Kardiologi, check!

Nyss hemkommen från sjukhuset och har krupit upp en stund i sängen innan det är dags att hämta Vincent från föris. Hade en avslutande examination idag där vi fick presentera olika patientfall med diverse hjärtrelaterade sjukdomar som gick kanon och jag har därmed avslutat min första internmedicinska placering, Kardiologi. Tänkte att jag snabbt skulle sammanfatta vad jag tyckt om denna placeringen.
 
Som ni vet så var jag rätt rastlös en vecka in i placeringen. Förutom föreläsningar, gruppundervisning och instudering hade vi tre förmiddagar i rad fått svansa efter avdelningsläkaren på HIA (hjärtintensivvårdsavdelningen) vilket inte varit så lärorikt då ingen riktigt tog sig tiden för oss studenter att koppla det vi lärt oss vid undervisningen till riktiga patienter.
 
 
Vecka nummer två startade däremot grymt bra då vi fick vara en halvdag på thoraxoperation (det har jag skrivit mer om HÄR). På tisdagen fick jag dessutom elkonvertera (läs det inlägget HÄR) och resten av veckan spenderades på hjärtlab (eller i hjärtmottagningens fikarum) där vi fick vara med och se ultraljud (och göra själva vilket är mycket svårare än det ser ut!!), vara med på pacemakerkontroller och arbets-EKGn.
 
 
Igår hade jag även kandidatmottagning där jag fick ta 2 "egna" patienter tillsammans med min handledare. Dessvärre var det bara återbesökspatienter och det fanns därför inte så mycket att säga men att få tid avsatt till patientmöten med en handledare som bara fokuserar på mig (och patienten såklart) är guld värt. Privatundervisning helt enkelt och man kan passa på att ställa alla konstiga frågor och få hjälp att tolka något extra klurigt EKG samtidigt som man kan få noggrann feedback på det man gör. Toppenbra!
 
 Tack och hej Mölndal, vi ses om två veckor igen!
 
Allt som allt är jag därför väldigt nöjd med min placering. Den hämtade helt klart många pluspoäng den här veckan och det känns ändå som att jag lärt mig en hel del även fast det givetvis fortfarande finns många frågetecken. Kardiologi är ett väldigt stort område som vävs in i de flesta andra specialiteter vilket gör det väldigt värdefullt att kunna oavsett vilken läkare man tänkt bli.
 
Nu skall det dock bli gott med helg! Har en massa roligt inplanerat och ikväll vankas det nog fredagsmys i soffan skulle jag tro. Nästa vecka skall jag lära mig allt om diabetes!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: