Midsommar 2014

Midsommar är sen länge förbi men vad gör väl lite härliga bilder från den vackra sommardag vi fick? Vi grillade, spelade kubb, sjöng och hade det väldigt trevligt hemma hos Michaela och Jakob i Stenungsund och fram emot åtta åkte vi hem för att jag skulle kunna få vila och Tom göra sig i ordning för lite nattfiske med sin farbror.
 
En helt underbar dag med fint väder och goa vänner och kanske en av de sista innan bebis tittar ut. Här kommer ett litet axplock från minneskortet:
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
Tack för en underbar dag allihopa!



Magiskt hallonbladste

I ungefär en veckas tid har det legat ett paket för uthämtning av mig på hemköp där vi bor och idag fick jag äntligen orken att promenera bort och hämta ut det. Det är verkligen galet hur något som en liten trip till affären kan bli ett sånt projekt men som jag misstänkte fick jag tillbaka lite av de magsmärtor jag haft, och som i princip försvunnit av vila, under promenaden. 
 
Hur som helst så fick jag hämtat paketet och detta är vad som låg i det:
 
   
 
 
Red raspberry leaf tea eller på vanlig svenska; hallonbladste. Teet har länge använts av gravida kvinnor genom tiderna för dess påstådda goda egenskaper och kan även användas av kvinnor som försöker att bli gravida. De fördelar som tet sägs uppbringa inkluderar följande:
  • Stärka immunförsvaret samt underlätta till en frisk hud och skelettutveckling för barnet
  • Låter livmodermusklerna arbeta mera kraftfullt och effektivt under förlossningen
  • Ger ett stöd till livmodern efter förlossningen för att gå tillbaka till sin vanliga storlek och minska blödning
  • Underlättar graviditetsillamående
  • Minskar smärta under förlossningen och efter födseln
  • Hjälper till i produktionen för en riklig bröstmjölk
Hallonbladste innehåller hormonet oxytocin som är ett "må bra"-hormon som frigörs vid beröring men som också har en stor roll under graviditet, värkarbete och amning.
 
Vissa hävdar dessutom att hallonbladste (likt att äta annanas och andra skojigheter) kan sätta igång en förlossning eller i alla fall göra att en redan påbörjad förlossning/förvärkar sätter fart.
 
 
 
En kopp intogs tillsammans med dagens lunch och tja, det smakade varken bra eller dåligt. Lite hö-aktigt eller kanske som ett tråkigt "yellow label"-te.
 
Jag vet inte riktigt vad jag skall tro men finns det någonting som kan hjälpa mig att förbereda min kropp inför förlossningen så är det ju värt ett försök. Särskilt ett effektivt värkarbete och snabb återhämtning känns ju ganska lovande hehe. Skulle det dessutom ge mig värkar så blir jag ju inte direkt ledsen ;) ja jag börjar bli rejält trött på att vara gravid nu men givetvis får han komma ut när han känner sig redo och det viktigaste är att han mår bra.
 
Har jag klarat 37 veckor klarar jag väl 5 till? Eller??
 
 

Bröllopsklockor

Stupar i säng efter ett fantastiskt fint bröllop i Skåne mellan en stilig Jonathan och en mycket vacker kusin; Evelina.
  
 
Både jag och Tom blev allt bra sugna på att gifta oss men nu får vi ta en sak i taget. 
 
Klarade mig även från att behöva föda i Skåne och kan nu andas ut en stund. BB-väskan behöver helt klart finslipas. Har ju inte ens något godis nedpackat haha men det är skönt att ändå känna sig såpass redo. Vi är redo för bebis nu trots att vi är lite halvt livrädda ;)
 
Godnatt!!


Vila på recept

Ligger just nu och vilar på order av barnmorskan. Hon ringde mig vid lunch och jag fick förklarat hur smärtorna kändes i magen. Hon trodde väl som jag att det kanske är tarmar och mage som spökar men var ändå lite orolig och sa att blir det värre nu över helgen så får jag ringa förlossningen så jag får kolla upp det.
 
Eftersom det blir bättre av att vila tyckte hon att det var det jag skulle göra men det är nog lättare sagt än gjort med bröllop imorgon. Jag tar det så lugnt det bara går helt enkelt!
 
Har ändå lyckats med tvätt och bb-väskepackning idag och känner mig ganska nöjd faktiskt. Vs väska är helt klar och min och sambons börjar arta sig. Den är dock svårare att packa då vi ju använder mycket av det som ska i där. Håll utkik efter BB-väskeinlägget framöver om ni är intresserade av vad jag packat ner.
 
Avslutar detta inlägg med en liten wantie jag hittat på Zara. Hur söta är inte dessa goingar? Läggs definitivt på bebis önskelista ;)
 
   
 
 

Vecka 37

Vecka 37 är här och igår var det 28 dagar kvar till beräknat ankomstdatum för lillen. Jag har inatt fått sova betydligt mer än föregående natt och trots att magen ännu värker så känns det som att vila är den bästa medicinen. Det är när jag är uppe och går/sitter som det gör som mest ont. Iväntar samtal från min barnmorska men antagligen är det bara tarmar och annat som protesterar om bättre arbetsmiljö.
 
Veckans gigantmage har ni här:
 
 
Vill den inte sluta växa någon gång eller? Mina bristningar har börjat klia något så vansinnigt dessutom. Antagligen en del i deras mästerplan att fullkomligt ta över min mage och skapa världsherravälde typ.
 
Veckan har gått supersnabbt och, på första gången på jag vet inte hur länge, så känns det verkligen som att vi närmar oss mål. Smaka på vecka 37 i munnen liksom. Det är inte sådär väldans långt bort från 40. Jag börjar dessutom bli lite stressad över saker som jag ännu inte har fixat med tanke på mitt supersnabba arbetstempo nu för tiden (ni hör min ironi) för än har jag lite småfix kvar.
  • Klippa ett stort lakan och fålla så det blir fyra vagg/vagnsize.
  • Köpa en mjuk bomullsfilt som är tunn men gosig till bebis. Tips på fina som inte är svindyra?!
  • Köpa amningslinne/amningsbh att ta med till bb så jag klarar de första dagarna som kossa innan jag kan bege mig ut och köpa mig en bra amningsbh som kommer passa mina pamela anderson-tuttar man tydligen får när mjölken rinner till
  • Inhandla diverse på apoteket som handdesinfektion, bröstvårtssalva och koksaltsnäsdroppar
  • Baka/Laga mat och frysa in
  • Typ städa hela lägenheten (haha den punkt som aldrig någonsin kommer att bli uppfylld)
  • Göra allt annat som jag för stunden har glömt för att jag har min gravidhjärna att dras med
Ja ni ser ju. Listan kan göras låååång! Idag skall jag i alla fall packa BB-väskan och installera isofixet till babyskyddet så vi är redo för eventuellt barnafödande när vi åker till skåne imorgon. Om jag hinner göra det innan Tom kommer hem från jobbet eller om han får hjälpa mig med det är en annan fråga ^^
 
 
Snart är vi redo för dig lillplutten! Om en vecka räknas du som fullgången och kan titta ut när som helst mellan då och vecka 42+. Gärna i den tidigare änden av det tidsspannet tack! Vi är många som går och väntar med spänning ;)
 
Trevlig fredag på er där ute!
 



En riktig pissdag helt enkelt

Planen för idag: Packa bb-väska för helgens trip till skåne. Städa. Koka nappar. "Ta en öl" med gymnasievänner på stan.
 
Hur det istället blev: Efter en natt där jag i princip vaknat varje kvart av halsbränna, magont, kisspaus eller för att byta sida slocknade jag tillslut runt sex av ren utmattning och sov, om än med några få uppvaknanden, fram till 12.
 
Resten av dagen har gått åt till att ligga och jämra mig över vad jag trodde var magkatarr och försöka hitta en skön viloställning, utan att somna.
 
Hoppade ner i badet en stund. Försökte få i mig lite mat. Googlade symptom. Masserade magen. Ja ni fattar.
 
Tillslut fick jag även inse att jag fick glömma det där med att åka in till stan då jag fick ordentligt ont i större delen av magen när jag sprang runt och skulle fixa mig. Nu har jag även ringt min barnmorska som skall ringa upp imorgon och jag har tryckt i mig lite tomatsoppa och två alvedon.
 
Så nu ligger jag här i sängen och har gjort absolut INGENTING idag och har en mage som spänner och värker. Jag tröstar mig med att lilla V sparkar på som en galning där inne och att detta säkert är "helt normalt" bland gravidsläktet. Känns inte alls som sammandragningar dock.
 
Denna dagen kan vi ju glömma och zappa vidare till nästa tycker jag!!
 
 

Borta bra men hemma bäst

Äntligen är jag på hemmaplan igen! Är sjukt härligt att få komma iväg en sväng och bli omhändertagen av sina föräldrar men det är alltid lika skönt att komma hem. Få pussa lite på sambon och sova i sin egen säng är väldigt underskattat.
 
Jag, Tom och Mamma åkte förbi frölunda torg idag också för att köpa kostym till Tom inför lördagens bröllop vi skall på i skåne. Vi åt först sen lunch på Jensens och hittade sen ett supersnyggt set till Tom på dressman. Plånboken skriker ju ordentligt. Killar är minsann inte heller så billiga i drift!
 
 
Fick i slutet rejält ont i magen med en massa sammandragningar och var helt färdig när jag kom hem så nu varvar jag ner med lite youtube och godis. Myyys!
 
 
 


Sommar ute på landet

Nu har man det riktigt riktigt bra! Sitter just nu mätt och belåten och kollar på allsången tillsammans med mamma, pappa, morfar och mormor och får riktig sommarkänsla i kroppen.
 
 
Har bara myst idag med fika, pyssel och sen en trip till Gislaved för att handla med mamma. Är skapligt trött nu ändå så det har varit helt perfekt.
 
 
 
 
Dessutom är det min lillebrors 19årsdag idag och exakt en månad kvar till BF. Grattis till dig älskade bror och jisses nu börjar det verkligen närma sig! 
 
En kort uppdatering från min mobil men imorgon är jag på hemmaplan igen!
 

Vecka 36

Gaaah.. tiden står verkligen helt stilla känns det som. Veckorna mellan 31 och 36 har kännts som en enda utdragen dvala och jag har gått runt och varit vätskefylld och trött mest hela tiden känns det som. Tråkigt att vara en sån klagokärring också men vad gör man?!
 
Fem veckor (minus två dagar) kvar nu till BF och det känns verkligen som en evighet. Å ena sidan finns det ju som sagt en möjlighet att han tittar ut +-2 veckor från det datumet (kan alltså komma redan om 2 veckor) men just nu känns det som att med min vanliga otur får de väl tillslut dra ut honom i mitten på augusti någon gång. Suck -.-
 
Men nog med bölande från mitt håll. Jag tycker egentligen det är rätt härligt att vara gravid ändå. Snacka om hatkärlek. Folk klappar på min goa runda boll och de flesta är väldigt förstående och hjälpsamma när man viftar med "jag är trött och höggravid"-flaggan. Det uppskattas verkligen något enormt!
 
Här kommer i alla fall veckans mage:
 
 
Känns inte som den växt så mycket i storlek mer än att mina bristningar på magen blir rödare och rödare :( Däremot så börjar det kännas i ryggen att hållningen blivit kass och ibland så gör det t.o.m. ont i revbenen bak på ryggen när jag andas. Obehagligt minst sagt :S
 
Jag känner mig ändå vacker. Det är vackert att vara gravid, mig inkluderad. Jag gillar att spegla mig och kolla in min jättekula som, om i alla fall en och en halv månad, snart är ett minne blott. Skit i alla miljontals hormonfinnar, bristningar, vätskefyllda kroppsdelar och megaboobies.
 
   
  
Där inne ligger ett mirakel som bara väntar på att få möta världen. En alldeles ny och unik människa som ännu inte fått se och smaka på vad livet har att erbjuda utanför min kropp. Det är helt galet vad jag längtar efter att få visa dig allt och få se dig upptäcka världen från början. Mitt mirakel, hur är det möjligt att jag redan älskar dig så mycket?



Midsommardax

Glad midsommar på er alla! Det känns lite galet att det redan blivit midsommar ändå. Sitter just nu i bilen upp mot Stenungsund och vänner för härligt midsommarfirande. Ska bli riktigt mysigt och vädret får helt enkelt vara som det är. Inga sura miner om det regnar inte. Vad är mer klyshigt än regn på midsommar liksom?
 
   
 
På mig har jag en svart omlottkjol och mammas rutiga tunika och jag har t.o.m. skippat stödstrumporna dagen till ära. Living on the edge! Ha en underbar dag/helg :)

Bebishörna

Vårt sovrum är nu för tiden väldigt trångt. Dock trångt på ett mysigt sätt (om man bortser från all smutstvätt som ligger slängd lite här och var). Vi har ju lyckats skapa en liten egen vrå för lille V och jag tänkte visa er lite hur den ser ut.
 
När man kommer in i sovrummet så står sängen mot en fondvägg och på min sida av sängen har vi klämt in vår skötbordsbyrå vi fått ärva av Toms faster (ursprungligen från IKEA).
 
Nu har vi inte grejjat en skötbädd än till lillen men ni får helt enkelt visualisera det framför er haha.
 
 
På översta hyllan har vi mitt smyckesträd (varför står det där egentligen?) och två korgar som för nuvarande innehåller 1. mediciner och deos 2. viktiga papper och annat som är relaterat till graviditeten. Översta hyllan är alltså kanske inte riktigt bebisanpassad än men men ^^

 
Under detta står en styck korg med blöjor storlek 1, en glasbehållare; med nappar (som behöver kokas), solglasögon, sked och prasseldjur. Uppradat framför ultraljudsbilden står också lillens flugor och lillens två par skor. Så mysigt att kolla på när man går förbi varje dag :)
 
 
   
 
Under skötbänken står tre grå korgar med varierande innehåll. Nappflaskor med tillbehör, våtservetter, amningkupor (som tyvärr redan flitigt används -.-), torra tvättlappar, blöjpåsar och diverse trosskydd/bindor.
 
Dessa tre korgar är tänkta att innehålla saker som inte behövs varje blöjbyte då de står precis under den uppfällbara skötbordsmojängen och därför inte är jättelättåtkomliga när bebis ligger med rumpan i vädret.
 
 
I översta byrålådan låda har vi lakan och örngott (och kudde haha), handduk, tvättlappar och refillen till vår blöjhink. 
 
 
I den andra lådan ligger alla lillens kläder tvättade och strykta i ordningen minst till vänster och störst till höger tillsammans med en hög strumpor, dregglisar och mössor.
 
 
Sista lådan bjussar på leksaker/bitleksaker, en amningspump (som är oöppnad tills jag vet om jag behöver den) och bebisens filtar. Kommer högst troligen fyllas på med mer bebiskläder när V har tittat ut.
 
 
Bredvid byrån står blöjhink och tvättkorg (y)
 
   
 
Som kronan på verket, måste man väl ändå säga, står nu vaggan på plats. I den ligger babynestet och skötväskan och på kanten hänger Vs gallerfilt och två ostrukna bodys i storlek mini som skall in i byrån.
 
 
 
Alltså inte riktigt helt klart och slutorganiserat men på god väg. Troligtvis kommer man att känna själv hur man vill ha det vid blöjstationen när man väl står där med bajs upp till armbågarna men för nu får det snällt stå här och vänta på lilla skrutten.
 
Eventuellt funderar vi på att flytta sängen närmre fönstret och få plats med vaggan mellan byrån och mig för "easy access" vid nattamning då Tom är helt livrädd över hela samsovningsprylen och tror att han skall rulla över vår bebis i sömnen. Inget jag oroar mig över det minsta men kan ju vara bra att ha en nödlösning ;)
 
Så där har ni det, Vs egna lilla hörna! Nu skall jag fixa lite mat för jag är uuuutsvulten!


Förlovningsring

Jag pratar ju hela tiden om hur svullen jag är och det har bland annat inneburitr att jag inte burit min förlovningsring på flera veckor. Tänkte för skoj skull imorse prova att sätta på ringen på fingret imorse och se hur långt den gick men den är inte ens i närheten av att gå att använda :( Snacka om prinskorvar till fingrar!
 
Hoppas verkligen svullnaden går ner efter förlossningen. Vill ju kunna bära min förlovningsring liksom.
 
 
Sålänge så hänger den i mitt smyckesträd eller i mitt halsband jag fick av Tom i 20-årspresent runt halsen. Nu för tiden har jag ju oftast min gravidbola på magen istället så det blir inte mycket andra halsband.
 
 
Det är väl bara att vänja sig antar jag?! När jag väl jobbar som läkare får jag ju ändå inte använda några ringar :( ;)
 

Det är detta som kallas sommar

God morgon! Eller skall man säga god förmiddag kanske? En viss liten bebis vägrade att ligga still en sekund igårkväll vilket resulterade i att jag inte kunde somna och låg vaken långt in på natten. Han hoppar och skuffar där inne och gör mig så kissenödig att jag konstant måste springa på toa. Haha det bådar nog inte gott inför spädbarnstiden med en liten nattuggla.
 
 
Igår var jag iväg ganska långt norrut för att hälsa på mina scouter på deras sommarläger i Kragenäs. Hade en mysig halvdag där med fantastiskt väder, härlig röklukt, bad (eller ja badvakt), födelsedagsfika och häng. Nästa sommar skall jag minsann vara med längre på lägret! Vad är scouter om inte sommarläger liksom?
 
   
 
 
   
 
 
På kuppen lyckades jag även bränna mig lite smått i ansiktet och på bröstet under dagen men det är väl smällar man får ta när det äntligen blivit SOMMAR! Du är så välkommen så :)



Dejtande

Igår blev det en liten dejt med sambon inne på bergakungen i stan. Vi gick och såg Spiderman 2 och den får helt klart godkänt. Man får väl passa på att gå på bio och sånt nu innan bebben kommer för jag gissar att det inte är det första man kommer tänka på sen. 
 
 
Idag har jag kännt mig lite allmänt hängig och funderar på om det är en förkylning på g. Har därför tagit det lugnt och legat i soffan. Tvättade dock av vaggan innan och ställde in den i sovrummet. Så mysigt med den på plats (minus madrass då hehe).
 
 
Nu skall jag ge mig iväg på sista ungdomsrådet i kyrkan för detta läsår! Tjenixen!

Ettårskalas

Denna lördag har bjudit på härligt 1-årskalas och underbart sommarväder. För ett år sedan föddes nämligen den här lilla krabaten och vi var inbjudna till kalas med massor av tårta, kakor, trevliga gäster och en bedårande födelsedagstjej såklart.
 
 
Isabella hade snällt frågat mig om jag kunde fota runt på kalaset vilket jag givetvis mer än gärna gjorde. Blev en hel del bilder som jag skall sätta mig och gå igenom här någon dag när jag har ork. Man känner sig allt lite hedrad när man får "fotouppdrag" av sina vänner, läskigt men helt klart smickrande. Här bjuder jag på lite glimtar från dagen:
 
 
Bella hade verkligen slitit och fixat med alla vackra dekorationer. Det var verkligen superfint dekorerat in i minsta detalj. Dessutom fanns det en minneslåda på ett bord där gästerna fick skriva brev till Alice som sedan låses och inte får öppnas förrän dagen då hon fyller 18 år. Riktigt härlig idé (kanske man snor någon gång hehe)
 
   
 
Alice fick sig en egen liten tårta att hugga in i tillsammans med jämnåriga kompisen Juni. Kanske mera kladd än faktiskt ätande men åh så gulliga små ettåringar.
 
 
 
 
Någon blev sådär lagom trött i slutet av kalaset och somnade efter presentöppningen som en stock i sin vagn. Tusen grattis Alice på första födelsedagen! Tänk vad fort ett år kan gå :)
 
 
 
Vi gav förresten Alice en klosslåda från Pumpkin. Tycker deras grejer är så fina ;) Hoppas att den är lika rolig som den är söt haha!


Fredagsmysigt

Myskväll i soffan med godisskål och grym film på trean; Easy A. Mina fötter har skrikit hela dagen likt brinnande eldklot sen mitt springande i affärerna igår så har tagit det lugnt mest hela dagen. mysfredag helt enkelt!
 
 
Imorgon väntar en utflykt till Stenungsund och på söndag blir det ett biobesök med mitt hjärta. Härlig helg att se fram emot!

Vecka 35

Går in i ännu en ny vecka idag och kommer närmre och närmre förlossningen. Kan fortfarande inte helt greppa att om bara en månad så kan vi sitta här med en liten knodd i våra armar. Helt sjukt!
 
Det bökas på där inne och jag får inte längre några sparkar utan känner mest rullande rörelser och en liten armbåge/häl/knytnäve i sidan lite då och då istället. Har svårt att greppa att det faktiskt är en liten bebis ändå. Kommer nog bli grymt chockad på förlossningen när jag inser vad som hela tiden bott i min mage haha.
 
Här kommer veckans magbild:
 
 
Magen bara fortsätter att växa och växa, som en tickande bomb. Snart så exploderar jag väl :S tur att lillfisen inte skall ligga där inne så länge till då. Faktum är att hela jag växer i takt med att graviditeten fortskrider och sommaren anländer. Jag lär få kissa konstant i en vecka för att få all vätska ur kroppen sen.
 
Jag kollade igenom lite tidigare magfoton och satte ihop ett litet collage åt er. Visst är det ändå rätt sjukt hur kroppen kan förändras på bara 20 veckor? Det här med graviditeter och kroppens förmåga att skapa, livnära och föda fram ett barn är verkligen ett mirakel.
 
 
 
..och snart får vi träffa vårt lilla mirakel <3



Bebis första sovplats

 
Nyss tagit mig hem med buss från frölunda torg och ligger med benen i högläge. Har inhandlat en hel del nödvändigheter men det får bli ett annat inlägg.
 
Igår kom mina päron förbi för att fira Toms nya projektanställning och lämna av Vs vagga som de äntligen fått med sig hem från farmor och farfars lada. Detta är vaggan jag själv låg i som spädis och lika så min farfars far, hur häftigt är inte det? En riktig släktklenod kan man säga och jag är superglad över att min lilla smurf skall få ligga i den nu.
 
 
 
Den är dock rätt skitig så jag behöver tvätta av den och så har mina morföräldrar lovat att fixa en måttbeställd madrass till den men sen är det bara att bädda.
 
Nu är vi nästintill klara med alla förberedelser. Ska bli så spännande!

Husmorsgöra

Har nyss stekt upp över två kilo köttfärs och packat in i fina lådor. Har aldrig riktigt varit ett fan av att laga mat utan att få äta den men som tur var blev det även lite lunch till mig av all denna köttfärs.

Hälften blev tacoköttfärs och hälften köttfärsås. Köttfärsåsen får åka ner i frysen och (en del av) tacosen skall vi kalasa på idag eller imorgon.



Tanken är att jag skall börja göra lite matlådor inför sista delen av graviditeten/första tiden med bebis så detta är väl en bra start ändå? Vilken husmor jag blivit helt plötsligt haha.

Igår bakade jag dessutom kanelbullar (sa jag husmor?) så nu ligger det påsar med bullar i frysen också. De lär dock inte räcka särskilt länge om jag känner mig och min sambo rätt. Jag älskar bullar!!





Gabriels Student

Skall alldeles strax bege mig ut för lite födelsedagspresentshopping men tänkte först slänga upp lite bilder från studenten förra veckan. Visserligen oredigerade men det står ni säkert ut med ;)
 
Det är så härligt att få se sin lillebror så lycklig och få träffa så mycket härliga vänner och släktingar på en och samma gång. Mamma hade dessutom gjort ett riktigt hästjobb och styrt upp all mat osv. Dagen kunde väl inte blivit bättre.
 
Har inte pratat med Gabriel sen studenten men om jag får gissa så kommer dagen att ligga honom varmt om hjärtat för resten av livet. Känslan av att ta studenten glömmer man väl aldrig! Grattis igen älskade lillskit!
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 

Boar eller har fullkomligt tappat vettet


Har ägnat hela dagen åt att städa känns det som. Vardagsrummet är nu i alla fall skinande rent och i köket står pizzadeg på jäsning. Mumma! Nu väntar jag bara på att en viss sambo skall komma hem så vi kan ha lite härligt måndagsmys.


Trots att hela jag blir helt genomsvett av allt röj i lägenheten så känns det så sjukt gött att få det gjort. Boainstinkterna i mig vill ha det snyggt och rent runt oss innan bebis kommer och då förvandlas man lite då och då till en galen städmaniac. Det ingår i den här gravidprylen tydligen. Nu ska jag dock bara koppla av resten av kvällen och tända lite ljus för extra mys.



Möhippekväll

Hade en jättemysig kväll igår på Evelinas möhippa. Missade tyvärr första delen då jag insåg att en heldag på stan skulle bli lite väl mycket för höggravida Alvert, men jag slöt upp lagom till mysig tacomiddag, frågesport, mys och bröllopstårtsbakning.


Om bara några veckor är det dags för bröllop! Ska bli fantastiskt kul att få se dem gifta sig men det är mindre än fyra veckor innan bf och därför kommer jag att packa en bb-väska, just in case, som får följa med ned till Skåne.

Hade dock helst velat slippa föda i lund eller malmö så du kan väl hålla dig inne några veckor till i alla fall V?

Presenter

Härlig lördag i soffan! Ikväll skall jag ut på andra skojigheter så jag passar på att vila upp mig tills dess. 

Igår köpte Tom den sista smaken av LOKA Crush jag inte smakat till mig. Helt klart favoriten, så den sitter jag och mumsar på nu.


På studenten i torsdags fick jag ett litet paket från min kära kusin Emelie. Hon har själv en liten kotte i magen och har börjat sy egna bebiskläder. Blev nästan lite tårögd när jag öppnade paketet och hittade detta set. Du är sjukt duktig Emelie, tusen tack!! V kommer bli urtjusig i detta kan jag lova ;)



DIY Bebisfluga

Blev lite pyssel idag också. Har haft just detta pyssel i åtalnke i flera veckor och när jag nu äntligen fick sno hem en limmpistol från mamma och pappa blev det fart i knutarna. Superenkelt pyssel och är riktigt riktigt nöjd över resultatet.

   



Nu måste jag bara inhandla några säkerhetsnålar att fästa på baksidan så att flugorna kan sättas fast på vilket klädesplagg som helst sen. Hur gulligt är inte detta liksom? Min pojke kommer bli så stilig i dessa :)






Vecka 34

Jag välkomnar vecka 34 med ännu en slappardag i soffan. Gårdagen var allt annat än slapp med studentfirande från morgon till kväll för min kära lillebror. Idag har jag därför "träningsvärk" i hela kroppen. Dessutom har netflix äntligen släppt säsong två för Orange is the new Black så det måste jag ju bara titta på.
 
 
Veckan tycker jag har gått i ett naffs. Var hos barnmorskan i måndags och allt var strålande med lillfisen i magen. Nästa gång jag går dit så ska bm känna hur bebis ligger i magen och ligger han mot förmodan med rumpan neråt så blir det vändningsförsök. Något jag gärna helst vill slippa så håll tummarna nu för att lilla gubben ligger åt rätt håll, redo för att komma ut.
 
Här är veckans mage:
 
 
Med de vanliga fina "jag har precis vaknat"-märkena
 
Magen är verkligen GIGANTISK nu. Kanske är det bara jag men just nu känns det som jag har typ 7 ungar där inne när jag ser min mage på bilden. Allt är i och för sig ganska gigantiskt nu. Mina ben, fötter, händer och ansikte fortsätter att svullna men nu har jag i alla fall äntligen fått tag på ett par stödstrumpor så förhoppningsvis slipper jag den smärta jag haft nu varje kväll i fötterna.
 
Om en vecka så försöker inte heller läkarna stoppa en eventuell förlossning som sätter igång. Det känns helt sjukt. Vi kan rent statistiskt sett få barn närsomhelst inom 4-9 veckor. Lite skrämmande måste jag säga men jag längtar fortfarande mer och mer för varje vecka som går. Trevlig nationaldag folks!
 
 



Fönstershopping

Sitter vid datorn och håller fullkomligt på att somna. Får bli sänggång snart då det är studentfirande imorgon :)
 
Jag måste dock bara passa på att tipsa er som inte vet att det är ta tre betala för två på herr, dam och BARN på hela sortimentet på Kappahl fram till den tionde juni. Så alla som har eller väntar smått, missa inte detta ;)
 
Hade jag inte haft köpstopp så hade jag nog kunnat klicka hem både en och två grejer där ifrån. Finns väldigt mycket fint till bebis på Kappahl helt klart (bl.a. Newbiekläderna). Här är några av favvisarna:
 
 
 
 
 

50 days

 
Nu är det ynka 50 dagar kvar. På ett sätt så är det rätt långt kvar men på ett annat så inser väl även jag att det faktiskt börjar dra ihop sig. 
 
Vi längtar efter dig V!!


De ack så vackra körkortsbilderna

Efter gårdagens städröj har det blivit en vilodag idag. Var iväg till barnmorskan imorses och lille smurfen växer exemplariskt fint. Blir så glad att han mår bra. Då kan jag få ha hur ont och vara hur trött som helst.
 
Hämtade Tom på Coop när han slutat jobbet och där passade vi på att ta nya körkortsbilder. Tom har bytt efternamn och jag min slarver tappade mitt körkort för ett bra tag sen (fick dock tillbaks det efter att jag spärrat det av polisens hittegodsavdelning, suck) så nu var det dags för fotografering.
 
(Inte världens roligaste kanske när ansiktet är svullet av alla graviditetshormoner men vad gör man?)
 
 
Tom tog dock det hela mer med ro och lyckades med en helt underbar bild som han lovat att jag skall få ha i plånboken. Haha älskar den mannen alltså!!
 
 
Nu såhär i efterhand, oavsett preggosvullnad eller ej, så måste jag ju säga att den nya bilden klår den gamla gott och väl. Det var ju ändå två år sen liksom och jag ser förfärligt liten ut på mitt gamla kort.
 
Hemskt vad jag är snäll idag som bjussar på hemska körkortsbilder, men då har ni ju nått att smila lite extra åt idag i alla fall.
 
   
 
 
 

Bebistvätt

Sitter just nu med benen i högläge då mina fötter (särskilt min högra) svullnat upp rejält så att det sticker i dem och varje steg jag tar gör ont i hela foten. Inte riktigt bra kanske.. Någon som har stödstrumpor i min storlek att låna ut tro?
 
Idag har vi gjort ett riktigt söndagsröj i lägenheten och slängt en massa skräp och rensat i lådor. Ett sånt röj som inte gör att det ser mer städat ut efteråt men som man helt enkelt måste göra ibland. Inte så kul kanske men skönt att ha gjort innan bebis kommer för sen har vi ju inte tid ;)
 
Därför kände jag att efter allt tråkigt städ så var ett pyssel på sin plats. Fram med sax och dekorplast och här har vi resultatet. Vad tycks?
 
 
 
Vår lilla extratvättkorg fick sätta livet till och pimpas med ordet bebistvätt. En alldeles egen tvättkorg att slänga smutsiga bodysar, strumpor och filtar i så att de inte kommer bort bland "vuxenkläderna". Pyssligt som attan men är rätt nöjd ändå. Sket i att klippa ut hålen i bokstäverna med risken att paja allihop. Man är ju inte mer än lagom pysslig ;)