Påskpåsk

Glad påsk på er där ute! Hade en väldigt härlig kväll igår med nya och gamla ansikten. Jag och Tom sov över där och sen åkte vi (jag, Tom, Johannes och Toms bror) hem till mamma och pappa på en fantastisk påsklunch. Grillad fläskytterfilé kan inte bli annat än mumsig. Synd att jag inte hann ta kort på detta fantastiska innan det hann slinka ner i magen. Efter maten var det påskäggsletning och ni sulle sett minen på dessa tre pojkar när de insåg att de också skulle behöva leta. Ut bar det i alla fall och alla såg rätt så nöjda ut efteråt med godis i hela munnen.
Nu väntar påskmiddag med familjen och mina gudföräldrar/morbror och moster och inatt skall jag vara taxi för de tre små pojkarna som är inne på konsert i stan. Det är bara att sätta igång tebryggaren och hålla sig vaken!



Min andra hälft

Hur är det nu att bo utan min fästman helt plötsligt då, kanske ni undrar. Jo det känns konstigt, tomt. Han är ju liksom min andra halva. Vi har dock inte helt slitit oss ifrån varandra utan ringer och smsar varje dag, nästan som att vara tillbaks och dejta igen. Jag tror dock att det har varit bra för oss att få lite eget space för jag har verkligen behövt plugga och det har jag kunnat göra ostört ensam här hemma och Tom har faktiskt varit på en jobbintervju. Snart flyttar han dock hit när våra "hyresgäster" tar över och det är med blandade känslor som jag ger upp lägenheten. Det är ju hemma för mig nu men det kommer säkert att gå bra ändå. Blir bara lite trångbott i mitt gamla rum.
Tom kom dessutom förbi häromdan med fika. Vad gör man inte för att imponera på svärmor liksom? Nu kommer han snart och hämtar upp mig och så ska han bjuda mig på lunch ochvi skall göra oss iordning inför kvällen.
 

Fynden från igår

Blev en hel del grejer på Gekås igår men jag tycker att jag lyckades undgå att köpa massa skräp ändå. Blev inte mycket kläder denna gången utan mer saker som jag/vi verkligen behöver och sånt som jag verkligen längtat efter att få köpa :)
Här är ett litet axplock från det jag köpte.. Att lägga ut bilder på ett svart och ett vitt linne, deo, två eller en sladd till datorn kan ju knappast vara så intressant. Fyllde på sommar- och vårgarderoben med två finfina acessoarer; en väska och en sjal i blommigt utförande. Köpte även lite smink, hårinpackning och nagelfilar samt godis till mig och mat till de där små lurvbollarna. Ska dessutom på 20årsfest hos en kompis ikväll och har köpt en riktigt bra present till honom med. Jag hoppas han blir glad för den i alla fall.


Skatteåterbäring till de fattiga!

Igår fick jag äntligen deklarerat och ni skulle ha sett mig när jag såg hur mycket pengar jag får tillbaka på skratten. Hoppade runt som ett barn i en godisaffär. För att fira in påsken och min nyfunna rikedom (hehe) så skall jag, mamma och brorsan åka till gekås strax. Jag ska i och för sig spara så mycket pengar jag bara kan nu eftersom vi haft det så kärvigt med pengar ett tag men det hindrar inte att man efter jobbiga tider kan få belöna sig själv lite. På med spenderarfacet, let's roll!


Svensk soldyrkare

Vaknade återigen till en strålande dag idag och vädret ser ut att hålla i sig ett tag till. Får definitivt hålla tummarna så att man slipper leta efter påskägg inomhus ;) Tog därför mitt täcke innan och satte mig utomhus i mammas fatboy och njöt. Helt underbart.. tills solen gick i moln. Då insåg mma att det nog inte riktigt är sommar än. Fick tillslut sätta mig inomhus igen. Lite D-vitamin hann jag nog allt bilda. Sitter inomhus och äter äppelskivor med kanel. Det funkar också ganska bra.
 



Armbandspyssel

Suttit och pysslat en stund med mina pärlor och fick ihop ett härligt vårgrönt armband. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. Får väl snart ta tag i lite plugg och kanske tvätta lite men jag är trots allt ledig idag och då måste man tillåta sig sjäv att bara njuta lite också.
 

Vårfrukost och Top model

Vaknar av att solen lyser mig rätt i ansiktet eftersom det inte finns några gardiner i mitt "nya" gamla sovrum. Kunde omöjligt ligga kvar utan gick upp och tog mig lite frukost och tittade på finalen av Top Model Sverige. Ja jag och resten av 15-åringarna har följt programmet i smyg men jag fastnade nån gång när jag låg hemma och hade tråkigt så det var bara att gilla läget. Rätt tjej vann för övrigt enligt min mening! Jag inser även nu att jag inte borde klaga på solen som för andra gången denna veckan visar sin allra vårligaste sida. Får nog bli en liten promenad sen, kanske med kameran.
Påskliljan var för övrigt inte ens i närheten av att slå ut och så vips så ser den ut såhär när man vaknar. Ett till vårtecken kanske? Fast inomhus då såklart.


Finmiddag och Fulmiddag

Invigde nya Mc Donald's i kållered idag med Tom. Äntligen är det den 25e och pengar finns på kontot och då slår vi ju såklarttill med stormiddag! Tom har ju ännu inte hittat något jobb trots att han söker ständigt och det gör ju att det blir mindre pengar in.

Mycket fräscht för att vara ett Mc Donald's tyckte vi och det får absolut godkänt. Beställde in en paj som är min favorit efter maten. Utan att fråga så fick vi 1 Äppelpaj Med Allt. De kunde väl ändå ha erbjudit oss en vanlig äppelpaj eller? Med allt hade ju kunnat vara med ost, lök, tomat, bacon och dressing.. Usch och fy! Vet inte riktigt vad de menar med detta men jag och Tom satt och fånade oss och spekulerade långe vad detta "Allt" kunde vara. Tom startade dessutom krig mot den lilla flärpen som sitter vid öppningen på kaffemuggen, han vann.
 
Igår var vi hemma hos mamma och pappa på söndagsmiddag och kan man snacka om lyxmat: Grilladlax med pesto och rotsaker i ugn med fetaostsallad. Här har jag levt på falukorv och ägg i en vecka (nästan hehe)! Mycket mycket gott i varje fall. Hur kan grillat inte vara gott liksom?

 

Flyttar

Jag tror jag inte riktigt förklarat hur det ligger till nu med Tom arbetslös och så. Hur löser vi vår ekonomi osv. Jo det är såhär.. Mina föräldrar har ett par goda vänner som behöver någonstans att bo medan de letar efter ett hus och då kom vi på att genom att låna ut lägenheten till dem ett tag kan de ha någonstans att bo och vi bygga upp vår ekonomi igen. De senaste månaderna har vi gått back en del eftersom Tom varit ordentligt sjuk över månadsskiftet och jag har fått sälja fonder osv, men nu flyttar vi tillbaks in hos mamma och pappa och bor här till rimlig kostnad så att Tom utan panik kan få ett nytt jobb utan att vi behöver leva på vatten och bröd. Vi löser två problem i en smäll.
 
De enda som får lida är mina stackars föräldrar som får två till i huset men jag hoppas att de kan stå ut. Det är tänkt att vi ska bo hemma hos dem fram till vi åker på semester i augusti, så alltså hela sommaren. Bitter sweet, kommer sakna min frihet i lägenheten (och mysfrukost ute i solen på balkongen) men nu kommer vi ha pengar i slutet av varje månad i varje fall vilket får både mig och Tom att dra både en och två suckar av lättnad.
 
Jag har dock redan flyttat in i smyg. För att jag intge skall distraheras av att Tom går hemma och göra annat så sover jag här på veckorna och kommer hem på helgen så länge. Då kan jag plugga ikapp saker som jag missat och Tom kan fokusera sig på att leta jobb. Det blir ju lätt så att båda hamnar framför ett (eller fem) avsnitt av Criminal Minds istället.
Bäddade sängen med nya lakan och installerade mig med en kopp te (i en supercool mugg som man kan skriva med krita på!!). Efter tentan idag som förövrigt gick helt okej så gick jag förbi stan en runda och köpta pärlor samt en ny stylus. Pärlorna ska det pysslas med, återkommer med resultatet.



