Ehmm, jaa vad ska man säga?

Vi har precis landat i Bosared och efter att ha duschat av sig all rök från korvgrillningen idag med scouterna utanför julmarknaden i Johanneskyrkan så kröp jag ner i soffan och slog på tvn. Jag zappar mellan kanalerna och kommer till 6an där de visar någon livesändning av Dream League, en turnering i onlinespel. Tom ville absolut kolla och jag sitter mest som ett levande frågetecken och fattar knappt hälften av vad kommentatorerna säger. det är dessutom superseriöst med publik, lagtröjor, intervjuer och prispengar. Själv skakar jag nog mest på huvudet ;)
 
Jag håller mig till spel jag kan!
 
 
 



Frukost

Har på senare tid insett att jag inte klarar mig utan frukost någon längre stund längre. Jag är en av de människor som både är kvällstrött och morgontrött (tack mamma) och att då trycka i mig frukost när jag väl släpat mig ur sängen finns inte riktigt på kartan. Nu för tiden vaknar jag däremot redan hungrig och försöker så gott jag kan att  trycka i mig en vettig frukost för att hålla mig igång till lunch.
 
Idag blev det extra lyxigt med äggröra! Det är inte alltid lätt att hitta något man kan få i sig på morgonen men jag har en extra plats i mitt hjärta för just ägg. Ägg i alla olika former (förutom möjligen rått då).

 
 
Vad trycker ni i er till frukost?

Vinterland

Sitter här med en kopp varm choklad i nävarna och myser.
 
 
Igår var första dagen jag fick känna på "det ser ut som jag är en rökare men det är jag inte för det är bara kallt"-andningen. Det är verkligen snart jul. En månad kvar, det är sjukt vad det går fort. Ärligt talat vet jag inte vart hösten tog vägen.
 
Helt plötsligt hade lövblåsekillarna blåst bort alla löv från träden och tagit med sig dem hem till sig. Nu knastrar gräset under fötterna när man går på det och de vita strecken vid övergångsställena är farligt glashala.
 
Trots att jag fullkomligt hatar att frysa så kan jag inte undvika att le mitt i allt detta. Vinter innebär ju trots allt också massa mysigheter man inte vill vara utan ^^


Från appdagboken

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
 

Drömmar

"You can do anything you want, as long as you can dream it"

Fint citat från en fin serie och passar ypperligt just nu. Jag lyckades med något jag nästan trodde var omöjligt. Jag är helt överlycklig över att ha klarat muntan och äntligen kunna slappna av.

Rekommenderar er verkligen att se ett avsnitt av Once Upon a Time. En underbart mysig serie!



ROOOAAAR

Huvudet dunkar som en kokosnöt för tredje dagen i rad, men vad gör väl det när det är fredag och JAG KLARADE MUNTAN på 40,5 högskolepoäng!!
 
Bjuder dagen till ära på en av mina absoluta favoriter just nu!!


Frööölundaa

 
Taggar Frölunda - Hv71 med en fin liten tjej. Hon vet verkligen hur man får en trött tentapluggare på gott humör!! Visst är vi vackra?


Från appdagboken

Dolt inlägg från innan vecka 13
 
 

Hemlig beundrare

Igår fick jag ett sms från posten att ett paket var påväg till min brevlåda. Blev rätt förbryllad eftersom jag inte beställt något.
 
 
Idag när Tom hämtade posten hittade han ett paket till mig i brevlådan. Hur det nu tagit sig igenom det lilla brevinkastet vet jag inte men där låg det i alla fall. Lika fundersam öppnade jag detta paket från min hemliga beundrare.
 
 
I paketet låg detta! En te-adventsjulkalender från mamma och pappa. Hur gulligt är inte det? Jag som äääälskar te i alla dess färger och former. Kommer bli ett mysigt december kan jag lova. Vill börja redan nu!
 
 
 
Tack finaste mamma och pappa, ni vet verkligen vad jag gillar!



Juluppvärmning

Bilder från min mysfredag med Joe tänkte jag att jag bara måste lägga upp. Blev så mycket flängande i helgen så det glömdes helt bort. 
 
Det blev en fantastiskt mysig kväll med julstämning. Visserligen är det ju bara november och jag måste erkänna att Josefin hade med sig glögg kändes först lite konstigt, men oj så gott det var!  Tack för trevligaste kvällen och fina sällskapet.
 


 
 
 
 
 
 

Snabbnudlar

 
Dags för lunch och vad passar då bättre än ett paket snabbnudlar med biffsmak. Den typiska studentekonomin/arbetslöshetsekonomin talar om korvbröd och snabbnudlar som enda matkälla och i nudlarnas fall är detta ganska sant. Det är billigt, går snabbt att göra men är dessutom väldigt gott. Vi har i alla fall inte tröttnat på det än. Visst äter vi både ost, kött och andra dyra grejer men ett paket nudlar finns alltid till hands.
 
När vi köper nudlar köper vi dessutom hälften kyckling, hälften biff. Jag äter alltså bara biffsmaken och Tom kycklingsmaken. Vi är rätt konstiga ändå, men jag menar, 10 "luncher" för 25 kronor får ju vem som helst att jubla.


Snabbhelg igen

Ojojoj helgen har gått i ett. Det brukar bli så när man har en tenta antågandes. Fick agera fyllechaffis åt mina föräldrar igår så sov också där. Åt kinamat med lillbrorsan och slötittade på tv. Idag sen har jag varit i stenungsund och hängt med Bella, Daniel och lillalice. Jag och Bella bakade sjukt mumsiga kakor och vi pratade och hade trevligt.
 
 
Nu har jag landat i soffan hemma och inväntar solsidan, såklart. Skall bli otroligt skönt när den kommande veckan är förbi!

Alla gillar gifflar

Nyss hemkommen från konfan. Är ju konfaledare som ni vet och vi har träffar varannan fredag. Det är så mysigt att träffa alla ungdomarna och få prata med dem men framförallt tror jag att vi ledare har väldigt kul ihop. Kanske lite för kul ibland :) Jag var ombedd att fixa fika idag och givetvis fick det bli gifflar. Man får ju inte vara dum, alla gillar gifflar!
 
 
 
 
 
Vi pratade om profeter och "förutspådde" kvällens matchresultat, för att inte vara som alla andra gissade jag på 2 lika!
 
Nu har jag städat upp lite i lägenheten och väntar på att Josefin skall komma över. Tanken var att vi skulle gå ut ikväll men vi ångrade oss och bestämde oss för en tjatterkväll med mat, kladdkaka, glögg (!!) och översovning! Ska bli helt otroligt mysigt.
 
 



Fredag

Idag är det hemmapluggdag men jag kan verkligen inte koncentrera mig. Det är fredag. Ikväll kommer världens finaste vän hit och sover över och jag har fastnat totalt framför Once Upon a Time.
 
Jag får nog göra en kopp te och försöka mig på att plugga men vart börjar man egentligen? En munta på 40,5 hp är inte att leka med :S 
 
Hoppas att er fredag blir mer spännande än min!
 
 

Once upon a Thursday

Ikväll får jag lov att slappna av. Har suttit 7 timmar i sträck och gjort grupparbete idag inför muntan och dessutom... trumvirvel.. jag blev godkänd på min omtenta!! Det om nått som förtjänas att firas. Det blir några avsnitt av Once upon a Time och lite godsaker :)
 
 
 


Sliten tentapluggare

 
Det är dagar som denna, när man vaknar upp efter en hel natts oroligt drömmande, som man bara vill lägga sig ner och somna om.
 
Du har en liten miniatyrmänniska som sitter på din ena axel och säger "Gå du och lägg dig, du förtjänar att sova ut efter all stress du gått igenom" medan det på den andra sitter en mycket mindre trevlig figur som säger att "Nä men nu får du rycka upp dig! Det är bara en enda skoldag kvar på denna kursen innan muntan och då ska du banne mig gå på den". Jag är väl någonstans mitt emellan :S
 
På något sätt har jag ändå lyckats att släpa mig upp, hitta lite kläder och sitter nästan sovandes framför datorn. Får nog bli en liten powernap sen efter skolan så att jag orkar plugga ikväll.
 
God morgon på er!
 

En extratugga

 
Idag damp det ner ett stort kuvert i vår brevlåda till mig. Jag kunde för mitt liv inte komma på vad det skulle kunna vara och först trodde jag väl att min sista dag var kommen och någon hade skickat ett avhugget finger från en av mina släktingar som varning eller nått men när jag öppnade det så fick jag mig en mycket trevligare överraskning.
 
I oktober och november kör Extra en kampanj för utbildning i tandhälsa i Ghana och skänker 10 öre per tuggummi man tuggar. I samband med denna kampanj kunde man klicka hem tuggummiprover vilket jag såklart gjorde. Detta var dock en månad sen och jag hade helt glömt bort detta. Tanken är att jag skall dela med mig av mina 10öringstuggummin men då får ni allt komma hit och hämta dem så lat som jag är. 
 


 
De var förpackade i ursöta små paket om två tuggummi i varje. Känns kanske lite fånigt att jag sitter här och tuggar tuggummi för att barn skall få tandborstar men förhoppningsvis leder kampanjen till något positivt. Enligt deras facebooksida har kampanjen dragit in pengar för att utbilda 10 000 barn (med mål att utbilda 16 000). Om inte så ökar ju försäljningen av extra ;)
 
Bild lånad från extras facebooksida. Bedååårande!
 



Pluggtrött och trött-trött


Ligger i sängen efter lunchen och undrar hur jag skall orka med mer pluggande resten av dagen + en tenta imorgon för att sedan plugga in hela kursen igen för en munta nästa vecka.

En sak är säker, stress och för mycket plugg gör en trött. Jag hade lätt kunnat somna ståendes.. Och det trots att jag sover ordentligt på nätterna. Önskar bara att dessa två veckor kunde vara över..

Sötare än socker

Toms familj har skaffat sig världens sötaste katt, Morisot. Visserligen är kattungar nästan alltid söta men denna lilla buse är helt otroligt söt. Vi var ju på fars dag middag idag hemma hos dem och jag passade på att fota henne medan hon far runt bland klätterställningar och leksaker. Inte det lättaste precis, men visst smälter man när man ser denna lilla tjej?
 
 
 
 
Nu är det snart dags att bänka sig framför solsidan! 


Mysigt men stressigt

Igår hade vi finbesök av en hel skara människor. Vi tjötade, kollade på scooby doo och åt fika och god mat. Dessutom bjöd lillalice på sång och skratt under hela kvällen.
 
Jag bestämde mig för att baka lite inför kvällen och det fick bli egenkomponerade muffins utifrån detta grundreceptet. Ojojoj så goda de är!! Muffins med vit choklad och hallon och blåbär.
 
Hade en mycket trevlig kväll och jag kan inte nog uttrycka tacksamheten över att ha så fina vänner. Ni är guld värda allihopa! Ett välbehövt avbrott i tentastressen helt enkelt
 
   
 
 
Blåbärsfingrar såklart!
 
 
Jag bad Tom köpa muffinsformar i affären och han kommer hem med dessa söta! Han känner mig alltför väl :)
 
 
 
 
Nu har stressen över tentan åter infört sig och just nu känns det inte som att det kommer att gå så bra men vem vet. Jag skall göra mitt bästa. Imorgon är vi dessutom bjudna på farsdagmiddag hemma hos Toms pappa. Mysigt men stressigt! That's my life just nu ;)

7 November

7 november.. usch.. tiden går alldeles för fort. Det är mörkt klockan sex och det regnar nästan varje dag. På detta skall man sitta inne och tentaplugga. Nej jag är inget jättefan av höst-vintern precis.

Det som dock är bra med det hela är att julmusten äntligen kommit. Nu har vi i och för sig druckit julmust i över en månad här hemma men men (A). Jag tycker nog att julmust är goare än vanlig coca cola. Det muntrar upp en i alla fall när allt annat är grått och trist. Sätter grannen upp adventsljusstaken i oktober får jag minsann dricka julmust!!
 
 



Lillördagsmys

Idag hade vi söta mamma och pappa över på lite gustav adolf-fika. De tog med bakeler och vi fixade mackor. Mycket mysigt! De har äntligen kommit hem från Paris och tog också med sig bilen till oss som blivit lagad. Reparationen gick på en hemsk summa pengar så det kanske inte var lika kul men vi är glada att vår lille röde är tillbaka.
 
 
   
 
Fick ursöta macarons från paris av mamma och pappa förresten som vi skall bjuda gästerna som kommer på fredag. Är knappt jag kan hålla mig från att smaka!!
 
 
Jag och Tom bråkar förresten om vilken färg macaronen näst till höger har.. blå eller grön! Vad tycker ni! Den är solklart grön för mig ;)
 
Dagarna nu är inte så spännande. På tisdag är det omtenta och jag vet att rätt som det är kommer jag att sitta där och inte kunna något men pappa sa att jag måste tro på mig själv så jag får väl försöka. Nu ska jag ta mig lite skönhetssömn!

Bilen gav upp

Fick nyss ett samtal från Tom att han står någonstans på en avfart i bäckebol med en bil som har havererat. Kuuuul liksom. Bilen är ju egentligen mina föräldrars och typiskt nog så är de i Paris just nu så det var bara för honom att ringa en bärgare. Kansk lite spännande i och för sig men något man kanske helst vill slippa här i livet. Tydligen hade någon rem gått sönder. Haha jag är ganska dålig på bilar så kanske ska vara tyst ^^
 
Därför står jag nu och lagar mat så att det är färdigt tills han kommer hem och vi får väl hoppas att det inte tar allt för lång tid. Varför känns det som om såna här saker bara händer på måndagar?? Jag ogillar måndagar -.-
 


Kamera

 
Jag har inte ens haft dig i en vecka än men oh vad jag älskar dig redan. Fina fina kamera! Nu är det du och jag för en lång tid framöver :)

Nöden har ingen lag

Haft en lugn och härlig söndag idag med sovmorgon, bio och finbesök av Josefin. Jag och Tom var iväg och såg Thor 2 och trots att filmen var väldigt bra så var nog detta en av de värsta bioupplevelser jag haft. Ungefär en timma in i flmen blir jag ordentligt kissenödig men vägrar gå på toa för tat inte missa något. Såhär i efterhand hade jag nog gjort annorlunda. Det slutade med att jag hade så ont tillslut att när eftertexterna började rulla så sprang jag iväg på toaletten. Trodde aldrig att det skulle ta slut haha. Har aldrig varit så skönt att kissa!!
 
Nu skall jag sätta mig bredvid Tom i soffan och äta en halv grapefrukt till kvällsmat och sen krypa till kojs. Veckorna går alldeles för fort!
 
 
 



Lite helg för mig med

Äntligen så är tentan skriven och jag kan också få ta helg. Kvällen har/skall tillbringas i soffan med de nya avsnitten av Vampire Diaries på tvn, en smoothie i näven och tända ljus på bordet. Kan det bli mysigare? (Dessutom förtränger jag just för stunden att jag inom loppet av en månad har två till tentor att skriva/redovisa. Usch det tar jag tag i på måndag!)

Tom är iväg på konsert ikväll så nu passar jag på och får lite me time. Är dock väldigt trött efter den stora energiurladdningen idag så det blir antingen en tidig sänggång för mig eller så lyckas jag somna i soffan. Vi får väl se vad som händer ;)
 
   
 
Snacka om att göra perfekt mycket smoothie alltså.. det rann precis inte över!
 
 
 

Fredagsmys?

Hoppas att ni alla har en fin fredagskväll där ute och inte behöver sitta hemma och plugga som en annan. Jag gör det så mysigt jag kan i och för sig och har kokat te och krypt under en filt.
 
 
   
 
Tom är upptagen med Battlefield 4a som släpptes igår så han kan inte störa mig. Han är så sjukt koncentrerad lille pojken. Killar som spelar ser exakt lika dana ut som tjejer som sminkar sig! Samma fokuserade blick och halvöppna mun ;)
 
 
   
 
 Där sprack min "man pluggar aldrig någonsin på en fredagkväll"-policy :( Back to work!


Tentaångesten smyger fram

Haft en härlig pluggdag idag och har trots min nya kamera lyckats bra med att hålla fingrarna i styr och suttit ned och pluggat effektivt. Känslan inför imorgon går i vågor. I ena stunden känner jag mig självsäker för att i andra stunden känna mig folkomligt värdelös. Det är en slags hatkärlek jag har till tentaångest alltså!
 
Muntrade upp mig själv med go mat i alla fall vilket fick bli ceasarsallad, mycket mums!
 
   
 
 
..och självklart skulle Batman upp och snoka reda på lite rester. Vår lilla tjockis!