Semester vs arbetsintervju

Ibland blir jag lite trött på mig själv. Varje år har alla AT-orter sina intervjuer samlade till en vecka på hösten och en vecka på våren. Jag var fullt medveten om detta. Ändå var jag dum nog att inte kolla upp exakt vilken vecka det var innan vi bokade vår skidresa till Idre med familjen. När Emelie så snällt påpekade att det faktiskt var just vecka 11 för en månad sen fick jag lite lätt panik men lugnade mig sedan och tänkte att det nog ändå inte spelade någon roll eftersom jag nog inte skulle få AT denna omgång ändå. Medelväntetiden för AT på de ställen jag sökt är ungefär ett år.
 
Charlie hjälpte mig att inventera bland skidutrustningen i förra veckan
 
Nu idag plingade det dock till i min mejlkorg och där var det, erbjudandet om en AT-intervju i nästa vecka i Borås (där jag jobbar nu). Med både glädje, panik och ångest ringde jag mamma och meddelade de både bra och dåliga nyheterna. Planen har varit att vi skall åka upp till fjällen på söndag nämligen och min intervju ligger på måndag förmiddag. Mamma lugnade mig en smula och nu försöker vi hitta en lösning så att jag kan åka upp en dag senare. Det lutar åt att jag och mamma åker själva och att pappa, brorsan, Tom och barnen åker redan på söndagen. Åh jag blir så trött på mig själv!
 
Jag är såklart fantastiskt glad att jag faktiskt fått en AT-intervju och att de vill träffa just mig av flera hundra sökande. Nu är det ju inte alls säkert att jag får tjänsten men jag kan ju givetvis inte heller tacka nej till att gå på intervjun. Förutom glädje är jag också FRUKTANSVÄRT nervös. Intervjuer är verkligen inte min grej (är det någons grej ens?) och en allt för stor del av mig vill bara springa och krypa in under sängen och gömma mig. Jag och Emelie, som också fått intervju i Borås, skall dock försöka sitta tillsammans och köra lite intervjufrågor med varandra i helgen för att preppa, om det nu går. Ni får väldigt väldigt gärna hålla tummarna för mig på måndag förmiddag i alla fall! Någon som sitter på riktigt bra intervjutips?

Postat av: Anonym

Hej! Stort stort grattis till intervjun, vilken bedrift! Håller alla tummar och tår!
Läser också till läkare i gbg och har följt dig sen jag började, det är skönt för mig att kunna gå in här och läsa lite om en kurs innan jag börjar på den. Jag har inga specifika intervjutips, men vill säga lycka till och att det säkert kommer gå superbra, var bara dig själv :) Om du har några tips på att skriva CV/personligt brev, hur du utformade ditt, eller om du har några tips på vad du tror gjorde att du fick en intervju såpass snabbt vore det också väldigt uppskattat om man fick ta del av det! Stort lycka till återigen, kommer gå superbra imorgon!

Svar: Åh tack för peppen och vad kul att du kikar in här då och då. Precis sådär gjorde jag också som student men hittade aldrig nån blogg från göteborg som skrev särskilt mycket om skolan och livet som läkarstudent så därför känns det extra kul att få vara den bloggen för någon annan 😊❤ kommer absolut ett AT-inlägg om hela processen framöver om jag nu får AT. Bara 50% av de som kallas får anställning så det är ju inte alls säkert. Uppskattar tumhållningen oavsett för är fruktansvärt nervös såhär dagen innan! Kram!
Alice Nerén

2020-03-08 @ 13:23:23
Postat av: Anonym

1. ta reda på så mycket du kan om den AT-tjänsten du önskar få.
2.Ha passande , rena och prydliga kläder - visar att du tar ditt jobb på allvar.
3. Va i tid, minst en kvart innan. Det sägs att dom första 3 sekunderna av intervjun är avgörande.
4.Le och ge ett fast handslag. Ha ögonkontakt, tala tydligt. Va kortfattad och ärlig.
5. om du fortfarand3 vill ha jobbet vid intervjuns slut- säg det, det visar att du är intresserad.
Lycka till!

Svar: Tusen tack för superbra tips!
Alice Nerén

2020-03-09 @ 13:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: