Welcome to the "Windows 8-camp"

Vi har nu installerat Windows 8 på vår dator. Efter att ha haft det i mindre än ett dygn är väl kanske inte jag personen att fråga om det är en hiss eller diss men mitt första intryck är ändå positivt. 
 
För det första så älskar jag layouten. Det är stilrent och snyggt och det påminner ju såklart om en jättetelefon/surfplatta. Däremot så kan man ändå använda sina favoritprogram (som photoshop) utan att begränsas av smartphone-förenklingarna. Du har en startsida som fungerar som startmenyn som fanns på föregående windows-versioner. Därifrån kan du välja att antingen gå till skrivbordet eller exempelvis fortsätta till någon av apparna du laddat ner, alternativt till Store.
Det tar lite tid att lära sig var de olika funktionerna sitter men än så länge har jag inte kännt mig begränsad i mitt datoranvändande. Möjligtvis så är det lite irriterande att knappen till hemskärmen är "osynlig"/ploppar upp när man hovrar över väntra nedre hörnet, men annars är jag väldigt nöjd. Du byter lätt med ett klick mellan appar du har uppe och program du kör i "desktop mode". 
Jag gillart och rekommenderar windows 8 för en vanlig dator utan touch och om jag inte ändrar mig med tiden så måste jag kontra motståndarna med att det inte är kompatibelt med "icke-touch" för det är det verkligen. Dessutom blir man så glad över att se alla färger och former och man kan spela alla roliga mobilspel även på datorn.
 
Det ända som Microsoft MÅSTE jobba på är apputbudet som är under all kritik. Bortsett från detta är det en tumme upp från mig!
 

Postat av: Alexander

Du kan även använda Windows-tangenten för att komma till hemskärmen! Är överlycklig för att den äntligen kommer till användning :)

Svar: Åh samma här! Upptäckte det av en slump men känns som den bara varit där och väntat på att få sin funktion ;) Perfekt!
Alice

2013-04-22 @ 13:27:16
Postat av: joe

Du är den första jag har hört som är positiv till det, vi har det tydligen hemma, de fattar nada :O

Svar: Haha jag fattade inget först men med lite vett och klureri så fattar man och då gillade i alla fall jag det :)
Alice

2013-04-22 @ 15:43:45
Postat av: Tom

Du glömde skriva dunka kön till mig som fixade det D:

Svar: taaaaack!
Alice

2013-04-22 @ 17:51:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: