Littmanstetoskop

Idag har verkligen vädret gjort mig besviken. Det är helt ok, är inte svinkallt, men vart tog solen vägen? Jag försökte sätta mig ute inte i förmiddags men fick gå in igen eftersom det blåste kallt. Typiskt.

Har just ätit go lunch och fikat med familjen och det är dagar som dessa som det är helt ok att bo hemma igen. Mamma och pappa jobbar ute, Tom är på jobbet, Gabriel sitter vid datorn och kör sitt race så jag kan i lugn och ro plugga och ta det lugnt. Superskönt faktiskt!

Jag sitter och funderar på om jag skulle ta och införskaffa mig ett stetoskop. Egentligen så har vi ju inte ordentlig användning för ett eget förrän vi kommer upp i klinikterminerna (om ett år) men är ju jämt så nyfiken och det skadar ju aldrig att lära sig lyssna och använda det tidigt.

Klassen gick för ett tag sen ihop och beställde, jag tror det var 40 stycken, från Kina (?). Stetoskopen kostade då 150 kr/st tror jag men tyvärr lyckades jag inte få tag på ett innan de var slut. Det innebär att en stor del av klassen redan har ett och det gör mig ju bara ännu mer sugen på att köpa ett eget.

Det finns ett märke som är det absolut vanligaste: Littman. Man vet vad man får då de flesta sjukhus/läkare äger ett sånt här. De är väldigt populära med andra ord och bra kvalité. Däremot så kommer jag ju inte komma i närheten av priset för "kinaskopen" klasskamraterna köpte. Köper jag mig ett Littman så tror jag i och för sig att det kommer hänga med ett bra tag fram över och jag vet ju att jag får ett riktigt bra ljud i osv.

Synpunkter mottages gärna. Själv skall jag fortsätta fundera!

Postat av: Maria

Jag säger bara Littman!!! Köper du ett nu har du det hela din karriär om du inte tappar bort det och du hör mycket bättre än med det mesta annat. Du kan få provlyssna mitt om du vill :).

Svar: Ja det är så jag resonerar med! Men vilken nivå skall man lägga sig på? Classic II SE eller gå upp till cardiology III? Svårtsvårt när man inte riktigt kan än.
Alice

2013-05-04 @ 16:45:50
Postat av: captivatedminds.blogg.se

Är det sjuksköterska du vill bli? :)

Svar: Nä då får jag nog byta utbildning. Går läkarprogrammet i göteborg och skall bli någon slags läkare/kirurg i framtiden är det tänkt ;D
Alice

2013-05-04 @ 17:54:47
URL: http://captivatedminds.blogg.se/
Postat av: Ulrica Albinson

Jag är inte så mkt intr av hur bra stetoskåp du har(naturligtvis ska det va kvalité ) utan rengöringen av det...spritning före o efter varje undersökning😷
Stå upp för hygienen inom vården!!!

Svar: Sjäälvklart! Jag har varit tillräckligt sjuk i mina dar och kommer ha första prio att inte smittas själv eller smitta ner andra!
Alice

2013-05-04 @ 20:33:05
Postat av: Ulrica

Gött Alice ...vet att många inte inser vad som för smitta vidare ...
Jobbar med hygien inom tandvård så jag vet /kram

Svar: En självklarhet!
Alice

2013-05-06 @ 00:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: