Lillasyster

Hon är här, vår dotter och en mycket efterlängtad lillasyster! Punktlig liten dam som anlände på sin beräknade födelsedag efter en lite annorlunda förlossningsupplevelse än vad vi kanske hade föreställt oss men min absolut bästa förlossning av de tre jag haft. Allt har gått så himla bra och vi mår bra båda två. Ingen stor blödning efter förlossningen, endast två stygn behövdes sys och lillan fick grönt ljus av barnläkaren dessutom. Så skönt!


Lillasyster (som ännu inte har något namn) föddes 15.24 den 30 juni och vägde 4075 gram till sina 51,5 cm. Vi blev kvar över natten på BB då barnläkaren hunnit gå hem när våra sex timmar på förlossningen passerat men efter en lååång natt med mycket magont och ammande för den stackars nyfödingen fick vi äntligen åka hemåt med vår tjej. Det kommer givetvis en förlossningsberättelse om ett tag! 

Nu är hon snart två dygn gammal och eftersom hon snuttade så extremt mycket redan från start har min mjölk redan runnit till till lilltjejen stora lycka (hej stenhårda vattenmeloner). Efter ett första dygn med mycket gråt verkar hon nu betydligt mer tillfreds när det kommer mjölk och hon har kunnat sova ostört längre stunder. Vi föräldrar har också fått sova aningens mer denna natten som var. Nu sitter vi bara hemma och myser och väntar på att de nyfikna storebröder skall komma hem med mina föräldrar från sommarstugan för att hälsa på nytillskottet. Skall bli så himla kul att få se hur de kommer att reagera.


Måste bara säga också att det är HELT underbart att äntligen kunna gå utan foglossningsmärtan. Det är nästan så jag börjar gråta bara för att jag är så glad. Visst är jag öm i underlivet och ryggen är så otroligt svag men jag känner mig äntligen fri och vet att kroppen kommer att stärkas upp med tiden igen. Magiskt! Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: