När alla har semester

Tillbaks på jobbet och det känns. Började med att köra en monstervecka med sju arbetspass i rad (jour söndagen innan och lördagen efter) och efter endast en ledig dag var det dags för andra arbetsveckan. Nu är det bara tisdag och jag känner mig helt färdig. Vi är extremt få läkare på plats just nu med tanke på alla semestrar. Det arbete som brukar skötas av 6 läkare sköts nu av 3 vilket gör att det både blir fler patienter att hålla reda på och massor mer att göra. Det gäller att vara skärpt för att hålla koll och komma ihåg allt som skall göras under dagen.

Men det är inte bara dåligt att vara få. Jag får ta mycket ansvar för patienterna och utvecklas givetvis mycket av att få göra det. Förra veckan t.ex. jobbade jag och en ST-läkare ihop och fick ringa bakjouren för frågor vilket gjorde att vi verkligen fick försöka lösa det allra mesta själva innan vi lyfte luren. Vi hade jätteroligt ihop och var väldigt nöjda med oss själva att vi (och våra patienter) överlevt dagen när vi gick hem.

Ungefär så här trött var jag när jag lämnade jobbet idag 😅

Nu är det inte många veckor kvar för mig innan ATn drar igång. Är både taggad och rädd. Jag har blivit så otroligt bekväm att kunna det jag gör, känna mina kollegor och ha en kontinuitet på samma arbetsplats. När jag blir AT-läkare kommer det bli flängande mellan olika avdelningar, mottagningar och akuten och jag får en känsla att jag kommer få throwbacks till kandistiden. Det känns dock roligt och helt rätt att äntligen ta nästa steg mot legitimationen nu och även fast jag glömt allt vad EKG, astmabehandling och inflammatorisk tarmsjukdom heter så ska det bli spännande att testa på något nytt. Någon som har tips på hur man kan förbereda sig inför medicinblocket på ATn?? 



Bosaredsveckan 2020

Två veckor av semestern har redan passerat. Tiden går alldeles för fort! Första veckan låg vi som sagt hemma med snor rinnandes ur både min och barnens näsor men den här veckan har vi varit med våra vänner i Bosared och som vanligt haft en helt magisk vecka. Vädret var verkligen inte på topp men vi lyckades ändå få några solglimtar här och var och då kunde vi vara ute och promenera, fiska, spela badminton, hoppa studsmatta och sitta och avnjuta en gofika. Annars höll vi oss inomhus med spel, god mat, lek och bus med barnen och avslutade varje kväll med ett härligt dopp i vår vedeldade badtunna. Här kommer en liten bomb med mobilbilder från veckan!
 
Bakade bullar som blev väldigt uppskattade, så uppskattade att jag fick baka en omgång till eftersom de första försvann illa kvickt haha!
Mitt favoritrum i vår stuga; Verandan. Att få sitta där och äta frukost eller bara ta en fika och titta ut genom de gamla fönsterna är som balsam för själen verkligen.
Blev några promenader/joggingturer under veckan. Min favorittur går till denna lilla bro. Där är allt knäpptyst och man kan stå och titta ut över den spegelblanka sjön. Så vackert!
Morfars traktor är alltid en favorit hos barnen. Skall bara be pappa lära mig hur man kör den också så även jag kan åka ut på tur med busungarna!
Stående på menyn varje år är grillad fläskfilé och saffranspasta med örtparmesan. Det är SÅ gott!
Världens goaste vänner! Så tacksam för er alltså <3
  
Under hela veckan hade vi vänner som kom och gick och några av dem ser vi väldigt sällan så då blir det extra roligt att få hålla denna tradition levande och fortsätta ses i alla fall en gång per år. Det är verkligen ett annat lugn man kommer in i när man får vara ute på landet. Inga måsten eller projekt att ta tag i utan det är bara att varva ner och njuta av mat och trevligt sällskap. Barnen ÄLSKAR dessutom att varadär och efter att ha haft en riktig bråkfylld vecka när de var sjuka har de nu lekt massor med varandra och man ser att de njutit lika mycket som vi.
 
Nu väntar sista semesterveckan och så tjuvstartar jag min sista månad på neuro/stroke med en jour på söndag. Jag är nog lite knäpp för jag längtar tillbaks till jobbet och tycker att det skall bli kul även fast det är vemodigt att ledigheten gått så rasande fort. Jag längtar inte att behöva gå upp klockan 5.30 varje morgon och släpa iväg två trötta barn till förskola/skola men jag trivs himlans bra med mina kollegor och börjar bli duktig på riktigt på det jag gör och det skall jag försöka passa på och njuta av innan ATn drar igång i slutet av augusti och jag återigen kommer vara ny på jobbet konstant. Det kommer verkligen bli en utmaning men också säkert väldigt kul.
 
Nu skall jag lämna de halvuppackade resväskorna och de miljontals prylarna som redan ligger utspridda över halva vårt hem och gå upp och kika på film uppe i min säng. Bosared är ett av mina absoluta favoritställen på denna jord men min säng ligger nog på en bra andraplats i alla fall!
 
 

Semester!

Jadå, så var det äntligen dags för livets första sommarsemester. Att gå från att år efter år behöva jobba för att överleva medan alla andra går på efterlängtad ledighet till att nu kunna glassa runt hemma med full lön känns så bra. Det hela hade dock känts ännu bättre om det inte för det faktum att både jag och pojkarna två dagar in på semestern dragit på oss ännu en härlig sommarförkylning. Jag som var så extremt trött på den förra hann ju knappt bli frisk innan vi nu ligger här och snorar igen. Så otroligt tröttsamt! De få semesterplaner vi hade för veckan har vi fått ställa in. Barnen klättrar på väggarna hemma och bråkar konstant.. Snälla låt oss få bli friska nu så vi vågar oss ut igen och träffa folk och hitta på grejer.


Nästa vecka har vi bokat in vår traditionsenliga vecka i sommarstugan med våra vänner. Det är ju många dagar kvar tills dess så vi hinner nog bli friska tills dess och jag är ju mycket hellre sjuk denna veckan än nästa så att vi hade behövt ställa in allt. 

För att avsluta med något roligare så började i alla fall min semester med en superhärlig helg (innan snoret invaderade). Först ett dygn hos Josefin där vi tog en 4 timmar (!!) lång kajaktur (fikastund inräknad dock). Jag som aldrig paddlat kajak tidigare hade ställt in mig på att vi skulle kantra det första vi gjorde men vi höll oss faktiskt i båten under hela turen och det enda missöde som inträffade var två blåsor på vänstertummen som ett ivrigt paddlande orsakat. På söndagen sen hade vi en supermysig dag med familjen där vi åkte och badade, åt glass och avslutade med middag på Pinchos med våra vänner för att fira in sommarlovet för barnen. Mer av den varan och mindre av snorigheter tycker jag för resten av semestern nu!