Oanmäld trötthet på besök

Oj det har gått två hela dagar utan att jag skrivit något. Den enkla förklaringen till det är att jag verit helt däckad. Sitter nu och pluggar så gott jag kan inför omtentan på måndag men vet inte alls hur det kommer att gå. Har den senaste veckan varit otroligt trött. Jag har sovit nästan hela dagarna, varit yr, haft ont i huvudet. Var hos doktorn i torsdags och tog lite prover för att se om jag har brist på något näringsämne eller så. Kan ju hända när man går på diet. Om provsvaren är normala däremot så är allt detta antagligen orsakat av stress och då får jag verkligen ta och dra i handbromsen en smula. Tur att det är påskledighet som närmar sig. Provsvaren får jag dessutom någon gång nästa vecka.
Har precis käkat upp en mumsig tacosallad och går samtidigt igenom prokaryot DNA-replikation. Det är rätt konstigt men allt känns så lätt på nått sätt. Så som Harry Potter i första filmen nere i nyckelrummet: It's to simple. För att sen upptäcka att när han tar tag i kvasten så susar nycklarna runt som galningar: This complicates things a bit. Det känns helt enkelt som att jag missar något men det är klart, jag behöver ju bara repetera in halva kursen eftersom tentan är uppdelad. Jaja back to buisness!

Dålig i magen?

Inte konstigt att toapappret tar slut.. Den skyldige hittar man någonstans i mitten av röran. Tagen på bar gärning Hulken!



Omtentan närmar sig

Om en vecka är det dags för mig att göra min omtenta i MCBn, eller rättare sagt första halvan av den. Jag skall skriva tentan med de som nu går T1 och nytt för dem är att MCBn är uppdelad i två tentor. Måste säga att det låter sjukt mycket bättre för dem men för mig som läst den som en enda lång kurs blir det lite krångligt. Det gäller att sortera vad jag skall plugga till denna tentan och vad jag ska lägga åt sidan till maj. Jag vet nu denna gången lite mer vad jag skall fokusera på. Jag gick in på alldeles för mycket detaljer och lärde mig inte det grundläggande ordentligt bra. Därför valde jag nu att mjukstarta med lite aminosyror och nukleotider. De sitter som en smäck nu uppe i huvudet och jag satt t.o.m. och skrattade åt ribos när jag ritade det. Det ser ju ut som en liten tjock gubbe... hade jag aldrig tänkt på :D Det är ju skönt på så sätt att jag redan läst kursen och bara behöver komplettera det jag inte mindes eller kunde så bra. Sen är det bara att köra på. Detta klarar jag!
 

Cykla

Fick den fantastiska idéen att försöka mig på att cykla till skolan idag igen. Ingen bra idé! Min cykel är en gammal och skruttig en från japan som av någon anledning har låst sig på högsta växeln. Detta gör att jag fick stå och trampa (hela vägen till skolan går uppför) i 30 minuter. Eller sålänge det gick i alla fall. Jag fick både leda cykeln och sätta mig och vila på en bänk för att inte spy. Jag vet inte hur jag tänkte egentligen eftersom det hände exakt samma sak förra gången jag försökte mig på denna mission. Måste se till att fixa cykeln så att det går att ta sig framåt utan att fullkomligt dö av svett! Trots nedför nästan hela vägen hem så var jag rejält trött efter cyklandet så nu får jag minsann hålla mig tills jag har en fungerande cykel.
Innanför dörren, äntligen hemma!



Utvärdering!

Har inte fått chansen att berätta det men har ju lagt nävarna på en Daim Strawberry Dream häromdagen, den slukades upp ett naffs. Mycket mcyket god och den för tankarna till Magnum strawberry white direkt. Tyvärr så tror jag inte att den slår originaldaimen. Vaniljen och daimen är liksom gjorda för varandra. Står det mellan Strawberryn och originalet blir det alltså originalet jag är trogen. Däremot råder jag er att testa den, den var trots allt mycket mumsig!

Dagens mumsbit

Ett äpple skivat i tunna skivor med lite kanel pudrat över, mumsigt! Avbrott i plugget för lite vampire diaries.
 


Mysfrukost

Dags för lite mysfrukost tillsammans med mina kära föräldrar. Har sovit över här eftersom vi lånat ut lägenheten till en av mina kusiner som skulle på galenskaparna här i Göteborg. Vad gör man inte för familjen? Hade det hursomhelst väldigt mysigt igårkväll med god mat och criminal minds.
 

Tentaresultat

Fick tillbaka histologitentan igår men eftersom jag så dumt nog tog för givet att jag skulle kugga så glömde jag att skriva ner mitt tentanummer så jag kunde inte checka hur många poäng jag fått när resultatet kom upp. Mejlade kursexpeditionen och idag fick jag mitt nummer. Nummer 95.. nummer 95.. Där var det! Och gissa om jag blev förvånad, jag var godkänd! Och det på håret. Godkänt-gränsen låg på 48 poäng och det var exakt vad jag fått. Satt nog en hel minut och bara gapade och sen brast det. Jag klarade tentan!!! Jag har inte två omtentor efter mig. Hade ju för sjutton gubbar feber när jag satt och skrev den tentan. Är bara så otroligt lättad. Tack snälla hjärnan för hjälpen :)



Glassarnas glass

Jag har haft många förälskelser genom tiderna men en av dem har alltid varit mig extra kär; daimstruten. Det är iprincip alltid den jag köper när jag får stoppa näsan i en GB-frys. Nu i sommar kommer GB som vanligt med nyheter och i år är det Daim Strawberry Dream som fått flytta in i glassboxen. Det låter ju helt fantastiskt. Måste verkligen hålla utkik efter denna det närmaste och köpa den så fort jag får nävarna på den. Recension komer! Mmmm.. Glass :Q ! Det vattnas redan i munnen.

Kändisgranne?!

Har gått förbi skylten vid trappuppgången sååå många gånger men det var inte förrän för någon vecka sen jag gjorde denna upptäckt. Inte för att jag skulle tro att självaste melodifestivalpappa har flyttat till Mölndal men man undrar ju lite. Har inte sett Christer i uppgången i varje fall men får väl hälsa om jag ser honom hehe. Spännande!


Multitask på gymmet

Körde en ny multitaskingstil igår på gymmet. Åkte direkt efter gårdagens föreläsning till gymmet och satte mig på träningscykeln. Placerade min iPad på displayen och tittade igenom diverse youtube föreläsningar på neurofysiologi samtidigt som jag svettades. Mycket effektivt! Visst man kör inte slut på sig själv som man annars gör men jag försökte hålla igång flåset hela tiden och allt som allt blev det över en timmes cyklande. Dessutom blev jag lite klokare på membranpotential och hyperpolarisering.
Har självstudier idag och således fritt från föreläsningar och jag funderar starkt på att dra till gymmet och göra samma grej. Man känner sig bara så stolt över sig själv! Tränar man mitt på dan så slipper man alltför mycket konstiga blickar dessutom. 
 
 
 

Potatissoppa

Har försökt att vända dagen till det bättre ett bra tag nu och nu när jag är mätt och belåten känns det väl rätt ok. När man är hemma så kan man ju faktiskt laga lunch och slipper lunchlåda eller slösa pengar på cafeterians mat. Sagt och gjort så ställde jag mig vid kylskåpet och såg att vi hade... potatis. Jahaa, vad gör man med det? Jo, en god potatissoppa! Visserligen inte bara potatis i den men enkel och mycket mumsig.
Receptet hittade jag här men gjorde lite ändringar utifrån det jag hade hemma.
500 gram potatis
5 dl grönsaksbuljong
2 ½ dl vispgrädde/matlagningsgrädde (går ju även att spä ut med mjölk för ett slankare alt.)
2 msk smör
1 gul lök
Rosmarin
vitpeppar
salt

Gör så här:

1. Skala och tärna potatis.
2. Skala och hacka lök fint.
3. Smält smör på medelvärme i en kastrull.
4. Tillsätt potatis och lök och stek i 2 minuter.
5. Häll i grädde och sänk värmen ett steg.
6. Låt sjuda i 15 minuter.
7. Tillsätt grönsaksbuljong och rosmarin.
8. Salta och peppra och låt koka upp.
9. Red av efter tycke och smak.
(10. Mixa soppan slät och servera med köpta eller hemmagjorda krutonger) Detta gjorde jag men det är som sagt valfritt. Krutongerna gjorde jag av 2 skivor vitt rostbröd vända i grillkrydda och stekta i lite olivolja.
 
Mätt blir man och jag och Tom fick en stor portion över!



Att vakna på fel sida

Vilken skitstart på dagen jag fått. Har verkligen vaknat på fel sida. Jag vaknade imorse och var lika trött som när jag la mig igår fick masa mig upp och trycka i mig frukost innan jag tillslut gav mig till bussen. Givetvis så ser jag bussen åka iväg när jag rundar husknuten och det innebär en kvart i kylan att vänta på nästa. Hade fyllt min temugg från starbucks med te dock så händerna fick värme i varje fall. Gick på bussen och när jag nästan var framme vid skolan så inser jag att jag glömt min temugg på hållplatsen! Det var ju bara att gå av och bussen tillbaka skulle inte komma för om ett bra tag så det var ju bara att traska på hela vägen hem. Utan mössa och med ett argt humör lyckas jag framkalla huvudvärk och när jag äntligen kommer tillbaka till min hållplats så är muggen borta!! Fuckfuckelifuckfuck. Min trotjänare för nästan 3 år nu hade någon visst norpat åt sig. Grattis till dig där ute som fick en mugg med grönt te. Grattis verkligen. Orkade inte sätta mig på bussen igen till skolan när jag nu var jättesen så gick upp i lägenheten och beklagade mig hos en halvt sovande Tom (han är fortfarande sjuk ;) ).
 
Fin fin dag detta ska bli hörru ni! En kanonstart på helgen dessutom. (bejaka min ytterst ironiska ton)
 
Ibland blir inte saker och ting som man har tänkt sig. Får spara ihop till en ny mugg :(
 
 

Våfflor!

Tom fyllde 20 den 1 mars och han fick en present som vi nu har invigt: Våffeljärn. Ja man kan äta dessa godsaker när man går på "diet". En fungerande diet är en diet man kan hålla hela livet och jag vet inte hur det är med er men jag själv skulle inte kunna leva hela livet utan att äta saker som våfflor. Dags att hugga in :)


Balkongväder?

Åh vad jag blir glad för varje dag när solen strålar. Kändes nästan lite varmt ute idag förutom den iskalla vinden. Gick ut och försökte sätta mig på balkongen innan men då såg jag ingenting på min ipad så fick gå in igen. Funderar dock starkt på att ta med mig lite plugg ut och sätta mig ute med en ordentlig kopp te. Ska man vara svensk och utnyttja alla solens strålar så ska man!

Bestämde mig för att plugga hemifrån idag som sagt, Tom har legat hemma med feber och jag tänkte att jag skulle passa på att ta hand om honom lite. Peppar honom dessutom att söka lite nya jobb eftersom hans provanställning snart går ut. Det funkar bra eftersom vi läkarstudenter har en gemensam server som heter kandidaterna.se där äldrekursare laddar upp sina gamla tentor, anteckningar och sammanfattningar så om man mot förmodan missar något eller har något oklart så är det bara att kika in på deras anteckningar. Mycket bra tycker jag!

Smoothie och farmakologi

Boostar hjärnan med lite smoothie. Alltid lika gott. Alltid lika uppfriskande. Dags att gräva ner sig i farmakologin igen. Hej hyperkalemi, warfarin och alla andra nya vänner jag lärt känna det senaste.



Sommarlängtan

Drog iväg ett mejl till ett äldreboende där en jag känner jobbar igår och genast känns allt lite lugnare. Har stressat upp mig något alldeles för detta med sommarjobb men det kommer ju att lösa sig på något sätt. Det är rätt dumt det där att vi studenter jobbar på på terminerna som hundar och sen när sommaren kommer så bryts det av med ännu ett arbete. Jag är bara så glad att jag i alla fall får komma iväg till Grekland i två veckor i augusti så att jag kan ta igen mig ordentligt. Känns som en evighet tills dess.

Allt blir dock lättare när det börjar bli ljusare ute och man slipper frysa om tårna. Det är snart vår och med våren kommer också många trevliga grejer. Påsk skall jag till exempel fira med familjen då Tom är iväg och vi ska iväg på hajk nån gång under våren med Scouterna. Det gäller att hitta ljusglimtarna i den annars så stressiga och hektiska vardagen. Man måste stanna upp och njuta lite också. Snart snart blommar vårblommorna och snart snart kan man slänga av sig vinterjackan!

Viljestyrka

Jag tycker faktiskt att denna kursen är riktigt rolig. Håller på och lär oss om massa läkemedel och grejer. på nått sätt så känns det så rätt. Det är detta jag komemr och vill hålla på med. Att jag sen slipper sitta och räkna ut distributionsvolymer osv gör ju ingenting. Däremot så bråkar jag lite med min kropp. Huvudet vill plugga och lära sig så mycket som möjligt men resten av kroppen är helt slut. Ögonen känns som de ska falla ihop närsom och jag får ständigt dricka te för att vara på alerten. Ohållbart i längden känns det som. Måste lista ut hur jag skall hitta balansen mellan hjärnans tillfredställning och kroppens återhämtning.
Jag är dessutom superstressad för att jag inte lyckats få något sommarjobb än. Har bestämt mig för att printa ut en hög med CV imorgon och gå runt och dela ut men jag vet inte om det kommer att hjälpa. Får jag inget jobb i sommar blir det riktigt illa och det börjar ju bli lite sent nu. Kan nog visserligen få jobba på mitt gamla sommarjobb om jag blinkar med ögonen så jag hoppas väl att det ska lösas ändå. Haha, inte konstigt att min kropp är trött som jag håller på. Dags att varva ner några hekto kanske?!


Blädderexemplar

Har suttit sen vi kom hem från stenungsund med lite plugg och nu är mitt huvud helt slut. Mycket nya ord och termer som man inte riktigt stött på innan som man måste förstå innan man kan ta sig an den verkliga uppgiften -.- Just nu håller jag på att förbereda mig för ett seminarie som vi skall ha där vi får läsa på olika fall där patienter tagit olika läkemedel med oväntad utgång. Våran uppgift då är att förklara varför det hände, diskutera vad man skall göra för att återställa det osv. Jag tycker det är väldigt roligt i varje fall och man får leka lite doktor. Däremot gillar jag inte riktigt när jag måste sitta med tre böcker plus en ipad när jag pluggar, men sånt är väl läkarlivet. Jag kan ju faktiskt använda FASS (de stora tjocka böckerna) på datorn också om jag vill. Det är ju faktiskt rätt jobbigt att man måste kolla på två mediciner samtidigt där den ena börjar på W och den andra på A = Måste använda båda böckerna eftersom de är sorterade efter alfabetet. Dagens I-landsproblem!
Nu ska det bara bli så skönt att sova och imorgon väntar en ny vecka med förhoppningsvis lite lätt träning på schemat. God natt!
 
Ps. På tal om i-landsproblem, hehe :)

Meet my new buddie

Superasociala Alice sitter och pluggar på lunchrasten med en kopp nudlar och min kära vän FASS som sällskap. Haha jag undrar ibland om folk tror att jag är galen som drar mig undan för att plugga, men jag vet att jag behöver det. Det finns så mycket distraktioner hemma som kan få mig på andra tankar så att sitta lite själv och gå igenom anteckningar är perfekt. Social kan jag vara ikväll. Skall bli jättekul att få träffa mina kära stenungsundare för en gångs skull. Det krävs ju lite planering när man inte bor så nära varandra. Nu är det dock tillbaks till gibbs fria energi som gäller.