Köttfärssoppa

Rester från gårdagens mumsiga köttfärssoppa står på bordet till lunch idag. Saknade dock både vitlök, morötter och creme fraiche men det gick så brautan (tur att det finns vitlökspulver). Receptet har blivit poppis här hemma så det har åkt ner i min "samling av goda recept vi skall göra igen"-hög. Har en tjusig pärm som jag skall sätta in det i sen men har bara inte fått tummen ur. Som vanligt!
 
Tänkte att jag bjussar er på receptet så kan ni ju laga och se vad ni själva tycker om den :) Är superduperenkelt att laga och blir goooooott!
 
 
Räcker till cirkus 4 portioner.
 
400 g köttfärs
1-2 gula lökar
4-6 vitlöksklyftor (jag använde istället 5 tsk vitlökspulver)
600 g potatis
300 g morötter (slängde i några extra potatisar istället)
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 liter vatten
2-3 buljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
smör eller margarin
ev. creme fraiche (går ju lika bra utan)
 
  • Börja med att bryna köttfärsen och ställa åt sidan.
  • Hacka löken grovt, hacka vitlök och tärna potatis och morötter
  • Blanda ihop paprikapulver, socker och tomatpuré (jag blandade då även ner vitlökspulvret på bilden)
  • Fräs löken i matfettet i en stor kastrull
  • Tillsätt tomatpuréröran och rotsakerna och rör om
  • Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar och låt puttra i 5-10 min
  • Till sist häller du i köttfärsen och låter koka i ytterligare 10 minuter så allt får gotta till sig.
  • Serveras med en click creme fraiche (och gärna min favvis: lite vitlöksbröd)
Bon apetit!!
 

Postat av: e

det måste jag prova någongång :)

Svar: Supersmarrigt!!
Alvert

2015-01-08 @ 12:51:02
URL: http://beriz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: