Att få tid för varandra

Jag hann bara jobba en vecka innan det var dags för karantän igen med lite hosta och rivig hals. Nu har hela familjen varit hemma sen i måndags och det gör mig enormt stressad. Stressad över att ekonomin blir drabbad men framförallt att det känns som att jag sviker min arbetsplats när jag går hemma och är lite småförkyld. Igår lovade regeringen att vi inom någon vecka skall börja testa betydligt fler inom vården vilket inte är en dag försent. Vården behöver ju inte krypa på knäna redan innan vågen av cronapatienter sköljer över oss i Borås?
 
Men.. det finns givetvis mycket positivt med att få tid över till familjen också. Vi har fått stanna upp i livet och sätta det mesta på paus vilket gör att vi kunnat umgås mycket alla fyra och pyssla på här hemma. Tom har jobbat på bra med hallen som nu äntligen börjar ta form på riktigt. Vi har alltså snart levt med ett renoveringsobjekt till hall i två år nu så att nu se hur visionen växer fram framför mina ögon är magiskt. Skall visa er lite före- och efterbilder när allt är klart.
 
 
Även jag och Tom har fått mer energi och tid för varandra. Vanligtvis är jag ju brutalt trött på kvällarna när jag kommer hem och vi har dessutom en hel massa saker att göra både med hemmet och barnen. Nu har vi hela dagarna på oss att tillsammans göra alla dessa saker så på kvällarna har vi kunnat krypa upp i soffan och sitta och prata om allt mellan himmel och jord eller kolla på tv tillsammans. Så mysigt verkligen!
 
Nu är i alla fall barnen helt friska och jag hoppas att vi alla kan få hålla oss friska nu över påskveckan då jag ska jobba både långfredagen och påskafton. Nog för att det är supermysigt att få tid med familjen men jag älskar ju också mitt jobb och att få utvecklas varje dag i mitt yrke. Hoppas ni alla har en fortsatt fin onsdagskväll!
 

Postat av: Astrid

Hej Alice!

Så himla kul att läsa din blogg, jag bor själv i Kba och pluggar också på SA. Jag sökte till LÄK men kom inte in så nu läser jag till SSK. Inte samma sak, men det bästa alternativet.

Vi har kommit till anatomin och fysologin... Och den är på distans pga. uppenbara anledningar. Ett svårt ämne som det är, och distansen gör det inte lättare... Hur pluggade du anatomi och fys? Det var såklart längesedan, men jag behöver alla tips jag kan få...

Kram

Svar: Men vad roligt!! Att få arbeta inom vården är verkligen så otroligt givande, jag hade absolut kunnat tänka mig sjuksköterska också men tror nog ändå att läkaryrket passar mig som person lite bättre.
Åh jag lider verkligen med er alla som pluggar just nu. Är så otroligt glad för att jag bestämde mig för att bara vara mammaledig en termin med Charlie för annars hade jag läst sista terminen just nu och känner på mig att det inte hade varit så kul. Det är ju väldigt personligt på vilket sätt man lär sig som bäst men för mig handlar det framförallt om att se det framför mig och att förklara för andra (eller mig själv haha). För anatomin gjorde jag nog något i stil med följande: Jag tog en del i taget, säg tex handens ben, Sen ritade jag upp det framför mig, ritade på mig själv, använde skelettdelarna vi hade i skolan m.m. och så repeterade jag om och om igen. om jag inte hade någon med mig så såg jag till att säga det högt (hjälper mig att få det att fastna att involvera många sinnen tydligen). Att känna på sin egen kropp när muskler och reder rör sig är också ett bra sätt att skapa förståelse medan man repeterar. Nyckeln ligger i att repetera på rätt sätt. Först repeterar man tills det sitter, sen gör man något annat och försöker efter en kvart igen. Sen efter en timme, tre timmar, nästa dag etc. Då lagras minnen in. Fysiologin har jag inte lika starka minnen av hur jag repeterade. Där ritade jag nog mycket upp i flödesscheman hur saker och ting fungerade och hade jag en pluggkompis turades vi om att berätta för varandra om en viss funktion.

Så sammanfattat: Använd så många sinnen som möjligt, repetera inte bara så att det sitter utan återkom strukturerat till det du lärt dig för att få det att sitta. Använd i övrigt sen en bra studieteknik där du planerar in pauser, har en bra miljö runt omkring dig, lägg bort mobilen osv. Har samlat lite såna tips under "Pluggtips":)

Rörigt svar och vet inte om det var till så mycket hjälp, hehe.

Lycka till nu och så får vi väl se om vi springer på varandra framöver :D Kram!

Alice Nerén

2020-04-08 @ 13:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: