Rondjour på KAVA

Efter två veckor på KAVA var det idag dags för min första jour. Denna gången rondjour vilket jag ju gått även när jag jobbade på neurologen. Jag har varit lite bortskämd de senaste veckorna och sluppit jourer på medicin (som bara har jour pass på akuten eller Covidavdelningar) eftersom jag är gravid och inte får ta hand om varken misstänkta eller bekräftade covidpatienter vilket det ju kryllar av på ovan nämnda ställen. Jag har helt enkelt haft ett vanligt måndag-fredag jobb och kunnat ha helgerna att vila upp mig på vilket jag verkligen behövt. Nu är jag ju som sagt på kirurgen och där är covipatienterna få så då går det bra att gå jourer, i alla fall när det handlar om rondjourer. 

Jag var lite nervös inför dagens jour och hade faktiskt svårt att somna igår. Mest för att jag inte ens visste vart jag skulle befinna mig kl 8 när mitt pass startade eller vad som förväntades av mig de maffiga 10 timmar som jag var schemalagd. Kom hem här för en liten stund sen och är HELT slut. Patienterna var minst sagt sjuka på avdelningen vilket innebar mycket jobb för mig och min specialist. Första gången jag hade paus för mat och toabesök var strax efter två och då intog jag en Mac&Cheese snackpot framför datorn. Vid strax efter 16 fick jag en kvart att äta min lunchlåda och strax efter sex kunde jag äntligen ringa och rapportera till min specialist (som fått gå iväg för att akut operera en patient) och slinka ner till omklädningsrummet.


Om jag förstod sköterskorna rätt så var dagen rätt så extrem så jag hoppas inte nästa helgjour om två veckor blir riktigt lika illa. Att inte få äta och sitta ner när man behöver är inte riktigt bra för en gravid kropp och mina fogar är inte särskilt glada på mig. Det var otroligt skönt att få komma hem och slänga sig på soffan och känna lillen sparka där inne för fullt, det får mig genast på gott humör. 

Nu ska jag ta fram lite chips och mysa framför ett avsnitt innan välförtjänt sömn väntar! Imorgon skall jag vabba Charlie som är snorig och för första gången på länge så känns lite vabb som en väldigt välbehövlig paus! God natt på er ❤️


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: