Sallad på burk

Hur går det för er där ute med era nyårslöften? Vid det här laget borde väl de flesta gett upp för länge sen. Nyårslöften är väl ganska ökända av just den anledningen, att man ger upp. Om ni kommer ihåg så satte jag upp några nyårslöften för mig själv jag också. Dessa hade jag ju givetvis helt glömt av men så började jag av någon anledning tänka på dem igen och var tvungen att kolla upp vad det var jag bestämde mig för att göra.
 
Förvånansvärt nog så har jag vidrört de flesta av punkterna, även fast vissa är långt ifrån uppfyllda. Ska nog ta lite nya tag nu innan det är dags för nya löften om några månader. Mina nyårslöften är väl i och för sig lite mer av livsmål för mig och det är ju alltid bra att sträva efter det liv man vill leva.
 
Nu var ju inte detta inlägg till för att prata om ångestframkallande nyårsminnen utan jag ville egentligen tipsa/inspirera er om något som jag snubblade över igår. Detta går lite i linje med att jag vill bli bättre på matlagning och kunna laga mer hälsosam mat och lägga mammascans på hyllan. Jag letade nämligen efter recept på goda sallader för att få lite inspiration och hittade detta:
 
 
Denna ack så pinterestdominerande Mason jar har tydligen gett upphov till fenomenet Mason jar salad. Japp, bara att googla. Tycker det är så rackarns smart. Man lägger dressingen längst ner, fyller på med lite större grönsaker, sedan lägger man sitt protein/mindre grönsaker/bulgurpastaquinoabönor och toppar med de gröna bladen. På så sätt hindrar man dressingen från att blöta ner salladen och den håller sig flera dagar i kylskåpet. Inga problem att förbereda veckans luncher i förväg här inte.
 
Känner att jag gärna testat om det inte var för att 1. Jag måste köpa massa glasburkar, 2. Man måste ha med sig en skål att hälla upp salladen i om man inte vill böka med gaffeln rätt ner i burken. Hur som helst en sjukt smart idé och helt klart väldigt pinterest- och instagramvänligt (om man nu bryr sig om sånt hehe). Kanske är någon av er sugen på att testa? Ser ju om inte väldigt smarrigt ut att få sin sallad serverad på detta sätt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: