Besegrad måndagsmorgon

För en vanlig människa är detta kanske inte en big deal men för mig som verkligen hatar att gå upp innan klockan sju är det faktum att jag klockan fem i åtta satt bänkad i skolan för en föreläsning i näringslära helt enastående.

Jag släpade mig in i duschen imorse och så låg jag i sängen och torkade håret efteråt för att fullt utnyttja tiden hehe. Man får ju inte vara dum. Det börjar dock bli lite kallt för att cykla till skolan så idag tog jag bussen. Är ändå väldigt stolt över mig själv! Usch vad svårt det är att lämna den varma och goa sängen på morgonen.

Vad är era bästa vakna på morgonen tips?




Kalas och vuxenhet

  


Haft en mysig eftermiddag hemma hos Toms familj på kalas. Go mat och god fika som alltid och vi hade det så mysigt att vi nästan inte ville åka hem. Nu sitter vi i alla fall i bilen och ska hem och sova. Min kropp har helt plötsligt bestämt sig för att bli vuxen och gör så att jag är supertrött på kvällarna och så att jag vaknar av mig själv på morgonen.Imorgon börjar jag dock så tidigt att inte ens hjärnan hinner vakna än mindre jag själv. Bööhh för ännu en måndag!

Queen of the sofa

   
 
   
 
Denna kväll som skulle spenderats med två söta tjejer blev inställd och istället sitter jag och myser i soffan framför Glee. Ja man kan inte säga att något är dåligt förrän man suttit ner och kollat på det och det visade sig att jag fastnade lite för denna serie. Lite mysigt att kolla på såhär ensam en lördagskväll. Hur är er lördag?


Husmorsdag

Ledig dag innebar städning, bakning och så lite finbesök av Toms familj framåt kvällen. Jag har varit baksugen ett bra tag nu men inte förrän efter tentan har jag hunnit med det. Perfekt! Bullarna blev mycket uppskattade av samtliga familjemeddlemmar och vi har en hel hög med bullar kvar i frysen nu.
 
 
 
 
Jag fick skicka Tom att köpa bullformar. "Jag vet väl inte hur bullformar ser ut heller?!" Ehm ja... För du har ju aldrig ätit en bulle tidigare eller? Haha söt!

 
Av Toms mamma fick vi en fönsterskrapa (IKEA) och lite plastpåsar (beställning från ullared). Fönsterskrapan var givetvis av modell försök-att-bygga-ihop-denhär-om-ni-kan-fönsterskrapa men Tom fixade tillslut ihop den. Blev riktigt snygg faktiskt.
 


 
 
Vi fick också ett fint ljus av Toms mamma som nu lyser så fint i vårt fönster. För er som undrar så ja, det är julmust som står i bakgrunden. Det gäller att börja i tid!

Morgonsprint

Vilken dag det varit för mig asså. Försov mig imorse och vaknade en halvtimme innan tentan.

Shiiieeet!! Drog på mig kläderna och slängde mig iprincip ner för trapporna. Sprang till bussen, missade den, sprang till nästa hållplats, tog en annan buss och ja.. tillslut kom jag fram helt genomsvett precis när de skulle stänga dörrarna. Snacka om tur!Tentan gick väl helt ok mrn jag tror att jag lyckats sträcka ljumsken när jag rännde fram för jag kan knappt lyfta benet :S så nu blir det soffläge hela kvällen. Vi börjar med She's the Man ;)






Festis från fästis

Ni som följer min Instagram såg säkert att jag la upp en bild på en festis (smakis) igår som jag fick av Tom. Den var så sjukt god och precis vad jag behövde då så jag blev väldigt glad. Idag kom han hem med tre(!!) st likadana. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med honom faktiskt. Han har helt plötsligt blivit supersnäll och omtänksam, hehe. Precis vad jag behöver nu!
 
 
Plugget går bra. Jag går igenom gamla tentafrågor just nu och fast det känns som att jag säkert har missat massor så är jag lugn på något sätt. Konstigt men ändå ganska skönt. Ikväll har jag lovat pojken min myskväll och jag tror det är bra att slappna av och koppla bort allt sådär kvällen föra så att jag kan vakna utvilad och lugn imorgon. Ni får hålla tummarna för mig från klockan 9 imorgon, wish me luck!

Finbesök

Fick nyss besök av denhär goingen som på sin rast åkte hem för att pussa på mig mitt i mitt plugg. Blev rätt förvånad när nycklarna vreds om i dörren och han stod där och smilade. Min finaste underbaraste fästman det!
 
  
 
Blir faktiskt nästan alltid lite rädd när någon knackar på/låser up dörren. Jag har sett för mycket deckare med mamma när jag var liten/sett för mycket på karlsson på taket antagligen.
 
Nu är det lunchdags!
 
 


Mat är rätt viktigt ändå..

Mannen min har lagat mat åt mig och jag sitter nu och äter pyttipanna, dricker te och kollar på stalkers på tv3play. Skönt med lite paus från bukspottkörteln och magsyra (i alla fall i teoretisk bemärkelse, hehe).
 
Jag har blandade känslor över tentan just nu. När jag sitter och läser gamla tentor känns det som att jag kan det mesta men samtidigt har jag inte alls "tentapluggat" så mycket som jag har gjort andra gånger. Guess I have a sticky brain :S
 
 
 
 
Jag får alltid så svårt att tänka utan mat i magen så förhoppningsvis får jag energi att orka lite till nu. Igår lyckades jag klanta till mig ordentligt när jag smsade med Josefin om min nya bloggdesign. Psycic liksom.. hur kan man inte stava till det?
 
 

En aning omotiverad

Man kan ju få drömma.. Dags att sätta igång med plugget. Två dagar kvar :S

 




Du har inte kommit fel!

Ojojoj här har det hänt grejer! Nä men jag har haft klar denna designen ett tag och nu mitt i pluggpausen fick jag för mig att verkställa bytet. Vad tycker ni? Än är designen i testläge och jag får ursäkta att bilderna i tidigare inlägg är lite stora i den nya designen. Nä nu är det dags att dyka ner i plugget igen *Håller andan*
 
 

Helgens bravader

Hade en trevlig kväll igår hemma hos Alex och Carro med diverse spel, dans och tjöt. Jag fick vara chaffis vilket var helt ok för mig eftersom jag skulle upp tidigt idag på scoutgudstjänst. Nu är helgen redan förbi lika snopet som alltid och imorgon är det måndag.. igen. Det kunde väl i alla fall vart lite finare väder?

På tal om väder så såg jag det gulligaste i eftermiddags! Jag skulle precis gå ur bilen när jag ser en pojke komma gåendes med sin hund i regnet. Pojken hade ett paraply men det höll han inte över sig själv utan över sin lille vovve. Haha såg rätt lustigt ut!


Sammanfattningsvis: På tok för kort helg med alldeles för mycket regn!


Min egna myshörna

Soffan är ockuperad av två GTA-spelande pojkar så jag har dragit mig undan till sovrummet och myser nu med en kopp te framför Youtube.




Kom hem från konfan helt utsvulten och till min stora lycka fanns det mat kvar åt mig hemma så gluffsade i mig det snabbt. Nu är jag mätt och glad och redo för helg. Mycket nöjd med min fredagskväll helt enkelt!

TGIF

Pluggdagen börjar lugnt och fint med mysfrukost framför tvn. Ikväll är det konfa som står på agendan och innan dess så ska jag plugga så mycket jag kan. TGIF!






Plugg eller?

Åh jag vet att jag verkligen verkligen behöver gå och lägga mig men har haft så svårt att slita mig från datorn. Har haft Joe på pluggbesök idag vilket iprincip bestod av kladdkaka, massor av te, prat om allt möjligt, draw something 2 och så kanske lite lite plugg. Hehe det är fantastiskt vad omotiverade vi var idag. Förra gången vi pluggade tillsammans så gick det ju jättebra ;S

Vi har börjat att träna tillsammans jag och Joe men idag fick det bli kladdkaka eftersom jag varit så stressad det senaste över tentan nästa vecka. Josefin är allt bra hon!!

 
Söt liten assiette som jag fått av mormor med mors dag-motiv på




Notera böckerna i knät.. det gick helt enkel inte så bra när vi körde Draw something samtidigt


Och detta fick jag när Josefin hade gått till bussen.. Bra jobbat!!
 
Nä Alvert bums i säng nu med dig!! Ögonlocken väger som 20 elefanter.. minst!

GTA V

Fördelen med att ha en xboxtokig sambo:
Jens, Emil och Anders i klassen pratar om att de ska köpa GTA V (släpptes härom dagen bara) när tentan är över och jag kan svara "Jasså, har ni inte spelat det än?" Fick helt obeskrivliga miner tillbaka xD

 
 


Dagens motivation!

 

Konst från Grekland

När vi var på Kreta köpte vi hem en hel del prylar, bland annat dessa två tavlor. Vi var påväg hem från en god middag inne i Chania och gick förbi en gatukonstnär vid hamnen som gjort så vackra tavlor. Det hela slutade med att Tom och jag köpte två stycken och Carro och Johannes två. Är dom inte läckra?
 
 
 
 
Den stora (guld) betalade vi 15 euro för och den lilla (vit) 10. Nu är bara frågan var de ska hänga/stå någonstans. Ballerinan har fått en plats på tavellisten i köket så länge vi packar upp alla saker från källarförrådet men sen får vi se.



Läkardagis

Idag var det dags för ännu en dag på KTC (kliniskt träningscentrum). Under de fyra första terminerna på läkarprogrammet i göteborg har vi något som heter tidig yrkeskontakt eller TYK. Det är i denna kurs som vi får åka ut på praktik på sjukhus och vårdcentraler för att få bekanta oss med vårt framtida yrke.
 
Denna terminen kommer vi inte bli placerade någonstans utan få gå på diverse föreläsningar om mänskliga rättigheter och konsultation. Tråkigt tycker jag men skolan behöver visst spara pengar :/ Som tröst på såren har kursledningen slängt in en statusträning på KTC där vi får lyssna på hjärta och lungor, ta blodtryck, kolla pulsar, perkutera och så. Det är nog bra i och för sig att få träna i en lugn miljö utan tidspress men jag känner nog redan att jag behärskar detta sedan tidigare i utbildningen. Det hade vart mycket roligare att få springa runt på sjukhuset igen (a) hehe
 


 
Fick inviga mitt nya stetoskop ;)
 


 
Snyggaste dockan!! Man vet inte riktigt om man skall tycka att de är roliga eller skrämmande :S
 

Vårt alldeles egna

Nu är det vårt! Idag skrev mamma och pappa på kontraktet för vårt nya fritidshus. Det ligger granne med mormor och morfars hus och ligger bara 200 meter från vattnet. Hela familjen är superglada och det ska bli kul att få renovera detta och göra till vårt alldeles egna där vi säkert kommer fira många jular och sommarlov i framtiden.

Vi har köpt huset tillsammans med mina kusiners familj, så vi kommer dela på utrymmet och ansvar. Den 27e får vi nycklarna :) can't wait!!

 

 



Tentapluggande

Nu går jag in i tentapluggstid. Det är drygt en och en halv vecka kvar tills delskrivning 2 i den kursen jag läser nu och har just lagt upp en plan för de kvarvarande dagarn hur jag skall studera. Det enda problemet nu är att jag inte kommer igång. Jag har haft på känn de närmaste dagarna att jag är påväg att bli sjuk nämligen och när man är lite småhängig är inte plugg det roligaste man kan hitta på.
 
 
Jag skall försöka ta en dag i taget och inte stressa upp mig över något som ligger framför mig. Det är såååå svårt att leva i nuet och ta vara på ögonblicket när man så lätt flyger iväg i tankarna och blir stressad. Dags att försöka landa och varva ner lite Alvert!

I would like to buy a hamberger!

Idag var det föreläsning om Magtarmkanalen. Ämnet i sig är självklart väldigt intressant men vissa föreläsare kan verkligen ställa till det. Föreläsaren vi hade idag läste innantill från powerpointen och att då sitta och lyssna på något som för mig tar 10 min max att läsa i tre timmar gör en ganska uttråkad.

 
Jag satt istället och tänkte på ett klipp från Rosa Panthern som jag kom att tänka på tack vare namnet på salen. Detta klipp är ett stående internskämt mellan mig och min pappa varje gång vi grillar hamburgare och jag skrattar varje gång jag ser det. Antagligen Inspector Clouseau som namngivit den salen ;) Så jag hann bli rätt så hungrig innan det var lunch med massa hamburgskämt i huvet.
 
 
Till lunch så testade jag nya salladsbaren/buffén på Lundbergs (en restuarang/café på berget). 11 kr/hg med massa smasken passade mig perfekt men nog hade det suttit fint med en "dambargar"
 
 



Flyttat!!

En fullspäckad dag med syra-bas-grupparbete, flytt och scoutmöte är nu till ända. Fötterna värker och jag luktar säkert inte så gott heller men nu är vi äntligen i mål. Nu ska jag få sova i min egna säng, i min lägenhet. Känner mig som en prinsessa :) en trött och lycklig sådan dessutom


Plötsligt händer det

Idag hände en sak som bara inte händer mig. Det är en sån sak som man hört någon göra men som aldrig, orättvist nog, händer en själv.

Jo jag höll på att packa ner kläder när jag tog fram mjukisbyxorna, och ut ur ena fickan trillade det pengar. Nu är det inte två enkronor eller en tjuga vi pratar om utan FYRA HUNDRA KRONOR. Om jag blev glad! Kan heller inte för mitt liv komma på varför de låg där, men trillade de ut ur mina fickor så är de ju helt klart mina pengar! Vi borde kanske flytta (/städa) oftare?!



Tröttplugg




Nyss sagt hej då till Josefin som varit här och pluggat en stund. Visserligen läser vi två helt olika kurser då jag läser fysiologi och hon sociologi, men vi fick en hel del gjort och kunde peppa varandra. Plugga kommer nog aldrig bli särskilt kul tyvärr.Idag har jag varit extremt trött och lyckades nicka till på föreläsningen faktiskt. La mig nån timme när jag kom hem men är fortfarande trött så snart blir det sängen för mig. Hoppas att man kan vänja sig vid att gå upp klockan sex snart för såhär kan jag ju inte ha det!


Trött tjej!

Två dagar kvar

Ja jag räknar ner! Tåget är 5 min sent, det regnar och jag är på väg att bli förkyld. Något måste hålla mitt mod uppe
 



Flytten närmar sig

Igårkväll packade vi bilen full med massa lådor och drog iväg till lägenheten. Ja det är riktigt nära nu, på torsdag flyttar vi in. Det är många som frågar om vi flyttat in än och jag längtar bara mer och mer, så det kändes gött att få ställa lite av grejerna vi inte behövde längre där. Mindre att bära och springa med i trapporna på torsdag när det e skola och scoutmöte.
 
 

Den brinnande bilen

Igår hade vi årets happening i vår lilla ort. Det började med att vi hade gäster på middag och vi kände hur det luktade bränt gummi. Vi funderade var det kom ifrån och så såg vi en rökpelare bakom ett hus ett kvarter bort bara. Det kom mer och mer svart rök och vi insåg att det kanske inte alls var någon som glömt sin oxfilé på grillen så pappa sprang bort och kollade att allt var som det skulle.-Det är en bil som brinner! utbrast han när han kom tillbaka. Då blev jag också nyfiken och så gick vi tillsammans med en hel bunt andra nyfikna grannar bort mot bilen.
 
 
 
Jajjemen, där stod bilen i lågor och jag anslöt mig till skaran som stod med sina smartphones och fotade. Har alltid tänkt mig att det skall vara mer dramatiskt vid bilbränder. Kanske folk som flyr eller blåljus överallt, men istället står vi där och väntar på brandkåren likt barn som får se tomten; med en skräckblandad förtjusning.
 


Brandkåren kommer och släcker bilen och vi knallar hem igen. Inga tjutande sirener eller polishelikoptrar. Endast en stark doft av brinnande gummi ligger över vår lilla ort. Ännu en filmmyt krossad :(


Bland kaniner och sockervadd

Haft en trevlig dag på Liseberg idag med Carro, Johannes, Michaela, Jakob och Tom. Strålande väder en bit in i september är ju helt underbart. Däremot så var vi ju inte ensamma om att tycka det och därför var Liseberg smockfullt med människor. Det var många långa köer men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade trevligt ändå. Att åka allt är inte lika viktigt när man är lite "äldre" konstigt nog ;)






Nu sitter jag och Tom på ett nytt och fräscht tåg hem från Johannes och Carro och skall hem och sova. Är supertrött! Hoppas att vi på kungsbackapendeln också får ta del av dehär fina vagnarna!


Ankor och Fjärilar

Jag går in på rummet och hittar Tom framför datorn tittandes på klipp av Anki och Pytte på youtube. Jag visste väl att det inte var något som stämmde med den grabben.
Nu ska jag och Tom kolla på The Butterfly Effect som jag faktiskt inte har sett än. Har hört massa bra saker om den däremot så nu ska det bli spännande att äntligen få se den.



Sep. 06, 2013

Vilket bra avslut på skolveckan! Hade en föreläsning med en go gubbe som man inte riktigt visste om man skulle hata eller älska. Han drog de mest konstiga kopplingar och skämt och allt som allt så var föreläsningen rolig och jag lyckades nog snappa upp en och annan fakta här och var.

Efter lunch drog jag, Jens och Anders till biblioteket för lite jagärförtröttmenbordenogpluggaändå-plugg. Vi lyckades väll hyffsat i alla fqll.

Nu är jag påväg hem för mellanlandning innan konfan drar igång.


Släcker törsten med en Vitamin Well här i värmen ;) älskar "sensommar"!

På soffan

Ja nu är jag nerbäddad ute i tvrummet så att Tom får lugn och ro inatt. Att vi inte slängt ut denna bäddsoffa än är ett under då det är en stor grop i mitten av sängen. Inte superskönt kanske ;)

Bjuder på dagens snyggaste bild och ska nu försöka kura ihop mig i mitt lilla fågelbo för lite sömn. God natt!


Some shopping

Trots att träningen var inställd med Joe idag ville jag ändå komma iväg från huset bara en liten stund. Jag tog bilen och åkte till Frölunda Torg för lite shopping. Hade fortfarande födelsedagspengar kvar som fick gå till dessa fina höstplagg samt ett fint kedjehalsband. Hoodtröjan är från H&M och resten är från.... Newyorker!! Älskarälskar den affären!
 
Nu kan jag äntligen slänga ut mina gamla tröjor med hål och grejer i för att ge plats åt dessa fräscha. Kan verkligen behövas. Jag är urdålig på att slänga/ge bort kläder :P

Sen köpte jag även proviva Jordgubb som är både smaskens och superbra för Toms mage. Nu hoppas vi på att han blir bättre snart stackarn.
 

Sjukdom på g?

Tom ligger hemma med vad vi tror är magsjuka. Jag är hemma och hoppashoppashoppas att jag inte har blivit smittad. Jag fick ställa in träningen med Josefin idag eftersom jag inte vill råka smitta henne. Dessutom försvagas immunförsvaret tillfälligt efter ett hårt träningspass och det är ju det sista jag vill. Buhuuu jag som sett fram emot att inviga mina nya träningsväska.

Själv är jag hemma idag eftersom jag sovit extremt dåligt de senaste dagarna och var i princip helt slut när jag vaknade.

Nu ska jag äta lunch och hoppas innerligt att jag får behålla den i magen :S




Fika och träningsväskan

Jag och Tom var på stan häromdan för att jag ville muntra upp honom lite mitt i hans pulverdrickande.
Vi tog en mysig fika på espresso house och så fick jag köpt en träningsbag. Inget fancy över den men jag är väldigt nöjd och glad över att äntligen slippa tryck ner träningskläderna i en ICA-kasse eller bland böcker och pennor i skolväskan. Visst gör snygga träningskläder och prylar inte att man blir stark och fit men det gör vägen till gymmet så mycket lättare och man blir mer motiverad när man har fina saker att använda.
 

Kiss

Ni vet att jag sagt att vi labbar mycket denna kursen. Ja labbarna kan vara lite konstiga ibland. Igår labbade vi nämligen med vårt eget kiss. Uhh jag vet hur det låter men med pipetter, handskar och provrör blir det mer till ett prov än en skvätt kiss.
 
Det enda som kändes lite konstigt var att våra fyra testpersoner gick fram och tillbaka med en "kissmugg" mellan toaletten och labbsalen. Visst att kiss är en steril lösning och allt men kiss är alltid kiss liksom. En kroppsvätska som man inte gärna vill ta eller lukta på. Lite konstigt var det allt ;D
Jag skötte "kissticke-maskinen" och kände mig efter ett tag ganska duktig på det! Ser man inte proffsig ut så fort man får på sig dehär blå handskarna?
 


Bortbjudna

Igår var vi hemma hos Bella och Danne på lite middag och lördagsmys. Vi hade en jättetrevlig kväll och det var självklart mysigt att få träffa deras lille skrutt igen. Jag fick dessutom chansen att få se deras lägenhet de flyttat in i. Den var verkligen superfin! God mat och trevligt sällskap, vad kan man mer önska sig?
Brödet jag bakade blev superlyckat och jag skall lätt göra det igen. Bella ville t.o.m. ha receptet själv så jag antar att det var uppskattat.
Diverse mer eller mindre lämpliga skämt drogs samt konstiga videor på katter som trillade av soffan visades under kvällen. Haha man blir som man umgås!
Föräldrarna var lite trötta mot slutet av kvällen och då bestämde vi oss för att avrunda och åka hemmåt. Tack för en jättetrevlig kväll!
 

Köttfärssåsen to die for

Åh min pappa är the master of köttfärsås. Jag vet inte hur han gör det men det blir otroligt gott varje gång. Hemlig ingrediens kanske? Idag serverades den dessutom med färskpasta. Det är ju så att jag börjar dregla igen fast jag precis ätit. Muuums!
Tom fick dessutom ett sms idag från våra hyresgäster om att de flyttar ut redan den 12e (!!) så vi får passa på och njuta av mammas och pappas mat nu. Det skall bli sååå härligt att få komma hem snart.



Söndagsmys

Plugg, te, polarknäcke och Orange is the new Black. Perfekt söndag nästintill. . väntar på att pojken skall komma hem från jobbet också.