Till pappa

Vi har det såååå bra! Min pappa tyckte inte att instagrammandet räckte som uppdatering så tänkte bara skriva att vi är framme och mår bra. Ingen har blivit matförgiftad eller bortgift!

Alla utom jag har dock bränt sig (Tom rätt rejält) så vi skall undvika stranden idag och istället åka in till Chania.

Jag vill aldrig åka hem!



Jul. 26, 2013

Sitter ute i trädgården. Pappa står vid grillen och mamma löser korsord. Jo lite kommer jag nog sakna dem men mest skall det bara bli hur härligt som helst att bara rå om sig själv och vara fullständigt ego i två veckor.

Pappa är så snäll och skjutsar oss till flygplatsen sedan. För er som kikar in här så rekommenderar jag er istället att kolla min instagram som jag kommer hålla mer uppdaterad än bloggen. Följ vårt äventyr på @alvert1993

Nu ska vi äta!


Räknar minutrarna

I onsdags hade jag sista jobbdagen och igår packades det här hemma för fullt! Fick lägga tillbaka en del grejer när jag insåg att jag packat alldeles för mycket hehe.

Idag skall vi fixa det sista. Köpa shampoo, huvudvärkstabletter, nudlar och lite annat smått och gott som man måste ha med sig. Ikväll klockan 23.10 lyfter vi. Can't wait!


När till och med barnen fattar..

Pojke ~ 5 år : Varför har du ingen dator?
Jag : Jo för jag har alla mina pengar här i istället
Pojke : Varför då??
Jag : Ehm.. ja det kan man verkligen undra..

Forever in stenåldern med min magväska



Must haves i resväskan

Senaste inköpet inför kretaresan är dessa två sommarprodukter.

Det ena är ett lypsyl med spf 30. Ofta glömmer jag att läpparna utsätts för lika mycket sol som resten av kroppen och då får man torra och spruckna läppar. Det är väl kanske inte jättehett precis.

Det andra är en CC cream från lumene. En efterföljare till BB creamen men med lite mer täckning. Jag har hört en del bra om denna på Youtube och den kostade bara 139 kr så jag slog till. Perfekt för huden på sommaren när man inte vill ha foundation men ändå inte vill vara helt "naken". Dessutom har även denna spf. Kanon!

Dessa slinker ner i resväskan direkt!!



Vägen från blond till blond

Det började med brunrött och slingades blont, inte riktigt meningen men den historien kan ni läsa om här

Resultatet blev lite varmtonigt och jag köpte då ett silvershampo för att dämpa de gula nyanserna.

Då blev det betydligt "blondare"

Häromdagen så bestämde jag mig för att göra något åt den fula utväxten och satt och pillade igenom hårslingor i denna tjusiga mössan och kletade på blonderingen

Nu är det ljusare och utväxten sammansmält och nu har jag vant mig (och tycker om) vid min blonda hårfärg. Undra hur lång tid den får sitta kvar?! hehe..
 

Födelsedagskväll

Det måste råda bloggtorka på många bloggar runtom i sverige med detta vädret ute och inte bara hos mig. Jag sitter helt enkelt inte vid datorn och då är det inte så lätt alltid ;) Blogga från mobilen går ju, men det är lite krångligare. Instagrammar gör jag däremot så kika in på @Alvert1993!

Hade en toppenfödelsedag i lördags med familjen. Mamma bakade tårta och vi kalasade lite tillsammans med mina kusiner i trädgården. På kvällen åkte hela familjen till kungsbacka och gick på restaurang. Otroligt god mat (hann bara fota förrätten) men framförallt en värdefull stund med familjen. Det var länge sedan vi var ute allihop tillsammans så där.
 
 


Birthday!!

Åååh, det där pirret man känner i magen innan man skall somna dagen innan födelsedagen verkar aldrig försvinna. Vuxen eller ej men visst ska det kännas lite extra spännande när man fyller år? Ska alldeles strax bege mig till jobbet och ikväll ska familjen gå ut och äta så det blir en lugn och fin födelsedag. Fick dessutom ett paket som jag verkligen blev superglad över(!!), kan ni gissa vad som fanns i det?

 

Lagom trötta familjemedlemmar
 

Firafirafira

Det är inte förrän imorgon som jag fyller år men firandet har redan tjuvstartat. Häromveckan var vi ju hos mormor och morfar och igår hade vi farmor och farfar över på en liten grillkväll och tårta. Jättetrevligt.
Ikväll kommer ytterligare folk och jag inser att jag måste städa upp på rummet så att familjen ens kan ta sig in genom dörren imorgon morgon för att väcka mig ^^ Men det får bli efter solningen.
 



Bana väg för pepparkakan

Idag fick jag ett ryck och fick för mig att förbereda min hud maximalt inför semestern. Jag rakade benen och så tog jag sånna där scrubbhandskar ni vet och scrubbade rent hela kroppen. Huden blev mjuk och len som en babyrumpa, om än lite röd och irriterad babyrumpa efter allt scrubbande. Efter det smörjde jag in mig och satte mig för att sola och lösa suduko utomhus. Helt underbart! Perfekt hud nu för solbrännan som väntar.
 
Jag blir föresten inte så brun på sommrarna.. eller jo alltså jämför man med mig själv så blir jag extrembrun men står jag bredvid andra ser jag fortfarande ut som ett spöke. Det är rätt tråkigt. Jag hoppas dock på att kretasolen skall göra gott och att jag slipper bränna mig. Det brunaste jag har varit var nog för två år sen i Alanya, det var tider det med 45 grader varmt :S
Bild, visserligen tagen i mörker med blixt, på två svettiga (och strax förlovade) människor
 

Privilegiet att få kalla sig själv en nörd

Jag har en riktigt speltokig pojkvän jag. Sitter han inte vid sitt xbox så är det datorn han dreglar framför. Så länge jag får tid med honom också och han hjälper till hemma så är det helt ok (även fast det hade vart kul om han kanske velat gymma någon gång också ^^). Han spelar diverse skjutaspel som jag inte alls förstår mig på men ett spel har jag fastnat för totalt; Minecraft.
Vi har spelat det tillsammans från tidigt i utvecklingsstadiet av spelet och har inte tröttnat än. Nu kan vi inte spela tillsammans längre eftersom vi bara har en dator men eftersom Tom sover hos sin bror ikväll skall jag passa på att nörda ner mig lite.
 


Mysa med underkläder

Har ni inget att göra på söndagskvällarna där hemma? Ligger de ovikta strumporna bara i en hög likt singlar på match.com och väntar på att bli wingade till true love? Då har jag bästa tipset för er. Igår låg jag och Tom i sängen och kollade på film, år choklad och vek strumpor och underkläder. Multitasking på hög nivå! Nä men ett perfekt tillfälle bara att göra något som annars kanske inte faller en i smaken.
 

Grillade pannkakor

Pappa har blivit helt galen. Han har någon slags femtioårskris/scoutberoende och mamma kommer inte långt efter. Ni kommer ihåg att vi hade släkten över och lagade mat på hemmagjorda spisar härom dagen va? Ja i detta nu står pappa och steker pannkakor(!!) på en av dem. "Scouterna kanske vill ha pannkakor till frukost?", jo visst men det får man ju inte ens hemma liksom. Lite overkill kanske ^^
 
 
 



It won't be long til we get under the sun where we belong


Nejnej sitter inte alls hemma och drömmer om kreta med gråa moln över hela himlen..

Photoshoppar

Yeeey har äntligen fått mitt älskade photoshop att fungera efter mycket trix och fix. Satt för skojs skull och redigerade denna bilden på Erika. Behövs ju knappt så snygg som hon är men man kan alltid leka med kontraster och färger. Här har ni före och efter:

Före // Efter
Fina tjejen :) Min lillasyster
 
 


Sommarkvällar

Ännu en mysig kväll igår. Sommarkvällar måste ju vara något av det bästa som finns.

Pappa invigde dessa spisar som han har byggt inför riksscoutlägret Trampolin i augusti. De fick helt klart godkänt!
Fina kusinen :)

Sötaste ferry // Fördrink på altanen
Hasse passade på att reta Ferry genom att sitta och kolla på honom (safe distance såklart). Tillslut efter många bortdrivningsförsök fick vi stänga in det kattskrället ^^
 

Paparazzi i farten igen

Haft en liten fotosession idag ute i det fina vädret. Termometern säger 27(!!) grader och oavsett om det stämmer eller ej så rinner svetten vid minsta ansträngning och dörrarna här hemma står på vid gavel. Snart kommer lite släkt hit på grillkväll dessutom och än håller vädret i sig.
 
Dagen har bestått av trädgårdsarbete för både mamma och pappa medan jag förutom fotograferingen försökt att ordna upp lite på vårt rum. Det är såå svårt att hålla ordning när två personer bor på bara 12 kvm.
 
Här är några av bilderna (oredigerade eftersom photoshop krånglar) från dagen:
Hasse gillar INTE värmen och ligger mest utslagen i skuggan

Mamma har gjort egen saft på rabarber och jordgubbar, Mmmmmums

Fina mamma som inte ville bli fotad.. Inser hon inte att hon är snygg fast hon har trädgårdsarbetskläder på sig?
 



En skrattfest

Hade en fantastisk kväll igår ute på marsstrand. Jag och Josefin har länge tyckt att våra föräldrar skulle passa bra ihop och tillslut fick vi till en middagsbjudning med bådas föräldrar och våra respektive pojkvänner. Måste erkänna att jag var lite nervös över hur det skulle bli men jag tror alla kan hålla med om att kvällen blev alldeles strålande. Josefins mamma hade lagat supergod middag och då och då skrattade allihopa så taket lyfte till diverse olika, mer eller mindre passande, skämt. Ja våra föräldrar passar bra ihop därför att de inte riktigt är normala, och det är vad jag älskar med dem <3
 
(Jag fick vara chaufför och drack därför inget vin till maten) Mitt i alla skämt som slängdes hit och dit under kvällen:
Mamma: Ja Alice är rätt duktig på att vara full när hon är nykter
Varpå Josefin snabbt kontrar med: ..fast hon är rätt dålig på att vara nykter när hon är full!
Vilka fina och omtänksamma människor jag omger mig med!!

Gift dig med en cykel istället då ;)

 


Mötet med hawaiibruden

Ojoj vilken shoppingtur.. Är helt slut och då tillhör jag skaran som gillar att shoppa. Vi fick tillslut ihop det vi skulle, och lite annat roligt, såklart!

Tom köpte shorts // Han ville egentligen köpa dessa mest av allt, ehm.. Njae kanske inte?!
Vi gick förbi GAME och slurp så var han borta.. Fick vänta på honom en bra stund...och han som "hatar" att shoppa ^^

Vi köpte glass på glasscafét som serverar jätteglassar (kommer ni ihåg?) och denna gången gjorde vi inte samma misstag utan tog "bara" två kulor. Huuaa, det var ändå vääldigt mycket glass så någon kvällsmat lär det ju inte bli här hemma ikväll.
 

Solsemestern närmar sig

Med drygt två veckor kvar tills vi lämnar sverige för ett alldeles underbart (och förmodligen stekhett) Kreta är det snart dags för att tänka igenom och tvätta det vi vill ha med oss och göra andra förberedelser. Idag har jag suttit och gått igenom resan lite kort och sett till så att jag vet vart resedokument och hotelreservationen är någonstans, att passen är giltiga och mejlat hotellet med förfrågan om tidig och sen in- och utcheckning. Det är mycket som skall trixas och fixas!
 
Jag och Tom tänkte strax åka iväg och fylla på klädförrådet till Kreta. Jag behöver en till bikini och möjligen ett par till shorts och Tom behövde också köpa shorts så det är väl shortshopping som gäller. Det närmar sig och trots att vädret de senaste dagarna bättrat sig så längtar man grymt mycket efter ön med över 300 soldagar om året :)



De dära omtentorna

Kom på att jag inte nämnt det här men jag fick tillbaks resultatet från tentan jag skrev sista dagen innan sommarlovet (Omtenta Fysiologi, Farmakologi och Biokemi Del 1)..
 
..och jag NAILADE den!! Ahhh denna fantastiska känsla alltså! Jag tyckte det hade gått bra när jag gick därifrån men efter min nedåtgående tentaresultatstrend var jag sjukt nervös. Satt på jobbet och bara tappade hakan och gav nog ifrån mig ett litet glädjeskrik. Tårar och skratt brottades med varandra i mitt huvud och sen kände jag bara ett härligt lugn. Jag klarade den faktiskt den lille uslingen.
Nu har jag bara MCBn efter mig som jag ju kuggade med en poäng. Skall ta ut den och se om jag kan överklaga annars skall jag göra om den första bästa möjliga tillfälle. Den måste ju vara klar innan jag börjar läsa genetik i höst/vinter :S Jaja, det kommer nog gå ypperligt! Man måste tro på sig själv annars klarar man ingenting.
 

Trädgårdens bortglömda hörn

Mamma och pappa har gjort om trädgården på baksidan. Detta gör det fantastiskt att vara ute och det är nog det ända jag verkligen kommer att sakna när vi flyttar tillbaks till lägenheten sen.

I några veckor har pappa snickrat på en altan i ett hörn av trädgården som alltid varit ''skräphörnet''. Ja det var där man dumpade alla höstlöv på vintern. Det var där brädbitarna hamnade som inte behövdes när vi byggde staket. Det är helt enkelt en plats man inte är på så ofta och som inte syns från altandörren och syns det inte så finns det inte. Ja det såg ju inte ut som väst- och Östtyskland de olika delarna av trädgården, men ni fattar nog grejen.

