Pluggfrukost utan morgonstress

Något jag verkligen kommer att sakna den dagen jag jobbar på heltid (vilket visserligen känns som om det är decennier bort) är långa, mysiga pluggfrukostar. Morgonstress är verkligen det ohärligaste som finns och jag bara njuter de dagar då jag börjar lite senare och kan starta min dag i lugn och ro medan Tom lämnar Vincent på föris. Som idag då. Idag har jag ett obligatoriskt seminarie klockan halv ett på Östra innan jag får ta helg och just nu sitter jag och filar lite på de fallen vi skall diskutera tillsammans med en kopp te och ostmackor.
 
 
Vi har seminarier med två veckors mellanrum den här kursen med olika teman. Tidigare har vi haft infektionsepidemiologi och luftvägsinfektioner och idag är det dags för infektioner i centrala nervsystemet (CNS). Det som är så bra med dessa seminerier är att de ger oss högskolepoäng så att tentan slipper vara så massiv som den ofta varit under tidigare kurser. Nackdelen är ju givetvis att mycket obligatoriska moment förutsätter att man inte har barn hemma som tenderar att bli sjuka stup i kvarten. Nu har vi haft enormt mycket tur just denna kursen eftersom Vincent hållt sig ganska så frisk men än är vi ju inte i mål. Fruktar inför kommande vinter vill jag lova.
 
Hur som helst så är det alltså seminarie nummer 3 idag och jag känner mig ganska lugn eftersom jag och några andra kursare satt med frågorna hela eftermiddagen igår. Bakteriell meningit, herpesencephalit och neuroborrelios kom vi fram till så det blir spännande att se vad de andra säger. Efter seminariet är det HELG! Det ska bli skönt!
 
Gårdagens pluggsession inför seminariet


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: