat frölunda torg tidigare och nu är vi påväg norrut för att först äta lite lunch hos Bella, Daniel och Alice och sen åker vi vidare för lite lilljulafton hos svärisarna. Åh vad jag gillar jul!
 

Strålande jul


Jul, ååh jag bara längtar. Nu är det en ynka dag kvar i skolan sen är det jullov. Jullov i en läkarstudents liv är dock en sanning med modifikation. Det kallas "självstudier" på schemat och redan den 7e januari har jag en tenta. Den skall jag dock inte bekymra mig om förrän i mellandagarna. Just nu vill jag bara ha köttbullar och prinskorv, julmust och knäck, sällskapsspel och Kalle.
 
Här har vi förresten "dagarna innan jul"-naglarna:
 



Det där typiska gravidillamåendet

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
Det är inte något jag riktigt kan säga att jag har haft. Jag trodde att mådde man illa så låg man över toaringen och kräktes stup i kvarten. Jag har fått någon mesvariant. Har inte spytt en enda gång men går runt med nästan konstant illamående. Jag själv skulle beskriva det som en konstant bakfylla, vilket ju inte är så trevligt precis. Jag har ju faktiskt inte gjort mig förtjänt av den.
 
Det enda som i nuläget fungerar är att lyssna på kroppen och äta det "den vill ha" men det bästa är ändå isvatten. Isvatten har blivit min stora räddning och så fort jag får i mig det försvinner illamåendet från någon minut till någon timma. Helt underbart! Önskar att jag kunde ha med mig en ismaskin till skolan så att jag alltid kunde ha isvatten till hands.
 
 
Frysta jordgubbar tackar jag oftast inte heller nej till men där är det kroppen som styr, är jag sugen på det så äter jag det (med måtta då såklart). Måste ju få i mig mat till den växande ärtan!

Julkort

Idag damp det ner en hel hög (nåja tre stycken) julkort i brevlådan. Tyvärr har inte jag och Tom skickat några i år men jag tycker det är mysigt med julkort. Det mesta man får på posten är företag som vill ha pengar för att man lånat lite el eller för att man ser på tv men runt jul så dimper det ned glada julhälsningar. Gillas!
 
Vi fick dock ett mystery-julkort bland de tre. Ett kort endast med adress, ingen avsändare eller hälsning. Märkligt märkligt. Borde vara någon ur Toms släkt då de inte skrivit mitt efternamn men det hela är ju lite mystiskt.
 
 
Här är förresten vårt julkort från förra året
 


Hongri

Jag satt och gick igenom lite bilder för att mejla iväg ett par till Josefin och scrollar igenom mina skydrivemobilbilder. Snacka om att jag blev döhungrig!
 
Bara en massa bilder på god mat. Inte alls okej när magen kurrar. Dessutom börjar jag längta efter all julmat och den fantastiska kalkonen vi i min släkt äter på juldagen, och sen skall vi ju inte tala om alla efterrätter. Napoleontårta, ris à la Malta, knäck, struvor ja you name it. Usch nu får jag allt värma mig lite mat!
 
   
 
   
 
   

Katter i överflöd

Förra helgen var jag på mitt livs första kattutställning. Jag har faktiskt varit på en utställning tidigare men den var faktiskt för höns. Ja vi i vår familj är lite udda men det var faktiskt väldigt roligt! I alla fall så hälsade vi på Toms familjs katt Morisot på hennes andra utställning.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fanns både det ena och det andra att titta på faktiskt. Jag har till exempel lite svårt att förstå varför man nu skulle vilja köpa en sånhär katt?
 
 
 
Det gick tyvärr inte så bra för lilla Morris då hon fräste och högg efter både Toms mamma Marita och domaren själv så hon blev diskad. Det kan inte vara lätt att vara katt alltid!
 
 



Bowlingkalas såklart

Som sagt har det varit lite strul med blogg.se's app för mig men nu har jag kunnat norpa åt mig datorn och har redigerat lite bilder.
 
Förra fredagen var vi i kungälv tillsammans med ett gott gäng människor för att fira Carros födelsedag. Det ble´v bowling och sen åkte vi hem till Carro och Johannes och spelade kort. Hade verkligen en toppenmysig kväll och kan inte nog säga hur glad jag är över att ha såna goa vänner. Här kommer lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
    

Anatomidags

 
Det ekar lite tomt på bloggen just nu och det får jag be om ursäkt för. Blogg.se appen har strulat i flera dagar nu och jag har haft mycket i huvudet det senaste, men jag har massa bilder och grejer på g som jag vill visa er så det kommer. Håll ut!
 
Nu har den älskade/fruktade anatomikursen kickat igång i skolan. Än så länge tycker jag det är roligt. Jag inser dock att det kommer bli en hel del ord och strukturer jag bara måste banka in i huvudet. Underbart!
 
Två veckor kvar till jullledigt bara så jag hinner nog inte bli alldeles slutkörd tills dess i alla fall.
 
 


Sven överraskar

Stormen Sven.. ja vad ska man säga. Vi väcktes idag av att fönsterrutorna skakade och visslade i vinden. Detta blåsande har hållt på iprincip hela dagen och jag tycker det har varit mycket värre denna gången än under förra "stormen" som det blev så mycket rabbalder om i tidningarna.
 
 
 
 
På eftermiddagen började det att regna och regnet färdades iprincip vågrätt mot marken så mycket blåste det. För någon timme sen nu byttes dock regnet ut mot snö och nu ligger det ett fint täcke över bilarna på parkeringen.
 
Inte för att jag ändå har någon lust att gå ut då jag säkerligen kommer att blåsa bort eller frysa ihjäl men det är vackert att i ljuset av adventsljusstakaran i fönstret se snöflingorna susa förbi. Det blir vinter även detta år!
 
 
 

Adventsfint och Migrän

Usch jag är verkligen inte pigg just nu. Har precis vaknat efter att ha försökt att sova bort en migrän attack och nu känner jag mig helt yr och alldeles groggy. Det enda jag kan glädja mig åt nu är väl att jag lyckades att sätta upp adventsljusstakarna igår och fick till en ordentlig myskväll med bad och film. Imorgon har jag dessutom sista tentan innan jul och har som sagt knappt kunnat plugga idag tack vare denna underbara migrän. Tack liksom -.-
 
 
   
 
 
 
   
 



Idyllen

Vilket underbart dygn vi hade i vår kära sommarstuga. Renoveringen är i full gång och skall var klar tills våra kusiner från Japan kommer hem och skall ha någon stans att bo (ja i alla fall två av rummen). Fick även till en liten fotorunda under den korta tid vi var där. Naturen är ju bara för vacker. Med detta i bakhuvudet klarar jag nog några elaka måndagar till.