Under alla år har vi vetat att det är just i detta hörn som det är kvällssol i vår lilla trädgård och nu har vi äntligen gjort slag i saken. Tog en kudde, min padda och ett glas bubbelvatten och satte mig här ute nu på altanen och vips så ser man trädgården från en helt annan vinkel. Det känns som man har sin lilla egna oas och här kan jag sitta ändå tills solen snuddar vid trädtopparna. Underbart!



Briefing av helgen i ultrarapid

Ojoj här går helgen fort och jag har inte bloggat på två dagar. Full rulle hela helgen med andra ord. I fredags var jag ute med ett gäng härliga vänner och vi firade bland annat Linus 20årsdag. Superhärlig kväll blev det och min guldklimp var helt underbart snäll och kom och hämtade mig mitt í natten dessutom. Fin han är.

Hade väl kanske önskat att jag hade kommit hem liiite tidigare menmen.. sömnen får man ta igen när man dör.
 
I lördags åkte vi sen till bosared, där mormor och morfars sommarstuga ligger. Där fick jag äääntligen ta mitt premiärdopp utomhus (bättre sent än aldrig) och grillade både en och två gånger. Vi firade även min och brorsans födelsedag med tårta och paket.

Efter tårtan tog vi bilen till Surte och hälsade på Carro och Nisse. jag spanade in deras nya lägenhet som var superfin och så åt vi jordgubbar och glass. Helt perfekt avslut på helgen! 
 
Det där var en kort briefing av helgen det. Så nej, jag är inte död ;)
 

Colan och jag

Är seriöst helt däckad idag. Efter ett åttatimmarspass igår somnade jag med kläderna på (vi har ingen lunchrast utan bara små korta break så det är iprincip åtta timmar i sträck som gäller). Idag var det istället morgonpass, också åtta timmar, och kände mig som en zombie när klockan ringde. Nu försöker jag hålla mig någorlunda pigg med en cola. Koffeinet i den biter mycket bättre på oss icke kaffedrickare. Jag har dessutom ingen kärlek att dela colan med. Det är bara han och jag ;)




Den spottar ut breven igen?




Att ta till strykjärnet

Ser ni denna hög med struken tvätt? Den har JAG strukit idag. Snacka om att det behövdes! Detta är alltså vad hela min lediga dag har gått åt till, det och att laga lunch iprincip. Är rätt stolt över mig själv och lättad över att den den enorma klädhögen nu är ett minna blott, i alla fall för ett tag. Härligt att gå och lägga sig i nystrukna lakan. Nu är jag trött och vill mysa med min man så skall allt ta och göra det med en kopp te.


En liten Alice

Hade en jättefin kväll igår hemma hos Bella och Danne. Vi grillade och åt bullar och såklart mös med den lille bebisen. Det var helt fantastiskt och se de både föräldrarna redan kännas så trygga i sin föräldraroll. Imponerande och roligt att se! Då känner man sig kanske lite lugnare att man själv kommer att klara av det en dag. Dessutom har de fått världens sötaste tös. Man bara smälter :)
 
 

Tisdagsgrill

Road trip!! jag och Tom är på väg mot stenungsund för att grilla med Danne och Bella och hälsa på deras lilla knyte Alice. Är det inte ett vackert namn så säg? Ska bli supermys!




Jordgubbar vs Pommes Frites

Vilken dag jag har haft idag alltså. Idag kostade jordgubbarna 29.90 och precis bredvid ståndet satt en av coops skyltar med pommes frites 2 för 29 skrivet på. D'ärför har jag minst 15 ggr fått säga att "Nej det kostar faktiskt 60 kronor" när någon räckt fram 30 för två askar. Gaaaahh. Dessutom så blev de flesta sura, på mig(!!) Hur kan det vara mitt fel när de läste fel. Blev ju helt galen tillslut.
 
Knåpade till sist ihop en lapp och satte på skylten. Genererade många smile kan jag säga men efter det fick jag bara en enda fråga om de var två för 29 så jag slapp att strypa någon idag i alla fall. Puuh!
 

Mästerkocken har talat

Ställer mig för att laga lite go lunch. Har köpt hem quinoa som jag inte hunnit testa nämligen. Allt går finfint tills jag för 3 minuter lämnar spisen. När jag kommer tillbaks ser det ut såhär(!!) Noooo, det va den quinoan det. Får äta bara lax med tomatsås. Orkar inte fixa någon ny. Alvert sur ;)