Det står still i huvudet

Jag vet inte riktigt varför men har haft en sån otrolig skrivkramp det senaste. Ja alltså inte bokstavlig kramp i min arm utan bara en rejäl svacka i idéer och inspiration här på bloggen. Har kanske att göra med allt elände som blev när vi blev sjuka och jag har nog liksom inte riktigt hittat tillbaks sen jag blev "frisk" (hostan hänger sig kvar som om den dinglade över ett akvarium fullt med pirayor och bränmaneter). Jag behöver en liten spark i baken för att komma igång helt enkelt. Har ni något aom ni vill att jag skriver om så är det högst välkommet med frågor alltså!!

Idag väntar en helt vanlig, tråkig hemma tisdag. Inte mycket spännande som händer här faktiskt. Ska försöka rota fram lite frukost ur vårt väldigt tomma kylskåp och sätta mig bredvid Vincent på en filt på golvet. Försöker ignorera hur vår lägenhet har förfallit under tiden vi varit sjuka. Det är lättare sagt en gjort kan jag säga. Får kanske bli ett röj lite senare om lilleman tillåter.


Vincents absolut största idol; Hasse!




Kisshiss

Strax efter jag skrev det senaste inlägget ringde min telefon. Det var mamma som inte tyckte jag skulle sitta ensam hemma hela kvällen. Eftersom Tom tagit både bil och bilbarnstol var det bara för mig och Vincent att packa ihop oss och hoppa på bussen. Brukar gå mycket smidigt att åka kollektivt trots barnvagn men avskyr verkligen att åka dessa äckliga offentliga hissar. Har med egna ögon sett en gubbe komma ut från just den här hissen samtidigt som han drar upp gylfen med en stor pöl bakom sig på golvet. Usch!!
 
 
Följde därför med till kyrkan igår på scoutinvigning medan mamma passade Vincent. När jag kom hem satt de vid köksbordet och skrattade båda två så de hade inte haft några som helst problem att vara utan mig. Skönt! Så kul att se att det hela tiden trillar in nya barn som vill bli scouter. Ska bli jätteroligt att så smått få komma tillbaks som ledare nu i vår. Så fort Vincent kan gå kan ju han också få hänga med någon gång.
 
 
Tänkte vara med ikväll faktiskt men då får pojkarna hänga här hemma. Så skönt när det funkar att lämna bort honom kortare stunder utan ett behöva oroa sig över att han är hungrig. Skönt och läskigt på samma gång. Jag är ju så van att han är helt beroende av att jag finns hos honom och nu kan "vem som helst" ta över. Tiden går så ruskit fort. 

Nu byter vi samtalsämne

 
Hej hopp! Nyss vinkat av Tom som åkte iväg på födelsedagsfest i Stenungsund. Eftersom vi inte lyckades få någon barnvakt så fick vi dela på oss den här gången men det gör inte så mycket. Istället får jag gosa med den här goingen hela dagen och det är ju inte fy skam. När han verkligen borrar in sitt ansikte i min famn eller trycker sitt ansikte mot mitt smälter man verkligen. Så himla gulligt!
 
Det gick bra på bredvidgång nummer 2 igår och nu är det fritt fram för mig att börja jobba. Känner mig inte nådigt nervös kan jag säga över att jobba mitt första riktiga pass. De är ju omöjligt att lära sig ett jobb på två bredvidgångsdagar och jag är jätterädd för att göra fel och bara vara den där nya som inte kan någonting, gör fel och ständigt behöver hjälp. Alla är nya någon gång, visst, men det gör det inte lättare för det. Usch och fy. Får lite halvt ångest över hela situationen faktiskt men jag vet också att det säkerligen kommer gå jättebra och att jag snabbt lär mig jobbet * springer runt i cirklar och skriker i panik*.
 
Ska i alla fall se om jag lyckas fixa en ny video till er också inom de närmsta dagarna då jag fått en förfrågan på en liten tutorial. Mer än så tänker jag inte avslöja. Haha sicken nagelbitare detta blev nu! (ja jag bytte medvetet samtalsämne för att inte fullständigt bryta ihop, okej?! hej stabila människa)
 
Hmm.. och när vi ändå byter samtalsämnen.. tittar på New Girl just nu och där äter dem nachos. Jag vill också ha nachos. Måste gå och köpa nachos. Ska gå och köpa nachos. Hej då!
 


Jobbardags

 
Dags för andra bredvidgången. Är skapligt trött men har hällt i mig lite te och hoppas på att jag skall slippa springa på toa 700 gånger den närmsta timmen. Det gick jättebra för både mig och Tom i onsdags och det var en stor lättnad att komma hem till en sovande bebis och en inte alltför slutkörd pappa. Hade ordentligt ont i mina stackars små fötter efter att ha stått upp konstant i fem timmar så bra skor står nu högst upp på inköpslistan. Gissar att jag kommer vara ordentligt trött när dagen är slut och längtar ordentligt efter en utlovad filmkväll ikväll i soffan.  Men nu.. Time to get going! Hörs sen!
 

Dagens hjälte

Haft en superhärlig dag idag. Så härlig att jag nu är helt färdig och har velat gå och lägga mig enda sen Vincent somnade vid halv åtta. Startade dagen med att bege mig ut i ösregnet till Öppna Förskolan och lite babyrytmik. Verkar som att Vincent tycker att det är lika skoj som jag att få hälsa på alla mammor och bebisar, sjunga lite och busa runt.
 
 
På vägen dit utförde jag dessutom dagens goda gärning när jag hjälpte en stackars tant som trillat omkull i leran när hennes hund hade dragit iväg och som inte kunde komma upp på fötter själv igen. Väldans tur att jag gick förbi för det är ju inte så många som promenerar runt i ösregnet om de inte måste.
 
Väl hemma han vi inte mer än komma innanför dörren innan Josefin plingade på i porten. Vincent var först lite svårflörtad men efter att noga följt henne med blicken en lång stund så glömde han tillslut bort att han var rädd. Josefin hade köpt med sig lite kladdkaka som vi i vanlig ordning smällde i oss. Vi har en liten konstig kladdkaketradition nämligen och vi brukar dessutom dra fram dessa superfina mors dag-assietter jag har liggandes i skåpet. Borde egentligen använda dem oftare för tycker verkligen de är supermysiga.  
 
 
Nu tror jag äntligen det är dags för mig att gå och lägga mig. Imorgon väntar andra bredvidgången för mig så borde vara så utvilad man kan vara när man nattammar. Godnatt!!
 



Pannkisfrulle

Kickar igång dena mulna onsdag med en riktig brakfrukost. Det bästa med att göra pannkakor till middag är ju att det nästan alltid blir några över som man kan snaska på till frukost. Visserligen är det ju våffeldagen idag men eftersom jag börjar jobba 16.30 så får vi skjuta på våffelsmidandet till en annan dag. 
 
 
Trevlilgt frukostsällskap som vanligt och förutom att snaska pannkisar med mammsen så höll han en ordentlig diskussion med diskmaskinen. Vet inte vad de prata om riktigt, kändes mest som en envägskommunikation i mina ögon, men tydligen så fanns det mycket att säga till denna apparat.
 
 
Nu skall jag inte sitta här och fastna (som cirkus 99 % av alla gånger jag sätter mig vid datorn när Vincent somnat) utan flänga runt och städa lite grann. Ta på mig något annat än bh och mjukisbrallor som just nu är dagens outfit är väl också en god idé.
 
 
 

Tisdag

Har under hela dagen samlat på mig en massa fina bilder till bloggen men har inte fått någon tid att sitta ner och skriva ett inlägg. Vincent kräver verkligen ALL vår uppmärksamhet just nu och han kommer ju såklart alltid först. Nu har lillkillen somnat (somnade faktiskt i min famn efter att jag ammat honom, det händer ju i princip aldrig nu för tiden!!) så då kör vi väl en liten snabbrepris av dagen.
 
 
Startade dagen med en smoothie och myshäng med mini me i soffan framför nyhetsmorgon. Just nyhetsmorgon har blivit en standard här hemma nu för tiden och tvn brukar stå på fram till Efter tio med Malou. Det måste väl vara typ en miljard vuxenpoäng på att se på det programmet?!
 
Pysslade ihop en liten mobil igår kväll till Vincents hörna av sovrummet och den sattes upp idag (med tejp) i taket. Vincent satt nyfiket och kollade på ifrån sin säng och jag tror allt han blev lika nöjd med slutresultatet som jag blev. Nu har han något fint att ligga och titta på när han vaknar innan jag orkat masa mig själv upp ur sängen.
 
 
Efter det var det dags för lite städning men det tyckte inte Vincent var en bra ide. Istället fick den fina gamla bärsjalen åka fram och vi skumpade runt tillsammans till barnkammarbokens sånger på spotify. Funkade faktiskt riktigt bra trots att han ju väger en del. De flesta byter ju bort sina trikåsjalar till förmån för en lite stummare vävd sjal när barnet blir större men som sagt så funkade detta utan problem. Blir ju såklart ite varmt efter en stund men det blir det väl gissningsvis i alla bärdon. Lyckades sätta igång en diskmaskin i alla fall men jag kan säga att det inte är det lättaste att göra nått överhuvudtaget med en sprattlande tiokilosklump på magen.
 
 
Ja och förutom detta så har jag, aka pannkaksmästaren, stekt upp en dubbel sats pannkakssmet, tagit ett härligt bad och myst med mina två favoritpersoner. Just nu laddar jag mig inför morgondagens bredvidgång på nya jobbet med en kaka Marabou Helnöt och Äntligen Hemma på tv4. En väldigt välbehövlig egentid faktiskt efter en natt med väldigt lite sömn. Vi får höras mer imorgon för nu skall jag bomma igen laptopen för idag och bara ta dte lugnt!


Om Vincent hade haft ett eget rum

Jag gissar att jag inte är ensam om att glira runt bland barnklädes- och inredningsbutikerna på nätet. Handla till sitt barn måste ju vara något av det roligaste som finns. Eftersom vi bor i en tvåa så har vi ju inget rum till Vincent men det stoppar ju inte en från att drömma sig bort lite grann. Här har vi några favvisar som gärna hade fått flytta in på momangen om Vincent haft ett eget rum (och om vi varit miljonärer!! Varför skall alla fina barnpryttlar vara så ruskigt dyra?).
 
 
 

Living in denial

Idag har jag bestämt mig själv för att må bättre. Med rätt inställning kanske det vänder liksom. Vi åkte en sväng förrut till Frölunda Torg för att handla upp ett presentkort Tom fick på Dressman i födelsedagspresent. Var rätt skönt att få tvätta av sig och ta på sig rena kläder trots att mitt ansikte fortfarande ser rätt så mosigt ut och jag inte orkade fixa till mitt hår. Nu är jag såklart helt färdig så det får väl bli och ligga på soffan rsten av dagen men det var det värt. Lite frisk luft och häng med mina två favoriter var precis vad jag behövde. Kanske inte för själva sjukdomens skul utan mest för mitt psyke och det behöver ju också hållas i schack.

 
Tog en snabbfika på Espressohouse också med en bebis som absolut inte ville sitta still en sekund. Vi hann inte mer än sätta oss innan den lilla handen doppats i Toms kaffekopp. Som tur var så var det en latte så han fick bara mjölkskum på handen *visualiserar en bebis med bortbrända fingrar*. Vi hann även med en liten kik inne på Polarn och Pyret för att kolla in deras ytterkläder. Sökandet efter de perfekta ytterklädera fortsätter alltså. Jag kommer aldrig i livet punga ut 700 spänn (!!) för en jacka från PoP men man kan ju alltid testa i affären för att sen ge sig ut på tradera och leta.
 
 
Nu är det snart lunchmiddagsdags (hur blev klockan fyra???) så då vaknar väl Vincent snart. Bebisar brukar ha en tendens att göra det preciiiis när man skall sätta sig och äta nämligen. Mycket märkligt!
 
 



Vill bara gå i ide

 
Denna bilden får beskriva hur jag mår just nu. Egentigen vill jag mest gå och krypa ner under täcket och sova i en vecka, men det går inte när man har barn, tyvärr. Försökte ligga i sängen och leka med Vincent förut men han ville hellre bli runtburen och titta på bilarna från fönstret. Det var väl värt ett försök i alla fall.
 
Tom har åkt iväg till Stenungsund på släktkalas och eftersom mitt tillstånd är som det är så fick jag och Vincent stanna hemma. Vincent är inne i en utvecklingsfas nu samtidigt som han ju fått sina första tänder vilket innebär att allt vad sovrutiner heter har flugit ut genom fönstret och vi är tillbaks på ruta ett igen. Jag var verkligen såååå glad över att han lärt sig att somna själv på bara några minuter och att vi t.o.m. kunnat lägga honom på bara gröt (och inte tutte), men nu har vi som sagt backat och är tillbaka i "söva i en timme"-träsket. Han gör det inte lätt för sin stackars sjuka mamma.
 
Det märks dock att han håller på att lära sig en massa nytt. Nu slår han ihop två klossar som han håller i händerna, han pratar mer än någonsin (fler olika ljud) och så har han så smått så smått börjat förflytta sig. Några gånger har han faktiskt dragit sig fram 5 cm till en kloss (!!) så snart lossnar det nog.  Hoppas bara att läggningsrutinerna kommer tillbaks när fasen är över.
 
Nu skall jag försöka få i mig lite mat (ett äpple, lite stekt halloumi och 4 riskakor idag än så länge så är rätt så hungrig) och så skall vi se om Vincent är på humör att äta lite middag han med. Igår störtvägrade han torsken (fas och tänder är inte en bra kombo asså) så vi får se vad han säger om lite kyckling och couscous.
 
 
Världens goaste kille!
Du kan göra mig galen men jag älskar dig ändå, mer än någonting annat <3

Sjukdom och sommarjobb

God förmiddag! Denna sjukling sitter nerbäddad i soffan framför ett avsnitt av New Girl och den enda frukosten som jag orkade fixa idag; resterna av gårdagens B&J. På listan över symptom kan vi nu lägga till rosslande slemhosta och snorig näsa. Yummy! Ska se till och hålla er ordentligt uppdaterade om alla detaljer kring mitt ytterst allverliga tillstånd de kommande dagarna ;)
 
 
Dagens outfit har ni här:
 
 
Linne, som jag levt i dygnet runt i två dygn, från Åhlens. Adidas mjukisbrallor som hängt med i säkert ett årtionde, härligt urtvättade och väldigt bekväma. Världens obekvämaste amningsbh som luktar bröstmjölk och svett och ett par ankelsockar i härligt starka neonfärger. Detta matchat med en ytterst unik hårstyling som du bara kan åstadkomma genom att sova med håret i en knut samt låta en bebis dra ut små hårtuffsar på båda sidor om huvudet. Kan kompletteras med smink men idag kör jag på den naturliga "påsar under ögonen, torra läppar och torkat snor på näsvingarna"-looken. Röda mattan nästa!
 
Idag har jag som enda, men viktiga, uppgift att sätta mig ner och ringa till äldreboendet för att tacka ja till extrajobb och sommarjobb. Det lilla problemet är bara att jag har fått TVÅ jobberbjudnaden. Lyxproblem kanske men problem nevertheless. Båda äldreboendena har sina pluss och minus och idag måste jag som sagt välja. Vet inte riktigt hur det skall gå till. Ena stunden så är det första stället det självklara valet och nästa stund så vill jag välja det andra. Ett litet, mysigt, kommunalt boende med demensinriktning eller ett större "vanligt", privatägt boende med möjlighet till nattjobb. Svårt svårt! Hoppas att det blir bra oavsett vad jag väljer. Är så rädd att jag skall ångra mig liksom. Hur det än blir så känns det i alla fall skönt att jag har jobb i sommar så att Tom kan vara hemma med Vincent. Skall bli skönt att få komma ut bland lite folk igen.
 
 


Min tur

Så kom det tillslut ifatt mig. Den där förkylningen. Sitter med en jätteklump i halsen som knappt tillåter mig att svälja och är rejält hängig. Trots det har jag lyckats vika all tvätt idag och kört två maskiner tvätt och två maskiner disk. Så otroligt dumt! Borde ju egentligen vila mig men det är ganska svårt när man har en livlig bebis hemma och garderoben ekar tom. Inväntar att Tom skall kliva över tröskeln så jag kan lämna över barn och hushåll till honom. Han är dock fortfarande inte helt frisk från sin egen förkylning och jag är livrädd att det är samma skit jag fått. I så fall får jag räkna med att vara sjuk ett bra tag framöver. Blää! 



Fick ställa in en barnvagnspromenad med en mamma som bor i närheten idag och även trippen ut till Onsala imorgon vilket känns dötrist men det sista man vill är ju att smitta någon annan som har barn. Förhoppningsvis blir jag snart bättre.

Vincent har varit lite extra gnällig det senaste och igår tittade hans andra tand fram så förhoppningsvis är det därifrån gnället kommer och att det inte är så att han också håller på att bli sjuk. Hade ju i och för sig varit min vanliga otur då.



Specialitet??

Fick en fråga från Jenny som jag tänkte att fler kanske är nyfikna på:
 
Hej igen!!
En ytterligare fråga ang dina studier! Vilken specialitet är du mest intresserad av? Har du någon du gillar redan eller vilka skulle du kunna tänka dig? 
Kram !!
 
Strax efter "Vad pluggar du?" och "Hur långt har du kvar?" (följt av oooj är det sååå länge?) så är detta en av de vanligaste frågorna jag får när man börjar prata sysselsättning. I alla fall innan jag fick barn. Oftast brukar det låta något i stil med "Skall du bli någon speciell läkare, typ kirurg, eller skall du bara bli allmänläkare?". Detta är en vanlig missuppfattning tyvärr bland "vanligt folk" haha. Nu låter det som jag är värsta översittaren men givetvis inser jag ju att man som vårdpersonal lever i en liten bubbla, en egen värd där konstiga termer och den speciella jargongen kanske varken förstås eller uppskattas i världen utanför.
 
När man läser till läkare blir alla likadana, om man kan säga så. Man får sin läkarlegitimation och jobbar som Legitimerad läkare. Detta efter en 5,5 år lång utbildning, AT (allmäntjänstgöring) på ca 18 månader och ett examensprov. Efter detta kan man, om man vill, specialicera sig i ytterligare ca 5 år (varierar lite beroende på vilken specialitet du väljer). Allmänmedicin är en specialitet och de som jobbar som allmänläkare har således också specialicerat sig, precis som ortopederna, akutläkarna eller barnläkarna.
 
 
Själv så vet jag faktiskt inte riktigt. Har funderat på barnläkare med inriktning på för tidigt födda barn men ärligt talat så vet jag ju inget om det direkt. Längre fram i utbildningen så kommer vi att läsa olika kurser såsom kirurgi och psykiatri och då ingår placeringar ute på sjukhus och vårdcentralen så det är väl kanske först då jag verkligen får möjlighet att få ett hum om vad jag vill göra i framtiden.
 
Av det lilla jag har sett så har det mesta verkat väldigt roligt (att vara på operation är ju t.ex. extremt häftigt) och även fast jag kanske inte tror att allmänmedicin är min grej så har de grymma arbetstider utan jour, nattpass och jobb på julafton vilket ju såklart lockar en mamma med småbarn. Något som såklart också spelar in när man väljer specialitet i framtiden. Vissa specialiteter är väldigt jourtunga medan andra har ett lite mer kontorsliknande schema.
 
Så, som svar på frågan så finns det mycket som jag skulle kunna tänka mig. Helst hade jag velat jobba på sjukhus och där lockar både kirurgi, pediatrik (barn) och kardiologi (hjärta) men detta kan ändras både en och sju gånger under utbildningen i takt med att jag får se och testa på olika specialiteter. Det jag inte är så sugen på är psykiatri och allmänmedicin men vem vet, kanske hamnar jag på en vårdcentral ändå. Inget huggs ju i sten förrän om cirkus 5 år ändå så ingen stress.
 
Tack Jenny för frågan förresten! Tycker det är såå roligt att ni skriver och frågar mig saker. Ni får ju se mycket av mig här i bloggen men jag ser ju inte er så ofta. Är det något ni undrar så fråga på!
 
 
 



Här kommer snabbreprisen

Som väntat flög helgen förbi i ett naffs och nu är det redan måndag igen. Hur fort kan veckorna gå egentligen? Igår flängde vi verkligen runt ordentligt och han både med ett besök hos Alice och Isabella, Toms bror Robin och sen så landade vi hemma hos mamma och pappa för lite kvällsmat. Eftersom vi inte kom dit förrän vid 7 så bestämde jag mig för att sova kvar här med Vincent så att vi kunde lägga honom och slippa väcka honom för att åka hem. Mamma och pappa har ju fixat en spjälsäng till lillen här nu så han sover som en liten prins. Tom däremot åkte vidare hemåt och kommer och hämtar hem oss efter skolan.
 
I lördags hade vi en supermysig mellokväll och tack gode gud så vann ju rätt låt för en gångs skull. Vincent ville inte alls gå och lägga sig vid 7 som han brukar (tror han hade lite magknip) så han satt uppe med oss och diggade till låtarna. Han var verkligen supertrött så han riktigt gosade in sig i famnen och det kan man ju bara inte säga nej till. Oftast blir han ju supermegagnällig när han är trött så jag tar gärna den här andra versionen fler gånger.
 
 
Fick 2 timmars extra sömn på morgonen på söndagen också vilket var helt fantastiskt verkligen. Vincent roade sig med att titta på när farfar putsade fönsterna (hur kul som helst tydligen) och gosa med sin farmor. Det är så kul att se hur mycket han tycker om att vara med Toms familj. Det är väl bara Jonathan (Toms näst yngsta bror) som är lite läskig. Kommer han för nära blir det störtgråt om han inte lyckats charma honom först med lite konstiga grimaser. Vi stannade till lunch innan vi åkte iväg mot nästa stopp och landade som sagt runt sju hemma hos mina föräldrar. Vincent var, av någon anledning (hehe), väldigt trött och var därför lite svårlagd men han somnade tillslut efter en liten fight med pappsen. Nu väntar en hel hög med upplanerade helger framöver men det är bara planerat en massa roligheter så det skall bli kul.
 
 
Skall förresten bli skönt att få komma hem och byta kläder som jag nu haft i tre dagar (usch!!) och hoppa in i scoutskjortan för första gången på lääääänge ikväll. Nu är nämligen tanken att jag så smått skall gå tillbaka till scouterna igen. Det har vi ju inte kunnat göra förrän nu eftersom Vincent behövt ammas innan han lägger sig men efter några lyckade försök med sövning på bara gröt känner jag mig ganska så lugn med att överlämna hela nattningen till Tom när jag är borta. Utan att behöva oroa mig för att han får lägga sig hungrig.
 
 

Misshandlad lilltå

Måste börja med att varna alla fothatare där ute för nu skall det pratas tår. Har faktiskt lite svårt att förstå hur folk kan tycka att fötter är så fruktansvärda. Inte är de väl vackra men det är en del av kroppen och de är ju rätt så smidigt att ha ett par. Bebisfötter är ju dessutom något av det gosigaste som finns, för att inte tala om små bebissockar och pytteskor *häller i mig lite citronsaft för att balansera allt det söta*.
 
Hur som helst. Igår lyckades jag med den klassiska "slå i tån i en hård grej på golvet". Skrek och gormade och hoppade runt på ett ben, en riktigt rejäl smäll blev det och ni vet ju hur ONT det gör. Oftast brukar ju smärtan gå över efter en liten stund men icke den här gången. Haltade runt hela kvällen och när jag vaknade så såg ton ut såhär.
 
 
Ja det gör ONT, om det är någon som undrar. Googlade lite snabbt på vad man gör om man brutit tån men tydligen så skall man inte ens söka läkarvård även om den är bruten så det är väl bara att härda ut. Bilden förskönar en del tycker jag för den ser både svullen och blå ut. Varje gång man slår i någon tå så känns det ju som om man brutit dem (gör ju så förbaskat ont) men denna gången fick jag i alla fall lite kvitto på min smärta i form av ett fint blåmärke. Fint!


Helgmys

Godmorgon! Det blev en mysig kväll igår då Tom kläckte idén att bjuda hem Jakob och Michaela på lite fredagsmys. Vi bjöd på middag som bestod av hederlig husman; köttbullar, potatis och brunsås, och sen till efterrätt svängde jag ihop en variant av cheesecake i glas. Supersmarrigt alltihop om jag får säga det själv!
 
 
Idag fick jag dessutom lite härlig sovmorgon då Vincent somnade om efter sin frukostamning och sov ända fram till halv 9. Imorgon är det dessutom Toms morgon så det blir dubbelsovmorgon för mig den här helgen. Man får ju inte vara dum ;) Vet dock inte om det kommer bli så lätt att somna om imorgon då vi åker till svärisarna ikväll och sover över, men bara lyxen att få ligga kvar i sängen är ju fantastisk när man i vanliga fall knallar upp klockan sju efter ännu en upphackad natt.
 
Ikväll blir det självklart mellomys och imorgon skall vi åka och hälsa på Isabella och Alice en stund. Tyckte jag var rätt så smart som föreslog att vi skulle åka och titta på Melodifestivalen hemma hos Toms familj. Då säkrade jag ju liksom att det blir ordentligt mysigt och att jag inte riskerar att sitta ensam med min chipsskål i soffan. Tom är ju som ni vet inget fan av melodifestivalen men han tittar om han "måste" och kan då ändå tycka att det är lite roligt. Rätt skumt egentligen :P

Ytterkläder på sommaren?

Ok.. let's get serious here. Vädret håller i sig och är helt fantastiskt underbart och som ni sett har vi hunnit hänga på lekparken både en och tre gånger. Gissningsvis kommer vi hänga där en hel del i vår och i sommar också och om inte det så kommer vi i alla fall vistas mycket ute oavsett. Detta öppnar upp för en liten krånglig fråga. Vad har man för ytterkläder på en bebis, på sommaren , som fortfarande inte kan gå men som säkerligen gärna härjar runt både i sandlådan och på gräsmattan och skitar ner sig? Ja inte när det är 30 grader kanske men alla vet ju hur vädret i Sverige skiftar och något borde vi väl ha till lillen nu under vår/sommar/höst som skyddar mot vind och fukt men som inte är en tjock dunoverall.. Eller?!
 
Smart som jag är så googlade jag ju givetvis "ytterkläder 1 åring sommar" men måste erkänna att jag inte blev ett dugg klokare. Snarare ännu mer förvirrad. Skaljacka, vindfleece, overall, galonbyxor... ehm asså va? Måste ju erkänna att jag direkt gjorde ännu en googling på vad sjuttsingen en skaljacka är för något. Inser att det här med ytterkläder är en vetenskap i sig och jag får nog göra lite efterforskningar innan jag slår till. Om ni har/har haft en bebis på sommaren i ungefär samma ålder och löst denna knepiga gåta så får ni gärna ge mig lite tips! Med vänliga hälsningar, "Vilsen i barnklädsdjungeln".
 
Här kommer lite ytterklädsinspo. Favvisar är overallen från Pompdelux och jackan från Name it ;)
 
 



Innan jag lägger mig..

Klockan är på tok för sent men kunde inte med att lägga mig utan att slänga in mitt lilla huvud här och säga hej. Idag har varit en sån där turbodag som gått i ett. Haft det jättetrevligt men haft noll tid till allt vad dator och mobil heter. Vi startade dagen med att dra iväg på babyrytmik igen tillsammans med Elin och Isabella på öppna förskolan. Denna gången kände vi ju igen de flesta av sångerna vilket var skönt men än en gång glömde vi kontanter så det blev inget fika för oss efteråt.
 
Efter besöket där begav jag och Vincent oss hem för att röja lite i ägenheten medan de andra två gick iväg för föräldragruppsträff på sitt BVC. Typiskt nog valde vi ju inte samma BVC (och vår version av föräldragrupp bestod av 4 personer så på så sätt hade det kanske varit kul att gå på ett litet större BVC) men vi är så nöjda ändå med vårt val. Sen kom de i alla fall hem till oss igen och vi satt och tjittjattade och lekte bort tiden som vanligt.
 
För varje gång vi ses så "leker" de bara mer och mer med varandra de små goingarna och et är härligt att se. Just nu är greppa tag i den andres fot/arm/öron/hår roligt och även att ta den andres leksak. Det är ju aldrig roligt att leka med det som man redan håller i handen liksom.
 
 
Vi vinkade av kompisarna vid halv sex och då var det bara att ställa sig att fixa mat till stora och små. Hann precis slänga i mig maten innan det var dags för mig att åka iväg på styrelsemöte. Ja ni ser ju. Full rulle hela dagen. Kom hem vid halv tio ungefär och är helt slut. Rolig dag helt klart! Gillar när det händer lite saker och man slipper sitta hemma och häcka hela dagen (även fast det också kan vara både skönt och välbehövligt ibland). Nu skall jag klicka på publicera och sen blir det bums i säng! Vi hörs imorgon ;)

Sandlådepremiären

 
Har nyss kommit hem efter ännu en sväng till lekparken. Den här gången fick vi även med Tom och vi hade det supermysigt! Tom introducerade det konstiga materialet sand för Vincent. Något som ser ut som att det går att plocka upp ur handen men som bara trillar ner på marken när man försöker. Väldigt fascinerande och rätt så roligt när mamma och pappa började slänga sand på varandra #aldrigvuxen.
 
 
Till Vincent hade vi varit smarta nog att ta med lite äppelbitar men nästa gång fr det bli fika även för de vuxna. Var såååå gott att sitta och gotta sig i solskenet en liten stund. Solen är väldigt välkommen och jag hoppas att den är här för att stanna.
 
Känns som att det kommer bli mycket lekparksbesök i sommar. Hela familjen tycker ju faktiskt det är en riktigt bra grej. Får bara inhandla lite bättre "lek i sandlådan"-kläder och så kanske en liten hink och en liten spade.. till oss vuxna alltså.
 
 


Inget spännande här inte

Har en massa fina bilder till detta inlägget men kan verkligen inte komma på vad jag skall skriva. Kanske beror det på att vår dag varit rätt så intetsägande och tråkig eller så har min hjärna bara slutat att fungera. Vi har alltså bara häckat hemma idag och ibland är det väldigt skönt att just göra det, men idag har jag kännt mig så otroligt rastlös så tillslut fick det bli en sväng till lekparken i alla fall. Vincent cerkar tycka att det är rätt så skojsigt att gunga och sanden på marken var tydligen väldigt fascinerande haha.
 
 
Kombinationen rastlös och slutkörd är inget jag rekommenderar förresten. Har varit en riktigt tuff vecka för mig med en bebis som vaknar vad känns som hundra gånger varje natt och en extremt sjuk sambo som inte ens kan ta hand om sig själv. Ibland känns det som om man skall tippa över kanten och ge upp men så får man den där pussen från sin lilla bebis och så orkar man lite till. Känns dock skönt att Tom är på bättringsvägen nu så att vi kan vara två om det här att sköta hem och bebbe.
 
 
Skall försöka hålla mig vaken i i alla fall en timme till. Har börjat titta på Unbreakable Kimmy Schmidt på Netflix och måste säga att jag gillart. Ganska udda serie med rätt spännande karaktärer men det passar ju bara mig desto bättre då ju ;) Så känner ni att ni vill titta på nått nytt och spännande och lite så där halvgalet så kan jag bara rekommendera den. 

Inte min dag

 
Dagens lunch får pryda detta inlägg. Försökte förgäves pimpa till mina falukorvskivor och makaroner med ett glas med vatten med frysta hallon. I och för sig tillhör jag väl den skaran som faktiskt kan tycka att det är riktigt gott med stekt falukorv ibland men idag kändes det väl sådär. Kanske för att jag hela dagen gått runt som en zombie då Vincent bestämde sig för att göra morgon redan halv sju imorse. Dessutom blev arbetsintervjun jag skulle gått på idag framflyttad vilket gjorde dagen ännu lite dummare. Nä usch denna dagen packar vi ner i en kartong och ställer undan i något mörkt, dammigt hörn tycker jag.
 
Dock, och detta är ett stort dock, så hände det faktiskt en rolig grej idag. Vincent har nämligen gått från tandlös till entandad bebis. De superstolta föräldrarna åkte därför genast och köpte en liten tandborste och firade loss. Vi har tyckt att Vincent varit lite extra gällig utan anledning de senaste dagarna och nu har vi antagligen förklaringen. Fasar dock för dagen då han får för sig att bita mig när jag ammar. Det är inte en rund liten tand vi pratar om liksom utan den är sylvass. A to the J säger jag bara.
 
Nu skall jag krypa ner i min säng. DET ska bli skönt i alla fall!
 
 
 
 



Shoppat på Villervalla

Lovade ju er att visa kläderna vi fyndade på Villervallas lagerutförsäljning i lördags. Det blev som sagt en styck vinterjacka i storlek 86 som jag hoppas att han kan ha nästa vinter och ett sett med ytterkläder för lek och bus på dagis nästa vår/sommar/höst i storlek 92. Googlade fram viktkurvan och gissade mig till vilken storlek han kunde tänkas ha då men det är ju inte lätt att förutspå så här på förhand. Givetvis var storlekarna lite udda eftersom det just var en utförsäljning men jag är såååå nöjd med det vi fick med oss hem.
 
 
Känns galet att tänka ett år framåt i tiden. En 1,5 åring liksom. Hur kommer våra liv se ut då? Har en vän vars 1,5 åring börjar att prata mer och mer och som nu verkligen går att kommunicera med. Både längtar och inte längtar tills Vincent är lika gammal. Han får gärna vara liten ett liiitet tag till :)
 
 

Köpa barnmat eller laga själv?

När vi var på BVC sist hade Vincent avvikt lte från sin viktkurva. Inget att oroa sig för, försäkrade sköterskan en lite orolig mamma, det förväntar vi oss nästan när de börjar med smakisar. Hur som helst rekommenderade hon oss att erbjuda både lunch och middag i matform (äta själv eller puré) och efter fylla på med amning om det behövs. Eftersom jag tyckte det lät ganska vettigt har vi alltså så smått börjat införa "fasta" mattider. Till middag har vi successivt ökat till en halv burk av valfri barnmat och än så länge så går det bra. Han äter nästan alltid upp allt så man undrar ju lite hur mycket han egentlige kan tänka sig att äta.
 
 
Dessvärre blir det ju lite dyrt att köpa burkar hit och dit så idag fick jag mig ett litet infall och knåpade ihop egen, barnvänlig spagetti och köttfärsås-gegga. Ni fattar inte hur stolt jag känner mig över den här burken alltså. Man är ju en såååå duktig mamma om man gör egen mat *blink blink*. Man överröses konstant med bilder på diverse sociala medier på duktiga mammor som fixar det ena och det andra till sina barn. Det skall vara ekologiskt och gärna komma från en liten specialbutik inne i stan. Det får inte vara "fel" märke och man skall undvika SUPERDÅLIGA "tillsatser" som solrosolja, omega-6 och vasslepulver. Man kan ju bli tokig av allt det där och jag är inte den som tror att ge en barnmatsburk till sin bebis är som att själv käka billys pan pizza.
 
Givetvis vill man det bästa för sitt barn men dagens barnmat är kontrollerad och testad. Hade det funnits gift på burk att köpa till barn så hade det plockats bort illa kvickt. Sen kan man ju använda sitt sunda förnuft och hålla en varierad kost (alltså inte bara grörgrötgröt 7 ggr om dagen) men det hoppas jag att de flesta är med på. Givetvis får folk laga sin egen barnmat men man är ju inte en dålig människa om man inte gör det. Barnet blir en vettig person ändå och kommer ändå inte komma ihåg om maten var hemmalagad eller bortalagad.
 
Ett litet sidospår. Vad jag ville komma till var att jag tänkte att man ju kunde variera hemmagjord och köpt mat för att testa olika smaker och, som sagt, för att spara en slant eller två. Än så länge har Vincent inte smakat på slutresultatet men vi får se till middagen vad han säger. Resten av maten fryser jag ner i muffinsformar och ber en liten bön att jag skall kunna få ur köttfärsåsen där ifrån också. Papper är väl inte så hemskt näringsrikt kanske.
 
 


Hur man inte sminkar sig

Denna dagen har väl börjat lite sisådär. Fick sova en timme extra imorse vilket ju var fantastiskt och nu ligger bebisen och sover sin första lur. So far so good. Sen fick jag för mig att piffa till mig lite grann. Det tyckte tydligen inte mother nature. Hittade en fin blush i min mammas sminkväska som jag bestämde mig för att testa.. dum idé!! Lyckades lägga på aaaalldeles för mycket och trots mina desperata försök att täcka över med annat puder så såg jag ut som om jag antingen bränt mig i solen eller fastnat i ett konstant superrodnande tillstånd vilket INTE var så smickrande.


Bara att tvätta av och göra om. Tillslut tog jag på mascara och vad tror ni inte händer? Jo självklart stoppar jag in hela borsten i ögat vilket utlöser ett frenetiskt blinkande som gör att det bildas en tjock svart rand under mitt högra öga. Noooooo!! Eftersom huden redan var riktigt irriterad över allt målandes och tvättandes försökte jag gnida bort fläcken vilket gick sådär men fick duga. Heja mig!

Ibland går det inte riktigt vägen, men vad gör väl det? Har samma kläder som jag haft i tre dagar och är i ett enormt behov av att duscha mitt feta hår så då passar väl denna sminkningen ganska bra.


Lite kvällsbabbel

Pustar ut lite framför melodifestivalen efter en mysig dag. Lämnade Vincent med min bror under en timme för att följa med mamma på en snabb shoppingtur och det bar bland annat av till Villervallas lagerutförsäljning där vi fick tag på riktigt fina ytterkläder till Vincent som han kommer kunna ha nästa vinter och sen mot våren 2016. Perfekt inför dagisstarten att få tag i ordentliga kläder som håller för lek för en billig peng. Får se till att fota dem imorgon så ni får se.
 
Vi bestämde oss för att sova här en natt till så Tom får en chans att bli frisk och vila samt att jag får lite hjälp med Vincent här. Imorgon har jag blivit uppmanad att INTE gå upp med Vincent när han vaknar utan snällt lämna honom hos mamma och pappa så att jag får sova någon timme till. Det är något jag är extremt dålig på. Att be om hjälp. Särskilt när det kommer till mitt föräldraskap eftersom jag känner att det är min son, mitt ansvar. Givetvis är det ju superdupermegadumt att neka lite sovmorgon men ja, jag tycker det känns otroligt jobbigt att tvinga upp någon annan klockan halv åtta en söndag och går hellre en hel dag själv och är astrött. DUMT! Såååå imorgon skall jag alltså strunta i allt vad duktigmammasyndrom heter (ja ett sånt finns definitivt) och i alla fall ligga och dra mig en stund om jag inte lyckas somna om.
 
Så avslutar vi med en väldigt söt bild som inte har ett dyft med mitt babbel att göra och så hoppas jag att er kväll/natt blir fin!
 
 
 



Mamma och Läkarstudent - Hur går det ihop?

Videon har legat uppe sen igår men nu så läggar jag även upp den här för er också. Har sovit över hos mamma och pappa och inte kunnat norpa åt mig en dator förrän nu.
 
 
Har ni något önskemål på vad ni skulle vilja se härnäst så lämna gärna en kommentar och har ni några frågot om mina studier så får ni givetvis ställa dem. 

Men vad nu??

 
Nämen vad är det jag sitter och äter? Nu kommer ni antagligen brista ut i ett enda stort HAHA, ett ganska så befogat skratt kan man väl tycka. Ja LCHF-dieten höll i hela 4 dagar och för en stund sen satt jag och slevade i mig lite pasta. Anledningen är så enkel som att vi fick lite saftiga räkningar denna månaden och helt enkelt inte har råd med en massa ost (dyrt), kött (dyrt) och brocolli (äckligt).
 
Visserligen så skall ju, enligt experterna, inte LCHF vara dyrare än vanlig mat. Man "byter ju bara ut kolhydrater mot fett" och skall egentligen inte öka mängden protein, men det ÄR billigare med en snabb pastasås med bacon än ostgratinerad brocolli med fet sås och köttfärsbiffar. Vi kommer givetvis fortsätta att "cut the crap" med uteslutning av diverse halv- och helfabrikat, kakor, läsk och chips men som sagt så håller vår budget inte riktigt denna månaden för biff med bea. Ni kanske är intresserade av recept på billig mat likväl som lchfvänlig. Vad vet jag?
 
Det finns även två andra anledningar till att skjuta upp lchfstarten en aning. Tom ligger ju som jag sagt tidigare och är dunderförkyld och har knappt fått i sig något mer än glass. Glass MED kolasås om man skall vara petnoga så hans LCHFvecka slutade så fort den började. Jag har dessutom, inom loppet av tre dagar, ja håll i er nu, tappat 2,5 kilo. Jag vet att det mesta är vattenvikt som ju binds till kolhydraterna men det känns sådär att tappa så mycket när man ammar faktiskt. När vi väl har pengar och kör igång igen kommer jag att vara ännu lite "snällare" med kolhydraterna. Vill ju inte att det skall gå ut fettbundna miljögifter i bröstmjölken precis #mommyoftheyear.
 
Idag blev det alltså fattigmansmat på spagetti, vitlök, lök, vitt vin, bacon och tomat. Av detta var det endast tomaten vi inte hade hemma sedan tidigare så det blev ju extremt billigt. Kanon! Receptet hittar ni HÄÄÄR!
 
Nu skall jag och Vincent dra iväg på fredagsmys hemma hos hans mormor och morfar!
 


Klipp på g

Sådärja.. nu är det ett nytt klipp på g till min youtubekanal. Skall bara klippa och redigera det först. Känns som jag babblade på som en galning men klippet handlar ju om något som jag verkligen brinner för så det skall bli spännande att se vad ni tycker. Fick en förfrågan att prata om just detta för ett litet tag sen och nördar därför ner mig lite i det. Kan ni gissa vad det handlar om? *Hint* pyttetexen på bilden nedanför
 
 
Så vad händer idag då? Ja här hemma blir det en sedvanlig fredag med lite tvätt, städ och bebislek. Vädret har gått från att locka ut soldyrkande svenskar till att fullständigt deppa ihop till en enda grå massa så vi håller oss nog på denna sidan ytterdörren idag. Kaaaanske åker vi en sväng hem till mamma och pappa ikväll men det är inget som är bestämt än. Let's Dance blir det i alla fall och så planerar jag att orka hålla mig vaken längre än till halv nio idag! #bucketlist
 

Babyrytmik på Öppna

Ja idag så har jag, Vincent, Bella och Elin varit iväg på babyrytmik på Öppna Förskolan. Vi insåg ganska snart efter att ha kommit dit att vi ju borde gått dit tidigare. Var supermysigt och plats för mååånga barn och deras mammor och pappor. Idag var det babyöppet och alltså bara öppet för oss med barn 0-1 år så det verkligen kryllade av små bebisar och mammor som riktigt längtat efter att gå dit efter att ha hållit sig hemma i vabruari.
 
 
Lagom till sångstunden så mötte vi upp några bebisar och mammor ur Elins mammagrupp. Så satt vi i ring och sjöng sånger, gjorde rörelser, dansade och spelade maraccas. Jag kunde väl knappt hälften av sångerna så man kände ju sig lite lost men det var väldigt mysigt ändå. Efteråt avslutade vi det hela med att leka lite till och Vincent smaskade i sig en hel klämmis. Mycket uppskattat faktiskt! Dit går vi igen :)
 
 
Det tog dock på krafterna att hoppa och dansa så Vincent somnade pang bums i vagnen på vägen hem.
 



Det kryllar av bebisar

God kväll vänner! Det är faktiskt först nu som jag har kunnat sätta mig ner vid datorn längre än fem minuter. En full rulle-dag helt enkelt. I förmiddags var vi iväg på ett jättemysigt mamma-bebishäng i stan hemma hos en mamma i en av de mammagrupper jag är med i på Facebook. Allt som allt blev vi 9 bebisar. NIO!! Ja ni kan ju tänke er hur det såg ut haha.
 
 
De flesta krälade runt på golvet bland leksaker och annat kul. Det kröps, rullades och sprattlades på rygg och mage och jag tror att bebisarna hade det riktigt skojigt trots att de flesta fort blev trötta av alla intryck (guldmedalj till Vincent här). Vincent är ju dessutom lite känslig för nya folk och är alltid på sin vakt så det var inte tal om att åla runt bland en massa främmande bebisar utan att på avstånd iakta, med mamma tätt intill, var vad som gällde. Tillslut dög bara att bäras runt runt i min famn och då packade vi ihop oss och åkte hem.
 
 
Eftersom personerna ej är tillfrågade att synas här så suddar jag deras ansikten ;)
 
Vi hade det i alla fall supertrevligt vi mammor och det är rätt häftigt att se så många bebisar i ungefär samma ålder på ett och samma ställe. Trots att de är just bebisar så är det så stor skillnad på bebis och bebis. De kan olika saker, de är olika stora, de har olika personligheter och gillar således olika saker. Det tror jag inte riktigt jag tänkte på innan jag fick barn faktiskt. En bebis är väl en bebis och de gör väl som bebisar gör?! Elleeer?
 
Imorgon skall vi på mer äventyr då det för första gången bär av till öppna förskolan tillsammans med Elin och Bella. Skall bli jättekul faktiskt att få gå dit och sjunga lite grann. Hoppas bara att Vincent inte är liiiiika mammig imorgon. Håller tummarna!

Biggest gainer??


Sitter och väntar på vår tur på BVC. Dags för ännu en invägning. Sist undrade de om vi ville vänta tills han var 8 månader innan vi kom tillbaka men jag tycker det är skönt att få kvitto på att han växer som han ska nu när han får lite annat än bröstet. Han känns dock extremt tung så jag är inte så orolig egentligen. Träningsvärk i armarna är liksom mitt naturliga tillstånd.

Trodde jag skulle behöva underhålla Vincent eftersom det snart är dags för mat men han har tydligen hittat en liiiiten bebis som är döintressant att stirrar på #väluppfostradpojk



Tips för bra immunförsvar

Tom kom hem från skolan idag och mådde både illa och var hes. Nu ligger han i soffan och kan knappt prata och om det inte varit så att vår febertermometer dragit iväg på en liten semester så hade den antagligen visat feber. Garderar mig därför nu inför de kommande dagarna som ensamstående mamma och vårdbiträde på en och samma gång. Hoppas för allt i världen att jag själv inte blir sjuk (eller lilla räkan). Jag har nämligen en teori. Högst ovetenskaplig dock då den enbart är baserad på en enda persons liv, nämligen mitt eget, men ändå. 

Jo jag tror nämligen att man från förlossningen och framåt (ej riktigt klar över vilka tidsramar det handlar om än) får något slags superboostat immunförsvar. Jag, som i vanliga fall blir sjuk stup i kvarten, har nämligen inte varit sjuk sen V föddes (bortsett från sjukt trött, sjukt ont i huvudet och sjukt korkad då och då). En mamma hinner helt enkelt inte med att vara sjuk. En nyfödd klarar sig inte på egen hand och om mat-, trygghet- och närhetskällan skulle dö (för det gör man ju av förkylningar) eller vara väldigt sjuk skulle barnet dö. Ja kanske inte i dagens Sverige men rent evolutionärt liksom. Vårt liv hade INTE gått ihop om jag blivit supersjuk kan jag säga. Vad tror ni? Tom däremot har varit sjuk flera gånger men jag har stått emot hans baciller som värsta supermänniskan.


Kanske får äta upp mina egna ord nu och blir säkert jättesjuk, bara för att jag skrivit om detta. Brukar bli så tyvärr men tips till er som bara är sjuka hela tiden. Skaffa barn vettja!

Bara lite sömnig kanske

Är något så fasligt trött idag så det är bara inte klokt. Man tror hela tiden att man inte kan bli tröttare men så plötsligt hänger ögonlocken lite mer och påsarna under ögonen växer liiiite till. Härligt! Tvingade mig således ut på en "uppfriskande" promenad. Jo visst var den uppfriskande allt. Kom hem som en dränkt katt eftersom det lilla duggregnet förvandlats till ett mycket mer ihärdigt regnande och när Vincent väl somnat ville jag inte väcka och plocka upp honom direkt, så jag fick glatt traska vidare.
 
 
Idag är det nystart hemma hos oss och vi drar igång ännu en vända med LCHF. Jag ammar ju fortfarande så jag själv kommer inte köra så strikt (mest undvika pasta och potatis i mängder) men min kära sambon som har några graviditetskilon han med skall förhoppningsvis köra stenhårt. Därför står jag just nu och bakar matmuffins/muffinsomelett som bara skall få svalna innan jag sätter tänderna i dem. Vincent fick en egen variant som han sitter och snaskar på nu och han ser väldigt nöjd ut med den.
 
måste förresten också bara nämna här att Vincent nu ÄNTLIGEN har rullat från rygg till mage. Ni kan ju gissa hur stolt denna mamman blev. Satt som en idiot och hejjade på när han försökte om och om igen. Visst är det häftigt att se dem lära sig nya saker. Han är inte så liten längre min bebis :')
 
 
 



Födelsedagsutflykt

Har nyss snaskat  i mig lite fika och häckat framför tvn och herrarnas femmil hemma hos svärisarna. Åkte hem till Tom vid 10 imorse och då var han redan uppe eftersom han fått en massa telefonsamtal av människor som ville gratta honom. Jobbigt liksom :P Vi packade sen ihop oss och åkte iväg mot Stenungsund.




Nu ligger Vincent och jag sitter och hjälper Toms yngsta bror Kevin med sin svenskaläxa. Är väldigt mysigt faktiskt. Ser fram emot att få sitta med min egen lille kille när han blir äldre. Fast han får vara liten ett bra tag först *får åldersnoja och springer och köper fjärrkontrollen från "click"*

Nu skall vi strax åka och hälsa på nyopererade Josefin. Skall bara packa ihop alla hundra bebis leksaker och prylar.