Prova nya saker idag

Härlig lördag! Sitter och kollar på typ det tredje avsnittet av Orange is the new Black. Sjukt bra serie som visas på Netflix. Rekommenderas!

Försöker plugga lite samtidigt och skall snart ställa mig och baka bröd som jag skall ha med mig till middagen ikväll. Brukar mest baka söta saker så jag får hålla tummarna och hoppas att detta går vägen :D



På pulver

(Detta inlägg har jag försökt posta heeeela dagen men internet har knappt fungerat alls de senaste dagarna och datan på min mobil är slut.. Argghh! Nu så fick jag det att funka så håll tummarna för mig att det fortsätter att göra det så att jag kan uppdatera bloggen ;D)
 
Jag tycker så synd om min stackars pojke som just nu går på pulverdiet. Visserligen har han valt att göra det själv men det känns inte alls kul att sitta och trycka i sig köttfärsås och spagetti när Tom dricker någon halvblaskig chokladdryck. Han är tapper och jag är så stolt över honom :)
 
Efter pulverstarten pratar han om att hoppa över till den nu omtalade 5:2-metoden. Skall bli spännande och se om han tycker att det passar honom. Det är ju liksom inte så kul som nu imorgon när vi är bortbjudna på middag hos vänner och Tom inte får äta ens en del av maten.
Naturdiets färdiga shake fick tumme ner big time av Tom! 
 

Vart tog dagen vägen?

Oj vad denna dagen gått i ett naffs. Det blir lätt så tycker jag när man bara har eftermiddagsföreläsningar och särskilt tråkiga sådana. Jag älskar verkligen det vi läser nu det är inte det men när föreläsaren upprepar samma sak tre slides i rad så tappar man lätt intresset.
 
Föreläsningen ängnades istället åt Draw Something 2 med Jens. Jag måste erkänna att jag är en riktig mästerkonstnär.
Efter skolan åkte jag till gymmet. Fick sitta och trampa en stund på cykeln medan jag gick igenom lite föreläsningsanteckningar i väntan på Joe. Hade sen ett riktigt gött och svettigt första träningspass med henne och kan säga att som det känns nu så kommer träningsvärken inte att vara nådig. Härligt! Snart får vi dessutom flytta tillbaks till lägenheten och då blir det nära till gymmet igen. Prima skinka det!
Jag tror dessutom att jag skall en gång för alla gå och köpa mig en träningsväska, eller vad tror ni?
 
 


Min konstiga sida

Jag: Jag tycker synd om dig som har ont i huvudet..
Tom: Jag tycker synd om dig!Jag: ehhm.. varför då?
Tom: För att du är knäpp?!
Ja tack för den du! Du e inte så normal du heller ;)

Allergi



Idag blev det en hemmapluggardag för mig. Fick världens allergiska reaktion på något igår så blev alldeles snuvig och fick frossa. När jag sen vaknade imorse bultade huvudet och var illamående och trött så kände inte alls för att kravla mig upp. Tur det för känslan har hållt i sig hela dagen och jag fick chansen att sova lite extra och ta det lugnt.

Nu sitter jag som sagt och pluggar igen föreläsningarna och än så länge känns det bra. Tänk vad allergi kan ställa till det -.-



Lukten av brinnande T-röd..

..ger mig sådan scoutnostalgi. Vi hade matlagningstävling på stormkök och trots att sommarsprallet sitter kvar i benen på barnen så gick det fint ändå. Jag kan tyvärr inte uttala mig om smaken då jag faktiskt inte vågade smaka (A) men enligt juryn var rätterna mer än godkända!
De plockade faktiskt t.o.m. upp makaronerna efter att jag hotat med en "straffuppgift" om de inte städade undan efter sig hehe. Man måste vara smart!
 

The return of the internet

Jag har internet igen folks!! Kan ni fatta vad jag är glad?! Jag har dock lyckats att förbruka allt internet på mobilen nu så nu kan jag bara använda WiFi på mobilen vilket är lite segt.
 
