Inskolning dag 2


Sitter ute i solen med en skål frukt och solar min ack så bleka kropp. Antagligen både första och sista solningen för den här sommaren. Som småbarnsförälder finns inte riktigt "snygg bränna" med på listan över saker som jag vill/kan/måste göra.

Vincent och Tom är på föris och jag börjar inte jobba förrän halv fyra så, med förkylningen fortfarande hämgande i kragen, tycker jag jag kan behöva lite vila. Vincent gör som sagt sin tredje dag på föris idag men nu skall vi inte förhasta oss utan ta och berätta lite om gårdagen.


Eftersom den lille herrn bestämde sig för att göra morgon ruskigt tidigt lyckades han somna i bilen på vägen till förskolan. När vi kom fram la jag över honom i vagnen och där fortsatte han faktiskt att sova så jag fick snällt traska in på förskolan utan barn *haha*. Vi hade en kort liten morgonsamling och sedan, lagom till att Vincent vaknade, gick vi ut på gården och lekte.

Vincent ville bara gå gå gå och gunga så det var det vi gjorde. Fick ett ilsket vrål till svar när jag försökte sätta honom i sandlådan. Det bjöd på frukstumd och vatten och sen kl 11 var det matdags.

Vincent geggade som vanligt ner både bord, stol och sig själv med fiskgratäng men lyckligtvis kom i alla fall hälften in i mynnen på honom. Blir kul för personalen att lista ut hur de ska se till så att tre nya ettåringar får i sig lunchen varje dag. Antar att barnen lär sig fort.


Efter lunch var det läggdags och jag insåg snabbt att sova på madrassen inte skulle funka. Gick ut till vagnen och la honom där och *drumroll* han somnade!!! Värre var det för de andra två barnen som efter gallskrik och protester fick gå hem för dagen. Ni förstår ju att man blir lite mallig.

V vaknade efter en timme och verkade trots sömn ganska så slutkörd så då bestämde jag mig för att traska hemåt. En lyckad dag måste jag väl ändå säga och jag är såå glad att det gick så bra att söva honom. Nu väntar jag bara på att få hem grabbarna från den tredje förskoledagen för rapport. Dör av nyfikenhet snart!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: