Spiontips

Tjenare snygging! Jag brukar känna mig så cool i mina stekiga solbrillor och möjligheterna de medför är fantastiska. Inte bara att man slipper solen i ögonen, man kan ju även spionera på folk! Kom inte och säg att ni inte uttnyttjar era solglasögon till att kolla in någons knäppa frisyr eller fula hund. Det är det perfekta skyddet för inkräktande blickar och bara man håller huvudet riktat rakt fram kan ögonen snurra fritt. Kanon!
 



Gassande

Gick hem till Linnéa en sväng på förmiddagen och låg och solade i gräset tillsammans med henne och vår gamla klasskompis Sara. Superhärlig förmiddag och nu börjar det att dra ihop sig till hajk. Har inte riktigt packat än och pappa kommer om en halvtimme. Om jag ska lyfta mitt arsle från skrivbordsstolen och packa lite? Jodå, det låter väl förnuftigt.
 

Det börjar fint

Ännu en student avverkad. Var väldigt mysigt och trevligt, framförallt var maten och efterrätterna enastående! Härlig start på sommarlovet.

Ännu lite dåliga mobilkamerabilder. Behöver verkligen ha en bättre kamera på min nästa mobil!
 
Imorgon skall dagen ägnas åt att packa inför en scouthajk i helgen. Förhoppningsvis får vi grymt väder så att man kan passa på att sola medan man leker lekar med barnen/ungdomarna.


Grattis till mig själv

Sicken kanonfin dag det är idag. Hade sista seminariet för denna terminen och alltså sista skoldagen idag. Känns lika härligt att få¨sommarlov nu som när man gick i lågstadiet och fick ge blommor till fröken och äta kakor. Nu väntar en härlig sommar med jobb, resor och andra äventyr.
Strax dags att göra mig iordning för ännu en student idag samt se till och baka lite morotskaka som pappa bett mig göra åt honom (dom skall visst sitta och slaffsa i sig dem på jobbet de små rackarna).

Den blomstertid nu kommer?!

Ja jag får väl sitta och trudilutta för mig själv när jag nu fått sommarlov. Dags för lite bränna!
Varför hamnar alltid bilderna i mina inlägg postade med blogg.se-appen åt fel håll? Kan någon vänlig själ förklara detta?!



Ibland blir man lite avis

Hemma från en härlig eftermiddag med studentfirande av Linnea och sedan en liten visit hem till lägenheten. Man blir ju inte lite avis såhär i studenttider på studenterna som får springa runt och vara sådär genomglada och känna hur världen ligger framför ens fötter. Inte för att den inte gör det för mig nu ett år senare också, men det är något alldeles speciellt med den dagen och man är bara lycklig.

Inte världens bästa mobilbilder kanske :P
 
Kändes konstigt också att komma hem till lägenheten och inse att vi inte bor där längre men jag är väldigt glad att allt funkar bra och att de trivs. Den 16 september får vi flytta tillbaka, jag längtar lite i smyg ^^
 

Kotknackarn

Fick följa med mamma på hennes återbesök hos hennes massör idag. Riktigt duktig massör som gått lärling hos en läkare med inriktning på kiropraktik. Visst var det skoj att se massagen men när han drog och slet i armar och ben på mamma då kunde jag inte hålla mig för skratt, hehe.
 
Passade på att fråga om min rygg och efter en snabb kik så bad han mig att korsa armarnaöver bröstet och så drog han till. Knak, knak, knakeliknak.. så knäckte han nog halva min rygg haha. Kotorna var visst rejält snea. Det var alltså det jag lyckades göra när jag sprang på löpbandet, inte en muskelbristning. Han visade mig lite övningar som jag skulle göra och sen fick jag själv en tid på söndag för att på riktigt få kotorna på plats. Har haft rejält ont idag så känns skönt att det går att göra nått åt det.
 
Nu har jag smörjt in med voltaren så jag hoppas att smärtan dämpas snart.


Powertanter

Det är så grymt härligt på gymmet ibland. När man har tid att gå mitt på dan så möts man ofta av denna syn. Tre hurtiga tanter som trampar för glatta livet och som ibland även kör maskiner med lätta tyngder. Vissa av dessa tanter, eller ska man säga damer kanske, kommer in med rullator eller krökt rygg och jag är så sjukt imponerad att de ändå traskar dit gång på gång för att träna och förhoppningsvis bli friskare och piggare.
Riktiga förebilder har vi här! Vad har du för anledning att inte träna liksom? När jag blir gammal hoppas jag att jag kan få vara som dessa powertanter.
 

Sittdyna eller papegojsäng?

"Varsegod och sitt!" Jomen man tackar, men tre papegojor har redan tagit min plats. Jag vet inte hur mycket de har druckit men de ser rätt däckade ut. Om jag inte kan sätta mig ändå? Jomen visst, jag har ju alltid drömt om att få en papegojnäbb uppkörd i rumpan :S
 
(Meeh.. blev trött på den nya headern så bytte tillbaks. Min lillebror har så mycket i skolan så han kan inte göra klart min nya bloggdesign än. Får hålla ut ett tag till ;) )



Skröplig tant

Sitter och värmer min ömmande rygg med en såndär värmefiltgrej vid datorn. Har fortfarande sjukt ont i ryggen efter att jag knäckte till den på gymmet och börjar fundera på om jag kanske skall knalla iväg till en sjukgymnast. Låter inte så smart att redan som T2a på läkarprogrammet diagnostisera och behandla sig själv ^^
 
Köpte två finfina tröjor på New Yorker samt ett halsband idag. Allt för 253 spänn, fyndpris! Jag vet att jag behöver en kjol eller kortbyxor men inte hittade jag väl det heller. Man har ju aldrig något flyt.
Skål och botten upp , nu slinker en alvedon ner i magen!

Världens största glass

Idag hände det sjukaste.. Jag skulle köpa en glass efter allt shoppande på frölunda torg och gick till Triumfs glassbar. 2 kulor för 32 kr eller 3 kulor för 35 hmmm.. valet är ju självklart, jag tar ju såklart 3 kulor. Inte jättebilligt och inte jättedyrt så priset var helt ok. Tjejen bakom disken började lassa upp min första kula, eller skall jag säga min första glass? Kulorna var gigantiska! Typ dubbelt så höga som mitt rån (skulle tagit bägare dummadumma alvert).
 
Direkt när jag har betalat inser jag att glassen håller på att smälta. Jag skyndar mig ut samtidigt som jag försöker förhindra en hel arme av glass att invadera min hand och ja, efter ett tag såg det ju ut såhär. Ser ni storleken på den glassen eller? Helt sinnes!
Är seriöst fortfarande mätt efter den glassen och då åt jag den vid 2 ungefär. Man vill ju liksom inte slänga en glass, känns bara fel. Jag börjar direkt och tänka på denna scen i Dumma mig, tänk om han sett mig slänga glassen liksom? Nä har jag betalat får jag äta upp.. nästa gång kanske det "bara" blir två kulor ^^


Classy ladies eating brunch

Haft mysig brunch med Becca och Lovisa på Le pain (ja trots alla skriverier har de rätt god frukost ^^) och nu sitter jag på spårvagnen på väg mot frölunda torg. Ska passa på att shoppa lite sommarkläder när jag är ledig och sen skall jag möta upp mamma för att köpa studentpresenter. Laddat med plåster mot skoskav och shorts för solbränna i det fina vädret.


Experimenterande

I denna kursen har vi labb nästan varje vecka. Idag var det dags för pletysmografi. Be mig inte att beskriva vad det är än bara. Jag ligger som sagt lite efter eftersom jag pluggat till MCBn istället. Visst ser det alldeles fantastiskt ut med försökspersonen liggandes på en luftmadrass på bordet med massa slangar och grejer från armen ;D På läkarprogrammet experimenterar vi ofta på varandra.. Undrar om vi kommer komma ut som normala läkare efter denna utbildning.

Här har vi självaste Gaymasen liggandes livrädd på britsen. Hans gruppmeddlemmar kanske inte är så snälla mot honom, hehe ^^

Jag fick ha hand om artärstasen i handen. Enkelt och bra för min hjärna som bara vill ha sommarlov ^^



Ät och träna eller träna inte alls

Dagens skola avverkad och det är dags att åka till gymmet och bränna lite tårta. Hinner inte med någon lunch innan (får så lätt håll) utan jag slänger i mig en proteinbar jag köpte på pressbyrån före och efter träning istälet. För extra energi och mättnad sitter jag nu också och knaprar på en banan.
 
Det är viktigt att ladda rätt och äta innan och efter träning för att maximera uthållighet och muskeluppbyggnad. Snabba kolhydrater innan samt protein (och långsama kolisar) direkt efter. Svälter man sig själv och tränar får man alltså inte så mycket ork att ens utföra passet. Värt att tänka på ;)

Mina MUA-läppstift

Här har vi goingarna! 5 underbara färger blev det från Makeup Academy. De jag har testat på har varit superfina så jag är mycket nöjd.

Det finns en liten finurlig förvaring i botten på varje läppstift med ett läppglans i samma färg som läppstiftet.

Från vänster: Shade; 4, 6, 7, 14 (BARE) och 15 (JUICY), ja de sista två har även namn

Detta är shade 7. Gillar den för att den är härligt bärigt röd, om ni fattar vad jag menar. Inte chockröd liksom.

Funderar ni på att beställa läppstift (eller något annat) från MUA och har några frågor är det bara att skriva en kommentar nedan eller skicka till alice@alvert.se. Tjingeling!


Tårtfrossa

Äntligen hemma efter en minst sagt intensivdag. Jag har nog inte ätit såhär mycket kakor på en dag på evigheter, men så blir det ju när man skall hälsa på hos både mormor och farmor. 
 
Vi åkte först till Gislaved och hem till mormor och morfar. Där fick vi jordgubbstårta och förmiddagskaffe innan (ja innan) vi åkte till restaurangen. Där åt vi supergod mat tillsammans med min morbror, moster och kusin som slöt upp.

Efter mysig middag åkte vi hem till farmor och farfar för ytterligare en fika och en mysig pratstund. Hann träffa fastrar och farbror här med. Det är minsann full fart på mors dag, men nu är jag som sagt hemma igen vilket ändå är lite skönt. Imorgon får jag väll springa till gymmet och köra en omgång ;)
 
Ja såhär firar vi, hur har ni haft det på mors dag?

Mors dagsutflykt

Dags för lite road trip med mamma och pappa. Vi skall en sväng till småland för att hälsa på både mormor och farmor. Mysigt! Ta nu extra hand om alla era mammor där ute idag!




Paparazzi

Här kommer lite bilder från dagen:


Vi delade ut kaffe och bullar tillsammans med svenska kyrkan

Ponnyridning såklart

Hoppborg och besök av polisen och brandkåren som visade upp sina fordon för barnen ;)

Emil Elton (han kom visst 7a i Idol) uppträdde. Tyckte synd om stackarn som bara hade ett tiotal personer som publik hehe, men han verkade nöjd.

Lindomedagens utmaning

Vilken dag jag haft idag. Är helt slut efter en lång dag som scoutrepresentant på Lindomedagen. Jojjemensan det finns en dag för allt! Dagen började med projektet att sätta upp ett tält på 5 x 8 meter vilket inte var det lättaste. Detta tält har jag alltså både varit med och satt upp och tagit ned så min rygg (som var dålig sen innan, mina fingrar och mina armar värker.
 
Kan berätta mer sen men nu kom solen fram och jag skall ligga och chilla i hängmattan


Svenska soldyrkare

Det är kallt och man funderar på resa sig ur hängmattan, men så kommer solen fram bakom molnen.. Njaa jag kan nog ligga kvar ett tag till :D

Kärlek och färg

Jag har nog världens finaste kille. När han kom hem från jobbet så överraskade han mig med blommor som plåster på såren för den kuggade tentan. Till blommorna fick jag ett gulligt kort dessutom. Vad som stod i kan ni väl klura på.
Invigde även mitt smink från MUA idag. Använde bland annat en färg i paletten som var härligt champangefärgad, ursnygg! Här kommer en bild på sminkningen och läppstiftet jag valde att testa idag heter Juicy och är en fin korallfärg.



Röj

Har tagit ut min frustration lite på sovrummet som jag vänt upp och ner på i ett försök att städa. Har väl gått hyffsat bra måste jag säga (klapp på axeln Alvert). Sängen är bäddad med nya lakan och vädrade sängkläder. Skall bli mysigt att krypa ner i den sängen sen.
Ikväll blir det väl kanske let's dance och jag tänker vila mig så mycket som möjligt. Ledig en hel helg känns faktiskt rätt bra ändå ^^
 

Och när man trodde att det var sommarlov

Hemma från omtentaskrivandet. Jag tycker att det gick bra trots konstiga frågor och jag håller alla tummar nu för att det gör det.
 
När jag kom hem och loggade in på datorn fick jag dock ett meddelande som direkt drog ned mitt lättade humör. Missade tentan i Fysiologi del 1 (del 2 läser vi nu) med 4 poäng (!!). Känns så fruktansvärt typiskt då jag vet att enda anledningen till att jag missade den var för att jag var så uppstressad över MCBn (den jag skrev idag). Jag tyckte det gick dåligt när jag skrev den men hoppades in i det sista på att det skulle gå. Nu är det omtenta den 15 juni som gäller. Sen får jag lov på riktigt från skolan.
En omtenta leder till dålig prestation som leder till ny omtenta. När skall denna onda cirkel brytas? Mitt självförtroende går i botten.. 


Dags för lite relax

Nu har jag bara några få uppgifter kvar på denhär tentan sen är det nog dags för min hjärna att vila för idag. Känner mig ganska lugn nu faktiskt vilket är väldigt oväntat. Nu kan jag iprincip inte göra något mer ändå och på nått sett inger det ett lugn i mig. Det jag kan kan jag.
Ska sätta mig och äta lite go kvällsmat innan jag gör de sista uppgifterna och kolla på biggets loser på tv4 Play, och så ska jag måla naglarna också. Perfekt avslappning och nedvarvning.

UK levererar!

Iiiih.. Så äntligen kom det! Satt och pluggade vid kökdbordet och fullkomligt ramlade ur stolen när jag såg brevbäraren komma cyklandes. Väldigt hurtig gammal man måste jag säga. Han tog nog hela gatan på under 5 minuter.. men tillbaka till saken. Fick mitt paket från MUA idag och jag beställde allt förrförra söndagen så det har tagit 9 arbetsdagar exakt.
Åh vad jag är nöjd hittills. 5 underbara läppstifter i olika nyanser och en ögonskuggepalett i allt från dramatiska "going out for some insane partying"-färger till lite mer neutrala "jag har tråkigt hemma så jag sminkar mig innan jag går till skolan"-färger. Nu äntligen har jag mitt efterlängtade nude-läppstift som jag skrev om här (dock inte från MAC då).
Nu till det absolut roligaste: Hela kalaset (plus frakt från UK) gick på 11,95 £, alltså cirkus cirkum 120 kronor! Jag är supermega nöjd med allt och är ivrig så det kryper i fingrarna att få testa.



Känslan som kallas tentaångest

Känner mig smått panikslagen inför morgondagens tenta faktiskt. Ja jag har pluggat, men aldrig tycker man att man pluggat tillräckligt. Motivationen är liksom obefintlig fast jag egentligen bara vill klara tentan så den är ur vägen sen. Enzymer och mitokondrier hemsöker mig både dag som natt och det enda som gör att jag hoppar ur sängen på morgonen är tanken på att det kanske är idag som paketet från MUA dimper ner i brevlådan.

(Fråga mig inte varför bilder upplagda från min iPad ibland bara får för sig att vända sig!! Blir inte klok på det alls)
Skoj liv jag har just nu! 

Dagens shopping

Innan jag åkte till gymmet idag tvingade jag med Tom till stadium en sväng. Där köpte jag denna härliga bikini som skall användas flitigt så fort bara solen dyker upp igen. Sommaren närmar sig så otroligt snabbt och om två veckor är det finito med skolan.. eller en och en halv till och med!! Kan verkligen rekommendera er att köpa bikinis från just stadium, kvalitén är oftast mycket bättre då ständigt soldyrkande och sandslottsgrävande sliter på sånt tyg.
Massa studenter väntar också inom de närmsta veckorna och nu var det snart ett år sen jag stod där och väntade på att få springa av båten vid röda sten. Vilken fantastisk dag det var :) nästan så att man är lite avis.


Svettot är tillbaka!

Äntligen fick jag komma iväg och träna nu efter förkylningen. Jag har av någon underlig anledning haft någon slags abstinens de senaste dagarna efter att träna. Jag tog dock nog i lite för hårt och jag håller både tummar och tår för att jag inte skall bli sjuk igen. Dessutom lyckades jag sträcka en muskel i skuldran när jag sprang på löpbandet så nu gör det ont när jag andas in djupt och när jag rör mig -.- typiskt.

Nu väntar ett välförtjänt bad och ett glas fil (mjölk är ju bara för äckligt)


Frukost på sängen

Tom är ledig idag så han gick upp vid nio och gjorde frukost på sängen till mig. Kan man bli annat än superglad? Tom är i vanliga fall otroligt morgontrött så man bli allt lite extra glad när han går upp bara för att göra något fint för mig :) min fina kille
Idag tillägnas dagen åt mer plugg. Skall bli skönt hur det än går på fredag att slippa MCBn för ett tag framöver. Nästa tentatillfälle är nämligen i höst.



Frågestund

Jag tänkte dra igång en liten frågestund här på bloggen. Det skall man visst göra när man har blogg för att blotta sina innersta hemligheter. Det finns säkert både en och annan som har frågor om läkarutbildningen, har något ni vill att jag skall berätta om eller undrar vilken färg jag har på min tandborste. Med risk att jag inte får en enda fråga så tycker jag att vi drar igång. Fråga på så kommer svar i ett senare inlägg ;) 

Seså passa på nu att fråga det ni alltid undrat ;) Vill ni hellre mejla kan ni göra det till alice@alvert.se

Köp dina strumpor online

Visste ni att de finns en sida där du kan köpa färgglada sockor, både för killar och tjejer? Jag hittade inte denna sidan förrän jag surfade runt på mecenat och såg att vi visst har studentrabatt på Happy Socks. Inte bara jag som tycker att strumpor gärna får vara en egen accessoar alltså! (Kolla in min One week Sock challenge här) Är ni personer som också gillar färgglada strumpor så kan ni ju kolla in sidan. Underbart koncept, check it out ;)


Lite bloggtorka

Haft bloggtorka idag och inte gjort annat än att plugga iprincip. Har ätit lite efter en hektisk gång på scouterna och känner mest för att gå och lägga mig faktiskt. Känns inte som det roligaste att skriva om. Såhär såg dock himlen ut för en timme sen, otroligt vackert! Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt


Nu är istiden här!

Igår hände det sjukaste.. Det var varmt och soligt och helt plötsligt så sjönk temperaturen, det blev mulet och det började åska. Efter någon minut hör man smatter på taket och vi kollar ut genom fönstret. Från himlen faller det isklumpar stora som 5-kronor med rejäl fart och de studsar högt när de träffar marken. Folk som är ute flyr under tak och jag bara hoppas att katten, som är ute, hittar nånstans att gömma sig. Jag fick spektaklet på film men filmen krånglar med att laddas upp :/ Efteråt kryllar facebook av diverse bilder på förstörda blommor och vårt tak i redskapsboden ser ut som en stor sil ;)

Gästerna som var hos oss igår hade t.o.m. fått buklor på biltaket(!!). Verkligen helt sjukt. Det är sånthär man bara ser på tv eller läser om i tidningarna. Tur att man inte fick en sån klump i huvudet liksom!



När man inser för 100ade gången att MCB inte är skoj

Räcker det inte med det jag ville söka på eller? #plugghumornärmanbaravillgråta

Robins flopp

Vill först och främst säga supergrattis till Danmark som vann Eurovision. Sen vill jag också hylla Robin Stjernberg för ett magiskt uppträdande med en låt som jag har kommit att älska. Den har ett fantastiskt budskap som jag gissar att många kan relatera till. För att vara värdland så tyckte jag att placeringen var toppen, inte först och inte sist.
 
Jag går som vanligt in på aftonbladet efter för att kolla in rubrikerna. Aftonbladet brukar ha grym bevakning och uppdatering men när jag kommer in på startsidan så möts jag av en nedslående titel efter den andra. Titeln: Stjernbergs Flopp tas snart bort men artiklar om hur stjernberg "missade" prydde ändå startsidan.

Vad är det som har floppat? Kom han sist? Trampade han snett? Tappade han rösten? Nej numret satt grymt och han gjorde allt han kunde. Det är helt fantastiskt hur vi svenskar aldrig kan ge någon annan glädjen att vinna och vår förmåga (läs aftonbladets) att klanka ner på varandra är fenomenal. Kanske skulle de haft med en dansande aftonbladet bredvid de dansande köttbullarna i mellanakten?



Naglarna bara trillar av

Köpte för ett tag sen lösnaglar från depend som jag fick för mig att jag skulle sätta på idag. Köpte dem antagligen till något speciellt tillfälle men glömde att sätta på dem, typiskt mig. Hur som haver så gav jag mig på att testa dessa naglar. Modellen är en såkallad Press&Go från Depend vilket innebär att de redan har klister på sig så att det "bara" är att sätta på dem på dina egna naglar.
 
Utseendet och passformen på dem var okej tyckte jag men hållbarheten(!!), herregud. Jag hann nog inte ens få på mig alla innan en av dem lossnade och efter att den tredje nageln lostnat blev jag less och slet av skiten. Kommer aldrig att köpa dessa igen. Tackar vet jag de lösnaglar man kan köpa med riktigt lim som man aldrig tror ska gå att få av! Tumme ner från mig!!
Nu kommer snart våra gäster och jag är färdigfixad och klar. Svetten rinner av värmen men jag får la ta och fläkta  mig lite ;) Naglarna målade jag bruna med en guldtipp!

Sommarlördag

Lunch ute på verandan och man mår underbart! Jag och mamma har varit och handlat till ikväll och nu skall jag sätta mig och plugga lite grann!



Barndomsvän

Sitter och avnjuter god frukost framför datorn. Hade egentlign velat sitta ute men nu har vi baksidan full av arbetare igen som läggergrunden till vårt växthus och det känns kanske liiite akward att gå ut i short och linne och sätta sig och sola när de håller på några meter bort. Förhoppningsvis håller vädret i sig hela dan så det finns nog gott om sol till mig med.
 
Ikväll kommer vänner till familjen över på grillning och jag får träffa Linnéa som nyss kommit hem från sin au pair-tid i Italien. Jag och Linnéa har kännt varandra sen vi var två år och nu har jag inte träffat henne sen vår gemensamma halloweenfest i fjol. Ska bli väldigt kul att få höra alla hennes historier!

Supergammal bild på mig och Linnéa påväg till St Petersburgh på klassresa i nian!

En sommardag

Åh vad mysigt det är att sitta hela familjen och kolla på eurovision. Jag tycker än så länge att petra skött sig bra, scenbyggarna har varit fantastiska och bidragen är som vanligt inte överdrivet bra. Perfekt helt enkelt! Killarna i rymddräkter är ju en klar favorit.
 
Bjuder på några bilder från härliga sommarvädret idag. Köpte påväg hem från skolan en jordgubbsmilkshake för att svalka mig lite. Älskar den vilket kanske inte alltid är så bra (a). Nu i sommarvärmen har vår häggmispel på framsidan blommat. Den blommar cirkus 4 dagar om året så jag har passat på att fota. Fantastiskt vackert!


Mamma har rymt!

Vilken dag! Inte har jag suttit framför bloggen och degat inte. Har hjälpt mamma med trädgårdsarbete, vart i skolan på seminarie och göttat mig ute i solen, underbart! Vi hade hela 34 (!!!) grader ute idag, kan ni tänka er?
 
Imorse fick jag skjutsa mamma till kotknäckaren här i lindome, det var dock lättare sagt än gjort. Mamma kom ihåg fel adress och det slutade med att vi irrade runt bland husen som två vilsna hundar. Jag tog bilen hem och hämtade mammas mobil och kollade upp den rätta adressen till naprapaten men när jag kom tillbaks till platsen jag lämnade mamma var hon borta. In igen bland husen och leta efter henne under den gassande solen. Jag kände mig som en dotter som letar efter sin dementa mamma som rymt från äldreboendet ungefär. Tillslut gick jag till den rätta adressen och där var hon. Hon hade hittat dit på egen hand ändå. Puuhh, det kunde slutat illa. Hur hade jag förklarat för resten av familjen att jag tappade bort mamma i ett bostadsområde liksom?
 
Åt nyss Tacos med familjen vilket var mycket välförtjänt efter en lång dag och nu skall pappa och jag kolla igen lite eurovision, uppvärming inför imorgon ;) Ha en fantastisk fredagskväll!!

Kvällspicknick

Tom trivs jättebra på sitt nya jobb på Byggmax och det gör mig så glad. Han trivs så bra att han jobbade 8 dagar i sträck tror jag och det slutade med att chefen fick tvinga honom att ta ledigt en dag, hehe, det är min man det. Jag är dock lite orolig att han försöker jobba igen för att han varit arbetslös ett tag och jag tänkte därför att vi behövde mysa lite grann bara vi två.
 
Ordnade fika i kvällssolen och när han kom hem från jobbet satt vi och mös, pratade och smaskade i oss av det goda. Kanske inte den bästa maten för viktnedgång menmen, vad gör man inte för lite mys med sambon ;)

Tom hade snott två pennor idag från jobbet som han satt och lekte med. Jag har diverse fina streckgubbar på mina armar nu om man säger så ;) Han tyckte att jag skulle ta med en till skolan när jag pluggar för dem "är ju jättebra dehär pennorna". Jag undrar om han har fått en balk i skallen eller nått? På lördag skall han till jobbet (på sin fritid) då det är gratis korv på varuhuset. "Gratis korv liksom.. Gott!". Mycket tjat om byggmax här hemma.



Morgonbestyr

När det vankas fil till frukost har jag sen någon månad tillbaka haft en klar favoritblandning. Jag blandar müsli från AXA med linfrön (för magen) och russin. Blir supergott och man står sig bra på det tycker jag. En av mina favoritfrukostar när jag nu är sugen på frukost vilket inte är så ofta.

Mamma kom instapplandes till mig imorse och lät som en stackars katt som klämt svansen. Hon hade lyckats dra på sig ett ordentligt ryggskott när hon skulle ta ut en tröja ur garderoben och kunde inte röra sig. Efter mycket krångel fick vi ner henne i en stol och så fick jag fixa lite frukost. Nu sitter hon där och vet inte riktigt hur hon någonsin skall ta sig därifrån. Stackars lilla mammi :( 

Ännu en grillafton

Hela familjen är absolut förälskad i grillad mat. Så fort det blir bara det minsta varmt ute är det grillen som åker fram, ibland två gånger på samma dag. Ikväll bjuds det på fläskfile som blev perfekt som alltid. Jag passar på att knäppa kort vilket familjen kanske inte är lika pigga på ;)

Om Tom någon gång skulle välja en person istället för mig skulle det vara denna katten. Tom älskar att slänga runt med honom, gosa med honom och framförallt bråka med Hasse. Hasse själv verkar väl kanske inte vara lika övertygad ;)
Min fina fina man (och sjuka lilla jag, usch)
 


Felix fixar lunchen

Idag till lunch blev det de "nya" sopporna från Felix. Mamma fick österrikisk gulasch och jag åt Thai Röd Curry. Perfekt med soppa för en som får ont när hon tuggar!

Jag vet inte vad mamma tyckte om sin soppa då hon var tvungen att sticka snabbt på ett möte men jag kan väl säga vad jag tyckte om min. Soppan påminnde mycket om den svenska tolkningen av thaimat. Jag har själv aldrig varit i thailand så kan ju inte säga om den liknar "riktig" thaimat eller ej. Soppan var god men lite mäktig, jag orkade inte äta upp hela, det blev liksom lite för mycket. För lite kyckling i tyckte jag så det var kanske inte min favvosoppa hittills, gillar hellre att ha dessa smaker som grytbas med ris eller nudlar till. Smidigt att tillaga dock och kanske lite roligare än att värma en enkel tomatsoppa.

Tutte på bild

Insåg igår när jag satt och kollade igenom lite inlägg i bloggen att jag lyckats med något kanske inte alldeles lyckat. Mitt i sjukdomsyran har jag lagt upp en bild på ett bröst! Såg ni det inte? Kolla här!

Detta är en så kallad "stressboll" Tom har köpt på skoj när han köpte en present till maskeradkalaset för en av våra vänner. Att den sen råkade komma med på bild märkte jag inte förrän igårkväll alltså. Ytterst pinsamt! Jag och Tom satt och garvade åt detta i alla fall så hoppas att ni med fick er ett gott skratt!
 



Himlen är oskyldigt.. rosa

Ute är det världens finaste solnedgång men kan inte gå och fota eftersom det regnar. Hela himlen är färgad rosa och man kan bara le. Naturen kan vara så otroligt vacker många gånger.
 
Har haft en otrolig bloggtorka idag som mestadels berott på att jag haft så förbaskat ont i kinden. Inte så kul för er att läsa om kanske. Jag vill bara vakna imorn och vara frisk så jag kan gå och träna. Hur grymt hade inte det varit?
 
Det jag gjort idag förutom att sitta och hänga framför tvn är att jag suttit och funderat på hur jag skall lösa min sminkförvaring i framtiden. Just nu har jag det mesta av mitt smink i en påse eller necessär vilket inte alls är optimalt. Jag har också länge tänkt på att fixa mig ett sminkbord med bra belysning i sovrummet i lägenheten när vi flyttar tillbaks dit. Så jag har googlat runt på lite olika idéer och får väl gå på en shopping-/rekningsrunda om någon vecka skulle jag tro.
Någon som har tips på bra sminkstoragelösningar så tas det tacksamt emot!
 

Klagar

Just när jag trodde jag var på väg att tillfriskna vaknar jag upp med extrem värk i kinden på höger sida som bara blivit värre under dagen. Det gör ont att tugga så får livnära mig på glass. Har tagit alvedon som inte tycks hjälpa. Bihåleinflammation kanske?! Ja ni hör ju.. Jag tycker synd om mig själv :) Har bäddat ner mig framför ännu en film. Någon som har ytterligare kureringstips?



Mina lillasystrar

Om ni inte riktigt har förstått det så har ju jag just nu mina kusiner i Japan för tillfället. Ja vad gör de där undrar kanske ni, jo de har flyttat dit i 2 år för att min morbror fått en utrikestjänst helt enkelt och då hakade familjen på. Lukas, som är den äldsta av syskonen i familjen, har så länge jag kan minnas varit så gott som tvilling med min lillebror. När de var små var de otroligt lika och de lekte jämt. De två yngre tjejerna förälskade sig i mig ganska snabbt och jag blev "favoritkusinen". Ibland var det jättemysigt och ibland så kunde man ju börja undra varför just jag var tvungen att va favoriten.
På senare år när de har blivit större har jag dock kommit speciellt Erika mycket närmre. Jag är ledare i scouterna där hon går och vi har varit på läger och så tillsammans. Jag har alltid varit som en liten extrastorasyster till henne och hennes yngre syster. Jag kom på mig själv att sitta och sakna min lillasyster litegrann mitt i allt babbel om Japan. Kanske för att jag aldrig fick någon egen lillasyster (inget illa menat Gabriel) men på nått sätt så har jag alltid kännt mig som deras lilla skyddsängel om man får säga det så.
 
Nu vet jag inte vad de tycker och känner och kanske tycker att jag bara är pinsam som skriver detta men de ska veta att de har en speciell plats i mitt hjärta. Vi ses i sommar!!

Allt är på paus

I did it! Till vilken bekostnad vet jag dock inte än men jag gick till skolan och va med på seminariet. En sak mindre att ha efter sig känns ändå väldigt bra. Seminariet handlade om läkaretik vilket givetvis är superviktigt att kunna som läkare i sitt yrkesutövande. Som jag däremot nog har nämnt tidigare så är det MYCKET seminarier och föreläsningar om just detta och alla handlar om samma sak vilket kan bli lite tjatigt i längden.
 
Nu ska jag bädda ner mig långt ner i sängen med filtar och kuddar och bara ta hand om mig själv. Jag vill bli frisk och kunna träna igen. Saknar det verkligen. Att äta bra och nyttigt är ju inte heller något man gör när man är sjuk. Man tar det som finns och det som inte gör ont att äta. Har blivit mycket glass bland annat vilket är grymt för halsen. Ett litet bakslag men jag kommer nog igen ska ni se. Skall bara bli av med förkylningen!



Måndagsdilemma

Är fruktansvärt kluven just nu. Jag har ett obligatoriskt seminarium idag i skolan och just nu ligger jag i sängen och hostar och tjippar (stavas det så?) efter luft. Antingen bestämmer jag mig för att trotsa sjukdom och åka in till stan och gå på det tre timmar långa seminariet eller så ligger jag hemma och inser att ut och röja är vansinnigt, men missar då ett obligatoriskt moment vilket jag får ta igen nästa termin.

Ärligt talat så har jag ingen aning om vad jag skall göra. Måste åka klockan 12 om jag skall på seminariet så får se hur jag mår om en timme.


Japansk shopping

Mamma och pappa hade ju med sig massa söta presenter från Japan när de var där och fick kort på långt ifrån alla. Här är två ursöta små suddgummin som jag fick av mamma. Tror inte direkt att jag kommer använda dem utan de får nog stå i hyllan ;) Nästa sommar kanske jag och Tom åker till Japan eftersom våra kusiner har lägenhet mitt i Tokyo. Då skall det shoppas må ni tro!
 


När människor och djur är som mest lika

Grillen är tänd, köttet är snart klart och familjen vankar av och ann i väntan på mat. Hela familjen är vrålhungrig och man får passa sig så man inte förlorar ett ben eller två till någon som inte kan stå ut längre. Själv vet jag inte riktigt om jag är hungrig eller inte, känner mig fortfarande ganska utslagen.
Pappa ropar varsegoda och flocken samlar sig snabbt med drägglande munnar runt middagsbordet. Maaaat! 

Med favoritfilm som botemedel

God morgon sömntutor! Hehe, nä men idag är ännu en förkylningsdag. Hostar slem och har allmänt ont i hela kroppen vilket inte är så kul.
 
Bestämde mig för att kolla på Mulan precis. Min favoritdisney alla dagar! Har sett den ett 20tal gånger kanske. Nu så fick jag bara tag på Mulan på engelska dock så skall bli spännande att se vilken jag tycker bäst om.
 
Vad bjuder er söndag på där ute?



Makeup Academy

Besviken över att det inte blev någon shopping idag klickade jag hem lite saker från MUA (Makeup Academy). För er som inte vet så är det ett så kallat "drugstore"-sminkmärke från Storbrittanien. Med drugstore menar man märken som säljs på ex. HM och övrigt lite billigare smink (i Storbrittanien säljs dessa på apoteken).
 
Klickade bland annat hem några läppstift i olika färger då de är otroligt prisvärda och jag hört en hel del bra saker om dem på youtube osv. Läppstiften kostar bara ett pund styck och dessutom var det köp tre betala för två vilket inte gjorde saken sämre. Mohaha. Får väl ta och recensera dem för er om det är någon av er som också funderat på läppstift (eller beställa smink i övrigt) från MUA.
 
 

En stark resa med Ola-Conny och Morgan

Hade tänkt att göra både det ena och det andra idag men så blev det ju inte riktigt. Hade lust att både åka iväg och träna samt åka på en liten shoppingtur för att hitta en bikini och lite annat smått och gått. Nu ligger jag här hemma istället och ojjar över mig själv.
 
Just nu är det lite avsnitt av en stark resa med Morgan och Ola-Conny som går på tvn. Dessa två människor är ju helt underbara. Jag vet inte hur ofta man bara slår sig för pannan eller gömmer sig bakom skämskudden och skrattar. Har ni inte sett detta så rekommenderar jag det! (Även om ni inte är stora fans av Ullared)
I andra säsongen är de i USA på runtresa och med Ola-Connys knaggliga engelska och Morgans allmänna bortkommenhet kan det inte bli annat än problem! Dessa två är fantastiska


Snor, halsont och huvudvärk

Idag är det sängläge för mig. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men när jag vaknade så var allergireaktionen fortfarande kvar och har övergått i en kraftig förkylning. Ni skall bara höra mig prata! Mamma tycker dock att jag ser svullen ut i ansiktet och jag kanske har en fantastisk allergi kombinerad med förkylning då. Min lillebror har varit sjuk den senaste veckan så.. Underbart.
 
Läkarstudent självmedicinerar sig själv med nässpray och te. Ska nog ta mig en glass snart också. Snörvelsnörvel.

Allergenerna anfaller

Är i full gång och städar mitt gamla rum nu men var tvungen att ta en paus då det känns som hela huvet och näsan skall explodera. Så mycket damm och grejer som nu far runt likt hungriga myggor i luften gör att det nu har börjat rinna och klia i näsan och riva i halsen. Jag är ju både allergisk mot katt och kvalster och skakar man av t.ex. ett täcke får man både och rätt i nyllet. Ja inte en katt kanske men hans små irriterande hårstrån som ligger överallt.
 
Har tagit antihistamin och min nasonexnässpray och ställt fönstret på vid gavel. Gaaaah vad det kliaaaar!!
 



Tentan är gjord

Hemma från tentaskrivningen och kan väl inte påstå att jag är sådär jätteglad över hur det gick precis. Kändes som att det kom frågor på andra detaljer än vad jag pluggat in och jag kunde så mycket mer som jag inte fick chans att skriva. Såå typiskt. Nu skrävs det en stor skopa tur för att det här ska gå vägen.

Hur som helst har jag gjort tentan och resultatet kommer inte än på tre veckor så jag kan ju låtsas att jag har klarat den tills dess. Nu skall jag ta helg och vila mig ordentligt!
 
Drömmer mig bort till sommarn när vädret är halvtaskigt ute.. Kreeeta!
 
 
 

Tappat förståndet!

Sitter och muttrar argt åt en fråga på en gammal tenta.
Tom: Va vad sa du?
Jag: Nä det var inget, jag pratade med min deltenta.
Tom: Va?
Jag: Ja jag pratade bara med min tenta det var inget!
Tom: Pratade du med din tenta? Har du helt tappat förståndet eller?
 
Ja jag har nog gjort det kanske.. Hoppas att förståndet återfinner sig imorgon igen :S Hehe!


Efternamnsbrainstorming

Idag var det min tur att göra mat och slängde ihop lite hamburgare. De blev om jag får säga det själv helt otroligt goda, så jag är mycket stolt över mig själv! Nu är jag mätt och glad och redo för ännu en dust med tentaplugget.
Jag, Mamma, Pappa och Tom satt sen och diskuterade efternamn som man kunde ta. Vet inte riktigt hur vi kom in på det men diskussionen urartade nått fullständigt när jag föreslog von Taen. Läs det högt så märker ni nog hur fantastisk fantasi jag har. Vi satt alltså och skrattade tills tårarna sprutade och jag vet inte om vi kom fram till något vettigt men det behöver det kanske inte alltid göra.

Själv är jag sugen på att komma på ett eget namn till mig och Tom när vi gifter oss. Frågan är bara vad ;)
 

Demand a Plan - Massaker i USA

Godmorgon! Låg och läste lite aftonbladet imorse och klickade in mig på denna videon. Jag gissar att många av er redan har sett den och om inte så klicka gärna. Detta är kändisar som gått ihop och gjort en kampanj mot de fortsatta massakerna där framförallt unga människor dött i USA. På skolor, gallerior och biografer har det skett, för den som har lyckats undvika det, flertalet massakrar, ofta av personer i fråga som bara gått in och skjutit mot allt och alla.
 
I USAs grundlag står det att alla har rätt att skydda sig och då använda pistol. Vad politikerna inte inser är att det dessutom betyder att vem som helst som av någon anledning är hatfylld, personlighetsförrvirrad, ångestfylld eller avundsjuk har möjligheten att köpa sig ett vapen och skjuta ihjäl folk, objekt för deras känslor.
 
Vi ser det uppenbara, de länder som ej tillåter vem som helst att bära pistol. Vi måste skicka signaler till USA. Om folk skall ha rätt att försvara sig och tillgängligheten av skjutvapen skall vara större än av hamburgare kommer "olyckor" att ske. En stor del av världen lever i demokrati, nu måste folket visa vad vi vill. Inga fler av våra medmänniskor runt om i världen skall dö på detta sätt.



Bokhög


Mitt skrivbord ser på riktigt ut såhär just nu. Mitt huvud känns som en alldeles för hårt uppblåst ballong och jag tror att lite sömn hade gjort mig väldigt gott just nu. Imorn får jag helt enkelt ta nya tag. Går det inte på fredag finns det omtentor. Omtentor suger men jag skall inte pressa mig själv mer än nödvändigt. Jag har många år kvar på jorden och de vill jag inte leva som ett vrak. Jag vill dansa!

Lite trött på allt detta..

Dagarna går alldeles för snabbt och imorn är det torsdag. Trots att jag pluggar så känns det lite hopplöst då det alltid finns nånting som man är lite osäker på. Jag är bara så glad att sommarjobbet nu är löst och att jag till helgen är en tenta lättare (i alla fall för stunden).
 
Denna gamla goingen går för övrigt om och om igen på min plugglista. Kommer väl föralltid förknippa denna med Neurofysiologi *facepalm*


Utelåst

Bestämde mig för att bege mig ut i ösregnet till gymmet idag vilket både var en bra och lite sämre idé. Körde ett stenhårt pass och känner mig helt urpumpad just nu. Åkte hem och upptäckte att mamma inte längre var hemma. Detta betydde att jag, dyngsur som jag redan var, fick fly regnet in i vår lilla snickarbod och vänta på att mamma skulle komma tillbaka och låsa upp. Hutter, hutter. Vart tog gårdagens väder vägen?

Tappade upp ett bad och kollade på biggest loser tillsammans med ett post-work out snack. Fil med lite müsli och några skivor ost. Perfekt!

Nu är jag varm och go igen och skall fortsätta plugga gamla tentafrågor. Jag vete katten hur det kommer att gå på fredag men man kan ju hoppas att det går fint.

Sommarens första (och förhoppningsvis inte sista) dag

Vilken fantastisk dag och kväll. Måste skriva snabbt då maten står färdig ute på altanen. Ceasarsallad.. mmm det vattnas i munnen. Innan satt jag, mamma, pappa och Tom och solade oss till kvällens sista strålar och drack lite rosé. Om alla dagar bara hade varit såhär!
 
 



Hemglassbilen = Nostalgi

Igår köpte vi glass från hemglassbilen. Jag, Tom och Gabriel (mest jag då) blev som barn igen när vi fick höra den lilla melodin utanför dörren och sprang ut illa kvickt. Till glassen fick vi dessutom en gratis barnbiljett till Legoland (någon som är sugen?) och en Angry Birds-Keps. Inte särskilt snygg men jag har nog haft på mig den sen vi köpte glassen igår. Tar jag av den kommer Gabriel nämligen snabbt och sätter den på mitt huvud igen, hehe.

Tentapluggstider


Ni bara anar inte hur bra jag har det just nu! Nu är det verkligen sommarväder ute och det gör mig superglad. Sitter och pluggar i solen och skall försöka att inte bränna mig. Hur härligt som helst.
 
Visst är det stressigt att det är tenta på fredag men detta fantastiska väder gör allt lite lättare i alla fall.


The strawberry has landed

Fick ett meddelande från Finnerödja idag att de nu hade en ledig tjänst om jag fortfarande var intresserad och genast for tusen tankar genom huvudet. Fick ta och prata av mig och bolla idéer med min fina vän Josefin innan jag slutligen kom fram till hur jag nu skall göra i sommar.
 
Som ni kanske vet har jag redan fått en 50-80%ig tjänst på ett äldreboende här i närheten och jag blev först som reserv i finnerödjas anställningsprocess. Nu har jag dock svarat på meddelandet att jag gärna tar jobbet på Finnerödja och jag är nöjd och stolt över mitt beslut.
 
När jag insåg att det största argumentet för att jobba på äldreboendet var att jag trodde att det var vad min omgivning förväntade av mig sa Josefin så fint till mig att jag minsann skulle skita i vad alla andra tycker och tänker. Smart tjej det där. Nu kommer jag få en härlig sommar med helt ok betalt (fast, ej provision), en paus från allt vad vårdyrken heter och en chans att föräta mig på jordgubbar.
 
Jag kan behöva ta en paus från plugget. Jag kommer att jobba som läkare resten av mitt liv. Känns som det rätta valet och nu skiter jag i vad resten tycker! Hälsa på mig utanför Coop i Kållered i sommar ;)

Våra små pälsbollar

"Hur många barn skulle du vilja ha när du blir stor?" Det har man disskuterat sen man gick på dagis och fram tills nu. Själv vill jag nog ha tre och minst en av varje sort, om man får önska. Detta ligger dock långt fram i tiden för mig eftersom jag redan har två små bäbisar hemma. Mina två fina ulltussar Hulken och Batman. De är fantastiskt hur de trots att de är så små kan ha sina egna personligheter och andra saker som skiljer dem åt så fullständigt.
 
Somliga skaffar hund, andra katt.. Vi skaffar hamstrar och de har gått så bra så.

Hehe älskade Batman får en ostbit av Tom.. Han börjar bli ordentligt rund den stackarn!

Hulken är svår att få på bild, vill aldrig sitta still för han är så extremt nyfiken och allert.



Upploppet är igång!

Kort dag med föreläsningar (sista innan tentan på fredag) idag  innebar att jag fick eftermiddagen fri och åkte och tränade. Testade plus-anläggningen på kungsgatan i stan och måste säga att jag fortfarande gillar mölndals lokal bäst. Den känns allra mysigast och har allt jag vill ha utav ett gym.
 
Jag tränade dumt nog på fastande mage efter frukosten och köpte mig sen en sub till lunch vilken jag nog slukade i några enstaka tuggor. Åh vad hungrig jag blev när jag skrev det. Bäst att göra lite mellanmål snart!

Åkte hem, tappade upp ett bad och låg och kollade på youtubevideos. Ja jag brukar ställa ipaden såhär på en pall bredvid. Väljer man en video som är tillräckligt lång räcker den under hela badstunden och paddan slipper bli blöt. Behöver jag säga att jag älskar att bada?
Nu är det pluggande som gäller hela veckan framöver och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men får hoppas att det går bra. Håll tummarna för mig på fredag!

Utslag

Jag har sedan i mitten på förra veckan haft dessa fina utslag på flera ställen runt mina ben. Jag räknade till 14 st tror jag allt som allt. Jag fattar inte vad jag har gjort!? Det liknar bett av något slag men ingen i min familj har ju fått bett själva. Hur stora är oddsen att alla 14 myggor attackerar mig liksom? Skulle vara min vanliga skicklighet i så fall.

Jag tror att det kanske var någon reaktion på något medel i kimonon från Japan och la därför den i tvätten. Nu har det gått några dar och dessa rackare bli bara värre och fulare. Försöker så gott det går att inte klia sönder mina ben och har både tagit allergitabletter och smörjt in med kortison, med liten eller ingen effekt alls. Blir snart galen på detta. Här har vi ett (/tre?) på mitt lår som det såg ut i fredags. Nu är det ännu rödare, mer svullet och konstant kliande.
 
Läkarstudent is irritated! Någon som har hemmakur?
 


Konfirmationen i bilder

Turen hade kommit till Jonte att konfirmeras, min extrabrorsa (aka Toms lillebror). Konfirmationen var bra tycker jag och man fick sig ordentliga skratt emellanåt. Som alltid var det lite långt och de små i släkten fick mutas med lite mobilspel när det började krisa.

Vi fick massor med go mat och fika. Tårtan är från Farmor Gretas vilka gör de avsevärt godaste tårtorna! de är verkligen gudomliga.Skrivfelsnisse har varit framme ser jag! Hihi
 
Här har vi konfirmationsoutfiten för min egen del:
 
Klänning: Lånad av mamma. Skärp: New Yorker. På tok för stor jeansjacka: Lånad av mamma.
 

One Week Sock Challenge - Dag 7

Självklart är sista dagen i min one week sock challenge.. tadamdadam: Barfota! Sommaren närmar sig och idag var vädret alldeles för fint för strumpor så då åkte fjolårets studentskor fram. Skicka gärna in ett foto till mig på dina favoritstrumpor till alice.valfridsson@live.com så kanske vi kan sätta ihop ett kollage av fina strumpor tillsammans. Tack för denna veckan!
 



One Week Sock Challenge - Dag 6

Hemma efter en härlig konfirmation med fantastisk mat och diverse olika kakor och tårtor. Är mätt som en kamel och är lite rädd för att göra alltför häftiga rörelser för att inte få upp alltsammans igen.
 
Missade att lägga upp dagens sockor igår så de kommer här!
Här är ett par (nu kastade) av mina ankelsockor som jag så älskar. De flesta jag har går i regnbågens färger men dessa är mörkt grå. De gick precis sönder innan jag skulle knäppa ett kort av dem och senare på dagen fick stortån ytterligare sällskap av först en och sedan två tår.

Konfirmation

Det var väldigt vad det blev att åka denna helgen. Skoj! Vi sitter i bilen på väg till Toms lillebrors konfirmation. Efter cermonin i kyrkan åker vi hem till Toms föräldrar för kalas.

Lånade dagen till ära en tunika/klänning av mamma idag och hon var helt till sig att hennes dotter skulle ha på sig nått från hennes garderob. Söta mamma!

Nu är vi framme så vi hörs senare helt enkelt!



Bio på G

Nu står jag och Tom på stationen och väntar på tåget som ska ta oss in till stan. Vi har i sista minuten bokat iron man biljetter och ska nu se den i 3D. Ska bli spännande med tanke på allt bra man hört från andra som redan sett den.

De tidigare filmerna var ju också bra så vi får väl se!

Fråga från Tom: Vem är starkast? Iron Man eller The man of Steel?


Littmanstetoskop

Idag har verkligen vädret gjort mig besviken. Det är helt ok, är inte svinkallt, men vart tog solen vägen? Jag försökte sätta mig ute inte i förmiddags men fick gå in igen eftersom det blåste kallt. Typiskt.

Har just ätit go lunch och fikat med familjen och det är dagar som dessa som det är helt ok att bo hemma igen. Mamma och pappa jobbar ute, Tom är på jobbet, Gabriel sitter vid datorn och kör sitt race så jag kan i lugn och ro plugga och ta det lugnt. Superskönt faktiskt!

Jag sitter och funderar på om jag skulle ta och införskaffa mig ett stetoskop. Egentligen så har vi ju inte ordentlig användning för ett eget förrän vi kommer upp i klinikterminerna (om ett år) men är ju jämt så nyfiken och det skadar ju aldrig att lära sig lyssna och använda det tidigt.

Klassen gick för ett tag sen ihop och beställde, jag tror det var 40 stycken, från Kina (?). Stetoskopen kostade då 150 kr/st tror jag men tyvärr lyckades jag inte få tag på ett innan de var slut. Det innebär att en stor del av klassen redan har ett och det gör mig ju bara ännu mer sugen på att köpa ett eget.

Det finns ett märke som är det absolut vanligaste: Littman. Man vet vad man får då de flesta sjukhus/läkare äger ett sånt här. De är väldigt populära med andra ord och bra kvalité. Däremot så kommer jag ju inte komma i närheten av priset för "kinaskopen" klasskamraterna köpte. Köper jag mig ett Littman så tror jag i och för sig att det kommer hänga med ett bra tag fram över och jag vet ju att jag får ett riktigt bra ljud i osv.

Synpunkter mottages gärna. Själv skall jag fortsätta fundera!



One Week Sock Challenge - Dag 5

Ja kan man tänka sig. Jag äger också svarta strumpor. De flesta enfärgade (både neutrala och i kulörer) är av ankelsocketyp men dessa är det faktiskt inte. Jag gillar ankelsockar eftersom de inte korvar upp sig på benen men jag tycker dessa strumpor e så söta. De är helsvarta men på ankeln/vaden sitter det ett muspar. Perfekta piffet på ett par annars ganska tråkiga strumpor.

Förresten otroligt svårt att ta kort på sina fötter från sidan *Note to self*
 

Första solbrännan

Uhh.. hur kunde jag missat detta. Man märker ju aldrig att man bränner sig för än det är försent haha.
Jag gick, envis som jag är, ut i solen igen eftersom jag fick ett sånt lugn och ett bra flyt i pluggandet. Glömde ju att smörja in mig och nu ser jag ut såhär.. på EN axel. Solen har stått till höger om mig hela eftermiddagen så min högra kind är rödare och jag har ett fint band som ni ser här på högra axeln. Snyggt!  Om det blir lika fint imorn skall jag definitivt sitta ute och plugga igen men då blir det nog solkräm eller en vit tunn tröja. Vill ju inte vara randig när man går på stranden i sommar :S
 


Demensen går verkligen i släkten

God lunch på er! Har suttit ute i solen och pluggat ett bra tag nu men fick gå in när det började bränna i kinderna. Tänk att man snart behöver solkräm! Solen är ju faktiskt som starkast redan vid midsommar.
 
Vaknade av att Toms klocka ringde och insåg att jag försovit mig något enormt. Har korta dagar så det var inte dirket någon idé för mig att åka in till skolan. Mamma tar däremot priset. Hon kom upp strax efter oss och frågade förvånat var pappa var.
 
Mamma: Var är pappa?
Jag: Han är och jobbar.
Mamma: Var då? Ute?
Jag: Nä han är på jobbet.
Mamma: Men det är ju lördag idag?!
 
Hon hade på fullt allvar trott att det var lördag och fick rusa till jobbet knäppskallen. Undrar om hennes jobbarkompisarna skrattar åt henne när hon berättar varför hon är sen ^^ Jag sa ju att ledigt mitt i veckan gör en förvirrad. Jag brukar alltid skämta med mamma att hon är lite dement men detta slår ju allt tidigare!
 
Mamma: Detta är nog det konstigaste jag har gjort.. Någonsin!!
 
Denna katt låg så fint och mös med mig när jag låg och mornade mig i sängen.. Eller vänta lite? Konstig katt vi har :S

One Week Sock Challenge - Dag 4

Idag blev det julestrumporna. Oups! Passar bra till min kimono som jag fick av mamma o pappa visst gör de? Hade ett av mina prickiga par på mig förut men tog på mig dessa efter att jag tränat. Mysstyle!



Mellanmål och hårinpackning

Detta är ett av mina favoritmellanmål just nu. Delikatessknäcke från Wasa med stekt ägg. Passar perfekt som mättande frukost eller kanske som ett återhämtningsmål efter gymmet. "Uggh men då blir ju knäckebrödet sådär mjukt och äckligt" tänker kanske ni. Nä då äter ni dem helt enkelt för långsamt säger jag!
Jag gjorde iordning ett gäng såna här mackor och la mig i badet en stund med en hårinpackning och göttade mig efter ett härligt träningspass. Köpte en hårinpackning för färgat hår senast jag var på Ullared och är verkligen nöjd med denna. Funkar jättebra på mitt hår som färgats rött och blivit lite risigt i topparna. Rekommenderas.

Inspiration

En månad kvar till sommaren och det är säkerligen många som vill få tummen ur röven och slipa lite på bikinikroppen. Om ni inte funderat på det så börja göra det nu. Det handlar inte bara om utseende, det handlar om hälsa och att må bra. Vem som helst kan lyckas med mål som de själva sätter upp. Kör hårt!


Guldfisk och fet katt

Det är konstigt med det här "ledig mitt i veckan"-stuket. Jag har gått både igår och idag och trott att det är måndag idag vilket har gjort mig ytterst förvirrad. Jag blir lika glad varje gång jag inser att så inte är fallet och jag fortfarande har över en vecka kvar till tentan. Demensen slår till tidigt!
Är redan hemma från en superkort skoldag och det känns ändå ganska skönt. Jag var så otroligt trött imorse och satt och halvsov i bussen hela vägen till skolan.

Det är rätt mysigt att åka bussen till skolan faktiskt. Jag hade kunnat ta tåget och kunnat sova en kvart extra men då får jag ju lyfta på arslet och byta från tåg till buss. Alldeles för jobbigt så tidigt på morgonen!

Man får se så mycket konstiga grejer på den drygt 50 min långa färden. Idag till exempel så stannade vi vid en hållplats och i busskuren så satt en enorm katt på bänken och slickade sin päls så människorna som väntade fick stå upp. Det måste väl ändå kännas mäktigt som katt liksom! Folk som satt framför mig i bussen glodde som om dom aldrig sett en katt i hela sitt liv typ.
 

One Week Sock Challenge - Dag 3

Idag är det enfärgat och stilrent. Dock i en väldigt stark och härlig grön färg! Parade dessa med en t-shirt från favoritaffären New Yorker som också den var grön, om än i en lite ljusare nyans. Tröjan har dessutom ett självlysande spöke som lyser i mörkret på sig. De ni!



Ja ni hörde rätt!

Jag pluggar! Jag är riktigt riktigt stolt över mig själv. Har suttit och pluggat en bra stund nu och känner mig inte helt hopplös längre. Har varit riktigt dålig som jag tidigare nämnt på att plugga den senaste månaden för att jag varit så distraherad av att ha en tenta bakom mig. Ibland kan man tro att jag inte är så mycket till kvinna som inte ens kan göra två saker samtidigt ;)

Idag däremot har jag varit jätteduktig och jag motiverar mig själv i mina sammanfattningar med att byta färg på pennorna och lyssna på musik. Det gör allt lite roligare helt enkelt. Jag tycker ju allt vi lär oss är så intressant men jag har bara inte tagit tag i pluggandet. Det hänger väl i sen allt tråkigt man behövde nöta in i gymnasiet antar jag.

Min hjärna stänger liksom av sig så fort jag ens tänker på att plugga. Allt för att skydda mina uttråkade hjärnceller mot sömnpiller. Dumt det där!
Har snart hällt i mig en hel kanna med te och känner bara hur blåsan växer sig större och större. Ta skydd för snart smäller det ;) Dumt att te är så gott!
 

Ännu ett födelsedagsfirande

Hade en riktigt riktigt trevlig kväll igår i stenungsund. Jag och Tom grillade kyckling och för hans del blev det potatissallad till medan jag hade köpt en ceasarsallad. Alltid lika underbart att grilla tycker jag.
 
Jag fick däremot äran att köra hem mitt i natten vilket var lite mindre skoj. Tom låg och stensov medan jag försökte hålla mig alert nog att köra bilen ordentligt. Inte det lättaste. Hoppas alla ni andra haft en fin valborg och att baksmällan inte är alldeles för jobbig ;)

Vi firade den här kära tokstollens 20-årsdag och i tårtan satte Michaela och Martin tändstickor eftersom det inte hittat några vanliga ljus. Mycket fint!!