Har inte bloggat på ett par dagar eftersom jag varit så less på hela sakna internet grejen och så har vi flängt runt som galningar i helgen. Detta har lett till att jag nu är extremt trött. Så trött att jag kom hem och la mig på sängen efter skolan och råkade somna en timme ungefär. Inte alls bra!
 
Igår var vi på kungsmässan och fönstershoppade lite och åt lunch. Vi båda kände oss rätt rastlösa så det kändes bra att komma iväg en liten stund.
Vi var faktiskt i stan i lördags också och handlade upp mitt presentkort på Önska. Vi håller oss helt enkelt borta från hemmet så mycket som möjligt. Sa jag att vi längtar att få komma hem till lägenheten eller? :) 
 
Vi köpte i alla fall några margretheskålar i fina färger och ett set med kaffemuggar från Eva Solo (tack mormor och morfar för 20års-presenten). Är mycket nöjd med dem och tror allt att jag skall fylla på med te nu så att inte ögonen slocknar.
 


Åka pendeltåååg

Det värsta med att bo hemma är nog inte att behöva trängas med Tom på 12 kvm eller att det aldrig är någon ordning på grejerna. Nej det värsta är att jag måste ta tåget in till skolan.

Det är nästan alltid knöfullt och är det inte det så är det sjukt varmt ändå eftersom airconditionen inte funkar. Dessutom är det ALLTID sent. Nu kanske ni tycker jag överdriver men det går mig verkligen på nerverna. Oavsett om förseningen är 1 eller 15 minuter.

Hade kunnat acceptera det om inte månadskortet var så snordyrt kanske. Jag tar faktiskt hellre bussen hela vägen till skolan på 46 min än tåg och sen buss (som man oftast missar) som bara tar en halvtimme.

Nu är klockan 14:27 (tåget ska vara framme i Lindome 30) och vi står fortfarande och "väntar på grönt ljus". Underbart!

På den positiva sidan så har jag nu fördrivit timman jag var tvungen att vänta efter bananlacket hos tandläkaren (y) #vrålhungrigbittertjej

Pitch Perfect

Med pitch perfect soundtrack i lurarna på väg till skolan. Världens bästa film för övrigt!



Flyr från kaos

Känner mig faktiskt väldigt duktig idag. Har nästan suttit två timmar och pluggat på biblioteket här uppe på medicinareberget. Kanske är det för att jag verkligen förstår och gillar det vi läser om, kanske är det för att jag inte riktigt vill åka hem till röran i huset. Antagligen är det en kombination av de två.

Nu känner jag mig dock nästan klar och det fina nu är att man kan åka hem och vara ledig. (Om nu gabriel städat köket vill säga). Klapp på axeln lilla läkarstudenten ;)



I turbofart



Om jag fortsätter i den här farten kommer hösten gå i ett nafs. Jag har knappt hunnit vara hemma dessa två dagar eftersom det var scoutplanering igår och konfaplanering idag. Jag klagar dock inte. Ska bli en rolig höst!

Vi kommer att vara ett gott gäng ledare i konfan med mig som näst äldst faktiskt. Usch vad man blir gammal fort. Vi hade det så sjukt roligt tillsammans nu på planeringen så det skall nog bli en ännu grymmare konfirmation.

Mycket att göra men massa skoj. Nu känns det verkligen att man lever ordentligt!


Tidiga mornar hägrar

God morgon alla glada och morgonpigga! Fast nä.. usch vad det är segt att gå upp klockan sex. Jag har dessutom inte riktigt förstått det här med att man nog skall gå och lägga sig i tid om morgondagen startar tidigt. Somnade nog efter en timmes mobilsurfande kl ett igår och är skapligt trött idag :/

Igår var första skoldagen. Pang sa det. Så fick man sig det där wake up callet man inte riktigt förväntat sig. Föreläsaren brydde sig inte det minsta om att vi haft sommarlov kändes det som. Jaja bara att försöka hålla ögon ovh öron öppna idag några timmar också. Bara fyra och ett halvt år minus en dag kvar ;) living thedream!!


Födelsedagspresent

Eftersom huset är lite upp och ner nu efter Gabriels kalas och han säger att han "snart" skall städa tog jag med mig Tom och rymde hemifrån en stund. Jag klarar inte riktigt av när det är riktigtriktigt stökigt överallt och det inte finns en städad plats jag kan sätta mig och ta det lugnt på.

Vi åkte i alla fall till Rusta där jag köpte en minimixer. Jag har en större i lägenheten som luktar bränd plast när man använder den så har funderat länge på att byta ut den. Älskar ju att göra diverse smoothies och sånt.

Min kompis mamma rekommenderade mig denna och eftersom jag fått födelsedagspengar av Toms familj fick det bli en sådan. Hundra kronor är dessutom ett riktigt kap! Tacktack för födelsedagspresenten Marita, Staffan, Angelica, Jonte och buskevin.



Käka bajs?

Note to self (eller snarare Gabriel som hade party här igår): Lämna inte skålen med guacamole framme över natten.

Det ser nämligen ut som om någon bajsat i en skål, slevat i sig lite med en sked och sedan lämnat det mitt på köksbordet. Urk!

Internet är nere

Jag tror jag blir galen!! Vårat internet har strulat de närmsta dagarna och man märker verkligen hur beroende man är. Jag har inte kunnat blogga, inte kunnat spela simcity, inte kunnat slösurfa runt på facebook, inte kunnat kolla på diverse youtubeklipp. När jag väl kommit på vad jag ville göra vid datorn dessutom så visade det sig att jag behövde ladda ner en uppdatering till programmet. Argghh.

Med pappa borta på semester finns det inte mycket mer att göra än att vänta. Kanske ska lägga pussel eller nått?! Såhär sura är vi:




Oooiiooo flygplan

Igår fick jag och josefin världens infall att vi av någon anledning skulle kasta pappersflygplan ner på publiken som stod utanför hennes balkong. Det var någon slags uppträdande där och jag och Josefin stod länge och dansade fult till musiken. Någon enstaka stackars människa slängde förvånat sin blick upp på oss men vad gör det?
Vi sprang i alla fall in och vek 4 fina plan som vi skrev djupa och glada budskap på och sen kastade vi ut dem.
Hur det gick? Ett hamnade i ett träd, två hamnade på lindextaket under vilket bandet stod och den fjärde hamnade på grannens balkong längst ner. Lite misslyckat där ja. 

Kalasbra

Sitter hemma hos Josefin på Avenyn och kollar på Easy A. En helt fantastisk film som man inte kan få nog av. Emma är en fantastisk skådespelerska. Extra mysigt att gosa ner sig i soffan med Joe såklart ;)
Vi var lite tidigare ute på stan och kollade in kulturkalaset och åt langos till lunch. Jag brukar inte vara inne på kulturkalaset i vanliga fall av någon anledning men det är riktigt mysigt. Vi köpte malibufudge och delade på också. Muuums!
 



Att börja läkarprogrammet

Sommaren har gått av bara farten tycker jag och nästa vecka så drar föreläsningarna igång igen. Som vanligt så är jag förväntansfull efter en hel sommar utan plugg och jag inser väl att jag om en månad kommer fråga mig själv hur jag kunde längta tillbaks till skolbänken, men sån är jag. Dessutom går jag ju världens roligaste utbildning så det är väl inte helt konstigt.
Den 26e börjar de nya T1orna. Åh jag kan riktigt känna hur det kändes för exakt ett år sen när magen bubblade och det pirrade i kroppen likt dagen innan julafton. För mig var antagningen på läkarprogrammet en dröm och är fortfarande. Jag har visserligen fortfarande inte riktigt hittat rätt studieteknik men än så länge har jag ju klarat mig (förutom från MCBn då men det är en historia för sig).
 
Om det är någon ny student som skall börja plugga Läkarprogrammet på Göteborgs Universitet (Sahlgrenska) i höst som läser detta så måste jag bara passa på att säga grattis!! Det väntar slitigt plugg, långa föreläsningar och massa skoj. Gemenskapen i klasserna är fantastisk (trots att jag inte varit den mest sociala detta året, skall bli ändring på det!!) och jag lovar att du kommer trivas. Välkommen till berget!
 

Våga vägra hygien

Jag kammade Hasse igår mitt i allt husmorsstök. Ja eller kammade och kammade är väl att ta i. Det blev nog något i stil med: Dra borsten två cm genom pälsen, fastna i en stor tova, separera tovan från omliggande päls, klippa bort tovan med en sax.
 
Ja tovorna var helt bortom räddning och såg mera ut som ett gäng potatisplättar än som hårtussar. Den katten behöver lära sig att slicka sin päls alltså!! Detta var kanske bara en liten del av de antal tovor som finns i den stora manen. Han kommer ju se ut som om han åkt genom en gräsklippare tillslut ju.




En liten present

Hmmmm.. varför står det ett glas mitt på golvet i vardagsrummet?
Jo för under glaset ligger en äckligt stor och mosad spindel. Uuuuuusch!! Spindlar är inte min starka sida precis och någon annan får gärna ta hand om denna, trots att den redan är ganska så död.
 
 

Husmor

Ojojoj vad duktig jag har varit idag. Nog för att man inte skall skryta men jag är nästan lite förvånad själv. Har varit riktigt riktigt huslig och diskat, städat, kammat katten och lagat mat från scratch. Det händer liksom inte varje dag riktigt.
 
Pratade med Josefin på förmiddagen i nästan 2 timmar och sen gjorde jag det ena efter det andra av bara farten. Kanske borde gå till läkaren eller nått?
 
Och vad det blev för mat? Det blev en underbart god potatis och purjolössoppa med vitlöksbröd. Mumma!
 



Gambling i natten

Vi sitter o spelar monopol såhär mitt i natten och kan inte säga att det går sådär superbra. Har tre gator i tre färger och självklart så hamnar aldrig någon där. Får nog göra lite te så att jag kan hålla mig vaken en stund till ;)
Mysigt är det i alla fall!

2 x Pizza

En pizza in the making!
...och ja vi åt pizza igår men det finns väl ingen som kan säga att hemmagjord och köpt pizza smakar densamma?! Dessutom är ju pizza väldigt gott ^^

Idag har varit en riktigt lat dag och jag känner först nu att jag landat ordentligt hemma och kan skapa någon slags vardagslunk eller så. Väskan är uppackad och har precis duschat av mig de sista resterna av salt och sand så nu är jag väl hemma på riktigt.
 
Dags för lite film med mina små pojkar Gabriel och Tom!! Ha en fin söndagskväll
 
 


Få göra sin egen mat

Tänk vad gott en hederlig äggmacka eller en portion med pasta och köttbullar kan smaka såhär efter en semester med nästan uteslutande restaurangmat och snabbnudlar


Back to Buissness

Hejhopp jag lever och mår kanon! Visserligen är jag rätt sliten efter att ha flugit hem klockan 4.30 mitt i natten och jag gillar inte riktigt kylan här hemma men annars är allt bra. 

Vi har haft en helt grym resa och tack vare det förträffligt dåliga internet har jag inte kunnat blogga. Jag hoppas att ni som velat kollat in min Instagram och om inte så kommer lite höjdpunkter här nedanför.

Mina vanliga bilder och filmer väntar redigering och så men de kommer väl så småningom upp här med. Jag och Tom köpte en videokamera precis innan vi åkte och har filmat massor. Jag är dock inte riktigt säker på hur man laddar upp dem här men skam den som ger sig!
Nu skall jag beställa pizza. Tackar vetja svensk pizza. Jag vet inte var det är men den slår många länder med hästlängder.