Pluggfrukost utan morgonstress

Något jag verkligen kommer att sakna den dagen jag jobbar på heltid (vilket visserligen känns som om det är decennier bort) är långa, mysiga pluggfrukostar. Morgonstress är verkligen det ohärligaste som finns och jag bara njuter de dagar då jag börjar lite senare och kan starta min dag i lugn och ro medan Tom lämnar Vincent på föris. Som idag då. Idag har jag ett obligatoriskt seminarie klockan halv ett på Östra innan jag får ta helg och just nu sitter jag och filar lite på de fallen vi skall diskutera tillsammans med en kopp te och ostmackor.
 
 
Vi har seminarier med två veckors mellanrum den här kursen med olika teman. Tidigare har vi haft infektionsepidemiologi och luftvägsinfektioner och idag är det dags för infektioner i centrala nervsystemet (CNS). Det som är så bra med dessa seminerier är att de ger oss högskolepoäng så att tentan slipper vara så massiv som den ofta varit under tidigare kurser. Nackdelen är ju givetvis att mycket obligatoriska moment förutsätter att man inte har barn hemma som tenderar att bli sjuka stup i kvarten. Nu har vi haft enormt mycket tur just denna kursen eftersom Vincent hållt sig ganska så frisk men än är vi ju inte i mål. Fruktar inför kommande vinter vill jag lova.
 
Hur som helst så är det alltså seminarie nummer 3 idag och jag känner mig ganska lugn eftersom jag och några andra kursare satt med frågorna hela eftermiddagen igår. Bakteriell meningit, herpesencephalit och neuroborrelios kom vi fram till så det blir spännande att se vad de andra säger. Efter seminariet är det HELG! Det ska bli skönt!
 
Gårdagens pluggsession inför seminarietInfektionsläkare kanske?

Infektionsmedicin är väldigt spännande. Nu har vi inte testat så många andra specialiteter så jag vet ju inte vad jag kommer tycka om ett år men jag kan absolut överväga en framtida karriär inom infektionsmedicin i nuläget.
 
Det som är så speciellt med just infektioner är ju att det är sjukdomar orsakade av andra organismer. Vissa koloniserar oss och lever på oss naturligt och det samspelet är viktigt för både oss och mikroorganismen. Andra gör inte det och ger upphov till en infektion om rätt förutsättningar finns. Sen finns det även mikroorganismer som i vanliga fall lever på oss och inte orsakar någon skada men som vid ett nedsatt immunförsvar kan ge uppov till en infektion.
 
Ett exempel på detta är svampinfektion i munnen eller underlivet efter en antibiotikabehandling då man slår ut många av kroppens normalt koloniserande bakterier som ger svampen (som också normalt koloniserar många av oss men hålls i schack av de andra bakterierna) chans att växa till sig. Detta är en mycket vanlig komplikation vid behandling med antibiotika.
 
 
Inom de andra specialiteterna behöver man bara tänka på människokroppen medan man som infektionsläkare också måste ta hänsyn till bakterier, virus, svampar osv. vid val av behandling och provtagning. Det är inte "bara att sätta in antibiotika". Dessutom gäller det att snabbt sätta in rätt behandling vilket då kan ha avgörande betydelse för patientens tillfrisknande. En patient kan vara svårt sjuk när den kommer in på kliniken och sedan, dagar senare, lämna kliniken som en helt annan människa. DET är häftigt på riktigt. Vi får se vad jag tycker i slutet av kursen!
 

Rädda Ann

I fredags hade vi som sagt temadag i skolan. Det hela handlade om sepsis och tanken var att vi skulle vara väl pålästa när vi kom dit för att kunna rädda dockan Ann, en så kallad flipped classroom-föreläsning. Efter en fullproppad vecka måste jag ärligt säga att jag inte var superduperpåläst men jag kände ändå att jag hade ganska bra koll på patogenes (hur sjukdomen uppstår/utvecklas), symptom och behandling. 
 
När föreläsningen väl drog igång insåg jag snabbt att jag pluggat på helt fel saker. För även om det jag läst på egentligen är mest relevant kliniskt så drillades vi åter igen i de underliggande patologiska mekanismerna med vilka celler som uttrycker vilka adhesionsmolekyler och vilka celler som utsöndrar vilka cytokiner som vi så fint kunde under patologikursens inflammationsseminarie, men som mest var på charterresa i min minnesbank.
 
Throwback till tentaplugget på patologikursen
 
Det hela blev inte bättre av att vi en och en, slumpmässigt pekades ut att svara på diverse frågor. Alla satt som på nålar i väntan på sin dom och hoppades att de skulle få en fråga de verkligen kunde svara på. Mycket tyckte jag ändå att jag kände igen när vi väl gick igenom det men överlag kändes det som att många andra hade mycket bättre koll än vad jag hade. Kanske berodde det på att de med bäst koll faktiskt räckte upp handen, vad vet jag, men man kände sig oavsett inte så jätteduktig när man efter 3 timmar traskade därifrån. Jag kan förstå den goda tanken bakom konceptet men jag hade önskat att vi fått lite tydligare instruktioner i förväg om vad vi skulle plugga på för att slippa den obekväma stämningen som uppstod bland oss studenter.
 
Därför bestämde jag mig för att stanna kvar lite i skolan och traggla sepsis på en av whiteboardsen i våra grupprum efteråt. Visserligen struntade jag i att gå igenom de olika cytokinerna igen men jag kunde gå hem med en mycket bättre känsla i magen och kan nu sepsis som ett rinnande vatten. Skönt!
 


Över öppen eld

Hallå hallå! Nu är jag tillbaks till vardagen igen efter en helg ute i skogen tillsammans med mina härliga små scouter. Trots kyla, snö (??) och lite ryggskott för min del så hade vi det jättemysigt. Det är verkligen befriande att få komma ut i naturen och bara njuta av fågelkvitter, laga mat över öppen eld och leka lekar. All mat smakar för övrigt gudomligt när man lagat den ute på öppen eld trots att den oftast både är kryddad med barr och sot. Man är liksom inte lika petig.
 
 
Tom och Vincent skjutsade mig till hajken och Vincent tyckte det var väldigt spännande ute i skogen
 
Blev varma mackor till frukost eller Mc Wraps (mackwraps) som denna ovan :'D
 
Idag är jag hemma från föreläsningarna då Vincent fick feber igår kväll. Det var ett bra tag sen han var sjuk nu och eftersom jag inte har något obligatoriskt i skolan förrän på fredag skall jag bara njuta av att få vara hemma och mysa med min lilla kille. I vanliga fall har vi ju en kille som sällan vill sitta still någon längre stund så man får ta till vara på feberdagarna även om jag såklart tycker väldigt synd om honom också. Skall försöka plugga lite nu medan vi sitter framför netflix och tittar på tecknat så jag inte hamnar efter allt för mycket. Plugg och soffmys är ju en perfekt kombo!

Tidigare än vanligt

Satte klockan en timma tidigare idag för att kunna komma upp i tid, äta god långfrulle och plugga lite innan det blir dags för förisracet alldeles strax. Måste ju erkänna att det var rätt motigt att gå upp när klockan ringde och lämna kvar min lilla sussande 1,5åring i sängen.
 
 
Nu med lite te och macka i magen och med solstrålar som letar sig in genom fönstret har jag piggnat till en smula. Jag är väl inte riktigt så pigg att jag skulle kunna tänka mig att gå upp tidigare varje dag men man skall aldrig säga aldrig.
 
Idag väntar temadag i skolan som handlar om sepsis och vi har dessutom blivit instruerade att ta med matsäck till Vincent för första gången då de skall ut på en liten utflykt med hans avdelning. Spännande dag helt enkelt! Tom slutar som vanligt tidigt på fredagar så vi får hoppas att vädret håller i sig så att vi kan vara ute och leka en stund i solen alla tre i eftermiddag. Hoppas ni alla får en härlig fredag!Dags att vaccineras - VLOG

Eftersom jag tycker det är så roligt och jag följer en del youtubekanaler själv tog jag faktiskt och filmade vårt besök på vaccinationsmottagningen i stan i tisdags. Tydligen så lär jag mig inte från mina misstag då de tidigare klippen jag lagt upp har varit fruktansvärt dåliga. Vi får se vad ni tycker och om ni vill se mer klipp från mig får ni gärna trycka på tummen upp. Har några idéer på klipp relaterade till skolan som jag ev. vill spela in men vi får se som sagt. Jag kanske skall hålla mig till det jag kan? Anyway.. here it goes:
 

När man får lite förstärkning

God morgon på er! Hade en jättemysig eftermiddag och kväll igår tillsammans med Josefin. Vi möttes upp och gick tillsammans för att hämta Vincent på föris och sedan traskade vi iväg till lekplatsen och lekte en stund ute i solen alla tre.
 
 
Sandiga och törstiga gick vi sedan in och fortsatte att leka och laga lite mat. När Vincent väl lagt sig satte vi oss i soffan och bara pratade om allt och ingenting medan vi snaskade på lite färska jordgubbar. Så mysigt! Det är härligt med lite hjälp ibland med eftermiddagsbestyren som jag ju i vanliga fall rattar själv. Det är inte det lättaste alla gånger att ha middagen klar klockan 6 när både jag och lilleman är trötta och hungriga. Nu kunde jag fixa med maten i lugn och ro medan Vincent hade Josefins fulla uppmärksamhet. 
 
 
Nu skall jag och Vincent snart klä på oss och gå till föris. Vi har haft en lång sovmorgon idag med mysfrukost vilket jag verkligen älskar. Morgonstress är verkligen inte roligt. Hoppas ni får en härlig torsdag!


Dagens topp 3

1. Bussresan in till stan med en styck 1,5 åring för att vaccinera la mama gick strålande och Vincent var alldeles överlycklig över att få åka buss
 
Gick förbi och kikade på dinosaurien utanför Universeum också, till Vincents stora förtjusning!
 
2. Tom började en timme tidigare på jobbet idag vilket innebar att han kunde komma hem tidigare på eftermiddagen. Vi fick en hel timme extra tillsammans alla tre vilket verkligen var guld värt med tanke på att Tom i vanliga fall bara hinner träffa Vincent i en timma innan det är dags för nattning. Älskar att spendera tid med min lilla familj!
 
3. Jag och Tom har kört ett riktigt städrace hemma (tillsammans med vår lille medstjälpare) och nu är i alla fall vardagsrummet blänkande rent vilket får mig att bli så lugn och harmonisk. Man skulle ju kunna tro att vi alltid har det tip top hemma eftersom jag tycker det är så underbart men tyvärr är varken jag eller Tom någe vidare bra på att hålla ordning. Övning ger färdighet dock!

Fullspäckat

Denna vecka har jag planerat någonting VARJE dag efter skolan. Mycket roligt i och för sig men jag som annars gillar att bara dra mig hemma och göra ingenting är lite lätt stressad över detta, men på något sätt så syr vi nog ihop den här veckan också.
 
Igår var det scouter som stod på schemat och idag skall jag ta med mig Vincent in till stan för att vaccinera mig. Läkarstudenter (med flera såklart) erbjuds ett kompleterande vaccinationsskydd då vi tillhör en riskgrupp och jag har inte fått tummen ur att göra det förrän nu så det är verkligen hög tid. Imorgon kommer Josefin hit efter skolan och hänger lite och på torsdag skall jag på utbildning inför mitt sommarjobb. Puuh. Egentligen skall jag sedan iväg på scouthajk fredag till och med söndag men jag känner väl inte riktigt att jag orkar med det så jag ansluter mig till dem på lördag morgon istället så jag kan ha lite fredagsmys med familjen och vila upp mig. Känner mig faktiskt fortfarande lite seg efter söndagens migränattack men det hoppas jag vänder nu när det fina vädret börjar titta fram igen. Kan behöva lite extra energi för att rusa igenom ännu en vecka. 
 
Nu skall jag ut och gotta mig i solen som kikat fram på balkongen. Tror bestämt att vi har några singoalla kvar i skafferiet som kan göra mig sällskap. Mums!
 
Inte bara mamman i familjen som gillar att hänga på balkongen ;)
 Ohärliga söndag

Hallå alla söndagsnjutare! Hur har helgen varit? Min helg har varit väldigt härlig på många sätt men blev ganska så ohärlig för några timmar sen när det började flimra framför ögonen och jag fick migrän. Ligger just nu i sängen hemma hos mamma och pappa (jag och V sov här inatt) och känner mig alldeles groggy. Inte en så härlig känsla som sagt!


Det är alldeles tyst i huset i alla fall så jag tror att mamma har tagit Vincent och åkt hem till Tom för att ge mig lite lugn och ro. Bästa mormorn helt klart! Inte så konstigt egentligen att få migrän efter en sån här tuff vecka men jag blev allt lite irriterad eftersom jag planerat att plugga idag.

Magen kurrar så jag skall se om jag orkar ta mig ur sängen och värma lite mat. Kanske gör det att jag känner mig lite bättre. Jag håller tummarna!

Livet stannar upp

Av privata skäl har det varit lite tyst här inne de senaste dagarna. Jag har varken haft lust eller känt ett behov av att skriva ett långt och eftertänksamt inlägg om det. Jag kan ändå inte med alla ord i världen göra det som hänt lättare att förstå eller acceptera. Det har däremot känts konstigt att köra på som vanligt här inne så därav radioskuggan. Jag känner mig bara så otroligt lyckligt lottad att jag har min enormt fina familj runt mig som alltid finns där. Ikväll skall vi åka hem till mina föräldrar och grilla, gråta och skratta tillsammans vilket skall bli skönt.
 
Så länge tänkte jag tipsa om att ni förutom på instagram (alvert1993) även kan hitta mig på snapchat. Uppdaterar i princip dagligen med bilder och videosnuttar på mig och min familj. Alvert93 heter jag där! Ta hand om er!
 


Strålande tisdag

Vilket fantastiskt härligt väder vi haft både igår och idag! Kunde sitta hela eftermiddagen igår och plugga på balkongen ute i solen. Har precis satt mig på spårvagnen hem från sjukhuset för att åka och hämta Vincent på förskolan och gissningsvis blir det en favorit i repris från igår med lite lekparkshäng tillsammans i värmen. Brukar vara lite trixigt att få honom TILL lekplatsen bara eftersom han stannar ca 1 miljard gånger på vägen för att titta på intressanta stenar, cigarettfimpar (bläääähh), farbröder och andra saker som han finner fascinerande. Vi får väl se hur det går!
 
 Härligt balkongplugg igår

Idag har jag haft placering på en av infektionsavdelningarna på östra. Vi har fått vara med och ronda patienterna och sedan fått tilldelat varsin patient som vi skall presentera för resten av gruppen imorgon och allt känns givetvis väldigt nytt och spännande. Det tar ju någon dag innan man gjort sig hemmastadd så det är tråkigt att vi bara skall vara där i tre dagar. Kände mig väldigt osäker och malplacerad där på ronden och åter igen blev man påminnd om hur enormt mycket kvar vi har att lära, men för varje gång jag gör någonting kommer jag säkerligen känna mig lite mer självsäker.

Nu skall jag hoppa av vagnen och byta till buss och jag undrar om jag inte skall ta och köpa mig en glass. Ryktet säger ju att det skall regna imorgon så då får man passa på!

Helgens projekt

Lovade ju er att visa resultatet av helgens projekt som alltså var att montera ihop Vincents nya byråer. Det måste för övrigt vara något av det tråkigaste som finns. Montera ihop IKEA-möbler alltså. Jag och Tom hjälptes åt så det gick ändå relativt smidigt men det är ju inte speciellt kul. När kommer IKEA med en serie som monteras med klicksystem tro? Kanske inte så hållbart men åh vad smidigt det hade varit. Jag har tyvärr inga bilder från själva monteringen på svettiga pannor eller ilskna utbrott på skruvar som ramlat ur påsen och glidit in längst in under soffan så ni får helt enkelt nöja er med slutresultatet och föreställa er slitet som ligger bakom.
 
 
Blev sjukt nöjd över resultatet måste jag erkänna. Rejäl förvaring som både slukar kläder och leksaker men ändå lämnar rummet ljust och luftigt. Nu skall vi bara köra hans andra byrå till tippen tillsammans med lite annat skräp vi samlat på oss *känner hur svettdropparna förbereder sig för livet utanför kroppen*. Tur att man är så vältränad då... heh.Nya matlådor

Sist vi var på IKEA införskaffade vi även nya matlådor då vi 1. Tappat bort hälften av våra lock till de vi redan har, 2. Våra gamla lådor har blivit fult missfärgade och repiga och 3. Jag ville ha lådor som gick att dela upp i fack. Hem kom vi i alla fall med 4 fräscha och fiffiga matlådor som består av en stor låda med små lösa lådor i som man kan sätta dit om man exempelvis vill ta med sig sås som inte skall kladda ner resten av maten eller om man bara vill värma en del av maten utan att behöva ta med sig 2 olika lådor.
 
 
 
Här ser ni matlådan in action med dagens lunch och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med vårt inköp. Kan varmt rekommendera dessa. Vill man dessutom bara ha en "vanlig" matlåda en dag så är det bara att plocka ut insatserna. Så smidigt! Ett hett tips till alla fellow students där ute!

Att inte ge upp

Fick ett mejl i måndags med en förfrågan om att komma på intervju redan denna vecka för en tjänst som medicinsk sekreterare på samma ställe som en av mina kursare skall jobba i sommar. Jag svarade illa kvickt vilka tider jag kunde men fick sedan inget svar. Dagarna gick och tillslut skickade jag på onsdagskvällen iväg ett nytt mejl och vid lunch igår fick jag äntligen svar där de undrade om jag kunde komma idag klockan 13.
 
Så efter en hel arbetsvecka med stigande spänning och nervositet var det äntligen dags för intervjun idag. På bussen dit googlade jag på vanliga arbetsintervjufrågor och försökte förbereda mig på det som komma skulle.. Helt i onödan! Så fort jag kom in började min blivande chef berätta om hur de jobbade där, huruvida jag ville jobba natt och vilken lön vi T5or kan få som medicinsk sekreterare osv. Fick ett jättebra intryck av jobbet, arbetsplatsen och chefen tror nog jag kommer trivas ypperligt. Gick därifrån en timma senare med ett leende som kändes i hela kroppen och vetskapen om att jag har ett heltidsjobb i sommar (med undantag för mina 3 "semesterveckor"). Wihoo!!
 
 
Detta firas med gottetallrik och Let's Dance ensam i soffan då Tom är på AW. Trots att jag givetvis både är glad och otroligt lättad så känner jag verkligen vilken urladdning det blev. Jag känner mig helt färdig och det skall bli riktigt skönt att få krypa i säng sen. Nu hoppas jag bara att urladdningen inte är tillräckligt kraftig för att ge migrän. De brukar ju annars hänga ihop och det har jag INTE tid för den här helgen.
 
Tack för alla tummar ni hållt och all pepp som gjorde att jag inte gav upp där i förra veckan! Det gav resultat och nu har jag kirrat jobbet jag så gärna ville ha genom att inte ge upp. Skall bli spännande att se hur jag kommer trivas som medicinsk sekreterare!


Stickpepp

Efter gårdagens stickinlägg fick jag två helt fantastiskt peppande meddelanden. Ett från min syssling, som jag inte pratat med på EVIGHETER, som peppade mig då hon själv får dropp en gång i månaden och kan vara lite svårstucken. Hon berättade att det oftast inte är så jobbigt att stickas flera gånger och att det borde göra att jag känner mig lite lugnare. Det var dessutom jättekul att få pratat lite med henne innan jag gick och la mig och vi bestämde oss för att mötas upp nästa gång hon har vägarna förbi Göteborg. Så KUL!
 
Det andra meddelandet var från en läsare här på bloggen, också en blivande läkare, som skrev en SÅ FIN (mycket stora bokstäver i det här inlägget känner jag) och lång kommentar som handlade om att vi måste försöka sluta med att vara så självkritiska och lita på vår förmåga, att det kräver övningövningövning för att bli bra på något och att det inte bara är nått som man kan bara så där. Det är okej att vara nervös och det är okej att misslyckas så länge man gör sitt bästa, för vi är alla bara människor.
 
Känner mig väldigt peppad och upplyft efter att ha läst detta från dessa två personer och jag blir dessutom extra glad att det kom från människor som jag i vanliga fall kanske inte hade pratat med. Det må vara motigt att blogga ibland när inspirationen tryter men det är stunder som dessa som gör allt värt det. Jag delar erfarenheter med er och ni med mig, och tillsammans kan vi bli riktigt grymma på det vi vill göra i livet. Heja oss!
 
Frulle i väntan på dagens föreläsning
 
 

Skakande händer

Just nu har vi labbvecka men förra veckan hängde vi ju på Östra sjukhuset och min grupp hade gruppundervisning med fallövningar och undervisningsrond. På torsdagen skulle vi dessutom öva på att ta venprov. Jag har gjort det en gång tidigare under utbildningen men eftersom det var innan Vincent föddes så känns det som att det var väldigt, väldigt länge sedan.
 
Hur som helst så fick vi en liten genomgång hur man gjorde och sen skulle vi börja sticka själva. Jag fick börja att sticka min partner och helt plötsligt blev jag TOKNERVÖS. Händerna skakade och jag kände mig hemskt obekväm i situationen av att sticka någon. Det gör ju ändå lite ont och min stickpartner var dessutom svårstucken vilket inte gjorde att jag blev mindre nervös.
 
Det hela slutade med att jag stack två gånger utan att träffa kärlet och kände mig ganska nere. Eftersom blodet skulle användas till en labb fick också sjuksköterskorna som höll i det hela sticka min partner men de lyckades inte heller och efter kanske 7 försök så fick vi ge upp. Trots det så var jag ändå rätt besviken på min egen insatts. Inte för att jag inte träffade kärlet utan för att jag inte kunde vara lika cool och lugn som min stickpartner var när hon skulle sticka mig (hon träffade givetvis på första försöket). Någon gång måste ju vara första gången och man kan inte vara bra på något direkt så varför känner jag såhär? Blev rätt frustrerad över att jag började skaka också vilket ju inte riktigt passar så bra i mitt framtida yrkesutövande och det gör mig lite stressad.
 
 Trots vilsenheten man känner som kandidat älskar jag att få hänga på sjukhuset. Att vi dessutom kan gå till vårt kandidatrum och dricka gratis te/kaffe är ju hur bra som helst!
 
Ni sjuksköterskestudenter, undersköterskor och läkarstudenter där ute.. hur gör ni när ni blir nervösa i liknande situationer? Kan ni hjälpa en stackars läkarstudent med lite tips om hur man behåller lugnet och vågar trots att det känns främmande och skrämmande?En gigantisk legobit

På väg till IKEA igår passade vi på att hämta ut ett paket hos DHL. Paketet innehöll ännu en inredningspryl jag länge gått och spanat efter till Vincents rum, nämligen en jättestor legobit.
 
 
Nu är ju detta inte bara en stor legobit, det hade varit ett ytterst korkat inköp med tanke på vår trångboddhet, utan det är givetvis en förvaringslåda för mindre legobitar eller, som i vårt fall, duplo.
 
 
Trots att lådan var stor så fick jag plocka ut duplobilarna och traktorn för att kunna stänga vilket givetvis kändes lite surt. Det fiffiga med dessa lådor är dock att de fungerar precis som vanliga legobitar så det är bara att köpa en låda till (eventuellt i mindre storlek) och stapla ovanpå. Vår är köpt på shopping4net.se men jag vet att de även finns på lekmer.se och de har dessutom 15% rabatt just nu på utvalda färger så in och köp! Den ljusgula vi köpt hittar du exempelvis HÄR.
 

Mysmorgon

God morgon goingar! Startade dagen med frukost tillsammans med min lilla kille. Det är väldigt mysigt de gånger vi slipper stressa upp på morgonen och kan ta allt i vår egen takt. Ibland hinner vi till och med sitta en stund och leka inne på hans rum. Man sätter liksom humöret för hela dagen genom att starta med lite lugn och mys. Det känns också extra viktigt att få tid med honom nu när vi ändå är åtskilda flera timmar varje dag. 
 
 
Fick springa med vagnen fram och tillbaks mellan förskolan och lägenheten eftersom det spöregnar ute, men nu sitter jag uppkrupen i sängen med datorn i knät och sippar på min andra kopp te för dagen (hej miljontals toalettbesök). Bävar för att ge mig ut sen igen för att åka in till skolan och labba. Kanske dags att införskaffa sig ett par snygga stövlar? Jag bor ju ändå i Göteborg.


Snabbvisit på IKEA

God kväll! Har ni haft en bra dag, trots det taskiga vädret? Själv har jag haft själstudiedag vilket inneburit att jag glassat runt i mjukisar och raggsockar hela dagen. Väldigt skönt! Har pluggat på lite allt möjligt men har haft svårt att fokusera eftersom jag eventuellt kan ha en intervju på g redan nu i veckan. Försöker att inte ta ut något som helst i förskott för att inte bli besviken men jag kan ju inte låta bli att hoppas. Håll tummarna med mig!
 
Efter att jag hämtat min lilla solstråle på förskolan vid tre och vi busat runt hemma ett par timmar tog vi på oss ytterkläderna och gick ut för att möta upp Tom för att åka till IKEA. Vi har länge gått och spanat in STUVA-serien på deras barnavdelning och idag kände jag att nu får det vara nog. Det är dags att byta ut hans gnissliga gamla byrå som bara står och tar upp en massa plats och faktiskt göra klart Vincents rum.
 
Det blev en del paket.. Vi fick även med oss 4 nya matlådor med oss hem!
  
Nu återstår bara projektet att sätta ihop alltihop. Är ju inte jättetaggad efter att ha skruvat ihop ett helt kök och en stor garderob men upp ska det ju på något sätt så det är väl bara att sätta igång. Kanske får bli ett helgprojekt?
 
Efter det så skall några hyllor införskaffas, tavlor skall upp, gardiner skall sys och en styck sängstomme byggas (trots att madrassen står rätt bra på golvet just nu). Lite kvar som sagt men det skall bli skönt att få till lite bättre förvaring åtminstone. Återkommer givetvis med bilder!

Enkel hemmaträning

Idag kommer kanske ett lite annorlunda tips mot vad ni är vana vid i den här bloggen. Ni som hängt med länge, länge vet ju att jag bloggat en del om viktnedgång, men efter att jag fått barn har jag blivit äldre och visare och känner väl inte riktigt att sådant hör hemma här på bloggen. Förstå mig rätt nu, jag tycker det är fantastiskt med alla träningsbloggar som kan motivera folk med smarriga recept och träningsresultat, jag läser många själv, men det finns en fin gräns mellan inspiration och hets och jag vill verkligen inte på något sätt få någon annan att se ner på sig själv och sin kropp tack vare något de sett eller läst på min blogg.
 
Nu kommer däremot ett träningstips till alla er där ute som är som jag och verkligen inte har tid att åka till gymmet 3-4 gånger i veckan. Tipset är en youtubekanal som jag hittade tack vare att jag följer SacconeJolys på tuben. Lucy, som driver kanalen, är en personlig tränare och fyller kanalen med korta och effektiva träningspass som vem som helst kan göra hemma utan redskap. Det ser väldigt simpelt ut men jag kan lova er att jag nästan alltid har träningsvärk efter hennes pass. För att öka intensiteten så kan man köra videon 2 eller tre gånger, beroende på fitnessnivå.
 
Just detta träningssätt har passat mig perfekt som är helt otränad. Det kan givetvis inte passa alla men på hennes instagram och hemsida bjuder hon och hennes läsare på fantastiska resultat de uppnått genom träningen och det peppar vill jag lova.
 
 
Så in och kika på Lucy Wyndham-Reads Youtubekanal, hennes instagram och hennes hemsida som bjuder på månatliga gratis träningsprogram att ladda ner. Kika även in på de träningsvideos som ligger uppe på Anna Saccones kanal, de är riktigt grymma! Speciellt DENNA videon är super om du känner dig lite ur form.
 
Bäst av allt är att träningen är helt GRATIS vilket innebär att det finns noll anledning att inte testa!En styck fräsig mugg

Från Ullared i påskas slank också denna fantastiska pryl med hem. Hade faktiskt redan spanat in den på Åhlens men så hittade jag den på Gekås för 49 kr (!!) och kunde bara inte låta bli. Det är en vattentät (japp jag har testat den ordentligt) smoothiemugg från Sagaform. Förutom ett fiffigt, inbyggt sugrör har den också en dubbel vägg vilket gör att drycken som förvaras där i håller sig kall längre.
 
Anledningen till att jag verkligen velat ha en sån här mugg är att jag har NOLL tid att fixa frukost på mornarna då jag skall lämna på föris. Har jag lite extra tid att bre några mackor får jag dessutom alltid dela med mig med min lilla följeslagare som ju är ganska besatt av allt som går att äta. Han äter frukost på förskolan så för att undvika dubbelfrukost för hans del har jag lagt ner allt vad frukostmackor heter. Med den här muggen däremot kan jag snabbt mixa ihop en mättande smoothie som jag kan slänga ner i väskan och ta fram igen på bussen när den lille frukosttjuven går loss på ostskivorna på hans förskoleavdelning istället. Smidigt värre!
 
 
Här ser ni dagens frukost i form av en jordgubbs- och banansmoothie. Frukosten intages lyssnandes på ett poddavsnitt av och med Josefin & Vanja. De är så härliga och peppiga vilket passar mig perfekt för att kicka igång denna vecka. Kan varmt rekommendera deras podd! Nu skall jag slurpa vidare!
 

Radioskugga

Hallå alla kvällsläsare, hur har helgen varit? Min mamma ringde för en liten stund sen och undrade hur det var med mig eftersom det varit en sån radioskugga från min sida nu i helgen. Det tog några sekunder innan jag förstod vad hon menade och det värmer mitt hjärta att veta att hon är en sån trogen bloggläsare. Är det någon som skall stalka mig så är det ju absolut min mamma liksom. Så, för att lugna hennes oroliga mammahjärta, tänkte jag kika in en kortis här innan jag kryper till kojs.
 
Helgen har som planerat gått åt till att samla på mig energi inför kommande vecka. Skall försöka samla mod till mig i början på nästa vecka och ringa lite samtal och givetvis även skicka iväg en drös mejl. Mejla är något jag känner mig riktigt duktig på, men det är väl inte så konstigt när man bloggat i ett par år. Jag känner dock att klockan tickar och att jag väldigt snart borde höra av mig till mitt gamla jobb. Det är rätt dumt att ha det som livlina och så kanske det visar sig att jag inte alls får komma dit då de redan tillsatt någon annan. Skall snart sluta babbla om detta, jag lovar, men detta är vad mitt liv kretsar kring just nu. Ja jag vet, mitt liv är så fantastiskt ospännande att läsa om ibland.
 
Eftersom det är rätt tunnt om bilder i min arsenal just nu bjuder jag på en throwbackbild från påsken förra året och en bild från detta års påskfirande. Samma trappa, samma ägg och samma goa kille, bara ett år äldre nu. Tiden går så himla fort!
 
 


5 saker som gör mig glad

För att bryta av från allt klagande och surande tänkte jag dela 5 saker som faktiskt gör mig glad och får mig att må bra just nu med er:
 
- Våren är på riktigt här! Gatusopningsbilarna har åkt runt och svept bort gruset från gatorna och så fort solen sticker fram bland molnen känner man hur strålarna värmer upp hela kroppen
- Känner mig fortfarande väldigt i fas med plugget och tycker att det mesta är SÅÅÅ kul. Älskar denna kursen!
- Det verkar som om vi lämnat det värsta sjukdomsdrabbade månaderna bakom oss vilket ju är fantastiskt skönt
- Är så nöjd med min nya jacka jag köpte på Ullared och trots att det fortfarande är lite kallt använder jag den redan flitigt
- Jag har klarat mig igenom hela 1 April utan att bli lurad. Obehaglig dag för övrigt när man helt plötsligt inte kan lita på någonting som någon säger! Skönt att ha det överstökat ;)

Nu är jag så trött att ögonen går i kors så det blir att masa sig i säng. Nattinatt!

Fredagsmyset tidigare framför Let's Dance

Helg, du är välkommen!

Luften gick som sagt lite ur mig i och med bakslaget med sommarjobbet. Jag känner väl att jag egentligen borde ta nya tag och vara positiv men just nu finns det ingen energi kvar till det. Får vila upp mig lite i helgen och sen börja ringa runt. Ni som känner mig vet kanske att jag HATAR att prata i telefon (japp hög ångestnivå bara att tänka på att ta upp telefonen och ringa) så det gör det inte lättare. Samtidigt så har jag ju, bland annat genom skolan, fått erfara att det ofta kommer mycket positivt ur att kliva ur sin bekvämlighetszon och göra något som gör en lite skraj. Vågar man inte utmana sig själv så kan man heller inte tro att man kommer att utvecklas. Att tre små veckor kan ställa till det så himla mycket..
 
Nåväl, skall strax iväg till skolan för veckans seminarie. Är ju supertaggad som ni vet så skall bli skönt att få det överstökat och gå på helg. Skall ladda inför nästa vecka med massa positiv energi och göra mysiga saker hela helgen så att jag orkar gå påt igen på måndag. Motgångar är ju till för att övervinnas, right?
 
Min älskade lilla son som fyller dagarna med skratt, svett och kärlek
 
Vad jag är lycklig över att jag har dig!
Tack förresten goingar för att ni kikar in här och peppar mig trots att jag ibland känner mig som en riktigt sur och tråkig person. Det betyder mycket ska ni veta! Ha en fin fredag!